No Man's Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ettől függetlenül igen addiktív a játék, nagyon jól játszatja magát. Next óta pihentettem, most újra elővettem, és 0-ról indulva pikk-pakk belement ~50-60 óra. Rengeteg féle bolygó van, szinte nem is találkoztam két egyforma tipussal (persze nem is a felfedezés volt a fókusz, hanem a mission-ök kipörgetése)
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.12.02. 17:11:54
Ha a fejlesztő cég összeszedne sok pénzt és leszerződne a Disney-vel a Star Wars univerzumra és csak néhány Star wars illetőségű bolygót és hajót betenne, az mennyire megnövelné az érdeklődést? Megtalálhatnánk az univerzumban a Tatooint vagy a Dagoba rendszert, jawakat, stb 😊
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ezzel teljesen egyetértek. Mondjuk változtattak már ezen némileg a kezdetekhez képest, de így is sok még. Más kérdés, hogy mivel ez tényleg nem egy szimulátor, hanem egy chill game, alapvetően nem a realizmus a célja. Tulajdonképpen nem lennék a fejlesztők helyében, mert a tábor fele ezt akarja, a másik fele pedig az ellenkezőjét. Mekkora vita volt a színeken is. Sokak szerint a túl sok, harsány szín gyerekessé, LEGO szerűvé teszi a játékot, aztén mikor ezen változtattak és butítottak a színpalettán, akkor jött a másik oldal, hogy unalmas lett a világ, minden tökegyformán fakó és szürke.
Pont ez megy a bolygók kapcsán is. Én sem szeretem a sok élettel teli planétát, de ha igazán reálisra csinálják, akkor gyakorlatilag szökőévente egyszer bukkannánk életre, így meg nem sok játékos maradna. Nem egyszerű ez.
Elite-el kapcsolatban pedig, sokminden megváltozott az elmúlt másfél évben. A légkörös leszállós dolog, mert majdnem biztos, vannak trailerek, fent van Steam-en is a kiegészítő, stb. Reméljük a legjobbakat.
[merlinw.org]
Vágül is, csak kb. 800 órám van benne. <#fejvakaras>#fejvakaras>
"de a pár hónap múlva érkező kiegben már légkörbe is lehet szállni, illetve ki lehet majd szállni a hajóból."
Igen, igen, ezt csak 4 éve hallgatjuk Brabentől. De remélem most majd tényleg. (sőt, tulajdonképpen régebb óta szédítenek, hiszen már a kicstarter kampányban is szó volt légkörös bolygóraszállásról, még csodás concept artokat is láttunk) Felszíni bázisok a buborékban valóban vannak, de amikor én abbahagytam, akkor összesen kétféle volt, egy kerek, meg egy szögletes, + a mérnököké, amiből viszont csak pár darab van/volt (nem tudom azóta mi változott ezen a téren, kb. 1,5 éve letöröltem a gépemről). Vagyis 5db bázisos bolygó után láttál mindent ezen a téren.
"de jah élet nélkül általában mindegyik ugyanúgy néz ki, ilyen a valóság. Láttál felvételeket a naprendszer bolygóiról? Kövek, hegyek, kárterek. Ilyen a világ."
Ez részben valid, mivel az Elite egy szimulátor. Más kérdés, hogy közben játék is és ha a játékélmény fokozása miatt benne vannak pl. a Thargoidok, aminek aztán semmi valóságalapja nincsen, akkor nyilvánvalóan a fikció is megengedett, nem is kicsit. Így viszont a galaxis kapcsán is elvárható, hogy a játékélmény fokozása érdekében, és ha már ennyi rendszer van, akkor legyen is értelme a felfedezésnek. Mert jelenleg annyi, hogy jump, scan, cruise, scan, és kapunk adatokat egy táblázatban. Ez a felfedezés része. Illetve bocsánat, az első 50 bolygóig ennél érdekesebb, amíg az összes textúra fajtát nem láttuk.
De most nem is erről volt szó, hanem arról, hogy ha az NMS-ben felesleges annyi rendszer mert ismétlődik a tartalom, akkor Elite-ben sincs ez másként. Ha alma/körte (ami igaz), akkor miért hoztad fel az Elitet elsőként az NMS-el szemben éppen Te? Nem én citáltam ide 4 hsz.-el korábban, csak hogy a tényeknél ragadjunk.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.02. 01:10:56
SC meg próbál mindenben jó lenni,ami soha nem fog megtörténni főleg ha egyre zártabbá teszik galaxist.Ez ilyen.
NMS meg ED azért már sok mindent fel tud mutatni!!
Ööö nem egészen. Valamint Elite-ben a valódi tejút van lemodellezve (azért akkora amekkora) és ha nem is olyan sűrűn, de igen változatos a galaxisunk.
Ne nyilatkozz olyanról amiről nem tudsz semmit. Elite-ben minden bolygóra le lehet szállni, aminek nincs légköre és szilárd halmazállapotú, de a pár hónap múlva érkező kiegben már légkörbe is lehet szállni, illetve ki lehet majd szállni a hajóból.
Az ember lakott zónában rengeteg bolygón van felszíni bázis, questek, stb.
" azoknál is pár más színű textúra a különbség és ennyi." Vannak jeges felszínű, vulkanikus, stb égitestek, de jah élet nélkül általában mindegyik ugyanúgy néz ki, ilyen a valóság. Láttál felvételeket a naprendszer bolygóiról? Kövek, hegyek, kárterek. Ilyen a világ. Vannak Elite-ben elvétve planéták amin van növényzet, vagy valamilyen biológiai eredetű növényzet, és sokkal nagyobb élmény megtalálni őket. Sőt idegen űrhajóroncsok, építmények, stb is megtalálható itt-ott.
Elite szimulátor, NMS meg konzolos árkád cucc. Alma és körte.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.01. 20:40:40
[merlinw.org]
Majd talán az SC-nél lesz ez jó arányban, ahol nem lesz végtelen számú rendszer és égitest, de ami lesz, az szépen kidolgozott, adott esetben élettel teli, de mindenképpen valós felfedezni valóval ellátott lesz. Csak sose fog elkészülni. <#nevetes1>#nevetes1>
Abban egyet kell értenem, hogy a content hamar önismétlőbe fordul, bár az Origins elvileg ezt a részt most jelentősen kibővítette. Ezt viszont nem próbáltam egy ideje, mert ráuntan. A NEXT után belement vagy 200 órám, annyi elég volt, mert hiába a rengeteg csillagrendszer, ha egy idő után már nem látok újat, nem motivál semmi arra, hogy újabbakba látogassak el.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.01. 12:34:02
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.31. 20:50:35
[merlinw.org]
Normál mod van most így ok
Én megvettem anno még megjelenés napján és évekig nem foglalkoztam vele.Origins patch óta le se tudom tenni😊
Ez egy kincs!
Valójában ez a durva (4év alatt ennyi ingydenes update, komoly tartalmakkal. Ez nem a Braben féle hazugság gyár...)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Kezdő vagyok a játékban, eléggé beszippantott egyenlőre. Van egy egész korrekt csillaghajóm, van bázishajóm berendezve, 3 nagyobb bázisom építve, felkutattam 13 naprendszert. Arra rájöttem, ha találok lezuhant hajókat, azokat beindítom és az űrállomáson szétszedem, néha kapok olyan elemet, amivel lehet a kishajó inventory-ját/tároló kapacitását eggyel bővíteni. Azonban nem jövök rá. hogy a technológiai modult/részleget hogy lehet szaporítani. A jelenlegi hajóm tech részénél két sorban vannak a helyek, egyik sor teljesen fel van oldva, a másik sorban egy hely van csak megnyitva. LEhet valahogy bővíteni ezt a részt, hogy több fejlesztés, tunning férjen ide, és ne a raktár/inventory részbe kelljen tenni a fejlesztéseket, egyebeket ?
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
A procgen sem csodaszer ám minden bajra. Hibátlan procgent még egy játékban sem láttam, és nehéz élvezhető, mégis hihető környezeteket generálni. Van, ahol hiába adott minden, valahogy mégsincs hangulata (ilyen pl. a Surviving Titan). Az NMS szerintem a felső harmadban van hihetőség és élvezhetőség szempontjából, bár messze nem játszottam vele annyit, hogy megunjam. 😊
FTL és Don't starve tényleg bejövős volt. A dredmoor az határeset, a riomworldot kivenném a listából mert ugyan procgen, de abszolút nem az exploration miatt jó, az harmadlagos benne sztem.
RimWorld
FTL: Faster Than Light
Spelunky
Binding Isaac
Hades
Don't Starve
Ziggurat
Dungeons of Dredmor
[merlinw.org]
Viszont most az új patch hozott egy olyat, hogy az elhagyatott anyahajók belső tere proc.gen, vagyis elvileg nincs két egyforma. Ami persze valószínűleg nem igaz, de mindenképpen előrelépés pl. a bázisokhoz képest.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.30. 00:36:13
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Valaki homályosítson fel hogy hogy kell a mech exo-t upgradelni? Megvettem a mining laser blueprint-et de nem látom az upgrade-k között. Rég nyomtam a játékkal a blueprint analyzert kivették vagy még benne van?
Köszi
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.04.16. 21:40:34
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.04.16. 21:37:37
a jó öreg rts bázisépítős játékok hiányoznak nekem igazán 😄 tudom más műfaj de akkor is 😄
itt is lehetne valami a hazardon kívül,pl éjszaka támadná valami a bázist aztán kéne bázisvédelmet rakni stb
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.15. 14:55:57
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.04.15. 03:16:01
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.04.14. 21:10:27
Tisztelem a csapatot, mert rengeteg fejlesztés történt a megjelenés óta, a NEXT után nagyon sok kiváló update is érkezett, de az utóbbi 3-4-nek semmi értelme nincsen, ezekre kár volt időt pazarolni. Szerintem elfogyott az ötlet, nincs elég kreatív ember a team-ben, nincs átgondolva a játék célja mai napig.