No Man's Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Ráadásul a 80-as évek PC képességeinek szintjén.
Inkább törődnének azzal, hogy valamiféle életet vigyenek a játékba, mert az jelenleg teljesen hiányzik belőle. Nincsenek városok sem.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A fejlesztők hozzáállásáról van ugyanis szó (elsősorban), nem a játék tartalmáról!
Értem én, de azért 2 dolgot ne felejtsük el. 1: Az ED nem a fiktív világban játszódik, vannak valós vonatkozásai, max. félfiktív a világa legalábbis, míg a NMS egy teljesen fiktív univerzumban játszódik.
2: NMS árkád játék. (még a HOTAS support sincs továbbra se) Az ED pedig egy szimulátor.
Na ez két fő dolog miatt sztem továbbra is értelmetlen összehasonlítani a kettőt.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Mondjuk a több multitoolnak nem tudom mi értelme van, de valamire biztos jó lesz (szerintem semmire).
Zseniális ötlet továbbá a Personal Refiner is.
Ez pedig egy marha jó video: (NMS vs. Elite fejlesztés, kb. 2 éve megmondtam, hogy az Elite-nek annyi).
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.01. 02:54:44
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.31. 14:56:47
[merlinw.org]
Másik, ha találtam egy hajót, de van mellette egy tulajdonos, akkor azt megtudom valahogy szerezni? Találtam egy 48 slotos freightert, de nem abandoned 😞
Bolygót gondolom pont úgy lehet elnevezni, mint bármi mást. Discoveries menüben nyomsz egy X-et rajta. Nem igazán használom, egyedül a bázisaimat nevezem el. Néha egészen apró akármiket is lehet szkennelni, biztos kimaradt valami. Esetleg barlangok mélyén van az utolsó.
😄
Ha nem jön be, akkor van egy másik elég jó alternatíva, a "Better Planet Generation" mod, nézz rá arra esetleg.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.09. 20:18:12
Utoljára szerkesztette: Giles, 2019.10.09. 02:13:10
Sajnos nem könnyű ilyeneket építeni, mert alapból nem a legjobb az építési rendszer -hogy finoman fogalmazzak-, de mindenféle trükköt be lehet vetni, amivel kitolhatók a képességek. Csak kissé macerás. Pl. ennyire szabályos ívelt falat azóta sem tudom, hogyan csinálnak, most keresgélek hozzá tutorialt.
Van egy pár álleejtős verzió, bár azt nem tudtam minden esetben eldönteni, hogy alap képességekkel, vagy az EucliEA nevű mod-al készültek (sajnos Beyond-hoz nincs még updatelve ez a mod, mert szegény srác éppen szabadságharcol a hazájában, Hong Kongban a kormányzati elnyomás ellen).
A video végén viszont az a szép nagy város azért már meglehetősen laggol, persze ez lehet a készítő gépének gyengesége is.
Update: Megtaláltam az ívelt építést...rémálom, de megoldható!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.08. 19:15:30
Menjé' má'! Én meg 4-500óra után lerakok egy pár négyzet meg kör alakot bázisnak és baromi büszke vagyok, hogy milyen király lett 😊
<#banplz>#banplz>
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Rengeteg dolgot változtat a játékon, de szerencsére a készítő megadja a lehetőséget, hogy szelektálva telepítsük, tehát ki lehet válogatni a szükséges részeket. Én főként a procedurális generációval kapcsolatos modokat tettem fel belőle, és teljesen megváltozott a játék, előnyére. Rendkívül változatos lett minden, sokkal több variációt generál mint az alapjáték, néhány bolygón az állam leesett a látványtól.
Nagyon csalódott vagyok, direkt csak most kezdtem el játszani a játékkal, mert tudtam, hogy sok vele a gond, kivártam három évet, de még mindig nem jutottak el oda, hogy a főszálak működjenek? Röhej.
Én tegnap sikeresen "átmentem" a fregattomon, majd bele is ragadtam a modellbe belülről, amíg fel nem robbant a hajóm. Ez a hiba egyébként azóta jelen van, amióta saját fregattunk lehet, már jelentettem kétszer, de úgy tűnik, nem prioritás. Mindenhol automatikusan kilép SC-ből a hajó amint célhoz ér, kivéve a fregattot, és ha nem figyel az ember, akkor úgy jár mint én. Szerencsére volt korábbi mentésem, így csak néhány dolgot buktam el.
Most egyébként a bázisépítés miatt hullik ki a hajam. Két napja azzal a felirattal álmodom, hogy "Invalid position". Egy sima lépcsőt alig lehet lerakni, úgy kell trükközni vele...Ezt Subnautica-ban olyan jól meg tudták oldani, ott egy élmény volt építkezni, pedig fele ennyit sem tudott, mint az NMS.
Bebugolt, és nem az első küldetés. Kettőt már kijavítottam magamnak, ezt nem tudtam, ahogy az Atlast sem tudom.
"Fixed an issue that could cause players to get stuck in a loop when trying to return the Mind Arc to Artemis"
Atlas küldetésnél újra és újra megakarja csináltatni az utolsó lépést, loopba került.
Pl. megjelenés óta nincs válasz arra, miért nem lehet hajókat eladni? Ugyanis, ez amellett, hogy alap kéne legyen egy ilyen játékban, még a roncsok helyreállítását is teljesen feleslegessé teszi, mert minek grindeljen az ember annyit a javításért, ha nem tudja pénzért eladni a megjavított hajót? Az sem érv, hogy a roncsokból juthat jobb hajóhoz, mert venni lényegesen egyszerűbb/gyorsabb és mivel bolygórendszerenként 20féle hajót generál a játék, összehasonlíthatatlanul nagyobb a választék az állomásokon és trading postokon, tehát hamarabb találni olyat ami minden szempontból megfelel. A roncsoknak az lenne az értelme, hogy megjavítom és jópénzért eladom, de azt nem lehet. Vagyis a roncsoknak a játékban jelenleg az ég világon semmi értelme nincsen. Lehetne még sorolni bőven sajnos. Modokkal szerencsére javítható elég sok butaság, de azért nem minden. Ezzel együtt ez egy jó jéték, a pénzt bőven megérte...
Vagy csak Te olvasol szelektíven! Ez a túlzott rajongás egy tünete...Kezdetektől megvan a gém, a NEXT után kifejezetten pozitív volt a véleményem, egészen a Visionig, amit itt is leírtam. A Beyond-ban viszont sok hiba van és bizonyos tekintetben nem az irány sem tetszik.
Most kb egy hete nincs semmi, vannak olyan helyek, ahol nagyobb eséllyel fordulnak elő?
Egyébként csak kíváncsiságból, miért foglalkozol a játékkal, ha minden eleme szar? Csak mert az összes hozzászólásod fikázás.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
A nagy aktiválató portál esetén a másik oldalon semmilyen csillagközi utazás nem lesz aktív és ha csak nem változtattak rajta azóta, igazán nincs sok értelme.
Salvage frigate modul található a bolygókon a Buried Tech. modulokban (ki kell ásni).
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
[merlinw.org]