3250
-
TokraFan #2569 Ship management, ott rámész arra ami nem kell, és középső egérgomb (Dismiss).
Viszont bocs, de ez nem eladja, hanem kidobja...Eladást én sem tudom, hogy lehet-e egyáltalán.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.03. 15:27:07 -
Csokma60 #2568 ..de hol hogyan lehet eladni fregattot?...nem látok semmilyen opciót.. -
TokraFan #2567 Ments egyet, ha bármi van vissza tudod tölteni és add el a hajót. Talán arra megjavul -
Csokma60 #2566 Vettem még 3 fregattot, sikeresen teljesítették a küldit. A 4. (az első) .et az elsővel még mindig nem tudtam zöld ágra vergődni...továbbra is a Awating Debrief-ben van, amit nem tudok megszüntetni. Akkor inkább eldobom, eladnám, hogyan lehet? -
TokraFan #2565 Elsősorban gazdag (rich) rendszerekben érdemes próbálkozni, ott adja be legtöbbször őket. Az állomásokon kívül, pl. multitool-t a bolygókon is lehet találni a Minor Settlement-ekben, illetve a Space Anomaly állomásokon is.
Hajók esetén a már fentebb említett rich rendszerekben kell keresgélni, de jó ha tudod, hogy kb. 5% az esély arra, hogy maximum (tehát 48) slotos, S osztályú hajót dobjon a game. Exotic ship esélye ennél még kevesebb, kb. 2%.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.02. 23:19:02 -
#2564 Hol máshol lehet még szerezni A vagy S osztályú fejlesztéseket az űrállomáson lévő árusokon kívül? -
#2563 Zöld ikonnal jelzik a kis hajókat amiket megvehetsz, lilával a nagyokat.
Plusz figyelj hogy lehetőleg az adott szintű küldetésre ne küldj gyengébb szintű hajót/kat el.
Na ha elküldted küldetésre a hajód és a navigátornál sem tudod elküldeni újra, de ezt az üzenetet kapod a parancsnoki szobában akkor az bug. Ekkor próbáld meg elbontani a parancsnoki szobát és újra építeni. De később is figyelj oda ha több parancsnoki szobát építettél akkor abba menj be amiben aktív a küldetés, mert ha mondjuk 2 szobád van és csak egy küldetésed akkor az egyikben is ezt az üzenetet kapod. Mivel ez az üzenet alapból azt jelzi hogy nincs küldetésen hajód.
Amúgy ha valami gond adódik a kis hajóban ülve is kapsz hívást és ha válaszolsz rá ott is visszahívhatod. -
TokraFan #2562 A flottába több hajót úgy tudsz szerezni, hogy a rendszerekben random generált flottákhoz odarepülsz, és amelyik felett lesz egy "hajó ikon", az megvásárolható. Közel kell repülni hozzá, ekkor képes leszel kommunikálni vele, ahol megnézheted a hajó képességeit és az árát is. Ha tetszik, megveszed és már hozzá is adta a flottádhoz.
Az elmodottak alapján nálad valami bug lehet. A dolog menete az, hogy a freighter parancsnoki hídon kérsz egy küldetést a navigátortól, kijelölöd a hajókat amiket el szeretnél küldeni és elindítod őket. A küldetés állsáról tájékoztat a flotta kapitánya üzenetekben. Ha nem volt probléma, akkor visszaérkezéskor a command room-ban kell beszélned vele, ekkor adja oda amit hoztak. Ha közben gond adódik (pl. megtámadják a flottát és megsérültek a hajók), akkor szintén kapsz üzenetet tőle, és szintén a Command Room-ban kell beszélni vele, és eldöntened, hogy visszahívod és megszakíttatod vele a küldetést, vagy engeded tovább, de akkor megvan az esélye, hogy elveszíted a hajót (vagy hajókat).
Ha mindent így csináltál, tehát kaptál üzenetet arról, hogy a flotta végzett a küldetéssel és menj csevegni a kapitánnyal, de ennek ellenére nem kapod meg a zsákmányt, akkor ott valami bug lesz. Ebben az esetben, próbálj meg egy újabb küldetés indítani. Arra érdemes figyelni, hogy az elküldeni szánt hajó képességei passzoljanak a küldetéshez amit elvállalsz, tehát pl. exploration mission-ra nem érdemes tradert, vagy combat ship-et küldeni, és fordítva.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.02. 14:15:36 -
Csokma60 #2561 Hogyan lehet több fregattod?...Leszálltam a kicsikémre, azt hittem ott lesz valami mókolni való, de ott is azt monfja menjek vissza a Freighterre és beszéljek a flotta kapitánnyal, tőle átvehetem amit hozta....Csak éppen nincs kapitány...A szobában meg az asztali irányítópolt azt üzeni...- Nincs éppen aktuális élő küldi...Leave...Hmmmm
-
#2560 Az a lényeg legyen lekraftolva a szükséges mennyiség, mindegy hova teszed ha "elérhető" elvonja a szükséges komponenst ( ez bármire igaz).
Aztán ha indítasz egy küldetést, miután kiválasztottad mennyi hajót küldesz megjelenik mennyi üzemanyag szükséges és indításkor automatikusan levonja az inventoryból. Ha nincs meg a szükséges mennyiség nem is tudod elindítani. -
mindero #2559 Berakod a freighter inventory-jába az üzemanyagot.
Az "awaiting debrief" meg elvileg az épített FleetCommandStation-ban elérhető, befejezett küldetések beszámolójára váró hajóknál lehet. Ha vége a küldetésnek itt kapod meg majd a jutalmakat is.
Ahány küldetést indítasz egyszerre annyi szoba kell. Ha nincs szoba, nem is tudsz küldetést indítani. -
Csokma60 #2558 Lehet, hogy üzemanyag kell a fregattba? Van a kerekasztalnál egy flottakezelő...ott előszedtem az egyszem kishajómat...a szükséges tonnaszámú uzemanyagot kéri, ami 0% jelenleg, de hogyan kell betölteni?, mert van 40, 100 t-s is, de nem tudom feltölteni sehogysem... -
#2557 Mert a parancsnoki szobákban lévő terminálok csak akkor aktívak ha küldetésen vannak a hajóid. Evidens amennyi ilyen szobád van annyi küldetést indíthatsz. Küld el őket a navigátornál választható küldetések egyikére. -
Csokma60 #2556 Azt már megépítettem, de nincs benne senki...van egy irányítópult szerűség egy íves monitorral..azt írja ki rá, hogy Fleet Command Station..rányomok...és kijön, hogy No Expediton Assigned...majd Leave...Elhagyom a szobát és kapok egy Frighter Command üzenetet: Use the Fleet Command Room to speak the Commander...Hol a főnök?...A táblát se tette ki, hogy: - Rögtön lövök... -
TokraFan #2555 Építeni kell command room-ot a fregatton és ott beszélni kell a flotta kapitánnyal, aki jelentést fog tenni a küldetéssel kapcsolatban. -
Csokma60 #2554 Az mit jelent: Awaiting Debrief? A fregattoh ez az üzi van és nem jövök rá mi a teendő... -
Csokma60 #2553 Magamnak szántam...60-as vagyok, tehát ifjú titán... Próbáltam egy küldit a fregattról, azt sem tudom, hogy történt-e valami, mert a kis hajómon azt írja Awaiting Debrief ...mire kell várni?....de nem is kínlódok vele, megint lelassult, majd lefagyott teljesen.... -
#2552 Ezt tudtam már de nem érdekel igazán, leginkább egy naprendszerek közti mobil bázisnak használom. S csak másodsorban küldöm el néha küldetésre. -
TokraFan #2551 Nem vagyok már éppen fiatal, ha netán rám célzol. :-)
Nem azzal van a baj, hogy lassú a játékmenet, én azt különösen élvezem. A baj itt az, hogy ettől a megoldástól előrébb nem jut a játékos, csak az ideje megy, tulajdonképpen teljesen feleslegesen. Tegnap lemértem, mennyi idő a javítás. 1 hajónál, úgy,hogy volt anyagom a javításhoz, 5perc volt a dokkolás, végigrohanás, javítás, felszállás. Ez 10sérült hajónál már 50perc! Ha nincs anyag, akkor pedig ennek akár négyszerese is lehet időben! Aztán elküldöm a flottát egy újabb bevetésre, és kezdődik elölről az egész. Ez így nem jó, erre nem csak idő nincs, de idegrendszer sem. Grindelek én akár napokat is egy olyan cél érdekében, aminek van értelme, de ez a végtelenített időpazarlás egy játékmechanikai hiba, mert a rengeteg ráfordított idővel nem érsz el semmit, nem lesz jobb hajód, bázisod, akármid.
Megoldás lehetne, ha léteznének automatikus javító drónok. Legyen akár nehéz megszerezni, azzal nincsen baj. De ha megvan, onnantól ne kelljen a hajók javítására ilyen szinten időt pazarolni. -
Csokma60 #2550 Sok felesleges macera van...ami ebben a pörgös világban, elkedvteleniti a fiatalokat...meg olykor engem is... -
TokraFan #2549 A flotta más tészta, mint az általad vezethető vadászok. A flottát el tudod zavarni küldetésekre anélkül, hogy neked is menni kéne velük. Ezek a küldetések többfélék lehetnek, és hozhatnak pénzt, nyersanyagokat, ritka tárgyakat stb. Közben pedig -ha nem semmisülnek meg-, akkor növelik a saját skill-jüket is. A flotta többféle, bizonyos területekre specializált hajóból áll (van ami harcban jó, van ami felfedezésben stb.), ezeket te válogatod össze, és számos fejlesztést is lehet rajtuk eszközölni. A gond az, hogy sokszor sérülnek a flotta hajói a küldetések során, és amikor visszajönnek, akkor csak egyesével lehet őket megjavítani, ami nem is lenne probléma, ha egy menüből le lehetne rendezni, de nem lehet. Egyesével át kell szállni rájuk, végigmenni a "gépházukban", és hajónként 2-6 hibát kijavítani, amihez persze nyersanyagok kellenek- Ha nincs elég anyag, akkor nem lehet javítani, grindelni kell anyagot. Namost ezt egyesével eljátszani 20 hajónál, kimeríti a játékostársadalom elleni merénylet fogalmát! :-D
Pedig baromi jó maga a flotta rendszer, mert pl. amíg felfedezgetsz, addig ezek termelik a pénzt és szállítják az értékes anyagokat vagy technológiákat "maguktól". Dehát ilyen javítási szisztémával ez egyelőre felejtős.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.26. 20:47:46 -
#2548 Na igen egy ekkora flotta kezelése már macerás lehet. Bár megértem hogy ez is egy jó szórakozás de én inkább max 3-4-et veszek majd abból is és a kis egyszemélyesből is. -
TokraFan #2547 Tisztában vagyok vele, 15 tagú a flottám jelenleg...Bár nem használom semmire, mert itt is van némi tervezési hiba. A javításokat elvégezni 1-1 küldetés után, az elején még érdekes volt, de ekkora flottánál már sokkal inkább idegtépő. Nem kizárt, hogy azóta javítottak ezen, de nem próbáltam még, nem is nagyon foglalkoztat.. Még feltolom egy 30db-ra a flottát, aztán meglátom. Ha nem javították, akkor marad dísznek. -
#2546 Nekem is csak úgy van a fregatt egy 8 kalózhajót legyőzött küldetésből ajánlották olcsón, mivel éppen volt felesleges pénzem rá ezért megvettem. De ott is lehet építeni, mini küldetést csinálni, így majd foglalkozom vele. De most már kellett volna egy földi jármű így azt kezdtem el.
Igazándiból az egy kis vadászhajóval (ebből van 3 most és azokat cserélgetem) járni a galaxist és felfedezni filling jön be, ezért is fog érdekelni a Star citizen is. -
gebali #2545 Viszont a flották kiküldéséhez már megint más terminál kell, amit úgy lehet megépíteni a hajóra. -
Csokma60 #2544 Még nem foglalkoztam a fregattal...A földi bázist építgettem, gyűjtöttem a pénzt a nagy hajóra, amit ma sikerült is meg vennem... egy S osztályú 48 slottos Hauler-t. Nálam bugos volt az asztal köröli történés, valamiért belassul az egész játék onnantól és hiába hagyom el a fregattot, a lassított felvétel nem műlik el fregatton kívül sem. ...így nem is kínlódtam vele...Következő projekt a fregatt felfedezése lesz....Látom van mit tenni ott is. -
TokraFan #2543 Eddig nem láttad az asztalt? :-D
Pedig van ott pár fontos dolog, pl. galaxy map vagy a flotta management is onnan érhető el. Meg persze a küldetések, de azok inkább multis küldik, bár azt hiszem egyedül is meg lehet őket csinálni.
Akkor ezek szerint még flottád sincs?
Ja, és lettek új storage konténerek a fregattra, végre nem kell az alapvetően földi bázisra szánt konténerekkel mókolni. Nekem el is tűnt az össze konténerem a fregattról, de amint letettem az újakat, benne voltak a régiben tárolt cuccaim. Nem tudom ezt hogy sikerült, de lényeg az, hogy nem vesztek el.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.26. 14:52:02 -
Csokma60 #2542 Ez az! úrállomásokon tudsz felfogadni versenyzőket ....csináld szépen sorban őket... -
#2541 Na ok kell építenem egy Cylindrical Room majd felfogadni egy Overseert és ő adja a következő küldetéseket. Na majd kipróbálom holnap. -
#2540 A blueprint megvan a többi nincs, de abban új építési elemek csak lámpa, bútorok meg más anyagú falak vannak. Ezeket tudnám kifejleszteni.
Csokma60, nekem a küldik működnek, a fejlesztést nem próbáltam még. -
Csokma60 #2539 Most fedeztem fel, hogy a Freighteren is kapsz küldiket...mielőtt a kapitányhoz érsz...van egy asztal...ott. Meg fejlesztések is vannak a csatahajóhoz...amit még nem nagyon értek, hogyan mi módon...mert bugos nekem PS4-en, 2x már kínlódtam vele, de belassul tőle és újra kell indítanom....Nektek PC-én is? -
TokraFan #2538 Végigcsináltad a bázis küldetéseket? Ott fogja adni a blueprintet, ha jól emlékszem utolsóként (előtte ugye kapod az Agricultural terminalt, Construction Terminalt, Weapons Terminalt stb.). A küldetéseket meg kell csinálni, mert sok dolgot adnak ezeken keresztül.
Másik kérdés passz, nekem nincs a fregattomon teleport kapu, csak a földi bázisaimon. -
#2537 És azt hogy építem meg? Egy bolygó bázison a Z építési menüből? Mert ott nekem ilyen opció nincs.
Más a nagy fregatt hajon lehet teleportot építeni, mert ilyen lehetőségem sincs? -
TokraFan #2536 Egy idő után már nem lesz gond a pénzszerzés, persze addig el kell jutni. Legjobb az lenne, ha a hajókhoz lehetne vásárolni egyedi részeket, szárnyakat, hajtóműveket, raktár modulokat stb. Ez a random keresgélés szerintem is hülyeség, főleg, mert sok esetben ami a slotok számát tekintve jó, az nem tetszik formára. De reméljük alakítanak ezen is még. -
Csokma60 #2535 Hát, igen. Annyi mindent lehet már kapni...csinálhatnának egy boltot a hajók beszerzésére is. Sok idő megy el, így a nézegetésekkel..Megtaláltam egy táblázatot, ahol a legdrágább repcsi egy S osztályú 48 slottos Hauler..., a Freighterek közül a legnagyobb S oszt. 34 slottos 465.000.000....Hát van még miért biciklizni...Hajók árlistája -
TokraFan #2534 Rendszerenként 21 féle hajót generál a játék. Ebből kb. 3-4 Haulert és 1 Exotic ship-et. A Haulerből a nagyokon lehet 40-48 Slot. A többit nem érdemes nézegetni, mert a játék a hajó adott fajtáin belül fix slotokkal rendelkezik (pl. a már előbb emléített Large Haulernél ez minden esetben 40-48 közötti érték lesz random).
Vagyis egyet tehetsz, elmész egy rendszerbe, ott leszállsz a bázison (vagy vársz, amíg a fregattodra dokkolnak be), és kizárólag a Large Haulereket vagy ha szerencséd van, akkor az Exotic Ship-eket nézed meg. Előbb-utóbb dobni fog egy olyat, ami 48-as.
Sajnos egyelőre nincs ship customization, de annyi kérés irányult már erre, hogy gyanítom, a következő nagy frissítések egyike erről fog szólni, legalább is, remélem, mert ezt én is nagyon hiányolom.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.25. 15:09:43 -
Csokma60 #2533 Most mikor meg van a pénzem....vennék egy 48 slottos repcsit, de ilyenkor persze nem botlok bele sehol sem...Van ötletetek hol érdemes keresnem?...Már találtam olyan 4 gömbös nagy hajót, de nem volt full maxos... -
TokraFan #2532 Építesz egy exocraft terminált, és felveszel oda egy Vy'keen mérnököt, majd végrehajtod nála a küldetéseket amiket ad..Kapsz majd tervrajzokat és egyéb fejlesztéseket a járművekre, pl. lövegtorony, mining laser, signal scanner stb. -
#2531 Érdekelne hogy lehet a földi járműveket megszerezni, mi kell hozzá? -
TokraFan #2530 Na, végre megcsinálták, hogy a lezuhant hajókat is procedurálisan generálja a játék, mert eddig mindenhol ugyanaz az egyetlen modell volt. Ez is egy masszív update! A megjelenés óta lassan még egy játéknyi tartalmat belepakoltak. Nagyot nőtt a szememben a HG emiatt!