4549
  • antiqueA
    Én pedig még egyszer sem voltam coopban. Minden hőst lvl1-től kezdve QM-ben húztam fel. Én agybajt kaptam volna, ha gép ellen kellett volna letolnom mindet, mondjuk lvl4-ig. Jól van ez így, ahogy van. Aki béna, az egy 10-es hőssel is béna lesz, aki pedig jó, az a lvl1-essel is jó lesz. Nem egy nagy feladat értelmezni a skilleket, a kombókra pedig 5-10 perc alatt rá lehet érezni alap szinten. Az első szintű talentek pedig teljesen jól használhatóak, nem gyengébbek, mint a magasabb szintűek.
  • Phara
    Én is coopban húztam fel a hősöket lvl 4-ig.Szerintem ott nem kell annyira kapkodni és tartani a noob-ozástól sem ha valamit rosszul csinál az ember.Sokkal könyebb is megismerkedni a karakterrel és a talentjeivel meg ugye a botok sem szaladnak el ha bajban vannak így sok mindent azokon is könyebb tesztelni véleményem szerint.De már minden hősöm min lvl5-ös,uh már csak QM megy. Mellesleg azt meg nem szoktam nézni QM-ben,hogy ki milyen szinten van nálunk,csak az ellenfélnél.És próbálom kihozni a legjobbat Magamból.
  • VladimirD
    Szerintem ez nem "vita", meg nem is hinném, hogy gond lenne erről itt beszélni. Mindenkinek szíve joga azt gondolni amit akar, max nem egyezik a vélemény.
  • Mephike
    Nos tényleg nem kötekedésként, de én minden hőssel első pár alkalommal coopra megyek be, amíg el nem éri a lvl4-et.
    Nem akartam ekkora vitát gerjeszteni ezzel, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire érzékenyen fog érinteni pár embert az, hogy nem feltétlenül gondolkodunk egyformán. Szerintem jegeljük ezt a kérdést, mondom elfogadom, hogy másként gondolkodunk.
  • VladimirD
    Köszi a jó kívánságot! Volt ez alatt a rövid idő alatt is ilyen meccsem, hát mit mondjak... kifejeltem a monitort, letéptem az asztalról és üvöltöttem, hogy az rohadjon meg aki ezt így kitalálta.

Ja nem!

Kérdem én, mindenki aki elkezdte a játékot, rögtön azzal kezdte, hogy szépen türelmesen elkezdte húzni a karakterét? Eszébe se jutott, hogy QM-et játszon mások ellen? Meg az sem fordult elő, hogy vakegérként futkározott valaki a pályán? Mert ha egyből őstehetségként kezdik a játékot akkor én kérek elnézést, minden noob nevében. Akiknek amúgy olyan joga van egy jót játszani, mint bárki másnak, csak lehet mást jelent a játék évezete. Naponta ömlenek az új játékosok a pályákra.
  • Mephike
    "Tán, nem kéne ennyire görcsösen "beleélni" magad az egészbe, mert csak megcsömörlesz, ettől a játéktól is.... "
    Csak kérdem, hogy ez nekem lett címezve? Ha igen, akkor melyik másik játékról beszélsz? Csak érdekelne, akár privátban is válaszolhatsz, mert nem akarok szájkaratét, és tényleg jó lenne tudni, hogy ismerjük-e egymást egyáltalán. Köszi.
  • Mephike
    Oks, legyen igazatok, nem fogok attól rosszul aludni, mert valamiben nem egyezik a véleményünk. Ha a többség így látja jónak, ám legyen.
  • ShaiHulud
    joparszor talalkoztam mar enis ilyennel es akkro mi van? tudom hogy QM es nem idegeskedek ezen, XP igy is jon, rankot, mmr (ill qm mmrt igen de az nem erdekel) nem bukok, nem nagyon szokott izgatni ha loss van qmben.

az meg hogy valaki total hulyen jatszik az elsosorban azert van mert barmivel total hulyen jatszana, meg egy masterskines heroval is, mert keptelen megerteni a jatek mechanizmusat. de ebbol fog tanulni, hogy ha folyamatosan igy jatszik akkro folyamatosan lossolni fog es rajon hogy lehet o a barom es elkezd talan gondolkozni, szerintem ez fuggetlen a hero leveltol.

QM arra valo hogy pvpz egy jot es ha kell akkor probalgass kulonbozo buildeket, mert pl egy full unlockolt heroval is siman lehet barom buildeket letrehozni, de neha erdemes kiproblani ezt-azt, azt meg eles korulmenyek kozt csak QM-ben lehet, mert ott nincs tetje.
  • VladimirD
    +1
  • BillerKee
    Véleményem szerint addig nincs baj azzal, hogy valaki 1-2-es szintű herot hoz be QM-re, amíg max egy ilyen játékos van a csapatban és nem 3, vagy a társai úgy lépnek be, hogy tudják, nincsenek talentjei a játékosoknak (ez persze premade-et feltételez).

2en voltunk Mephivel ezeken a meccseken, úgy, hogy a többi csapattársból legalább 2-nek nem voltak meg a hero talentjei - ez egyben feltételezi azt is, hogy nem igazán tudja gyakorlatban, hogy mit csinálnak eleve a skilljei (hammernek pl. be is szólt valaki, hogy ismeri-e egyáltalán a skilljeit?)

Egyébként nem vágom, miért is jó az, hogy egy játékos mások játékát elrontva - a hero-ját nem ismerve, lvl1-2-n "csak húzásra" hozza be a hősét. Miért nincs joga a többieknek ahhoz, hogy egy jót játsszanak? jah, mert nem 5ös premade-del mentek be?
    Természetesen vannak azok az "őstehetségek", akik "érzik" az először játszott hőst... Szerintetek ezek vannak többségben? :DDDDDDDDDDD

Hero league-ben vajon mennyire örülnének annak a játékosnak, akinek ugyan már megvannak a talentjei, pvp-n ment mondjuk 5 meccset, és ott bénázik nekik, elrontva ezzel az esélyeket eleve arra, hogy megnyerjék a HL meccset?

Lehet ti még nem találkoztatok ilyennel, nekem már volt szerencsétlenségem hozzá, hogy sima coop-ot veszített el a csapat, mert nagy részük totál kezdő volt a játékban (nem is olyan régen, annak ellenére, hogy az ember próbálta elmagyarázni nekik, hogy mit és merre kellene csinálni a mapon). A gép ellen is lehet izgalmas meccseket menni, hogy úgy mondjam.

Kívánom azoknak, akik még nem jártak sorozatban így QM-en, hogy tapasztalják meg, csak úgy fun-ból, levezetésképpen :) igazán nagy játékélményt nyújt!

Egyébként valahol elkerülhetetlen, hogy ezekbe belefusson az ember, mert rengeteg új játékos van. Remélem csupán idő és türelem kérdése.
  • Kotomicuki
    Hhmm, itt már komoly bajok vannak!
    Ha már az sem okoz örömet, hogy az adott hőssel jól játszik az egyén - netán, még kacagni is tud egy-egy momentumon, függetlenül az eredménytől - , miközben a főbb mutatóit se tudja rongálni a többiek hozzá nem értése, ("anyagi") kára sem keletkezik belőle (akkora, mint más játékokban - pl. wot), ha éppen veszít a csapat, az már kóros elváltozás.

Tán, nem kéne ennyire görcsösen "beleélni" magad az egészbe, mert csak megcsömörlesz, ettől a játéktól is....
  • Mephike
    Is-is, volt aki a szokásos egyszavas angolt nyomta, én kértem őt, de feladtam, mert nem volt hatása a dolognak.
  • Mephike
    Leírom, hogy megértsd, játszok HL-t, és játszok TL-t is. Természetesen ott nincs probléma. (Na jó, a HL is tud néha érdekes lenni, amikor a srác közli pickelés közben, hogy a 10 hőséből 2-vel tud játszani, és azok már ki lettek választva. S láss csodát a kényszerrel választott hősével tényleg nem tudott mit kezdeni.)
    Egyszerűen csak annyi a gondom, hogy ha nem akarok HL-re menni (fáradt vagyok, nem akarok rankpontot bukni, vagy olyan hőssel játszanék, akit HL-en nem biztos, hogy tudnék pickkelni), vagy az ismerősök nincsenek gépközelben, akkor bizony QMelőtt ki kell menjek az erkélyre egy kecskét áldozni, a szoba közepén a tábortüzem mellett el kell járjam a sámántáncot, s végül az arábiai sivatagból hozott homokot kell öntenem a fejemre, bízva abban, hogy nem kapok full kezdőket társul.
    Tudom, hogy elvileg a béta után jobb lesz a sorsolás, na azt én nagyon várom.
  • bosco05 #1628
    Én még mindig nem értem mi a baj... Komoly játékra ott a HL, meg ugye majd a TL, azon kell játszani akkor... CS:GO-ba se megy az ember publik szerverre, ha MM-ezni akar... Ott is orbitális lowok vannak, így elkerülendő bemész MM-re rankokkal és nem kapsz silvert. Csak használni kéne ezeket a dolgokat.
  • VladimirD
    És valaki a töménytelen káromkodás közepette leírta a srácnak, hogy mit kéne csinálni? Csak tömören 2 szóban? Vagy csak ment a noob/idiot/retard meg a többi szokásos?
  • Kotomicuki
    Egy olyan játékban, ahol bárkit kaphatsz csapattársnak, nem sokat számít, hogy lvl 1, vagy nem, mert ilyet uú rakhat az ellenfélhez is.
    Ha pedig ez zavar, akkor szedj össze 4 havert és nyomulj azokkal - de, azért megnézném, hogy tornázza fel a társaság lvl 5-re a hőseit...!

A kipróbálás, amit a játék biztosít a vásárlás előtt és a "valós" csata között óriási különbség van, tehát BIZTOS, hogy előbb qm-ben lesz kipróbálva és alaposan letesztelve a beszerzendő hős és az is BIZTOS, hogy lvl 1-ről fog indulni.
  • ShaiHulud
    ez inkabb a soloqueue problemaja nem aze hogy levle 1 hero is johet qm-be. partyzz emberkekkel:) 1-2 tarssal mar sokat javul a jatek.
  • ShaiHulud
    ennek szerintem semmi koze hogy levle 1 a hero, nem azon mulik hogy nem ismeri a mapet, vagy ha full retardalt valaki. kulonben is a herok nem tul bonyolultak, inkabb a map mechanikakat kell megtanulni mit mikor hogyan erdemes elkerulni/eroltetni stb.
  • Mephike
    Kétségtelen, hogy van magas szintű és béna játékos, és létezik az alacsony szintű, de jó játékos (van tapasztalata más hasonló játékból, vagy csak érzéke van a játékhoz). Azzal is tisztában vagyok, hogy hiába írok ide bármit is, a Blizz nem fogja kiadni a parancsot a programozóinak, hogy írják át a játék kódját, mert én azt szeretném :)
    De ma sajnos 2-3 meccsem is ment el hasonló okok miatt. (Tudnám említeni a lvl2-es Malfot, aki azt hihette, hogy tank, legalábbis folyamatosan próbált tankolni az első sorban, még a 4. insta halála után se vette észre magát. Azt a töménytelen káromkodást amit a többi csapattársam leírt inkább nem idézném.) Bízom benne, hogy idővel tényleg jobb lesz az összesorsolás, és ilyen játékosokat nem kapok majd magam mellé.
  • jazzy
    De várjál, most a hülyékről beszélünk, vagy az új hőssel játszókról? Én láttam magas szintű playert is falat bontani egész játékban. Mit számít? Ha valakinek van 10db lvl5 hőse van már annyi köze a játékhoz, hogy egy lvl1 hőssel sem fog falat bontani all day. Nincs összefüggés.

Én lvl20as accal sem bontottam falat egész nap lvl1 hőssem sem, miért ne játszhatnék quick matchen? Nem azért mert én ilyen ügyes vagyok, átlag player vagyok. Tehát a játékosok nagyobb része nem fog falat bontani egész nap.
  • Mephike
    Járok HL-re, oda a lvl 30 helyett a lvl40-et követelném meg. Hasonló okokból.
  • Mephike
    Tényleg. Te örülsz egy olyan játékosnak, aki Vallával jön be PvP-re, életében először játszik az adott hőssel (felejtsük el a tallentelését) és nekiáll falat bontani egyedül a térkép félreeső részén, és folyamatosan kiütik, és ő a Te csapattársad. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy lvl4 alatt új heroval ne fáradjon be senki quickre (ha az acc szintje lvl40, akkor ezt a korlátozást már feloldanám). Nem kell egyetérteni velem, csak amikor ilyenek miatt buksz meccseket, akkor az kicsit kellemetlen, mert elmegy az életemből párszor 20 perc a semmire.
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2015.04.17. 23:00:35
  • jazzy
    Pf, a ranked van arra, hogy komoly játék legyen, a quick match meg arra, hogy gyakoroljon benne amit akar. Egyébként mi a tökömet számít a hero level, láttam már lvl1-es heroval ügyes embert és lvl8assal akkora marhát, hogy csak lestem.

Én azért játsszak botok ellen, amit nem élvezek (egy játékban ami arról szól, hogy ÉLVEZZEM), mert másnak nem tetszik? Nemár, tényleg.
  • ShaiHulud
    hat figyelj, nem veletlen van hero league, a quick matchert nem jar semmi, az arra valo hogy pvpzgess nem komoly modon, stressz mentesen. valos pvp-re ott a league, miert nem azt jatszod? igazabol meg ott is lehet hogy level 1 heroval jon am valaki, de azert bizonyos mmr felett mar ritka hogy olyat kapsz tarsnak/ellenfelnek. nehogy mar elvard hogy practicen meg coop huzza fel az osszes karit level 4-re.

mondjuk en pont ugy szoktma hogy hogy practiceben felhuzom hogy megismerjem milyen meg nekem allandoan van stim pack szoval viszonylag hamar megvan, de szerintem akkor sem szabadna ebbol problemazni hogy level 1-gyel mennek qm-re, mert a qm gyak pvp practice mode.
  • Mephike
    Az előttem hozzászóló már leírta a lényeget. Lvl 4-ig menjen csak coopra, ez kb max 7-8 meccset jelent neki.
    A funolás szó alatt mindenki mást ért, én pl kiegyensúlyozott meccset.
  • TBTPumpa
    Sajnos pont hogy nem. LVL4-es szint alatti karaktert vinni be QM-re mondhatni "kicseszés a saját csapatoddal".
    Nincs még olyan tapasztalata a játékosnak és ugye még a talentek sincsenek feloldva. És sajnos jó néhány olyan talent van, ami a 2-es vagy a 3-as szinten érhető el és hasznos. Az első szinten nagyon alap dolgok vannak csak (a kombózás és a komolyabb build így ki is esik), az ellenfélnek (ha tapasztaltabb) meg gyerekjáték lesz az ilyen ellenfél elgyepálása.
    Szerintem LVL4-ig minimum Coop-ot kellene mennie a játékosnak, hogy kicsit megismerje az adott karaktert/feloldja a talenteket. 10-15 coop meccs után (ekkor várhatóan már meglesz a LVL5) már mehet QM-re.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.04.17. 22:05:14
  • bosco05 #1615
    minden másra ott a mastercard ranked
  • VladimirD
    Nah de akkor egy full kezdő hol tapasztalná meg, milyen emberek ellen játszani? Vagy addig szenvedjen bot-ok ellen amíg nem lesz lvl10+-es karija?
  • ShaiHulud
    hat de pont a quick match valo erre o.O meg a funolasra.
  • Mephike
    Jó lenne ha a Blizz nem engedne be full kezdő herokat quick match-re. Kész röhej, amikor a társak olyan hősökkel jönnek, amivel lvl1-2-es szinten vannak... Ellenfélként meg semmi kihívást nem jelentenek.
  • ShaiHulud
    Weekly Sale Items for April 20 – 27, 2015
    Zeratul -- Sale Price: 4.99 EUR, 3.69 GBP
    Ronin Zeratul Skin -- Sale Price: 4.99 EUR, 3.69 GBP
    Grimskull Nazeebo Skin -- Sale Price: 3.69 EUR, 2.70 GBP
  • ShaiHulud
    ugye hogy ugye :) btw Grubby kovetkezo hero guideja pont Chen lesz, majd lokok linket ha kesz.
  • Kotomicuki
    Én inkább a minion-ok, zsoldosok általi leamortizálásra gondoltam. Superiority talent után tényleg nem jelentenek már akkora veszélyt, önmagukban a tornyok a hősökre nézve - ha meg még a lőtávolságukon kívülről is lehet őket darálni... :)
    Egy idő után regenerálódik a lőszerkészletük, ill. a hősöknél is van olyan talet, ami rombolja azt - kicsit színesebb a játékmenet, ennyi.

Ha nem mentesz fel egy line-t, akkor a minion-ok is beverik, egy idő után: több felé kell szaladgálni, nem lehet egy helyben téblábolni -> így lesz pörgősebb a játékmenet.

ShaiHulud:
    A túlélő-Chen tényleg mókás. Így már azon is gondolkoztam, hogy megveszem a medvét, ha 4k-ra lemegy az ára.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.04.17. 15:55:47
  • antiqueA
    Ezzel azért nem tudok egyet érteni, mert középjátéktól kezdve, ami mondjuk olyan 8-10 perc környékétől lehet, már nagyjából semmi ellenállást nem jelentenek a turretek. Ketten, ha nekiesnek, pillanatok alatt bedől és jobb esetben is kb 5 ammoval rendelkeznek. Úgy bedönteni egy vonalat, hogy esetlegesen 1% életébe sem kerül a támadónak szerintem túlzás.
  • Kotomicuki
    Nem. De szerintem csak azért, hogy az elhanyagolt pályarészek is amortizálódjanak, egy idő után, és ne nyúljon a végtelenbe egy-egy csata.
    Inkább maradjon meg pörgősnek a játékmenet, amennyire csak lehet.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.04.17. 14:09:14
  • antiqueA
    Hallott már valaki valami magyarázatot arra, hogy a fejlesztők miért döntöttek úgy, hogy a turretek és fortok munícióval rendelkezzenek?
  • ShaiHulud
    Level | xp to next level | Total xp

Level 2 100,000 experience 100,000 experience
    Level 3 100,000 experience 200,000 experience
    Level 4 100,000 experience 300,000 experience
    Level 5 475,000 experience 775,000 experience
    Level 6 475,000 experience 1,250,000 experience
    Level 7 950,000 experience 2,200,000 experience
    Level 8 1,425,000 experience 3,625,000 experience
    Level 9 2,850,000 experience 6,475,000 experience
    Level 10 4,750,000 experience 11,225,000 experience

10 felett minden szinthez 4,75 milla kell
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2015.04.16. 12:14:46
  • Jeffjohnson
    Érdemes olyanokkal játszani, akik fent vannak a barátlistádon mert azért is kapsz, ha jól emlékszem +50%XP-t.
    Viszont a fejlődés nagyobb szinten lelassul mert 1-1 szinthez sokkal több XP kell.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.04.16. 10:46:37
  • VladimirD
    Sziasztok! Az természetes dolog, hogy 8. lvl-től alig-alig kap xp-t a karim (Stitches)? Van 1 hetes Steam Pack-em, random Quick Match-eket szoktam játszani. Lvl 7 végéig szépen egyenletesen fejlődött, de onnét... hihetetlen lassú.
  • antiqueA
    Jól van, működik ez! ;)))