9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#683 Mondjuk lehet tényleg nem találta el, csak tettette, és a terrorista mellé lőtt ilyen közelről... aztán csak később halt bele a sérüléseibe a kórházban... vagy lehet ott se, mert akkor nem lenne konteo :) -
#682 jól van megnyugodtam, már azt hittem tényleg értesz hozzá, de csak a szokásos szakértés :) -
Solt #681 Pedig kéne, mert még mindig nem ment át a lényeg! :))
Szakértő... hát ehhez tényleg az kell... -
#680 Ebből a szögből nem látni a fejét a lövés után, az viszont látszik, ahogy a lövedék megpattan a járdán. Gyanús hogy nem áthatoló, csak súrolta. Az elég ahhoz hogy eszméletét veszítse, amúgy is haldoklott a többi lövés miatt. A "lövész" meg gondolom látja a fejsebet, és azért megy tovább. -
#679 Nem értelmesebben kell elmondani, lol, már rég nem az érdekel hogy valós vagy sem, hanem a véleményed az egészről, de értem, nem akarod elmondani, csak annyit akartál mondani, hogy az a jelenet fake. Ok, köszönjük :))
Egyébként meg ne várd már hogy majd YT videokkal fogom hasonlítgatni azt amit itt történt. Remélem te sem ezt tetted, hanem te valami szakértő vagy és ezért vagy biztos abban amit mondtál. -
Solt #678 Én ennél értelmesebben nem tudom neked elmondani... Az a jelenet úgy abban a formában bűzlik, pont. Keress egy videót, ahol mutatják, hogy egy AK-ból leadott lövés milyen energiával csapódik be, aztán hasonlítsd össze azzal amit ott láttunk.
Többet nem kívánok ezzel foglalkozni, nincs erre energiám.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.08. 20:11:40 -
#677 A rendőr neve nyilvános, lenyomozható.
Két dolog lehet: az egyik hogy nem is halt meg, csak a rendőrség hazudta azt hogy igen, mert valamit reméltek ettől... vagy beépített volt. Vagy? Tipp jöhet. -
Solt #676 Mert ugye lehetetlen tisztában lenni vele...
Nem tudom mi történt. Azt tudom, hogy az a jelenet úgy abban a formában bűzlik, ennyi. -
Saintgerman #675 Nekem az tünt fel tegnap elsőre, amikor frissen hozták a TV csatornák az első képeket az esetről, hogy mind azt az egyetlen ablaküveget mutatja, amin egyértelmű, hogy éles lövedék hatolt át.... valakinek ötlete mi céllal ?
-
#674 Nyilván te tisztában vagy vele, hogy is gondolhattam hogy hülyeséget beszélsz.
Mondjuk engem még mindig érdekelne, hogy akkor mi is történt szerinted ...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.01.08. 19:59:08 -
Solt #673 Én kérek elnézést, hogy neked ez kevés... annak aki tisztában van vele, hogy egy AK-nak milyen ereje van fél méterről, annak biztos elég ez a jelenet arra, hogy kétségei legyenek. -
#672 ja tényleg... -
#671 3, profik voltak fegyverkezelésben... minden másban idióták. Okmányok lehet azért voltak náluk, mert a későbbi menekülést megkönnyíthette volna, hiszen ha nem hagyják el, lehet még most sem tudnák kiket keressenek, csak lenne egy két fantom rajzuk..
4, ugyan már, te még senkit nem hivtál főnöknek? ez egy kifejezés, valószínűleg a rendőr tudta hogy a halálán van, próbált hatni a "muszlim" testvérre...
-
Solt #670 Én nem szeretném kifejteni jobban, szerintem bőven elég amit leírtam.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.08. 19:39:50 -
#669 szeretném ha kifejtenéd jobban... tehát a felvétel hamis... tovább? mi hamis még? -
#668 Attól hogy nem vagy paranoiás, még nem biztos, hogy nem üldöznek. -
bubis asvanyviz #667 Szerintem ezt a rendőr lelövése esetet kár firtatni, akad(hat) még több egyéb érdekes momentum is az ügy kapcsán. Érdemes meghallgatni Nógrádi György véleményét az aréna mai műsorában adott interjút az inforádión. Ez a konteo/nem konteo meg kicsit már unalmas, ezt is lehet ésszel és hülye módon csinálni, nem mindenki egy ostoba barom aki "konteozik"-->lásd pl tiboru.
ui: Ha már tiboru tessék: Párizsi merénylet
Utoljára szerkesztette: bubis asvanyviz, 2015.01.08. 19:18:14 -
#666 Igen, sőt leszakadt karú hullát is láttam élőben.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.01.08. 18:33:45 -
DantesHUN #665 Én valós esetekből indultam ki. Közúti balesetek, híradóban mutatott lövöldözések, és egyáltalán nem törvényszerű a vérfürdő. No meg saját tapasztalat, láttál már elhibázott disznóvágást? Abból se mindig egyformán ömlik a vér, főleg ha rosszul sikerül a szúrás. -
#664 Nyilván nem ezt várom és van viszonyítási alapom..... -
DantesHUN #663 És? Lehet miután felemelték a holttestet, és felnyitották a ruhát már vastagon volt vér. Ne a Hollywood- akciófilmek literszámra fröcsögő vér szökőkútjait várd. Persze van amikor a valóságban is így van, de nem mindig. -
#662 Ok rendben én ezt is elfogadom. Amire én még konkrétan gondoltam az ez a videó. Itt tovább lehet látni csóri rendőrt de itt sem folyik vér. Persze abszolút nem kizárt amit írtál. -
Solt #661 Cirka 700 m/s a csőtorkolati sebessége egy AK-ból kilőtt lövedéknek... ekkora távolságból a vonatsínt átviszi, azon a szerencsétlenen úgy ment volna át mint kés a vajon, ergo pár másodperc után ott komoly vértócsának kéne lennie.
De tegyük fel, valamiért semmi vér nincs. A becsapódás ereje akkora, hogy egy ilyen közeli felvételen mindenképpen látni kéne valami nyomát... megmozduló testrész, kiszakadó ruhadarab, bármi.
Nem kell ide konteo, az a felvétel több mint fura.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.08. 17:11:24 -
DantesHUN #660 No de ezt mond a konteósoknak... -
#659 Igen, kb. eze a hatások látszanak. A rendőr sötét ruháján a vér nemigen látszik meg, ha nem hirtelen 1-2 liter jön ki... -
DantesHUN #658 Szerinted, ha valakit meglőnek, akkor ott mindenképp nagy vértócsának kell lennie? Miért kéne? Mondjuk egy jó minőségű felvételen, ahol tegyük fel az áldozat hófehér lepelben van, biztos jobban látszik a vér. Az hogy mennyi vér, és milyen intenzitással folyik ki, sok mindentől függhet. Lövedék típusa, becsapódás szöge, mit talált el, át ment-e a testen a lövedék vagy sem, a ruha anyaga valamennyire leszorítja, takarja a sebet, és mivel a ruha anyaga nem fehér vagy átlátszóm ezért nem látható vértócsa stb. Még így totál laikusként is ezek jutottak eszembe. De ha megnézel gyilkosságokról készült felvételeket, van amikor nagy trancsír, vértócsa van, máskor meg éppen hogy csak kis foltok.
Képzeld, egyszer bele állt egy üveg szilánk a talpamba. Vastag zoknin keresztül szúrt meg. Nem vérzett. Levettem a zoknit, ki húztam a üvegszilánkot, és mindent összevéreztem. Na? -
#657 Nem vagyok konteos, Molni de lehet látni pl az origon is ezt a felvételt. Nem ilyen közelről és tovább lehet látni a testet 1 másodpercnél és nincs körülötte semmi vér. Hidd el készséggel elhiszem ha egy szakértő elmondja, hogy miért nem látni vért. De nekem ez akkor is szemet szúrt és furcsa. -
#656 Nem hittem volna rólad, hogy ennyire konteós vagy. A videó nem elég hosszú ahhoz, hogy lássuk, hogy 1 perccel a lövés után mi jött ki a holttesetből... -
#655 Megint csak passzolok. De nekem ez akkor sem kóser (meg van még néhány nem kóser dolog ebben az egészben). -
#654 Ok, tegyük fel kamu. Tehát a rendőr él, és már Barbadoson sütteti a hasát. Az újságírók élnek vagy ők tényleg meghaltak? Mert akkor szóljunk a családtagjaiknak, hogy minden rendben, a szeretteik biztonságban, csak elegük volt már az újságírásból és úgy gondolták, hogy mekkora poén lesz majd ha így lépnek le...a francia hatóságoknak meg pont jól jön majd egy ilyen balhé, mert úgy is azt tervezték, hogy... mit is?
szerintem hagyjuk még ezt a témát, túl friss
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.01.08. 15:58:49 -
#653 Szerintem arra gondolt, hogy a feje semmit nem mozdult el a lövés következtében. Ilyen közvetlen lövéstől elvileg a testnek meg kellene mozdulnia. A vének pedig ott kellene lennie. Nem akarok itt videókat linkelgetni elég csak a mozaik szavakat beírni lehet találni (sajnos) sok hasonló közeli felvételt a neten. -
#652 és a másik 11 ember halála is FAKE, persze... az hogy nem látni vért a felvételen semmit nem bizonyít. fogalmam sincs hogy ilyenkor milyen vérfoltnak kellene megjelennie, milyen gyorsan stb...az hogy no body movement, nem tudom mire érti, hiszen mint tudjuk a valóságban ha valakit meglőnek az nem fog 3 méterre hátra repülni, pláne nem a földön nem fog tovább gurulni.
persze várható volt hogy előbb utóbb megjelennek a konteosok is..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.01.08. 15:40:45 -
#651 Passz. De a témával kapcsolatban, ehhez mit szólsz? https://www.facebook.com/video.php?v=808879612483639
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.01.08. 15:20:37 -
#650 és most mi lesz? Várunk rájuk 1000 évet amíg felfogják, hogy mi van? :( -
#649 Ezek az emberek elég sokáig fejeltebbek voltak mint a középkori Európa (csak egy példa: A matematika és a görög tanítások nekik köszönhetően jöttek ismét vissza Európába). Az más kérdés, hogy sajnos megálltak egy szinten a világról alkotott felfogásuk tekintetében, és nem is minden muzulmán. De egy jelentős hányaduk igen. Mano Negrának igaza van. Nagy út áll még előttük. Én csak azokat a muszlimokat sajnálom akik normálisan gondolkodó emberek (igen vannak ilyenek) mert ezeknek az utolsó aljadék gyilkosoknak köszönhetően megbélyegzik őket is. -
#648 Egy ilyen ügyet nyilván minden politikai oldal fel fog használni a céljaira, ezen azért már nem lepődünk meg, ugye?
Persze a történetnek -nyomozásnak- ezen a pontján simán lehet a "személyi okmány" dezinformáció. Simán lehet az egész ügy a két frusztrált balfasz magánakciója, "nagy dobása", miután amúgy semmi mást nem bírtak kezdeni a életükkel.
Ha nem ők voltak, csak balekok akikre ráverték a balhét, akkor meg tényleg balfaszok, hogy most meg menekülnek, ahelyett hogy tisztáznák magukat. -
ManoNegra #647 Én azért nem így látom, változik folyamatosan, csak ennyivel később alakult ki ez a vallás, és még nagy út áll előttük. A bevándorlás drasztikus mérete pedig nagyban köszönhető a közel-kelet destabilizálásának, számos ország lerombolásának.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.08. 13:44:29 -
#646 Pontosan, ugyanis ezek az emberek nem változtak semmi az elmúlt 1000 évben.. kultúra = 0. -
ManoNegra #645 Az az egészben az érdekes, hogy nem is az bőszítette fel őket, amit a karikatúra ábrázolt, hogy az iszlám bevándorlás és szaporulat egy robbanni készülő bomba (és ebből a szempontból abszolút telitalálat), hanem pusztán az a vallási előírás, miszerint nem szabad ábrázolni Mohamed prófétát semmilyen formában.
Egyébként tetszik vagy sem, úgy kell viszonyulni hozzájuk, mint amilyenek a keresztények volt cirka hatszáz éve. Azok az idők sem éppen a tolerancia jegyében teltek.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.08. 13:34:22 -
#644 Ja és a csavar a sztoriban, hogy a kivégzett rendőr muszlim volt... pff.