16775
banner
  • PiszkosFred
    http://pressakey.com/news,3269,The-Witcher-3-Wild-Hunt-Gameinform%20er-Titelstory-Erste-Screens,.html
  • grebber
    Elég gyenge képek ezek. A next gennek egy fikarcnyi jelét se vélem felfedezni!
  • PiszkosFred
    Legyen benne sok megdontheto k*rva/companion, mindezt nem cenzurazott jelenetekkel szemleltetve - kasszasiker garantalt amerikaban. Ha lesz benne ismet jo es lebilincselo sztoritelling, es akkor euban is siker lesz. :) Ennyi a recept.
  • Avenger
    Az AC3-ban azért ott a hajó. Szerintem könnyű belerakni csónakot, főleg, hogy a legtöbb kép vízparti helyet mutat hajókkal. Írták is valamelyik cikkben a napokban, hogy valós hajó fizikát terveznek a játékba. Én bizakodom. :)
  • mike01010101
    Nagyon csodálkoznék ha lenne benne tényleges csónakázás. Sok PR kép lesz még addig, lásd AC3, ott se került bele a csónak végül pedig ahhoz aztán tényleg illett volna a kenu.
  • Although
    Meg lehet csinálni jól de nem lesz ütős pont a két műfaj közötti különbségek miatt. Hiszen a sandboxba össze vissza tudsz menni ami megnehezíti a történet vezetést. Sokat mászkálsz és széttördeli a történet folytonosságát. Nyilván nem a skyrimhez kell nézni mert az egyértelműen nem hozta ki még a sandbox szinten sem a jó, kiváló szintet. A gond az lehet hogy a witcher 2-höz képest valószínű gyengébb lesz. És az is úgy tűnik a kezdeti infokból ez kevésbé lesz rétegjáték mint a 2.
  • Avenger
    Szerintem meg lehet csinálni egy sandbox játékot is jó story-val. Skyrim-ben a probléma az volt, hogy alapból nem volt túl ütős és jól megcsinált a fő story. Jó párbeszédek, átvezető szerűen megcsinált ingame jelenetek szinte egyáltalán nem voltak. Egy jól megcsinált Witcher 3 sztori vezetése annyiban fog különbözni az előző részektől, hogy nem töltőképernyőt néz az ember a helyszínek közt, hanem lovagol/hajózik. És ha már megcsináltak két részt jóra, akkor a harmadik sem lehet gond.
    Unalmassá meg a sok mellék küldetéstől válhat(mint a skyrim), de ha az ember a fő történetre és questekre koncentrál, akkor csak hozniuk kell a formájukat a fiúknak. :)
    A kis csónakot az egyik képen meg remélem úgy lehet irányítani mint a two worlds 2-ben, vagy még jobban. :)
    Amúgy instant vétel, főleg ha olyan áron és annyi extrával jön mint a második rész.
  • mike01010101
    A witcher könyvek (2-t olvastam magyarul) egyik sem regény hanem kis történetek gyűjeménye, játékban ez a sandbox-nak felel meg, tehát a játék visszatér a könyv gyökereihez.
    Nekem a skyrim-gothic játékmenetü stilus a kedvencem, igy örülök ennek.
    Aki a szoros narrativát kedveli jobban annak ez nem biztos jó lesz.
    Nekik már 2x jó volt:)
  • PiszkosFred
    screenshotok (GI)
  • PiszkosFred
    Azert veszelyes terep ez. A Witcher 1-2 egy konkret sztorit visz vegig, egy interaktiv filmkent, amely - bar van minimalis dontesi szabadsag, de az elagazasok mindig visszaternek a fo csapasiranyba - egy aranylag linearis sztori. Ezt konkretan barmilyen regennyel meg lehet csinalni, a Witcher eddig kivaloan adaptalta a regenyeket.

De most jon egy nagy ugras. A Witcher 3-ba nem tudsz egy linearis regenyt megvalositani, hiszen akkor ugrik a sandbox. Azt tudod csak megcsinalni, hogy letrehozod azt a vilagot, amit megismertel a Witcher regenyekben, es azt toltod fel sztorikkal es tartalommal. Ez meg nem is nehez, hiszen eleg reszletes a vilag/univerzum, de mindezt megtolteni regeny szintu sztorikkal, ugy, hogy kozben a regenyek szerzoje nem nezi jo szemmel a jatek adaptaciot, hat... nehez lesz.

Drukkolok nekik, mert csak ugy lehetseges a fejlodes az elet barmely teruleten, ahol van erdemleges konkurencia (ezert is tart ott az mmo ipar, ahol...). Ideje mar, hogy a The Elder Scrolls-t is megszorongassa valaki, mert akkor a VI. resszel csak mi, jatekosok fogunk profitalni.
  • Although
    Na azért nem nulla, csak nem bonyolították agyon a dolgokat, meg nem fordítottak sokat a párbeszédekre amibe még igazuk is lehet sok ember úgy is csak tovább klikkeli a dolgokat. Viszont az is biztos most két olyan cég csinál sandboxot aki a sztori írásban a legjobbak között vannak :) Aki meg régi dolgot akar annak ott lesz az obsidian hagyományos rpgje :)
  • cataflam02
    Azért nagyon remélem nem lesz Skyrimosítva.. sajna ott a story 0
    Witcher előző részeiben meg elégé dominált.
    Ha megoldják, hogy sandbox jó storyval, akkor emelem a kalapom..
    Erre az next-gen graf már, csak hab a tortán.
  • Although
    max eladás alatt azt értettem pl a Bethesda nem törekszik többre mint a ma tapasztalható átlagos igényszint kielégítése sajnos. Viszont ezzel a CDP-t senki nem vádolhatja meg, ha tetszik ha nem kapunk egy történetet ,talán hasonlót, mint az fnv-be több szálon, több lehetőséggel, élő karakterekkel. És ha nem is forgathatjuk fel a világot teljesen ahogy lent írták az idézet részben, talán támogathatunk más uralkodókat vagy személyeket. Meglátjuk mennyire lesz dinamikus ez a világ. Ha csak annyira mint a Fallout NV én már annak is örülni fogok. Nyilván vannak példák már amiből tanulhatnak. Belölük kinézem hogy megcsinálják a létező legjobb offline sandbox rpg-t. Ezt sajna a Biowaretól EA-val a háta mögött nem számolom. De lehet aztán fordítva lesz ki tudja :)
  • Although
    De az is biztos amit sandboxban ki lehet hozni a történetből kihozzák. Lehet ez már a Fallout NV- is jobb lesz. Ahogy elnézem az itteni összefoglalót meg a többi infot ez durva lesz sandbox játékként. Már csak egy hátránya marad a kötött karakter.
  • Although
    Ezt sose vitattam. Egy biztos ők beleadnak apait anyait az meg a kezdeti infokból is látszik a harcrendszer kapcsán ez már nem annyira rétegjáték lesz mint a kettő. Mondjuk az AI érdekes elem lehet. Persze nyilván a szinteket jól belövik akkor nincs jelentősége. Ezt a witcher EE verziónál is már majdnem meg tudták oldani tökéletesen :)
  • PiszkosFred
    Aki nem elofinanszirozasu projekten dolgozik, azokat minden esetben a max eladas erdekel, egyebkent lehuzhatjak a rolot. :)

Amit a CDP felvazolt, azt nem egy 2 fos garazsfejleszto ceg fogja elkesziteni, a koltsegek tobbszorosere fognak noni a Witcher elozo reszeihez kepest. Ez meg kell, hogy teruljon, az pedig csak eladasbol lehetseges (vagy jon egy arab milliardos, es poenbol kifizeti kilora a koltsegeket - ami, valljuk be, nem realis)
  • Although
    Mesterséges AI. Na ezt már sokszor láttam sok helyen. Gondolhatjuk hogy ők lesznek az elsők? Bár a Bioware nagyon jó dolgokra volt képes ezen a téren. De kis idővel mindegyiknek ki lehetett számolni a rendszerét. Ez lesz az első ahol az ellenfelek alkalmazkodni fognak? :)Mondjuk a skyrim egyik modja skyre már elég durva dolgokra képes ezen a téren. Ez viszont már nem rpgnek számít nálam :) Ha ez igaz akkor jelentős ügyességre is szükség lesz, mondjuk már a kettőre is igaz volt valahol. :)
  • Although
    Ez az ami az én szemem is kiszúrta ebből meg a harcrendszer.
  • Although
    Meglátjuk. Igen a dA3 a másik. Arra is kíváncsi leszek. De szerintem jelen időben a CS projekt verhetetlen. Bennük látom azt hogy mindig a legjobbra törekednek és nem csak a max eladás érdekes. De nekem spec hiányozni fog a witcher 2 világa már kezdtem megszokni a story alapú rpg-ket :)
  • wedge31
    "Geralt történetét viszi tovább: keresi a szeretteit, vadakra vadászik, nevet, sír és megváltja a világot." - ha tényleg ez lesz a föszál akkor az nagyon kevésnek tünik az elödökhöz képest
  • PiszkosFred
    Ugyanerre keszul a Dragon Age III is (sztori alapu nyitott vilag), vagyis oda kell figyelni mindket studionak, mert a stilusvaltasbol akar gond is lehet, megis csak egy linearis mesebol csinalnak sandbox meselos vilagot, felrugva/megujitva az eddig DA/Witcher franchiset.
  • bendáj17
    • A sztori szerint a birodalom haldoklik, az északi királyság továbbra is függetlenségéért küzd és útjára indítják a Wild Huntot
    • Az utazás legfontosabb kellékei a lovak lesznek, és lehetőségünk is lesz lóhátról harcolni
    • A hajók lebegni fognak a vízen a fizikai törvényeinek megfelelően
    • A fejlesztőcsapat létszáma megduplázódott az idők során
    • Nincsenek fejezetek, felvonások
    • Nincsenek töltőképernyők, Geralt lóháton eljuthat a világ egyik végéből a másikig
    • A világ bejárható lesz gyalog, lóháton vagy akár hajóval is
    • Lesz gyors utazás a játékban, azonnal meglátogathatunk korábban már felkeresett helyeket
    • A fontos dolgokat mindig megtalálod a képernyőn, semmi lényegesért nem kell menübe turkálnod
    • A játékos bebarangolhat sötét barlangokat, átkutathat leigázott falvakat, és felfedezhet régi romokat
    • Több mint 100 órányi küldetés vár a kalandorokra
    • A játék egyes területein különféle minijátékokat kapunk, Skelliga király birodalmában például a késdobálás lesz a fő attrakció
    • A mini játékok mindig extra jutalommal kecsegtetnek, de a teljesítésük nem szükséges a fő küldetésszál bevégzéséhez
    • Bárki lehet ellenség, szörny, bandita, állat vagy egy kereskedő is, ha úgy érzi, veszélyben forog az élete
    • Az ellenfelek nem skálázódnak a játékos szintjével
    • A játék világa negyvenszer nagyobb, mint az előző részé, és 20 százalékkal nagyobb, mint a Skyrimé
    • A játék három lépcsőből épül fel: az első lépcső a "szabad foglalkozás", mint a szörnyvadászat, a craftelés vagy épp a kisebb küldetések megoldása (segíts egy falusi elveszett bárányát megtalálni a sötét erdőben)
    • Második lépcső a fő küldetésszál, a politikai viszonyok rendezése, és azok formálása
    • A harmadik lépcső megtalálni Geralt szerelmét és véget vetni a Wild Huntnak
    • Minden területnek saját története lesz, ám ezeket nem kötelező megcsinálni, akár teljesen figyelmen kívül is lehet hagyni
    • Dinamikus küldetések is lesznek, így például egy falu, amit a banditák sűrűn betámadnak, hamarosan teljesen elhagyatott lehet, ha nem segítünk az ott élőkön
    • Az időjárás valós időben lesz generálva, a felhők is 3D-sek lesznek
    • Ezúttal nem lesznek szerződésszerű küldetések
    • A bal ravasszal (left trigger) lehet majd bekapcsolni Geralt witcher érzékét, amivel extra információhoz juthatunk
    • A napszak befolyásolja, hogy hol és milyen szörnyek bukkannak majd fel
    • A harcokban szerepet kapnak majd a speciális kombók és a quick time eventek is
    • A szörnyek más módon nem beszerezhető nyersanyagokat hagynak hátra, amikkel craftelhetünk vagy épp italt kotyvaszthatunk magunknak
    • Bevezetésre kerül a "Mutation Tree", ami a szörnyekből kinyert nyersanyagokhoz kapcsolódik
    • A világ a döntéseink hatására változik, ám ezek a változások nem lesznek túl komolyak, nem tűnnek el birodalmak a föld színéről, mert mi úgy véljük jónak
    • Geralt 96 animáció tud bemutatni harc közben, a második epizód csak 20-ra volt képes
    • A kamera dinamikusan reagál majd az előttünk álló veszélyre
    • A hacban minden gombnyomás egy támadást indít, minden támadás kivitelezéséhez időre van szükség, a támadások blokkolással vagy kitéréssel megszakíthatók, ám ha elfogy a staminánk, akkor csak tántorogni fugnk egy blokkolás vagy kitérés után
    • A boss harcokat a mesterséges intelligencia irányítja, nem lesznek szkriptelve
    • A világban található tárgyakat felhasználhatjuk majd, így pédlául harc közben az ellenfelünk feje felett lévő darázsfészket megbolygatva elterelhetjük a figyelmét
    • Öt mágikus jelet (magical sign) használhatunk, mint az Aard vagy az Igni
    • A fejlesztési fán haladva megnyitható lesz minden jel második formája, az Igni esetében például magunk köré varázsolhatunk egy tűzgyűrűt
    • Külön fejlesztési fát kap a kard (swordfighting) és az alkímia (alchemy) is
    • A lovunkat és a hajónkat is fejleszthetjük
    • A craft fontos szerepet kap, minden craftelt tárgy testreszabható lesz
    • A hozzávalók cserélhetők lesznek, így például a bőr helyettesíthető lesz mondjuk egy szörny természetes páncéljával
    • Minden páncélnak egyedi kinézete lesz
    • Geralt elmehet a borbélyhoz, hogy megváltoztassa a frizuráját
  • Although
    Amit így végigolvastam több oldalon, abból sajna skyrim szerű játék jön le. Max a történet és a kompánionok jobbak lesznek több lesz a választás egyszóval egy továbbfejlesztett skyrimre számíthatunk ami nem rossz. De keserves csalódás lesz a witcher 2 rajongóknak szerintem. Főleg a harcrendszer érthetetlen nekem a witcher 2ben teljes egészében visszaadták a könyvek feelingjét. Kíváncsi leszek mit szól ehhez majd a regényíró. Lesz egy szuperhős witcherünk is? :)
  • Although
    Lesz pozitív vonzata is, mint mondottam vége lesz annak hogy a Bethesda leszarhatja a történetet. Nem bántom őket mert konkurencia nélkül azt csináltak amit akartak. Az élet minden területére érvényes csak a verseny ami jobb teljesítményre ösztönöz. Végezetül reméljük azért a witcher 2 stílus sem fog eltűnni, a történet alapú rpg. Valahogy én se hiszem azt hogy egy szabad világba lehet Mass effectet vagy witcher szerű történetet csinálni de majd kiderül. A CD projekt baromira jó abban amit csinál.
  • jarlaxxe
    Hát vannak jó hírek is meg kevésbé jók de a lényeg, hogy jön és biztos nagyon jó lesz.
  • wedge31
    Sajnálom a nilfgaardi inváziót én kiváncsi lettem volna rá.
    A fene nagy szabadság meg csak ne menjen a story kárára de ezt már kibeszéltük. Egy gameplayre kiváncsi leszek milyen ez a szuper új engine.
  • cataflam02
    Hivatalos Jön a Witcher 3

A NeoGAF fórumozói már rátették a kezüket a magazinra, és megszellőztették az első konkrétumokat. A játékot - minden meglepetés nélkül - a csapat next-gen motorja, a REDengine 3 hajtja. A The Witcher 3: Wild Hunt teljesen nyitott világú cím lesz: nincs töltögetés, és a történet nem oszlik fejezetekre vagy Actokra, az engine új streaming technológiájának köszönhetően minden területet megkapunk a kezdetektől fogva. A nyitott világ állítólag 20 százalékkal nagyobb, mint a Skyrimé: lóháton körülbelül negyven percbe telik, míg átnyargalunk rajta.
    A történet szerint Geralt minden emléke visszatért, valószínűleg emiatt már nem érdeklik őt a frakciók közti harcok és a politika. Ehelyett azt teszi, amihez mindig is értett: bolyong a világban, pénzért szörnyeket öl, és rejtélyeket old meg, pont úgy, mint a könyvekben. Az első képen egy koros Geraltot látunk, aki egy társsal lovagol - utóbbi arcát nem láthatjuk.
    A fejlesztők tervezési filozófiáját teljesen át kellett dolgozni, mivel egy sandbox címmel van dolguk, ezért a nonlineáris narratíva három formában mutatkozik meg. Az alaphelyzet a szabad tevékenységekre hegyeződik ki: craftolhatunk, szörnyetegeket ölhetünk változatos eszközökkel, valamint küldetéseket teljesíthetünk. A nilfgaardi invázió politikai helyzete már megoldódott, viszont minden terület saját sztoriszállal rendelkezik. Milyen régiókat kapunk? Skellige, Novigrad és a No Mans Land már biztosan a felhozatal része. Végül létezik egy fő sztoriszál, amely Geralt történetét viszi tovább: keresi a szeretteit, vadakra vadászik, nevet, sír és megváltja a világot.
    Lényegében egy csomó kisebb történeti szálat kapunk, amiket nem kell kötelezően teljesíteni, kihagyhatunk néhányat, ha szeretnénk, de legyünk tisztában azzal, hogy ennek következményei lesznek.
    A szörnyvadászat sem lesz egyszerű: ha megkaptuk a küldetést, miszerint le kell győznünk a várost terrorizáló rémséget, elsőként információt kell gyűjtenünk a bestiáról - a könyvek jó barátaink, de a városiak is sok tudnivalóval szolgálhatnak. Főzeteket kell készítenünk, s minden olyan cuccot, ami fontos a harc során. A napszak és az egyéb körülmények befolyásolják, hogy az adott szörny mikor és hol bukkan fel, illetve, hogy milyen képességeket használ.
    Ha éppen egy szörnnyel harcolunk, a kritikus csapás esélye nagyban nő attól, hogy mit és mennyit tanultunk korábban az ellenfelünkről. Ha például vámpírokkal harcolunk, jó előre kiiktathatjuk a méregmirigyüket egy pontos vágással. Ha szíven szúrjuk őket, az instant killt jelent. A megölt szörnyeknél értékes cuccokat, ritka és szinte elérhetetlen alkímiai- és crafting-összetevőket, egyedi italokat, netán mutagént találunk. Természetesen a kitűzött vérdíj pénzt jelent számunkra - ebből élünk meg.
    A mágikus jeleink is frissültek. Az Igni például új lángszóró-effektet eredményez. Ha rágyúrunk a mágikus képességfára, akkor másodlagos hatásokkal is szembesülhetünk. Az Igni esetében egy 360 fokos robbanást is előidézhetünk. Az Yrdennel csapdákat állíthatunk egy nagyobb területre, melyek lassítják az ellenséget. A kardvívói, illetve az alkimista képességeink is fejlődtek. Új kunsztokkal szembesülhetünk a Swordsmanship-ág alatt, javíthatjuk állóképességünket és hárításunkat. A mutációs mechanika esetében is különböző fejlődési utakat járhatunk be.
    A helyváltoztatás legjobb eszköze természetesen a ló. Az eszköztárunk használata egyszerűbb lesz, és kevésbé unalmas, mint a második részben. A játékosok testreszabhatják a saját maguk által készített fegyvereket az egyes összetevők alapján. A szörnyek irhájából bőrpáncélt készíthetünk. Minden páncél egyedi megjelenést kapott, a ruhák animációjáért új animációs technológia felel. Borbélyhoz is járhatunk: új fazonra nyírathatjuk buránkat, de csak fehér színű hajunk lehet.
    A The Witcher 3: Wild Hunt megjelenési dátumáról mélyen hallgat a CD Projekt RED, ahogyan a platformok sem tisztázottak. Borítékolhatók a következő generációs konzolok és a PC is.

Forrás@ Gameinformer/Gamekapocs
  • bendáj17
    Fantasztikus kép :D Jó lesz szerintem.
  • wedge31
    Ingame screenshot..

• grebber
    Ismét a The Witcher 3-ra utaló nyomokat hagyott maga mögött a CD Projekt RED
  • HKS
    Az első és a második után ez is várós :)
  • Although
    Na ez az. Pláne olyan valakinek akinek ez már pályája elején is munka után egyik menedéke volt. Fagyhullás
    Ezt az oldalt mindig szoktam ajánlani. Ez az egyik kedvencem. Persze mindegyik jó. Egy egészen egyedi csodálatos fantasy világ bontakozik ki belőle. gondolom nem voltam egyedül aki bízott benne ha a technika lehetővé teszi ez életre kell. Tehát az hogy nem csak kaszabolás lesz az egész. A technika már adott lenne, de hát nem valószínű hogy a Bethesda életre fogja kelteni ezt. Nagyon gáz az amikor már az aki a storyt írja az is azt vallja hogy csak másodlagos, az halálraítélt projekt.
  • wedge31
    Van egy olyan Skyrim karim amivel már 50h játszottam de a főszál közelébe se mentem még. Most, hogy ez jó vagy rossz azt mindenki döntse el maga.
  • Shiwo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

hehe, Barbarians (: (nekem valahogy többes számban rémlik a neve)

jó a zenéje, de mindig kikapcsoltam, hogy halljam a szörnyikét röhögni meg a kirúgott fej pattogását

amúgy valóban meg van a nyílt világ és a lineáris játékok előnye is, hátránya is.. én személy szerint szeretem a nyílt világú játékokat, de tény, hogy nagyon el lehet bennük "veszni"

pl Skyrim-ban is a végén már vagy 5-6 főbb küldetésem és vagy 30 minor küldetés volt, az ember azt sem tudta, hogy mibe fogjon bele, akik kevésbé tolerálják ezt a nyíltságot, azok tuti sikítófrászt kapnak tőle...

minden esetre több köze van a valódi szerepjátékhoz a nyílt világú játékoknak, míg a lineáris játékok, mint a Witcher eddigi részei meg inkább a lapozgatós kaland-játék-kockázat könyvhöz hasonlóak, sokféleképp a végére juthatsz a történetnek, de azért még is csak korlátozottak a lehetőségeid..

de az is igaz, hogy a Skyrim nyíltsága ellenére tartalmazott olyan hülyeségeket, ami keserű ízt hagyott maga után

hogy a Witcher 3 milyen lesz open world-ként, az majd kiderül.. én bízom a készítőkben, a Witcher 1 is elég jó lett, a 2 még jobb, szóval fejlődnek a srácok.. így meg van benne a bizalmam, hogy a CP2077-et sem rontják el

• Although
    Nos nekem meglepetés volt az ME3 a kettő után mert nagyon sok kis következetesség volt benne sok kis apróság. Nagyon pozitiv volt hogy a kettőben meglévő dlc-s karakterek is kaptak questet. És lehetőség szerint nagyon sok kis befejezés van szinte mindenbe. Nos igen a melléküldik már nem annyira izgalmasak de azok a kettőben sem voltak azok. Sajnos a Kotor színvonal amiben színvonalas puzzle questek is voltak már a múlté. De az ME3 a lehetséges variációkat bevitte a történetbe és egyáltalán nem lineáris függően attól pozitiv vagy negatív karaktered van. Az biztos Akció rpg kategóriájában ez a Mass effect ciklus közel verhetetlen.
    És ha elolvastad amit írtunk akkor láttod ezt mi is tudjuk hogy a sandbox nehéz dió, de abba is lehet olyan sztorit csinálni npckel amire azt mondod a végén na ez ütős volt. És lehet olyat csinálni amire legfeljebb azt mondod egy üveg borral még élvezhető is.
  • steweee
    ja,és látogassátok ezt a topicot. sok érdekesség lehet benne :

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124
  • steweee
    egyetértek, nincs olyan hogy jobb vagy rosszabb. mindegyiknek megvan a varázsa

találtam pár érdekességet, számomra legalábbis újdonság volt :

az új gamebrio motor :

http://www.youtube.com/watch?v=rI8TKNd2_CQ :)

fighting fantasy (kaland játék kockázat) könyvek. kíváncsi lennék létezik e pc-re is.

nintendo DS
    http://www.youtube.com/watch?v=k7fnDqP4h-o

psp
    http://www.youtube.com/watch?v=FL8pkiVtyyk

és az atomháború utáni legújabb sandbox így fest majd, szó szerint :)
    http://www.youtube.com/watch?v=f-nyuhNE_NU

• Ryder62
    Egy lineáris játékban sokkal jobban dominál a történet, nagyobb hangsúlyt kap. Egy sandbox játék sok tartalmat dob eléd, elvonja a figyelmed a főszálról. Rögtön ott a világ amit felfedezhetsz + a kidolgozott mellékküldetések.

ME- végig vezet a történeten, közben ugyan kapsz némi szabadságot. Az egyedüli szabadon bejárható helyek az úgynevezett hub world-ok.
    Mellékküldetések vannak de egyszerűek (ME3-ban már túlságosan is sablonos és unalmas, semmit mondó mellékküldik voltak)

Sandbox - Fallout, Skyrim stb. - Itt egy kidolgozott világ menjél amerre akarsz. Rengeteg dolog eltudja terelni a figyelmet a főszálról, történetről. Itt nem is a történeten van a hangsúly hanem a szabadságon és a rengeteg jól kidolgozott mellékküldiken.

Szvsz mint mindennek ennek is van pozítiv és negatív oldala.

Általában ha történet központú, dinamikus, folyamatosan pörgő - mint harcban mint történetben - játékot akarok akkor előszedek egy lineáris RPG-t (ME)

Ha kalandozni támad kedvem, kicsit járni egy világban akkor előszedek vmi sandbox RPG-t (pl Fallout)
  • steweee
    igen, pro és kontra. engem egy olyan mod érdekelne már, hogy adott helyszínhez adott zenemappa tartozik, amit tetszés szerint lehet feltölteni zenékkel. az oblihoz volt két hasolnó, de előre írt

én bírnám ha pl. az arénában Endrődy Gábor - Barbarian zenéje csendülne fel nem a mexokott battle musicok :)
  • Although
    Wz oké de egy moddertől nem várható el hogy Fallout nv szintű storyval egészítse ki a skyrimet. Így is úgy néz ki az interesting npc készítőinek sikerült kipótolni a Bethesda egyik legnagyobb hiányosságát. Már kb 1GBi új zenét npc és pát questet pakoltak be 20e sor szöveggel. De ezt nem érdemes beleszámolni tényleg. Mondjuk az is igaz se a Mass effectnek se a witchernek nincs szüksége módolásra.