Cities: Skylines

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Automatikusan befrissíti magát belépéskor? 1.1.1.c-t írt ki most vettem észre.
Valaki legyen szíves segítsen mert felrobbanok 😄
Hogy a bánatos pékbe tudom feltenni az 1.1.1.B patchet.
Június eleje óta nem volt módomba játszani a játékkal most szedtem elő de nem tudom steamen beaktiválni a patchet hová merre kell menni mi a megoldás? köszi.
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2015.09.23. 21:26:29
Nincs itt semmi csoda... a massdeath jelenségről számtalan topik van a külföldi fórumokon is. Nálam volt olyan, hogy 300 ezerről 180 ezerre csökkent a lakosságszám 1-2 óra alatt. Pusztult minden, és velük a gazdaság is. Hegyekben a hullák, mert elszállítani se győzik. Lementem -4 millióra, ilyen -80 ezres heti deficittel. Szóval változtatni se tudtam semmin, ami pénzbe került volna. Jó sok időbe telt, de a város magától talpraállt, és megjavult a bevétel is. Ahogy nőtt a lakosságszám, úgy lett egyre nagyobb bevételem is.
És a tény, hogy 180-200 ezer lakos "született újjá" ezen idő alatt, már meg is alapozta a következő massdeath-et, úgy 80 év múlva...
horika
Jut eszembe, olyant is sikerült már csinálnom, hogy egyirányú utcákkal igyekeztem megzabolázni a forgalmat egy részen, és olyan frankón sikerült, hogy a járműveknek nem sikerült sehonnan bejutnia egy városrészbe. Mire észrevettem mi a gebasz, kihalt az a kerület.
PetruZ
Még így is lehet, hogy van valami járvány, vagy vízszennyezés, ami még ott lapul a háttérben, csak mivel a halottak felszaporodtak, nem látszik. Ha a szürke/fekete halálfejről más színre vált, akkor érdemes megint ránézni egy épületre. Az azért nagyon-nagyon ritka, hogy mindenki egyszerre haljon ki a korábbi beköltözők közül, ez azért demográfiailag is elég lehetetlennek hangzik.
horika
Ritka esetben még az is lehet, hogy ugyan van temető/krematórium a közelben, DE akkora a forgalom, hogy a halottaskocsi nem ér oda (ilyen is volt már nekem sajna <#awink>).
PetruZ
Akkor az van, amit horika írt: nincs a közelben krematórium és/vagy temető, vagy mind megtelt.
Csak annyit ír, hogy egy holttest elszállításra vár. 😞
horika
Az is lehet még, hogy nincs elég temető/krematórium és nincs hova elszállítani a halottakat. De Petruz tanácsa fog bevállni, jelöld ki az épületet ami felett van a jel, és a megjelenő ablakban kiírja, hogy mi a bajuk pontosan.
PetruZ
Kattints valamelyik jelölt épületre és többnyire kiírja, hogy mi a bajuk.
Horika

Mod nélküli a játék és figyeltem a víz folyási irányára. Ez a két lehetőség kilőve.

Petruz

Igen, valamiért nem töltötte fel ez a kis cuki. Képfeltöltés.hu-ról nem lehet valamiért. Esetleg ha van olyan oldal ahonnan meg tudom mutatni, akkor megmutatom. A koponya körül ilyen barnás vagy narancs sárgás szín van. De van olyan ami piros. Azon a részen két klinika van és egy kicsit messzebb egy kórház.

Borg

Meglehet, hogy az a probléma. Akkor valószínű, hogy a pénz visszaesés is annak tudható be?? Volt mikor 13.000 pluszba volt de most csak olyan 4.000 körül van.
Vagy a szennyezett víz, vagy csak szimplán ott öregedtek el.
El kell kerülni, hogy egyszerre nagy residental zónákat csinálj, mert ha hirtelen nagyot ugrik a lakosságszám, akkor hirtelen nagyot is fog esni mikor a halálukon lesznek, és ez megborítja a gazdaságot is.
PetruZ
A kép valamiért lemaradt, így nem látni. De alapvetően ha zöldes hátterű koponyák jelennek meg az épületeken, akkor fertőzött a víz (a szennyvíz kifolyó tartalmát felszippantja egy folyásirányban lentebb lévő szivattyú, vagy szennyezett, pl. ipari területen van egy víztorony), ha pirosas hátterűek, akkor valami járvány tört ki és nincs, vagy nem elég a közelben lévő kórház, vagy rendelő kapacitása.
horika
Nekem akkor volt ilyen, mikor véletlenül szennyezett vizet pumpált a rendszerbe a vízpumpa. Kb. percek alatt kihalt a városom fele. Egy másik esetben, pedig egy hibás mod volt a bűnös.
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám a játékkal. Egyik napról a másikra az emberek elkezdtek hullani mint a legyek és a lakosság száma egyre csak csökken. Valamint a pénz is egyre kevesebb lesz. Legjobban a város északi részén hullanak a legyek. A képen 161 ember mínuszba vagyok, de pár perccel a kép elkészülte után már 400 körüli volt ez a szám. Hiába hoztam létre lakó negyedeket, ugyan úgy ment felfele ez a szám.

Utoljára szerkesztette: Pityesz2945, 2015.09.21. 08:02:41
Ez valósznű, ráadásul a Steam mod rendszerében (workshop), nem igazán támogatott, hogy verziónként szűrjük a modokat.
Remélem erre kitalálnak majd valamit, mert modonként a leírásban csekkolni, hogy melyik verzióhoz jó, nem éppen használható megoldás.
Minden bizonnyal megér 14 dollárt, de a kérdés, hogy az új patch mennyire fekteti majd meg a mostani modokat.
Attól félek, hogy mind a százezer asset inkompatibilis lesz, mivel nincs éjszakai kivilágításuk, és az új utak és rendszerek pedig a maradék modoknak adják fel az utolsó kenetet... Szóval lesz itt káosz a jelenleg működő városokkal, az tuti...
PetruZ
Jövő héten jön az After Dark DLC. Ez egyben új content patch is lesz, ami a DLC-t nem megvásárlóknak is ad tartalmat.
- Ami "ingyen" jár: éjszaka/nappal ciklus, 70 új épület, átalakított bűnözési rendszer (éjszaka több lesz a bűntény), kibővített gazdasági rendszer és lehetőségek, stílusok használata mod-oknál (kb. saját stílust gyárthatnak, nem kell pl. az "European"-ba szuszakolniuk mindent).
- A fizetős tartalom: új landmark-ok, börtön épület és kapcsolódó rendszer, nemzetközi repülőtér, új cargo hub, nagy méretű buszpályaudvar, taxik és kapcsolódó rendszer, bicajok és kerékpárutak, új út típusok kerékpárutakkal és buszsávokkal, szórakoztató negyed (zone) és épületek, turista negyed (zone) és épületek, új parkok és egyéb szépítgetési lehetőségek, új felbukkanó utcai tárgyak és egyebek.
A DLC várhatóan 14 dollár lesz.
Több városom is van és nem nagyok csak így sokkal több a lehetőség az építkezésre. Részemről kevés a 9 mező.
Köszönöm, megpróbálom megkeresni azt a módot ami feloldja a mezőket.
horika
Amúgy mekkora a városod, hogy ekkora terület kell? Volt már pár nagyon-nagy város amit építettem, de talán 1x volt szükség ilyen modra.
PetruZ
Keress rá a workshop-ban az "unlock all" kifejezésre és válogathatsz köztük. Szinte mind feloldja a nagyobb területet, plusz az extra épületeket és látványosságokat is. De nekem úgy rémlik, mintha valamelyik patch-el ez be is került volna a játékba az unlimited money mellett. Az Options - Mods alatt vannak ezek.
A mod-ok használata viszont kikapcsolja az achievement-eket.
Igazából csak az érdekelne hogy melyik az a mód amivel elérhető az 5x5-ös mező (ha egyáltalán van ilyen), mert én nem találom mivel nem nagyon megy az angol és a fordítás? 😊
horika
Steam workshopba felnézel és választasz a kb. 50000 mod és asset közül ami neked szimpi.
Sziasztok,
Megvettem, nagyon jó a játék!
Végre egy olyan játék ami hasonlít a Sim City 4-hez.
Számomra 1 hátránya van hogy csak 9 mezőt enged megvenni.
Melyik az a mód amivel elérhető az 5x5-ös mező?
Tudtok még valami jó módot vagy kiegészítőt ajánlani amit hozzálehet tenni a játékhoz hogy príma legyen?

Köszi.
PetruZ
Alapesetben 3x3 mezőre terjeszkedhetsz, de csomó mod van már, amivel elérhető az 5x5 is.
Egy térképen hány " kockát " lehet vásárolni beépiteni ? A teljes térképet vagy limitált a beépithető terület és jól gondoljam meg merre terjeszkedek a várossal ?
Hát, ilyenkor mindenből kellhet több.

De ha districtet csináltál az ipari zónából, és industry space planninget nyomtál be neki, akkor kapcsold ki. Az ugyanis megduplázza a termelést, ami sok esetben nem célravezető, de legalább sok pénzbe kerül.
A gyáraim azt irják ki nincs elég vásárlo ! Mit csináljak több kereskedelmi épület vagy több lakos ?? Mert folyamatosan zárnak be a gyáraim !
horika
Több dolgot vettem már g2a-n shield nélkül is (pl. a skylinest is), sosem volt vele gondom. Gondolom a kieg is fent lesz orosz árakon, akkor jobban megéri megvenni majd. <#gun>
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.08.23. 20:07:14
G2A-t nem ismerem, de az instant gaming-en is ugyanannyiba kerul
Instant gaming - Cities Skylines

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

akyyy
ez biztos megbízható? látom van valami shield plusz pénzért. pedig ennyiért tényleg jó lenne megvenni a játékot.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

09.24-én jön a kiegészítő, 15 dolláros áron.

link
Két napig még 2500 ft a játék itt.
Terekkel, parkokkal, és szolgáltatásokkal (pl tömegközlekedés), de figyelni kell, hogy olyat ugyanakkor ne tegyél közel, ami zaj vagy egyéb szennyezést is okoz.
A föld értéket hogyan lehet növelni?

nincs benne mod 😊 Az övébe nincs.

Arra azért vigyázz, hogy némelyik workshop mod, ami mélyebben belenyúl a játékba, nem mindig kompatibilis a felhős mentéssel.
Köszönöm a választ 😊

kigyi
Elindítod a játékot és betöltöd a mentést aztán újra rámész a mentésre bejelölöd a steam cloud-ot tárolásnak arra a mentésre amit használni akarsz elmented és felszinkronizálja a felhőbe. Onnantól kezdve, ha nálad beléptek az acc-ba akkor le fogja tölteni indításkor azt a mentést és játszhatjátok tovább. Ha ez így megfelel akkor nem kell a mentéssel szórakozni.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Sziasztok.Hol tárolja a játék a városi mentésem?Csak mert párommal közösen építettünk egy várost,s jön hétvégén s folytatnánk nálam,mert mindketten Cities Skylines buzik vagyunk egy picit 😄

Ó, az nice lesz, ahogy majd az összes assetet át kell dolgozni, hogy éjszakai világítása is legyen 😄
PetruZ
Jön az After Dark kiegészítő, lesz már éjszaka/nappal ciklus is (ezt mindenki megkapja, nem kell megvenni a kieg-et hozzá).
szabii98
Most megy a paradox stream
Az első a cities:skylines, szóval érdemes gyorsan odakapcsolni de sok újdonságot nem fognak mondani szerintem

I met God. She's black

Sajnos az olajerőműveket nem a helyi olaj látja el általában, hanem import. Nem tudom mi a logika benne, de így van.
Faterx
Olaj és érc csökken, erdő mező nem. Egyébként tessék a szűrőket (pl szennyezettség) használni. A specializálódások használása is egy nagyon jó feature.
horika
Nekem sajnos fogalmam sincs, soha nem szórakoztam az ipari területek specializálódásával.
Két kérdés ha veszek olajjal müködő elektromos erőmüvet és odatelepitem az olajkutak mellé és van olajkitermelés miért van állandó olajhiány az erőmüben ?
A mezőgazdasági területeknek csökken-e a föld termőképessége az idő mulásával ??? Érdemes-e egy idő után mást odatelepiteni ??
Mindenre 😊
Tömegközlekedés, tűzoltóság, rendőrség, teherszállítás.
Mit értenek azon a gyárak hogy nincs elég szolgáltatás ? Tüzoltoság , parkok vagy teherszállitás mire van szükségük ?
Az nálam is kifagy olyankor, már megszoktam 😄
Amúgy minden mentésre vonatkozik. Úgy tűnik game bug, amit remélhetőleg a következő patchben javítanak.