5226
Armored Warfare
http://armoredwarfarehu.blogspot.hu/
http://armoredwarfarehu.blogspot.hu/
-
Lokker #299 Manapság mikor már a gold ammo is creditért vehető WoT-ban nem értem miért fáj a +/- 2tier. Mellesleg a játék jutalmazza ha nagyobb tierű ellenfelet sebzel/ölsz meg. -
Smish #298 Na akartam írni egy hosszabb választ. De kitöröltem, mert nincs kedvem vitatkozni.
Mag amúgy is szerintem a WoT MM-je annyira de annyira összetetten szar, hogy 10 oldalon lehetne vesézgetni meg példálózni hogy mi a baj vele.
Lényegét tekintve én üdvözlöm a +/- 1 tiert itt ha valóban úgy lesz, mert szerintem meccs közben ha látsz egy ügyes, nálad erősebb tankot, az pont elég motiváló tud lenni hogy fejlődj.
Valamint ha szakaszban rámentek egy egyel erősebbre, abban pont megvan a kellő kihívás.
Ha ügyes, akkor legyőzi a 2 kisebbet, ha meg nem, akkor megszívta, főleg ha nincs a közelében csapattárs.
Ha csak egy szinttel erősebbek között látod magad a lista tetején az neked nem elég motiváló?
Te nagyon adrenalin függő lehetsz:) -
lammaer #297 Írkálj csak hosszan, az a jó ha meg tudjuk beszélni a dolgokat, azé van afórum :)
Én konkrétan nem vagyok híve a túlságosan kiegyensúlyozott MMnek és ennek megfelelően a +1 tier sztem nagyon monotonná tenné a játékot. Miért:
1. Nem tanulja meg az ember a csapatmunkát, azt hogy ideje van a támadásnak és ideje van a visszavonulásdnak is. Nem tanulják meg az emberek hogy néha másodhegedűsnek is kell lenni, TÁMOGATNI kell a többieket. Nem tanulnak meg trükközni, variálni, várakozni, értékelni a kialakult szituációkat és adaptálódni a kialakult helyzethez. Nem tanulják meg megválasztani a célpontot, ami először célkeresztbe kerül arra már ugranak is rá.
Nem tanulják meg kihasználni a terepadottságokat, kihasználni az emberi gyarlóságot (pl az ellenség többnyire igen hamar el tudja felejteni hoy te ott vagy ha kicsit elbújsz és meglátnak mást).
Komolyan, kb olyanná válna a játék mint ezek a 8 bites fun módok. Mert ott aztán tényleg mindenki ugyanazzal megy....
A full HPs T34-85-el nem kötelező szembeszállnod EGYEDÜL a T-44el. Lehet fedezékbe vonulni, lehet húzni az időt, lehet várni a csapatra. Sőt, lehet menni platoonban és akkor tudod hogymindíg lesz segítségesd. Ha nem jön senki, észre kell venni és NEM menni tovább.
Azt felejtik el sokan, hogy ránéznek az elosztásra, meglátják hogy a top tank 2 szinttel nagyobb mint ők és máris eldobnak kapát meg kaszát hogy ez milyen szar. Pedig a top tank legyőzése nem az ő feladatuk.
A medekkel igen jól meg tudod választani hogy hol és kivel csapsz össze (náluk jobban csak a lightok mozgolódnak).
2. Ha túlságosan kiegyensúlyozott a Tier, egyszerűen nincs meg az előrehaladás érzése. Mindig ugyanolyan erős tankokkal harcolsz mint te magad, nem érezni a fejlődést hogy most volt értelme grindelni a nagyobb tankért.
3. Kimarad a sikerélmény amikor furmányosan végül sikerül kifingatni egy náladnál 2-3 tierrel nagyobb tankot (ha 1vs1ben akkor az az über, de sztem az is élmény amikor supportként te végzed ki az ellent). Sztem jobb az hogy egyszer kapsz hideget (lenn vagy) egyszer kapsz meleget (fenn vagy) mint az ha langymeleg kiszámítható dolog az egész.
Sztem vagy 3 éve történt de a mai napig emlékszem rá, hogy amikor még nem volt abszolút tier limit (az MM csak rakta be az embereket beérkezés sorrendjében, hihetetlen nem, mit szónának a mai elkényelmesedett playerek ehhez? :) ) egy STUGgal majdnem sikeült megszívatni egy VK 4502P-t. Nem győztem le, mégsem keserű az emlék :)
4. Nem tapasztalhatod meg azt a büszkeséget amikor a meccs végén megnézed az eredményt, és mondjuk legkisebb tankként TE vagy a csapatodban a legjobb (legtöbb dam vagy legtöbb XP). Lehet hogyvesztettetek, de amikor mondjuk T8ban látod hogy többet voltál képes letenni az asztalra mint a csapatod T10esei, akkor még a vereség se olyan fájdalmas.
Nem tagadom, sokkal igazságosabb ha mindenki egyenlő erős tankokkal játszik egy csatában, de sztem messze kisebb a kihívás és ezáltal a győzelem értéke is. Sztem az messze van a gyalázatostól hogy max 2 tier ellen kell harcolni (főleg annak fényében hogy nem mindenki +2 tier ám, bőven szoktak lenni veled egyszintűek is)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.06. 10:02:09 -
Smish #296 Egy kicsit el akarnék merülni ebben az MM-témában, úgy hogy előre is bocs ha nagyon OFF-nak tartjátok.
Egyszer már indítottam el egy nagy vitát ez miatt más fórumon, kíváncsi vagyok itt hogyan álltok hozzá.
Itt ugye elvileg +/- egy tier lesz nagyjából a különbség (legalábbis jelenleg), a WoT-ban ellenben +/-2.
Tényleg ilyen sokan nem látják hogy ez miért nagyon rossz a WoT-ban?
Vagy hogy ne hangozzon olyan nagyképűen, tényleg ilyen sokan jónak találjátok ezt?
Mert a másik fórumon elég nagy fölényben voltak akiknek ez tetszett.
Tételezzünk fel egy kiélezett helyzetet.
A meccs végére már csak te meg egy ellenséges játékos maradtok életben.
Neked van egy full egészséges t 34-85-öd, neki meg egy full hp-s t44-e. Mind kettő tank nagyon jó szerintem, de csak a maga tierjében.
A wot-ban azonban mégis összeeresztik őket.
Na már most ebben a helyzetben mit tudsz csinálni?
Véleményem szerint nem sokat, mert ugye a t44-nek legalább bot-nak kell lennie, vagy a legjobb ha nincs is játékban és csak akkor tudod vele érdemben felvenni a harcot.
Ez egy szélsőséges és teljesen vert helyzet, de mégis rengetek-rengetek ehhez hasonló példát lehetne felhozni.
Nektek hogy tetszenek az ilyen helyzetek? Főleg mikor már a 10. csatát is 2 tierrel nagyobbak ellen kell lenyomni?
Szerintem egy jól kiegyensúlyozott játékban (pl titanfall és még sokan mások) ilyen helyzetet nem is engednek kialakulni.
A WoW-ban ha kihívsz egy nálad 10 szinttel gyengébb játékost, legfeljebb kiröhög, de nem áll le veled mert esélye sincs.
Ugyanis egy jól kiegyensúlyozott játék a végletekig igazságos.
Ha valaki fölénybe kerül az ellenséges csapattal szemben, az nem azért van mert sokkal erősebb fegyvereket kap csak úgy, vagy pl egy stratégiai játékban már kész bázissal indul.
Hanem azért mert ügyesebb a másiknál.
Más játék fejlesztőknél ez kvázi csalásnak számít, amilyen mm-et használ a warrgaming.
Mondom ezt úgy hogy lassan 15000 játéknál tartok a wotban és játszogatok vele még most is.
De ha az AW csak egy fokkal igazságosabb rendszert fog alkalmazni, nem habozok a váltással az biztos.
Na most jöhetnek a pofonok:) -
#295 ez a lövdék csík vérgagyi :S
remélem teljesben elfelejtik a létezését is -
#294 -
lammaer #293 Megtörtént. Az egyetlen amire jelenleg kiváncsi vagyok még a játékkal kapcsolatban, hogy mennyire lesz nyugati a customer service: mind a Gaijin, mind a Wargaming gyönyörűen mutatja a ruszki mentalitást ("szarunk a fejetekre"). Hátha itt nyugati lesz a hozzáállás. -
lehet véleményezni az artykat -
lammaer #291 Én is elvagyok a HP csíkkal, nekem a WTGF modulsebzés rendszere nagyon nem tetszik, ott - amikor játszottam - sokkal nagyobb volt a randomisten hatása mint a HPs rendszernél. PL sokszor volt olyan hogy én lövöm, radiátor, gunner, meg minden figyfene sérül, ő visszalő és ammorack. Csá kösz hogy jöttél :)
A HP alapú rendszer bár nem reális, elvben jobban kiszámíthatóvá teheti a játékot. Mondom, elvben, mert a WG meg bedobott a képbe 2x 50%nyi randomot (egyszer az átütés, egyszer a sebzés területén) és megspékelte az egészet azzal anagyon elkefélt "kiritikus" sebzéssel.... -
DantesHUN #290 Hát az MM-en én se tudom mit lehet variálni. Max azt hogy mennyi legyen a plusz/mínusz tier. -
lammaer #289 Amúgy mi a gyalázatos benne? Mostanában elég megbízhatóan működik, normál tankkal max 2 tier és ritkán csuklik úgy hogy a tierek nem passzolnának (pl egyik oldalon több TierX mint a másikon). -
#288 Engem leginkább az érdekel, hogy a wot legnagyobb hibáját tudják-e javítani, a gyalázatos MM rendszernél jobbat tudnak-e csinálni. Ha igen engem megvettek. De úgyis játék közben fogjuk tudni eldönteni, hogy tetszeni fog-e vagy sem. Engem nem zavar, hogy kopincs. -
Malarki #287 Kövezzetek meg, de nekem meg tetszik. Én nem WoT klónnak, hanem inkább WoT 2.0-nak mondanám, ilyen továbbfejlesztett változat. Nem érdekel ha ugyan az, ha a legnagyobb hibákat kijavítják akkor engem már megvettek. -
Dagohun74 #286 -
DantesHUN #285 Ne off-oljunk ide, de szerintem nem a HP csík a legnagyobb baja. Sőt, az maradhatna, elvégre arcade játék. De amúgy összeségében...de ne offoljunk ide. -
Dagohun74 #284 Pont a példa rá WoWs ott nem kellene HP csík. Modul sebzés kell és vízbetörés oszt tessék taktikázni nem pedig még van 300 hp-m kibírok még egy találatot. -
Dagohun74 #283 Saját érték rendem szerint meg a HP csík a bukta a modul sebzés jobb (főleg ha működne). De hát ízlések és pofonok.
A merőben mást kiadni túl nagy kockázat... bele is bukott a WG. -
DantesHUN #282 A HP csíkkal nincs semmi baj, de hogy minden pont ugyanolyan? Ugyanolyan, az arty, ugyanolyan minden? -
Lokker #281 OpenBéta óta játszok a WoT-al kisebb, nagyobb megszakításokkal. Szóval na... :)
Sokan mondják, hogy mekkora gáz a HP csík, szerintem meg tök rendben van. Mit lehetne kitalálni helyette? A modulsebződéses rendszert láttuk már és elég nagy bukta én meglátásom szerint.
Merőben más megoldást meg túl nagy kockázat kiadni. Sokkal nagyobb az esély a buktára mint ezzel. Amúgy meg akkor is menne a hiszti, hogy ez mekkora "sz@r" megoldás, itt meg ott sokkal jobb vagy itt meg ott ez már volt. -
Dagohun74 #280 Nem kell világmegváltó dolgokat csinálni, de valami egyedit. A WT rá a példa merőben más mint WoT még ha nem is tökéletes (rengeteg hibája van annak is) de más. -
lammaer #279 Hát ha vehetem személyesre... itt volt pl a WT:GF. Igen kipróbáltam, aztán viszonylag hamar be is fejeztem. Nagyjából arra számítottam hogy NÁLAM már nem fér bele egy újabb tankos grindfeszt, még akkor se ha játékmenetben némileg eltér a WOTtól.
Namost, ha ez let a vége egy nem koppintás játéknak, akkor egy klón nagy valószinűséggel még annyira sem fog lekötni, főleg hogy elkövetik ugyanazokat a hibákat amiket a WOTba se szeretek (tüzérség pl).
Számomra a textúrák kicserélése meg az hogy egy tankot nem TIgrisnek hanem Abramsnak hívnak önmagában kevés ha nincs tartalmi, játékmenetbeli változás. Nem tudom megmondani hogy mi lenne az amimagával tudna ragadni, de azt tudom hogy mi NEM fog :)
3+ év WOT után sztem te is igy lennél.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.05. 14:24:37 -
Lokker #278 Sokan világmegváltó játékokat várnak el manapság. Ha WoT "klón" akkor mivan? Sikeres a WoT? Igen! Sokan játszanak vele ma is? Igen! Akkor miért ne próbálná meg valaki kicsit más köntösben kiadni? Nekem felüdülés lesz a WoT és GF után, kicsit unom már a második vh-s tankokat. -
DantesHUN #277 Na, legalább van aki pozitívan csalódott...a Wows...áh. Mindegy, nem off-olok.
Az AW, Wot, más tank skin-ekkel. Ez nem feltétlenül baj. elvégre a Wot-al évekig tudtam szórakozni. Most mér teljesen érdektelenné vállt, ami tankot akartam évekkel ezelőtt megszereztem, új tartalom nem érdekel, az arty+goldammo+fogyatékos játékosok hármas meg elriaszt.
Az AW esetében az újdonság, hogy na fejlesszük ki ezt meg azt a tankot, esetleg a látvány, fizika, grafika, kitolhatja azt az időt, amit érdemes rászánni, de ettől még csak egy WoT klón, és ez így gyenge eresztés. Ennyire futotta? Egy klónra? Semmi eredeti, semmi változtatás?
Persze ha nagyon más lenne, az se biztos hogy jó lenne, mert a Gajin WT-je nekem jókora csalódás lett, pedig semmit se vártam tőle, de egyszerűen nevetséges, milyen problémák vannak vele. Na de ez is off, de a félreértések elkerülése végett, a WT-re se mondom hogy szar, vagy jobb vagy rosszabb mint a WoT, csak azt hogy nekem nem jön be. Az se. De már a Wot se. De egy modern tankos Wot klón megérhet pár kört. De ennél többet sajnos nem nézek ki belőle. -
Dagohun74 #276 Kedves Lokker!
Igen video alapján egy modolt WoT. De mint irtam érdekel a co-op része szóval fogok vele játszani. Egyebbek iránt meg miért ne, HP csík szükőlő cél kereszt, tök egyforma kezelő felület, arty mechanizmus tök ugyan az. Szóval túl sok dolog egyezik meg a nagy előddel. Szigoruan saját következtetés linszenszelték a WG-től az egészet és húztak rá egy bőrt. Mivel a groud war tanks-ot perli a WG a játék mechanizus másolásáért ezt pedig nem. Egyébbként a WoWs nekem is tetszik bár egyszerű mint egy faék, de nem vagyunk egyformák. na peace! -
Dagohun74 #275 Bocs nem lesz single hanem co-op battle az érdekel.
-
Lokker #274 Bírom ezeket hsz-eket hogy "már le is írta magát nálam a játék", "koppitáns, moddolt WoT" stb. Ezek az emberek is tuti bele fognak rakni majd pár száz csatát. :) Meg mint tudjuk videók alapján nagyon jól lehet véleményt kreálni. Én is mikor megláttam a WoWs-ről első gameplay-t azt hittem uncsi lesz, de csalódtam mikor beletoltam pár kört hétvégé. Pozitívan természetesen. :)
Utoljára szerkesztette: Lokker, 2015.02.05. 13:04:18 -
lammaer #273 Single? Mit tudsz, beszélj! :) -
Dagohun74 #272 Kár érte. Megnézve a videot inkább egy mod-olt WoT mint egy új játék. De a single része érdekel, esetleg még a coop. És egyet értek Lammerrel. peace
-
lammaer #271 random kattintás a videóba... 8:50... pont megtaláltam amitől a játék nálam le is írta magát.... ez egy WOT modell és textúra mod.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.05. 09:01:40 -
ez a jelenlegi korai alfa állapot -
yossarianHUN #269 Angolul tudóknak: Armored Warfare előzetes -
kérdezz felelek -
Smish #267 Na közben keresgéltem, és a hivatalos fórumon is van róla szó. Nem tudok angolul és fordító valami borzalmasan csinálta meg, de amit kihámoztam:
Tier8-ig lesznek a tankok. Elvileg +/-1MM lesz, de ez függ attól is hogy milyen fejlesztéseket tesznek be egy tanknak, reaktív páncél, stb gondolom.
1-2 2-3 3-4 4-5 5-6 7-8
Ahogy nézem 6-os nem megy 7-ellen, a 7-8 egy külön MM-et kap
Ha valaki tud angolul és marhaságot írtam , javítson ki!
MM forum -
Smish #266 Azt lehet tudni hogy az MM-miként fog működni? A WoT-ot főleg azért hagytam abba, mert jellemzően sokkal erősebb tankok ellen kell benne harcolni. Már csak akkor játszom ha hív egy ismerős.
Itt mi várható? -
Upcoming Armored Warfare Testing
We’re excited to inform everyone that we’re moving forward with external testing of Armored Warfare. Our next step is to run a technical focus test, which will be closely followed by initial stages of alpha/beta testing.
Our first focus test is expected to take place very soon, and the goal is to make sure the game is ready to proceed with a larger number of users. There’s been a slight delay as we work out some final technical issues with getting the game to testers. Based on feedback we’ll be collecting during this test, we plan to move forward with the next stage of testing and give more and more people the opportunity to get involved in testing Armored Warfare.
In the meantime, we encourage you to fill out this questionnaire to improve your chances of being selected to participate in these tests. Both Obsidian and My.com are extremely excited to finally share the game with people outside of our teams, and to share more information about Armored Warfare.
Stay tuned for more information soon, and get ready for battle! -
lammaer #264 Mondjuk én csak aa Karl-t láttam, de abból 3 csata elég volt hogy megunjam. De persze a világ nem csak belőlem áll, lehet hogy sikeres volt a dolog ahogy te írod. -
Angelus1991ster #263 Okés, rosszul fogalmaztam meg. Amikor bejöttek azok a mósok , biztos elérte a játékosszám a 20 ezret is. -
Lokker #262 Kötekedj csak. :D De igen azok csak egy darabig voltak elérhetőek. -
lammaer #261 Ööö... a fun módok azok csak ideiglenesen voltak egy darabig igaz? szóval mostmár nincsenek (nem kötekszem, kérdezem hogy jól tudom e) -
Angelus1991ster #260 Helyesbítek: Ott van a wot-ban a fun módok: Karl, T62 foci, Chaffe verseny, Winter mód, -ott is rengetegen játszanak
- játszottak, utóbbi még ki sem jött
Hát azért az angol, francia , német és orosz ágban lehetne egykét típus. A7V , Mark Male, francia Charmond. WoT a játék neve de mésincs benne az őstípus. FT17-en kívül.
Bár a Cár tank:D