396
  • M2 #116
    Ennyi blődséget is rég olvastam egy hozzászólásban. :-)
  • M2 #115
    Ja, a százhetes hozzászólásom címét is elárulhatom így utólag: "Lakmuszpapír". :-)))
  • M2 #114
    "bár csökken a profit, de jók vagyunk!"

Hol csökken a profit?
  • NEXUS6
    Ez egy értelmes forgatókönyv, kár hogy esélye sincs megvalósítani.

Ha a jelenlegi gyártók fenyegetve éreznék a gyártókapacitásukat. Abban a pillanatban úgy támadnák be az Applet, hogy a a keresarkú kocka, meg a fogaskerék settings ikonos dizájnszabadalompereit könnyes szemmel idézné vissza.

Az Apple sok szempontból ma már csak a Samu, meg az LG luxusmarketing cége. Segít bevezetni a piacon az új technológiát a hatalmas szájtépésével. De ha nem hajlandó technológiát venni, és innovatívkodni, és nagy mellénnyel sajátként hirdetni, pedig a rahedli pénzéből megtehetné, akkor nem lesz rá többet szükségük.
  • M2 #112
    "Befekteti új gyárba"

Ébresztő! XXI. század van, távol-keleti gyárak egymást taposva állnak sorban, hogy valamit fillérekért gyárthassanak. No nyugdíj-mizéria, no szakszervezetek, van viszont egy nap alatt sok száz ezer mozgósítható melós.

"marketingbe, R+D-be"

Egy bizonyos pénzmennyiség után már nincs értelmes hozománya a további injekciónak.
  • levente68
    Sokat hiszel Apple-ről, nem nagyon vesz ezek közül semmit meg. Nem úgy megy az, sajnálom…
    Ha úgy menne, már megvette volna, bár van elképzelésed, mekkora cégrészletecske a SEC?
    Kétlem a beírásaid alapján.

Amit meg nehezen fogtok fel: amin nagyobb a haszon, ott a kis százalékos eltérések komolyabb kiesést idéznek elő, pont ez a baj most, ahogyan áttevődő félben van a piac. Aki a szinteteknél komolyabban képes gondolkodni, annak ezt magyarázni sem kellene….
    Na most, hidd el, a befektetők értik, csak az ilyen vérfanok nem, viszont elárulok valamit, a vérfanoknak nincs lehetősége nyomást gyakorolni a cégre…
    Állj ki a részvényesek elé és magyarázd talán nekik, hogy bár csökken a profit, de jók vagyunk!

De aki nektek magyaráz, azt meg lehülyézitek, sebaj, attól még ti maradtok begyöpösödve.

Egyelőre a Sharp-ba fektetett vagyon se segített, ahogy tudom a gyártásfejlesztésen…
  • NEXUS6
    10 "Addig azert meg ott van a vilag jo nagy resze... plusz hatalmas keszpenztartalekok ;)"

Hát ez jól hangzik, de értelmes cég tudod mit csinál, amint van egy kis tőkéje? Befekteti új gyárba, marketingbe, R+D-be.
    Az üzletben az álló pénz akkora marhaság, mint telót venni csak azért hogy fittizhess vele.
    Vagy mire készül az Apple, világvégére, hogy tartalékolja? Esetleg meg akar venni valami kis olcsó banánköztársaságot, pl Magyarországot?

"Fogalmam sincs, de az iPhone-t sem varta senki. Lesz valami hasonlo mostanaban? Nem tudom. levente68-at kene megkerdezni, o rendelkezik jovobelato-kepessegekkel :)"
    Áááá, nem is veszel te bennünket komolyan!

"Meretek hajszolasan a kepernyoatlo ertelmetlen noveleset ertem. Abnormalisak mar ezek a 4"+ telefonok, szamomra. Olcso anyagon meg leginkabb a recsego-ropogo muanyagot."
    Hát pedig valaki megvette azt a +30 milkó SGS3-at is.
    A tok meg inkább ropogjon, mint karcolódjon, bár ízlések és pofonok.

"Megis bevetelben az Apple mogott jarnak."
    GOTO 10
  • M2 #109
    "De M2-őt szeneslapáttal tudnám ütni, olyan rühelletes személyiség."

Nyugi, "szerelmünk" kölcsönös! :-)
  • M2 #108
    Apple egész pontosan 0 százalékkal is diktált már trendet. :-)
  • M2 #107
    Vagy nézzünk egy másik forgatókönyvet:

Apple beszáll tőkével és növeli a gyártói kapacitását, két év alatt a mai tízszeresére. Az olcsóbb előállítás miatt 100-100 dollárt enged is a darabáron, berak pár "forradalmi" dolgot az OS-be és továbbra is veszik mint a cukrot.

Táblagépek piacán ugyanez, oktatási intézményeknek fél áron adja az iPadeket, így ez lesz az új iskola-szabvány.

Kijön az Apple tévékészüléke, ár kétszeres de sok az újdonság (beépített játékgép, arc és hangfelismerés, egyedi csatornákra előfizetés, forradalmasítja a televíziózást). Profit itt is az egekben. Apple éves bevétele pár éven át sorra dönti a rekordokat.

Közben az okostelefon piac maradékát bekebelezte a Google-Samsung páros. Apple gondol egyet és az óriási tőkéjéből megveszi mindkét céget kilóra. Nokiát és Microsoftot meghagyja mutatóba.

Ezt csak azért írtam le, mert pont annyi a valószínűsége, mint annak, hogy az Apple becsődöl vagy eltűnik a piacról.
  • NEXUS6
    Ki a nyertes? Az aki a passzátszelet fingja!
    10%-kal nehezen diktálsz trendet, bár esetenként az Apple hála a jó marketingnek képes rá.
    Azonban, ha nincs innováció, technológia, amit mások kifejlesztenek és te lehiénázhatsz, akkor a marketing önmagában kevés lesz.
  • Vol Jin
    Ezt csak azért fogod fel problémaként, mert kényszeres vagy. Először is leírod a véleményed, és utalsz valami linkre ha akarsz, mert fontosnak tartod.

Te viszont súlyos kényszerlinkelési szindrómában szenvedsz.

Mellesleg vágod, hogy mennyire nincs értelme annak amit művelsz? Mondjuk alapból hápogsz ezen cikk tartalma miatt. Hogyhátmegaszondjanemigaz. Szerinted ennek a cikknek van linkje vagy nincs? Ugye sejted, hogy mire akarok kilyukadni?

Egyébként meg egy tanács. Amikor elkezdesz kényszeresen idegen nyelveken linkelgetni, azt pont lefogják szarni az emberek magasról, téged meg egy aberált pöccsnek fognak tartani.

Normális ember azt tudod hogy csinálja? Leír valamit a saját szavaival, amivel meg alátámasztaná, annak esetleg megadja a linkjét, vagy a lényeget egy sorban idézi, vagy összefoglalja, hogy mit közöl a link.

Most elárulom, hogy nagyon egy ellenszenves figura vagy. Pedig nekem ilyen nagyon nincs. Bárkinek bármilyen ellenvéleménye van, öt perc múlva egy másik topikban eltársalgok vele. Hülyének is nézem, aki másnap hápog egy tök más topikban, hogy tegnap felbosszantotta valaki vagy gizdázik, hogy mennyire neki volt igaza, meg ilyenek. De te, Narumon tenyérbemászóak vagytok. A totál unszimpátia. De M2-őt szeneslapáttal tudnám ütni, olyan rühelletes személyiség.

Te ezzel a linkelgetési mániáddal vívtad ki ezt az egészet. Egyszer arról követeltél linket, forrást, amikor a másikra azt mondtam, hogy szerintem bolond.
  • M2 #104
    Vegyünk egy egyszerű matek példát: az Apple piaci részesedése 10%, de a készülékeket olyan drágán tudja értékesíteni, hogy a haszna darabonként tízszerese a maradék 90% részesedés többi szereplőjének. Nem is annyira túlzóak a számok, ha belegondolunk, mekkora haszon lehet egy 700 és egy 100 dolláros készüléken (merthogy a 90% lényeges többsége ilyenekkel lesz elárasztva).

Az Apple az eladáson túl is keres még a készülékein, legyen ez elosztva, mondjuk +20%.

Ki a piac igazi nyertese?
  • NEXUS6
    Akkor egy kicsit átmegyek Papi-ba:
    "By the end of 1990s Nakamichi failed to transition properly. In 1998, it was acquired by the Grande Holdings, a Chinese company based in Hong Kong. Grande Holdings included electronics companies Akai and Sansui. Niro Nakamichi left in 1998 to set up Mechanical Research Corporation. The company went into bankruptcy protection on February 19, 2002.[3] In Nakamichi's defense, many high end audio manufacturers were forced to merge or sell to larger holding companies during this time period; such well known companies include McIntosh and Mark Levinson.[citation needed]

The company emerged from bankruptcy and repositioned itself as a manufacturer of high-end "lifestyle" systems" a la Bang & Olufsen. They also manufacture a range of CD changers available for Hi-fi, computer, and car audio use."
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nakamichi

Szóval a név az még valóban megvan, hülyeség is lett volna veszni hagyni ezt a brandet.
  • narumon
    "Azért csak jelzem volt 1-2 cég aki bexart, amikor a magnó piac bedöglött pedig nagyágyúk voltak, pl. Nakamichi."

Rossz példa. A Nakamichi él és virul.
  • Papichulo
    "Hát személy szerint elég sokat olvsagatok angol nyelvű szövegeket, meg nézem eredetiben, a filmeket esetleg besegítve angol felírattal."

Remek! Akkor neked a jovoben nyugodtan idezhetek angolul, ugye? :)

"az angol szöveg magyar nyelvű összefoglalására többet adnak ám a nyelvvizsgán, szal neked meg arra kéne gyúrni, ha nem megy!"

Elhiszed, hogy a legkisebb szuksegem sincs nyelvvizsgara? :)
  • M2 #100
    "Nem azért mondom, de a Samunak elég jól bejött ez az "olcsóság", hányszor ad el több telót, mint az Alma? 3-4X?"

Nem az eladott mennyiség számít, hanem az éves profit. Például a Nokia ma is négyszer annyi telefont ad el, mint az Apple.
  • Papichulo
    "Csak azt a 10 évet kell valahogy átvészelnie az Apple-nek."

Addig azert meg ott van a vilag jo nagy resze... plusz hatalmas keszpenztartalekok ;)

"szerinted mi lesz ez az egetverő zseniális dolog? AppleTV?"

Fogalmam sincs, de az iPhone-t sem varta senki. Lesz valami hasonlo mostanaban? Nem tudom. levente68-at kene megkerdezni, o rendelkezik jovobelato-kepessegekkel :)

"szegény M$ mégis csak elkövetett egy égbekiáltó baromságot, úgy híják Windows8."

Mindenhol olvasom, hogy mennyire sok embernek nem tetszik, de nekem szemely szerint meg nem volt szerencsem hozza. De legalabb olcson adjak, lehet, hogy $39-et raszanok, ugyis van valamelyik fiokban egy regi WinXP sajtopeldanyom, melyrol elmeletileg lehet upgrade-elni. Vagy meg ennyit se aldozzak ra?

"Hmmm, méretek hajszolása? Olcsó anyagok? Mit értesz ez alatt?"

Meretek hajszolasan a kepernyoatlo ertelmetlen noveleset ertem. Abnormalisak mar ezek a 4"+ telefonok, szamomra. Olcso anyagon meg leginkabb a recsego-ropogo muanyagot.

"Belül viszont ugyan az van mindegyik telóban, ott mit értesz olcsóságon?"

Ott semmit, a high-end telefonok nagyjabol tenyleg ugyanazt tartalmazzak belsoleg. Az aruk is nagyon hasonlo :)

"Nem azért mondom, de a Samunak elég jól bejött ez az "olcsóság", hányszor ad el több telót, mint az Alma? 3-4X?"

Megis bevetelben az Apple mogott jarnak.
  • NEXUS6
    Ha már megint előjön a téma, leírom mégegyszer.
    Xerintem nem az volt a tahóság önmagában, hogy mennyi dolgot besmitteltél, hanem hogy elvártad azt, hogy valaki megfejtse, kisilabizálja, hogy mi a kisfaxomat akarsz ezzel mondani. És ha felhívták rá a figyelmedet, még az volt a bunkó.
    Az hogy az egész idegen nyelven volt, csak hab a sütin.

Azt mondod gyakoroljunk egy kis angolt? Hát személy szerint elég sokat olvsagatok angol nyelvű szövegeket, meg nézem eredetiben, a filmeket esetleg besegítve angol felírattal.

De tudod mit ajánlok, az angol szöveg magyar nyelvű összefoglalására többet adnak ám a nyelvvizsgán, szal neked meg arra kéne gyúrni, ha nem megy!
  • NEXUS6
    "Mit akarsz ezzel bizonyitani? Hogy csokkentek az Apple desktop eladasai? Mint mondtam regota vart frissites volt, plusz amugy is egyre nepszerubbek a portable szamitogepek, mivel ma mar ezek teljesitmenye es ara is megfelelo a legtobb vasarlonak. Ebben a szegmensben meg dinamikusan no az Apple, a csokkeno piac mellett. Vagy te akkor is mar veszharangot kongattal, amikor csokkentek a magnoeladasok, mivel megjott a CD technologia?"

Jó, nem kínozlak.
    Azért csak jelzem volt 1-2 cég aki bexart, amikor a magnó piac bedöglött pedig nagyágyúk voltak, pl. Nakamichi.

"Ettol meg Kina nagyon messze, mivel mar eleve a kulturanak nem resze a szellemi tulajdon vedelme. Persze fog majd javulni a helyzet, de addigra mar ott is meg fogjak tudni engedni maguknak az emberek az Apple termekeket es ezaltal javulni fog a piaci reszesedesuk is, feltetelezem."
    Hát úgy legyen. Csak azt a 10 évet kell valahogy átvészelnie az Apple-nek.

"Persze ebben a versenyben ugyanugy nem fog gyozni az Apple, hacsak nem talalnak ki valami egetveroen zsenialisat es ugyanakkor nem kovet el a MS valami egbekialto baromsagot."
    Na. Hát erről van szó, szerinted mi lesz ez az egetverő zseniális dolog? AppleTV?
    Amúgy szegény M$ mégis csak elkövetett egy égbekiáltó baromságot, úgy híják Windows8.

"Megis az Apple vasarlok 92%-a ismet csak iPhone-t venne, mig az iPhone vasarlok 13%-a androidrol valtott. Mindezt novekvo eladasi adatok mellett. Amugy szerintem a meretek es a specifikaciok ertelmetlen hajszolasaval, plusz az olcso anyagok ertelmetlen merteku hasznalataval az SEC kezd egy nagyon rossz iranyba haladni, szerintem."
    Ez a vásárlói ragaszkodás szuper, csak éppen a világ nem Apple-s fele meg gyorsabban növexik, mint ahányan Apple terméket vennének. Ezt mutatják a piaci részesedés arányai.
    Hmmm, méretek hajszolása? Olcsó anyagok? Mit értesz ez alatt? Szerinted egy alu tok mennyivel drágább, mint egy polikarbonát, és miért is jobb pl telótoknak? Nekem az előző telóim fémtokosak voltak, de kösz nem kérek belőlük többet. Ez volt az egyik szempont az új kiválasztásánál. Karcolódnak, kopnak. 1 év után úgy néztek ki, mintha a pásztorkutya megrágta volna.
    Belül viszont ugyan az van mindegyik telóban, ott mit értesz olcsóságon?
    Nem azért mondom, de a Samunak elég jól bejött ez az "olcsóság", hányszor ad el több telót, mint az Alma? 3-4X?
  • Papichulo
    "Az ember azt várja el a tévétől, hogy bekapcsolva nézhető legyen, és nem azt, hogy valamilyen operációs rendszer bebootol. "

Ugye azzal azert tisztaban vagy, hogy a legtobb mai tv-n is valamilyen OS fut - nagyreszt Linux?
  • Papichulo
    "Nem fogod fel, hogy nettó tahóság, hogy egy magyar nyelvű oldalra rendszeresen angol szöveget fosol be?"

Szerintem meg neked kene megertened, hogy ebben a temaban is a legtobb forras az angol nyelven all rendelkezesre. Ilyenkor mi a kivanatos modus operandi? Ugye azt te sem varod el, hogy egy ekkora - vagy akar barmekkora - szoveget leforditsak?

Szomoru, de ilyenkor negy opcio marad. Vagy mar eleve tudsz angolul es nem okoz gondot, megprobalod magadtol leforditani es ezaltal is tanulsz vagy pedig nekifutsz a szovegnek a google translate-tel es remeled, hogy ertelmezheto szoveget ad... ha ezek kozul egyik sem megfelelo, akkor sajnos "don't pass go, don't collect 200 dollars..." ;)

• Vol Jin
    "Az az igazsag, hogy ha jovore esetleg kijon az Apple tv-keszuleke, akkor is a haterek kopkodni fognak, hogy a Samsung mennyivel olcsobb es egy firmware hack-kel az meg mennyi mindent tud es csak az birkak vesznek ebbol, mikozben az USA meg lesz orulve erte,"

Ugye sejted, hogy most azt írod le, hogy az Apple 80 évvel a Samsung után kezd el tévét gyártani, okostévét meg mondjuk 5-el, de az Apple tripla áron fog eladni egy rakást belőle?

Egyébként egy androidos tévé most bukás lenne. Az ember azt várja el a tévétől, hogy bekapcsolva nézhető legyen, és nem azt, hogy valamilyen operációs rendszer bebootol. Vagy azt, hogy feljöjjön egy tablet screenje. Ha bekapcsoljuk, menjen a tévé. Hurrá, van benne böngésző, lehet programokat feltolni, csak ez az egész legyen rejtve egy menüben. Egyszerűen nem érdekel senkit. Az Apple kiadja iOS-el a tévét, és megleszel őrülve érte. Mert nem a mi, hanem a ki csinálja számít. Ami pedig divathájp.
  • narumon
    Igazi forradalom már nem volt 160 éve.
  • levente68
    ""De, szerintem temessük inkább a Samut együtt, ok?"

Ha nektek ez jelent oromet, temessetek! ;)"

Milyen érdekes, bármennyire próbálok nagyobb troll lenni, mindig alulmaradok.... :o)
  • levente68
    Nem nulla, de a forradalom az nem volt igazi...
  • levente68
    Good for me for example ;o)
  • Vol Jin
    "Ismetelten, melyik kijelentessel vitatkozol? Cafolj ervekkel es forrasokkal!"

Nem fogod fel, hogy nettó tahóság, hogy egy magyar nyelvű oldalra rendszeresen angol szöveget fosol be? Kurvára nem vitatkoztak veled, csak erre hívták fel a figyelmedet.
  • Vol Jin
    Ha kérhetném kazah, üzbég, mandarin, kantoni és tadzsik nyelven idézgess legközelebb!
  • narumon
    "De amúgy az innováció az nulla."

Ez meg a te véleményed. Szöges ellentétben áll mondjuk az enyémmel meg még sok más emberével.
  • Papichulo
    "Szerinted."

Igen, melyet ki is emeltem: "Amugy szerintem a meretek es a specifikaciok ertelmetlen hajszolasaval, plusz az olcso anyagok ertelmetlen merteku hasznalataval az SEC kezd egy nagyon rossz iranyba haladni, szerintem."

Ha pedig az androidrol valtok szamara gondolsz, akkor az nem szerintem, az statisztikak szerint :)

"Note II nagyobb mértékben fogy, mint azt bárki várta volna"

Iszonyat nagy is meglepodes a szakmai forumokon. En sem tudom felfogni, hogy kinek van szuksege phablet-re, de ezek szerint van, akinek van. Good for 'em...

"De, szerintem temessük inkább a Samut együtt, ok?"

Ha nektek ez jelent oromet, temessetek! ;)
  • narumon
    Jobs a Pixarban volt.
  • Vol Jin
    "Javitson ki valaki ha nem jol tudom de bill gates anno megvette az apple reszvenyeinek 51%at es o tette be munkas pistit oda ahonnan az elezo vezeto igy picsanrugta minta szel. Mert akkor majdnem total taccsra tette.
    Szal bill batyo mentette meg a szemetdombtol a ceget."

Kijavítalak.
    Steve Jobs alapítója volt a legnagyobb hollywoodi CGI stúdiónak. Indrustian Light and Magic? Talán Spilberggel, és George Lucassal nyomta közösen az ipart. Bocs, ha rossz céget mondok, régen volt. Na ezt adta el, és szállt be újra az Applebe, Bill Gates pedig egy kisebb tőkeinjekcióval, de nem 51%-al. 100-500 millió dollár közötti összeggel. 150 vagy 500 rémlik, de lényegtelen.
  • Vol Jin
    Nem szeretném Tim Cookot védeni, de semmivel sem volt innovatívabb az Apple, mint most. Évente kiadnak egy iphonet meg egy ipadet, az asztali gépekben meg időnként frissítésként megjelennek az aktuális processzorok.

Nagyon nem követem a termékpalettájukat, de van egy telefonjuk, egy tabletjük (minivel már kettő), van egy laptopjuk, meg van egy lapos laptopjuk, egy asztali gépük, egy miniatürizált asztali gépük pinduri dobozban, meg van egy monitorban a gép megoldásuk. És ez így volt tavaly előtt, meg azelőtt, meg azelőtt is. Szóval baromira nem értem, hogy milyen sosem volt innováció szűnt volna meg.

Oké, Steve Jobsot körbe röhögtem, amikor egy minden irányban megduplázott ipod touch-al elkezdett bohóckodni, hogy forradalom van. Nem volt, de csinált egyet. Marketing, hájp, és ma már mindenkinek valami hasonló kell, vagy csakazértsemkell, de mindenkinek van véleménye róla. És ez hatalmas teljesítmény volt.

De amúgy az innováció az nulla.
  • levente68
    Szerinted.

Sok tíz milliónyian meg máshogy látják és egyre többet vesznek belőle, Note II nagyobb mértékben fogy, mint azt bárki várta volna, pedig az aztán végképp nem lesz néptelefon. Két hónap alatt ötmillió...

De, szerintem temessük inkább a Samut együtt, ok? :o)
  • Papichulo
    "Pedig gondolom a desktop vásárlók is nagy márkahűek, de azért anyázni fognak és főleg azért, ha esetleg az Apple szünetelteti ezt a termékvonalat, hogy finoman fogalmazzak."

Mit akarsz ezzel bizonyitani? Hogy csokkentek az Apple desktop eladasai? Mint mondtam regota vart frissites volt, plusz amugy is egyre nepszerubbek a portable szamitogepek, mivel ma mar ezek teljesitmenye es ara is megfelelo a legtobb vasarlonak. Ebben a szegmensben meg dinamikusan no az Apple, a csokkeno piac mellett. Vagy te akkor is mar veszharangot kongattal, amikor csokkentek a magnoeladasok, mivel megjott a CD technologia?

"Ma már egyetlen cég sem követi el azt a hibát, hogy illegális sw-vel dolgozzon. A magánszemélyeknek eladott gépek közül talán 10% lehet, amit OS /gyak windóz/ nélkül adnak."

Ettol meg Kina nagyon messze, mivel mar eleve a kulturanak nem resze a szellemi tulajdon vedelme. Persze fog majd javulni a helyzet, de addigra mar ott is meg fogjak tudni engedni maguknak az emberek az Apple termekeket es ezaltal javulni fog a piaci reszesedesuk is, feltetelezem. Azert latni, hogy azokban az orszagokban ahol alacsony a kalozsoftware-ek aranya, ott altalaban magasabb az Apple termekek penetracioja is. Persze ebben a versenyben ugyanugy nem fog gyozni az Apple, hacsak nem talalnak ki valami egetveroen zsenialisat es ugyanakkor nem kovet el a MS valami egbekialto baromsagot.

"A SGS3 pedig abban a piaci szegmensben amire az Apple koncentrál az egyik legnépszerűbb teló típus jelenleg, az eladásokat nézve."

Megis az Apple vasarlok 92%-a ismet csak iPhone-t venne, mig az iPhone vasarlok 13%-a androidrol valtott. Mindezt novekvo eladasi adatok mellett. Amugy szerintem a meretek es a specifikaciok ertelmetlen hajszolasaval, plusz az olcso anyagok ertelmetlen merteku hasznalataval az SEC kezd egy nagyon rossz iranyba haladni, szerintem.
  • csimmasz
    Annó az Apple nagyon komolyat durrantott az iPod iPhonnal meg az iPaddal, én kíváncsi leszek van e még elég puskapor egy hasonló akcióra, ha nem lesz akkor valószínű az lesz amit jósol a cikk, egy maxiprofitot termelő cégből egy olyanná válik mint bármelyik másik, keményen kell küzdenie a versenytásrakkal.
    Szerintem ahoz nagy csoda kell, hogy szarul menjen a bolt az almának de az i-termékek beállnak arra a szintre ahol most a laptopjaik vannak, egy kis réteg élvomnalbeli eszközei.
    Azt mindenkinek látnia kell, hogy ez az Apple hájp sem tarthat örökké.
  • NEXUS6
    "Ertsd mar meg, hogy meg most is no a forgalma! q2q es y2y is novekszik! Desktop csokken, viszont a notebook az joval jobban nott. Mar mashol is elmondtam neked, ez a regota vart termekfrissitessel is magyarazhato, ahol tobb uj modellt is bejelentettek. Egyszeruen sokan kivartak a vasarlassal az egy honappal ezelotti keynote-ig."
    Höhöhö. Kezdesz pszichológiai eset lenni, no offence, ténymegállapítás.
    Beidézhetem a kérdésemet újra?
    "Had pontosítsak, mert látom nem látod, vagy nem akarod látni mire akarok célozni, mindegy nagyjűból, hogy évi 13%, vagy 20% mínusz, mert a trendet folytatva olyan 2-3 éven belül az Apple is elér arra szintrre, hogy nem éri meg neki EGYÁLTALÁN desktop gépek gyártása! Na akkor mi lesz, szerinted?"

Pedig gondolom a desktop vásárlók is nagy márkahűek, de azért anyázni fognak és főleg azért, ha esetleg az Apple szünetelteti ezt a termékvonalat, hogy finoman fogalmazzak. De természetesen ilyen nem lesz.

"A Microsoft sincs ott erdemben. A programjai kalozmasolatai vannak ott. Nem lattad, hogy Hollandiaban tobb beveteluk van, mint egesz Kinaban? Szerinted nem cserelne el egesz Kinat egy ujabb Nemetorszagert az MS?"
    Höhöhö. Most tényleg ilyen naiv vagy, vagy csak meg akarsz etetni, hogy nem tudod, hogyan nyúlja le az M$ a piacokat?
    Magyarország 90-es évek, nem csak hogy magán, de cégesfelhasználót is lepkehálóval kell összefogni, ha legális kopit akarsz találni.
    15 évvel később a sw kalózkodást súlyosabban büntetik, mint az emberölést. Ma már egyetlen cég sem követi el azt a hibát, hogy illegális sw-vel dolgozzon. A magánszemélyeknek eladott gépek közül talán 10% lehet, amit OS /gyak windóz/ nélkül adnak.
    Szerinted ez hogy lesz majd Kínában 10-20 év múlva? Vagy legalább is mit remél az M$, hogy hogy lesz. Mert tudod ők hogy gondolkodnak? Nem baj, hogy a júzer kalóz wint, használ, mert inkább ezen szocializálódjon mint a konkurencián!

"Nem lehet az Android ternyeresevel versenyezni az uzleti modellje miatt. Az Apple meg sem probalja, hanem o mas piaci szegmensben mozog. Ezert is jo, hogy nem probal meg olcso telefont adni, mivel ugyis megszivna es csak magat jaratna le."
    Ez így részben igaz. Az Apple tényleg meg sem próbálja, esik is rendesen a piaci részesedése. Azonban nem más piaci szegmensben próbálkozik, ugyan is nincs "más" piaci szegmens! A SGS3 pedig abban a piaci szegmensben amire az Apple koncentrál az egyik legnépszerűbb teló típus jelenleg, az eladásokat nézve.
    Nem értem, hogy miért gondolod, hogy egy olcsó telóval lejáratná magát? Az iPod Shuffle-lel lejáratta magát?

"És TI Apple-hívők azt zsolozmázzátok, hogy minden így van a legnagyobb rendben."
    Ezt hol mondtam? Ezt szerintem csak te kepzeled be magadnak. En annyit mondtam, hogy pillanatnyilag az Apple helyzete irigylesremelto es egyhamar nem kene temetni."
    AHA. Szerintem én hülye vagyok, vagy csak irtó gyenge a szövegértésem!

"Ez igy van. Hanyszor irtam mar le, hogy a diverzifikaciora szukseg van? En azt sem szeretnem, ha az Apple erne el 90%+-ot."
    Jé, valamiben egyetértünk. Csak ha azt írom le, hogy az Apple ugyan olyan cég, mint bármelyik, pl akár a Samu, akkor kapok az arcomra.
  • hungi
    Azért az mennyire gáz, hogy már csak abban a statisztikában tudtak nyerni, ahol a gazdagok költöttek a legtöbbet Apple termékeken keresztül karácsonyi ajándékokra...
  • Papichulo
    Meg egy dolog amiben nagyon eros az Apple, megpedig a markahuseg es a vasarloi elegedettseg:

"The majority of US iPhone 5 sales, 62%, have come from existing Apple owners upgrading to the new device, although Apple has also benefitted from people switching from Android devices (13%), people switching from BlackBerry devices (6%) and a small number of first time smartphone owners.

Sunnebo comments: “Apple has always managed to maintain loyalty levels far above the competition, and this has clearly played a part in driving sales of its new device. An impressive 92% of existing Apple owners in the US said they will choose an iPhone the next time they upgrade." - http://www.kantarworldpanel.com/Global/News/Soaring-iPhone-5-sales-in-US-knock-Android-into-second-place

"Overall Apple (AAPL) earned a customer satisfaction score of five out of five, while no other manufacturer’s smartphones even topped three out of five." - http://bgr.com/2012/09/07/iphone-customer-satisfaction-bests-rivals-jd-power/

Ugyanez megfigyelheto az OSX szegmensben is:

"Apple customers are more satisfied than any other PC customers, as they rated their experience with Apple computers at an 86 on a 100-point scale. For perspective, consider that Dell (DELL) was the only other PC manufacturer to even score above 80 in the survey as HP (HPQ), Acer and Toshiba (TOSBF) all scored 79 or below." - http://bgr.com/2012/09/18/apple-computers-top-acsi-survey/