2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
Plityu #931 Hali!
autópálya csomópont forgatása: egér jobb gomb vagy nyomva tartva közbe mozgatod az egeret valamelyik irányba. -
WinStar #930 Sziasztok.Két kérdésem lenne.
- Hogyan lehet út hálózatot forgatni?Pl. a nagy autópálya csomópontokat forgatni lerakás előtt?Mert mindig fixen állítja be.
- A jelenlegi legfrissebb változathoz van olyan mod amivel több kerületet is tudok venni? Ha igen mi a neve?
Utoljára szerkesztette: WinStar, 2016.03.12. 20:12:59 -
capa07 #929 Én meg idétlenkedtem a reinstallal, hátha nálam a hiba.
Köszi srácok mégegyszer az infót! -
tuvixplayer #928 Ez megoldotta, thx! -
Jimee7 #927 Itt egy hivatalos "plakát" a Snowfall-ról, hogy érthető legyen mi az ingyenes patch és mi van a fizetős DLC-ben: -
tuvixplayer #926 Thx, este kipróbálom. -
capa07 #925 Akkor ezt benéztem :D Köszi a választ! -
capa07 #924 Amúgy arra a "GetThreadContext failed" dologra létezik már valami megoldás? -
TokraFan #923 Nevéből adódóan is egyértelműnek tűnik, hogy a havas ügyekhez kell a DLC. -
capa07 #922 Kapcsold ki a Fine road heights modot -
#921 Szerintem a hó érkezik a dlc-vel, a villamos anélkül:) -
capa07 #920 A snowfall dlc még nincs meg, de a havas pályáknak működniük kellene, az ingyenesen jön mindenkinek. Talán a villamos az benne, ami csak a dlc megvásárlásával jár. Nálam viszont az a gond, hogy új játék kezdésénél ki se tudom választani a havas pályát. Nem is enged létrehozni havasat. A content managerben ahol a modokat meg mapokat lehet aktiválni, ott mutatja, bepipálom őket de aztán semmi. Eső az van, szóval a patchet megkaptam akkor. -
tuvixplayer #919 Tudja valaki, hogy melyik mod okozza az út rajzolási problémát? Már elkezdtem kikapcsolgatni az utakkal kapcsolatos modokat, de még nem tudok utat építeni még új térképen sem. -
tuvixplayer #918 -
Borg #917 "Cosmetic weather"
Már a nevében is benne van. Csak látvány. -
peti79 #916 Ha esik az eső, a szélerőművek több áramot termelnek, ha jól tudom. -
Borg #915 Már hogyne kéne ehhez a snowfall dlc.
Anélkül csak cosmetic weather van újdonságként a meglévő mapokon. Tehát pl esik az eső néha, de ez nem okoz semmit. -
tuvixplayer #914 Biztos, hogy nem kell hozzá a Snowfall dlc? -
capa07 #913 Nekem olyan problémám lenne, hogy a játékban minden ami a hóval kapcsolatos, az nem látszik, nem működik: nem tudok betölteni havas pályát, mert nincs benne a menüben az a pár alap pálya (pedig aktiváltam a content managerben). Havas pályát se tudok létrehozni, mert nincs havas theme. Már kikapcsolgattam minden modot, hátha az a probléma, újraraktam az alap játékot, kikapcsoltam az AD dlc-t, de ugyan az a helyzet. Pedig tudtommal nem kell hozzá a snowfall kieg. Esetleg valami más van a dologban? A mostani patch se lehet az oka, mert már előtte se működött. -
TokraFan #912 Mondom, majd a Gold edition! :-) -
tuvixplayer #911 Én sem tudok utat rajzolni, pedig nem használom a t++-t. A Network extension útjai nem voltak elérhetőek a menüben, de miután lr- majd visszairatkoztam rá, már látszottak. Ennek ellenére utat nem tudok húzni. -
Borg #910 Lol, végre megtákolták használhatóra a t++v2 meg nextet, erre jött egy 1.32 patch amitől megint senki nem tud utat építeni :) -
tuvixplayer #909 Korábban én is használtam T++-t és szerettem benn a realaistic speed-et. Mintha olvastam volna valahol lehetséges belassulást, bár lehet, hogy nem erre a mod-ra írták. -
Borg #908 t++v2 meg next-ben is működik már többé kevésbé minden, tehát a régi mentések mennek.
Viszont pl belassul a város. Pár másodperc után fele akkora sebességgel megy minden (és nem az fps miatt, az rendesen megvan 60 körül)
Valószínűleg valamit elcsesztek a realistic speeds körül, amit hiába kapcsol ki az ember... -
tuvixplayer #907 Akit érdekel, már elérhető a Traffic manager javított új verziója:
Traffic manager president edition -
Borg #906 Nincs ezzel semmi baj, csak a mod készítőknek utól kell érniük magukat. Maga a játék patch alig okozott gondot, a fő probléma a t++ kihalása miatt van.
Jelenleg olyen szinten bugos még a t++v2, nep, meg a tmpe is, hogy nem is érdemes betölteni a mentéseket. Próbálgattam egyik nap, de rettentő sok a hiba. Néhány patch jött már ezekhez, de még most sincsenek olyan szinten, hogy érdemes legyen nekiállni játszani újra. Talán jövő héten. -
TokraFan #905 A mai patch-elős, DLC-zős világban nem igazán érdemes komolyabb modokat fejleszteni, amíg a kiadó és a fejlesztő be nem fejezte végre a folyamatos variálást. Csak a szívás van addig ezekkel. Majd akkor lesz jó, ha jön a C:S2, és végre lesz egy legvégső Gold Edition. A baj csak az, hogy ez akár évekig is eltarthat, és sok modder kezdeti lelkesedését addigra már elveszti és nem updatelik a modokat. Pont mikor már értelme is lenne. Remélem azért a komolyabb, fontosabb darabok készítői kitartanak amíg a Paradox ámokfut a DLC-ivel. -
tuvixplayer #904 Visszavonom, a Traffic manager sem az igazi, ugyanis elrontja egyes kereszteződések megjelenését. Ki is kapcsoltam. -
Borg #903 Ma este jön valami pathfindig patch állítólag a t++v2-höz. Csak összefoltozzák már rendesen, mert jelenleg elindítani sincs értelme a játékot... -
#902 Nekem még mindig nem jó a T++ v2. Ha bekapcsolom, nem jönnek kamionok a városba és egy idő után kifogy az erőművekből a cucc. -
tuvixplayer #901 A Traffic manager újra működik, és a T++-hoz is lett valami frissítés. Azt egyelőre nem használom, így nem tudom, hogy megy-e. -
Vazzeazze #900 Köszönöm szépen! :) Azt hiszem most még akkor nem kezdek bele semmi újba amíg nem rendeződik a "káosz" -
tuvixplayer #899 Thx. -
Borg #898 A modot. Bemész a játékbam, főmenü, mods. Ott kiválasztod a traffic++t, és lesz ott egy options gomb. Na ott ghost mode. És úgy töltöd be a mentésed. -
tuvixplayer #897 Légyszi fejtsd ki mi ez a ghost módba tevés? Mit teszel ghost módba, és hogyan?
Nálam minden egyes DLC-nél használhatatlan lett az akkor éppen műben lévő város. Igaz, hogy az elején nagyon sok mod-t használtam, (parkokat, épületeket is). A T++-t egy ideje hanyagoltam a Traffic manager miatt, de mikor legutóbb próbáltam még az sem ment. -
Borg #896 Nem igazán a patch a gond, hanem hogy a t++ megszűnt a workshopban.
A legegyszerűbb ha ghost mode-ba teszed, akkor a városod betölt, az utak megvannak, de a funkciói nincsenek többé. Tehát a sáv korlátozások, sebességek, AI stb... its all gone. Más modok próbálják visszahozni a funkcióit, de egyelőre kevés sikerrel. -
TokraFan #895 Jó hogy szólsz, nem is tudtam a patch problémáról. Akkor letiltom az automatikus frissítést, mert a T++-t masszívan használom, és jelenleg jól működik minden. Szerencsére -ezek szerint-, mostanában nem játszottam a játékkal, talán megelőzhető a probléma.
Nagyon remélem, hogy nem kezdődik el itt is a végeláthatatlan DLC-zés, ami a Paradox kiadásoknál általában lenni szokott, mert akkor inkább megvárom a végső GOLD verziót az összes DLC-vel és javítással, mert annál idegesítőbb nincs, amikor a jól bevált modok nem mennek. -
Borg #894 A snowfall a kisebbik gond, azt én se vettem meg. A gond a free patch miatt inkompatibilis modok, és azon belül is a traffic++ megszűnése.
Ami definitive nem megy, ezekkel be se tölt a mentés:
-traffic++
-ambient sounds tuner
-road color changer
Elméletileg t++v2, nep, és tm:pe kéne a t++ minden funkciójának helyreállításához, de ez a három se tökéletes, sok a bug még.
De amúgy a város működik velük legalább. Nagyjából tartja is az 500e lakost, a folyamatos bugok ellenére. De most én is pihentetem, amíg jobban rendben nem hozzák ezeket. -
TokraFan #893 Elég nagy okádás megy steamen a Snowfall miatt, lehet jól tettem, hogy nem ugrottam bele rögtön. Azt hiszem, ezt most kihagyom. Sokan írják, hogy a mod-inkompatibilitás miatt összeomlott a korábban épített hatalmas városuk is. Gáz. -
Borg #892 Építészeti stílusokat kerületenként érdemes beállítani. Asszem ezt már alapból is tudja a játék, de még nem foglalkoztam vele.
A buszok kapacitását tudod növelni 2 moddal is. A legegyszerűbb az Advanced Vehicle Options, ezzel gyakorlatilag minden járművet módosítani tudsz több szempontból is. Vagy ott az Improved Public Transport, ez célirányosabb megoldás a tömegközlekedésre, és több erre vonatkozó paramétert enged állítani. Együtt is megy a kettő.
Talaj egyengetésre az Extra Landscaping toolsot ajánlom. Tud resourcokat is letenni, meg talajt is egyengetni, stb.
Ez egy tévhit, hogy kell a tanulatlan ember a városba. Az ipar felveszi a tanult embereket is, ha nincs elég tanulatlan. Egyébként van a school dropouts mod, de én úgy tapasztaltam, hogy több kárt okoz, mint haszna lenne.
Többféle utcára ott a Network Extensions mod. Ezt kombinálhatod parkoló assetekkel is.
A mindent feloldó mod neve unlock all + wonders&landmarks.... lehet állítani benne mit oldjon fel, de persze olyat nem tud, ami nincs meg DLC-ben neked.
Ugyanígy több féle mod van a 25 vagy 81 kocka feloldására is. Én az all spaces unlockable with the right pricet használom, de ennek nincs különösebb oka. 81 kocka feloldásával azért jár jónéhány bug is. Érdemesebb 25-nél maradni.
A sávszabályozás, és jelzőlámpázás, jelzőtáblázás a Traffic Manager - President Edition asztala. Bár itt van némi kavar jelenleg, mert a régi Traffic++ mod meghalt, és jelenleg az újabb modok (traffic++v2, network extensions project, és a traffic manager) nem tökéletesen vették át a régi funkciókat. Ha új mapod van, akkor én csak a NEP meg a TMPE-t használnám, bár így is lehet olyan feature, ami hiányzik... állítólag lesz egy TAM mod, ami majd mindent egyesít végre.
A kereskedelmi egységek alatt mit értesz? Ez eléggé demand és városszerkezet, ipar függő, hogy mikor mennyire van igény. (sőt bizonyos bugok miatt néha szinte semennyire)
Van olyan mod, ami több lakót enged egy épületbe, meg több munkást, de nem javaslom, hogy ilyen szinten belenyúlj a játékba. Az egész játék mechanikája felborul ha ebbe beleszólsz, és a modok is csak toldozzák foltozzák amit lehet. Nincs jó megoldás.