396
-
#36 "Aki temeti Apple-t, téved, mert jó cég, egyszerűen most annyira kiemelkedett, hogy azt fenntartani nem lehet. Ahogyan árvíz után a folyó, ők is visszatérnek a mederbe és megmaradnak az élbolyban."
Jééé el sem hiszem, hogy valamiben egyetértek veled. Ha tudsz ilyet is akkor miért írod a többi hülyeséget? :) [Viszont ebben meg semmi háború meg semmi óriási dolog nincs, csak törvényszerűségek] -
M2 #35 Szerintem nem annyira fájdalmas például egy Mac-et használni, pedig arra is igaz amit írtál.
A pc vonalas versenytársak meg azóta sorban adják be a kulcsot.
Sok régi Apple vásárló inkább bánja is, hogy tömegterméket gyárt a cég, mert túlzottan képbe került olyan tömegeknél, akik ilyen-olyan motivációk mentén szeretnek fröcsögni.
Különösen nagy lett az Apple utálat az Android térnyerése óta. Valamiért sokan megveszik az Androidos telefont és egyből kényszert éreznek arra, hogy fikázzák a másik céget. Sok emberi oka van ennek. -
hammerjoe #34 Azért az alkalmazásboltból való vásárlást ne keverjük össze mással!! A fekete péntek azért volt ilyen népszerű, mert nem csak gagyi dolgokat(mert igen, az is van az AppStore-ban) lehetett potom pénzért venni, hanem nagyon sok értelmeset is. Elég beszédes, hogy a 10$-os alkalmazásokat meg lehetett venni akár 0,89$ is! Én is bevásároltam!!
Ennyi! De ebbe többet ne képzeljünk bele, mint ami!!!
Tény és való, hogy nem elég innovatív(mármint a vetélytársakhoz képest) mostanság az alma (iPhone 4 óta). Mondhatjuk azt, hogy nem a mobilok fejlesztése(ami azért nem sok!) vonzza a vásárlókat, hanem a rajta futó iOS stabilitása! CSAK ennyiben nyújt többet a vetélytársainál, és idő kérdése, hogy ebben is befogják őket. Mondom úgy, hogy évekig volt Samsung okostelefonom (i8910, i9000, i9100), és a tavasszal váltottam egy iPhone 4S-re.
A Nokiát meg meg lehet nézni, hogy hol áll! Hiába ajánlják a boltosok, ha csak legyint rá a vásárló!!! Mert elb*szták...
Jöhet a kritika, hogy hülye vagyok!! -
#33 Csak épp van egy határ. Amikor a világ 90%-a rajtad kívül olyan hw-t/sw-t használ, ami egymással kompatibilis kivéve a tiéddel, akkor esetleg fájdalmasabb lesz maradni, mint váltani.
Ezt mondtam a multkor is. Ha a Apple piaci részesedése bizonyos szegmensekben 10% alá csökken, akkor baj lesz.
Sok cég örülne a 10%-nak. De ez más egy kellemesen langyos Android tengerben, ahol elúszkál a cég a többi 10%-os halacska, meg a nagyhal Samu között. És más a semmi mással nem kompatibilis önálló lavórban pancsikoló Apple termékek esetében. -
M2 #32 "De akkor az Apple nem fogja bebukni, ha nem 1, hanem rögtön két területen (HW+SW) is alulteljesít?"
Dehogynem. Amit ti elvakult rajongótábornak hívtok, az marginális azokhoz a vásárlókhoz képest, akik viszont bármikor eldobják az Apple-t ha nagyon lemarad. A fontos a harmadik lábban az, hogy ez az eldobás nem lenne fájdalommentes (sokan dollár ezreket dobnának ki ezzel), és így van megtartó ereje.
Android esetén nincs semmi ilyen vagy hasonló eszköz, nagyon durva is, ami a piacán folyik. Samsung szépen kebelezi be a teljes piacot, lassan egyenlő lesz az Androiddal, többiek meg becsődölnek. -
igazamvanvagyig #31 http://techcorner.hu/pcworld/az-apple-jobban-all-mint-az-usa.html
Ez július.
Majd ha nem megy a bolt akkor jön a kicsi,közepes,és a nagy.Kiszélesítik a termékpalettát mint az ipod esetében.
Ha úgyse megy akkor 10-20-30% lemennek az árral és akkor az androidosok nagy részük loholva vesznek iphonet.De egyenlőre nem győzik kiszolgálni az igényeket.
Nyílván többen vesznek androidot mivel filléres eszközökből rengeteg van. Kínában,Indiában vesznek pár 100 millióan és akkor nem csoda,hogy elterjedtebb.
http://www1.eere.energy.gov/vehiclesandfuels/facts/m/2012_fotw711.html
Eladási adatpk.Én még is Mercedest vennék ha tehetném.De mivel drága persze,hogy nem fogy annyi.
Amúgy kit érdekel ki a vezető? Autót se úgy veszek,meg kenyeret sem,hogy melyik vezérigazgató szimpatikus.
Amúgy jöjjön már a firefox os meg a jolla.Már unalmas és kevés jelenlegi választék. -
M2 #30 Meglep, de látom tudsz te korrekt is lenni!
Amit látunk az okostelefonok piacán, az nem más mint a piramis bővülése: ahogy jönnek be a tömeges alsó szintek, úgy lesz egyre kisebb arányú a felső szintek tömege.
Itt az Apple-nek nincs mozgástere, csak nézni tudja a bővülést. Alsó szegmens 'építésébe' nem akar beszállni és biztos vagyok benne, hogy ha meg is tenné, ez a lassú haldoklásának lenne az első lépése.
Eddig még semmit nem hibázott a vezetés, nem lett túl olcsó az iPad Mini sem. -
#29 Már ha pl. az autógyártás tekintetében a Ferárit, vagy az Aston Martint, amit most adnak el, élbolynak tekintjük.
Bizonyos szempontból, technikailag az, más szempontból meg nem az.
Aztán másik példa, a Nokia egyáltalán nem teljesít rosszul eladások tekintetében és még sem mondják azt rá, hogy az élbolyban lenne.
Igazából, hogy egy cég hol ál meg ha elkezd lecsúszni, azt nem lehet megjósolni.
Az üzlet az egy folyamat, az elért sikerek nem azt jelentik, hogy a következő negyedévben is tutira ugyan ezt fogják hozni. Egy nagyon csúnya negatív kampánnyal tönkre lehet vágni akármelyik céget, gyakorlatilag pillanatok alatt.
A legcsúnyább kijelentéseket a sajtó teheti, anélkül, hogy bármi érdeke fűződne hozzá. Ha elterjed az a tévképzet, hogy már nem trendi az iPhone, vagy a többi termékei, akkor lőttek az Apple-nek. Nem kell hogy igaz legyen, elég ha elterjed.
Az Apple sajtója márpedig egyre xarabb.
A többi kijelentéssel egyetértek. -
#28 Az egész a szpem, ahogy benyomtad, vazze!
Én tudom, hogy mit akarsz mondani, mert ugyan ezt a vitát egyszer már lejátszottuk, amikor hasonló kijelentéssel éltem, mint ez a cikk.
"a retorika egyik alapelve, hogy a másra, tekintélyre való hivatkozás nem érv."
Ismetelten, melyik kijelentessel vitatkozol? Cafolj ervekkel es forrasokkal!"
- Szal bocs, lehet, hogy vak vagyok, de nem láttam egyetlen szépen szabatosan magyarul megfogalmazott kijelentést sem.
A forrásokat meg akkor szedem elő, ha számszakilag, vagy tényeket kell majd bizonyítani, mert esetleg megkérdőjelezed.
Szal akkor helyetted megfogalmazom én: az Apple nem fog veszíteni, mert nála realizálódik arányaiban és értékében is a legtöbb online tranzakció.
Kábé.
Csakhogy akkor had jöjjek elő M2 kedvenc modelljével a 3 lábú székről: SW + HW + OnLine piac.
Ő, meg akire hivatkozott, azzal érvelt, hogy az Andro bebukja a háborút, mert az OnLine piacon alulteljesít.
Értem és egy szinten el is fogadom a dolgot.
De akkor az Apple nem fogja bebukni, ha nem 1, hanem rögtön két területen (HW+SW) is alulteljesít? -
levente68 #27 Elmondom: egyelőre a kereslet még nagyobb rá, mint amennyit szállítani tudnak. A piac bővül, remélem, link nélkül is elhiszed, ezért bár százalékos arányban csökken az Apple részesedése, természetesen mindet el tudják adni.
De a tendenciák, amik makacsak, arra mutatnak, további eltolódás várható.
Természetesen nem beszélhetünk bevégződött dolgokról, de mocorogniuk kell Apple-nél és ők meg is teszik, amit tudnak, csak nincs akkora fejlődés, mint volt a ma vezető termékeik bevezetésénél és nincs az a zseni, aki a kevés újat hozó változatokat lenyomta az emberek torkán: 'reinvented' .
Semmi biztosíték nincs Apple hanyatlására, bukására, csak baljós jelek. Ezek egyeseknek átjönnek, másoknak nem. Sokszor azért nem, mert még mindig óriási számok vannak és olyan rohamok, amik azt az érzetet keltik, semmi vész. De okos kapitány hallja és megérti a hajója recsegését és ahogy én látom, Apple vezetése érti a jeleket és megteszi, amit tud.
Az igazi baj az, hogy Jobs se tudna mindig segíteni, a kényszerű logika mentén meg kell érteni, hogy ezt a ráncfelvarrásos mókát a végtelenségig nem lehet keresztül vinni.
Aki temeti Apple-t, téved, mert jó cég, egyszerűen most annyira kiemelkedett, hogy azt fenntartani nem lehet. Ahogyan árvíz után a folyó, ők is visszatérnek a mederbe és megmaradnak az élbolyban. -
levente68 #26 Igen, éppen eme lendület van nagyon fogyóban, ha nem látnád... -
coheen #25 hát ez jó nagy hüe cikk...nem tudom meik oldal cikkét sikerült lefordítani és bemásolni de egyáltalan nem objektiven közelíti meg a témat...hogy a francba vesztene el bármien harcot az apple ha bármien kiadott új készüléket úgy vesznek mint a cukrot??? -
levente68 #24 ""haboru" (ki talalta ki ezt a hulyeseget?)"
Hát, nem tudod? Jobs apád, aki farbanemzéssel alapította meg a zombihadseregét, aminek itt ti a legeklatánsabb példái vagytok...
Kell link, hülyegyerek?
Igen, sajna ez megy, ahogy érzik a veszélyt, egyre nagyobb aktivitással próbálják a trollok leginkább MAGUKKAL elhitetni a sok baromságot.
Szinte hallani az írásaikon, ahogy nyüsszögnek, miközben írják... -
#23 Azzal a néhány idézettel mi is a bajod Nexus? Idézettel reagált egy idézetből komponált cikkre, hírre ... álhírre, vagymiez.
Uhhh, most nézem azért van itt még relatíve rend, mert késői a hír, a gyerekek ilyenkor már aludtak. Holnap mi lesz itt tejóóég ... -
#22 Igen igen igen, ezt már rég észrevettem, az SG ... IGEN AZ SG ... ODAÁT IS JÓL LÁTJÁK? AZ SG egyre többször tesz ki ilyen hatásvadász címmel hírt, tiszta B!rs magazin lesz már csak kevesebb a csöcs és több a Microsoft hír. -
M2 #21 "Elveszíti a mobilháborút az Apple" - cím, kijelentő mód, jelen időben.
Tartalom: vannak, akik szerint előfordulhat, hogy a jövőben majd úgy alakul...
De szép is ez a bulvár újságírás és primitív emberek milyen szépen be is szopikázzák... -
M2 #20 "...másfél évtizeddel ezelőtt is sokan temették, akkor viszont a visszatérő Jobs megmentette és újra fellendítette a vállalatot - most azonban egy ilyen megmentő felbukkanása kevésbé valószínű."
Mennyiben hasonlít az Apple mostani helyzete az akkorihoz? Volt-e akkor hatalmas készpénz készlete? Voltak-e növekvő eladási mutatókat produkáló, extra profittal értékesíthető tömegtermékei? Volt-e nagy pénzeket költő, aktív, rendszerhez kötött felhasználói bázisa?
Ha nagyon elkúrják a cégvezetést, akkor is a lendület sok-sok évig viszi még magával az Apple-t. -
M2 #19 Amennyiben a győzelem azt jelenti, hogy nagy tömegeknek adunk el szart olcsón és aztán alig csordogál be tőlük pénz - azt a háborút a Google már meg is nyerte.
Csakhogy az Apple ezen a pályán nem is indult és talán soha nem is fog. -
Papichulo #18 "abból a szpemből, amit itt benyomtál"
Spam? Ez a spam? "Spam is flooding the Internet with many copies of the same message, in an attempt to force the message on people who would not otherwise choose to receive it." - http://spam.abuse.net/overview/whatisspam.shtml
Mi volt itt a spam? En relevansan ideztem.
"a retorika egyik alapelve, hogy a másra, tekintélyre való hivatkozás nem érv."
Ismetelten, melyik kijelentessel vitatkozol? Cafolj ervekkel es forrasokkal! -
#17 Bocs, de nehezedre esett volna 2 mondatban megfogalmazni az ÖNÁLLÓ véleményed, kiemelni a lényeget abból a szpemből, amit itt benyomtál linkkel, vagy link nélkül?
Szal jöhet a link meg idézet, de én úgy hallottam, hogy a retorika egyik alapelve, hogy a másra, tekintélyre való hivatkozás nem érv.
Köszike! -
Papichulo #16 "Na meg azt már Winston Churchill óta tudjuk, hogy csak azt a statisztikát hisszük el, amit magunk hamisítottunk (ez az aranyköpés tőle terjedt el)."
Tevedes! :)
"I only believe in statistics that I doctored myself.
Misattributed
(in German: »Ich glaube nur der Statistik, die ich selbst gefälscht habe« ) This slanderous remark was attributed to Churchill by Nazi propaganda minister Joseph Goebbels to depict him as a liar." - http://www.quotesstar.com/quotes/i/i-only-believe-in-statistics-271181.html
"legalább forrás linket is adhattál volna. Mert anélkül ez nulla, akár te is írhattad."
Mint lathatod mindenhol szoktam forrast linkelni, de mivel ez egy hozzaszolas volt (itt:http://seekingalpha.com/article/853071-apple-may-lose-the-smartphone-war-to-google) ezert nem tettem meg, lehet, hogy hiba volt, elnezest. Csak azert voltam hajlando indezni is ezt a szoveget mivel nagyon jol osszefoglalja a helyzetet es mindenhol megadja a forrast, amit te is konnyeden ellenorizhetsz, emiatt igen, akar en is irhattam volna.
"Jól fizet a rohadtalma?"
Konkretan melyik kijelentesemmel/forrasommal vitatkozol???
-
willcox #15 Jól fizet a rohadtalma? -
willcox #14 Az egy dolog, hogy angol szövegeket idézgetsz egy magyar nyelvű fórumra, de legalább forrás linket is adhattál volna. Mert anélkül ez nulla, akár te is írhattad.
Na meg azt már Winston Churchill óta tudjuk, hogy csak azt a statisztikát hisszük el, amit magunk hamisítottunk (ez az aranyköpés tőle terjedt el). -
Papichulo #13 Amugy 'szep munka' a forditasert (bar kudos a linkert!): "I think probably Google will win on the phone because Jobs is out of the picture."
Igy mar azert nem hangzik olyan szenzaciosan. Foleg ha azt is fegyelembe vesszuk, hogy ez csak egy mellekes kerdes volt a teljes beszelgetes legvegen. -
Papichulo #12 Egy masik remek osszefoglalas a "haboru" (ki talalta ki ezt a hulyeseget?) jelenlegi allapotarol:
"So let's tease this out shall we. Android is winning in smartphone unit sales which Google needs to get eyeballs looking at their ads and consumers buying their advertiser's products, correct?
Google also needs to get lots of developers writing apps for Android in order to get lots of consumers downloading lots of apps and viewing lots of ads, correct? For this to happen, developers need to make lots of money on the platform, don't they?
Now let's see if that is working for them.
Rich Relevance reports that 90% of all mobile e-commerce is generated by iOS users. 84% of mobile games revenue comes from the iOS platform according to New Zoo. Distimo reports that iOS developer revenue is 6x greater for iOS than Android and 8x greater for the top 200 apps on iOS compared to Android.
AppStore HQ reports that there are over 4x more developers writing for iOS as there are Android developers.
The average web browser share as reported by Net Applications, AT Internet, W3Counter, WikiMedia, StatCounter GlobalStats, StatOwl, WebMasterPro, Clicky WebAnalytics etc for iOS is well over double that of Android.
In terms of viewings of actual ads, Android is far below iOS with Opera reporting that iOS has 46.53% of ad traffic and a massive 61.41% of ad revenue. In contrast, Android only accounts for 24.43% of traffic and 26.56% of revenue.
The actual value of those clicks on ads is far higher for iOS with an eCPM of $3.96 for iPad users, $2.85 for iPhone users and only $2.10 for Android.
So what do we discover?
Despite Google's business model needing lots of eyeballs, lots of apps, lots of developers and lots of ad revenue, it turns out that despite Android's large smartphone sales numbers, it is not delivering in these metrics.
For investors, actual profit is of course the most important figure in all of this and Apple's iPhone delivers more profit in just one quarter than ALL of Google's products do (mobile and desktop) in an entire year.
Piper Jaffrey reports that Google brings in 40% of their mobile profits solely thru the Maps app and search within Safari on iOS devices. With Apple's new Maps app kicking out Google and Siri taking away lots of Safari searches and the possibility of Google being replaced as the default search engine, Google's business model in mobile is even more threatened.
Ipsofacto Google is not winning any war that matters." -
Papichulo #11 Egyelore ennyire all vesztesre az Apple a mobil haboruban:
"A fő érdekesség, hogy miközben az okostelefonok piacán az Android az abszolút győztes és a táblagépek tekintetében is alig marad le a Google platformja, a mobilos vásárlások közel 80%-a az Apple eszközeiről bonyolódott le a vásárlási szezon kezdetének számító "Fekete Pénteken" - http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/eljott_a_mobil_mikulasok_kora_ezt_is_az_apple_uralja.176231.html
Egy masik forras is. IBM tanulmany az online vasarlasi szokasokrol Black Friday alatt:
"US shoppers once again took advantage of early promotions this holiday season,
driving a 17.4 percent increase in online sales Thanksgiving Day. This increase set the
stage for 20.7 percent growth on Black Friday. "
"The iPad Factor: The iPad generated more traffic than any other tablet or smart
phone, reaching nearly 10 percent of online shopping. This was followed by
iPhone at 8.7 percent and Android 5.5 percent. The iPad dominated tablet traffic
at 88.3 percent followed by the Barnes and Noble Nook at 3.1 percent, Amazon
Kindle at 2.4 percent and the Samsung Galaxy at 1.8 percent."
http://www-01.ibm.com/software/marketing-solutions/benchmark-reports/benchmark-2012-black-friday.pdf
Persze lehet, hogy majd valamikor csodbe fog menni az Apple, de ebben a pillanatban eleg piroszi gyozelem ez a Google reszerol, foleg ha a mobil beveteleket is nezzuk: [URL=http://appleinsider.com/articles/12/03/29/google_earns_80_of_its_mobile_revenue_from_ios_just_20_from_android.html]"Google earns 80% of its mobile revenue from iOS, just 20% from Android"[/URL]
Temetni kene oket? Ich don't think so... ;) -
#10 Nincs mit cáfolni, hiszen nem is ír semmit a cikk. A semmit meg nem lehet cáfolni. Vagy melyik részét lenne érdemes cáfolni szerinted? -
coolbboy83 #9 Tökmindegy az elemzők mondhatnak akármit... ekkora vállalatot nem kell annyira félteni... a kedves elemzők már 2 éve az androidot is leírták mert töredezett a platform stb - mégis melléfogtak. Az apple meg elég ha kicsit módosít a designon, kiad még 1 másik szériát, és szabadabbá teszi a dolgokat.... ez is meg fog történni.
A mostani szereplők közül mindenkinek megvannak a baklövései - mégis a Nokia is még él! Hülye elemzések helyett inkább dugjanak otthon, vagy menjenek moziba.. -
levente68 #8 Meg még fog is, mert nem tudnak normális pályára állni és elég sok a baklövés a kapkodásban...
Aztán elgondolkoztam, visszavonom a hasonlatot az Öszvérrel, mert Jobs-hoz képest ő egy Teréz-anya, lol...
http://index.hu/tech/2011/10/19/steve_jobs_nem_volt_szent/
Kár volt elolvasnom, megint előjött belőlem a sírgyalázó hajlam...
Amúgy Gates-nek valami 24%-a volt csak, az is kevés ideig Apple-ben. -
coolbboy83 #7 Nem kell félteni őket - van pénzük változtatni a dolgaikon, nem véletlen röppent 1-2 ember mostanában onnan kifelé. -
levente68 #6 Amúgy, az tény, hogy SJ megmentette a céget a pusztulástól többször is, de tényleg egyedi fickó volt a defektjeivel, ilyen beteg meg most nincs a láthatáron...
Zseni volt, bár ahogyan Bill Gates többször bepalizta, az se gyenge.
Olyasmi, mint Asimov-nál az Öszvér volt amúgy. -
levente68 #5 Hát, nem tudom, a politikát nagyon kerülöm, de gyanítom hasonlóan akkor is hazudnak, amikor már felülről szólnak, hogy nem kéne... :o)
Messze járok? -
goldmember #4 Az applezombik azok hasonlóak a fideszzombikhoz? -
levente68 #3 Hát, nem pont így volt, de mindjárt kapod a kioktatást... ;o)
A jó öreg "nemisúgyvoltmertteaztnemtudhatod" applezombiktól. -
levente68 #2 Ajjaj...
Várom barátainkat, akik csípőből cáfolják majd a dolgokat. -
ugh #1 "Nem feledkezhetünk meg arról, hogy az almás céget másfél évtizeddel ezelőtt is sokan temették, akkor viszont a visszatérő Jobs megmentette és újra fellendítette a vállalatot - most azonban egy ilyen megmentő felbukkanása kevésbé valószínű."
Javitson ki valaki ha nem jol tudom de bill gates anno megvette az apple reszvenyeinek 51%at es o tette be munkas pistit oda ahonnan az elezo vezeto igy picsanrugta minta szel. Mert akkor majdnem total taccsra tette.
Szal bill batyo mentette meg a szemetdombtol a ceget.