3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • TokraFan
    Olyankor mi van, ha átléptem a portálon, és elvitt a p*csába a galaxis másik felébe? Hogyan jutok vissza az én kis szeretett rendszerembe?
  • TokraFan
    Mondjuk én PC-n játszom, itt semmi gond nincs az Inventory-val. Értem a felháborodásodat, sokszor akadok ki én is fejlesztőkre különböző játékokban, amikor apró hülyeségekkel rontják a játékélményt. Ezzel együtt, a NEXT szerintem az eddigi legjobb húzásuk volt, minden hibájával együtt.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.30. 22:26:30
  • RaKmaTakaTa
    Ez a Hello Games: hiába hőbörögtek a játékosok a mostani patch bétája alatt, hogy az új inventory management nem jó, vagyis nem nem igazán fekszik nekik ez az új "drag and drop" módszer. Az előző módszerrel gyorsabban és könnyebben pakolgathatók a cuccok. (Duplán lenyomni az X-et végül is túl egyszerű volt?) Erre a mai napon kinyomták élesre, ki tudja hány hibával együtt.
    Remélem a konzol tulajok mára már eléggé bemérgelődtek, hogy visszatérítést követeljenek.
    Mostanában már azon is mérgelődök, hogy a Next előtti állapot sokkal jobb volt, és még tetszetősebb is. Tiszta gáz, amit ez a cég művel.
  • pett3rson
    oda kétszer annyi cuccot tudsz pakolni és ugyanúgy lehet fejleszteni, mint a sima részét csak lapozni kell Q vagy E betűvel, hogy odalépjen.

Én úgy szoktam, hogy ha valamit kutyulok, akkor azt az űrhajó közelében teszem, mert akkor mindegyik slot-ot - suit sima cargo, a bővített cargo és az űrhajó rakterét is - figyelembe veszi, így csak átnézem miből van kevés és azt dobom be a finomítóba..vagy hogy hívják.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.08.23. 11:55:40
  • gebali
    A Cargo része a suitnak mire jó? Oda is lehet simán pakolni? És azt hol lehet bővíteni?
  • pett3rson
    Hali,

Én ráálltam az üzemanyag termelésre, azzal több 10 milliót sikerült összeharácsolni viszonylag rövid időn belül. Közben mentem és kerestem az exosuit fejlesztéseket, már kimaxoltam 48 slotosig és a cargo-ban is van már 6 helyem. Most még lóvé kell egy kicsi és elkezdem keresni az S-es osztályú hajómat :) Nem sűrűn adja, azt már megfigyeltem, eddig egyszer futottam vele össze, 112 millióba került volna..akkor éppen nem volt nálam annyi :)

Ja és már találtam pár blueprintet is amikkel eléggé drága cuccokat lehet kotyvasztani, csak még az "alapanyagokat" sem tudom összerakni :)
    azt látom, hogy eléggé kibővítették a recepteket, van mit keresni és találni.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.08.23. 09:23:49
  • TokraFan
    Ha éppen nincs idegrendszered a farmoláshoz, akkor szimplán vedd meg ami kell. Az állomásokon, vagy a Trading Postokon landoló hajók kínálata folyamatosan változik, pár próbálkozás után lesz valakinél olyan cucc, ami kell. Ennél gyorsabb lehetőség nem nagyon van.
    Egyébként javaslom a ruha cargo részét bővíteni, mert abban dupla annyi cucc fér el.
    Ha nincs pénzem, Chlorine-t szoktam farmolni, előtte persze mindent kiürítek a ruhából és a hajóból is, hogy legyen hely. Kb. 3 millió összejön 15 percenként egy uppolt multitoollal.
  • gebali
    Én a farmolást ötvözöm a felfedezéssel, szóval hogy ha Copper kell akkor nem ugyanarra a bolygóra járok vissza hanem keresek egy olyan planétát egy teljesen másik rendszerben.
  • pett3rson
    Tudom, szemétség, de még mindig nem vettem meg a játékot, viszont muszáj voltam frissíteni - és tudtam is szerencsére -, mert állandóan eltűntek az exosuit fejlesztések, Én meg csak néztem, mint Rozi a moziban, hogy már megint mitől csökken úgy az életerőm...ráadásul már S-es cuccaim voltak, erre eldobálta, nem kicsit lettem mérges...de mondjuk ez ha jól sejtem nem a virágbolti verzió miatt volt, hanem sima bug, hiszen az új patch óta megmaradnak a cuccaim...

Szerencsére a duplikálást még nem vették el :) tudom, nem szép dolog, de megmondom őszintén az Nálam élményromboló, hogy egyfolytában Carbon-t, meg Copper-t kell bányásznom, mert megint kifogytam valamiből...
    van olyan multi tool fejlesztés amivel egységnyi bányászásból több nyersanyagot ad? mert gyorsítani tudom, kevésbé melegszik a cucc, de ez még kevéske, rengeteg időt vesz el az időből, ha csak bányászok :( a felfedezés, repkedés sokkal örömtelibb :)
  • TokraFan
    Igen, ez teljesen átalakult. Mondjuk sokkal jobb most, mert elég vicces volt amikor még az első verzióval repkedtem, és közben sorra találtam a podokat.

Legjobb az, hogy már az űrbázisokon is van egy fix pont, ahol lehet uppolni egyet a ruhán.

Ami viszont marhaság, az a multitool csere megoldása. Gyakorlatilag keresgélni kell random a világban, ami elég idegtépő akkor, amikor mondjuk pénzem mint a tenger, de az istennek nem találok sehol egy nyamvadt S-es verziót. Nem értem, miért nem lehet egyszerűen megvenni a kereskedőnél? Mondjuk egy listából kiválasztva a nekem tetszőt, ahogyan az upgrade-knél van
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.21. 02:05:05
  • pett3rson
    hali,

Csökkentették a maximális Drop Pod-ok számát egy bolygón? Találtam kb 5-öt de lehet többet és most már csak olyanokat ad be ahol már jártam korábban :(
    átmegyek másik rendszerbe, nem izgat annyira, csak ez is új nekem.
  • pett3rson
    Ez már korábban is benne volt?? Akkor jól elfelejtettem. Arra emlékszek, hogy párszor meghaltam még az első verziók egyikében, de erre nem emlékeztem, hogy van ilyen benne...na, mindegy, most már tudom :)
  • TokraFan
    Ráadásul jelzi egy bazi nagy ikonnal is az "újraéledés" után...
  • MerlinW
    Mindig "ledobott", a megjelenés óta létezik a fícsör.
  • pett3rson
    Sok hűhó semmiért :D nem mondtátok, hogy most már ledob egy tárgyat ami pont olyan, mint itt fent a bannerban és ott minden elejtett cuccot fel lehet venni...
    Eddig egyszer haltam meg, de nem vettem észre ezt az akármit és azért fostam, hogy megint elhajítok mindent (konkrétan 3 millió értékű cucc volt nálam, még az elején vagyok nagyon)
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.08.16. 15:29:14
  • pett3rson
    köszi, de nekem nem ezzel van gondom. ilyen cuccaim mindig vannak, de ezzel a Health bar-t nem tudom visszanövelni. Ha jól emlékszem 3 ilyen kereszt volt bal oldalt fent, most már csak 1 van. Belekeveredtem egy kis csatába a sentinelekkel az egyik bolygón és hát ők voltak az erősebbek.
    Úgy emlékeztem, hogy magától is visszatermelődik, de ezt már nem sikerült tesztelni, mert egy következő támadásba már belehaltam.
  • TokraFan
    Semmi extra, marha egyszerű a dolog. Minden létező bolygón van oxigén (kis piros növény ami leszedhető, de néha kinyerhető máshonnan is).
    Ezzel fel tudod tölteni a Life Support System-et az Inventory-ban. Oxigén mIndig legyen nálad az életerő feltöltésére, ahogy Sodium is (sárga leszedhető növény, vagy néha egyéb cucc is dobja), a pajzsok feltöltésére! Akkor nem lesz ilyen gondod.
  • pett3rson
    köszi.

növények is adják mint régen vagy az már nincs?

bocs, de elég ritkán jutok a gép elé és most extrém helyzet van :) tudom, hogy lehet menteni bárhol gyakorlatilag, de azért kíváncsi is vagyok mik változtak ezen a téren.
  • BladeW
    Random helyekrol (epuletekben gyakrabban), kereszt ikon altalaban jelzi, ha van a kozelben. Illetve bazisra telepitheto healing station.
  • pett3rson
    Hali,

Lehet bagatell a kérdés, de az "életerőt" vagy mi a csodát, hogy lehet visszatölteni? Sikerült egyetlen egységre leredukálni és ha elfogy a pajzs akkor vége a játéknak..ami eléggé kellemetlen volt egyszer is, nem akarom átélni többször :)
  • JethroHUN
    Csak 3-om fejlesztést lehet bármely technológiához hozzá rakni. (+1 ami craftolható, mint az advanced mining beam) Csak S-Classt vegyél, az alatti pazarlás. Sajnos nincsen túl jól kiegyensúlyozva a dolog. Pl a bányász lézerhez hozzá rakva 3 S-Class fejlesztést szinte észrevehetetlen az eredmény, ugyan úgy mindent 2 perc átvágni :(
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2018.08.12. 18:45:48
  • BladeW
    https://nomanssky.gamepedia.com/Space_Anomaly

ezen az allomason Nada ad nanitokat milestone-ok teljesiteseert, eleg szepen adagolja.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2018.08.12. 11:30:29
  • Szuni
    Annyira jó hogy bekerült a multiplayer, tényleg. Egy felfedezős, chilles, bányászós, építgetős játékba. Pont arra volt szükségem, hogy hétvégi Móricka bejöjjön tegnap, és míg békésen szedem a kobaltot a barlangban, körülugráljon, aztán hátba lőjön... igazából semmi értelme nem volt, mert a menüben utána kiszedtem, hogy lehessen csatlakozni hozzám, és ennyi. Ő biztos élvezett egy nagyot erre, egészségére, tudom hogy jó fenekem van.. nekem kb. fél óra hátrányom származott ebből, hogy visszatöltsem a mentést..
    Más.Sikerült boltolnom egy S kategóriás mordályt. Tökéletes lesz, csak azt nem tudom, hány upgrade-t lehet odabiggyeszteni a technikai modok mellé? arra rájöttem, hogy érintkezniük kell az upgradek stackeléséhez, így nyilván limitált a számuk. Egyelőre (nekem) nagyon drága a fejlesztés, B alá meg már nem akarok menni, így nem akarok pazarolni.. Nanitokat csak küldetésekkel, meg a felfedezések feltöltésével kaptam eddig, meg néha pár darabot találni, van más módja hogy szerezzek? Nagyon sokba kerülnek a fejlesztések.. Sima pénzem az relatíve szépen jön befelé...
  • gebali
    Ha jól tudom itt az egyetlen MASSIVE CHANGES az az hogy most már a farmok is valós időben termelnek. Logikus volt, ha már a többi timer is aszerint van.
  • Caliph
    következő ragtapasz,bugfix ezerrel

Steam hír,illetve szövegesen minden bugfix

ragtapasz
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.09. 10:42:16
  • gebali
    Én egy bolygótérképnek örülnék nagyon, akár mod szinten is.
  • TokraFan
    Az világos, de az értelmetlen így. Eleve egy csomó cucc kell hozzá, farmolni kell hozzá, és mivel a felfedezhető helyek száma tkp. végtelen, ez nem megoldás. Ha eleve ott az adat, akkor csak annyit kéne tenni, mint a rendszerek esetén, hogy legyen egy "set waypoint" opció és kész. A beacon felesleges túlbonyolítás és lassú is.
  • MerlinW
    Le tudsz tenni beacon-öket, bármennyit.
  • TokraFan
    Megoldottam, szerencsére a korábi mentéseimből csináltam backup-ot, így vissza tudtam tölteni. :-) Egyébként BUG, utánaolvastam, sokan írják redditen is. Szóval ne építsetek konténert a fregattra amíg nem javítják a hibát, vagy ha mégis, akkor használjatok intersection corridort, mert annak a végeibe hibátlanul beteszi. Bárhol máshol kilyukad a hajó.

Vannak azért idegesítő dolgai a játéknak. Pl. nem értem miért van az, hogy Exosuite-ból bárhonnan tudok a Freighterre transzportálni cuccokat, de ez visszafelé már nem működik, "Out of Range" jelszóval. Azt sem értem, miért nem lehet a bolygón felfedezett helyeket a listából megjelölni, hogy simán odataláljak? Érdekes egyébként, mert ez a funkció a rendszerek esetén jól működik, a baloldali listában van mód a kijelölésre (set waypoint), de a bolygón található helyeknél nincs. Baromi idegesítő így...ha már rendes térkép nincs, legalább ennyi lehetne.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.08. 00:21:17
  • PetruZ
    Képzeld azt, hogy nem lyukas, hanem... átlátszó. :)
  • TokraFan
    Épített már valaki Storage Containert Freighterre? Nekem BUG-os, hogy a fene vinné el. Simán engedi betenni a hajó falába, de a lerakást követően a konténer két oldalán egy méretes részen kilátni az űrbe. Persze törölni képtelen vagyok, nincs ilyen opció. Nem is érdekelne, de egy eszméletlen szép és brutál nagyméretű Freightert sikerült szereznem, amit csak emiatt nem akarok kidobni, de így eléggé kiábrándító, hogy lyukas a fal...:-D

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.07. 02:09:36
  • TokraFan
    Z az építés gomb, ott pedig a listából kiválasztod.
    Mindent szájbarág a jétlék egyébként. A jobb alsó sarokban folyamatosan közli, hogy mit kell éppen csinálni, és azt is, hogy mely gomb megnyomásával éred el az adott funkciót. Ezen felül, a LOG menüben is olvasható a küldetés leírása, továbbá a GUIDE szekcióban is rengeteg infó van.

Az ilyen mobil eszközöket mindig a Z gombra aktiválódó BUILD menüből tudod kiválasztani és megépíteni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.06. 17:54:56
  • wollnerd #2417
    Az Y vagy Z gombot megnyomod, előjön az építés menü. A kurzornyilakkal kiválasztod amit szeretnél építeni és az ENTER vagy az E gombbal megerősíted, egérrel kiválasztod hogy hova legyen telepítve és bal egérgombbal véglegesíted. Ennyi.
    E-vel hozzáférsz a megépített finomítóhoz és kiválasztod a ruhádból a kívánt anyagot finomításhoz, kell karbon az üzemanyagnak és mehet a finomítás. :)
  • Conqvistador
    Sziasztok. Jó pár videót megnézve végülis Steamen adtam egy esélyt a játéknak féláron.
    Az első kardinális problémám. A Refiner cuccot hogy a pékbe tudom előhívni nincs semmilyen listában és így nem tudok finomítani.
    Remélem nem valami bug miatt nem tudom előhívni? Van hozzá metal plant és carbonom is de sehol semmi.
    Help...
  • MerlinW
    Oké, viszlát.
  • jocking
    Pedig de, van már belőle virágbolti verzió (az legalább annyiba kerül, amennyit ez ér). 2 órát raktam bele (bár ne tettem volna), és pontosan ugyanaz a grindolós walking simulator, ami előtte is volt.
  • Kenian
    Sziasztok! Tegnap haverommal játszottunk coopban, amikor is egy durván idegesítő bug-ba botlottunk. Mégpedig akkor amikor megszereztem az első nagy hajómat egy Freighter-t. A probléma következő: Miután megkapom a hajót, ott építeni kell egy vezérlő szobát, ahol lehet menedzserelni a flottát, illetve a küldetések log-jait lehet később megnézni.( ez nem összekeverendő a híd vezérlőjével,az más) Nos, első bejelentkezésnél a játéknak adnia kellene egy blueprintet a freighter üzemanyagról, hogy tudjak craftolni, de ez nem történik meg, bármit is csinálok. Haverom dettó ugyanígy járt ezzel. Most ott van két nagy hajó, üzemanyag nélkül, és használhatatlan. Utána néztem, sokan találkoztak ugyanezzel a hibával. Van valami ötletetek, hogy mit lehetne csinálni? köszi
  • TokraFan
    Nyilvánvalóan nem próbáltál te ki semmit, csak beköptél ide egy jóízűt...Úgy tűnik, számodra a "troll" nevű online játék okoz örömet. ;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.05. 02:17:38
  • gebali
    A tájékozatlanságod miatt kérj csak bocsánatot.
  • jocking
    Én kérek elnézést amiért nem kúratom át magam kétszer ugyanazzal a kapzsi szemétládával.