Már nincs szükségünk istenekre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak egy isten van. :)
Isten és sátán nem két különbözõ dolog, hanem egy azon dolognak a két iránya. Így isten nélkül nincs sátán, és sátán nélkül nincs isten.
Ezt a magyar nyelv csodálatos módon szemlélteti.
A mássalhangzók adják a nyelvünk statikus részét, mondjuk állapotát. A magánhangzók pedig a dinamikus részét, mondjuk a folyamatát.
STN jelenti a teremtõ erõt (csupa mássalhangzó)
hangzósítsuk fel két különbözõ módon.
i S T e N
S á T á N
Látható, hogy mind a két szó ugyan azon mássalhangzókból áll.
A doppler effektust szerintem majdnem mindenki ismeri. Iskolában tananyag.
Ha valami (mondjuk egy autó) közeledik felénk, akkor magasabb hangot hallunk, ha távolodik, akkor pedig mélyebbet.
iSTeN i,e csak magas hangrendû magánhangzó
SáTáN á mély hangrendû mássalhangzó
Így mutatja a nyelv, ha a teremtéshez közeledsz, akkor istenhez jutsz, ha távolodsz tõle, akkor pedig a sátánhoz.
Tehát még egyszer. Isten és sátán nem két külön valami, hanem egy azon dolog két ellentétes iránya.
Sajnálatosnak tartom, hogy "tudós kutatók" töltik el az életüket hiábavaló dolgokkal, amikor elég volna megismerni a magyar nyelvtant.
Nem képesek beosztani egy milliót egy hónapra…"
A kommentek közül itt.
Itt megemlítik hogy blog oldalt ki írja, hol dolgozott, és ez is egy átvett blogbejegyzése.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Érthetõ? ;)
http://www.taxierden.hu
Mindazonáltal hazudnék ha azt mondanám sose kértem egy úgymond magasabb erõtõl semmit.
Nem zárom ki egy nálunk fejlettebb tudat létezését, de a vallási halandzsától rosszul vagyok.
Ha van is ilyen nem hiszem, hogy a templomi hókusz pókusz, vagy az esti ima bármiféle hatást gyakorolna rá.
Néha elcsodálkozom, hogy felnõtt embereket milyen durva baromságokkal meg lehet etetni, és nem csak a vallásra gondolok
Sajna a lottó rossz példa ott a nyereménynek nincs értéke a nyertes számára, nincs mögötte szenvedés, ezért hamar a nyakára lépnek.
De kérdezz egy embert akinek van családja és jut gyógyszerre, nyaralásra, jó iskolára, kocsival jár dolgozni a kényelmes irodába és a legnagyobb gondja az, hova menjenek jövõre nyaralni boldog e.
Majd egy másikat aki 70 ezerért jár robotolni vonattal és ...
Na mindkét család lehet boldog is boldogtalan is, nem a pénztól függ leginkább hanem azon, hogyan dolgozza föl a sorsát.
Itt van nagy szerepe a hitnek, az elsönek nincs szüksége a hitre a boldogsághoz, a másodiknak nincs más választása, max a mindennapos kocsmázás.
Mindettõl függetlenül lehet akár vallásos is.
Könnyû a meleg szobából okoskodni, hogy a boldogsághoz nem kell pénz, tessék a híd alól kijelentani, akkor elhidzem.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Az intelligencia szint nincs függvényben azzal, hogy a pillanatnyi boldogság hosszútávon is megmarad-e.
De ennek megértésében nem az én értelmi képességem az akadály.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nesze itt egy másik: "Tudományos tény, hogy a lottónyertesek 99%-a boldog a maradék 1% pedig balfasz volt"
Kb annyira releváns mint a te cikked, de legalább ez közel áll a valósághoz.
Való Világ meg hogy a picsába jön ide? Alapjáraton teljesen idióta embereket keresnek akik mellesleg homokosok, kurvák, körözött személyek voltak satöbbi.
Az elsõ magyar ker. TV-s valóságshow nyertese Párkány Éve a 16 milliós nyeremény után:
"Jószívûségét azonban senki nem kérdõjelezhette meg, hiszen nyereményébõl 500-500 ezer forintot ajánlott fel a második helyezett Bálintnak és a harmadik helyezett Renatónak, sõt, Popeye-t is meglepte egy drága robogóval. A közönségkedvenc lány sorsa azonban tragikus fordulatot vett a valóságshow után.
Rossz társaságba került, pénzét elherdálta, gyanús szektába keveredett, majd mániás depresszió vett rajta erõt. Zavaros kapcsolataiból két fia született, a másodiknak már azt sem tudja, ki az apja."
Való Világ (1-3) nyertesei:
"VV Szabolcs, az elsõ széria nyertese megnõsült, gyermeke született, s politikai pályára lépett, igaz, kevés sikerrel. A második nyertes, Laci, összetörte a nyereményautóját, elköltötte a lakás árát, és rossz befektetéseinek köszönhetõen mindene odalett. Napjainkban Angliában dolgozik egy étteremben."
VV Milo fõiskolára járt, 2 diplomát szerzett és az Rtl Klubnál dolgozik.
Ha azt nézzük 50-50%, tehát felének sikerült másik felének nem.
Viszont akinek sikerült, azt nem a pénz segítette, hisz fõiskola elvégzéséhez nem kellenek milliók, és ahhoz hogy a TV-nél dolgozzunk is ismeretségen kívûl szaktudás is kell, stb.
Ha megnézzük pont azoknak nem sikerült, akik családjában nem volt biztos anyagi háttér, szegény családból származnak és átlagos végzettséggel rendelkeztek (BB Évi pultos, VV Laci volt autószerelõ, kidobófiú, rendõr és pincér).
Egy statisztikai felmérés leközlése mitõl ész osztás?
Pont ettõl tudja a te materialista felfogásod értelmezni, hisz nem hasból mondott dolgok, nincs mögötte semmi varázslás, csak száraz tények."
A 269-as hozzászólásodra reagáltam, és azt elolvastam. Egy kurva link és egy kibaszott statisztika nem volt benne. Úgyhogy visszakérdezek, hogy te elolvasod, hogy mi a faszra reagálsz? Most leírhatod, hogy erre a szintre nem reagálsz, mert kétszer leírtam, hogy mi a fasz, és akkor le is zárhatjuk, és az nekem is pont megfelel.
Ui.: Biztos azért telefonálgatnak be a tévébe pénzenergiáért sokan, mert kibaszott materialisták, meg azért imádkoznak sokan a templomban gazdagságért, mert nem hisznek az istenben. (Ha nem esne le ez ironikus utalás volt arra, hogy szerinted a materialista világnézetem miatti tévelygésem egyenes következménye, hogy nettó baromságnak tartom a pénz nem boldogít faszságot)
Egy statisztikai felmérés leközlése mitõl ész osztás?
Pont ettõl tudja a te materialista felfogásod értelmezni, hisz nem hasból mondott dolgok, nincs mögötte semmi varázslás, csak száraz tények.
"Ki nem ábrándozott még a milliárdos lottónyereményeket hallva, hogy milyen jó lenne, ha õ nyerné meg a pénzt. Gondolatban elköltötte, vett egy szép házat és egy drága autót, beutazta a világot és a maradékból élt boldogan élete végéig.
A valóság azonban nem ilyen rózsaszín. Rengeteg kutatás és felmérés készült a lottónyertesekrõl és bizony elég nagy részüknél semmit nem oldott meg a hirtelen jött pénz, sõt sokan átkozzák a napot, amikor megnyerték a fõnyereményt."
Hidd el, aki megnyerte a lottóötöst, az össze-vissza hugyozta magát a nagy örömében, és nem az a rémisztõ tudat ereszkedett le rá, hogy oda a boldogságának.
Mintha a büdös életben nem töltöttél volna ki lottószelvényt. Mire jó észt osztani önámító faszságokkal, amit te sem hiszel el?
Ez ugyanolyan alomvilag mint szerintetek a vallas.
Ha 60 evesen nem sikerult megerteni, hogy az ember evrol evre oregszik, oda a penz is keves.
Nem veletlenul mondjak azt sem, hogy a penz csak eszkoz.
A penzzel tudni kell banni ez teny, de tole ne varjunk csodat.
Pl ha a rablogyilkost is csak a konnyen szerzett penz erdekli, nem az hogy a munka gyumolcse a penz.
Nem torodik az emberi ertekekkel csak a vagyoneval.
A szegenyseg nem a penz hianya, hanem a munka es munkahelye vagy az ehere.
Itt van pl a segely, azzal nem oldunk meg semmit ha csokkentjuk a dolgozni akarast es meg fizetunk is erte.
Egyébként én senkit nem ítélek el, de a szapulásnak csak romboló hatása van."
A vallásnak egyfajta velejárója a hittérítés, az ítélkezés, és a vallásos elvárások betartatása az emberekkel. Sõt tovább megyek, a más vallásokkal szemben is így cselekednek, nem csak az ateizmussal. Van aki többé, van aki kevésbé. Így az ateistáknak joga van ellenállást kifejteni ezzel a jelenséggel szemben.
Vehetsz barmit vele csak 2 dolgot nem, oszinte szeretetet es megbecsulest. De ez rajtad mulik, hogy az zavar-e ha 60 evesen csak azert van fiatal baratnod, mert gazdag vagy csak ezert becsulnek meg.
link
Ha van pénzed vagy valaki, ha nincs pénzed senki vagy. Ez a valóság, csak nehéz beismerni. Persze, most jön a szokásos demagóg duma, hogy mire jó 100 milliárdos vagyok.. Pontosan arra amire 1 milliárd, csak így be van biztosítva az összes utánad következõ generációd élete.
Tisztelvén a mammont örök áldozattal."
https://fxmason.blogspot.com/
Mondják ezt a szegények, akiknél mindennapos a pénzen való vita, illetve annak hiánya, ami megkeseríti a családok életét. A pénz nem csak jó de szükséges dolog is, ahogy régen aki nem tudott állatokat elejteni és húst adni enni a családjának, azoknak kevesebb volt az esélye a túlélésre.
És ahogy a kést nem démonizáljuk azért, mert azzal embert is lehet ölni a kenyérvágáson túl, úgy a pénz démonizálása is hamis, és csak egyetlen célt szolgál, hogy félrevezetve az embereket ne egy egészséges eszközhasználatot tanuljanak az emberek.
1. én
2. én
3. én
.
.
.
.
523475293875873592. én
"Isten haza család"
Nem jó ez úgy... Inkább így:
1. Család 2. Én. 3. A haza.
-Tud-e Isten akkora követ teremteni,amit nem tud felemelni...?
-Igen,és fel is tudja emelni!
:D
"Ha isten mindenható, akkor tud olyan követ teremteni amit nem tud felemelni, de ha nem tudja felemelni, akkor nem mindenható!"
A penz nem boldogit, vagy hogy a felhalmozott javakat nem visszuk a sirba mondasok sem veletlenul terjedtek el.
Annak ellenere meg hihetsz magadban, a csaladodban, a gyerekeidben. A keresztenyseg is ezeket probalja tanitani csak egy kozvetito istennek nyilvanitott kozvetiton keresztul.
"Segits magadon, es Isten is megsegit!"
Ebbol a realis nezopontbol nem ostobasag felaldozni magad masert, akar a csaladodert?
Egyaltalan a csalad fogalma nem ostobasag ebbol a szempontbol nezve? Nem az lenne az idealis, ha mindent magadnak akarnal megszerezni, es ezt az eletet minel tovabb nyujtani?
Nyilván ha valakinek olyan képességei lennének, hogy képes lett volna teremteni az élõlényeket, akkor teremthette volna úgy is, hogy ne kelljen egymást megenniük. Mondjuk a napfénybõl táplálkozhatnának. Na most ezzel szemben semmiféle könyörület a természetben nincs, az erõsebb megeszi a gyengébbet, a fennmaradásért és táplálékért sokuknak ölniük kell. Vagy megöli és megeszi a másikat, vagy õ pusztul el.
Abban sem hiszek, hogy valaha létezhetett vagy valaha majd létezhet 100%-ban bûntõl mentes társadalom és vagy élet, ezek utópiák.
Ami pedig a feltámadást illeti, hát nézd, nem hiszem, hogy nagy feláldozás lenne úgy a halálba menni másokért, ha tudod, hogy feltámadsz. Az az önfeláldozás, ha úgy kockáztatod az életed másokért, ha tudod, hogy ott vége van mindennek.
Nyilván a családjáért az ember képes lehet feláldozni önmagát, de azért, hogy mások bûne semmissé váljon a te szenvedésed által, hát arról szó sem lehet.
Nos, en nem meggyozni akartalak titeket, csak azt allitottam vele ellentetben, hogy a kereszteny hitben belulrol nincs logikai bukfenc. Legalabbis, amit emlitett, az nem az.
Aztan, hogy ki mit hisz, az mar a sajat felelossegteljes dontese.
Epp ezert erdemes atgondolni, nem csak elni, mint a paszuly, egyik naprol a masikra.
A menyorszag hite tamaszt nyujt a halallal valo megsemmisulessel szemben. Pl. Vikingeknel (Valhalla) a tulvilagi elet es jolet hite segitette oket a harcban. Vagy ha nem teszem ezt vagy azt, akkor nem nyerek oda bebocsajtast es mindegy, hogy mennyorszag vagy valhalla. Kicsit olyan kenyszer cselekedet, elkarhozom, a pokolra jutok, ha ezt nem teszem meg.
Ha pedig elfogadjuk, hogy a halal az game over es nem hitegetjuk magunkat a tulvilagban, akkor egesz maskepp eljuk le az eletunket.
Az onfelaldozas mas megvilagitast nyer, vagy a katona sem biztos, hogy csataba indul, ha elfogadja, hogy nincs tulvilag, nincs semmi utana.
1. Onkent vallalta, es ez egybeesett azzal, ahogy a zsidok dontottek.
De ha elolvasod a storyt, az, hogy igy dontottek, egy politikai kampany eredmenye volt, amit a zsidok vezetoi vegeztek. Par nappal elotte meg unnepeltek, amikor bevonult a varosba.
2. Azok az emberek a teremtmenyei, nem idegenek, akiknek a sorsa kozombos a szamara. Masreszt egy pillanatnyi szenvedes, amit utana feltamadas kovet, es ami masok orokketarto joletet eredmenyezi, nem vallalhato?
Nem olyan dolog, amit valaki vallal valaki masert, ha szereti?
Az, hogy a bun van -e annyira szornyuseges, hogy szornyu legyen a megvaltas ara erdekes kerdes.
Nem vagyok Isten, hogy erre valaszolni tudjak.
Ha az lennek, vajon mennyire tartanam szornyusegesnek a bunt? Mi ezt a vilagot ismerjuk, de el tudsz kepzelni egy olyet, ami 100%-ban mentes minden buntol?
Vajon mekkora lenne az elteres az altalunk tapasztalt vilaghoz kepest?
Nagy? Kicsi? Szornyen nagy?
De én eleve úgy gondolom, hogy az Ó és Újszövetséget nem szabadna egybeerõltetni.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A farizeus szegedi féle katolikus rabbik hirdetik azt, hogy isten fia Jézus szenvedéssel váltotta meg a "mi", vagyis az õ(!) bûneiket!
1. Most akkor önként vállalta és ezt akarta Jézus is, vagy a zsidók miatt volt, mert õk választották barabást?! :D
2. Miféle isten az olyan, aki kegyelmes az emberekkel a saját büntelen fiával?!
Mutassál már nekem egyetlen apát is, amelyik ilyen módon feláldozná a gyerekét mások bûnéért?!
Miféle bûn az olyan, amit ilyen szörnyûséges módon lehet megváltani? Hol abban bármiféle kegyelem, hogy vérben úszva felszegelnek valakit egy fadarabra?!
De tudod mit mondok neked, én is hiszek ám! Abban hiszek, hogy John Geoghen a megváltó:
ö John Geoghan lelkész. Megerõszakolták a börtönben aztán agyonverték. Isten szeretetébõl és kegyelmébõl elkepesztõ kínok között váltotta meg a világot, azért erõszakolták meg és azért lett agyonverve a börtönben, hogy nekünk mindannyiunknak jobb legyen. Annyira szép Geoghan története, hogy mindenképp meg szerettem volna osztani. Ugyanis itt nem pusztán arról van szó, hogy megerõszakoltak és agyonvertek egy papot a börtönben, valójában Geoghan története a szeretetrõl szól.
Isten John Geoghan elkepesztõen szörnyû kínhalálával ad nekünk erõt és hitet.
Boldog vagyok, boldog vagyok mert érzem a szeretetet. Bízom benne, hogy ti is kezditek érezni. Az a célom, hogy minél több embernek eljuttassam az örömhírt, hogy velem együtt ünnepelhessék:
Geoghan megbaszva és agyonverve váltotta meg a világot.
Elképesztõ kínokon ment keresztül, még vazelint sem használtak csak egyszerûen megbaszták a sitten aztán agyonverték. Isten akarata volt, és mindezt önként vállalta. Értünk szenvedett, mindannyiunkért! Az a minimum, hogy minden nap hálát adjunk ezentúl az úrnak. Meg kell köszönnünk ezt a kegyelmet, ami nem más mint tanúbizonysága az úr szeretetének.
Miután Geoghan-t megerõszakoltak és agyonverték, a helyszínre érkezõ börtön-örök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Elvitték betették egy tepsibe, de a harmadik nap reggelén hiszitek vagy sem történt valami. Egy új pap került a börtönbe, és Geoghan egyik tanítványa elõször nem is akart hinni a szemének, majd örömében felkiáltott, hé emberek nézzétek:
Geoghan feltámadt!
Körbe vitte öt az udvaron, és Geoghan gyilkosa nem akart hinni a szemének, majd megkérte a papot tegyen tanúbizonyságot arról, hogy ö tényleg Geoghan. A pap bácsi pedig hamarosan megcáfolhatatlan tanúbizonyságot tett a börtön falai között arról, hogy John Geoghan tényleg feltámadt!
John Geoghan feltámadása nem más, mint maga a megtestesült valóság.
Soha nem voltam hívõ, de Geoghan szörnyû és embertelen kínhalálával majd feltámadásával, én reményt és hitet kaptam az istentõl. Végre megérthettem mennyire szeret minket az úr, és minden nap hálát adok majd, hogy elküldte értünk ezt az áldozatot. Geoghan nagyon szerette az embereket fõként a gyerekeket szerette, mindig a szeretetrõl és a békérõl beszélt, ez a szörnyû és kínkeserves vég pedig a végtelenül jóságos és kegyelmes isten akarata volt.
Boldog vagyok mert tudom, hogy nem szenvedett hiába. Tudom, hogy azért kellett azon a sok szörnyûségen keresztül mennie a börtönben, hogy nekünk mindannyiunknak jobb legyen.
A megváltó John Geoghan-nek köszönhetõen örök tanúbizonyságot kaptam arról a mérhetetlen szeretetrõl és kegyelemrõl, amely isten hibátlan jellemébõl ered.
Jó volt velünk az úr, hogy ennyire kegyelmes volt Johnhoz!
Ti is vigyétek hírét a világban, hogy eljött végre az igazi megváltó, mondjátok el mindenkinek az örömhírt, hogy John Geoghant megerõszakolták és agyonverték a börtönben, de harmadnapra feltámadt. Mondjátok el mindenkinek azt is, hogy pont úgy látták másik testben Jézust, és aztán úgy tett tanúbizonyságot errõl a papoknak, ahogy John Geoghan a börtön falai között...
Pedig elgondolkodtatóbb/hasznosabb lett volna, mint a sok van-isten/nincs-isten riposzt. Na mind1.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)