2461
  • Maala
    Monarchia kezdhet +1 bolygóval, amit talán még növelhet +1-el a fejlettebb szinten. Egyik demokrácia fajta meg alapból +2-vel kezd, +2 a fejlettebb verzióban. Vagy valami ilyesmi.

És van tech-ből is +1 core planetes is. :)

u.i.: Közben megtaláltam a tech tree-n a psi jump driveot, hurrá. :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.18. 19:56:11
  • Malarki
    Ezt az ötös bolygólimitet nem lehet valahogy növelni? Vagy ezen felül mindent szektorokba kell rakni?
  • sata75
    ööö khm ... nekem eredeti van, ezért ment alapból csak néhány. De gondoltam hátha van hivatalosabb forrás is.

#294 :ez milyen betűtípus?
  • Maala
    Az ilyenek nálam meg szoktak szűnni, ha elindítom egy időre a játékot, a szünet nem reagál jól az ilyesmire. :-|
  • Maala
    Ah, a Core Planet szám átlépésére gondolsz? Azt hittem, azt alapból elveszi egy ilyen nocoreplanetlimit mod. :)

Én a "nincs elég EC, -50% mineral" büntire gondoltam pl.
  • lammaer
    Nem emlékszem rá hogy büntettek volna azért mert sikeres vagyok a galaxisban és sok kolóniám van :)
  • dunee
    Nna, belefutottam én is egy bugba.

Protektorátust akartam kikényszeríteni egy egybolygós nímand fajból, bolygó bombázása kész, seregek éppen leszálltak a fővárosa mellé... Erre beismeri a vereségét (én is ezt tettem volna helyében), de a seregeim nem gyilkolászták még le teljesen az övét. Kitör a béke, eltűnik az inváziós seregeket mutató planet view. Az outlinerben azt látom, hogy a seregeim a bolyó felszínén dekkolnak, az Armies fülben meg arról tájékoztatnak, hogy a felszínen nincsenek seregeink... WTF?

• Maala
    Büntetéseket? De hisz az már MoO-ban is volt, te puhány csiga. :P
  • Daermon
    A magyar sajtó nagy részben amúgy is csak pl a Kotaku híreit fordítja és ctrl+c + ctrl+v :D
    Az EVE nekem 8 hónapig tartott. Jó idöszak volt :)
  • dunee
    Rétegjátéknak rétegjáték, de ha itthon fajlagosan annyian játszanának, mint Izlandon, az közel 40 ezer ember lenne. Az izlandiaknak meg amúgy is ott az Eve Online, biztosan genetikusan fogékonyak a space opera stílusra. (Hál istennek nekem sikerült leszoknom az Eve-ről. Bár azt modják, aki egyszer függővé vált, az mindig is függő marad, csak nem él az anyaggal... Néha nehezemre is esik nem újra belezuhanni.)

Szerintem a sajtóval is a fején találtad a szöget. Lehet, hogy az is a gond, hogy a Paradox nem hívott ki magukhoz magyar újságírót - bár én is az angol youtuberektől értesültem a játékról.
  • lammaer

Biztos követted a telepítési útmutatót? Én konkrétan a szektorlimiteket meg büntetéseket kiütő modokat raktam fel és mind ment jól....
    Mondjuk az 1.0.2-es frissítést is feltoltam (megtalálható minden nagyobb virágboltban), nemtom az számít e.
  • Daermon
    Szerintem biztos többen veszik meg, ha lesz hozzá magyar nyelv.
    Nekem megjelenés óta meg van, de megint belemerültem a Witcherbe, úgyhogy eddig 40 percem van a játékban :D De majd hétvégén szánok rá időt és javitom a statisztikánkat.
    Amúgy szerintem azért kevesebb itthon a játékos, mert:
    - nincs magyar nyelven
    - réteg játék
    - a magyar sajtó kb 1 tesztet nem írt róla (ugye nem CoD, BF stb, hogy sokan kattiintsanak a cikkre) (PC Gurun is csak 1 cikk volt, hogy jól fogy)
    - több gondolkodást igényel, mint egy átlag játék
    - torrent, de ezt nem tudom mennyire befolyásoló
  • Tuvok #288
    Frissített a játék 1.03-ra.

Továbbá írják, hogy az 1.1 Clarke és az 1.2 Asimov patch-ek előkészítése a mentrendnek megfelelően haladnak, és hogy az 1.1 bétája várhatóan jövő hét végén lesz elérhető.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1.03:
    - Fixed Planet capital modifier being spammed.
    - Fixed CTD caused by ground combat side containing invalid armies.
    - Fixed issue with disabling everything in Outliner would render it unusable.
    - Fixed issue with orbital bombardment of swarm invaders.
    - Removed shortcut from "help" button to avoid colliding with fleet "hold" shortcut.
    - Performance optimizations caused by huge amounts of resource stations.
    - Ship designer: List of designs is sorted according to ship sizes.
    - Transport ships are now designable.
  • Tuvok #287
    Izlandon valószínűleg nem olyan népszerű a torrentezés. :)
  • dunee
    A SteamSpy statisztikái szerint Magyarország nincs benne a Top30 Stellarist játszó országok listájában. Többen játszanak a játékkal a 320 ezres Izlandról, mint a 10 milliós Magyarországról... A 30. helyen Portugália található, ahonnan a játékosok 0,33%-a számazik, 1090 fő. Ennél tehát csak kevesebben vagyunk magyarok.

Bízom benne, hogy a teljes játékfordítás elkészültével ez azért változni fog.
  • sata75
    Honnét szedtél modokat?
    Én a lentebb linkelt oldalról szedtem párat de egyet kivéve, ami a kezdő csillag nyersanyagkészletét emeli meg kis mértékben, azon kívül egy sem működött. :(
    Ez a mod érdekelne.
  • silverchain
    Én ezért játszok no sector moddal, sokkal jobb, én irányítom az összes bolygómat.
  • wednes
    Követeljél tőle területeket, azok kerülnek warscore-ba. Hadüzenet előtt a bal oldali ablakból tudod áthúzni a jobb oldali ablakba a követeléseidet (a magad nevében, vagy vazalljaid nevében). Vazalussá tevés(sárga), területek elcsatolása(piros) vagy függetlenedése(zöld). Minél többet pakolsz be annál magasabb a warscore érték. Ez azt jelenti annyi veszteséget kell neki okozni, hogy kapituláljon. A warscore-t a győztes csatákból, elfoglalt területekből kapod.
  • kalif
    Sziasztok, most kezdtem a játékot és mellettem van egy rival nép, akit meg szeretnék támadni.Deklaráltam háborút, de ez ha jól látom warscore-ba kerül, de ez nekem 0. Pontosan hogyan szerezhetek ilyen pontokat illetve hogy megy egy másik nép megtámadása ? Köszönöm.
  • wednes
    Remélem ezen csiszolnak még. Bele se gondolok, hogy pl a rabszolgaságot, hogy tudná az AI hatékonyan kezelni.
  • sata75
    Azt AI se 100-as. A szektorban van 3 bolygó, mindhármon financial focus van beállítva és már van ahol 24 kaját termelnek a 10 helyett...
  • Tuvok #279
    És ami szintén érdekes/bosszantó, úgy nézem, hogy ha egy bolygót kiveszel szektorból, az általa tárolt energia és minerál mennyiség szintén elveszik, nem megy át a másik szektornak, vagy vissza neked.
  • phylemon
    Ami még érdemes lenne a javításra: most ha egy special resourcest tartalmazó bolygót berakunk egy szektorba, akkor elvész a nyersanyag. Ez azért így nem korrekt. Energia meg mineral oké hogy elvész a birodalom számára, de a spec resources nemár.
    Utoljára szerkesztette: phylemon, 2016.05.17. 20:47:12
  • TokraFan
    Thanks!
  • Maala
    Jól látom, hogy kimaradt belőle a Jump Drive fejlettebb változata? Elvileg Psi Jump Drive a neve, és Psionics-os scientist kell hozzá.
  • Tuvok #275
    Töltsd le a png-t, úgy ki tudod nagyítani rendesen.
  • hitman1028
    hát ebből nem sok mindent lehet látni xd
  • PetruZ
    1-2 napon belül jön az 1.0.3.:

- Fixed Planet capital modifier being spammed.
    - Fixed CTD caused by ground combat side containing invalid armies.
    - Fixed issue with disabling everything in Outliner would render it unusable.
    - Fixed issue with orbital bombardment of swarm invaders.
    - Removed shortcut from "help" button to avoid colliding with fleet "hold" shortcut.
    - Performance optimizations caused by huge amounts of resource stations.
    - Ship designer: List of designs is sorted according to ship sizes.

Az 1.1 patch terv szerint valamikor a jövő hét vége felé érkezik.
  • Tuvok #272
    Tech Tree
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.05.17. 16:16:19
  • Tuvok #271
    Az űrlények kikutatása nem fogyaszt pontot elvileg, vagy legalább is nem a rendes Social tech pontjait, azoknak mindvégig tárolódnia kéne a háttérben, de csak egy hónapig tárolódnak, mert bugos.
    Egy űrlény kikutatása 180 nap azaz fél év. Ha csak egyet fejlesztesz azt jelenti, hogy 1 hónap Soc pontot visszakapsz, 5-öt viszont nem, tehát 5 hónappal csúszik az első Soc. tech-ed. Űrlényeket párhuzamosan is lehet kikutatni, de tegyük fel 12 hónapig csak ezt csinálod, abból 1 hónapot kapsz vissza, 11 hónapot nem, ergo ennyivel csúszik az első Soc. tech-ed.
  • juhaszvik
    "Ez valahogy úgy hivatott működni, hogy bár a Soc. Research ekkor áll, de a pontok eltárolódnak, és az űrlény kikutatása után - felhasználva a tárolt pontokat - előreugrik és folytatódik a rendes kutatás, ami először a Colony Ship szokott lenni."

Biztos, hogy eltárolódnak a pontok? hiszen az "űrlény kikutatása" is kutatás, ergo pontot fogyaszt.
  • wednes
    Ennek az a hátránya, hogy kb 2 év múlva lesz igazán brutális a játék, (ha EUIV-ból indulok ki), bár most is elvan vele az ember. :)

A harcon és a háborúkon biztos változtatnak. De örülnék több diplomáciai és gazdasági kapcsolatnak is. Nincs igazából gazdasági kivéreztetés a játékban, úgy mint EU4-ben. Max az, hogy mozgatott flotta több "pénzt" eszik meg. Na meg többféle követelés is lehetne, nem csak lakott a világok stb.
  • TokraFan
    Borítékolható, ráadásul a játék extrém sikeres, ami nekünk jó. Potenciál van benne rendesen, es a jó kezdés utan valószínűleg nem is fogjak kihagyni a ziccert. En a komolyabb modokat is várom.
  • juhaszvik
    a hosszútávú (június utáni) tervekhez írták, hogy
    "Fleet Combat Mechanics: Formations and/or more complex ship behavior is needed."
  • wednes
    Az tuti, hogy a paradox DLC "vonatja" nemsokára beindul.
  • Renegade
    jaja, megy mindenki közelharcra, ha kell, ha nem, gondolom majd pár kieg. után szofisztikáltabb lesz
  • wednes
    Én is így vettem észre. Lehet a vegyes felépítés miatt, amiből a flotta áll. Mert ugye csak a támad parancsunk van.

Akkor viszont lehet érdemes lenne fegyverekénti csoportokat betenni. Beugrani egy rakétás csoporttal meg pl: egy lézeressel. Beküldeni "tanknak" a közelharci fegyverest és a rakéták meg sorozhatják az ellent.

szerk: Bár nekem úgy rémlik mikor full rakétás hajóim voltak azok is belemásznak az ellenség szájába. Akkor végül is mind1.

Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.17. 14:37:33
  • lammaer
    "A távolsági fegyverekkel szerelt hajókra kisebb védelmet teszek"

Ennek van létjogosultsága? Mert ugye én úgy láttam hogy az hogy mekkora a fegyver hatótávolsága nem zavarja a hajót, megy közelharcolni még ha egyébként a naprendszer túloldaláról is le tudná szedni a célpontot....
  • juhaszvik
    Kösz a részletes válaszokat.
    És akkor további néhány kérdés az általad írtakkal kapcsolatban.
    A játékvégi krízis az kb mikorra várható? vagy nem dátumhoz, hanem állapothoz kötött?
    Az miért jó, ha egy bolygón egyféle dolgot termelsz? Mi az előnye?
    Én eddig csak két játékot indítottam, és mindig az volt a tapasztalatom, hogy a soc és physicből kevesebb nyersanyag volt, mint az eng.-ből. Ez tendencia, vagy teljesen random?

Előre is köszi. Az eddig írtakból már sokat tanultam...
  • TokraFan
    En eddig mindig vegyes flottákat építettem, viszont a hajókat magam tervezem általában ugy, hogy specializálom őket (torpedo/particle only ships stb.). A távolsági fegyverekkel szerelt hajókra kisebb védelmet teszek, a többire erősebbet. Általában 2-3flottat epitek, ebből egy fő flotta a többi kisebb. Nekem nagyon beváltak a military outpostok, bordereken teszem le őket ugy, hogy lezárják az átkelést. Ha netán támad valaki, arra tökéletesen megfelelnek, hogy időt nyerjek amíg bekuldom a nagyobb a flottát, így addig sem az értékes stationokat támadják amig odaerek.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.17. 12:42:43