Elveszíti a mobilháborút az Apple

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Ha esetleg jobban érdekelne a csipek gyártástechnológiája, és nem a roppant-felhasználóbarát-dizájnelemek szintjén ragadnál le, valaszeg annak találnád. De nálad valszeg addig terjed az IT, hogy dobsz egy hátast ha esetleg valamelyik gyártó kijön valami cuki default ikonkészlettel. Legalább is az eddigi HSZ-eidbõl nekem ez jön le, bocs.
😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Mikor ezt a hsz-t elolvastam, akkor én is felsírtam...

往前看同志

Ó, de kár....

Hol is ömlengtem? Mit nem értettél, drágám? Kis szegénykém, téged mindenki csak bánt...

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Okoska!
Mitõl lett ez õskommunista bölcsesség?

往前看同志

"Mi lenne, ha flame helyett esetleg egy értelmes hsz. is jönne tõled, esetleg szép magyar ékezetekkel?"
Hogy lemaradjak Levente zsenialis omlengeseirol? Vilagert sem!

killall imagent

Igen, megtanultuk, ahogy te csak a trollkodást.

Mi lenne, ha flame helyett esetleg egy értelmes hsz. is jönne tõled, esetleg szép magyar ékezetekkel?

Mit vegyek neked, amit apu-anyu nem vett és tudnál vele ilyesmit?
Nem lesz olcsó mondjuk...

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Ram mindig szamithatsz. <3

killall imagent

Hát, alulnevelt és alulmûvelt tahókám, nálam kevesen kevésbé õskommunisták, de tõled ennél értelmesebbet nem is vártunk...

uhh levente, koszonjuk mai magasroptu oskommunista bolcsessegeid egyiket. felsirtam

killall imagent

" mert vétkesek közt cinkos aki néma"

Látod, az ilyen dumával húzod magadra az ellenszenvet.

Meséld el tehát, ha ma kellene megbirkóznia a gyártással Samsung nélkül, mi lenne?

Valamint, mi lenne a Samsung-gal, ha ma kellene Apple nélkül léteznie?

Ezért kár ezt a dumát tolni.

Mar megint kezdesz atszokni erre az egymas segget szagolgato stilusra.

killall imagent

"A vicces az, hogy a "korrekt" és igazság szeretõ kollégáinak eszébe nem jut szólni, hogy akkora blõdséget beszél..."

Nem ertem, hogy itt miert is kellett volna szolnia barkinek, barmit? Az az o velemenye, ez nem egy teny. Majd ha ezen vitazni akarsz vele, akkor utkoztetitek az allaspontjaitokat es elmagyarazza, hogy miert gondolja ezt.

Érdekes, én sem. Sõt, mivel nem is szeretnék egy ilyen szarral egy hullámhosszra kerülni, nem is kívánom érteni.

"Soha nem így adták elõ. Azonban az a minõségû érintõképernyõ ami az iphone-okon megjelent, nemhogy az õ ötletük volt de még az õ szabadalmuk is. Furcsa mi?"

Furcsa, mert szerintem nem igaz. De egy linket hozz és kiderül.

Nem csodalom, hogy nem erted.

killall imagent

Nem látom az összefüggést.
Te szerintem egy kis flémkeltõ paraszt vagy, mi köze ennek az általad említettekhez?

Igy igaz Levente, de most kerlek faradj at az idegosztalyrol, es magyarazd meg miert lett nalam az ev innovativ dij nyertese a Microsoft, ha applefanboy vagyok.

killall imagent

narumon
"Nekem az a problémás ezekkel az apllefanokkal, amikor mellszélességgel védik az ikonvédjegyeztetést, meg a szabadalmi kerek sarkot. Meg a trollpereskedõ mentalitást."

Szerintem nem minden apple fan ilyen. Én pl egyetértek a 90%-val annak amiért a Samsungot bebüntették. Konkrétan a kerekített sarok esettel nem. Csak mindig ki akarjátok SARKOSÍTANI (érted SARKOSÍTANI 😄), hogy ez miatt kellett 1Mrd-ot csengetnie Samunak. Tudtommal ez egy nagyon kicsi része a dolognak (sõt én még annó azt olvastam, hogy ezt pl a bíróság elvetette de tény, hogy nem olvastam át a komplett anyagot).

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Es ebben mi a forradalmi? Biciklit en is tudok am osszeverbuvalni otthon, de hogy te azt nem elvezned, az is biztos. :-)

killall imagent

Itt viszont én mondom, hogy neki hiába magyarázol, egy robot és ezt égették az EEPROM-jába...

A vicces az, hogy a "korrekt" és igazság szeretõ kollégáinak eszébe nem jut szólni, hogy akkora blõdséget beszél...

Ez am a nagybetus Innovacio, ez nem is kerdes.

killall imagent

narumon
"A különbség, hogy a Samsung legalább alkatrészt is gyárt, meg saját üzeme is van."

Én ezt soha nem fogom megérteni. Ez miért pozitívum? Miért kell, hogy egy vevõt egyáltalán érdekeljen? A legtöbb terméked ami otthon van bérgyártásban készült, felesleges saját gyárat fenntartani. (applenek egyébként volt de megszüntették még kurva régen).

"Ráadásul az iphone fele samu alkatrész."

Nem hinném. Talán pár alkatrész Samsung benne, de szerintem a 10%-ot nem éri el. Vagy azt is Samsung alkatrésznek számítod amit a Samsung bérgyárt az apple-nek?

"Az Apllenek van féltucat terméke, a Samsung meg a mosógéptõl kezdve a tévéig mindent gyárt. Azon sem lepõdnék meg, ha rotációs kapát is árulnának."

Ez meg megint miért döntõ tényezõ egy telefon vásárlásnál / telefonos témánál?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Ellenben ha az Applel szemben fogalmaz meg valaki enyhébb kritikát, itt örjöngitek ki magatokból a hirtelen támadt ideget. Hazudoztok, csúsztattok, és nevetségessé teszitek magatokat."

Szerintem ez nincs így. Én pont ennek az ellentetjét látom. A legritkább esetben jön normálisan megfogalmazott kritika apple termékre. Általában csúsztatás és hazugság (vagy sok esetben tudatlanság) amivel letámadják tipikusan az iphonet. Visszanézhetnél hányszor kötöttünk mondjuk olyanba bele amikor valaki azt írja, hogy neki kicsi az iphone kijelzõje ezért egy nagyobb kijelzõs samsungot választott. Soha senki nem kötne bele, csak ez még soha nem így hangzott el. Általában van mellé vagy valami mocskolódás vagy egy rakat hazugság társítva.

"Az érintõképernyõs telefonok drágák voltak, ezért alig vette õket valaki. Nem az volt a probléma, hogy kényelmetlenek voltak, hanem igény nem volt rá."

No látod itt nagyon nem értünk egyet. Mi anno cég szinten kaptunk HP telefonos PDA-kat. Az összes munkatárs utálta mint a szart. Kényelmetlen volt használni, rendkívûl ormótlan és használhatatlan volt. Szinte mindenkinek volt mellé normális telefonja és nem is vitte haza azt a használhatatlan valamit. (ráadásul nem is volt drágább mint a mostani okostelefonok!).

"Az Apple csak abban alkotott nagyot, hogy marketinggel eladta az addig érdektelent."

Ez az amit TE így látsz, én teljesen máshogy de ha én ezt meg merem említeni akkor már troll vagyok meg applefan.

"Az apple meg úgy adja elõ a sztorit, mintha az õ ötletük lett volna az érintõképernyõ,"

Soha nem így adták elõ. Azonban az a minõségû érintõképernyõ ami az iphone-okon megjelent, nemhogy az õ ötletük volt de még az õ szabadalmuk is. Furcsa mi?

"ha meg kiderül, hogy nem, akkor jön a szlogen, hogy dehát az elsõ használható az övék volt. Francokat."

Oszt mégis.

NEXUS6
Köszike!
😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
"samsung es a forradalmi.. ahahah. Ugyanolyan ocska igenytelen gyarto, mint 10 eve, csak most nagyobb a fustje."

A Samu a világ legnagyobb memória csip gyártója, 2010-ben pl a világon elsõként vezette be a 30 nm es technolóiát DRAM, a 20-ast NAND flash memóriáknál. Jó eséllyel van olyan termék a birtokodban, amiben Samu memória van.
2014-ig várhatóana legnagyobb félvezetõ gyártó címet is megszerzi, mert a jelenlegi növekedési ütemmel lehagyja az intelt is.

En peldaul mozgok magyar haditechnikai forumon is es ott rendszeresek az nemet/orosz linkek, hirek. Volt mar ra precedens, hogy csak par szavas magyarazattal. Akit tenyleg erdekel az elboldogul.

Mindenesetre az angol azert ma mar nem olyan statuszban van, mint az orosz. Siman elvarhato, hogy egy egyszeru cikket megertsen valaki. De szerintem ezt most mar tul is beszeltuk, ertem az erveidet, megprobalok valtoztatni rajta, de azt azert nem vallalom, hogy nagyobb reszeket forditsak. Eleget forditottam mar eletemben, hogy elegem legyen belole 😉

narumon
"Ahogyan viszont ti érveletek, az sokszor kimeríti az elvtelenség fogalmát, így kár csodálkozni, ha durvább hangnem jön elõ."

Vicces, hogy ezt nekünk felróvod, de Vol Jin mellé kiállsz aki még soha semmikor semmiben nem érvelt.

narumon
"Fogta a kis cégeket és a saját mûhelyében legyártotta a teknolódzsit, vagy izé, ki is gyártotta neki a kijelzõt?"

Miért kéne saját mûhely? Mi köze az innovációnak egy gyárhoz? A kettõ semmilyen szinten nem függ össze. A legtöbb innovációs cégnek semmilyen gyára nincs és ott az ellenkezõje is a számtalan kínai gyár aki egy doboz gyufát nem tud legyártani ha nem adják nekik oda a konkrét terveket.

"Én például szeretnék egy régi CRT monitorral egybeszerelt PowerMac-et"

Nekem van egy PowerBook-om, de annak mar nagyobb a hasznalati erteke, mint amiert el lehetne adni. Pedig meg $2100-ert vettem 2005-ben.

"Na egy olyan nagyon kéne."

Sokat nem tudnal vele kezdeni, mara elegge kihaltak a universal binary-k. OS-ek kozul a Leopard volt az utolso, ami futott rajta.

"Meg a trollpereskedõ mentalitást."

Ha itt a patent troll-okra gondolsz, akkor rossz hirem van, az Apple az nem az. Azt meg, hogy mennyire jogosak az Apple altal inditott perek, abba most nem akarok belemenni, mindenesetre nem ok kezdtek ezt az egesz peresgetosdit, hanem a Nokia.

NEXUS6
"Nem tudtam, hogy a magyar is a vilag egyik legszelesebb korben tanult idegen nyelve lett 😊
Meg sajnos a legtobb temakorben sem magyarul ferheto hozza a legtobb es legszinvonalasabb forras... ez amugy a legkomolyabb ervem."

Momentán ezen a fórumon a MAGYAR a legszélesebben beszélt nyelv.
Ha találok egy forrást ami, és nagyon ne legyen elvont példa, csak oroszul van meg, amit én nagyjából beszélek, te illetve a fórumozók nagyrésze meg esetleg nem, és ahelyett hogy összegezném simán csak belinkelem, akkor nem lennék egy kicsit nagyarcú!?
😉

Nem igaz. Az Apple termékeit jónak tartom, így azzal sincs problémám, ha valaki szereti azokat. Miért is lenne. A legnagyobb idiotizmus lenne valakit az alapján megítélni, hogy milyen márkájú termékeket vesz. Kivétel, ha igénytelenségrõl van szó. No de itt ilyen nincs. Rengeteg haveromnak van iphone-ja, MAC-es is akad. Én például szeretnék egy régi CRT monitorral egybeszerelt PowerMac-et, csak kapni sem nagyon lehet. Komolyan mondom, még lomizással is égetném magam. Majdnem ott estem össze, amikor a szemem láttára landolt a járdán képcsõvel lefele egy lomtalanításkor. Na egy olyan nagyon kéne.

Azért, mert egy cég görény, a termékei lehetnek jók, és szerethetõk. Mondjuk az akkori Apple még szimpatikus cég volt számomra. Ezért is kellene ma egy abból a korból való gép.

Nekem az a problémás ezekkel az apllefanokkal, amikor mellszélességgel védik az ikonvédjegyeztetést, meg a szabadalmi kerek sarkot. Meg a trollpereskedõ mentalitást.
"És tök ugyanazokat az alkatrészeket használják fel."

Nem, pl. A6.

"Ráadásul az iphone fele samu alkatrész."

Nem, mar szinte alig van benne Samsung termek, egyedul az Apple altal tervezett CPU-t gyartjak mar csak ok.

"Azon sem lepõdnék meg, ha rotációs kapát is árulnának."

A Samsung Group a vilag egyik legnagyobb hajogyartoja. De Koreaban peldaul sok Samsung autot is lehet latni 😉

"Na ezért van az, hogy nem vagy szimpatikus. "

Amugy meg en nem akarok indulni az sg.hu nepszerusegi versenyen. En kifejtem a velemenyemet melyekbe nem tudsz belekotni, ezert van az, hogy a szemelyisegemet tamadod, ez az ad-hominem 😉

Az Apple pont azokkal gyártat, akikkel a Samsung. És tök ugyanazokat az alkatrészeket használják fel. A különbség, hogy a Samsung legalább alkatrészt is gyárt, meg saját üzeme is van. Ráadásul az iphone fele samu alkatrész.

Az Apllenek van féltucat terméke, a Samsung meg a mosógéptõl kezdve a tévéig mindent gyárt. Azon sem lepõdnék meg, ha rotációs kapát is árulnának.
Az objektivitast nem a cegek viselkedesere ertettem, hanem, hogy talan az Apple-lel szembeni antipatiad is kozrejatszik abban, hogy pont az adott neveket emlitetted, mint szamodra unszimpatikusabb. Igy viszont nem lehetsz objektiv ennek a megiteleseben sem. Abszolut nem akartam sem a SEC sem az AAPL erdemei, vagy tevekenysegere kiterni... igy mar vilagosabb?

Na ezért van az, hogy nem vagy szimpatikus. Felvetsz, sugalmazol valamit, arra reagálok, és magával a reagálást, ami kötõdik a te felvetésedre, veszed bizonyítéknak, hogy a felvetésed jogos volt.
Holott szóba sem került volna, ha nem te jössz elõ vele.
"Egy amcsi mit szólna, ha egy fórumon magyar smittekkel szórnád tele a hsz-edet."

Nem tudtam, hogy a magyar is a vilag egyik legszelesebb korben tanult idegen nyelve lett 😊
Meg sajnos a legtobb temakorben sem magyarul ferheto hozza a legtobb es legszinvonalasabb forras... ez amugy a legkomolyabb ervem.

De csak azért, mert M2 az aki totál agyhalott. :-)

Papi és Naru egész olvasható, hanem Applerõl van szó.
samsung es a forradalmi.. ahahah. Ugyanolyan ocska igenytelen gyarto, mint 10 eve, csak most nagyobb a fustje.

killall imagent

Varazslatos, hogy itt is szukseged erezted, hogy kifejtsd az adott gyartokrol alkotott velemenyedet. Abszolut nem errol volt szo... de ez ujfent alatamasztja, hogy "Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni..." 😊

NEXUS6
Egy amcsi mit szólna, ha egy fórumon magyar smittekkel szórnád tele a hsz-edet.
Ha meg hõbörög, azt mondanád neki, hogy gúglifordítózza ki.

Örülhetnénk, ha megúsznánk megelõzõ atomcsapás nélkül!
😄DD

Szal ne haragudj, de ebben nem értek veled egyet én sem, még ha minden szót értettem is a beszúrt anyagból, és ha bár nem írtad le azt is tudtam, hogy mit akarsz vele mondani.

NEXUS6
Én már mexoktam Papi, meg narumon hülyeségeit, sõt 1-2 dologban erõs hunyorításokkal egyet is értek velük.
Az Apple meg a tevékenysége mondjuk nem tartozik ezek közé a dolgok közé.

De az a szeneslapát az viszont nagyon kéne M2-nek!
😄DDDD

En ugy erzem, hogy erveles mindig logikus es ami fontos megalapozott. Arrol nem en tehetek, hogy a rendelkezesre allo forrasok tulnyomo resze az angol nyelven all rendelkezesre. Az sokkal inkabb elvarhato, hogy valaki ertsen annyit angolul, mely egy egyszeru cikk elolvasasahoz szukseges, mintsem tolem, hogy forditsam le azt.

"szólj a kollégáidra, mikor éppen õk merítik ki az általad oly jól ismert és diagnosztizált defekteket"

A targyi tevedeseket mindenki eseteben ki szoktam javitani, de nyilvanvaloan csak azoknak adok kimerito valaszt, akivel eppen vitaban allok.

"Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek 😉"

Pont leszarom, hogy Apple vagy Samsung. Ez csak a te kis lelkivilágodban fontos. Pont ugyanarra képes mindkét telefon. Például a Galaxy S3-at a kezembe nyomnának, azon agyalnék, hogyan tudnám elcserélni, mert szerintem egy böszme nagy szar. De lehet, hogy S3+. Nem is érdekel, csak röhejesnek tartom, hogy akkora, mint egy pingpong ütõ. Pont nem fog senkit ez felzaklatni, akármekkora Samsung vagy Galaxy S márkahû felhasználó. Max annyit mond, hogy van kisebb is.

Ellenben ha az Applel szemben fogalmaz meg valaki enyhébb kritikát, itt örjöngitek ki magatokból a hirtelen támadt ideget. Hazudoztok, csúsztattok, és nevetségessé teszitek magatokat.

Egyébként sem szoktam kritizálni az Apple termékeket. A céget tartom undorítónak, és szabadalom trollnak. Ikonokba, lekerekített sarkokba kötnek bele. Sokadik szereplõként lépnek be egy piacra, és úgy csinálnak, mintha õk lettek volna az elsõk.

Az érintõképernyõs telefonok drágák voltak, ezért alig vette õket valaki. Nem az volt a probléma, hogy kényelmetlenek voltak, hanem igény nem volt rá. Pár embernek volt, a többiek meg hû, de kafa, de ennyit nem adok érte. Az Apple csak abban alkotott nagyot, hogy marketinggel eladta az addig érdektelent. A Samsung inkább volt forradalmi, mert az a megfizethetõ kategóriában is megjelent. Nem azt mondom, hogy a korábbiak olyan drágák voltak, hogy nem tellett az embereknek rá, hanem csak azt, hogy vettek hagyományost ötöd annyiért. Az apple meg úgy adja elõ a sztorit, mintha az õ ötletük lett volna az érintõképernyõ, ha meg kiderül, hogy nem, akkor jön a szlogen, hogy dehát az elsõ használható az övék volt. Francokat.
Bár nem nekem címezted, mégis hadd tegyek egy észrevételt...

"Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek 😉"

Nem pont azok unszimpatikusak, akik Apple mellett érvelnek, hanem az, ahogyan az említett emberek azt teszik és ez alól néha te sem vagy kivétel.
Biztos vagyok benne, hogy ahogyan én, úgy Vol Jin is elismeri, amiben jó Apple, mert ilyen is van valóban, de nem azon szokott vita menni, amiben emberek egyetértenek... Ahogyan viszont ti érveletek, az sokszor kimeríti az elvtelenség fogalmát, így kár csodálkozni, ha durvább hangnem jön elõ.

Amit Vol Jin kifogásol, abban kurvára igaza van, egy magyar fórumon enyhébb esetben is tuskóság kizárólag az angol nyelvû idézet, azt megerõsítésképpen kellene berakni, mert bár néhányunknak nem okoz ez gondot, sokakat joggal irritál. Bevallom, engem is, pedig tudok angolul.

Az állandó flegmatikus és kizárólag szintén angol kórkép elemzéseid is csak a trollság bizonyítékai, ezen persze megsértõdsz. Pedig már kértelek, hülyézd le magyarul a szerinted ostobákat, mert amiket írsz, azoknak van magyar megfelelõjük, így csak magadat járatod le.

Aztán, amit még csak remélni sem merek, ismerd fel és szólj a kollégáidra, mikor éppen õk merítik ki az általad oly jól ismert és diagnosztizált defekteket! <#worship>

"Te viszont súlyos kényszerlinkelési szindrómában szenvedsz."

Ezt a pontos terminus technicust az egyetemen tanultad? Vallalsz egyeni analizist is vagy csak kizarolag nyilvanos csoportterapiaban utazol?

"Most elárulom, hogy nagyon egy ellenszenves figura vagy."

Erdekes mert szerintem pedig te vagy egy hatalmas paraszt es en ritkan szoktam embereket minositeni itt, de ha mar coming-out-olunk, akkor legyen! Most gyonyoruen ki tudnam fejteni, hogy kb. 1 honapos itteni mukodesed alatt miert alakult ki bennem ez a nezet, de veled ellentetben nem erzem ugy, hogy ez a legkisebb mertekben is idetartozna.

"De te, Narumon tenyérbemászóak vagytok. A totál unszimpátia. De M2-õt szeneslapáttal tudnám ütni"

Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek 😉

Próbálj már kilépni a szerepedbõl, mert troll tényleg nem kell.

Aztán, beszéljétek meg narumon-nal, hogy miért is TE vagy az ostoba, aki pont a Samu és Google felvásárlásáról álmodtál, de mikor narumon ellentmond NEKED, te paraszt, akkor én vagyok a sötét?

Tényleg nem gondoltam, hogy ennyire kis takony seggek vagytok és egymásra licitálva beszéltek hülyeséget... Ráadásul egymással nem értetek egyet és észre se veszitek?
Tiszta óvoda, de errõl már értekeztünk.

Ilyen lehengerlõ érvekkel:

"Semmit nem oldana meg. Nem lenne bölcs döntés szerintem."

Egyik hülyébb, mint a másik... háháhá

"Ezt most komolyan kérdezed vagy a hülyét teszed?"

Végtelenül buta, nem fogsz tudni fényt gyújtani nála, csak szólok.
<#idiota><#nemtudom>
NEXUS6
Fogta a kis cégeket és a saját mûhelyében legyártotta a teknolódzsit, vagy izé, ki is gyártotta neki a kijelzõt?