9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
ManoNegra #883 Az új horvát elnök beszédét diplomácia botránynak tartja a szerb média
Diplomáciai botrányként és a Szerbia felé kilőtt első mérgezett nyílként értékeli a szerb sajtó az újonnan megválasztott horvát elnök, Kolinda Grabar Kitarović beszédét, amelyben Vajdaságot Szerbiától elszakítva, külön államként emlegette – írja a Vajdaság Ma hírportál.
“Amikor elindultam ebbe a csatába, sokan azt mondták: minek ez neked. De én nem adom fel és így fogunk cselekedni Horvátországért is” – mondta Kitarović. Azután pedig azt mondta, hogy harcolni fog a Horvátországban élő kisebbségek jogaiért és azt fogja követelni, hogy minél nagyobb jogokkal rendelkezzenek, de nem kér kevesebbet a Szerbiában, Vajdaságban és más, szomszédos államokban élő horvátokkal kapcsolatban sem. (Vajdaság Ma) -
ManoNegra #882 Ez vajon már háborús propaganda? Érdemes beleolvasni a kommentekbe, vért kíván az egyszeri olvasó.
Egy fiatal brit iszlamista szerint retteghet egész Európa
"Aki nem tér át, azt megöljük" – Egy német dzsihadista szerint az Iszlám Állam meghódítja Európát
---------------------------------------------------------------------------
Tőlünk keletre: Kijev: 52 ezer orosz katona áll a határánál -
#881 -
szenyor Lopez #880 " a címkézés veszélyeit nem értik meg a tubómagyar vérnácik"
LOL, szerintem lehet ez a hónap hozzászólása :)))) -
#879 A végén már vittek mindenkit, őket is összegyűjtötték. Ezt mondom azt, hogy a címkézés veszélyeit nem értik meg a tubómagyar vérnácik. Ha holnap kitalálom, hogy ők kapják a címkét és őket kellene agyonlőni, akkor lehet, hogy leszoknának a hobbijukról... -
ManoNegra #878 Így van! Sőt, a franciák még a muzulmán törököket is támogatták a katolikus Habsburg birodalom ellenében. -
ManoNegra #877 Igen, mert a kettő rendszerint együtt járt. Viszont ha csupán ennyi lett volna a probléma, akkor a megkeresztelkedés biztos menekülést jelentett. Vagy mégsem?
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.15. 15:22:59 -
ManoNegra #876 Milyen helyen tanulsz te, ahol a gyakorlaton a fejed átlagban 2 cm vastagon véres lesz? -
"A zsidóság úgynevezett egy-népi vallás, ami azt jelenti, hogy aki zsidó vallású, vagy akár áttér a zsidó hitre, egyszersmind a nép tagjává válok. Tehát mindenki, így az askenázi eredetűek is a vallásuk alapján zsidók. Egyébként nem árt tudnia, hogy az emberiség egyetlen faj, ezen belül léteznek típusok (fajták), de a zsidók sem sorolhatók ide. A tudósok beszélnek mediterrán, negroid, turanoid, kaukazoid és egyéb típusokról." -
#874 A leszármazás meg vallási alapon volt. Akkor is zsió lehettél a törvények szerint - vagy a végén már bármi szerint, ha ellenség voltál - ha XY felmenőd zsió volt.
A címkézés nem neked szólt, hanem általánosan... -
wednes #873 Persze, hogy nem a konfliktus oka volt, csak az indok. Mikor feszült a társadalmi helyzet, bármilyen szikra belobbanthatja a tüzet. Lehet, az indok, vallás, osztályharc, demokrácia, gyilkosság....
Különben a katolikus Franciaország miért is a protestáns államokat támogatta volna?
A 30 éves háborúnak az okai a császári hatalom és a választófejedelmek közötti konfliktus. Mégse mondhatja ilyen nyíltan azt a császár, hogy bocs és a hatalmatokat akarom korlátozni. Amit meg nem néztek jó szemmel a franciák.
A töri tanárom mondta mindig a vallás akkor politikai szerepet is betöltött. Így természetes volt, hogy a körítés ugyanúgy politikai (vallási) volt, mint most a jelenben is. A mostani konfliktusokra is vannak hangzatos ürügyek. -
#872 Hogy húznak köpenyt a csadorra? Csak érdekelne mert én velük dolgozom és még 1 hallgatót sem láttam köpennyel a fején. Vagy úgy gondolod, hogy valamiféle erőtér védi a csadort és ezért az nem kontaminálódik?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 15:03:33 -
ManoNegra #871 Ha jól tudom nem vallási, hanem faji, leszármazási alapon gyűjtötték be a zsidókat.
Egy szóval sem említettem hogy egy átlagos zsidó gyereknek bármi bűne lett volna.
Ezért nem érti meg a sok kurucos vérnáci balfasz, hogy mi baj az ilyen "címkézős" szemlélettel...
Én nem cimkéztem, ellenben te alaposan belecsaptál a lecsóba... -
#870 Akkor megmondanád, hogy mi miatt....? Miféle bűne volt egy átlagos zsidó gyereknek vagy akár felnőttnek...? Itthon úgy gyűjtötték be őket, hogy az személyazonossági papírban a vallás is benne volt...
Ezért nem érti meg a sok kurucos vérnáci balfasz, hogy mi baj az ilyen "címkézős" szemlélettel.... -
ManoNegra #869 Ne tartsd vissza magad. :-) -
#868 Erre tudnék mit mondani de tényleg nem akarok vitát generálni :) -
ManoNegra #867 A keresztes háborúk és a reformációval járó háborúskodásokat még elfogadom, de itt is sok esetben a vallás egyfajta magyarázat volt, nem a konfliktus oka. Viszont a zsidókat nem a vallásuk miatt ölték meg, tehát nem írható egy vallás számlájára sem, hacsak a fajelméletet nem akarod vallásként beállítani. Izrael dettó. A vallás ezer más ok mellett jelen van, de hogy ez lenne a konfliktus forrása?
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.15. 14:37:39 -
ManoNegra #866 Feltételeztem az ilyen gyakorlati oktatásokon köpenyt húznak, vagy valami ilyesmi. Azt talán a vallásuk sem tiltja. -
#865 Ugyan már napjainkban is a vallás az indok vagy az ok a gyilkolásra lásd a francia eset, Izrael. Keresztes háborúk? Zsidók miért is haltak meg a 2. vh-ban? Sorolhatnám vég nélkül mert ezeknél vagy az indok vagy az ok a vallás volt. -
#864 "orvostanhallgatóként" a kulcsszó.
Mégis milyen jó már ha Abdul Elif Seyed Hamir egész nap abban van és 2cm vastagon van rajta a vér, a nyál és ki tudja mi, aztán így megy emberek közé, mondjuk felszáll vele a villamosra.....mit beszélek hülyeséget......... tehát beszáll a taxiba.... többit el lehet képzelni.
Higiénia? Hahhhh, dolgoznál te is köztük más lenne a véleményed. Félreértés ne essék van köztük normális, rendes, tiszta ember, nem egy ilyet ismerek és nagyon jó a kapcsolatom minddel (még a büdössel is). Abba már bele se merek gondolni milyen lehet a többi otthon, akinek még a lehetősége sincs meg, hogy orvosnak tanuljon mert olyan körülmények között van. -
ManoNegra #863 Francokat. A legtöbb háború a hatalomért, területek feletti birtoklásért és gazdasági előnyökért tört ki. A vallás fasorban sincs, még a XX. századi ateista ideológiákhoz képest sem. -
#862 szúnyogháló a kémlelőben -
ManoNegra #861 Szaud-Arábia csak egy ország a közel-keleten, ráadásul a legradikálisabb, a többi ilyen szempontból jóval megengedőbb.
olvasd el újra mit írtam, értelmezd és gondolkozz el jobban rajta, aztán ha rájöttél szólj.
Ezt írtad: hordhatják orvostanhallgatóként a 0 higiéniával rendelkező csadort
Ha rendszeresen tisztálkodsz és a csadort is tisztítod, akkor nem értem miért zárja ki a higiéniát? Ha te két hétig nem mosdasz, és ugyan abban a ruhában vagy, te sem leszel higiénikus attól, hogy nem csadorban jársz...
-
#860 Nálunk Chador-ban és Hijab-ban vannak. A burka az más de tudtommal mindkettőt betiltották a franciák. Egyébként van Niqab is vagy mi a rák az annyiban más mint a Burka, hogy nincs szúnyogháló a kémlelőben :)
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 14:13:23 -
#859 Amúgy az nem a csador, hanem a burka :) -
#858 Pedig ez a nagy büdös igazság.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 14:09:48 -
#857 A szándékosság részükről így vagy úgy de mindenképpen helytálló. -
#856 Az, hogy mostanában engedték meg a keresztény templomok építését mindent elmond erről az egész problémáról. Bár csak fordítva lenne ez itt Európában is.
Franciaországban hozott döntés azon kevés pozitív példához tartozik, ami követendő lenne (szerintem). Sajnos Magyarországon nem így van.
"Hogy a csador miért zárja ki a higiéniát, az számomra rejtély. " olvasd el újra mit írtam, értelmezd és gondolkozz el jobban rajta, aztán ha rájöttél szólj. -
szenyor Lopez #855 Vagy nem állt érdekükben. Ilyent "véletlenül" vagy kényelemből nem felejt ki senki. -
#854 Igen ebben a vezetés a legfőbb bűnös, de nem lehet ártatlannak nevezni azt a muszlim embert sem aki azért ver meg egy nem muzulmán nőt mert nem öltözködik az iszlám erkölcs szerint vagy elüldözöm a szomszédomat mert az nem muzulmán (mind a 2 eset megtörtént). -
ManoNegra #853 Az EP-ben ülő semmirekellők jobban gyűlölik a kereszténységet, mint a muzulmánok. -
ManoNegra #852 A vallás nevében halt meg a legtöbb ember.
Ez így ebben a formában nem igaz. -
#851 Ezért kellett volna az EU alapokmányába bele venni a kereszténységet, és nem a vallás miatt hanem a kulturális összefonódások miatt (lásd: karácsony, mikulás, húsvét, hogy csak a leg alapvetőbb példákat mondjam). Csak ugye a vízfejű, kertén elkényelmesedett nyugati politikusok még az orruknál sem látnak tovább. -
ManoNegra #850 Én ebben az esetben nem biztos hogy a muzulmánokat tenném felelőssé... -
ManoNegra #849 Arab országokban számos olyan vallási szabály van amit be kell tartanod ha oda mész, míg azok akik hozzánk jönnek szabadon gyakorolhatják vallásukat
Ezt szerintem országa válogatja, Szaud-Arábiában valóban vannak szigorú szabályok (bár mostanában engedték meg keresztény templom építését), de a közel-kelet nagy részén, például a háború előtti Szíria kifejezetten toleráns volt e téren, sokféle vallás képviseltette magát, tehát ha van, és akarod, szabadon gyakorolhatod a vallásodat.
hordhatják orvostanhallgatóként a 0 higiéniával rendelkező csadort, szabadon ülhetnek sapkában egy előadáson mert az ő drága vallásuk sérül ha ezeket nem használhatják.
Ezek valóban rettenetes problémák, de alkalmazkodásról abban az esetben lehetne szó, ha megkövetelnék tőled, hogy a feleségedet vagy lányodat te is csadorba járasd. Amíg ez nincs így, addig csak a látványukat kell elviselned, de ez még nem alkalmazkodás. Mellesleg, ha elmész a közel-keletre, szerintem még ott sem kényszerítik ilyenre az európaiakat.
Hogy a csador miért zárja ki a higiéniát, az számomra rejtély.
Franciáknál ha jól tudom be is van tiltva egyébként jogosan ha nem tud alkalmazkodni mehet is vissza ahonnan jött.
Most akkor kinek kell alkalmazkodnia kihez?
-
szenyor Lopez #848 Ha ő idejön és számára szabad a vallásgyakorlás, szabad a véleménynyilvánítás, szabad elítélni a karácsonyt, akkor az nem az ő bűnük, hanem a miénk. Ez ennyire egyszerű.
Az előbb említett Karácsony elleni tiltakozásra "be kell verni a képüket", hogy márpedig nálunk ez a szokás és neked kuss van. Ha ezt nem tesszük, sőt egyes vezetőink még kiállnak mellettük, az leginkább minket minősít.
Náluk keményebb a szabályozás, ezekszerint ők vannak előttünk ;) -
#847 A probléma itt abban van, hogy ők az itteni szabadságot is az ő előnyükre fordítják. Felőlem akárkit, akárhogyan ábrázolhatnak nekem az a vallásom, hogy gyűlölöm az összes vallást, ami nevében embereket ölnek, kínoznak és fosztanak meg szabadságuktól és szabad akaratuktól.
Ők sohasem fognak alkalmazkodni hozzánk és mindig is kihasználták, hogy itt ennyire engedékenyek a politikusok a vallás téren. Ők szabadon égethetnek bármilyen ország zászlaját, gyalázhatják bármilyen ország vallását semmi nem fog történni mert mi nem vagyunk olyan primitívek, hogy ezért megöljünk X ártatlan embert mert az nekünk jó és hogy odavágtunk ezzel nekik.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 13:55:21 -
#846 Mohamed ábrázolása csak egy dolog amit még meg is ért az ember. De ez csak egy kis szeletnyi része az egész probléma ennél jóval többről szól. A saját kultúrájukat akarják meghonosítani erőszakosan és ki akarják szorítani az "őshonos" európai kultúrát. Na ez a legnagyobb baj. Alkalmazkodni pedig ebben az esetben nekik kell és nem nekünk. Nem én mentem az ő kontinensükre, hanem fordítva. Na és ha már befogadták őket akkor az a minimum, hogy alkalmazkodom. Természetesen a vallásuk szabad gyakorlása elidegeníthetetlen joguk, de az nem lehet mindenre hivatkozási alap és van egy határ amit nem lehet átlépni. -
#845 Jó lenne ha nem kötekednél!
Olvasd már el, amit mondtam mert szövegértés az nálad is NULLA.
"míg azok akik hozzánk jönnek szabadon gyakorolhatják vallásukat"
Tehát nem kell alkalmazkodnak a mi normáinkhoz mert itt mindent szabad a fene nagy liberalizáció miatt viszont ha én odamegyek akkor be kell tartanom az ő vallási szabályaikat. Franciákat mint pozitív kivételt említettem. Magyarországon nincs ilyen itt szabadon hordhatják.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 13:45:28 -
#844 Ezek olyan kultúrabeli különbségek, ahol mindkét félnek alkalmazkodnia kéne.
Viszont a támadás elvileg azért történt mert kifiguráztak egy vallást. Az hogy nem lehet ábrázolni Mohamedet, vagy Allahot, az nekik ugyan olyan szent dolog, mint itt nyugaton Jézus, egy terhes anyuka, vagy a szélessávú internet. Mi sem nagyon toleráljuk, ha ezekkel b@szakodik valaki és ennyire lehetnénk tapintattal. Attól, hogy valamit ki lehet mondani, vagy meg lehet csinálni nem feltétlen jelenti azt, hogy meg is kell tenni.