Elveszíti a mobilháborút az Apple

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Kínában élsz?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

narumon
Ez levente mániája, és már NEXUS is kezdi. Most az elmúlt pár hozzászólás mindegyikében van olyan ami soha el sem hangzott. Valahogy beleképzelnek dolgokat a beszélgetésbe.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Persztízsveszteség cégnél, piaci részesedés veszteség (ezt már kipipálhatja az Apple),"

No ez az amit biztosan nem presztízs veszteség. Max nálad.

"a termékek minõségében, velük szembeni elvárássokkal szembeni deficit (ezt is sajna, az iP5-tõl sokan többet vártak)."

A termékek minõségével egyet értenék, de az i5 minõségével semmi gond, azt meg, hogy néhány guru "többet várt" a telefontól azt sem nevezném presztízs veszteségnek. Presztízsveszteség nálam azt jelenti, hogy hirtelen leromlik egy termék minõség - ez ugye nem áll fent. Hirtelen leromlik a szolgáltatások minõsége - ez sem áll fent.

"Az hogy kihoz, egy középkategóriás terméket egyszerûsített, mondhatni célzottan optimalizált funkciókkal az önmagában nem presztizsveszteség. És ha jól pozíciónálja az árat egyszerûen minimális átfedés sem lesz a "Nagy" iPhone-nal a piacot tekintve."

Node milyen funkciókkal? Elõre lesz rá telepítve valami és nem mennek rajta az appstore szoftverek? Kicsit konkrétabban mert én nagyon nem látom. Az egyetlen olcsósítás a roszabb hardver ahhoz meg elég lenne a régit gyártásban tartani.

"A presztízsveszteség az lesz, ha majd jól nem tudja ezt a terméket eleadni, mert nem jól sikerül technikailag, dizájban, akárhogy, vagy mert rosszul lövi be az árát, vagy nem folytat megfelelõ hiteles kampányt a termék piaci bevezetéséért."

No ezzel maximálisan egyet értek!

"Igen, a gyártás beindítását intézték nagy valószínûséggel. Mert egy termék elõállítása nem annyi, amit írsz, hogy leküldöm a tervrajzot, és jövõhéten már a boltban van!!!!!"

Nem hát de én nem is írtam ilyet, hanem a te gyártósor átállításoddal kapcsolatban írtam. Az pedig ennyi. Mármint, hogy egy meglévõ termékbe (mondjuk iphone5) holnaptól ne xy cég ZX482452B chipjét szereljék hanem zk cég KK4565C chipjét. A tervek készen vannak - azzal valószínûleg tovább szüttyögtek mint a soron átállítani, hogy melyik forrasztási láb hova kerül ezután. ÉÉÉS itt megint nincs különbség mert ha saját gyárad van az AKKOR IS PONTOSAN UGYANANNYI IDÕ MINT BÉRGYÁRTÁS ESETÉN. NINCS KÜLÖNBSÉG! Ebben mit nem lehet érteni?

"Szerintem marhára nem dolgoztál még termelésben, de ismerõsöd sincs aki ezzel foglalkozott volna."

Hahhááá. Én szó szerint GYÁRTATOK, KÍNÁBAN, MA! Nem teoretikusan mondom, hanem napi pontos információkkal rendelkezem a téren!

"Szoktunk a melójáról beszélgetni, szal ezt a holnap leküldöm a tervrajzokat oszt jövõhéten a boltban az áru ezt felejtsd el."

Miért ez az értetlenkedés! Nézd már meg mit írtál és én ezt mire válaszoltam! Nem azt írtad, hogy holnaptól egy új terméket kell gyártani ahol minden egyes dolognak meg kell találni a folyamatát, új gépsorok kellenek vagy legalábbis nagy mértékû átszerelés és beruházás szükséges. NEM ERRÕL BESZÉLTÜNK. Nekem van kész termékem aminek a gyártásba kerülése 3 hónapot és rohadt sok szervezést igényelt. De pl nyáron változtattunk kicsit rajta úgymond elkészült a V2 ami jobb mint az elõdje. Erre kérlek szépen 3 vagy 4 nap alatt átálltak kínában. ERRÕL BESZÉLTÜNK az elõzõ hozzászólásodban!

"Ha van gyárad, akkor ezt házon belül sokal gyorsabban megoldod, a költségeid is alacsonyabbak."

Nem oldod meg gyorsabban és nem lesz alacsonyabb a költséged sem.

"Folyamatosan tudsz terméket fejleszteni anélkül, hogy ez kiesést jelenten a termelésben, mert miközben már az egyik gyáradban gyártod az adott terméket, a másikat már készíted fel az új termékre."

Ha meg nincs saját gyáram akkor gyak a világ összes bérgyártó gyára az enyém, amig az egyikben gyártok addig a másikkal, harmadikkal, ötödikkel azt tárgyalok amit akarok. Teccikérteni?

"Ja a Samsung még atomtengeratjárót, kertikapát, robotharcost, meg mikrosütõt!"

A Samsung electronics? Nem hiszem.

"Ne játszuk már ezt a kinekafasza nagyobb játékot. Az Apple 1-2 évente kiad egy új teló generációt, generációnként 1 az az egy telóval, a samu meg lassan kevesebb mint 1 évente ad ki új generációt, teljes termékpalettával, a gyerekfontól, a majdnemtáblagép nótig."

És ettõl lesz faszagyerek? Mert, hogy az egész kinekafasza nagyobb játékot te hoztad fel, most meg már nem akarod játszani?

"Az Apple jelenleg ezt nem lenne képes megtenni!"

És ami még fontosabb NEM IS AKARJA! MEGTENNI!

"Az, hogy miért jó az önálló gyártókapacitás, azt fejtegettem elõbb. A nagyobb gyártókapacitás meg több embert jelent."

Így van, bár elõnyt még nem mondtál, a több ember több gondod, több kiadást jelent.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"mikor M2 által kapott infók szerint lesz saját gyára Apple-nek"

Most nézem, megint a számba hazudtak valamit amit nem is írtam? :-)
narumon
"Hogy a faxba van az, hogy a KÍNÁBAN milliószám elõállított csingcsáng filléres androidos táblákból ezexerint kb 750 ezret adtak el, és a szegény kínai csórók is, illetve aki megteheti inkább Apple terméket vesznek, vagy gyak inkább semmit?"

Mert a kínai csóró SEMMIT nem vesz. Az a réteg örül, hogy lyuk van a seggén és szelel, valamit hogy megvan a napi üres rizs. Tisztában vagy te kínával valamennyire? A középosztály vásárol ami még nem olyan széles, viszont õ meg jobban hajlik a minõség felé. Talán nem véletlen, hogy kínába importálnak magyar halat, magyar bort mi meg esszük a kínai halat. Ezen lehet, hogy el kéne gondolkodnunk.

"Eközben, hogy van az, hogy világszinten kb most elõzi be a táblagépek piacán IS az Android az iOS-t, vagy is piaci részarány most ál olyan 45/55 szinten, világátlagban?"

Hopp, errõl én lemaradtam. Legutoljára még valami 80%-20% volt az arány. Ilyen gyorsan megfordult? Én csak jövõre vagy 2014-re "terveztem" ezt az eladási adatok alapján. Egyébként hol írják ezt az arányt? Már csak azért mert nyáron még ipad III-ból 2x többet adtak el mint az összes többi tabletbõl együtt véve - furcsa lenne ekkora elõretörés, az azt jelentené, hogy az utóbbi pár hónapban 10x-20x annyi androidos táblát kellett eladni mint eddig de én ezt nem olvastam :o

"Hogy a faxomba jön ide a tabletek piaca!!!!!?????"

Azt nem tudom ki és miért hozta fel én most csak neked válaszoltam 😊

narumon
"Ezt veted be mindig és sosem igaz."

Miért nem? Legutóbb te linkelted a 10-15e forintos árkülönbséget. Akkor hazudtál?

"Az i5 legócskábbja is sokkal drágább még a Note II-nél is és azért ott igen komoly különbségek vannak. A drágább modellek meg..."

Én hirtelen mindkettõre 800USD körüli árat találtam de most nincs idõm szétnézni.

"Ráadásul, te az S3-ra gondolsz, ha nem tévedek, abból meg több fogyott, mint az i5-bõl, ha nem tévednek az errõl cikkezõk..."

Megint nem értem ez hogy jön ide. Akkor ha több fogyott belõle akkor már nem is a vetélytársa? Vagy mit akarsz ezzel mondani? (Ráadásul igen furcsa lenne egy komoly konkurenciától, hogy egy sokkal régebbi típusból adnak el többet mint egy néhány hónapja piacon lévõbõl. Majd end of life végén térjünk erre vissza, mert ez most olyan, hogy amikor kijön az S4 akkor majd lehet telepofával mondani, hogy de szar i5-bõl sokkal több fogyott mint S4-bõl. annak sem lenne semmi értelme!)

narumon
"De ha most nem dõlsz be nekem, ami várható, akkor majd visszatérünk erre, mikor M2 által kapott infók szerint lesz saját gyára Apple-nek és azt fogjátok magyarázni, hogy ez mindig is célja volt, mert az a jó, ha saját gyár van... ;o)"

Na ilyet tõlem biztos nem fogsz hallani. Steve Jobs kategórikusan kijelentette hogy a saját gyár egy tévút az apple számára - és ebben maximálisan igaza volt. ÉÉÉÉS FIGYELEM! SOHA NEM MONDTAM AZT, HOGY HÁTRÁNY HOGY A SAMSUNGNAK SAJÁT GYÁRA VAN! Ne olvass szelektíven én pont azt írtam eddig is, hogy egyik sem hátrány és egyik sem elõny! Azért nem értem, hogy néhányan miért akarják ezt így beállítani. Mert ez így nem igaz. Egy saját gyárnak vannak elõnyei és nagyon nagyon nagyon sok hátránya. Pillanatnyilag én azt mondom, hogy több a hátránya mint az elõnye. Ezt pedig továbbra is tartom még akkor is ha az apple gyárat csinál (amibe szerintem nem gondoltak reálisan bele). Max egy proci gyárat tudnék a részükrõl elképzelni annak még lenne valami értelme, de annak is csak akkor ha a notiktól elkezdve a telefonjaikba és mindenhova õk gyártanák azt.

"Ne háborodj fel, minden Apple témakörben ez volt sok-sok éven át, kiismertünk benneteket."

Ugyan ezt nem is kétlem, de ugye nem gondolod, hogy ez fordítva nem így van?

narumon
"A semmibõl, ugye? Hirtelen, egyszercsak reinvented, mi? "

Megint olyat állítasz ami nem hangzott el. Mániákus vagye? Azért ha szerinted az nem trollság meg szemellenzõség, hogy ha a samsung csinál egy procit akkor az mekkora innováció, ha az apple csinál egyet több egyedi megoldással akkor az óvodások legója. Na látod én meg ezért nem szeretek veletek beszélni, mert a legtöbbõtök szeme elõtt egy kurvanagy szõnyeg van APPLE SZAR felírattal és ez mögül nem láttok ki.

NEXUS6
"Nem a presztízsveszteség az lenne, hogy nem tudná hogy pozicionálni a terméket. Neked milyen ötleted van arra, hogy a 200USD-s iphonet vegyék mint a cukrot mégse zavarjon be a normál iphone eladásokba és a profit is megfelelõ legyen? Nem nagyon látok olyan utat amit a saját farkába harapás nélkül meg tudna lépni az apple (talán csak azt amit már korábban írtam)"
Õöööö, ez a presztízsveszteség nem biztos hogy jó szó, ebben a megfogalmazásban. Persztízsveszteség cégnél, piaci részesedés veszteség (ezt már kipipálhatja az Apple), a termékek minõségében, velük szembeni elvárássokkal szembeni deficit (ezt is sajna, az iP5-tõl sokan többet vártak). Az hogy kihoz, egy középkategóriás terméket egyszerûsített, mondhatni célzottan optimalizált funkciókkal az önmagában nem presztizsveszteség. És ha jól pozíciónálja az árat egyszerûen minimális átfedés sem lesz a "Nagy" iPhone-nal a piacot tekintve.
A presztízsveszteség az lesz, ha majd jól nem tudja ezt a terméket eleadni, mert nem jól sikerül technikailag, dizájban, akárhogy, vagy mert rosszul lövi be az árát, vagy nem folytat megfelelõ hiteles kampányt a termék piaci bevezetéséért.

"Ehhez nem kell gyártókapacitás. Ha holnap én felhívom a kínai gyárat ahol most is gyártatok, hogy srácok átküldök egy módosított tervet, jövõ héttõl arra kell átállni akkor át lesz állva. Hagyd már ezt a saját gyárral kell rendelkezni baromságot ez egyáltalán nincs így. Világ legnagyobb cégeinek sincsenek saját gyárai akkor miért csak az applenek okoz ez problémát. (Ráadásul nyiltan kifejtették már anno, hogy miért építették le a saját gyárat - meg is nõtt a profitjuk)"
Emléxel azokra a kínai mérnökökre, akik öngyik lettek, amikor eltünt 1-1 iPhone prototipus.
Mit gondolsz azoknak mi dolguk volt azzal a termékkel kb fél évvel a megjelenés elött? Nem õk tervezték, hiszen azt az amcsik megcsinálták, kész prototípusokról volt szó.
Igen, a gyártás beindítását intézték nagy valószínûséggel. Mert egy termék elõállítása nem annyi, amit írsz, hogy leküldöm a tervrajzot, és jövõhéten már a boltban van!!!!!
Szerintem marhára nem dolgoztál még termelésben, de ismerõsöd sincs aki ezzel foglalkozott volna. Nekem van pl egy haverom, aki fejlesztõmérnök volt a Tungsramban, ma meg üzemvezetõ mérnök máshol. Szoktunk a melójáról beszélgetni, szal ezt a holnap leküldöm a tervrajzokat oszt jövõhéten a boltban az áru ezt felejtsd el. Ezek a termékek egyelõre nem 3D nyomtatóval készülnek. Mit gondolsz mennyi egy mûanyag elem öntõformáját elkészíteni? Letesztelni a mintadarabot, hogy nem törik-e, mert maradt benne feszültség és ez csak egy lényegtelen rész. Mérnök megtervezi, elkészítik a prototipust, a végleges termék kicsit más lesz, de mondjuk az elektromos alkatrészek között interferencia lép fel, gyak használhatatlan, vissza az egész az elejére, vagy be kell építeni egy árnyékoló lemezt, vagy akármi STB, STB STB.
Ha van gyárad, akkor ezt házon belül sokal gyorsabban megoldod, a költségeid is alacsonyabbak. Folyamatosan tudsz terméket fejleszteni anélkül, hogy ez kiesést jelenten a termelésben, mert miközben már az egyik gyáradban gyártod az adott terméket, a másikat már készíted fel az új termékre.

"Meg azért új ipadot, meg új iOS-t meg az OSX-et is csinálják, meg notebookokat, netbookokat, asztali gépeket, monitorokat, kiegészítõket. stb."
Ja a Samsung még atomtengeratjárót, kertikapát, robotharcost, meg mikrosütõt!
Ne játszuk már ezt a kinekafasza nagyobb játékot. Az Apple 1-2 évente kiad egy új teló generációt, generációnként 1 az az egy telóval, a samu meg lassan kevesebb mint 1 évente ad ki új generációt, teljes termékpalettával, a gyerekfontól, a majdnemtáblagép nótig.
Az Apple jelenleg ezt nem lenne képes megtenni!

"Ezért több az apple profitja mint a Samsungé. A munkások számának meg végképp semmi köze semmihez, nézd meg, hogy az ARM-nál vagy az Intel-nél mennyien dolgoznak és mit állítanak elõ, majd nézd meg, hogy a McDonalds-nál mennyien dolgoznak és mit állítanak elõ. Vagy szerinted a Walmart akkora innovatív cég csak azért mert olyan sokan dolgoznak ott? Szimpla baromság."
Az hogy mekkora a profit az sok mindentõl függ. Az meg hogy mi a cég profilja megint más. Ne keverjük a sezlont a faxommal. A Meki pl frencsájzban dolgozik, szal gyakorlatilag, jogilag minden étterem önálló, nincs egységes szervezet.
Az, hogy miért jó az önálló gyártókapacitás, azt fejtegettem elõbb. A nagyobb gyártókapacitás meg több embert jelent.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

narumon
"Ha azt kérdezem, mi lenne MA, akkor arra felelj, ne mismásolj.
Ez is az oka az ellenszenves voltodnak, meg a stílusod, hiába értetlenkedsz."

Hát pedig. Oké a válaszom ha MA kéne változtatni akkor nem tudna. Semmelyik cég a világon nem tud 1 nap alatt változtatni. (És a fordítottja is, ha MA hagyná ott az apple a samsungot akkor lenne a samsung költségvetésében egy bazi nagy lyuk, meg egy csomó álló gépsor.

"Apple évek óta szeretné elhagyni Samsung-ot, de nem a szerzõdések miatt nem megy ám."

Ezt honnan szedted? Fura lenne ez az évek óta el akarja hagyni amikor tavaly vagy tavalyelõtt nem emlékszem már, új szerzõdést kötöttek. Ráadásul nem is volt róla szó egészen a mostani elmérgesedett helyzetig, de még most is mindkét fél óvatos. A Samsung nem akarja elveszíteni legjobb vevõjét, az apple meg nem akar a semmibe fejest ugrani. Azért attól, hogy mi itt fröccsögünk ez a pénzrõl szól ám. (Mint ahogy az én cégem is kiszolgálta azt a céget (és fõnököt) akit egyébként én utálok (megtehettem volna, hogy nemet mondok de annak mi értlme?) És õ is rendelt tõlünk mert én vagyok aki a legjobb áron a legjobb árut tudja neki szállítani.) Puszta üzlet az egész.

narumon
"A multitouch-ról azt mondtad, Apple szabadalom, de aztán elkented a témát, dobj egy linket róla azért"

Hol állítottam én ilyet? Valamit nagyon félre olvastál...
A multitouch már évtizedek óta létezett. Az apple érdeme a PONTOS és azonnal reagáló touch screen ami elõtte NEM LÉTEZETT. Leírták már számtalanszor elõttem, miért kell nem létezõ mondatokat megint más "szájába adni"? 😊

Hát az látszik, hogy a kínai piacot te nem nagyon érted. Pedig én tényleg megpróbáltam elmagyarázni. :-)
Patent troll

Külön kedvedért kiemelem:
"with no intention to manufacture or market the patented invention"

Szólj ha nem megy az angol és akkor le is fordítom neked.
De ez az egész "troll" kifejezés nagyon elcsúszott ám nálad! :-)
NEXUS6
"Az Analysys International szerint a harmadik negyedévben 2,6 millió táblagépet értékesítettek Kínában. Az eladott táblagépek 71,4%-a volt iPad."

Bocs de én mégiscsak vitatkoznék ezekkel az adatokkal.
Csak kérdések:
Hogy a faxba van az, hogy a KÍNÁBAN milliószám elõállított csingcsáng filléres androidos táblákból ezexerint kb 750 ezret adtak el, és a szegény kínai csórók is, illetve aki megteheti inkább Apple terméket vesznek, vagy gyak inkább semmit?
Eközben, hogy van az, hogy világszinten kb most elõzi be a táblagépek piacán IS az Android az iOS-t, vagy is piaci részarány most ál olyan 45/55 szinten, világátlagban?
És végül:
Hogy a faxomba jön ide a tabletek piaca!!!!!?????

Ha jól figyelsz, egyrészt lassan ennek a meghatározásnak is megfelel Apple, de fontos, hogy mára többet trollkodik szabadalmakkal, mint fejlesztéssel, így lesz az, hogy Apple reinvented the patent-trolling...

Tehát, kár rugózni egy nem hivatalos megfogalmazáson, persze teheted, de a lényeg ettõl nem változik.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

"a közvetlen vetélytársa egy nem sokkal olcsóbb androidos telefon"

Ezt veted be mindig és sosem igaz.

Az i5 legócskábbja is sokkal drágább még a Note II-nél is és azért ott igen komoly különbségek vannak. A drágább modellek meg...

Ráadásul, te az S3-ra gondolsz, ha nem tévedek, abból meg több fogyott, mint az i5-bõl, ha nem tévednek az errõl cikkezõk...

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Itt sok dologban igazad van, de tegyük fel úgy a kérdést, hogy látsz-e elõnyt a saját gyárban és ha azt mondom, kapsz egy iPhone 8-at, ha megmgyarázod, sikerülni is fog, tudom ;o)

De ha most nem dõlsz be nekem, ami várható, akkor majd visszatérünk erre, mikor M2 által kapott infók szerint lesz saját gyára Apple-nek és azt fogjátok magyarázni, hogy ez mindig is célja volt, mert az a jó, ha saját gyár van... ;o)

Ne háborodj fel, minden Apple témakörben ez volt sok-sok éven át, kiismertünk benneteket.

"Nem lesz 200 dolláros iPhone"

Hûha, ezt csak így, kategorikusan? Te aztán vagy valaki, nagyon tudod a jövõt. Ja, mert olvastad ánglisûl, mi? Na, menj Trolliába lassan tényleg, várják haza a királyukat nagyon!

NEXUS6
Höhöhö!
Jó meglátások, a te stílusodat utánoztam csak le!
😄DD

"Mik voltak a reakciók? "

Az, hogy szembeállítottuk veled a saját kollégádat, aki mást vizionál?

Fail, fütyikém...

"Biztos fogalmuk sincs, hogy mit terveztek"

A semmibõl, ugye? Hirtelen, egyszercsak reinvented, mi? lol

"Nem MA kell. Ezeket a szerzõdéseket nem máról holnapra kötik. Van ideje az applenek, hogy más után nézzen mint ahogy meg is kezdte. Az új iphone-okban alig van Samsung alkatrész (Vol Jin állításával ellentétben)"

De bizony elég sok.
Aztán, ne te tedd fel a kérdésem és ne is változtasd meg.
Ha azt kérdezem, mi lenne MA, akkor arra felelj, ne mismásolj.
Ez is az oka az ellenszenves voltodnak, meg a stílusod, hiába értetlenkedsz.

Apple évek óta szeretné elhagyni Samsung-ot, de nem a szerzõdések miatt nem megy ám ;o)

"oszt nézd meg hova jutottunk"

Én Note II-ig, ahol nagy szeretettel használom a cerkát, nem annyira, mint mások, akiknek óriási segítség, de mégis... 😉

A multitouch-ról azt mondtad, Apple szabadalom, de aztán elkented a témát, dobj egy linket róla azért ;o)

Mostanság nézegettem pl. az Alcatel egy készülékét, és megkell mondjam egész kellemes kis gép volt. Nem mondanám hogy, legyalázta a Note 2-met, de persze, fõleg a rencer miatt, olyan nagy különbségek, nem voltak.

往前看同志

Mellesleg rengeteg elemzõi "jótanács" hangzott már el, amiket ha az Apple nem fogad meg, akkor "bele fog bukni":
- ha már a Mac Intel alapú, ki kell adni az operációs rendszert is szabadon a többi pécére,
- senki nem fog egy zenelejátszót sokszoros áron megvenni, hogy aztán még a rátöltött zenékért is fizessen,
- a mobiltelefonok piaca telítõdött, egy új szereplõ nem fog tudni gyors sikereket elérni,
- a táblagépek feleslegesek, az olcsóbb netbookoké a jövõ, senki nem akar a maszatos képernyõn tapizva gépelni,
- ha kihagyják az optikai olvasót a számítógépekbõl, senki nem fog Mac-et venni.
...
narumon
Értem. Tehát procit tervezni gyerekjáték, egy gyártósort beprogramozni és ott 1500 droidot alkalmazni minimálbérért az már valami. Hát elég ferdén látod a világot szerintem.

narumon
Azért azt sikerült észrevenni, hogy olyat kérdeztél amire a válasz benne volt az eredeti leírásomban?

Jól értem, hogy itt egy egész szakmát nézel le, csak hogy fikázhass egy céget?
Amennyiben egy legoval játszadozó kisgyerek építészmérnök.
Az Apple iPhone megjelenése elõtt nem tudtál venni multi-touch telefont. Szerintem itt ezt állítottuk, ez pedig tény.

A multi-touch technológiát az Apple csak megvásárolta. De fizetett érte, a jogszabályok szerint, ami nem = lopás, lemásolás meg egyéb összehazudott baromságok. Tény.

A fejlesztésnek része a szoftver oldal is, amit már teljesen az Apple csinált, ez is tény.
Ez bizonyos párt politikusaira jellemzõ, és tanított érvelési technika. Bármit kérdez tõlük az újságíró, arra válaszolnak, amire akarnak, és úgy csinálnak, mintha az lett volna a kérdés.
narumon
"Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket?"

Nem, az iphone-ban, ipadban lévõ processzorok saját inhouse fejlesztések. Külön proci tervezõ részlege van applenek.

narumon
"De semmi közük hozzá azon kívül, hogy felhasználták. Nem fejlesztették, nem gyártották, csak körbenéztek a piacon, és megrendelték. Pedig úgy adtátok elõ, hogy apple fejlesztés."

Látom még azt sem sikerült elolvasni amit írtam...

"Amikor a nyolcvanas években az érintõképernyõk mûködési elvét tanultam, már akkor is kapacitív volt. Mivel nem vagyok üzemmérnök egy elektronikai gyárban, így nem követem, hogy milyen más egyéb megoldások vannak, de szerintem az az alap."

Látom még azt sem sikerült elolvasni amit írtam...

"Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket?"

Nem.
"Az Apple 2 évenként kihoz 1 az az egy db telót"

Kérlek nézz utána jobban a dolgoknak, mert túl sok az alapvetõ tárgyi tévedésed. Ebben az állapotodban vitaképtelen vagy, max trollkodásra futhatja.
Köszönöm az értelmes emberek nevében.
Miért is kapcsoltunk át énrám? Kellene vennem iPad Minit? Mivan? :-)
Ez szerintetek már rég megtörtént.
Csökkentett?
Nem.
Mégis nõtt a profitja?
Igen.
Kínát ne úgy tekintsd, mint egy ország. Kína minden dimenzióban sok rétegre tagolt.

A kínai középosztály természetesen célközönsége az Apple-nek, csakhogy az õ kedvükért nem kell levinni 200 dollárra az árat, most is megveszik 600-ért is.

A sok milliárdnyi kínai és indiai munkásrétegeket viszont Apple nem célozza meg, mert nem az õ piaca és biztos vagyok benne, hogy soha nem is lesz. Ott osztozik a Samsung, a ZTE, Huawei meg tucatnyi számunkra ismeretlen márka.
"- az iPad Minit is mindenki olcsó árszabásúrara várta, mert különben Apple elbukik. Nem lett olcsó. Nem bukott el, viszik mint a cukrot."

Te még rimánkodsz is azért, hogy minél drágábban vehesd meg a következõ telefonodat. Ez egy kívülállónak sznobizmus.
"Minden valamire való cégnek célközönsége az általad emlegetett "réteg". Nem gondolod?"

Ez nincs így. A Google célja például a minél nagyobb embertömeg elérése. Hirdetési piacot szerez és generál magának. Nála a piramis alsó rétegei hoznak nagyobb profitot.
"Mi olyat gyárt le a Samsung amihez az apple-nek lövés sincs? Kíváncsivá tettél. Csak nem azt a processzort amit az apple maga tervezett? (Biztos fogalmuk sincs, hogy mit terveztek)"

Nem úgy van az, hogy kiadtak egy specifikációs kívánságlistát, és elkészítették nekik a terveket?
"Igazából nem nagyon kell link beírod, hogy iphone touchscreen és nagyjából mindenhol kiemelik - akármelyik technikai cikkben -, hogy olyan precíz érintésvezérlés soha nem létezett azelõtt. "

De semmi közük hozzá azon kívül, hogy felhasználták. Nem fejlesztették, nem gyártották, csak körbenéztek a piacon, és megrendelték. Pedig úgy adtátok elõ, hogy apple fejlesztés.

"Ma már a konkurenciáé is ilyen és pontos meg stb. De azért azzal te is tisztában vagy, hogy amikor az elsõ iphone kijött akkor a kapacitív képernyõk még nem nagyon voltak divatban és amit lehetett kapni az se volt túl pontos."

Amikor a nyolcvanas években az érintõképernyõk mûködési elvét tanultam, már akkor is kapacitív volt. Mivel nem vagyok üzemmérnök egy elektronikai gyárban, így nem követem, hogy milyen más egyéb megoldások vannak, de szerintem az az alap.
Teljesen mindegy, mert sem a Nokia, sem a Google, sem az Apple vagy Samsung nem patent troll.
A patent trollok azok a kis cegek, akiknek legtobbszor egy ugyvedi irodan kivul masuk sincs, vagy gyujtik a szabadalmakat, vagy a nagyobb cegek megbizasabol perelgetnek.

http://gaborszantai.co.uk/

"uhh levente, koszonjuk mai magasroptu oskommunista bolcsessegeid egyiket. felsirtam"

Hatalmas szellemi kapacitás...
"Én ezt soha nem fogom megérteni. Ez miért pozitívum? Miért kell, hogy egy vevõt egyáltalán érdekeljen?"

Na még egy unszimpatikus megnyilvánulásod.

Egy trollkodó fasz benyögi, hogy a Samsung ócska szarokat gyártó senki, az applel ellentétben. Leírom, a tényt, hogy ugyanott készülnek Kínában, de a samsungnak van saját üzeme is, meg az iphoneban is samsung alkatrészek vannak, és te jössz azzal, hogy miért tartom ezt pozitívumnak.

Nem én propagálom ezt a tényt, hanem csak válasz volt egy applefan gyökér baromságaira. Ha ezt nem látod át, vagy hülye, vagy gyökér vagy.
narumon
Ha kénytelen lesz akkor csökkenteni fog. Egyelõre nincs rákényszerítve, meg nem is úgy néz ki, hogy az elkövetkezõ idõben ez bekövetkezne, fõleg mivel a közvetlen vetélytársa egy nem sokkal olcsóbb androidos telefon. A jóval olcsóbban hozzák azt a szintet ezek szerint még messze van - hiszen 2 androidos készülék közül csak nem csapná be magát ugye az ember, hogy a drágábbat veszi meg amikor az olcsóbb is ugyanazt tudja nem?

Oké! Mit fog csinálni az alma, mikor az emberekben tudatosul, hogy az androidos telefonok röhögve, és jóval olcsóbban hozzák azt a szintet, ha nem jobbat, mint az ájfon?
Árat fog csökkenteni.

往前看同志

"Vicces, hogy ezt nekünk felróvod, de Vol Jin mellé kiállsz aki még soha semmikor semmiben nem érvelt."

Na, szerinted ez a hazug mantrázgatás szimpátiára okot adó? Utána meg hivatkozgathatsz, hogy csak az alma miatt nem szimpatizálok veled.
"Ha itt a patent troll-okra gondolsz, akkor rossz hirem van, az Apple az nem az. Azt meg, hogy mennyire jogosak az Apple altal inditott perek, abba most nem akarok belemenni, mindenesetre nem ok kezdtek ezt az egesz peresgetosdit, hanem a Nokia."

Pont ez a taszító, hogy nagyon nem mész bele, csak véded a védhetetlent.
narumon
Szerintem sem hagyja ki, de M2 arra gondolt - szerintem logikusan - hogy nem fognak oda sem olcsó terméket gyártani. Ugyanazt kapják kínában mint ami most is van. Ez nem a piac kihagyása. Ahogy kína fejlõdik úgy fejlõdik ott is a fizetõképes kereslet ami sok millió embert jelent. Apple Store-ok vannak kínában is, tele is vannak. Teljesen felesleges lenne olcsó kínai gyártókkal versenyezni a saját piacukon. Ennyi erõvel tökön is szúrhatná magát az apple.

Egyébként amikor legutóbb arrafele jártam akkor ahol látták nálam az iphonet, azt mindenki meg akarta venni. Beszéltem az utcán vagy csak megnéztem a térképet, már ott is volt valaki, hogy nem-e adom el. (elég jó pénzt adtak volna érte ráadásul, ott helyben 100-110e forintnak megfelelõ valutát ami arra azért elég sok pénz)