396
-
Papichulo #156 Varazslatos, hogy itt is szukseged erezted, hogy kifejtsd az adott gyartokrol alkotott velemenyedet. Abszolut nem errol volt szo... de ez ujfent alatamasztja, hogy "Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni..." :)
-
#155 Egy amcsi mit szólna, ha egy fórumon magyar smittekkel szórnád tele a hsz-edet.
Ha meg hőbörög, azt mondanád neki, hogy gúglifordítózza ki.
Örülhetnénk, ha megúsznánk megelőző atomcsapás nélkül!
:DDD
Szal ne haragudj, de ebben nem értek veled egyet én sem, még ha minden szót értettem is a beszúrt anyagból, és ha bár nem írtad le azt is tudtam, hogy mit akarsz vele mondani. -
#154 Én már mexoktam Papi, meg narumon hülyeségeit, sőt 1-2 dologban erős hunyorításokkal egyet is értek velük.
Az Apple meg a tevékenysége mondjuk nem tartozik ezek közé a dolgok közé.
De az a szeneslapát az viszont nagyon kéne M2-nek!
:DDDDD -
Papichulo #153 En ugy erzem, hogy erveles mindig logikus es ami fontos megalapozott. Arrol nem en tehetek, hogy a rendelkezesre allo forrasok tulnyomo resze az angol nyelven all rendelkezesre. Az sokkal inkabb elvarhato, hogy valaki ertsen annyit angolul, mely egy egyszeru cikk elolvasasahoz szukseges, mintsem tolem, hogy forditsam le azt.
"szólj a kollégáidra, mikor éppen ők merítik ki az általad oly jól ismert és diagnosztizált defekteket"
A targyi tevedeseket mindenki eseteben ki szoktam javitani, de nyilvanvaloan csak azoknak adok kimerito valaszt, akivel eppen vitaban allok. -
Vol Jin #152 "Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek ;)"
Pont leszarom, hogy Apple vagy Samsung. Ez csak a te kis lelkivilágodban fontos. Pont ugyanarra képes mindkét telefon. Például a Galaxy S3-at a kezembe nyomnának, azon agyalnék, hogyan tudnám elcserélni, mert szerintem egy böszme nagy szar. De lehet, hogy S3+. Nem is érdekel, csak röhejesnek tartom, hogy akkora, mint egy pingpong ütő. Pont nem fog senkit ez felzaklatni, akármekkora Samsung vagy Galaxy S márkahű felhasználó. Max annyit mond, hogy van kisebb is.
Ellenben ha az Applel szemben fogalmaz meg valaki enyhébb kritikát, itt örjöngitek ki magatokból a hirtelen támadt ideget. Hazudoztok, csúsztattok, és nevetségessé teszitek magatokat.
Egyébként sem szoktam kritizálni az Apple termékeket. A céget tartom undorítónak, és szabadalom trollnak. Ikonokba, lekerekített sarkokba kötnek bele. Sokadik szereplőként lépnek be egy piacra, és úgy csinálnak, mintha ők lettek volna az elsők.
Az érintőképernyős telefonok drágák voltak, ezért alig vette őket valaki. Nem az volt a probléma, hogy kényelmetlenek voltak, hanem igény nem volt rá. Pár embernek volt, a többiek meg hű, de kafa, de ennyit nem adok érte. Az Apple csak abban alkotott nagyot, hogy marketinggel eladta az addig érdektelent. A Samsung inkább volt forradalmi, mert az a megfizethető kategóriában is megjelent. Nem azt mondom, hogy a korábbiak olyan drágák voltak, hogy nem tellett az embereknek rá, hanem csak azt, hogy vettek hagyományost ötöd annyiért. Az apple meg úgy adja elő a sztorit, mintha az ő ötletük lett volna az érintőképernyő, ha meg kiderül, hogy nem, akkor jön a szlogen, hogy dehát az első használható az övék volt. Francokat. -
levente68 #151 Bár nem nekem címezted, mégis hadd tegyek egy észrevételt...
"Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek ;)"
Nem pont azok unszimpatikusak, akik Apple mellett érvelnek, hanem az, ahogyan az említett emberek azt teszik és ez alól néha te sem vagy kivétel.
Biztos vagyok benne, hogy ahogyan én, úgy Vol Jin is elismeri, amiben jó Apple, mert ilyen is van valóban, de nem azon szokott vita menni, amiben emberek egyetértenek... Ahogyan viszont ti érveletek, az sokszor kimeríti az elvtelenség fogalmát, így kár csodálkozni, ha durvább hangnem jön elő.
Amit Vol Jin kifogásol, abban kurvára igaza van, egy magyar fórumon enyhébb esetben is tuskóság kizárólag az angol nyelvű idézet, azt megerősítésképpen kellene berakni, mert bár néhányunknak nem okoz ez gondot, sokakat joggal irritál. Bevallom, engem is, pedig tudok angolul.
Az állandó flegmatikus és kizárólag szintén angol kórkép elemzéseid is csak a trollság bizonyítékai, ezen persze megsértődsz. Pedig már kértelek, hülyézd le magyarul a szerinted ostobákat, mert amiket írsz, azoknak van magyar megfelelőjük, így csak magadat járatod le.
Aztán, amit még csak remélni sem merek, ismerd fel és szólj a kollégáidra, mikor éppen ők merítik ki az általad oly jól ismert és diagnosztizált defekteket! -
Papichulo #150 "Te viszont súlyos kényszerlinkelési szindrómában szenvedsz."
Ezt a pontos terminus technicust az egyetemen tanultad? Vallalsz egyeni analizist is vagy csak kizarolag nyilvanos csoportterapiaban utazol?
"Most elárulom, hogy nagyon egy ellenszenves figura vagy."
Erdekes mert szerintem pedig te vagy egy hatalmas paraszt es en ritkan szoktam embereket minositeni itt, de ha mar coming-out-olunk, akkor legyen! Most gyonyoruen ki tudnam fejteni, hogy kb. 1 honapos itteni mukodesed alatt miert alakult ki bennem ez a nezet, de veled ellentetben nem erzem ugy, hogy ez a legkisebb mertekben is idetartozna.
"De te, Narumon tenyérbemászóak vagytok. A totál unszimpátia. De M2-őt szeneslapáttal tudnám ütni"
Mindazonaltal erdekes, hogy pont azok az emberek az unszimpatikusak szamodra, akik altalaban az Apple mellett szoktak ervelni... szinte biztos, hogy ez kizarolag objektiv szempontok szerint alakult ki es semmi mas oka nem lehet ennek ;) -
levente68 #149 Próbálj már kilépni a szerepedből, mert troll tényleg nem kell.
Aztán, beszéljétek meg narumon-nal, hogy miért is TE vagy az ostoba, aki pont a Samu és Google felvásárlásáról álmodtál, de mikor narumon ellentmond NEKED, te paraszt, akkor én vagyok a sötét?
Tényleg nem gondoltam, hogy ennyire kis takony seggek vagytok és egymásra licitálva beszéltek hülyeséget... Ráadásul egymással nem értetek egyet és észre se veszitek?
Tiszta óvoda, de erről már értekeztünk.
Ilyen lehengerlő érvekkel:
"Semmit nem oldana meg. Nem lenne bölcs döntés szerintem."
Egyik hülyébb, mint a másik... háháhá -
M2 #148 "Ezt most komolyan kérdezed vagy a hülyét teszed?"
Végtelenül buta, nem fogsz tudni fényt gyújtani nála, csak szólok.
-
#147 Fogta a kis cégeket és a saját műhelyében legyártotta a teknolódzsit, vagy izé, ki is gyártotta neki a kijelzőt? -
#146 "Kis cégeket, meséld el, akkor minek vásárol fel?"
Ezt most komolyan kérdezed vagy a hülyét teszed? Pl azért, hogy övék legyen a piacon az első normálisan működő érintő kijelzővel rendelkező telefon. Amit a konkurencia évekkel később tudott csak megoldani. -
#145 "Magyarázd el, miért is nem vásárolja akkor fel a nagy riválist Apple?"
Semmi értelme nem lenne.
"Egy támpontot adok: törvények..."
Így van, de ez egy másik történet és nem pénzbeli.
"De kísérletet se tesz? Pedig az megoldaná a problémája oroszlán részét."
Semmit nem oldana meg. Nem lenne bölcs döntés szerintem. -
levente68 #144 Brühühüüüüüü
A nagy trollmester nem ismer el......
Na, komolyra fordítva: ez azt jelenti, hogy ha lesz egy értelmes komment, de az nem az Apple-t élteti, akkor nem fogsz elvtelen hazudozásba és flémbe kezdeni a szokásod szerint a szekta forgatókönyve alapján? Mert az jó lenne...
-
M2 #143 Rossz hírem van: még csak nem is karcoltad az elvárt értelmi szintet.
Innen kezdve tiéd a terep, tőlem szabadon garázdálkodhatsz. -
levente68 #142 "Ha így sem érted, akkor ebben a témában is elkönyvellek reménytelen esetnek."
Höhhö, megnevettettél, agyhalott!
Össze kellene gyűlnötök, mielőtt egymásnak ellentmondó baromságokkal próbálkoztok cáfoljni azt, ami mindenki másnak világos, csak nektek nem. ;o)
Kis cégeket, meséld el, akkor minek vásárol fel?
Hihetetlen ez a vergődésed, amivel a Napot lemagyaráznád az égről.
Amúgy, biztos érdekel, de én már elkönyveltelek reménytelen esetnek. Meg trollkirálynak. -
M2 #141 Utolsó próbálkozásom.
Ha így sem érted, akkor ebben a témában is elkönyvellek reménytelen esetnek.
Miért növekszik az okos-telefonok piaca?
Mert a nemokos-telefonokról az emberek folyamatosan térnek át okos-telefonra.
Amikor már a 100 dolláros telefon is okos-telefon lesz, akkor lassul le a bővülés.
Ezt a folyamatot ki is várhatjuk de képzeletben fel is gyorsíthatjuk: az okos-telefonok piaci mutatóihoz csapjuk hozzá a nemokos-telefonok adatait.
(Nokiát kihúzhatjuk, számait adhatjuk mondjuk a Samsungnak)
Elemezzük az új állapotot:
- az Apple piaci részesedése drasztikusan csökkent. A profitja csökkent? - NEM
- az Apple most azonnal becsődöl a rossz statisztikai adatok miatt? - NEM
- a rendszerbe belépő új vásárlók vesznek tömegesen iPhone-t? (indiai, kínai emberek első telefonjai, gyak. számítógép helyett) - NEM
- az Apple piaci részesedése nagyon kicsi, várható bővülés az eladásaiban? (vesznek Androidosok iPhone-t?) - IGEN
- szinte egyeduralkodó a Samsung, nagyságrendekkel megsokszorozta a profitját? (olcsó készülékeknél nagyon alacsony a profit!) - NEM
- az Android uralja a piac 90+ százalékát. Mennyivel több a bevétele a Google-nek? - 2x -
M2 #140 "nem lenne már növekedő profitja Apple-nek, mert elhódítják előle a vásárlókat, érted?"
Te nem tudod megérteni, hogy egy növekvő piac mutatói alapján becsülsz egy majdani stagnáló piacot.
Akkor majd az Android globális részesedése 99% lesz, de az nem érinti az Apple, de még a Samsung piacát sem, mert a Huawei meg a ZTE árasztja majd el a kínai és indiai piacokat sok milliárd készülékkel. Szerinted meg ez borzasztó fenyegetés az Apple-nek.
Kiragadsz a sok szám közül egy olyat, aminél temetheted az Apple-t, és nekünk meg szerinted el kellene fogadnunk, hogy csakis az számít és semmi más. :-)
Ajánlom a táblázat számainak tanulmányozását, egy újabb rekord év lesz az általad bukásra ítélt cégnél:
Apple Computer's overall and Retail Segment financial results
Már gyanítom, hogy te egy ilyen fordítva bekötött gyerek vagy, ellenkezőjét kell érteni annak amit mondasz. Applefan! :-) -
M2 #139 "nem az oviban Monopoly-zunk ám most"
Akkor miért viselkedsz úgy? De ha folytatjuk ezt a gondolatkísérletet:
- elég lenne felvásárolnia a mobil részleget, ha a piacot szeretné,
- elég lenne a félvezető gyártást, ha magának a gyártó-kapacitást,
- elég lenne a televízió üzletágat, ha a fenti kettőt egyszerre az új tévéjéhez.
De az Apple olyan mint a milliárdos, akinek semmi magántulajdona nincs, még lakása se, mert bizonyos tőke fölött már kényelmesebb a luxuslakások bérlése.
Apple számára pont optimális, ha a távol-keleti gyártókkal csak leszerződik, a többi nem az ő gondja. De ez nem Apple specifikus dolog és hogy társadalmi szempontból meg mekkora öngól a nyugati civilizációnak, azt inkább hagyjuk. -
M2 #138 "Pedig az megoldaná a problémája oroszlán részét."
Hülyeség. -
levente68 #137 "Tudod hány cég felett vették már át az uralmat akarata ellenére? (Mint ahogy Jobsot is kipicsázták az appletől annó)."
Tökéletesen más a két szitu.
Magyarázd el, miért is nem vásárolja akkor fel a nagy riválist Apple?
Egy támpontot adok: törvények...
De kísérletet se tesz? Pedig az megoldaná a problémája oroszlán részét. -
#136 "Csúnyán nincs így, nekem az az Applefan, aki azt is meg akarja magyarázni, ami nem igaz. Ebbe sokszor belecsúsztok, ez tény és nem elvárható ilyenektől, hogy ne ezt a mantrát tolják. Én elvtelenül nem védem egyiket sem, látom, mi jó egyikben, mi a másikban és ezt mérlegelve valóban az egyik mellett döntöttem, de ezt jó párszor elmagyaráztam (de minek...), ahogy azt is, hogy amint ez megfordul, már váltok is, engem nem tarthat számon senki a márkahűek és lekötelezettek között. Érted, remélem ;o)"
Ez érdekes (én is leírtam már többször), hogy akkor én pl mi alapján vagyok almafan? Én elvtelenül nem védem egyiket sem, látom mi a jó az egyikben mi a másikban és ezt mérlegelve valóban az egyik mellett döntöttem, de ezt jó párszor elmagyaráztam (de minek...), ahogy azt is, hogy amint ez megfordul, már váltok is, engem nem tarthat számon senki a márkahűek és lekötelezettek között. Remélem érted! :)
"A felvásárlásról meg: a SEC kicsit nagy falat lenne, hidd el, nem az oviban Monopoly-zunk ám most..."
Nézd meg az értékét és nézd meg az apple értékét és készpénz állományát.
"Javaslom elolvasni..."
Én utána néztem mielőtt írtam. A te általad linkelt számoknak meg semmi köze egy felvásárláshoz. A Coca Colánál is kurvasokan dolgoznak és kurvasokat ér, mégis bevásárolta magát oda 1-2 nagybefektető.
"Arra is felhívnám a kedves figyelmedet, hogy ez a "kis felvásárolni való cégecske" egy szerinted biztos még kisebb csoport tagja, illetve része csak: Parent: Samsung Group"
Ennek megint semmi köze az egészhez. A Samsung electronics mint önálló cég létezik és önállóan van jelen a tőzsdén. Azaz önállóan megvásárolható. A kérdés csak annyi, hogy oszlanak el a tőrzsrészvények és kitől kell megvenni. Egy felvásárlás ennyiből áll. Tudod hány cég felett vették már át az uralmat akarata ellenére? (Mint ahogy Jobsot is kipicsázták az appletől annó).
"A kis cégekkel megvett innovációkat látjuk, láttuk, hidd el."
A kollegáid mégsem ismerik soha el. Itt lentebb is állította Vol Jin, hogy soha semmilyen innovációt nem rakott le az asztalra az apple. Csak én már neki sem állok az ilyenekkel vitatkozni, mert van a szemük előtt egy jó nagy ellenző. -
levente68 #135 "Mondjuk ezt te is ugyanígy eldöntöd. Neked meg applefan mindenki aki nem ért veled egyet."
Csúnyán nincs így, nekem az az Applefan, aki azt is meg akarja magyarázni, ami nem igaz. Ebbe sokszor belecsúsztok, ez tény és nem elvárható ilyenektől, hogy ne ezt a mantrát tolják. Én elvtelenül nem védem egyiket sem, látom, mi jó egyikben, mi a másikban és ezt mérlegelve valóban az egyik mellett döntöttem, de ezt jó párszor elmagyaráztam (de minek...), ahogy azt is, hogy amint ez megfordul, már váltok is, engem nem tarthat számon senki a márkahűek és lekötelezettek között. Érted, remélem ;o)
A felvásárlásról meg: a SEC kicsit nagy falat lenne, hidd el, nem az oviban Monopoly-zunk ám most...
"Revenue US$ 148.944 billion (2011)[1]
Profit US$ 12.059 billion (2011)[1]
Total assets US$ 135.131 billion (2011)[1]
Total equity US$ 84.744 billion (2011)[1]
Employees 221,726 (2011)[1]
Parent Samsung Group"
Javaslom elolvasni...
Arra is felhívnám a kedves figyelmedet, hogy ez a "kis felvásárolni való cégecske" egy szerinted biztos még kisebb csoport tagja, illetve része csak: Parent: Samsung Group
A kis cégekkel megvett innovációkat látjuk, láttuk, hidd el.
A Google meg még nem is szerepel a Monopoly Ovisoknak c. játékban -
#134 "Androidfan ugye mindenki, aki a szektádba lépést megtagadta. Más szerint meg az az értelmes, de te eldöntöd"
Mondjuk ezt te is ugyanígy eldöntöd. Neked meg applefan mindenki aki nem ért veled egyet.
A felvásárlásról: hát pedig MA talán tényleg az apple az egyetlen cég aki gyakorlatilag bárkit meg tudna venni (vagy legalábbis többségi tulajdont szerezni a cégben), mondjuk konkrétan én egy Samsung Electronics megvételt nem látok indokolt döntésnek, szinte semmit nem nyerne vele az apple csak egy csomó nyűgöt cserébe max 1-3 év nyugalomért. Ahhoz meg túl drága. Akkor már hamarabb lenne értelme a google megvételének, de azt meg jelenlegi helyzetben nem engedélyeznék, meg az még az apple-nek is nagyon nagy falat lenne - talán jelenleg az egyetlen cég amivel nem is bírnának, túl nagy a google kapitalizációs értéke. Kis cégeket meg eddig is vettek (onnan jön az innováció - ami sokak szerint valamiért nem létezik), és szerintem ez továbbra is jó út - csak kérdés, hogy most Jobs nélkül van-e valaki aki látja, hogy melyik kis feltörekvő céget érdemes megvenni mert úttörők a szeren. Ehhez sajnos egy igen különleges látásmód kell és nem hiszem, hogy Tim Cook rendelkezik ezzel, de nem tudhatom. -
M2 #133 Bocs, de a Lakmuszpapírhoz viszonyulásod annyira vicces!
-
levente68 #132 Igen, arról az oldalról ez valóban úgy látszódhat. ;o)
Ha nem lenne már a Napnál is világosabb, hogy se képes, se hajlandó nem vagy rá, megkérnélek, hogy értelmezd is, amiket írok, ne csak csípőből támadd.
Akkor azt is fognád, hogy a számodra ellentmondásnak tűnő kijelentéseim csak azért azok, mert más megközelítésben próbálom elmagyarázni - teljesen feleslegesen, ezt bizonyítottad - az egyébként roppant egyszerű dolgokat.
-
levente68 #131 Szerintem komoly munkát adnál egy orvosi csapatnak, nagyon beteg az agyad.
Elemezzük akkor, annyira nagy a baj, hogy még orvosnak se kell lenni, hogy lássa az ember:
"Na de nem szeretném elvenni az Androidfanok boldogságát, tudom milyen felszabadult örömmel kattintottak a címre.
A "Lakmuszpapír" című hozzászólásomon tudja ki-ki csekkolni az elfogultságát:
- aki azt mondja az is és a cikkben leírtak is lehetségesek = semleges,
- aki azt mondja, az teljesen baromság, csak a cikk az igaz = Apple-hater,
- aki szerint pont úgy lesz, az = Apple-fan!
:-)))"
- Androidfan ugye mindenki, aki a szektádba lépést megtagadta. Más szerint meg az az értelmes, de te eldöntöd
- Az a kéjes vigyorral írt szánalom a szerinted "felszabadult örömmel kattintottak a címre" szösszenetedben, hát az orvosért kiált, nem tudom értelmezni, de te valószínűleg ugráltál, miután leírtad...
- Aki egy hozzászólását címmel látja el, főleg meg utólag, az kalitkába való szerencsétlen, bár inkább szerencsés, mert annak aztán egyszerű az élete tényleg.
- az elemzésed veleje meg annyi, aki egyetért veled, okos, a többi hülye, csak most felspécizted.
Pedig:
"Apple beszáll tőkével és növeli a gyártói kapacitását, két év alatt a mai tízszeresére. Az olcsóbb előállítás miatt 100-100 dollárt enged is a darabáron, berak pár "forradalmi" dolgot az OS-be és továbbra is veszik mint a cukrot. "
Nem vagy képben, mekkora beruházásról beszélsz, a tízszeres növekedéssel csak egy tényleg ostoba dobálózik. Nézd meg, mekkora befektetéssel mennyire nem növekedett a kapacitás és értsd meg, ehhez partner is kell, de a Samu, aki lehetne az igazi partner nekik ellenség és pont szabadulnának tőle, de még az se megy. Más meg elutasította, más meg esélytelen egyelőre. A kis rózsaszín óvodásruhádban mondogathatod, hogy több pénzük van, mint a tenger és majd építenek gyárat, vagy gyárrészleget másnak, de ha majd felnősz, megérted, hogy ez nem ilyen egyszerű.
"Táblagépek piacán ugyanez, oktatási intézményeknek fél áron adja az iPadeket, így ez lesz az új iskola-szabvány."
Nem adhatja fél áron több okból, egyrészt a befektetők nem fogják engedni, másrészt a konkurencia sem, na meg törvények is vannak. Volt ilyen próbálkozásuk, némi eredménye is volt, de az is a múlté, ott is Android felé tolódik a dolog.
"Kijön az Apple tévékészüléke, ár kétszeres de sok az újdonság (beépített játékgép, arc és hangfelismerés, egyedi csatornákra előfizetés, forradalmasítja a televíziózást). Profit itt is az egekben. Apple éves bevétele pár éven át sorra dönti a rekordokat."
Bár ebben van ráció, így nem biztos, hogy lezajlik ez, éppen a közelmúlt történései miatt. Én nem fogadnék rá, de a maradék zombira gondolva elismerem, esélyes.
"Közben az okostelefon piac maradékát bekebelezte a Google-Samsung páros. Apple gondol egyet és az óriási tőkéjéből megveszi mindkét céget kilóra. Nokiát és Microsoftot meghagyja mutatóba."
Ez mutatja leginkább a sérült agyadat és annak veszélyességét. Három kis mondatban az elmebaj bizonyítéka, amin bár nevetni kellene, de siralmas.
Sajnos, az első mondat valóban esélyes, igen, sajnos, bár az én jóslatom szerint csak erős túlsúly lesz a Samu oldalán, én Samu-Google párosról nem beszélnék, mert olyan nincs. Samu gyártó, Google főleg keresőcég, az Android és néhány dolog tulaja, pl. Motorola. Ha Samsungot akartál mondani Android-os telefonokkal, az helyes. Ha meg Google-Samu szövetséget, az meg azért nem jó, mert a tengelye egy ilyen szövetségnek valóban azok lennének, de sok további taggal. Tudom, hogy én most szerinted bonyolítom a dolgot, de hidd el, neked túl egyszerű és defektes a világképed ;o)
Emiatt képzelegsz ilyen felvásárlásokról, amit már nem is elemeznék, mágáért beszél, óvodaérettnek sem nevezhető, aki ilyeneket irkál.
De kabaréban még felléphetsz a "Nokiát és Microsoftot meghagyja mutatóba." mondatoddal... Ezen tényleg nevettem. -
M2 #130 "bár csökken a profit, de jók vagyunk!"
Hol csökken a profit?
"nem csak azt nézi a befektetők hada, hogy a profit nőtt,"
Hát én nem csodálom, hogy nem értelek. Egyszer csökken az a fránya profit, aztán meg már nő, de nem az számít. Közben a 30 százalékos bővülést elnevezed "relatíve visszaesés"-nek. Meg leírsz még rengeteg légből kapott butaságot. Okosnak hiszed magad, pedig csak szánalmasan buta vagy. -
levente68 #129 Szédületes, mennyire nem érted.
A piac bővül, így nem csak azt nézi a befektetők hada, hogy a profit nőtt, hanem azt, hogy relatíve visszaesés van.
Megpróbálom máshogy: ha a piac nem bővülne, nem lenne már növekedő profitja Apple-nek, mert elhódítják előle a vásárlókat, érted?
Sajnálom, hogy tőlem értesülsz róla - így ugyanis semmiképpen nem akarod befogadni az információt - , de a befektetőt nem érdekli a TE és itteni trollcsapatod ostoba optimizmusa, őket a zöldhasú tenger fenyegető apadása az egyetlen, ami izgat. Na most, te fürödhetsz az álomnapfényben, ők, Dagobert bácsiék (hogy neked is érthető hasonlattal éljek) csúnyán követelik a piaci pozíció NÖVEKEDÉSÉT az eddigi ütemben, márpedig az nem csak nem tartható mára, hanem már mindenki - kivéve titeket, agyhalottakat - számára láthatóan csökken.
Ez téged nem akadályoz meg a kis gumiszobádban a trollkodástól, de sajna, attól semmi nem változik, hogy nem akarod felfogni és talán nem is vagy képes rá. -
#128 Aha!
Ha te mondod. Ez nagyon szép volt. Határozottan fejlődsz. -
M2 #127 Elfogult fröcsögés a jelenről. Szó se róla, kell némi iq, hogy felfogd a különbséget a képlékeny jövő nyújtotta gondolati szabadság és a jelen félreértelmezése között. -
#126 Hú, ezt aztán jól kifundáltad ecsém!
Nade, nade izé, nade akkor most az én hozzászólásom az az az akkor mi vót!
-
M2 #125 Na de nem szeretném elvenni az Androidfanok boldogságát, tudom milyen felszabadult örömmel kattintottak a címre.
A "Lakmuszpapír" című hozzászólásomon tudja ki-ki csekkolni az elfogultságát:
- aki azt mondja az is és a cikkben leírtak is lehetségesek = semleges,
- aki azt mondja, az teljesen baromság, csak a cikk az igaz = Apple-hater,
- aki szerint pont úgy lesz, az = Apple-fan!
:-))) -
#124 A humor nagyszerű eszköz arra hogy szembesüljünk kicsinységünkkel, gyengeségeinkkel.
-
#123 "Biztos szuper lesz! És aksit is fejlesztenek hozzá? Úgy hiányzik az embereknek 5 colon a HDTV, mint egy falat kenyér! :-)"
Hát erre mondjuk valszeg ráhibáztál, mert a Samunak azért sokkal fejlettebb akkumulátor gyártó/fejlesztő-kapacitása van mint pl teszem azt az Applenek!
-
M2 #122 Bocsánat, amiért az "Apple a Samu, meg az LG luxusmarketing cége" világnézetedet - bármennyire erősen próbáltam - de istennek nem tudtam a magamévá tenni. :-)
Viszont legalább jó nevettem rajta! -
M2 #121 "1080p kijelzőket fejlesztenek, gondolom nem olcsóért."
Biztos szuper lesz! És aksit is fejlesztenek hozzá? Úgy hiányzik az embereknek 5 colon a HDTV, mint egy falat kenyér! :-) -
#120 Hát tudod nem először bizonyítod, hogy képtelen vagy a világot más, pláne több nézőpontból szemlélni.
Azért irigyellek ám. Vanazisten meg a sok gecitahó, aki az ö szépséges teremtményeit baszogassa. Szép eccerű világkép.
-
M2 #119 "Aki a szinteteknél komolyabban képes gondolkodni, annak ezt magyarázni sem kellene…"
Amennyiben a te egybites szintedet komolyabbnak tekinthetjük, igazad van! :-)
(Apple rossz - antiApple jó) -
#118 "Ébresztő! XXI. század van, távol-keleti gyárak egymást taposva állnak sorban, hogy valamit fillérekért gyárthassanak. No nyugdíj-mizéria, no szakszervezetek, van viszont egy nap alatt sok száz ezer mozgósítható melós."
Sikerült felébresztened magad?
Akkor jó!
De azért ez így ebben a formában nem igaz. A távolkeleti gyárak nem a földből nőnek ki, hanem valakinek a tulajdonát képezik, és vagy hajlandóak gyártani az Applenek, vagy nem. Lásd TSMC.
És az megvan, hogy kínában is emelkednek a munkabérek, javulnak a munkakörülmények. Ha már itt tartunk.
"Egy bizonyos pénzmennyiség után már nincs értelmes hozománya a további injekciónak."
Húha. És ezt vajon az LG, meg a Samu is tudja, hogy "szuperretina" 1080p kijelzőket fejlesztenek, gondolom nem olcsóért.
-
M2 #117 Elárulom: amin nagyobb a haszon, ott nagyobb a mozgástér, amin meg kicsi, ott nulla.
A válság alatt sem a drága márkák dőltek be sorra, hanem a legolcsóbbak. Okostelefon piacon sem az Apple fog éveken belül becsődölni, hanem másik pár tucat cég.