3250
-
jocking #2409 Ez érdekes, mert pont tegnap próbáltam ki, hogy változott-e valami, és pont ugyanolyan unalmas szar mint előtte volt. :) -
gebali #2408 Te magadtól vagy hülye vagy tanultad? -
TokraFan #2407 Mivel folyamatosan jönnek az új tartalmak, egyre többen... -
jocking #2406 Mi a bánatos lóf@szt keres ez a topic a fórumlista első oldalán? Van még bárki is, aki ezzel a nagy határ foshalmazzal játszik? :D -
TokraFan #2405 Vinni fogja, maximum ha laggol, akkor kicsit visszaveszel az antialiasing-ból, vagy a felbontásból, és nem FHD-ben játszod. De mennie kell simán ezzel a konfiggal. -
TokraFan #2404 Ennek nincs jelentősége. Tulajdonképpen az i7 Extreme-nek felel meg, kvázi teljesen azonos a két proci, kivéve, hogy ebben ugye nincs GPU, illetve a Xeon-okban aktiválva vannak a szerver specifikus utasításkészletek melyek az i7-ben nincsenek. Tehát ez gyakorlatilag HEDT kategória, sinám vinnie kéne akadásmentesen. Tulajdonképpen viszi is, csak néha meg-megakad. -
#2403 Szerver procival játszani jó :D -
#2402 Ne viccelj, nekem i5-2300, 16 GB RAM és R270X van és játszhatóan (olyan 20-40 fps, változó) megy 1680x1050-ben. -
Ludowik #2401 Sziasztok nekem az nem szimpi hogy nem mondják meg mi az ajánlott gépigény .2016 os játék szóval és tettek bele plusz tartalmat bőven de ennek nagy része grafikai meg játékmenetbeli folyamatos foltozás. Most tart ott ahol kiadáskor lennie kellett volna szóval elő kéne jönni most már a reális gépigényével is. Vannak szebb játékok is amik nem ölik a szegény ember számítógépét. Érzékeny a procira De egy 3-4 éves gépnek meg kéne bírnia vele. -
#2400 Nekem I5-2400, 16 ram, gtx960 van, azzal ne is próbálkozzak? -
TokraFan #2399 Így tizenX óra játékot követően, ismét meg kell állapítanom, hogy a bolygótérképre nagyon nagy szükség lenne. A visorral látni ugyan, hogy mi hol van a hatótávon belül, de ez így kevés. Nagyon idegesítő, amikor fedezek fel egy bolygót, és a térkép hiánya miatt amelyen jelölhető lenne valahogy, hogy hol voltam már korábban, néha kétszer is leszállok ugyanott, ahol már jártam.
Ráadásul ezernyi egyéb infót is közölhetne a már felfedezett helyekről, pl. kereskedelmi adatokat. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a már egyszer felfedezett idegen bázis termináljának kínálatát a térképről le lehetne olvasni. Volt ilyen az X3-ban is. A galaxis másik végéből is meg tudtam nézni, hogy egy már felfedezett rendszer állomásain mit lehet kapni és mennyiért. -
TokraFan #2398 AMDéééé??? Inkább Intel Xeon...;-)
Igazad lehet bolygók kapcsán, bár a játékban talán inkább a gyűrűk "sűrűségével" lehet probléma. Jóformán mindegyik Szaturnusz típusú gyűrűt mutat...Ha legalább kicsit vékonyabb, ritkásabb, lazább összetételű lenne a többsége, akkor nem tűnne ilyen furának. Ettől függetlenül nem rossz ez. -
tutyimutyi2 #2397 Köszönöm a segítséget, elindult.(elvileg nem is volt a gépen amd driver mert nem kérdezte hogy mien frissítést szeretnék hanem egyből telepítette a 18.7.1-et :D)
ui.: lassan már kezdtem azon gondolkozni hogy visszakérem a pénzem és megpróbálom elfelejteni ezt a játékot.
Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2018.07.31. 20:44:35 -
#2396 Hát, ilyen az AMD élet :)
Gyűrűs bolygókkal kapcsolatban, fene tudja. Alapvetően az valódi univerzumban is a legtöbb bolygónak van gyűrűje, a naprendszerünkben is a bolygók felének van (Szaturnusz, Jupiter, Uránusz, Neptunusz)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 20:43:22 -
TokraFan #2395 NMS ráadásul elég erősen CPU-ra támaszkodik
Nos, nálam 12mag/24szálon is akad néha...
Más: Nem vitték kicsi túlzásba a gyűrűs bolygókat? Rengeteg van...Eddig szinte minden rendszerben volt egy. Ettől föggetlenül, egészen élvezem most...Sokat javult a játék a legutóbbi próbálkozásom óta.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.07.31. 19:55:53 -
#2394 "Egy 5 éves GTX970-el és egy középkategóriás Intel procival hozza a 60fps-t max beállítások mellett."
Ezt egy kicsit cáfolom. :) Nekem is ez a videokártya és proci van jelenleg, (majd kb. 1-2 hónapon belül váltani tervezek gtx 1080-re) amint látod az aláírásomban és tényleg mindet a maxra vettem és a legtöbb helyen a bolygókon csak 35-45-50 fps között megy. :)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.07.31. 19:31:22 -
#2393 Az első reboot után, mikor a telepítő kérdezi, hogy kell-e a ReLive, válassz "Skip"-et. Utána lesz még egy reboot és kész. -
#2392 Akkor még a shader cache-t sem tudja legenerálni a gép. Van ott elég hely? Kb. 2 GB kell még neki és nem árt, ha SSD-n van. Ha van hely, akkor mégiscsak a driver-t nézném meg újra. Elvileg jobb alul kellene legyen egy Radeon Settings (piros szőlőre emlékeztető izé), arra jobbklikk, "Open...", bal alul ha van "New update" (18.7.1 jelen pillanatban), akkor katt rá és a "New Recommended", vagy "New Optional"-on "Custom install". Miután letöltötte a telepítőt és bejön az ablaka, legyen bepipálva minden (kivéve a Problem Report Wizard), majd ne az Install-t, hanem a Clean Install-t válaszd. Ez leradírozza a korábbit és nulláról rakja fel az újat (eltart majd egy darabig). -
tutyimutyi2 #2391 Kiváncsiságból le torrentezem a jelenlegi verziót oszt ha úgy elindul akkor átmásolom a fájljait az eredeti mappájába... -
tutyimutyi2 #2390 Jelenleg ami van az AMD radeon R200 series, Intel i5 4460 meg 8 giga ram. -
#2389 Egy R200 azért még nem "irodai" kategória. :) Nekem 270X-em van még mindig és nagyon jól megy (egy i5 mellett). Az i3 tényleg nem elég már sok mindenre. -
tutyimutyi2 #2388 "Azóta teletömték tartalommal, javítottak a megjelenésen"
Ahhoz képest megjelenés óta ugyan az a minimális gépigénye...
Am újrarakással után a driver is frissítve lett.
Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2018.07.31. 18:46:17 -
#2387 Oké, de az i3 és R200 az irodai teljesítmény. A mai minimum gépigény majdnem minden multiplatform játéknál a legrégebbi támogatott konzol hardvere. Ez kb egy 4 magos i5-4xxx proci, 8GB ram és GTX1050 - ill az ennek megfelelő AMD konfig. Kb. 160ezer Ft-os vas, ami egyébként 3-4 éves technológia. NMS ráadásul elég erősen CPU-ra támaszkodik a generált tartalom miatt, mintsem a GPU-ra.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 18:14:43 -
tutyimutyi2 #2386 Nyílván nem is irodai gépen akarok vele játszani hanem itthon sajáton.
Jelenleg ami van az AMD radeon R200 series, Intel i5 4460 meg 8 giga ram.
A mindenféle GTX fiszem faszomokkal kéretik engem békén hagyni nem értek hozzá.
Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2018.07.31. 18:14:45 -
#2385 Attól, hogy a windows-t újratelepítetted, a VGA driver még nem lesz naprakész.
"de még valamikor tavaly i3-al meg 4 giga rammal lazán futott"
Azóta teletömték tartalommal, javítottak a megjelenésen stb. Egy 5 éves GTX970-el és egy középkategóriás Intel procival hozza a 60fps-t max beállítások mellett.
Azt azért ne várjuk el egy játéktól, hogy egy irodai gépen fusson.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 18:12:19 -
tutyimutyi2 #2384 Nekem a gamedata után csak olyan van hogy PCBANKS meg FullLog.txt(full üres az egész fájl).
A UseHDR meg alapból false-ra van állítva.
Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2018.07.31. 18:08:37 -
#2383 ...Steam\steamapps\common\No Man's Sky\GAMEDATA\SHADERCACHE\ -
tutyimutyi2 #2382 Azt a SHader-t merre találom? egy két helyen már láttam hogy törölni kéne csak nem tom hogy hol találom azt meg. -
#2381 Nekem is AMD-m van és emlékszem, hogy régebben küzdöttem vele. Csak az AMD clean install és a shader cache törlése segített. Illetve volt még a tkgraphicssettings.mxml-ben az UseHDR false-ra állítása. -
tutyimutyi2 #2380 Asszem AMD Radeon R200 series, de még valamikor tavaly i3-al meg 4 giga rammal lazán futott amikor egyszer leszedtem torrent oldalról. A driver nagy eséllyel friss mert kb 1 héttel ezelött lett újra rakva a gép.
De ahogy látom ezt a problémát a játék megjelenése óta egészen mostanáig jelen van ez a probléma sok embernél. -
#2379 Milyen VGA kártya? Régen AMD-vel voltak hasonló problémák, ott driver frissítés, meg valami shader bütykölés kellett. -
#2378 Bárhova. De most már bármennyi bázisod lehet és tudsz köztük utazni portállal akár rendszeren kívül is.
Alapvetően két helyre építünk bázist: szép hely és hasznos hely. Nekem pl. van egy tóparton, másik meg egy trading outpost-on. -
#2377 Akciómenü (kontrolleren d-pad le), fogaskerék és ott lesz a nézet. -
gebali #2376 Hova érdemes bázist telepíteni? -
Kazagor #2375 Hogyan lehet külső nézet és belső nézet között váltani? -
tutyimutyi2 #2374 HELP
Megvettem én is a játékot így leárazva, telepítettem is de amikor rányomok a play-re akkor 1-2 másodpercre fekete képernyő mintha elkezdene bekapcsolódni de ezt követően fogja magát és leáll. Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Videókban csak olyat találtam hogy: No Man's Sky > Binaries > Settings és az ott lévő két szart töröljem ki vagy épp írjam át a felbontást a megfelelőre és úgy próbáljam el elindítani.
C++ 2010 és 2013, x64 és x86 is fent van a gépen. -
#2373 Planet Zoology-ba nem akar növekedni a rangom. Beszkenneltem minden élőlényt és fel is töltöttem, de nem történt semmi. Valami bug ez? -
#2372 Az megvan de azért ez lényegesen macerásabb mintha lenne planetary map. ;) Az economy scanner jó tipp, azt megszerzem mindenképp, köszi. -
#2371 Építesz signal booster-t és keresel vele outpost-ot, vagy space station-ön kérdezel körbe (ask direction). Vagy csak repkedsz a bolygón és nyomogatod a scanner-t. Előny ha van economy scanner modul a hajón.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.29. 19:57:29 -
#2370 Nincs és nem kell. Van iránytűd, tehetsz le signal bacon-öket és tájékozódhatsz a terep alapján.