396
  • NEXUS6
    Ha esetleg jobban érdekelne a csipek gyártástechnológiája, és nem a roppant-felhasználóbarát-dizájnelemek szintjén ragadnál le, valaszeg annak találnád. De nálad valszeg addig terjed az IT, hogy dobsz egy hátast ha esetleg valamelyik gyártó kijön valami cuki default ikonkészlettel. Legalább is az eddigi HSZ-eidből nekem ez jön le, bocs.
    ;)
  • caius marius
    Mikor ezt a hsz-t elolvastam, akkor én is felsírtam...
  • levente68
    Ó, de kár....

Hol is ömlengtem? Mit nem értettél, drágám? Kis szegénykém, téged mindenki csak bánt...

• caius marius
    Okoska!
    Mitől lett ez őskommunista bölcsesség?
  • hurkaur
    "Mi lenne, ha flame helyett esetleg egy értelmes hsz. is jönne tőled, esetleg szép magyar ékezetekkel?"
    Hogy lemaradjak Levente zsenialis omlengeseirol? Vilagert sem!
  • levente68
    Igen, megtanultuk, ahogy te csak a trollkodást.

Mi lenne, ha flame helyett esetleg egy értelmes hsz. is jönne tőled, esetleg szép magyar ékezetekkel?

Mit vegyek neked, amit apu-anyu nem vett és tudnál vele ilyesmit?
    Nem lesz olcsó mondjuk...
  • hurkaur
    Ram mindig szamithatsz. <3
  • levente68
    Hát, alulnevelt és alulművelt tahókám, nálam kevesen kevésbé őskommunisták, de tőled ennél értelmesebbet nem is vártunk...
  • hurkaur
    uhh levente, koszonjuk mai magasroptu oskommunista bolcsessegeid egyiket. felsirtam
  • levente68
    " mert vétkesek közt cinkos aki néma"
  • levente68
    Látod, az ilyen dumával húzod magadra az ellenszenvet.

Meséld el tehát, ha ma kellene megbirkóznia a gyártással Samsung nélkül, mi lenne?

Valamint, mi lenne a Samsung-gal, ha ma kellene Apple nélkül léteznie?

Ezért kár ezt a dumát tolni.
  • hurkaur
    Mar megint kezdesz atszokni erre az egymas segget szagolgato stilusra.
  • Papichulo
    "A vicces az, hogy a "korrekt" és igazság szerető kollégáinak eszébe nem jut szólni, hogy akkora blődséget beszél..."

Nem ertem, hogy itt miert is kellett volna szolnia barkinek, barmit? Az az o velemenye, ez nem egy teny. Majd ha ezen vitazni akarsz vele, akkor utkoztetitek az allaspontjaitokat es elmagyarazza, hogy miert gondolja ezt.
  • levente68
    Érdekes, én sem. Sőt, mivel nem is szeretnék egy ilyen szarral egy hullámhosszra kerülni, nem is kívánom érteni.
  • levente68
    "Soha nem így adták elő. Azonban az a minőségű érintőképernyő ami az iphone-okon megjelent, nemhogy az ő ötletük volt de még az ő szabadalmuk is. Furcsa mi?"

Furcsa, mert szerintem nem igaz. De egy linket hozz és kiderül.
  • hurkaur
    Nem csodalom, hogy nem erted.
  • levente68
    Nem látom az összefüggést.
    Te szerintem egy kis flémkeltő paraszt vagy, mi köze ennek az általad említettekhez?
  • hurkaur
    Igy igaz Levente, de most kerlek faradj at az idegosztalyrol, es magyarazd meg miert lett nalam az ev innovativ dij nyertese a Microsoft, ha applefanboy vagyok.
  • narumon
    "Nekem az a problémás ezekkel az apllefanokkal, amikor mellszélességgel védik az ikonvédjegyeztetést, meg a szabadalmi kerek sarkot. Meg a trollpereskedő mentalitást."

Szerintem nem minden apple fan ilyen. Én pl egyetértek a 90%-val annak amiért a Samsungot bebüntették. Konkrétan a kerekített sarok esettel nem. Csak mindig ki akarjátok SARKOSÍTANI (érted SARKOSÍTANI :D), hogy ez miatt kellett 1Mrd-ot csengetnie Samunak. Tudtommal ez egy nagyon kicsi része a dolognak (sőt én még annó azt olvastam, hogy ezt pl a bíróság elvetette de tény, hogy nem olvastam át a komplett anyagot).
  • hurkaur
    Es ebben mi a forradalmi? Biciklit en is tudok am osszeverbuvalni otthon, de hogy te azt nem elvezned, az is biztos. :-)
  • levente68
    Itt viszont én mondom, hogy neki hiába magyarázol, egy robot és ezt égették az EEPROM-jába...

A vicces az, hogy a "korrekt" és igazság szerető kollégáinak eszébe nem jut szólni, hogy akkora blődséget beszél...
  • hurkaur
    Ez am a nagybetus Innovacio, ez nem is kerdes.
  • narumon
    "A különbség, hogy a Samsung legalább alkatrészt is gyárt, meg saját üzeme is van."

Én ezt soha nem fogom megérteni. Ez miért pozitívum? Miért kell, hogy egy vevőt egyáltalán érdekeljen? A legtöbb terméked ami otthon van bérgyártásban készült, felesleges saját gyárat fenntartani. (applenek egyébként volt de megszüntették még kurva régen).

"Ráadásul az iphone fele samu alkatrész."

Nem hinném. Talán pár alkatrész Samsung benne, de szerintem a 10%-ot nem éri el. Vagy azt is Samsung alkatrésznek számítod amit a Samsung bérgyárt az apple-nek?

"Az Apllenek van féltucat terméke, a Samsung meg a mosógéptől kezdve a tévéig mindent gyárt. Azon sem lepődnék meg, ha rotációs kapát is árulnának."

Ez meg megint miért döntő tényező egy telefon vásárlásnál / telefonos témánál?
  • narumon
    "Ellenben ha az Applel szemben fogalmaz meg valaki enyhébb kritikát, itt örjöngitek ki magatokból a hirtelen támadt ideget. Hazudoztok, csúsztattok, és nevetségessé teszitek magatokat."

Szerintem ez nincs így. Én pont ennek az ellentetjét látom. A legritkább esetben jön normálisan megfogalmazott kritika apple termékre. Általában csúsztatás és hazugság (vagy sok esetben tudatlanság) amivel letámadják tipikusan az iphonet. Visszanézhetnél hányszor kötöttünk mondjuk olyanba bele amikor valaki azt írja, hogy neki kicsi az iphone kijelzője ezért egy nagyobb kijelzős samsungot választott. Soha senki nem kötne bele, csak ez még soha nem így hangzott el. Általában van mellé vagy valami mocskolódás vagy egy rakat hazugság társítva.

"Az érintőképernyős telefonok drágák voltak, ezért alig vette őket valaki. Nem az volt a probléma, hogy kényelmetlenek voltak, hanem igény nem volt rá."

No látod itt nagyon nem értünk egyet. Mi anno cég szinten kaptunk HP telefonos PDA-kat. Az összes munkatárs utálta mint a szart. Kényelmetlen volt használni, rendkívűl ormótlan és használhatatlan volt. Szinte mindenkinek volt mellé normális telefonja és nem is vitte haza azt a használhatatlan valamit. (ráadásul nem is volt drágább mint a mostani okostelefonok!).

"Az Apple csak abban alkotott nagyot, hogy marketinggel eladta az addig érdektelent."

Ez az amit TE így látsz, én teljesen máshogy de ha én ezt meg merem említeni akkor már troll vagyok meg applefan.

"Az apple meg úgy adja elő a sztorit, mintha az ő ötletük lett volna az érintőképernyő,"

Soha nem így adták elő. Azonban az a minőségű érintőképernyő ami az iphone-okon megjelent, nemhogy az ő ötletük volt de még az ő szabadalmuk is. Furcsa mi?

"ha meg kiderül, hogy nem, akkor jön a szlogen, hogy dehát az első használható az övék volt. Francokat."

Oszt mégis.
  • NEXUS6
    Köszike!
    ;)
  • NEXUS6
    "samsung es a forradalmi.. ahahah. Ugyanolyan ocska igenytelen gyarto, mint 10 eve, csak most nagyobb a fustje."

A Samu a világ legnagyobb memória csip gyártója, 2010-ben pl a világon elsőként vezette be a 30 nm es technolóiát DRAM, a 20-ast NAND flash memóriáknál. Jó eséllyel van olyan termék a birtokodban, amiben Samu memória van.
    2014-ig várhatóana legnagyobb félvezető gyártó címet is megszerzi, mert a jelenlegi növekedési ütemmel lehagyja az intelt is.
  • Papichulo
    En peldaul mozgok magyar haditechnikai forumon is es ott rendszeresek az nemet/orosz linkek, hirek. Volt mar ra precedens, hogy csak par szavas magyarazattal. Akit tenyleg erdekel az elboldogul.

Mindenesetre az angol azert ma mar nem olyan statuszban van, mint az orosz. Siman elvarhato, hogy egy egyszeru cikket megertsen valaki. De szerintem ezt most mar tul is beszeltuk, ertem az erveidet, megprobalok valtoztatni rajta, de azt azert nem vallalom, hogy nagyobb reszeket forditsak. Eleget forditottam mar eletemben, hogy elegem legyen belole ;)
  • narumon
    "Ahogyan viszont ti érveletek, az sokszor kimeríti az elvtelenség fogalmát, így kár csodálkozni, ha durvább hangnem jön elő."

Vicces, hogy ezt nekünk felróvod, de Vol Jin mellé kiállsz aki még soha semmikor semmiben nem érvelt.
  • narumon
    "Fogta a kis cégeket és a saját műhelyében legyártotta a teknolódzsit, vagy izé, ki is gyártotta neki a kijelzőt?"

Miért kéne saját műhely? Mi köze az innovációnak egy gyárhoz? A kettő semmilyen szinten nem függ össze. A legtöbb innovációs cégnek semmilyen gyára nincs és ott az ellenkezője is a számtalan kínai gyár aki egy doboz gyufát nem tud legyártani ha nem adják nekik oda a konkrét terveket.
  • Papichulo
    "Én például szeretnék egy régi CRT monitorral egybeszerelt PowerMac-et"

Nekem van egy PowerBook-om, de annak mar nagyobb a hasznalati erteke, mint amiert el lehetne adni. Pedig meg $2100-ert vettem 2005-ben.

"Na egy olyan nagyon kéne."

Sokat nem tudnal vele kezdeni, mara elegge kihaltak a universal binary-k. OS-ek kozul a Leopard volt az utolso, ami futott rajta.

"Meg a trollpereskedő mentalitást."

Ha itt a patent troll-okra gondolsz, akkor rossz hirem van, az Apple az nem az. Azt meg, hogy mennyire jogosak az Apple altal inditott perek, abba most nem akarok belemenni, mindenesetre nem ok kezdtek ezt az egesz peresgetosdit, hanem a Nokia.
  • NEXUS6
    "Nem tudtam, hogy a magyar is a vilag egyik legszelesebb korben tanult idegen nyelve lett :)
    Meg sajnos a legtobb temakorben sem magyarul ferheto hozza a legtobb es legszinvonalasabb forras... ez amugy a legkomolyabb ervem."

Momentán ezen a fórumon a MAGYAR a legszélesebben beszélt nyelv.
    Ha találok egy forrást ami, és nagyon ne legyen elvont példa, csak oroszul van meg, amit én nagyjából beszélek, te illetve a fórumozók nagyrésze meg esetleg nem, és ahelyett hogy összegezném simán csak belinkelem, akkor nem lennék egy kicsit nagyarcú!?
    ;)
  • Vol Jin
    Nem igaz. Az Apple termékeit jónak tartom, így azzal sincs problémám, ha valaki szereti azokat. Miért is lenne. A legnagyobb idiotizmus lenne valakit az alapján megítélni, hogy milyen márkájú termékeket vesz. Kivétel, ha igénytelenségről van szó. No de itt ilyen nincs. Rengeteg haveromnak van iphone-ja, MAC-es is akad. Én például szeretnék egy régi CRT monitorral egybeszerelt PowerMac-et, csak kapni sem nagyon lehet. Komolyan mondom, még lomizással is égetném magam. Majdnem ott estem össze, amikor a szemem láttára landolt a járdán képcsővel lefele egy lomtalanításkor. Na egy olyan nagyon kéne.

Azért, mert egy cég görény, a termékei lehetnek jók, és szerethetők. Mondjuk az akkori Apple még szimpatikus cég volt számomra. Ezért is kellene ma egy abból a korból való gép.

Nekem az a problémás ezekkel az apllefanokkal, amikor mellszélességgel védik az ikonvédjegyeztetést, meg a szabadalmi kerek sarkot. Meg a trollpereskedő mentalitást.
  • Papichulo
    "És tök ugyanazokat az alkatrészeket használják fel."

Nem, pl. A6.

"Ráadásul az iphone fele samu alkatrész."

Nem, mar szinte alig van benne Samsung termek, egyedul az Apple altal tervezett CPU-t gyartjak mar csak ok.

"Azon sem lepődnék meg, ha rotációs kapát is árulnának."

A Samsung Group a vilag egyik legnagyobb hajogyartoja. De Koreaban peldaul sok Samsung autot is lehet latni ;)
  • Papichulo
    "Na ezért van az, hogy nem vagy szimpatikus. "

Amugy meg en nem akarok indulni az sg.hu nepszerusegi versenyen. En kifejtem a velemenyemet melyekbe nem tudsz belekotni, ezert van az, hogy a szemelyisegemet tamadod, ez az ad-hominem ;)
  • Vol Jin
    Az Apple pont azokkal gyártat, akikkel a Samsung. És tök ugyanazokat az alkatrészeket használják fel. A különbség, hogy a Samsung legalább alkatrészt is gyárt, meg saját üzeme is van. Ráadásul az iphone fele samu alkatrész.

Az Apllenek van féltucat terméke, a Samsung meg a mosógéptől kezdve a tévéig mindent gyárt. Azon sem lepődnék meg, ha rotációs kapát is árulnának.
  • Papichulo
    Az objektivitast nem a cegek viselkedesere ertettem, hanem, hogy talan az Apple-lel szembeni antipatiad is kozrejatszik abban, hogy pont az adott neveket emlitetted, mint szamodra unszimpatikusabb. Igy viszont nem lehetsz objektiv ennek a megiteleseben sem. Abszolut nem akartam sem a SEC sem az AAPL erdemei, vagy tevekenysegere kiterni... igy mar vilagosabb?
  • Vol Jin
    Na ezért van az, hogy nem vagy szimpatikus. Felvetsz, sugalmazol valamit, arra reagálok, és magával a reagálást, ami kötődik a te felvetésedre, veszed bizonyítéknak, hogy a felvetésed jogos volt.
    Holott szóba sem került volna, ha nem te jössz elő vele.
  • Papichulo
    "Egy amcsi mit szólna, ha egy fórumon magyar smittekkel szórnád tele a hsz-edet."

Nem tudtam, hogy a magyar is a vilag egyik legszelesebb korben tanult idegen nyelve lett :)
    Meg sajnos a legtobb temakorben sem magyarul ferheto hozza a legtobb es legszinvonalasabb forras... ez amugy a legkomolyabb ervem.
  • Vol Jin
    De csak azért, mert M2 az aki totál agyhalott. :-)

Papi és Naru egész olvasható, hanem Appleről van szó.
  • hurkaur
    samsung es a forradalmi.. ahahah. Ugyanolyan ocska igenytelen gyarto, mint 10 eve, csak most nagyobb a fustje.