7978
  • Torzonborz
    Az hogy van f2p sto totál lényegtelen. Nem véletlenül jött össze eddig ennyi pénz és még közel sincs vége.
  • EnxTheOne
    sto-val nem játszottam, de az hogy lehet a hajón sétálni, többszemélyes hajok, illetve hogy a harc nem kattingatos szerintem ezek elég nagy ujdonságok :D
  • soundsonic
    Volt anno a black prophecy mmo, ami f2p volt tényleg szép grafikával, de sajnos hamar megszűnt. Értem én hogy összakalapozták a pénzt a fejlesztésre, de van f2p STO stb. játék. A SC ennyire sok újdonsággal fog rendelkezni, hogy ennyire odáig vannak érte? Figyelemmel fogom kísérni ezt az SC topikot is hátha megtetszik a játék és többet tudok majd.
  • Volfram42
    Igen ismerem azt a topic-ot, sajnos mostanában nem valami aktív. Olvastam ott érdekes dolgokat.
  • Malibutomi
    Ez egy szimulátor/FPS lesz, ez már elég nagy különbség.
  • Malakai
    Buytofree, akkor mitől free? Ezek a kifejezések. :) Igen, csak a játékot kell megvenni, nem lesz havidíj.

Gondolom ennek köze is lesz ahhoz, hogy régebben arról beszélt Chris Roberts, hogy a multi az úgy fog működni, hogy amikor konkrét harc van, akkor lényegében p2p megy, nem szerveren keresztül a kliensek közt a kommunikáció. Azon kívül gondolom központosított lesz már, csak a harc fizikai szimulációit, részleteit, stb, nagyobb sávszél igényét azt akarják levenni a szerverek válláról.
    Őszintén szólva azóta nem nagyon olvastam utána, ez változott? Mert ez alapján még mindig kérdéses, hogy pl nagyobb, sok résztvevős csaták p2p mennyire lennének megoldhatóak.
  • Torzonborz
    " mivel lesz jobb mint az eve" mivan ?
    miért kéne jobbnak lennie ?
  • Omlás
    Istenem kb annyi a hasonlóság az EVE meg a Star Citizen között, hogy mindegyikben vannak űrhajók... Azért a két játék igencsak messze van egymástól az eddigi infók alapján. Aki ezt nem veszi észre az nem tudom mit néz meg mit olvas :]
  • soundsonic
    Pont ezen gondolkodtam, hogy még ha grafikában is, de mivel lesz jobb mint az eve..? Jól értem (nem olvastam nagyon vissza), buytofree lesz (mint a GW2)? vagy most sub-os ahogy én eddig hittem?
  • [NST]Cifu
    Van űrhadviseléssel foglalkozó topic, ott már kifejtettem, miért nincs értelme az űrvadászoknak a valóságban. :D

A gravitáció terén négy fő mód van:

-Tömegvonzás: Ez a legegyszerűbb, amit a bolygók, holdak, egyébb égitestek generálnak pusztán a tömegük által.
    -Centripetális erő: Ez a jól ismert forgó modulos megoldás.
    -Elektromagnetikus megoldás: Erős elektromágneses erővel lehetséges a gravitáció, illetve ellen gravitáció (lebegtetés) megvalósítása, de kérdéses, hogy ilyen iszonyú erejű elektromágneses erő milyen hatással van az emberi szervezetre.
    -Gravitomagnetika: Erős indukált feszültség esetén megjelenő, eddig nem bizonyított elmélet szerint a gravitáiót mesterségesen is elő lehet állítani. Két kísérlet volt erre, de a létrehozott gravitáció irgalmatlanul gyenge (kb. száz-milliomoda a földi gravitációnak), és megismételni nem nagyon sikerült. A húr-elmélet szerint az elektromagnetikus erő és a gravitációs erő egy rejtett dimenzióban összekötődik, de arra még csak elméletek se nagyon vannak, hogy ezzel mi mit tudnánk kezdeni...
  • Torzonborz
    Igen a gazdasági rész elég jó az EVE-nek mondjuk egy blackmarketet kicsit hiányolok onnét. Az talán lesz itt főleg mivel itt tényleg lehet rabolni :D
  • Deviome
    Úgy értelmezd ezt a mondatom, hogy az EVE online alapjaiban egy JÓ játék! Még annak ellenére is amilyen irányt vesz mostanság. Nagyon sok ember egyből úgy kezeli az ilyen dolgokat, hogy EVE=SC. Nem. Én nem ezért említem meg. Azért említem meg, mert az EVE-ben nagyon sok jó dolog van. PL a market. Nah az iszonyat dúrva. Ha az SC-ben is lesz ilyen, de még tovább lesz fejlesztve. Akkor az már csak jobb lehet. :)

Én így értem mikor azt mondom, hogy "EVE online. Csak brutálisabb kivitelezésben." :) Remélem érthető. Nem az összehasonlításra kell egyből gondolni.

Amúgy meg Én is remélem, hogy nem lesz az. Hisz 2 ugyan olyan játéknak mi értelme a piacon? :) Az EVE ráment a pénzre. Már egy jó ideje. Az SC-nél viszont nincsen aki tapossa a nyakukat. Mindent maguk csinálnak a maguk tempójában. Ami viszont szerintem nagyon fontos. A rajongó minőségi elvárásához igazítják a dolgokat. :)
  • Torzonborz
    "Ez egy EVE online" inkább mondjuk azt hogy bizonyos részei hasonlítanak rá. De én csak remélni tudom hogy nem lesz az.
  • Volfram42
    Fene. Elolvastam valoban. Elnezest. Biztos razott a villamos.:-)
  • Deviome
    Elolvastál valamit. Nem pay to win-t írtam, hanem pay to play. Vagyis megveszed a játékot és kész. Vagy ezek szerint lesz benne mikrotranzakció?
  • Volfram42
    Nem lesz pay to win. Ezt tobbszor is kozoltek. Mindent elkovetnek ellene. Ami lesz store az csak cosmetic cucc lesz es minden megveheto jatekpenzert. A mostani az pledge vagyis tamogatas amiert meg is kapod a jatekot.
  • Deviome
    Köszönöm szépen a linket! :) El is olvastam és most már értem is. :)
    Ez egy EVE online. Csak kicsit brutálisabb kidolgozottság és komplexebb dolgok. Tetszik!! :D A mining meg benne lesz. Szóval már is hibátlan a játék. :D Csak ne olyan ostoba legyen mint jelen pillanatban az EVE-ben.

Caliph: Köszönöm neked is. Amit adott Volfram42. Abban le vannak írva. :)

Várom így a játékot! :) 1 dolog kicsit elkeserített. pay to play lesz. :( Már így elsőre is brutális játéknak tűnik. Nyugodtan mehetne neki a havidíjas model. Az ilyen játékokért nem sajnálják a pénzt.
  • Volfram42
    Nyilván nem veszem figyelembe nagyon. Ha lesznek a valóságban ilyesmi járművek akkor tuti nem így fognak működni. És dogfight se lesz szerintem. Csak érdekes, hogy egy kilométer a hajó és ennyivel kevesebben vannak. Persze itt nincs mosoda postaszolgálat és hasonlók. Bár adna az érzetnek ha lenne kantin meg szakács. Illetve, ha egy kis logisztikát bele csempésznének, az ellátással kapcsolatban az is érdekes lenne.
    Kicsit off:
    Nem tudom, hogy ha egyszer lesz tényleg mesterséges gravitáció egy hajón azt hogy érik majd el forgómozgás nélkül, de biztos ki lehetne alakítani úgy, hogy a raktérben ne legyen akkora. Könnyebb pakolni, jobban elférnek a dolgok. A filmekben ha jól láttam a gravitációs tér a burkolatig tart azon már "csizma" kell. Fura, hogy követi a hajó körvonalát ez a mező. :)
  • [NST]Cifu
    Ne vedd figyelemve a valóságot, ugyanis a Star Citizen esetében is a Sci-fi inkább a "fiction"-ról szól.

De ha végig akarjuk gondolni, akkor is több a bukkanó:

*Egy repülőgép-hordozóval egy egész kísérő-flotta hajózik, önvédelmi képességei közelítenek a zéróhoz, mindössze pár közellégvédelmi Phalanx gépágyú, illetve SeaSparrow van rajta. Sem hajó-hajó, sem hajó-tengeralattjáró fegyverzete nincs, sőt, utóbbihoz még csak komolyabb szonárrendszere sem. A hordozó ráadásul nem rendelkezik elegendő belső térrel ahhoz, hogy a személyzet illetve a gépek számára szükséges ellátmány (étel-ital, üzemanyag, harci eseménynél lőszer) huzamos ideig elegendő mennyiséget tároljanak. Ezért függően a körülményektől eleve a CBG (Carrier Battle Group) része egy utánpótlást szállító (Suplly-osztályú) teherhajó, ami folyamatosan cserélődik, és heti akár többször is utánpótlást ad át a hordozónak.

Egy olyan sci-fi világban, ahol létezik FTL utazás, könnyen elképzelhető hasonló megoldás, vagyis állandóan jön-megy az ellátmány kisebb teherhajók által, de korántsem lenne meglepő, ha eleve komolyabb belső raktárakkal rendelkezne.

Ennek viszont ellentmond a hajó kialakítása, ugyanis legalábbis az eddigiek alapján a belső tér jelentős része úgymond "bejárható".

*Ha reálisan közelítjük meg a dolgot, itt nem 6-9 hónapig, hanem akár évekig, sőt, évtizedekig is távol lehetnek a "saját" kikötőtől, így jóval tágasabb személyzeti helységeket célszerű biztosítani. Mivel a beltér nem mikrogravitációs, így még csak azzal sem lehet játszani, amit a valódi űrállomásokon (ISS) alkalmaznak, ahol a teljes beltér kihasználható, míg egy gravitációs beltérben például a fejmagasság feletti tér kvázi kihasznosítattlan. Magyarul roppant pazarlóan bánnak a beltérrel. Persze ez csak egy játék, ahol az a lényeg, hogy jól nézzen ki, így aztán semmi indok arra, hogy reális, szűk, zsúfolt belteret csináljanak. Ez egyébként azért érdekes, mert Roberts élt korábban a szűk, tengeralattjárókra emlékeztető belterekkel a Wing Commander filmnél és a StarLancer játék átvezető animációinál.
  • Torzonborz
    hivatalosan is azt írták hogy nagy klánok tudják csak fenntartani/megvédeni meg egyáltalán megszerezni. nincs ezzel gond , nem kell hogy ez is egy olyan spészsúter legyen ahol mindenki bazi nagy ladikokkal járkál.
  • EnxTheOne
    Biztos hogy magas lesz a carrier fenntartása, de a költségét az egész klán fizeti, ugy meg nem hiszem hogy nagyon magas összeg lenne.

Szerintem lehet majd nagyobb hajókat is egyedül irányítani, csak gondolom még a legjobb npc is rosszabb lesz mint egy béna játékos.
  • Caliph
    ok de azt azért vedd figyelembe hogy a nyilvánvalóan modernebb rendszerek és automatizálás sok ember munkáját helyettesíthetik.

Amúgy meg kár is vitázni a nagy hajókon,és azok fenntarthatóságán,mert hivatalosan kb csak annyit tudunk róla hogy lesz:D
  • Volfram42
    Akkora hajó csak a nagy guildeknek lesz. Ezért elvárják, hogy valaki legyen aktív. A játékbeli karaktered még csak nem is vehet, birtokolhat egy ilyen hajót legálisan. Csak találni lehet roncsot vagy rabolni. Azaz, ha egy UEE területre viszed ott kérik vissza mivel az övék jogszerint. Az azért érdekes számomra, hogy méretét tekintve nagyobb, mint egy mai hordozó amin majd öt ezer ember teljesít szolgálatot, ahhoz képest az a 755 nem os sok.
  • Caliph
    amiket találtam lehetőségek:military, police, pirate, bounty hunter,trading, mining, hauling, refining, salvaging,industry,exploration
  • Caliph
    azért valahova biztos fog dokkolni,még ha csak külsőleg is,nem várhatják el hogy egy guild éjjel nappal kockuljon csak azért nehogy valaki szervezzen egy boarding partyt valami lehetetlen időpontba:D
    Nagy hajónak az irányítását amúgy teljesen nexus:jupiter incident mintájára képzelném el,ahol nem az számít hol vagy az űrben hanem hogy mitől mekkora távolságra.(elég hülyén fogalmaztam de aki játszott ezzel a remekművel tudja miről beszélek)
  • Volfram42
    Azért, mert nagyon drága lesz fenntartani. Egy Bengal class carrier elég ritka lesz. 755 fős hajó ami nem tud dokkolni sehova vagyis bármikor támadható. Mondjuk nem sokan merik majd megtámadni.
    Az első hozzászólás előtt van egy jó leírás a játékról. http://prohardver.hu/tema/star_citizen_chris_roberts_nagy_visszaterese/hsz_1-50.html
  • Deviome
    Sokkal okosabb nem lettem. :D

Mért kell elfelejteni a nagy hajó irányítását?
    Amúgy meg a bányászt csak hasonlat képen hoztam fel. Csak lesz-e valami szakma féle? Vagy csak a vadász/kalóz és szállító felállás?
  • Torzonborz
    A nagy hajó itt a Bengal class...na azt már most elfelejtheti. :)

Mondjuk bányász hajókat még nem mutogattak.
  • Caliph
    amúgy eddig a legnagyobb irányítható hajó a bengal class carrier ami a videóban is van

ha több pénzt gyűjtenek akár battleshipek is lesznek a játszható gépek között
  • Caliph
    eddig annyit tudunk hogy alapvetően,egymagad kisebb hajókat irányítasz,amolyan szokásos űrlövölde szinten(pl freespace),nagyobb hajók irányításáról konkrétan semmit nem tudni,csak annyit hogy a különböző posztokat feltöltheted npc vagy játékos karakterekkel. hogy a nagy hajókat Eve-hez hasonlóan oldják e meg nem tudni
  • Torzonborz
    Nagy hajók lesznek de ez nem EVE, egyedül semmire sem mész velük .
  • Deviome
    Üdv.

Nem nagyon követem a játékot még. Viszont látom, hogy van itt pár hozzáértő ember.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ez olyan lesz mint az EVE, csak sokkal kidolgozottabb és nem pénzéhes kapzsi csapat készíti? Néztem pár videót és abból nekem az jött le, hogy szívvel lélekkel készítik a játékot. Illetve nem a pénzért, hanem tényleg a rajongók/ leendő játékosok számára készítik.
    Az " olyan mint az EVE " alatt azt értem, hogy itt is lesz Trade/szállító ( Iteron 5, Obelisk, stb stb ) hajó. Esetleg valami hasonló "szakma " mint a mining? A Vadász/kalóz az világos. :)
    Láttam egy nagyobb fajta hajót. Bevallom őszintén, hogy Én megvagyok őrülve a nagy hajókért. EVE-ben pl imádtam a Hulk, Obelisk, Fennrir, Nyx. Az Erebus-ról ne is beszéljünk. :D A lényeg, hogy ne csak nagy legyen, hanem mint az Erebus. Nagy és még testes is. A lényeg, hogy a mostani hajóknál lesznek még nagyobb hajók? Gondolok itt valami brutális nagy trade hajóra meg ilyesmi.

Tudna valaki egy pici összefoglalót írni esetleg a játékról. Amennyiben van kedve energiája. :)
  • Omlás
    Adja a hangulatot :]

• Omlás
    Nos igen azért a hangár elég hamar megunható :) túl sokat nem lehet róla beszélni valljuk be :D a dogfight már kicsit érdekesebb lesz remélhetőleg :)
  • Torzonborz
    nos..igen :)
  • Volfram42
    ÉS máshol beszélgetünk.:)
  • Torzonborz
    azért a dogfight modul felpörgeti majd az életet ;)
  • [NST]Cifu
    Nincs igazáról miről beszélni, szépen lassan gyűlik a pénz, jönnek ki a patch-ek a Hangárhoz, de kb. ennyi. Szvsz akkor kezd megint majd felpezsdülni az élet, ha közeledik a zárt béta.
  • Tauri
    Na mi az srácok? Kihalt a fórum, vagy csak máshol beszéltek róla?
  • Susarc