2464
  • PetruZ
    Ez nem igaz. Most ellenőriztem le egy betöltött mentéssel, a special resources-ek teljesen jól számolódnak, akár szektorban vannak, akár nem. Direkt kivettem és visszatettem az egyetlen alien pet-es forrásomat, semmi nem változott, mindkét esetben látszott a felső sorban.
  • Maala
    Administrative Efficiency a neve, és tényleg ismétlődő techno. :)

Megjegyzem, hogy Xeno Pet-eket a Xenophile (és Fan. Xenophile) fajok nem tudják hasznosítani, mert nekik sosem fogja a Xeno Zoo-t feldobni a gép. De cserélni még mindig jók! :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.18. 20:02:39
  • phylemon
    A +1 core planet ismétlődő tech ha jól emlékszem. Nekem már vagy 3szor beadta szóval 7 bolygónál tartok most.
  • Maala
    Monarchia kezdhet +1 bolygóval, amit talán még növelhet +1-el a fejlettebb szinten. Egyik demokrácia fajta meg alapból +2-vel kezd, +2 a fejlettebb verzióban. Vagy valami ilyesmi.

És van tech-ből is +1 core planetes is. :)

u.i.: Közben megtaláltam a tech tree-n a psi jump driveot, hurrá. :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.18. 19:56:11
  • Malarki
    Ezt az ötös bolygólimitet nem lehet valahogy növelni? Vagy ezen felül mindent szektorokba kell rakni?
  • sata75
    ööö khm ... nekem eredeti van, ezért ment alapból csak néhány. De gondoltam hátha van hivatalosabb forrás is.

#294 :ez milyen betűtípus?
  • Maala
    Az ilyenek nálam meg szoktak szűnni, ha elindítom egy időre a játékot, a szünet nem reagál jól az ilyesmire. :-|
  • Maala
    Ah, a Core Planet szám átlépésére gondolsz? Azt hittem, azt alapból elveszi egy ilyen nocoreplanetlimit mod. :)

Én a "nincs elég EC, -50% mineral" büntire gondoltam pl.
  • lammaer
    Nem emlékszem rá hogy büntettek volna azért mert sikeres vagyok a galaxisban és sok kolóniám van :)
  • dunee
    Nna, belefutottam én is egy bugba.

Protektorátust akartam kikényszeríteni egy egybolygós nímand fajból, bolygó bombázása kész, seregek éppen leszálltak a fővárosa mellé... Erre beismeri a vereségét (én is ezt tettem volna helyében), de a seregeim nem gyilkolászták még le teljesen az övét. Kitör a béke, eltűnik az inváziós seregeket mutató planet view. Az outlinerben azt látom, hogy a seregeim a bolyó felszínén dekkolnak, az Armies fülben meg arról tájékoztatnak, hogy a felszínen nincsenek seregeink... WTF?

• Maala
    Büntetéseket? De hisz az már MoO-ban is volt, te puhány csiga. :P
  • Daermon
    A magyar sajtó nagy részben amúgy is csak pl a Kotaku híreit fordítja és ctrl+c + ctrl+v :D
    Az EVE nekem 8 hónapig tartott. Jó idöszak volt :)
  • dunee
    Rétegjátéknak rétegjáték, de ha itthon fajlagosan annyian játszanának, mint Izlandon, az közel 40 ezer ember lenne. Az izlandiaknak meg amúgy is ott az Eve Online, biztosan genetikusan fogékonyak a space opera stílusra. (Hál istennek nekem sikerült leszoknom az Eve-ről. Bár azt modják, aki egyszer függővé vált, az mindig is függő marad, csak nem él az anyaggal... Néha nehezemre is esik nem újra belezuhanni.)

Szerintem a sajtóval is a fején találtad a szöget. Lehet, hogy az is a gond, hogy a Paradox nem hívott ki magukhoz magyar újságírót - bár én is az angol youtuberektől értesültem a játékról.
  • lammaer

Biztos követted a telepítési útmutatót? Én konkrétan a szektorlimiteket meg büntetéseket kiütő modokat raktam fel és mind ment jól....
    Mondjuk az 1.0.2-es frissítést is feltoltam (megtalálható minden nagyobb virágboltban), nemtom az számít e.
  • Daermon
    Szerintem biztos többen veszik meg, ha lesz hozzá magyar nyelv.
    Nekem megjelenés óta meg van, de megint belemerültem a Witcherbe, úgyhogy eddig 40 percem van a játékban :D De majd hétvégén szánok rá időt és javitom a statisztikánkat.
    Amúgy szerintem azért kevesebb itthon a játékos, mert:
    - nincs magyar nyelven
    - réteg játék
    - a magyar sajtó kb 1 tesztet nem írt róla (ugye nem CoD, BF stb, hogy sokan kattiintsanak a cikkre) (PC Gurun is csak 1 cikk volt, hogy jól fogy)
    - több gondolkodást igényel, mint egy átlag játék
    - torrent, de ezt nem tudom mennyire befolyásoló
  • Tuvok #288
    Frissített a játék 1.03-ra.

Továbbá írják, hogy az 1.1 Clarke és az 1.2 Asimov patch-ek előkészítése a mentrendnek megfelelően haladnak, és hogy az 1.1 bétája várhatóan jövő hét végén lesz elérhető.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1.03:
    - Fixed Planet capital modifier being spammed.
    - Fixed CTD caused by ground combat side containing invalid armies.
    - Fixed issue with disabling everything in Outliner would render it unusable.
    - Fixed issue with orbital bombardment of swarm invaders.
    - Removed shortcut from "help" button to avoid colliding with fleet "hold" shortcut.
    - Performance optimizations caused by huge amounts of resource stations.
    - Ship designer: List of designs is sorted according to ship sizes.
    - Transport ships are now designable.
  • Tuvok #287
    Izlandon valószínűleg nem olyan népszerű a torrentezés. :)
  • dunee
    A SteamSpy statisztikái szerint Magyarország nincs benne a Top30 Stellarist játszó országok listájában. Többen játszanak a játékkal a 320 ezres Izlandról, mint a 10 milliós Magyarországról... A 30. helyen Portugália található, ahonnan a játékosok 0,33%-a számazik, 1090 fő. Ennél tehát csak kevesebben vagyunk magyarok.

Bízom benne, hogy a teljes játékfordítás elkészültével ez azért változni fog.
  • sata75
    Honnét szedtél modokat?
    Én a lentebb linkelt oldalról szedtem párat de egyet kivéve, ami a kezdő csillag nyersanyagkészletét emeli meg kis mértékben, azon kívül egy sem működött. :(
    Ez a mod érdekelne.
  • silverchain
    Én ezért játszok no sector moddal, sokkal jobb, én irányítom az összes bolygómat.
  • wednes
    Követeljél tőle területeket, azok kerülnek warscore-ba. Hadüzenet előtt a bal oldali ablakból tudod áthúzni a jobb oldali ablakba a követeléseidet (a magad nevében, vagy vazalljaid nevében). Vazalussá tevés(sárga), területek elcsatolása(piros) vagy függetlenedése(zöld). Minél többet pakolsz be annál magasabb a warscore érték. Ez azt jelenti annyi veszteséget kell neki okozni, hogy kapituláljon. A warscore-t a győztes csatákból, elfoglalt területekből kapod.
  • kalif
    Sziasztok, most kezdtem a játékot és mellettem van egy rival nép, akit meg szeretnék támadni.Deklaráltam háborút, de ez ha jól látom warscore-ba kerül, de ez nekem 0. Pontosan hogyan szerezhetek ilyen pontokat illetve hogy megy egy másik nép megtámadása ? Köszönöm.
  • wednes
    Remélem ezen csiszolnak még. Bele se gondolok, hogy pl a rabszolgaságot, hogy tudná az AI hatékonyan kezelni.
  • sata75
    Azt AI se 100-as. A szektorban van 3 bolygó, mindhármon financial focus van beállítva és már van ahol 24 kaját termelnek a 10 helyett...
  • Tuvok #279
    És ami szintén érdekes/bosszantó, úgy nézem, hogy ha egy bolygót kiveszel szektorból, az általa tárolt energia és minerál mennyiség szintén elveszik, nem megy át a másik szektornak, vagy vissza neked.
  • phylemon
    Ami még érdemes lenne a javításra: most ha egy special resourcest tartalmazó bolygót berakunk egy szektorba, akkor elvész a nyersanyag. Ez azért így nem korrekt. Energia meg mineral oké hogy elvész a birodalom számára, de a spec resources nemár.
    Utoljára szerkesztette: phylemon, 2016.05.17. 20:47:12
  • TokraFan
    Thanks!
  • Maala
    Jól látom, hogy kimaradt belőle a Jump Drive fejlettebb változata? Elvileg Psi Jump Drive a neve, és Psionics-os scientist kell hozzá.
  • Tuvok #275
    Töltsd le a png-t, úgy ki tudod nagyítani rendesen.
  • hitman1028
    hát ebből nem sok mindent lehet látni xd
  • PetruZ
    1-2 napon belül jön az 1.0.3.:

- Fixed Planet capital modifier being spammed.
    - Fixed CTD caused by ground combat side containing invalid armies.
    - Fixed issue with disabling everything in Outliner would render it unusable.
    - Fixed issue with orbital bombardment of swarm invaders.
    - Removed shortcut from "help" button to avoid colliding with fleet "hold" shortcut.
    - Performance optimizations caused by huge amounts of resource stations.
    - Ship designer: List of designs is sorted according to ship sizes.

Az 1.1 patch terv szerint valamikor a jövő hét vége felé érkezik.
  • Tuvok #272
    Tech Tree
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.05.17. 16:16:19
  • Tuvok #271
    Az űrlények kikutatása nem fogyaszt pontot elvileg, vagy legalább is nem a rendes Social tech pontjait, azoknak mindvégig tárolódnia kéne a háttérben, de csak egy hónapig tárolódnak, mert bugos.
    Egy űrlény kikutatása 180 nap azaz fél év. Ha csak egyet fejlesztesz azt jelenti, hogy 1 hónap Soc pontot visszakapsz, 5-öt viszont nem, tehát 5 hónappal csúszik az első Soc. tech-ed. Űrlényeket párhuzamosan is lehet kikutatni, de tegyük fel 12 hónapig csak ezt csinálod, abból 1 hónapot kapsz vissza, 11 hónapot nem, ergo ennyivel csúszik az első Soc. tech-ed.
  • juhaszvik
    "Ez valahogy úgy hivatott működni, hogy bár a Soc. Research ekkor áll, de a pontok eltárolódnak, és az űrlény kikutatása után - felhasználva a tárolt pontokat - előreugrik és folytatódik a rendes kutatás, ami először a Colony Ship szokott lenni."

Biztos, hogy eltárolódnak a pontok? hiszen az "űrlény kikutatása" is kutatás, ergo pontot fogyaszt.
  • wednes
    Ennek az a hátránya, hogy kb 2 év múlva lesz igazán brutális a játék, (ha EUIV-ból indulok ki), bár most is elvan vele az ember. :)

A harcon és a háborúkon biztos változtatnak. De örülnék több diplomáciai és gazdasági kapcsolatnak is. Nincs igazából gazdasági kivéreztetés a játékban, úgy mint EU4-ben. Max az, hogy mozgatott flotta több "pénzt" eszik meg. Na meg többféle követelés is lehetne, nem csak lakott a világok stb.
  • TokraFan
    Borítékolható, ráadásul a játék extrém sikeres, ami nekünk jó. Potenciál van benne rendesen, es a jó kezdés utan valószínűleg nem is fogjak kihagyni a ziccert. En a komolyabb modokat is várom.
  • juhaszvik
    a hosszútávú (június utáni) tervekhez írták, hogy
    "Fleet Combat Mechanics: Formations and/or more complex ship behavior is needed."
  • wednes
    Az tuti, hogy a paradox DLC "vonatja" nemsokára beindul.
  • Renegade
    jaja, megy mindenki közelharcra, ha kell, ha nem, gondolom majd pár kieg. után szofisztikáltabb lesz
  • wednes
    Én is így vettem észre. Lehet a vegyes felépítés miatt, amiből a flotta áll. Mert ugye csak a támad parancsunk van.

Akkor viszont lehet érdemes lenne fegyverekénti csoportokat betenni. Beugrani egy rakétás csoporttal meg pl: egy lézeressel. Beküldeni "tanknak" a közelharci fegyverest és a rakéták meg sorozhatják az ellent.

szerk: Bár nekem úgy rémlik mikor full rakétás hajóim voltak azok is belemásznak az ellenség szájába. Akkor végül is mind1.

Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.17. 14:37:33