396
-
"Segíthetsz, hol van az, ami miatt más a multitouch technológiát abban a formában nem használhatja fizetés nélkül?"
Ki állított ilyet, hogy van benne ilyen? Én biztos nem. -
No ezt totál nem értem. Semmiféle szabadalom mizéria nem történt. A tény, hogy iphone után 1 ével jött az első konkurens telefon ami ugyanazt a koncepciót követte és már az érintő képernyője is normális volt. Ne mondd már, hogy nem így volt. -
"Lehet, hogy Android vs. témában (egyelőre) nem csak Samsung vs. Apple játszik?"
Abban igen, de akkor miért jön ide, hogy az apple szarul áll mert csökken a piaci részesedése az android táborhoz mérten. Akkor a Samsung is szarul áll az androidon belül.
"Te a Samsung-ot éled meg ELLENSÉGKÉNT, mert Jobs apu ezt adta ki, de lassan eszmélhetnél.."
Megint fantáziálsz, nekem ugyan nem ellenségem a Samsung még csak nem is ellenfelem, ráadásul anno még jól is kerestem vele, tehát közelebb van a barátomhoz mint az ellenségemhez. -
levente68 #353 Te milyen ultra vicces vagy. De sajna fárasztóan.
Nem látom a 10ezres különbséget az i5 és az S3 között, de még a Note II között se, csak többet.
"Apple iPhone 4S 16GB Black 1 év Gyártói garancia Akció: 167 900 Ft
Samsung i9300 GalaxyS III 16GB White !!!2 év!!! gyári garancia Akció: 154 900 Ft (+két hó gari, ugye…)"
Itt a frissebb S3 is több, mint 10 pénzzel olcsóbb, nem?
Nézzünk korrekt dolgokat, ha nehéz is. Ja, akkor nem lesz még annyi igazad sem? Az szar..... -
Emlékszel? És arra hol emlékeztél hogy én azt mondtam, hogy a multi-touch az apple találmánya? Maximum álmodban. -
"Nagyjából igazad van, de pár dolgot figyelmen kívül hagysz.
A saját gyár előnyeit még nem ecsetelted, de azért vannak, talán nem egy igazi lúzer Samu, mert van neki, ugye?"
Miért lenne user? Ők azt tartják jobb megoldásnak egyelőre.
"Na most, ha a saját gyáradban gyártasz, a saját korrekcióidra jobban felkészülhetsz, sőt eleve esetleg úgy kalkulálsz és alakítasz ki dolgokat."
Miért? Mi az amivel jobban fel tudsz készülni? Mi a különbség? Semmi különbség nincs ebből a szempontból.
"Nem tudom, te mit gyártatsz, így azt sem tudom, mennyiből állt a te V2 project-edre az átállás, de ha az komoly, akkor valószínűleg ára van, ha csak apró, akkor lehet, hogy költséget nem számoltak fel."
Mindennek ára van. Ezért 2db-nál nem éri meg átállni. 20.000db-nál meg már igen. Ha saját gyáram lenne az átállásnak akkor is költsége lenne.
"Nagy volumenű gyártásnál egy apró átállás is igen komoly költséget vonzhat, amit saját gyár esetén, ugye szerinted is olcsóbb, főleg, ha rákészültél..."
Szerintem pont ugyanannyi. Mivel olcsóbb? Ha nem a tied a gyár akkor is kifizeted az átállás költségeit, ha a tied akkor is ugyanazok a költésgek merülnek fel. Mivel merül fel kevesebb költség? -
"Húha megint nem értünk egyet. A te példádban ugyanis a virágzó kert tulajának le kéne züllenie cigánnyá."
Nem feltétlenül, csak hatékony lépéseket kéne tennie, hogy megvédje a kiskertet. Ez nem történt meg.
"Ugyanazt tudom írni mint az előbb. A példád jó van egy kurvanagy cigánytelep az applenek meg van egy kis kertje. Mindenki nagyon magasról leszarja hogy mekkora a cigánytelep ameddig abban a kis kertben jól érzi magát, ráadásul jól megél az ott élőkből. Csak hogy képszerűek legyünk :)"
Csakhogy a cigók már a spájzban vannak, lásd pl SGS3, ami vastagon az a terület, ahol az Apple műveli a kiskertecskéjét!
;) -
levente68 #349 El fogom olvasni, de most nincs rá időm, nyitva maradt egy ablakban egyelőre.
Segíthetsz, hol van az, ami miatt más a multitouch technológiát abban a formában nem használhatja fizetés nélkül?
"of this innovation" THIS, ez a kulcsszó. Emiatt van igazad is, meg nem is...
Konkrét kérdés addig is: fizet-e, illetve kellene-e fizetnie Samsung-nak az én készülékemben használt multitouch technológia miatt? Ha igen, melyik szabadalom alapján?
Én ott tartok ugyanis, hogy anno ezt (multitouch) szabadalmaztatni akarták, de bevallom, nem vagyok képben, mi lett. -
"Miért nem? Legutóbb te linkelted a 10-15e forintos árkülönbséget. Akkor hazudtál?"
"ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNNNNNNNNNNNNNNNN?
Megint félrebeszélsz. "
Csak a korrektség kedvéért: Levente hózzászólása a témához 3. pont
Itt ezt írod: "3. Olyan ajánlatokat tegyél be, amit magad is szívesen elfogadnál! Tegyél be egy létező cég létező ajánlatai közül, de semmiképp forgalmazói garanciával, pl.:
Apple iPhone 4S 16GB Black 1 év Gyártói garancia Akció: 167 900 Ft
Samsung i9300 GalaxyS III 16GB White !!!2 év!!! gyári garancia Akció: 154 900 Ft (+két hó gari, ugye…)"
A kettő között ugye nincs 10e forint a különbség. Erre csapkodtad magad.
"Ahha, ismét a tekergetés..."
Mármint részedről...
"Amúgy, de ha nem, akkor azonnal cáfoljátok, azonos időszakban volt nagyobb darabszám. De ezért is kár, csavargathatod, a lényeg megmarad."
Melyik az a bizonyos időszak? Mert a Q3 az iphone5-nek csonka negyedév volt. US-ben meg annyi iphone5-öt adtak el, hogy visszaszerezte a komplett android tábortól a vezetést az iOS.
http://a-zgsm.com/gsm/apples-product/news/strong-iphone-5-sales-enable-ios-to-overtake-android-in-u-s-market-share.html
A Q4-et nézd majd meg.
"Na, az a közvetlen vetélytárs csak addig az, amíg szerinted nem az? Áááá.."
What? Ne haragudj de ezt még értelmezni sem bírtam.
"Nem sokkal olcsóbb, mi? A milliomos, aki százezer alatti összegeket észre se vesz.... háhá, vagy csak nagyvonalú, esetleg nagystílű?"
Te linkeltél 10e forintnál is kisebb különbséget. Most valamivel nagyobb mivel egy új telefon van a régivel összehasonlítva, de ha kijön az S4 akkor majd mire fogod a különbséget? Mert valamire fogod az tuti.
Miért milliomosról beszélsz? Beszéltek folyamatosan GLOBÁLIS piacokról de ha árra kerül a kérdés akkor mindig magyarország számít (ahol valószínűleg az összes iphone-ok 0.2%-a talál gazdára). Amelyik piac meg számít ott 50-100USD különbség a nulla különbség kategória. -
És akkor ezexerint ezt a szöveget védték le?;)
Patent:
a patent leírása,
a következő marketingszöveggel csak az Apple, mint a patent tulaj élhet,
"Az Apple az iPhonenal ugyan nem a első, de az első jólműködő multitaccs képernyőt alkotta meg".
Aki pedig a patentet megsérti az köteles egycsillió dollártot átutalni az Apple bankszámlájára a többi csillió mellé!
;D
A góglin én is pont annyit találtam mint te. Engem nem győzőtt meg. Akár multitouch, akár viszonylag jó érintőképernyő volt addig is, kérdés hogy mennyi pénzért!? -
levente68 #346 "A kérdés hogy mit tud majd az a tévé. Ha tele lesz innovációval (ami ugye szerintetek nincs) "
Ilyet én nem láttam említeni, de én biztos nem állítottam. Ettől még bekövetkezhet persze.
Pár irdatlan cég kivégezte már magát gyorsan a történelem folyamán, ez amúgy olyan lavina szerűen tud történni, így a készpénzállomány, ami ma valóban megnyugtató mértékű, elolvadhat igen hamar. Mielőtt azt hinnéd, nem hónapok alatt, de nem is tartana ki 10 évig, efelől ne legyenek kétségeid. -
M2 #345 "majd visszatérünk erre, mikor M2 által kapott infók szerint lesz saját gyára " -
levente68 #344 "Mert mindig a komplett android rendszert nézed részesedés esetén és nem a Samsungot."
Lehet, hogy Android vs. témában (egyelőre) nem csak Samsung vs. Apple játszik?
Te a Samsung-ot éled meg ELLENSÉGKÉNT, mert Jobs apu ezt adta ki, de lassan eszmélhetnél... -
M2 #343 Máris szakítunk!? Éreztem én a vihar előtti csendőrt! :-) -
M2 #342
-
levente68 #341 Dehogynem, ti, mert almalogót raknánk a seggünkre, hogy nyalhasátok áhitattal.
Esetleg, kisfiam, alá is tudnád támasztani, hol hazudtam?
Vagy csak szokás szerint te hazudsz? -
levente68 #340 Aztakurvaaaaaaaaaaa, egyetértünk végre valamiben? 
Is this the beginning of a beautiful friendship?
-
M2 #339 Nem bírja ki a napot, hogy ne hazudjon.
-
M2 #338 Meddő beírás. (angolul van) :-) -
"Ideje lenne legalább egyszer korrekten válaszolni már..."
Én mindig korrekten válaszolok csak te nem látod, nem akarod látni, és olyanokat írsz amiket nem is mondtam. Tehát a korrektséget te a szádra ne vedd. -
M2 #336 Amikor egy gyár saját gyár lesz, akkor mit kell oda betolni, hogy elérjük az általatok emlegetett óriási előnyöket?
Tegyük fel van 100 milliárd dollárom, kinai saját gyárat vettem tegnap. Már saját. Mik a teendőim?
Hogyan készüljek fel jobban "saját korrekcióimra"? Várjanak egész nap guggolva a mérnökeim, készen a nagy ugráshoz? Vagy mit kell pontosan csinálni? Ti biztos tudjátok, mert már sokadszor emlegetitek, együttesen. :-) -
"Mi nem hangzott el? A 'reinvented'? Mindenre az hangzott el...."
Oké mutasd, hogy mikor írtam ezt. És ne gyere azzal hogy Jobs ezt mondta mert nem vele beszélsz.
"Az Apple által felvásárolt cég eredményeit, így az i5 SoC-jét pedig elismeri mindenki,"
Mhm... Vol Jin is?
"de nem kakilt a pelusba miatta mindenki, csak ti, akik a Samu eredményeit próbáljátok bagatellizálni."
Ahan tehát ha a semmit nem talalát ki az apple-t kijavítjuk akkor pelusba kakilunk szerinted, de te jogosan rágod le a körmöd, hogy a samsung telefonok mekkora innovációkat tartalmaznak (amire azóta sem mondtál semmit). Szokás szerint kurvanagy szemellenzővel sasolsz. -
"- nem hülye Samu, hogy elzavarja őket, de nem is fog sírva fakadni, ahogy te hiszed és reméled."
Nem hiszem, nem remélem. Ez a pénzről szól mint írtam semmi más nem számít.
"- Apple-nek NINCS, illetve akkor nem volt más választása, mint a Samu, de megzavarnám a lelki békédet avval, hogy most se nagyon van ;o)"
MHm ehhez képest az új iphone-ban mi az az 50% Samsung alkatrész? Hirtelen a procin kívül nem is jut eszembe más amit a Samsung gyártana. -
M2 #333 Az, mint a Holt-tenger vízszintje.
-
Nemár, én beírtam a google-be hogy iphone touchscreen, gyak az összes oldal amit feldobott az vagy arról szól, hogy ugyan nem ők az elsők, de az első jól működő igen, vagy technikai leírás, hogy miben different mint az akkor gyártott többi touch screen. -
http://electronics.howstuffworks.com/iphone1.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_(original)
http://inventors.about.com/od/istartinventions/a/iPhone.htm
És egy kis kiegészítés
What Apple did: One of the great modern pioneers of multitouch technologies was a company named Fingerworks, founded in 1998. They manufactured multitouch input devices like keyboards and “gesture pads.” Probably sensing the potential in blending multitouch technology and display screens, Steve Jobs had Apple purchase Fingerworks in 2005. The first product to come out of this innovation was the original iPhone. Apple has gone on to make multitouch displays a cornerstone of its “post-PC” devices. By the way… Seven years after that acquisition, the two men who founded Fingerworks are still senior engineers at Apple. -
levente68 #330 ... és az egyáltalán nem aggasztó Apple számára, ezt is mondd... -
levente68 #329 Magas, mi?
-
levente68 #328 ""Az Apple jelenleg ezt nem lenne képes megtenni!"
És ami még fontosabb NEM IS AKARJA! MEGTENNI!"
Maradjunk az előzőnél, ami fontosabb: nem tudja. De akarja, hidd el, figyeld a híreket ;o)Nagyon akarja és régóta, de ma a Samu-t még nem lehet kihagyni, sajnálom ;o)
Melyik is az a cég, aki megtagadta Apple szerződését, lekötéssel? Hoppá, biztos nem CPU, hanem gumilabda gyártó... :o) -
levente68 #327 Mi a mániám? Hogy emlékszem? Nekem szimpatikus mánia... -
levente68 #326 Nagyjából igazad van, de pár dolgot figyelmen kívül hagysz.
A saját gyár előnyeit még nem ecsetelted, de azért vannak, talán nem egy igazi lúzer Samu, mert van neki, ugye?
Na most, ha a saját gyáradban gyártasz, a saját korrekcióidra jobban felkészülhetsz, sőt eleve esetleg úgy kalkulálsz és alakítasz ki dolgokat.
Nem tudom, te mit gyártatsz, így azt sem tudom, mennyiből állt a te V2 project-edre az átállás, de ha az komoly, akkor valószínűleg ára van, ha csak apró, akkor lehet, hogy költséget nem számoltak fel. Nagy volumenű gyártásnál egy apró átállás is igen komoly költséget vonzhat, amit saját gyár esetén, ugye szerinted is olcsóbb, főleg, ha rákészültél... -
"Szal hogy kerek legyen amit írni akartam, mert 1-2 dolog kimaradt:
1. A piac már lehet, hogy nem fog a a szokásos Apple marketingre úgy reagálni, mint az iPhone bevezetésekor. Ha esetleg jön az AppleTV ott gondok lehetnek."
A kérdés hogy mit tud majd az a tévé. Ha tele lesz innovációval (ami ugye szerintetek nincs) akkor nem lesz gond vele. Ha egy síma tévét akarnak marketinggel sok pénzért eladni akkor viszont gond lesz.
"2. Az Apple stratégiája hogy 4-5 évenként kitalál egy újterméket, majd szép lassan kihátrál a piacról okosnak tűnik. Legalábbis amíg működik. Mert csak 1X vétse el a lépést, hozzon ki olyan terméket, amire elutasítóan reagál a piac és az Apple fejre fog állni!"
No ez a fejre állás van messze a valóságtól. Mindig azt hagyjátok figyelmen kívül, hogy hogyan áll az apple. A készpénztartaléka annyi mint a legtöbb gyártónak a sok éves haszna. (és itt nagy gyártókról beszélünk). Azt méritek fel rosszul, hogy jelenleg mekkora tartalékaik vannak. Hibát hibára kell halmozniuk ahhoz, hogy mondjuk 10 év múlva gondjaik legyenek. Sok kurvanagy piaci szereplőnek egyáltalán nincs készpénz tartaléka, sőt sok kurvanagy piaci szereplőnek a 10-15 összes haszna sem éri el azt a mennyiséget ami az applenél a "semmiben áll". Ezt nem szerencsés kihagyni a játékból pedig ti mindig megteszitek. -
hurkaur #324 "Ugyanazt tudom írni mint az előbb. A példád jó van egy kurvanagy cigánytelep az applenek meg van egy kis kertje. Mindenki nagyon magasról leszarja hogy mekkora a cigánytelep ameddig abban a kis kertben jól érzi magát, ráadásul jól megél az ott élőkből. Csak hogy képszerűek legyünk :)"
nem is mondhattam volna szebben :') -
"Valóban ők is gyártatnak, de ha saját gyárukban csinálnák valszeg, hogy hatékonyabban végre tudnák hajtani."
Tehát az összes nagy gyártó hülye hogy leépítette a gyárait, hiszen így marhára nem hatékonyak. (vagy lehet hogy mégis).
"Namost a világon a legnagyobb hülye az, aki csinál egy virágzó kis kertet, majd amikor bejönnek a cigók és sátoroslagzit rendeznek kicsit emberkedik, hív 1-2 biztonsági embert, majd mikor nem mennek semire szinte szó nélkül odébb áll, ahelyett hogy magasabb szintre vinné a dolgokat."
Húha megint nem értünk egyet. A te példádban ugyanis a virágzó kert tulajának le kéne züllenie cigánnyá.
"A Samu nem esztétikai okokból másolja az Apple termékeket, hanem mert ki akarja őket szorítani a piacról."
Ezzel soha nem vitatkoztam. A vita ott indult, hogy szerinted android részesedés = piac. Pedig ez nagyon nincs így. Ha meg azt nézed, hogy samsung vs apple akkor messze nem áll olyan rosszul az apple ahogy állítjátok. Innen indult az egész és ide fordultunk vissza. Ebben nem értünk egyet és nem is fogunk akármeddig ragozzátok. Mert mindig a komplett android rendszert nézed részesedés esetén és nem a Samsungot.
"mert a "cigányvajda" egyrészt csikkzsebből kifizeti, másrészt simán bukja a szép takaros parkocskáját.
Hogy képszerűek legyünk;)"
Ugyanazt tudom írni mint az előbb. A példád jó van egy kurvanagy cigánytelep az applenek meg van egy kis kertje. Mindenki nagyon magasról leszarja hogy mekkora a cigánytelep ameddig abban a kis kertben jól érzi magát, ráadásul jól megél az ott élőkből. Csak hogy képszerűek legyünk :)
"Amúgy szerintem is pusztuljon a maja civilizáció!"
Hát ha így fojtatják akkor ki fognak halni :) -
M2 #322 Te meg a harmadik, a legrosszabb: a hazudós.
A buta, a kiskutyusa és a hazudós. Filmet lehetne erről a három buta trollról csinálni, kár hogy nem nézné meg senki. :-)

-
M2 #321 Köszi, hogy jelentkeztél, te vagy a másik analfabéta lúzer, aki múltkor is beégett. Kiskutyus. :-) -
levente68 #320 Ezt a hazudós dolgot vedd át újra, paraszt...
Az amnéziádat látjuk, de nem toleráljuk...
-
M2 #319 Ez szerintem is így van. A Samsunggal nem kellett volna összerúgni a port, illetve kicsit csúsztak az időzítéssel. Az Apple gyártási gondokkal küzd. -
M2 #318 "Mert csak 1X vétse el a lépést, hozzon ki olyan terméket, amire elutasítóan reagál a piac és az Apple fejre fog állni!"
Tudod te hány szarfos cuccot hozott már ki az Apple? Feje tetején van? -
levente68 #317 "Miért nem? Legutóbb te linkelted a 10-15e forintos árkülönbséget. Akkor hazudtál?"
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNNNNNNNNNNNNNNNN?
Megint félrebeszélsz.
""Az i5 legócskábbja is sokkal drágább még a Note II-nél is és azért ott igen komoly különbségek vannak. A drágább modellek meg..."
Én hirtelen mindkettőre 800USD körüli árat találtam de most nincs időm szétnézni."
Mondd, nem is volt furcsa, hogy azonos áron van? :o) Vicces kenegetés újfent, bár inkább csak játszod a hülyét, mikor volt azonos árban?
""Ráadásul, te az S3-ra gondolsz, ha nem tévedek, abból meg több fogyott, mint az i5-ből, ha nem tévednek az erről cikkezők..."
Megint nem értem ez hogy jön ide. Akkor ha több fogyott belőle akkor már nem is a vetélytársa? Vagy mit akarsz ezzel mondani? (Ráadásul igen furcsa lenne egy komoly konkurenciától, hogy egy sokkal régebbi típusból adnak el többet mint egy néhány hónapja piacon lévőből. Majd end of life végén térjünk erre vissza, mert ez most olyan, hogy amikor kijön az S4 akkor majd lehet telepofával mondani, hogy de szar i5-ből sokkal több fogyott mint S4-ből. annak sem lenne semmi értelme!)"
Ahha, ismét a tekergetés...
Amúgy, de ha nem, akkor azonnal cáfoljátok, azonos időszakban volt nagyobb darabszám. De ezért is kár, csavargathatod, a lényeg megmarad.
#251-ben írtad: "a közvetlen vetélytársa egy nem sokkal olcsóbb androidos telefon"
Na, az a közvetlen vetélytárs csak addig az, amíg szerinted nem az? Áááá..
Nem sokkal olcsóbb, mi? A milliomos, aki százezer alatti összegeket észre se vesz.... háhá, vagy csak nagyvonalú, esetleg nagystílű?