Már nincs szükségünk istenekre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nem kell magyarázni az evo-t, nagy híve vagyok 😊
Például a németeknek a francia partizánok terroristák voltak. Ésatöbbi.
Értem a gondolatmenetedet, de a terrorizmust és a vallást összemosni baromság, mert a vallási fanatikus nem nyugati értelemben vett terrorista, hanem fundamentalista barom. Amit a többség elítél.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Van farokcsontod ? Van. Használod? Nem.
Miért egyre kisebb az ember kis lábujja? Mert évezredek óta cipõt vagy efféléket hordunk és alkalmazkodik a lábunk hozzá. Nincs szükség arra a lábujjra a stabilitás érdekében. Egy idõ múlva teljesen el is fog tûnni.
Miért egyezik majdnem teljesen a DNS-ünk a csimpánzokéval?
Sorolhatnám a végtelenségik.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Jaj bocs, most olvastam valahol, hogy az evo egy tény. Õõõõ most zavarban vagyok, vannak mégis tények a tudományban, vagy nincsenek?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
😄
Érdemes lenne megnéznetek a Gyalog Galopp címû filmet. Elég sok kérdést feszeget a film. (Rögtön a legeleje, amikor Artúr a brittek királya meséli, hogy egy vízbõl kiemelkedõ picsa adta neki a kardot, a paraszt meg kétségbe vonja ezt)
Ez a hülyének nézés már elég jól megy, úgy látom 😊
Buddhától egyszer megkérdezték, hogy hogyan teremtõdött a világ meg minden (42, aki érti 😉, erre õ azt mondta, hogy meglõnek egy embert mérgezett nyíllal és ahelyett, hogy orvoshoz menne, aziránt érdeklõdik, hogy milyen fából készült a nyílvesszõ, jó lövõ volt-e aki meglõtte, jó családból származott-e. Megmondhatnám, hogy hogyan teremtõdött a világ, de az a te életeden semmit nem javítana, foglalkozz inkább azzal ami jobbá teszi.
Az inkvizíció az Egyház hatalmi harcának volt leginkább az eszköze.
Lehet ilyen kis szurkapiszkákkal élni, csak minek? Ha megváltoztatják az álláspontjukat, az a baj, hanem, akkor meg az a baj.
Mellesleg senkit sem égettek meg sem a föld "kereksége" (gömbölyûsége) miatt, annál is inkább, mivel ez egy modern tévképzet, hogy a középkorban laposnak hitték a földet, minden tudós és mûvelt ember (=pap) számára nyilvánvaló volt a gömb alak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth
A darwini tanokat sem tagadta sosem az egyház en bloc, pláne nem égetett meg senkit, csak nem volt álláspontja róla, ill. egyes papoknak nem tetszett (mint ahogy egyes nem-papoknak sem). A Fajok Eredete nem volt még csak tiltólistán sem.
Én Buddhistának tartom magam és azt kell mondjam, hogy a mai Buddhisták között nagyon sok a seggfej és a fanatikus, miközben a vallás nem errõl szól. Nemrég elkaptak egy szerzetest, aki kurvázni járt az adományból. Nem lepõdtem meg. Minden vallás mindig is tele volt hülyékkel és olyanokkal akik csak a hasznot keresték. Ez alól a kereszténység sem kivétel.
Millió bizonyíték van rá.
Soroljad az ellenérveid.
Evolúció! Nem, égessük meg! - Egyre több a bizonyíték: Ja, hát ez is Isten mûve!
Ha alaposan elolvassuk a teremtést, akkor az alapján az evolúció gyönyörûen levezethetõ.
Pedig erre is már annyi dolog utal, hogy nem volt és nincs is intelligens tervezõ.
Ajánlom Richard Dawkins könyvét: az evolúció bizonyítékai, le van írva 450 oldalban.
Csaxólok hogy a vallásosság nem feltétlen egyenlõ az evo-nemelfogadással, pl. a katolikusoknál pláne nem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_and_evolution
Ez az egész evo-nemevo fõleg az usában hangsúlyos, ahol sok a protestáns, akik sokkal merevebbek a viszonylag világi katolikusságnál.
Ja nem, mégsem. Inkább olyan vagy, mint egy gyerek, akit ha vernek otthon, akkor verekszik az óvodában, hogy 'visszaadja'. Csak éppen nem annak, akitõl kapta, hanem teljesen igazságtalan módon ártatlanoknak.
Egy gyerektõl nem várja ez az ember, hogy racionális legyen, de te már nem vagy gyerek. Mit ártottak neked az itteni vallásos emberek, hogy ennyire ki kelljen fejezned, mennyire lenézed és megveted õket?
"Én nem a vallás hanem az emberi BUTASÁG ellen próbálok harcolni."
Ez egy nagyon jó dolog, de jelen esetben most te viselkedsz elég bután.
Folyamatosan 3-5 mondatot ismételgetsz, de SEMMI értelmes dolgot nem tudsz felhozni a vallás mellett.
Van bizonyíték Isten vagy egy feljebb lévõ emberre? NINCS
Van bizonyíték az evolúcióra, a folyamatokra, az új dolgok létrejöttére, ami nem éppen intelligens tervezésre utal? Elárulom, hogy VAN. Nem is kevés.
Én nem a vallás hanem az emberi BUTASÁG ellen próbálok harcolni. Pusztán mert idegesít a sötétség.
Nem érzed a hülyeséget a mondataidban ?
Azok, akik meg agymosott birkáznak meg idiótáznak, hát azokkal nem sok mindent lehet tenni. Érdekes, hogy mennyire az a meggyõzõdésed, hogy a keresztények milyen erõszakosak meg térítenek, oszt ha elolvasod az SG kommenteket, te fikázod meg gúnyolod õket folyamatosan, pedig van itt pár keresztény/istenhívõ. Nem látsz némi ellentmondást a fejedben lévõ világkép és a valóság közt?
wraith: Igen, sok minden más is összetarthat egy társadalmat, és.. JÉÉ HÁT PONT ERRÕL SZÓL A CIKK IS!! GYORSAN OLVASSUK IS EL! Hogyaszondja "Már nincs szükségünk istenekre, mert van erõs állam, közös kultúra, stb". "Már". Jéé, hát ez pont az, amirõl beszélünk! Hogy lehet, hogy ma már elsõsorban más alapon szervezõdünk, de régen bizony vallás alapján szervezõdtünk, olé. Vissza az idézetre: Tehát csata elõtt imádkozni, és ezzel megerõsíteni, hogy igen, mi "egy csapat vagyunk, egyként gondolkodunk, együtt harcolunk" bizony egy racionális cselekedet volt, nem fölösleges.
Ami érthetõ is egyébként. Nagyon csábító ésszerûtlennek beállítani olyan cselekedeteket, amelyeket nem értünk, hogy azok "hülyeségek", mert megadják azt a jólesõ érzést, hogy akkor mi okosak vagyunk. Ékes példája ennek az itt kommentelõk jelentõs része. De valójában mégiscsak ésszerûbb egyfajta alázattal közelíteni a kérdéskörhöz, és ha nem értünk vagy irracionálisnak gondolunk valamit, akkor megvizsgálni, hogy nem lehet-e, hogy mégiscsak van valami oka, még ha olyan is, ami mára esetleg már mást jelent, vagy olyan elõnyt biztosít, ami elsõre nem nyilvánvaló.
De egyébként evo szempontból is megközelíthetjük a kérdést. Nyilván egy vallás fenntartása jelentõs erõforrásokat követel. Templomok, vagy áldozópapok, vagy állatáldozat, stb. Ha a vallás "nettó rossz" lenne, ahogy beállítjátok, akkor nyilván az olyan civilizációk emelkedtek volna fel, amelyek minél kevesebb, vagy semennyi vallást nem tartalmaznak, hiszen azok a vallásra fordított munka, anyag, stb. helyett inkább több gyereket, erõsebb harcosokat, stb.-t hoztak volna létre.
Ezzel szemben az összes õsi civilizácóban, ill. mai civilizációk õseiben markánsan jelen van a vallás. Tehát valami értelme csak van (vagy volt). És a JÉ HÁT A CIKK IS PONT ERRÕL SZÓL!!! szóval hogy mi értelme lehet. Ez az érdekes. Mert a "mer azok hülyék, de én okos vagyok" nem mindenkinek kielégítõ magyarázat 😊
Ezt sikerült ideszarnod a 3. hsz-ben. Innentõl nincs több kérdésem hozzád. Tényleg funkcionális idióta vagy.