4549
  • TBTPumpa
    Tracer!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.04.03. 12:44:18
  • armageddon666
    Köszi, kipróbálom majd ezt a buildet is. :)

16 vulnerability -> régen mindenki vulnerable lett, most csak a fő célpont, szóval azért erős nerf. (De lehet hogy rosszul emlékszem)
    meg én az unstable poisont éreztem nagyon erősnek anno. aztán szépen azt is leamortizálták. bár teljesen érthető, mikor hősöket is sebezte, ráadásul több minion többszörösen, az elég meredek volt.
    13-on windrunnerrel próbálkoztam eddig.
  • NiGhTM4R3
    385 játékom van sylvával, tulajdonképpen nem sokat változott, a régivel is hasonló builddel szoktam menni

1 overflowing quiver
    4 withering barrage
    7 q-tripla sebzés
    10 mind control (ez nagyon poén lett, imádom. viszont ha nagyon betömörülős az ellen akkor marad az arrow, 16+ szint felett szétkapható az ellen egész csapat mp-ek alatt)
    13 w-heal
    16 w-sebezhetőség (op képességét nem vették el, örülök)
    20 teleport

ezzel elég jó win rate-m van
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2016.04.03. 04:37:50
  • armageddon666
    Nem követem a scenet, casual játszogatom. Ezt hol tehetem meg, kik a nagyok? Meg ti mit toltok? Biztos van köztetek Sylvanas player, elég top hős.
  • TBTPumpa
    Tracer lesz a következő hős:

További képek:
  • Lokker
    Meg kell nézni mit tolnak a "nagyok" és azt igazítani a játékstílusodhoz.
  • armageddon666
    Az óratornyos pálya nagyon hangulatos és jópofa és egyedi, de az nagyon zavaró, hogy kifelejtenek a töltőképernyőből nem mellékes játékszabályokat.

pl. ha minden torony el van foglalva akkor folyamatosan lövöldöz az ellenfél
    vagy hogy azok a siege manók is sebzik a coret

de ezt is meg kellett tanulni valamikor. :)

Az új Sylvanast hogy szokás játszani? Régen triple dmg withering fire meg unstable poisonnal mentem, ez most nem tűnik járhatónak.
  • antiqueA
    Fasza lett az új Illidan
  • endorphinz
    Kijött az új patch de nekem nem frissít, pedig be van állítva, hogy automatikusan szedje sőt már napokkal ezelőtt előtöltött. Nektek már frissített?
  • antiqueA
    Az, hogy egy hős bizonyos buildje boss solozáshoz alkalmatlanná válik az még mindig nem befolyásolja a játékmenetet. Egyébként sem úgy tervezte a Blizz, hogy bármelyik hőssel solozni lehessen a bossokat. Pedig lehet, többel is, de igyekeznek javítani, mert a bosscaphez csapat kéne - játékmenet szerint. Tehát mégsem része a balance-nak a boss solozás.

A játékmenetet értelmezheted játékszabályként is, persze igen távolról, vagy alapstratégiának is, ami a nyeréshez vezet. Játékmenet része a teamfight orientáltság, soakolás és mercözés időzítése, objectivek előkészítése és kivitelezése, bosscap és tf időzítése, counterpickelés, countertalentezés és hasonlók. Nos... ezeket pl. egy Nova rework semmiben nem változtatta meg. Főleg nem akkor, ha nem is pickelik. Érted már mire gondolok?

Kár, hogy nincs kérdésed, pedig még sok a tanulni való ;)
  • Kotomicuki
    Tehát, ha egy, amúgy sem erős hőstől - hiszen a fölsőbb ligákban sem használták, szinte sohasem (nem a - mostanra kötelezővé tett - TF volt a lételeme, de akkor még a nem TF is a játékmenet része volt/lehetett) - elvesznek még, az eredeti elgondolásban nagyon is életképes és a balanszhoz is nélkülözhetetlen képességeket, ezzel végképp a kispadra száműzve őt (is), ilyen volt pl. a boss szólózási "képessége" - egy bizonyos build-del - , az szerinted nem befolyásolja a játékmenetet...
    ...és az alfa óta ilyesmik sem tűntek föl neked..., aha!

Nincs több kérdésem!
  • antiqueA
    Szóval az állandó változtatások miatt lett a játék egysíkú. Aha...

Bővebben: eddig nem dolgozták át még egyszer sem az egész játékot. A hots még mindig úgy hots, ahogy az elején is volt. Az eredetileg izgalmas játékmenet tehát még mindig ugyan az a játékmenet, mint ami eddig volt. Alpha óta játszok, és mondhatom, a játékmenet semmit nem változott. Semmit. A hősök képességei illetve azoknak értékei nem a játékmenetet jelentik. Szép magyar nyelvünk annyira kifejező, hogy eléggé nehéz elvéteni a szó jelentését: játékmenet. Ez pedig, mint mondtam, semmit nem változott. A másik pedig, hogy a 49 hősből, nem is tudom, de egy kezemen meg tudom számolni hány kapott teljes reworköt, amitől neked élvezhetetlen a játék. Miért nem játszol a maradék 44 hőssel, ami nem kapott reworköt?

Ha annyit mondtál volna, hogy unom az egészet, mert csak, szó nélkül tudnám hagyni, de ezt az érvelést képtelen vagyok.
  • Kotomicuki
    Én meg azért untam bele, mert szinte hetente, az új patch-ekkel dolgozták át az egész játékot és lett az így élvezhetetlenné...
    Ezzel a bizergálási kényszerrel a hátuk mögött jól tönkretették az eredetileg még izgalmas, sokszínű játékmenetet és lett az hihetetlenül egysíkúvá!
  • endorphinz
    Ó látom, pont mikor beleuntam akkor adnak ki egy patchet ami durván átdolgozza az egész játékot... na akkor lehet újra ránézek :-DD
  • endorphinz
    mikor kapott Sylva új ultit és mit?
  • endorphinz
    Na, részemről off a játék 2 napja. Hogy meddig bírom ki az jó kérdés, eléggé függő vagyok, napi 10-15 meccs, de már nem szórakoztat. Ha győzök nem élvezet, ha vesztek akkor idegeskedek. 10 meccsenként van 1 jó meccs amire azt mondom izgalmas, fordulatos és nem időpocsékolás. A többi 9-nél vagy túl egyszerűen győzünk vagy elpicsáznak rendesen, nincs nagyon átmenet.
    Fél éve ugyanazokat a betöltőképernyőket nézem, ugyanazokat az unalmas mapokon játszom, ugyanazokat a hangokat, beszólogatásokat, zenéket hallom, ugyanaz a ~10 karaktert válassza mindenki. 0 változatosság. Ott van egy csomó hős akivel foglalkozhatnának, mert nem jók pl. rexxar, anubarak. Van egy csomó képesség amit újragondolhatnának, pl. Sylvanas possessionja
    De ami a legrosszabb, hogy hiába van a sok talent, 80%-ban ugyanazzal a builddel megy mindenki, lehetne kozmetikázni azon, hogy változatosabb buildeket válasszanak az emberek
    Lenne egy csomó ötlet amivel fel lehetne dobni a játékot, más játékmódok, több kihívás, tök színessé lehetne tenni de a fejlesztők nem így gondolják.. nem ragequit részemről, szimplán beleuntam.

Ti ugyanúgy élvezitek mint mikor elkezdtétek?
  • szlordzs
    atya ég, mivan itt :D, pár hőssel lehet kicsesztek, de párat buffoltak is, van pár REWROK is, csak gyors átfutottam a patchnoteon, de ami kifejezetten tetszik az Sylvanas új ultija, és amit Illidannal csináltak. Vannak benne még aprobb finomságok. Azért senki nem mondhatja h szarnak bele, csak néha egyszerűen bénán lövik be a számokat.
  • antiqueA
    Végre valamiben egyetértünk :)
  • NiGhTM4R3
    Dehaka mint új hős, totál kiábrándító az a pár skill amit eddig mutattak belőle. A skinek meg szokás szerint szarok, erősen fétis már amit csinálnak a mecha/shogun stílussal, de ha újat nem tudnak kitalálni akkor legalább ezeket csinálják meg badassre..

• armageddon666
    Nekem eléggé túlárazottnak tűnik a játék fizetős része, szóval az ilyen tartalomról nem tudok véleményt mondani, engem nem érint.
    DC-vel és textúra bugokkal nem találkoztam szerencsére.

@Nightmare: örülök hogy hanyagoltad a személyeskedést. :)
    Szétbarmolás vagy sem, akkor is rework. Átdolgozás. Csak rosszul sikerült. A régi Nova jó kezekben nem adott lehetőséget counter-playre. Rossz kezekben pedig zéró haszna volt. Nem nagyon lehetett köztes játékot látni, ez volt vele a baj, ezért akart valamit kezdeni vele Blizzard.

Megcsinálták az új Novát. A gondolat mögötte, hogy a one-shot-one-kill helyett a konzisztens pontosságot követeli meg a mesterlövésztől. Ez eddig meg is van, látszik a skilljein.

A kozmetikázás pedig a buffolás. Mert ehhez az átalakításhoz nem stimmelnek a számok amikkel kiadták. A skilljeit nem változtatják meg, csak a számokat benne. Igen el lett szúrva, tényleg nerf lett a rework (erre szinonimaként akár mondhatjuk is hogy szétbarmolták).

De próbáltad már máshogy játszani a karaktert? Rework után próbálkoztam ezzel a Snipe builddel, hogy majd jól szétlövöm az ellenséget, de egyszerűen nagyon nehéz helyezkedni és találni vele. Nem kifizetődő. Aztán rábukkantam a One in the Chamber buildre. Pinning shot range, +1 Pinning shot, vulnerability rá, OitC. Ezzel már elég jó sebzést lehet osztani, és akár lényekre is! Tankokat nem fogod vele leszedni, de nem is cél, arra ott vannak a társak. Mióta ezt buildelem neki elkezdtem nyerni vele. :) És konzisztensebb élményt nyújt a régi Novánál.
  • NiGhTM4R3
    A véleményed addig nem fog számítani amíg egyrészt kifejezetten csak kötözködésre irányul (túl sokat foglalkozol velem, more) másrészt szemmel látható, hogy 0 tapasztalatod van Novával. De tényleg, hány játékod volt rework előtt vele, és mennyi azóta?

@armageddon: úgy tűnik mégsem érted meg az álláspontomat, ugyanis nem érted magát a hozzászólásomat sem. Nem az újragondolással van bajom, hanem azzal, hogy milyen hirtelen és drasztikusan szétbarmolták. Ez nem rework, ez nem nerf, ez szétbarmolás. Kutya se játszott már Novával, ha igen akkor is csak a méreg volt vele meg a vereség, annyira gyenge volt. Ez tény. Ennek ellenére anti meg pár okoska akkor is hangoztatták, hogy milyen jó lett csak más játékstílust igényel.. jah ebből látszik 0 játékuk van vele. Azóta kozmetikázzák folyamatosan, de csak mert annyira jó lett.. meg annyira átgondolt.. fokozatosan kellett volna újragondolni. Most kénytelenek megint op-nak rakni, hogy az emberek visszatérjenek hozzá, mert annyira elvették a kedvüket tőle. Ez az átgondoltság? ne szórakozzatok..
  • antiqueA
    Ja, persze tudom, hogy ezt nem fogod elismerni és folytatod a degradálást, lehetőleg még komolyabban, de ez engem nem zavar. Ez csakis a te gondod.
  • antiqueA
    Armánál a pont. Hihetetlen milyen arrogáns és nagyképű tudsz lenni. Normálisan írok egy véleményt, te pedig bunkó vagy és személyeskedsz. Ismét, mint mindig. Alsóbbrendűségi komplexusban szenvedsz, ami miatt mindenkit degradálni próbálsz, hogy magad alá kényszerítsd. Ez csak egyet jelent, mégpedig azt, hogy a tudattalanodban te egy gyenge és alsórendű embernek érzed magad. Hidd el, nem attól leszel nagy, ha másokat kicsinek próbálsz látni. Remélem egyszer megérted.
  • Lokker
    Nekem még mindig fájó pont az MM és a gyenge szerver. Többször is látom meccs közben 3-4 ember vegyesen ellenféltől is DC-t kap és vagy engedi a játék visszacsatlakozni vagy nem. Textúra bugokat is megérnek egy külön misét. A gagyi skinekről ne is beszéljünk. Szánalom miket képesek berakni pénzért. Van ahol az alap vagy a master skin fényéveket ver a fizetősre, persze akad 1-2 kivétel. Szóval a balance csak egy a sok probléma közül. Ezért is fog középszerű maradni a játék.
  • armageddon666
    1. nagyon arrogáns vagy
    2. nem látod a különbséget a buff/nerf és rework fogalma között

de persze mindenki más a hülye noob. de megértem az álláspontod, én sem örültem a reworknek, ami éppenséggel nerf is lett (nem kötelezően összefüggő a két dolog), de szépen lassan alakulgat.

Az új Novával az a legnagyobb gondom, hogy a burstje kisebb lett, de legalábbis kisimították időben. Így néha nem is burstnek érződik, hanem már-már sustained dmgnek, amihez viszont marhára nincs meg a kitje. Semmi escape, semmi survivability. Másrészt elkezdett mérsékelten használható lenni creepek ellen is. (One in the Chamber build)
  • NiGhTM4R3
    Na, megint megszólalt a lvl 3 Nova és ossza az észt.. :D minden hőst fokozatosan erősítenek vagy gyengítenek, Novánál gondolták azt, hogy drasztikusan (érted ezt a szót?) megváltoztatják, amivel csak azt érték el, hogy totál használhatatlan lett = szétbarmolták. Persze ezt mi már akkor mondtuk (mi = akik játszottak vele és nem okoskodunk tapasztalat nélkül) míg a noobok mint te (és a többiek akiknek a haverjuk alkotja véleményt) már akkor mondták mennyire fasza lett.. ja, annyira fasza, hogy már harmadszorra kell "finomítani" (ha összeadod a többszöri finomítást elég durva buffolást látsz, ami alapján úgy tűnik mégiscsak nekünk lett igaza, hogy rohadtul nem volt átgondolt a hirtelen történő szétbarmolása.
    Gyengébbek kedvéért leegyszerűsítve a hozzászólásom mert úgy tűnik túl bonyolult lett egyeseknek: fokozatosan kellett volna őt is megváltoztatni és nem hirtelen és drasztikusan. De ezt még hányszor akarod lejátszani? eddig se értetted mit mondok ezek után se fogod
  • antiqueA
    Miért ne lett volna átgondolt? A playstyle-on változtattak hatalmasat, a számok hozzáalakítása az új playstylehoz járulékos és szükséges, amit elsőre eltalálni egy ekkora változtatásnál lehetetlen. Pár béta játékos nem fogja tudni érdemben letesztelni olyan rövid időn belül, úgyhogy kidobják élesbe és utána finomítják. Mi ezzel a probléma? A változtatás átgondolt volt és jogos, mert a régi Nova egy unalmas op fos volt, legalábbis avatott kezekben. Ugyan így avatott kezekben pedig még mindig rohadtul idegesítő és erős, csak épp nem op és játszani is izgalmasabb vele. És még mindig nem értem, hogy ahelyett, hogy örülnél annak, hogy folyamatosan finomítják a játékot, azon duzzogsz, hogy nem volt ez átgondolt...
  • armageddon666
    Bár a Snipeot nagyon elszúrták, a One in the Chamber buildje elég szépen tud sebezni.
  • NiGhTM4R3
    Ez már talán a 2. vagy 3. patch mikor Nova kap egy kis buffot, talán mégse volt annyira átgondolt a szétbarmolása, hogy ennyit kell kozmetikázni rajta?

Xul viszont szép nerfet kapott, furcsállom mert egyáltalán nem volt op így sem
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2016.03.17. 01:31:31
  • endorphinz
    ezzel szoktam én is menni, annyi különbséggel, hogy lvl4-nél plasmára rakok meg nem a falat használom ultinak. csak elvárják a healt ha egyedüli support vagyok, egy meccsen tolok vele 30-40k-t míg ellenfélnél van egy morales vagy karazim ők 90-100at simán, aztán én kapom az oltást miért nem healelek holott tassa a leggyengébb ilyen szempontból mind közül
  • Nomad90Hun
    Tass nem a healjétől erős support, bár én mindig szép role pontokat kapok vele.

Én ezzel szoktam nyomni:
    link

A pajzs és a healing ward életet tud menteni. Pusholásnál sem utolsó ha tankra vagy aki épp erős jánost játszik rádobod, legalább addíg se a hp-ját veszi a torony, teamfightoknál ha nem ugrik egymásnak azonnal a két csapat jobb ha rákészülsz a healing ward ledobására, mert a basic attack-okat kb lenulázza amit bekap a csapat, mivel aoe és mindenkit gyógyít aki a hatóterületén van, a psionic storm ezzel a talenttel nemcsak aoe sebez, jól elhelyezve akár 2-3 hőst is, de lassít is, basic attack-od úgyszintén lassít, és a fal pedig menekülésnél szintén életmentő lehet, illetve ha jól időzíted/helyezed cursed hollow pályán pl. simán be tudjátok húzni az átkos cumót amíg az ellenfél kerül 1-et neked köszönhetően, de az új harangtornyos pályán se jön rosszul.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2016.03.13. 20:23:21
  • endorphinz
    Tassadarral milyen builddal mentek? akárhogy megyek totál haszontalan support, bárki más többet healel
  • TBTPumpa
    Új Azmodan skin érkezik
  • Lokker
    Kár az a 2016, anélkül jobban nézne ki.
  • TBTPumpa
    Megérkezett a portré az EU meccseket nézők számára!
  • NiGhTM4R3
    rohadtul felhúztam magam, szarakodik a szerver. volt pár meccsem ahol "csak" fél percre/percre szakadt meg a kapcsolat, de volt ahol 5 percet várakoztam egérrel a kezemben, hogy mikor rak vissza (nem volt visszaszámolás). persze az ai kiválasztotta a karakter legbénább talentjeit, továbbá kilépés miatt kaptam a háromszöget - érted, a szerver szarakodik és még büntet a rendszer miatta - és többsége full győztes meccs volt. nem a netemmel van a baj, a társaimat is ugyanígy kidobja

most úgy kezdtük a meccset, hogy megszakadt a kapcsolat, 1.5 perc után visszaléptünk a játékba és már mindenki halállal kezdte a meccset... ilyenkor vagy az ellenfelet nem dobja ki, vagy azoknak az ai-je jobb

Itt is látszik, hogy pont talent választásnál és teamfightnál szarakodott

Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2016.03.10. 10:44:01
  • armageddon666
    És új hozzászólás, mert más téma.

Elég ritkásan játszom mostanában, és kiestem sok hős megjelenéséből.

Artanis - tankos Zeratul, nem kevesebb sebzéssel.
    Li-Ming - Brutálisnak tűnt, mikor velünk volt mindig nyertünk. Aztán ellenem került, és ott 1v1-ben illetve 1v2-ben (kapott Morales segítőt) elég jól bírtam ellene, volt is hogy megöltem, volt hogy Morales kinyírta magát. Mókás volt. Az, hogy skillshotból van a DMG-e sokat számít. Aztán jöttek a teamfightok. Na ott megmutatta mire képes. :D Gyakorlatilag nem lehet nem eltalálni valakit a képességeivel, és kill/assistnál resetelődnek a cooldownok? Meg 5 másodpercenként teleport? Nagyon beteg.
    Lunara - írtátok, hogy gyenge. Engem idegesít nagyon. Damage over time, high mobility, és idegesítő mozgás animáció.
    Lt. Morales - ki kéne próbálnom, mert kegyetlennek tűnik. nagyon gyorsan nagyon sokat gyógyít, és valahogy nem látom hogy fogyna a manája. Laneben csak hátul kell maradnia, és akkor a másik karakter god modeban harrassolhat.

+Leoric - itt még játszottam, de elég ritkán láttam a hőst. Tegnap viszont pókos pályán rengeteg követ láttam nála. A szelleme is fel tudja szedni? vagy nem vész el ha meghal? Azt is elhiszem hogy simán csak nagyon elbénáztuk és tényleg össze tudott mindig szedni 40+ követ, de azért gyanús.

++Greymane és Xul - Greymanet még csak egyszer láttam, csinált pár szokatlan dolgot, de még nem tudom mire vélni. Xul is csak egyszer volt, szerintem afkolhattam volna és úgy is megnyeri nekünk. :D Többnyire a pálya másik felén zúzta az ellenfél csapatot igen hatékonyan.

Szóval az érdekelne, hogy a megnevezett hősök ellen mit lehet kezdeni, mi a gyenge pontjuk?
  • armageddon666
    Na játszadoztam már kicsit az új Novával, legyen feedback bronze quickmatch lámától is. :D

Hát, siralmasnak találom. Papíron tetszett a változtatás, de a számok valahogy nincsenek rendben. Nehéz fenntartani a stackeket, és még úgy kevésnek érződik a DMG. Azt még mondjuk elhinném, hogy a DPS nőtt is, de mikor ilyen Morales meg Lili vannak az ellenfélnél, nem lehet ölni. Kigyógyítják. Szomorú.

Illetve PVE-ben továbbra is haszontalan.

Olvastam ötleteket a javításra.
    - Nagy lényeknél ne vesszen el stack, de a dmg bónusz rájuk ne legyen érvényes
    - AOE talenttel ha sebez hőst, akkor is marad/kap stacket

Jelenleg úgy érzem, hogy a burst dps helyett sustained dps karaktert csináltak belőle mindennemű túlélőképesség nélkül.
  • Prince23
    Akkor úgy is nerfelik :D
  • antiqueA
    Na, ez a necro nagyon nekem való. Imádom.