9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#923 Ez is igaz (lásd orosz katonák rejtélyes halála és haláluk okának nem közlése a szüleik felé illetve fenyegetés a kormány részéről a családok irányába). -
Papichulo #922 Az igazat megvalva ebben a konfliktusban mindegyik oldal kommunikacioja/propagandaja (es tettei) egyarant botranyosak... az oroszok is boven kitesznek magukert. -
#921 Meg a propagandájuk is. Nekem az az ukrán cikk tetszett amiben arról írnak, hogy az ukrán erők elfogtak néhány szakadárt és még képet is mellékeltek hozzá. A vicces a dologban, hogy azok a katonák akik a képen szerepelnek az ő hadseregük katonái akiket a szakadárok a reptéren fogtak el. Persze ez is csak azoknak tűnik fel akik figyelemmel kísérik a történéseket. A nagy többség készséggel elhiszi.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.01.28. 10:04:32 -
Papichulo #920 Akkor Kijev össze-vissza beszél.
Katasztrofalis a kommunikaciojuk... -
#919 Nem egészen. Volt és jelenlegi is van vita a DNR és LNR vezetői és Putyin között. Többek között a jelenlegi offenzíva mértékéről (nevezetesen, hogy meddig menjenek el). -
ManoNegra #918 Ezt nem vonom kétségbe, de azt nem hiszem hogy totális kézivezérléssel működnének. -
ManoNegra #917 Akkor Kijev össze-vissza beszél. Ami egyébként nem meglepő. -
#916 Van rá befolyása hidd el. A jelenlegi DNR vezető Zaharcsenkó elődje egy Szterlkov nevű emberke volt. Azért csak volt mert Putyin nyomására lemondott. Most jelenleg "száműzetésben" van és távolról figyeli az eseményeket. Sokszor kikérik a hadi helyzetről a véleményét. Amúgy lemondatásának a fő oka az volt, hogy az első tűzszünet előtt nem volt hajlandó fegyvernyugvást kötni amit meg Putyin nem akart. Az idő megmutatta, hogy neki volt igaza. Már akkor nem kellett volna bele menni a tűzszünetbe. -
Papichulo #915 Arra azért kíváncsi lennék, mekkora befolyása van Putyinnak a szakadárokra.
Mivel eleg sok LPR/DPR vezeto az Orosz Foderaciobol-bol erkezett, peldaul a korabbi vedelmi miniszter (Igor Girkin, aka Strelkov) konkretan az FSB ezredese, ezert en azt mondanam, hogy nem kicsi... :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.01.28. 07:59:37 -
#914 Nyilván nem telefon keresztül tartja velük a kapcsolatot, de kizártnak tartom, hogy nincsenek azok a szakadások irányítva legalább nagy vonalakban... -
ManoNegra #913 Arra azért kíváncsi lennék, mekkora befolyása van Putyinnak a szakadárokra. Odáig rendben van, hogy valószínűleg suttyomban fegyverrel támogatja őket, de ettől még egy relatíve független entitásról van szó. -
#912 áá, azok segélyszállítmányok... -
hiper fizikus #911 Az ukrajnai szakadárok megint nyomulnak a krim félsziget felé. -
ManoNegra #910 Az EU mostanában leszedte a terrorszervezetek listájáról a Hamaszt. Rákerestem a Quassam brigád honlapján, meg egy másik palesztin lapon is, de nem találtam nyomát örömködésnek.
http://www.qassam.ps/news-9057-10_Israelis_injured_in_a_stab_attack.html
http://english.palinfo.com/site/pages/details.aspx?itemid=69749 -
Solt #909 Sőt, szerintem azt sem mondta senki, hogy a Hamasz nem terror szervezet... -
ManoNegra #908 Érdekes, sehol, még az eredeti hír forrásánál sem írják, hogy a Hamasz vállalta volna ezért a felelősséget.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.21. 15:29:21 -
DantesHUN #907 http://www.origo.hu/nagyvilag/20150121-tucatnyi-embert-keselt-meg-egy-terrorista-egy-tel-avivi-buszon.html
Még jó, hogy a Hamasz az nem terrorista szervezet. -
ManoNegra #906 Itt egy másik, talán hitelesebb tanulmány, lényegileg azonos tartalommal. http://www.afrikatanulmanyok.hu/htmls/tanulmanyok.html?essayID=789 -
ManoNegra #905 Akkor már csak a dekolonizációs szerződésre és módosítóira (ha van olyan) van szükségünk.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.17. 21:07:35 -
#904 A franciát a goggle fordító csont nélkül teszi át angolba... -
ManoNegra #903 Ez is előfordulhat, abszolút benne van a pakliban. Addig is figyelemmel kísérem a témát, és akár ezt megerősítő, akár cáfoló információhoz jutok hozzá, feltétlenül jelezni fogom! -
DantesHUN #902 Vagy mint a cikkírók döntő többsége, trehány nyelvtudással, átvesz egy bizonytalan forrású cikket, amit valahol talált a neten. Ez ma a magyar újságírás. -
ManoNegra #901 Így van, csak a cikket ismerem és a fordítást. A szerződéseket is szívesen olvasnám, de a belefektetett energiához képest (megtanulni franciául... jogi nyelven is) nem hozna elég hasznot.
A cikkíró lehet hogy jobban belelát, nem tudom. -
DantesHUN #900 Mindenlehet, de nem olvastam a szerződéseket. Te olvastad? Szerintem te is csak a cikket. A cikk írók meg? -
ManoNegra #899 Igen, a cimkézés roppant veszélyes! :-) -
Solt #898 Gondolatébresztőnek kiválóak ezek a linkek, aki meg bele akar kötni az úgyis megteszi... persze soha nem a lényegbe, hanem valami piszlicsáré szarba, ami alapján majd lehet címkézni... pedig ahogy nemrég megtudhattuk, a címkézésnek vannak veszélyei. Persze nincsenek kétségeim, nyilván ez is egyirányú történet... onnan erre lehet, visszafelé nem. -
ManoNegra #897 Azért érdekes, mert - ezen írás szerint - akkor sem tud kilépni belőle az adott ország, ha szeretne. -
ManoNegra #896 Az a baj, hogy ha ennek a fele igaz, már az is elég vérforraló. Az 500 milliárd dollár valóban soknak tűnik, abban igazad van. Viszont itt a hivatalos statisztikák (már ha vannak) nem mondanak igazán sokat, mert ezekben az országokban a gazdaság nagy százalékban a fekete és szürke zónában mozog. Azt sem tudni, hogy egy-egy ilyen afrikai országban működő francia tulajdonú olajkitermelő, arany, gyémántbányát üzemeltető cég bevételei beleszámítanak-e a GDP-be. Abba sem lehetünk biztosak, hogy ez az 500 milliárd dollár nem-e 1961 óta gyűlt össze, és úgy jelenik meg a francia kincstárban évről évre.
Az egyszer biztos, ha olyan pontos és sokrétű oknyomozást folytatnék, mint ahogy elvárod, akkor azt nem az SG-re irogatnám. Ettől függetlenül igyekszem nem hülyeséget linkelni.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.17. 16:42:37 -
DantesHUN #895 Én már eleve azt se értem, hogy miért érdekes az, hogy a francia gyarmatok nem csak úgy megszűntek, hanem mindenféle megállapodás is lett a gyarmattartó és volt gyarmat között. A Brit Birodalom se csak úgy megszűnt. Ott a Nemzetközösség. Persze azt is belehetne biztos úgy állítani, hogy gonosz angol imperialista gyarmatosító, blablabla. De attól még marhaság lenne.
Biztos sok igazság van benne, de részleteiben nem stimmel, és tele van ferdítésekkel. Amúgy, nem éppen a Frankofóniáról van szó, csak kicsit eltúlozva és elferdítve? Ami hasonló a Nemzetközösséghez? Van egy ilyen gyanúm a cikk alapján.
-
#894 Mondom, a számokkal van a baj. 500 milliár dollár? Nincs is annyi GDP összesen ott. A baj az, hogy ész nélkül linkelgetés megy, de még a felszínt sem kapargatod meg, hogy mennyire igaz az, ami írnek. Azt sem esik le, hogy az összes ilyen portál egymás híreit veszi át, tehát a hülyeség gyorsan tud terjedni... Nehogy azt hidd, hogy HT témában nem ez van. Kijön egy bulvárbalfasz cikk és 2-3 napon belül angol és magyaron is ugyanaz a baromság van...
Ezért van az, hogy "ti" - ahogy Cifu írta a modi topikban - nagyrész közröhej tárgyai vagytok. -
ManoNegra #893 Így legyen ötösöm a lottón, meg mertem volna esküdni, hogy valaki a kurucba köt bele. Tessék, hír24 http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
Az eredeti: http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/ -
#892 Elég sokmindent fenntartással kezelnék az írásból... Főleg a számokat. A kurucinfó meg kb. annyira szeret torzításmentesen írni, mint a Hírcsárda... -
fonak #891 Én meg 20 évesen érettségiztem, és? "Évvesztesként" 7 évesen kezdtem az iskolát, és egy évet kihagytam, mert külföldön voltam a családdal egy évig, aztán lusta voltam különbözeti vizsgát tenni (kint jártam suliba, de az - usában - jóval alacsonyabb szintet követelt meg akkoriban). -
ManoNegra #890 Amiről a francia sirámok nem szólnak: továbbra is kizsákmányolják "volt" gyarmataikat, a bevétel több százmilliárd dollár
Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződése arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved. -
#889 késett egy évet.... -
DantesHUN #888 http://444.hu/2015/01/16/az-alakvalto-zsido-gyikemberek-nem-lottek-le-a-muszlim-rendort/
Ennyi. -
ManoNegra #887 Gázfegyver
Alekszej Miller, a Gazprom elnöke megerősítette: hamarosan lekapcsolják az Oroszországból Európába Ukrajnán át tartó földgáz-tranzitot. A 444 arról ír, hogy a gázt, ami most Ukrajnán keresztül az EU-ba áramlik, mind Törökországba irányítják majd. Oroszország döntésének oka, hogy nem tartják a velük egyébként hadban álló Ukrajnát megbízható partnernek, akik állításuk szerint többször is megcsapolták már a szállítmányt. -
#886 Azért, hogy ne csak erről legyen szó. Megint egy videó a részemről. Szóval az a 4800 halott amiről dumálnak a híradókban közel nem igaz. Kb 1 hónap alatt hal meg ennyi ember ebben a háborúban.
-
ManoNegra #885 Itt nem az az érdekes aki pattog hogy szót kapjon, hanem azok akik ehhez felületet biztosítanak. -
szenyor Lopez #884 "Egy brit gimnazista " "A 19 éves dzsihádista"
Nem lehet túl sok esze, ha 19 évesen még gimnazista ;)
Ez tipikusan a 15 perc hírnév esete. Senkik pattognak, hogy szót kapjanak.