396
-
levente68 #276 "Biztos fogalmuk sincs, hogy mit terveztek"
A semmiből, ugye? Hirtelen, egyszercsak reinvented, mi? lol
-
levente68 #275 "Nem MA kell. Ezeket a szerződéseket nem máról holnapra kötik. Van ideje az applenek, hogy más után nézzen mint ahogy meg is kezdte. Az új iphone-okban alig van Samsung alkatrész (Vol Jin állításával ellentétben)"
De bizony elég sok.
Aztán, ne te tedd fel a kérdésem és ne is változtasd meg.
Ha azt kérdezem, mi lenne MA, akkor arra felelj, ne mismásolj.
Ez is az oka az ellenszenves voltodnak, meg a stílusod, hiába értetlenkedsz.
Apple évek óta szeretné elhagyni Samsung-ot, de nem a szerződések miatt nem megy ám ;o)
-
levente68 #274 "oszt nézd meg hova jutottunk"
Én Note II-ig, ahol nagy szeretettel használom a cerkát, nem annyira, mint mások, akiknek óriási segítség, de mégis... ;)
A multitouch-ról azt mondtad, Apple szabadalom, de aztán elkented a témát, dobj egy linket róla azért ;o) -
caius marius #273 Mostanság nézegettem pl. az Alcatel egy készülékét, és megkell mondjam egész kellemes kis gép volt. Nem mondanám hogy, legyalázta a Note 2-met, de persze, főleg a rencer miatt, olyan nagy különbségek, nem voltak. -
M2 #272 Mellesleg rengeteg elemzői "jótanács" hangzott már el, amiket ha az Apple nem fogad meg, akkor "bele fog bukni":
- ha már a Mac Intel alapú, ki kell adni az operációs rendszert is szabadon a többi pécére,
- senki nem fog egy zenelejátszót sokszoros áron megvenni, hogy aztán még a rátöltött zenékért is fizessen,
- a mobiltelefonok piaca telítődött, egy új szereplő nem fog tudni gyors sikereket elérni,
- a táblagépek feleslegesek, az olcsóbb netbookoké a jövő, senki nem akar a maszatos képernyőn tapizva gépelni,
- ha kihagyják az optikai olvasót a számítógépekből, senki nem fog Mac-et venni.
... -
#271 Értem. Tehát procit tervezni gyerekjáték, egy gyártósort beprogramozni és ott 1500 droidot alkalmazni minimálbérért az már valami. Hát elég ferdén látod a világot szerintem. -
#270 Azért azt sikerült észrevenni, hogy olyat kérdeztél amire a válasz benne volt az eredeti leírásomban? -
M2 #269 Jól értem, hogy itt egy egész szakmát nézel le, csak hogy fikázhass egy céget? -
Vol Jin #268 Amennyiben egy legoval játszadozó kisgyerek építészmérnök. -
M2 #267 Az Apple iPhone megjelenése előtt nem tudtál venni multi-touch telefont. Szerintem itt ezt állítottuk, ez pedig tény.
A multi-touch technológiát az Apple csak megvásárolta. De fizetett érte, a jogszabályok szerint, ami nem = lopás, lemásolás meg egyéb összehazudott baromságok. Tény.
A fejlesztésnek része a szoftver oldal is, amit már teljesen az Apple csinált, ez is tény. -
Vol Jin #266 Ez bizonyos párt politikusaira jellemző, és tanított érvelési technika. Bármit kérdez tőlük az újságíró, arra válaszolnak, amire akarnak, és úgy csinálnak, mintha az lett volna a kérdés. -
#265 "Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket?"
Nem, az iphone-ban, ipadban lévő processzorok saját inhouse fejlesztések. Külön proci tervező részlege van applenek. -
#264 "De semmi közük hozzá azon kívül, hogy felhasználták. Nem fejlesztették, nem gyártották, csak körbenéztek a piacon, és megrendelték. Pedig úgy adtátok elő, hogy apple fejlesztés."
Látom még azt sem sikerült elolvasni amit írtam...
"Amikor a nyolcvanas években az érintőképernyők működési elvét tanultam, már akkor is kapacitív volt. Mivel nem vagyok üzemmérnök egy elektronikai gyárban, így nem követem, hogy milyen más egyéb megoldások vannak, de szerintem az az alap."
Látom még azt sem sikerült elolvasni amit írtam... -
M2 #263 "Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket?"
Nem. -
M2 #262 "Az Apple 2 évenként kihoz 1 az az egy db telót"
Kérlek nézz utána jobban a dolgoknak, mert túl sok az alapvető tárgyi tévedésed. Ebben az állapotodban vitaképtelen vagy, max trollkodásra futhatja.
Köszönöm az értelmes emberek nevében. -
M2 #261 Miért is kapcsoltunk át énrám? Kellene vennem iPad Minit? Mivan? :-) -
M2 #260 Ez szerintetek már rég megtörtént.
Csökkentett?
Nem.
Mégis nőtt a profitja?
Igen. -
M2 #259 Kínát ne úgy tekintsd, mint egy ország. Kína minden dimenzióban sok rétegre tagolt.
A kínai középosztály természetesen célközönsége az Apple-nek, csakhogy az ő kedvükért nem kell levinni 200 dollárra az árat, most is megveszik 600-ért is.
A sok milliárdnyi kínai és indiai munkásrétegeket viszont Apple nem célozza meg, mert nem az ő piaca és biztos vagyok benne, hogy soha nem is lesz. Ott osztozik a Samsung, a ZTE, Huawei meg tucatnyi számunkra ismeretlen márka. -
Vol Jin #258 "- az iPad Minit is mindenki olcsó árszabásúrara várta, mert különben Apple elbukik. Nem lett olcsó. Nem bukott el, viszik mint a cukrot."
Te még rimánkodsz is azért, hogy minél drágábban vehesd meg a következő telefonodat. Ez egy kívülállónak sznobizmus. -
M2 #257 "Minden valamire való cégnek célközönsége az általad emlegetett "réteg". Nem gondolod?"
Ez nincs így. A Google célja például a minél nagyobb embertömeg elérése. Hirdetési piacot szerez és generál magának. Nála a piramis alsó rétegei hoznak nagyobb profitot. -
Vol Jin #256 "Mi olyat gyárt le a Samsung amihez az apple-nek lövés sincs? Kíváncsivá tettél. Csak nem azt a processzort amit az apple maga tervezett? (Biztos fogalmuk sincs, hogy mit terveztek)"
Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket? -
Vol Jin #255 "Igazából nem nagyon kell link beírod, hogy iphone touchscreen és nagyjából mindenhol kiemelik - akármelyik technikai cikkben -, hogy olyan precíz érintésvezérlés soha nem létezett azelőtt. "
De semmi közük hozzá azon kívül, hogy felhasználták. Nem fejlesztették, nem gyártották, csak körbenéztek a piacon, és megrendelték. Pedig úgy adtátok elő, hogy apple fejlesztés.
"Ma már a konkurenciáé is ilyen és pontos meg stb. De azért azzal te is tisztában vagy, hogy amikor az első iphone kijött akkor a kapacitív képernyők még nem nagyon voltak divatban és amit lehetett kapni az se volt túl pontos."
Amikor a nyolcvanas években az érintőképernyők működési elvét tanultam, már akkor is kapacitív volt. Mivel nem vagyok üzemmérnök egy elektronikai gyárban, így nem követem, hogy milyen más egyéb megoldások vannak, de szerintem az az alap. -
G_ArchAngel #254 Teljesen mindegy, mert sem a Nokia, sem a Google, sem az Apple vagy Samsung nem patent troll.
A patent trollok azok a kis cegek, akiknek legtobbszor egy ugyvedi irodan kivul masuk sincs, vagy gyujtik a szabadalmakat, vagy a nagyobb cegek megbizasabol perelgetnek. -
Vol Jin #253 "uhh levente, koszonjuk mai magasroptu oskommunista bolcsessegeid egyiket. felsirtam"
Hatalmas szellemi kapacitás... -
Vol Jin #252 "Én ezt soha nem fogom megérteni. Ez miért pozitívum? Miért kell, hogy egy vevőt egyáltalán érdekeljen?"
Na még egy unszimpatikus megnyilvánulásod.
Egy trollkodó fasz benyögi, hogy a Samsung ócska szarokat gyártó senki, az applel ellentétben. Leírom, a tényt, hogy ugyanott készülnek Kínában, de a samsungnak van saját üzeme is, meg az iphoneban is samsung alkatrészek vannak, és te jössz azzal, hogy miért tartom ezt pozitívumnak.
Nem én propagálom ezt a tényt, hanem csak válasz volt egy applefan gyökér baromságaira. Ha ezt nem látod át, vagy hülye, vagy gyökér vagy. -
#251 Ha kénytelen lesz akkor csökkenteni fog. Egyelőre nincs rákényszerítve, meg nem is úgy néz ki, hogy az elkövetkező időben ez bekövetkezne, főleg mivel a közvetlen vetélytársa egy nem sokkal olcsóbb androidos telefon. A jóval olcsóbban hozzák azt a szintet ezek szerint még messze van - hiszen 2 androidos készülék közül csak nem csapná be magát ugye az ember, hogy a drágábbat veszi meg amikor az olcsóbb is ugyanazt tudja nem? -
caius marius #250 Oké! Mit fog csinálni az alma, mikor az emberekben tudatosul, hogy az androidos telefonok röhögve, és jóval olcsóbban hozzák azt a szintet, ha nem jobbat, mint az ájfon?
Árat fog csökkenteni. -
Vol Jin #249 "Vicces, hogy ezt nekünk felróvod, de Vol Jin mellé kiállsz aki még soha semmikor semmiben nem érvelt."
Na, szerinted ez a hazug mantrázgatás szimpátiára okot adó? Utána meg hivatkozgathatsz, hogy csak az alma miatt nem szimpatizálok veled. -
Vol Jin #248 "Ha itt a patent troll-okra gondolsz, akkor rossz hirem van, az Apple az nem az. Azt meg, hogy mennyire jogosak az Apple altal inditott perek, abba most nem akarok belemenni, mindenesetre nem ok kezdtek ezt az egesz peresgetosdit, hanem a Nokia."
Pont ez a taszító, hogy nagyon nem mész bele, csak véded a védhetetlent. -
#247 Szerintem sem hagyja ki, de M2 arra gondolt - szerintem logikusan - hogy nem fognak oda sem olcsó terméket gyártani. Ugyanazt kapják kínában mint ami most is van. Ez nem a piac kihagyása. Ahogy kína fejlődik úgy fejlődik ott is a fizetőképes kereslet ami sok millió embert jelent. Apple Store-ok vannak kínában is, tele is vannak. Teljesen felesleges lenne olcsó kínai gyártókkal versenyezni a saját piacukon. Ennyi erővel tökön is szúrhatná magát az apple.
Egyébként amikor legutóbb arrafele jártam akkor ahol látták nálam az iphonet, azt mindenki meg akarta venni. Beszéltem az utcán vagy csak megnéztem a térképet, már ott is volt valaki, hogy nem-e adom el. (elég jó pénzt adtak volna érte ráadásul, ott helyben 100-110e forintnak megfelelő valutát ami arra azért elég sok pénz) -
caius marius #246 www.index.hu/gazdasag/vilag/2012/05/09/a_kinaiak_nagyon_rakaptak_a_luxusra/
Ha ezt a piacot az alma kihagyná a számításaiból, akkor óriási hibát követne el. Szerintem nem hagyja ki! -
#245 "Ácsi, te összekeversz valamit. Presztízs veszteség neked lenne, mert már nem lenne elég az önmagában, hogy Almás telód van. Ha a cég az eladásait a profitját és a piaci részesedését látványosan tudná növelni, az viszont presztízsnövekedés lenne neki."
Megint nem értünk egyet. Már megszoktam. Nem a presztízsveszteség az lenne, hogy nem tudná hogy pozicionálni a terméket. Neked milyen ötleted van arra, hogy a 200USD-s iphonet vegyék mint a cukrot mégse zavarjon be a normál iphone eladásokba és a profit is megfelelő legyen? Nem nagyon látok olyan utat amit a saját farkába harapás nélkül meg tudna lépni az apple (talán csak azt amit már korábban írtam)
"Mert VAN gyártókapacitása, és bármikor megtudja változtatni üzemi szinten, hogy az elektronika pl más alaplapra kerül, hogy beférjen az olcsóbb, jóárasított dobozba. "
Ehhez nem kell gyártókapacitás. Ha holnap én felhívom a kínai gyárat ahol most is gyártatok, hogy srácok átküldök egy módosított tervet, jövő héttől arra kell átállni akkor át lesz állva. Hagyd már ezt a saját gyárral kell rendelkezni baromságot ez egyáltalán nincs így. Világ legnagyobb cégeinek sincsenek saját gyárai akkor miért csak az applenek okoz ez problémát. (Ráadásul nyiltan kifejtették már anno, hogy miért építették le a saját gyárat - meg is nőtt a profitjuk)
"Az Apple 2 évenként kihoz 1 az az egy db telót a szuper mérnökgárdájával, meg a tökig levédett szabadalmaival. Ez az előbbihez nem elég!"
Meg azért új ipadot, meg új iOS-t meg az OSX-et is csinálják, meg notebookokat, netbookokat, asztali gépeket, monitorokat, kiegészítőket. stb.
"Na ezért dolgoznak a Samunál 270 ezren, az Applénél meg 60-an."
Ezért több az apple profitja mint a Samsungé. A munkások számának meg végképp semmi köze semmihez, nézd meg, hogy az ARM-nál vagy az Intel-nél mennyien dolgoznak és mit állítanak elő, majd nézd meg, hogy a McDonalds-nál mennyien dolgoznak és mit állítanak elő. Vagy szerinted a Walmart akkora innovatív cég csak azért mert olyan sokan dolgoznak ott? Szimpla baromság. -
caius marius #244 "az Apple célközönsége az, aki később is tud és hajlandó pénzt költeni."
Ezen nincs mit vitatkozni ! Minden valamire való cégnek célközönsége az általad emlegetett "réteg". Nem gondolod?
Pl: Szerinted a Samsung vagy a HTC, kiknek gyárt? Az afrikai éhezőknek? -
M2 #243 "Ja! Meg a hozzád hasonló zombik.
Ismét egy ordító hülyeség a tolladból."
Sugárzik az értelmed. Te az egyik legsötétebb vagy az Apple-haterek között.
Most próbálj valami vitakultúrát magadra erőltetni és kiszenvedni valami észérvet. -
M2 #242 De nézd másik megközelítésből: ezek az iPad-ek le voltak értékelve 200 dollárra? Nem.
Így azok vették, akik az Apple célközönségébe tartoznak? Igen -
caius marius #241 "az Apple célközönsége az, aki később is tud és hajlandó pénzt költeni."
Ja! Meg a hozzád hasonló zombik.
Ismét egy ordító hülyeség a tolladból.
„már tucatnyiszor megmutattuk"
Kik? Te és... -
M2 #240 A 2,6 millió táblagép felborítja a piaci arányokat? Nem.
Mert ez csak a kínai középosztály.
Olcsó telefonoknál viszont sok SZÁZ milliós méretekről beszélünk, amikor kínai és indiai robbanásról van szó. Na az hatással lesz a globális piaci részesedések számaira. -
caius marius #239 Ennek aztán mondhatod... M2 és hasonszörű társai szerint Kína és India csak a csórók világa...
-
G_ArchAngel #238 Az Analysys International szerint a harmadik negyedévben 2,6 millió táblagépet értékesítettek Kínában. Az eladott táblagépek 71,4%-a volt iPad. -
M2 #237 Pár logikus érv, amit úgysem fogsz érteni:
- az iPad Minit is mindenki olcsó árszabásúrara várta, mert különben Apple elbukik. Nem lett olcsó. Nem bukott el, viszik mint a cukrot.
- már tucatnyiszor megmutattuk, hogy az Apple célközönsége az, aki később is tud és hajlandó pénzt költeni. Az indiai és kínai tömegek nem ilyenek. Nem lesz 200 dolláros iPhone.
Nem várok átgondolt észérveket, jöhet a fröcsögés... :-)