10049
-
pocoksari #1675 mondjuk nem tudom, hogy mennyit tzdok meg elhozni a terkeprol, mert elegge beszukultek a lehetosegek...erom van csak nincs mire forditani 200honapos coreositassal ugy, hogy a nagyobb orszagok mar nem bonthatok tovabb erdemben...kicsit csalodott vagyok
ott vannak a ruszkik nem tudok olvasztgatni toluk igy csak korbezartam es feldaraboltam oket, semmi masra nincs lehetosegem vagyis ha most nekiallnek a jatek vegere el tudnam tuntetni oket
kicsit tullottek a celon ezzel a coreosizasi idovel -
pocoksari #1674 már 200év lement mamelukokkal, lassan megtöröm a franciákat...azért elég kemények voltak, megörökölték aragónt, be is olvasztották őket...de úgy néz ki, hogy vissza tudom fogni őket kicsit: 200év térkép
ezen meg kicsit jobban látszik: 200év dipó térkép -
barnetpowa #1673 A Veritas moddal 1865-ig tart :D -
Timakrisz #1672 Ezek csak (az etnikai/vallási) Casus Beli-k :( minden a pénzről szól. Ajánlom neked a Fegyvernepper c. filmet. -
kissssss #1671 mostanában a közép afrikai "köztársaságban" eléggé elfajultak a dolgok, a keresztény és muzulmán feketék serényen ritkítják egymás(szudánban is hasonló a helyzet), + a folyamatosan egymást kiirtani akaró néger törzsekről sem szabad megfeledkezni pl: ruandai népirtás ensz töketlenkedés(ez máig tart csak nincs nagy dobra verve). -
Timakrisz #1670 Az amcsi, orosz és kínai fegyverdílerek partnerei az ottani gyémánt/aranybányákat birtokló hadurak 100%-a... rabszolgasorsban tartott bányászok, kakaó ültetvények, fatermelés etc etcetc :(((
A demokrácia "bajnokai" meg nem csak, hogy elnézik ezt, hanem támogatják is :((( -
#1669 Északon oké, ott tényleg van miért ölni egymást :D pl algéria, de középen és délen meg fogalmam sincs mi bajuk van, mármint az átlag 60 iq-n kívül. -
kissssss #1668 ez is egy lehetőség, végül is afrikában most úgyis azzal vannak elfoglalva az "emberek" hogy éppen milyen módszerrel nyakazzák le egymást allah fuckbar nevében. -
Lysandus #1667 Vagy az amerikai piacra is tekintettel vannak! :-) Mert válthat az ember, hogy a vazallussá váló amerikai gyarmattal folytatja.
Ugye az afrikai piac jóval kisebb! -
kissssss #1666 sejtettem hogy valami ilyesmi lesz itt a hátérben, csak nem így próbálták paradoxék megoldani a történelemhűséget? -
Timakrisz #1665 Viszont akkor így totál nincs értelme amerikában gyarmatosítani... afrika is elég jó pénzt tud hozni ... -
Lysandus #1664 Afrikában, Ázsiában nem fognak elszakadni, csak az Újvilágban, Amerikában. -
Timakrisz #1663 Hát nem tudom, én ugye minden elfoglalt területet coresítek.. a lentebb feltöltött endscreemen látható, hogy afrikában kb 20 területem van... mégsem szakadt el egy sem... -
pocoksari #1662 vegulis bekekoteskor elhoztam 3 brazil es 5 mexikoi teruletet, ezzel praktikusan meglesz 2nagyobb regiora az olvasztasi jogom...annyi kis problemam azert maradt, higy 198honap a coreositas...vicc
eleg kemeny a gep mondjuk vagy csak kieestem a formabol...franciak nagyon erosek, bitangjo teruleteik vannak
kicsit hulye dolognak tartom, hogy bizonyos orszagokat csak protektoratusban tudok elengedni es nem engedi vazalluskent -
pocoksari #1661 na, kiokosodtam
5 core tartomány kell, hogy a kolónia elszakadjon, viszont utána már fogadja a többi core nélküli tartományt is
nekem azért nem szakad el, mert nem volt elég core provinciám (2 van asszem), viszont ha meglesz az 5 core, akkor abban a kolóniális régióban szabadon garázdálkodhatok
és azért nem tűnt fel eddig, mert a mughalos játékomban elsők között gyarmatosítottam itt meg utolsók között mentem -
Timakrisz #1660 Na ezt mondtam nemrég: észak amerika elszakad tőlem, amikor meg közép afrikában az összes szabad területet lekolonizáltam+Malit behódoltattam nem szakadt el egy sem... -
pocoksari #1659 pfff, szétkaptam a portugálokat és a spanyolokat, elhozok egy csomó gyarmati területet, erre nem szakadnak el tőlem gyarmatként, nem igazán értem...mondjuk az 500+os overextension jól mutat... -
methyliso #1658 Hát ez szomorú :(
1821-ig nem hiszem hogy el tudom foglalni az egész világot -
hitman1028 #1657 a jók is meg a rosszak is -
hitman1028 #1656 mert minden lejár 1821ben -
methyliso #1655 Köszi a választ, de miért nincs értelme? :) -
barnetpowa #1654 Eredetileg nem,de át lehet írni a játék végének a dátumát csak nincs értelme :D -
methyliso #1653 Lehet folytatni a játékot 1820 után is? -
j0rmungandr #1652 Hindustan létrehozása még mindig bugos? (1.4-ben ha létrehoztad nem fogadta el a többi culture-t, ami a nem sajátod, pontosabban nem adja meg az effektet, hogy nem kapsz értük negatívat) -
Timakrisz #1651 És a pontok (nem értem miért nem lehet hsz-t szerkeszteni itt):
-
Timakrisz #1650 Na itt a vége :( (kár) : Hungarians, Normal, Lucky Nation Off, No human bonusz, 1.5 patch
Pedig most kezdtem belejönni Havonta 120dukát income, fullos army morálnál, 120+ os sereggel ).
Ha a köcsög észak amcsi gyarmatom nem szakad el simán jobb :( túl sok pénz és energia ment bele... afrikában nyugodtan lehet kolonizálni...
http://imageshack.com/a/img842/1197/ygyn.jpg -
pocoksari #1649 közben én is játszottam kicsit mamelukokkal:
mameluk
az oroszokat megtörtem az évek alatt, bár még mindig erősek... -
Timakrisz #1648 A fene, na akkor (hülye képfeltöltő oldalak :) )
-
Timakrisz #1647 Hehe, valahogy éreztem :D Elején nem fogom meg a törököket végem :((
-
Timakrisz #1646 No photoshop (miért tenném :P ). Amúgy megnyertem a csatát :) +3 military lvlem volt a törökökhöz képest :D (+disciplines advizor).
Érdekes, hogy Közép afrikát szétkolonizátam és mésem "függetlenedett", ellenben észak amerika igen :( és persze esztelen háborukba keveredett, és el is vesztett szinte minden területet :(((
Amit nem értek: pl egy viszonylag újonan alakult nemzet, mint Bulgária hogy a fenébe lehet magasabb tech levelen mint én, és kb dupla annyi ideával????
Na mind1, A törökök most még durvábbak szerintem, szerencse, meg nem találkoztam velük:
-
pocoksari #1645 hagyni kell elszökni, megéri, mondjuk hitman1028 válasza a megoldás, de ugye ez korlátoz is egyben -
hitman1028 #1644 úgylehet megakadályozni a gyarmat kialakulását ,hogy 5 tartománynál kevesebből kell álljon a az a rész -
#1643 Bakker photoshop vagy ez komoly? 232k-ás töröksereg?????!! :D -
#1642 Pesten a lázadók,ahogy nézem :D -
Timakrisz #1641 Na akkor most: Ki nyer ma? :)
-
Timakrisz #1640 Ki nyer ma ? :)
-
Timakrisz #1639 Nem arra gondoltam, hanem arra, hogy meg lehet akadályozni azt, hogy létrejöjjön egy gyarmat? (nekem egyszer csak "átváltott", a frankó kis amcsi gyarmatom és megkérdezte mi legyen a neve stb...) -
pocoksari #1638 amikor vezetőt választasz neki, akkor azt az opciót válaszd, amelyik nem növeli a szabadság vágyat náluk...kicsit emelheted a pénzt, amit küld neked, de én alapvetően arra szoktam használni őket, hogy a seregükkel, a flottával biztosítsák a kontinenst nekem, nem a pénz az elsődleges (amit nem veszel el az nála marad gondolom, ha több pénze van, akkor erősebb kb. ennyi) -
hitman1028 #1637 de lehet,a százalékot 50 alatt kell tartani -
Timakrisz #1636 Lehet nem pénzelted a sereget max morálra. Vagy nem jó ideákat fejlesztettél, nagyon fontosak a discipline-s ideák, advisorok.
Kérdés: semmit nem lehet az ellen tenni, hogy elszakadjon a gyarmat?