121490

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
    A sztori nem 40 óra, az, hogy annyit szoptál a játékkal, arról nem a sztori tehet. A sztori önmagában egy 10+ órás dolog.

Ahogy halad előre a játék, úgy nyílik meg Kratos is, sőt, a gyerek értelme és kíváncsisága is az apja iránt. Egyre hosszabb és tartalmasabb párbeszédek vannak, és a lore-hoz a levágott fej, Mimir vagy mi a neve egy csomót hozzátesz.

Bármelyik Das-nál és BB.nél jobb a sztorija, milliónyi mitológiai utalással és információval.
  • darkSectorxxx #87178
    Én sokszor elakadtam és azért ütöttek meg.
    Hát nekem mindig oda lő ahová nézek éppen....fura, lehet nehézség szinttől függ?

Vannak nem mondom milyen ellenfelek, amiknél adott alkalommal a fejszét messzire kell hajítani, célozni, gyorsan. Ez rémálom.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.07. 16:19:16
  • darkSectorxxx #87177
    Igen szar, mindaddig mígy nem tudom rövidebb idő alatt lenyomni 2x ugyanazt a gombot mint egyszer. Mert fontos kurvára, hogy reagálsz. Legalábbis kihívás szinten. A sok buznyák halálozás az ostoba megoldások miatt van.
  • Ulthanito
    Én egyszer sem akadtam el benne. Hogy a viharba ne tudna célozni magától? Azt azért ne várd tőle, hogy majd ő fogja megoldani a dolgok oroszlánrészét helyetted! Amire kitalálták, arra tökéletesen jó. Távol tudod tartani vele az ellenfelet, és te is ranged attacket alkalmazni.

"Az utazóknak a feje fölött dobálgasd harc közbe a koponyát,"

Bocs, de ezt nem tudom értelmezni.

• darkSectorxxx #87175
    Érzelmileg valszeg immunis lettem erre a 3 szavas mondatokra. Ami a történet. Így utólag spoilerbe vagy pm le tudod írni mi tartott a játékba 40 órát, a cselekményt?
  • darkSectorxxx #87174
    Agyfasz kategöria nekem a srác, se időm nincs nyomkodni a szar lövéseit, se nem tud önnállóan célozni.
    Lábalatt van folyton, elakadok benne, beragadok.

Az irányítás egy kalap izé, egyel lentebb amiket írtam, és ehhez még plusz a nyomorult baltadobálásnál az az értelmetlen célkereszt rángatózás. Borzalmas.
    Az utazóknak a feje fölött dobálgasd harc közbe a koponyát, majd utána megbeszéljük. :D
  • Ulthanito
    Mi bajod a kétgombos kitéréssel? Azért mert a Das-ban az egy gomb volt? Tehát, ha egy játékban már nem pont ugyanúgy működik valami, mint egy másikban, az attól szar?

Egy pajzs, amit magad elé teszel, az könyörgöm honnan védjen még? Hátulról is? Volt már igazi pajzs a kezedben?
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.05.07. 16:12:39
  • Ulthanito
    Hát Darky, ha szerinted a boy egy értelmetlen agyfasz a játékban, akkor arra már én sem tudok mit mondani. Számomra bármilyen más ellenségnél, helyszínnél és látványnál érdekesebb volt az apa-fia dinamika a játékban, és szerintem az egész GoW-nak pont ez a lényege.

Rengeteg érzés, mondanivaló, intimitás, volt kettejük viszonyában, mindazon túl, hogy egy nagyon fontos játékmechanikai elem is Atreus.

• darkSectorxxx #87171
    Hát vagy nem easy fokon megyek, kitudja. Kezdve a 2 gombos kitéréstől addig, hogy csakis pont szemből véd a pajzs és tudsz parry-t, az minden csak nem jó. Vagyis max más elméleti síkon, ha nem játszottál még jobb játékokkal. :)
  • darkSectorxxx #87170
    Egy szóval a gyerekről?
    Egy értelmetlen agyfasz a játékban. :D
  • Ulthanito
    A kisgyerek a legjobb dolog, aki bekerült a játékba! Sokkal árnyaltabbá tette a harcrendszert, és adott egy ingyen segítséget. Néztem többször a streamet, nem jól használod, vagy leginkább nem is használod a kölköt, ez a baj. Nem tudsz elszakadni attól a mintától, hogy Dasban mindenkit egyedül vágsz le.

Az irányítással sem értem, hogy mi bajod van, ezt fejtsd már ki bővebben, mert tényleg nem értem.

Én aztán allergiás vagyok az irányításra, de erre a játékra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy az szar lenne benne.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.05.07. 16:03:42
  • Moby
    Fogalmam sincs mi a gondod az irányítással. A harcot nem is sorolom már ide, mert az az értelmezhetetlen kategória. Az olyan, minthogy hang nélkül tolod :D Ezek már ilyen nincs-mit-hozzátenni-és-nem-is-kell szint :D
    Szal de, Valahol rohadtul lemaradtál erről a vonatról :( Vagy elnézted a menetrendet, vagy nemtudom mi történt, de kár érte :(
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.07. 16:04:09
  • darkSectorxxx #87167
    Várj. Végigviszem, nem maradok ki, csak nem annyira vonz. A story nekem lagymatag, a harcrendszer meg annyira irritálóan szar a kisgyerekkel együtt, hogy hihetetlen. :)
    De nem maradok ki a játékból, csak közel nem élvezem annyira, de ez nagyrészta a buta irányítás és harc az oka.
  • Moby
    A döntés szabadsága nem az openworldben rejlik. Ha egy fostos listából szabadon válaszhatok eventet az ugyanezt megvalósítja. Persze elég uncsi lenne így egy játék, de ehhez nem kell kipeckelt kontrollerrel pisálnom, hogy eljussak A-ból B-be. A GOW is megengedte, hogy azt csinálj amit akarsz. Meg is rakattam magam análba párszor a két hetes szintű farkassal csíraként, mire rájöttem, hogy nekem itt nem kéne még emberkedni. Számtalan módja van ennek.
  • Moby
    Valahol ott baj, hogy egyébként pl. az ACO-ban már nagyon látszik, hogy egy openworldot is már meg tudnak tölteni minőséggel, de ez valami betegség, hogy ha már számban és minőségben menne, akkor a végtelenségig tolják a világ méretét, szinte kínosan ügyelve arra, hogy az a fajta töredezettség megmaradjon, hogy egy idő után a játékos sírva könyörögjön a gyorsutazásért. De ezt persze érzik a fejlesztők is, hisz csak belekúrták az autopilotot a tevébe, csakhát a kiadó naaaaaaagy térképet akar, akor nagy térképet kell csinálni, mese nincs :D
  • Ulthanito
    Az open world létjogosultsága nem a tökön babon való utazás, hanem az a döntési szabadság, hogy nem erőlteti rád a játék az általa elképzelt forgatókönyvet. ha akarsz, csak bóklászol, ha akarsz, csak állatot vadászol, gyűjtögetsz, mellékküldetést csinálsz, és olyan tempóban viszed a kampányt, ahogy neked jólesik (mert ami jól esik, az ugye az eső).

Én sem vagyok a műfaj rajongója, sokkal jobban szeretem a feszesebb tempójú, 20-25 órás játékokat, de ebből sajnos nagyon kevés a jó.
  • Ulthanito
    A másik kollégával kell, hogy egyetértsek, Zeldácska rendkívül aranyos, nagyon jópofa játék, de valóban üres. Lehet, hogy ott is voltak települések, de leginkább a nagy büdös pusztában gyalogoltál, és jó esetben szembe jött veled egy kiabáló kaktusz, vagy valami hasonló, nintendos bugyuta létforma. A szinkron hiánya szintén jogos, engem is halálba idegesített.

Annak ellenére, hogy nekem is a tököm volt már tele a Hen herriett, you had yahoo?! - val ACO-ban, meg a some awsome soup-pal, sokkal élőbb-nyüzsgőbb játék, mint Zeldácska.

Ettől függetlenül ízléseken nincs értelme...

• mucsácsó
    Persze, hogy kibaszottul felesleges... sokkal jobbak voltak ilyen szempontból a "csőjátékok" anno, szerintem az open-world többet árt, mint használ a legtöbb játéknál sajnos...

Valahol persze indokolt (GTA/RDR és társai), de hogy ma már autós játékoktól kezdve az FPS-ekig is erőltetik ezt a kínszarás formulát... :D

Nincs attól rosszabb, hogy gyűjtögess meg a mondvacsinált hitvány mellékküldik miatt rohangálj A-ból B-be a kihalt nagyvilágban...miafaszértelme? :D
    Nem értem, meg azt sem, aki ezt anno kitalálta...nem ettől lesz content egy játékban...
    Ez legalább egy akkora egetrengető nettó faszság, minthogy halott a single player gaming...

De GoW (ebben is) példásan szerepelt, lehetne bőven mit követnie a többi fejlesztőnek; asszem megvan az új Witcher3/Horizon :P
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.05.07. 15:48:51
  • Moby
    Felesleges a sok alibi filler fasság. Nem akarok több lovat/tevét/bálnát/menyétet venni, hogy utahzhassak. Nem kívánok utazni sokat. Kösz, de nem. A GOW-ban sem vehettem csónakot, másikat. Na nem is hiányzott egy kurva percig sem.
  • Moby
    Hozzáteszem: a GOW a példamutatás most arra, hogy mennyire felesleges egyáltalán az openworld. Ami a játék első egyötödében érdekes, aztán úgyis gyorsutazik mindenki, és tökön-babon keresztül a legrövidebb nyílegyenes úton próbálja elérni az eventeket. Kurvafelesleges az openworld. Ilyen szabadon bejárható csövek kellenek mindenhova. Nem új találmány ez sem, de ennyire jól ezt még talán senki nem csinálta meg.
  • Moby
    Az izléssel nincs mit vitatkozni, meg ezzel nincs is baj, csak ilyeneket ne írj már le, hogy üres, meg élettelen, mert ebben a felütésben ez minden, MINDEN openworld játékra igaz. Mindengyik ugyanazokra az alapokra épül. Vannak kiterjedt térségek, ahol a bóklászáson kívül szarsenincs, vannak ellenséges csoportok, meg vannak településfélék, amik látszólag élnek, de valójában csak mozgó hátterek, az interakció teljes hiányával. Az ACO is hótugyanez. Ugyanazt az 10 mondatot beszélgetik meg kérdezgetik a városokban az npc-k. Olyan kurvára untam már, hogy az elképesztő.
    Na. Ugyanez megtalálható a zeldában is. Nincs belőle kevesebb sem, ritkábban sem
  • CptFlint
    Ha nem játszottam volna vele, akkor nem is kommentáltam volna az összehasonlításodat. De nem érdekes. Tényleg felesleges ízlésen vitatkozni.
  • Moby
    Ettől még fantasztikusan néz ki, ma is. pedig azóta sokmindent láttunk. de ez még mindig üt.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.07. 15:22:33
  • Moby
    Egy mesevilágban rettenetesen kell az immerzió :D Az meg hogy élettelen, komolytalan marhaság. Pont annyira élettelen, mint az ACO. Mész-mész, és belebotlasz egy csapat valamibe. Nagyjából mindenhol. De nyilvánvalóan semmit nem játszottál vele, így felesleges bármilyen parttalan vitába belemenni. TE nem hasonlítanád össze a kettőt, ami helyes, hisz csak az egyiket ismered. Én mindkettőt, szal én összehasonlítottam.
  • Moby
    Nem.
  • CptFlint
    Nem hasonlítanám össze a kettőt. A zelda egy üres mesevilág, teljesen élettelen. Ebben a formában kár volt open worldösíteni, maradt volna inkább kevésbé nyitott, feszesebb, de fullontömve rendes dungeonokkal. Lépten nyomon tele immerzió romboló dologgal, mint a szinkron hiánya, az a gagyogás odavág. Persze egy prevgen géptől klassz meg minden és 2010-ben talán hanyatt is vágtam volna magam tőle.
  • Tatyla
    Kérdés : A The Order támogatja a 4K HDR-t?
  • Ulthanito
    Boy az, mi bajod vele?

Olyan ez, mint a kémia. Vagy van, vagy nincs. Annak ellenére, hogy én nagyon jó játéknak tartom a GoW-ot, nálam sem az az atomüberállat, mint másoknál. Ha most össze kéne fejben raknom a sztorit, bajban lennék. Emlékszem hat-hét jelenetre belőle, de még körülbelül sem tudnám megnevezni a helyszíneket időrendi sorrendben. Ennyire volt emlékezetes.
  • Moby
    Kár. Pedig te tudsz rajongani dolgokért, és ezért nagyon érdemes is lenne, de elfogadom a véleményed. Brámit is írnék, nem fogja megváltoztatni a véleményed. Nem is biztos, hogy kell, csak sajnálom, hogy kimaradsz belőle.
  • BlackDahila
    Érdekes...
  • darkSectorxxx #87149
    A Boi-t meg kibasznám a játékból.
  • darkSectorxxx #87148
    Graf-ban ja, nem egy kategória. Még ha egy fejlesztő is alkotta volna.
    De nekem a GoW fullad meg sajnos. Nem tudom miért.
    Van kontent, meg pazar látvány, de valamiért nekem se a story se a harcrendszer, semmi nem jön át.
    Annyira idegen. :)

Na mindegy. :D
  • Moby
    A GOW egy új szint. Valahogy a helyén kell kezelni az elvárásainkat, mert ezzel rettenetesen elsatnyul minden. Idő kell a világnak, amire felnő ehhez az új szinthez.
  • Ulthanito
    Én sajnos nem így érzem. Pont a fáraós DLC utolsó pár küldijénél jött a GoW, amit be is faltam szépen. Ezután visszatértem ACO-ba, és olyan szinten érdektelenné vált a játék számomra, hogy elképesztő. Tolom gépiesen, de már a végét járom. 70+ órám van benne, imádtam az egészet, de úgy elmúlt a varázsa, mint egy éjszakás kaland során Marcsának az orgazmus után.

GoW előtt csak ámultam és bámultam, mennyire szép a játék, de GoW után olyan borzalmasan rondának látom, hogy nem igaz. :( Tudom, hogy nem ronda, de most annak látom sajnos. :(
  • darkSectorxxx #87145
    Én veled vagyok ebben a témában :)
  • Moby
    A világ a zeldában nagyobb, változatosságban agyonveri, és játékként is sokkal jobb _szerintem_. Persze részletességben nem veszi fel a versenyt vele, de basszus...az egy kézikonzol!
  • CptFlint
    Hatalmas, gyönyörű világa van az ACO-nak. Ezt a monumentalitást nem adta vissza semmi eddig. Lenyűgöző részletesség jellemzi. Simán megállja a helyét. Nekem ugyan úgy leesett az állam tőle, mint a Gow-tól.
  • BlackDahila
    Hát nem tudom nekem is megvan az aco, de nem ájultam el tőle. Sem grafikai téren sem a történet terén. oké hogy kvázi a játék elején tartok még de úgy arcomba vágja egyiptomot mintha alap dolog lenne hogy én ezeket az egyiptomi neveket felismerem meg ez a barátod meg az a barátod nulla történeti hátérrel, hát nem tudom...
  • Moby
    Szép az ACO, de nagyon nem egy liga a GOW-al :D
    Elég sok a bénázás meg a kompromisszum benne, ami ekkora méretnél, multiplatformban viszonylag érthető. De azért a multiplatban nagyon magas szintet képvisel. Persze nem lenne baj azért, ha nem a cipőm orra előtt bújna ki a fű meg a bokor a fődbő’.
  • CptFlint
    Na sikerült a végére jutnom a Course of the Pharaos ACO dlc2-nek is. Egyszerűen csodálatos volt. Imádtam minden pillanatát. Az egyik legjobb játék ebben a genben. A graffal meg nem tudtam betelni. Még a Gow platina után is gyönyörű az ACO.