10049
Europa Universalis IV
  • pocoksari
    mondjuk nem tudom, hogy mennyit tzdok meg elhozni a terkeprol, mert elegge beszukultek a lehetosegek...erom van csak nincs mire forditani 200honapos coreositassal ugy, hogy a nagyobb orszagok mar nem bonthatok tovabb erdemben...kicsit csalodott vagyok
    ott vannak a ruszkik nem tudok olvasztgatni toluk igy csak korbezartam es feldaraboltam oket, semmi masra nincs lehetosegem vagyis ha most nekiallnek a jatek vegere el tudnam tuntetni oket
    kicsit tullottek a celon ezzel a coreosizasi idovel
  • pocoksari
    már 200év lement mamelukokkal, lassan megtöröm a franciákat...azért elég kemények voltak, megörökölték aragónt, be is olvasztották őket...de úgy néz ki, hogy vissza tudom fogni őket kicsit: 200év térkép
    ezen meg kicsit jobban látszik: 200év dipó térkép
  • barnetpowa
    A Veritas moddal 1865-ig tart :D
  • Timakrisz
    Ezek csak (az etnikai/vallási) Casus Beli-k :( minden a pénzről szól. Ajánlom neked a Fegyvernepper c. filmet.
  • kissssss
    mostanában a közép afrikai "köztársaságban" eléggé elfajultak a dolgok, a keresztény és muzulmán feketék serényen ritkítják egymás(szudánban is hasonló a helyzet), + a folyamatosan egymást kiirtani akaró néger törzsekről sem szabad megfeledkezni pl: ruandai népirtás ensz töketlenkedés(ez máig tart csak nincs nagy dobra verve).
  • Timakrisz
    Az amcsi, orosz és kínai fegyverdílerek partnerei az ottani gyémánt/aranybányákat birtokló hadurak 100%-a... rabszolgasorsban tartott bányászok, kakaó ültetvények, fatermelés etc etcetc :(((
    A demokrácia "bajnokai" meg nem csak, hogy elnézik ezt, hanem támogatják is :(((
  • LSSAHPAUL
    Északon oké, ott tényleg van miért ölni egymást :D pl algéria, de középen és délen meg fogalmam sincs mi bajuk van, mármint az átlag 60 iq-n kívül.
  • kissssss
    ez is egy lehetőség, végül is afrikában most úgyis azzal vannak elfoglalva az "emberek" hogy éppen milyen módszerrel nyakazzák le egymást allah fuckbar nevében.
  • Lysandus
    Vagy az amerikai piacra is tekintettel vannak! :-) Mert válthat az ember, hogy a vazallussá váló amerikai gyarmattal folytatja.

Ugye az afrikai piac jóval kisebb!
  • kissssss
    sejtettem hogy valami ilyesmi lesz itt a hátérben, csak nem így próbálták paradoxék megoldani a történelemhűséget?
  • Timakrisz
    Viszont akkor így totál nincs értelme amerikában gyarmatosítani... afrika is elég jó pénzt tud hozni ...
  • Lysandus
    Afrikában, Ázsiában nem fognak elszakadni, csak az Újvilágban, Amerikában.
  • Timakrisz
    Hát nem tudom, én ugye minden elfoglalt területet coresítek.. a lentebb feltöltött endscreemen látható, hogy afrikában kb 20 területem van... mégsem szakadt el egy sem...
  • pocoksari
    vegulis bekekoteskor elhoztam 3 brazil es 5 mexikoi teruletet, ezzel praktikusan meglesz 2nagyobb regiora az olvasztasi jogom...annyi kis problemam azert maradt, higy 198honap a coreositas...vicc

eleg kemeny a gep mondjuk vagy csak kieestem a formabol...franciak nagyon erosek, bitangjo teruleteik vannak

kicsit hulye dolognak tartom, hogy bizonyos orszagokat csak protektoratusban tudok elengedni es nem engedi vazalluskent
  • pocoksari
    na, kiokosodtam
    5 core tartomány kell, hogy a kolónia elszakadjon, viszont utána már fogadja a többi core nélküli tartományt is
    nekem azért nem szakad el, mert nem volt elég core provinciám (2 van asszem), viszont ha meglesz az 5 core, akkor abban a kolóniális régióban szabadon garázdálkodhatok
    és azért nem tűnt fel eddig, mert a mughalos játékomban elsők között gyarmatosítottam itt meg utolsók között mentem
  • Timakrisz
    Na ezt mondtam nemrég: észak amerika elszakad tőlem, amikor meg közép afrikában az összes szabad területet lekolonizáltam+Malit behódoltattam nem szakadt el egy sem...
  • pocoksari
    pfff, szétkaptam a portugálokat és a spanyolokat, elhozok egy csomó gyarmati területet, erre nem szakadnak el tőlem gyarmatként, nem igazán értem...mondjuk az 500+os overextension jól mutat...
  • methyliso
    Hát ez szomorú :(
    1821-ig nem hiszem hogy el tudom foglalni az egész világot
  • hitman1028
    a jók is meg a rosszak is
  • hitman1028
    mert minden lejár 1821ben
  • methyliso
    Köszi a választ, de miért nincs értelme? :)
  • barnetpowa
    Eredetileg nem,de át lehet írni a játék végének a dátumát csak nincs értelme :D
  • methyliso
    Lehet folytatni a játékot 1820 után is?
  • j0rmungandr
    Hindustan létrehozása még mindig bugos? (1.4-ben ha létrehoztad nem fogadta el a többi culture-t, ami a nem sajátod, pontosabban nem adja meg az effektet, hogy nem kapsz értük negatívat)
  • Timakrisz
    És a pontok (nem értem miért nem lehet hsz-t szerkeszteni itt):
  • Timakrisz
    Na itt a vége :( (kár) : Hungarians, Normal, Lucky Nation Off, No human bonusz, 1.5 patch
    Pedig most kezdtem belejönni Havonta 120dukát income, fullos army morálnál, 120+ os sereggel ).
    Ha a köcsög észak amcsi gyarmatom nem szakad el simán jobb :( túl sok pénz és energia ment bele... afrikában nyugodtan lehet kolonizálni...

http://imageshack.com/a/img842/1197/ygyn.jpg
  • pocoksari
    közben én is játszottam kicsit mamelukokkal:
    mameluk
    az oroszokat megtörtem az évek alatt, bár még mindig erősek...
  • Timakrisz
    A fene, na akkor (hülye képfeltöltő oldalak :) )

• Timakrisz
    Hehe, valahogy éreztem :D Elején nem fogom meg a törököket végem :((

• Timakrisz
    No photoshop (miért tenném :P ). Amúgy megnyertem a csatát :) +3 military lvlem volt a törökökhöz képest :D (+disciplines advizor).

Érdekes, hogy Közép afrikát szétkolonizátam és mésem "függetlenedett", ellenben észak amerika igen :( és persze esztelen háborukba keveredett, és el is vesztett szinte minden területet :(((

Amit nem értek: pl egy viszonylag újonan alakult nemzet, mint Bulgária hogy a fenébe lehet magasabb tech levelen mint én, és kb dupla annyi ideával????

Na mind1, A törökök most még durvábbak szerintem, szerencse, meg nem találkoztam velük:

• pocoksari
    hagyni kell elszökni, megéri, mondjuk hitman1028 válasza a megoldás, de ugye ez korlátoz is egyben
  • hitman1028
    úgylehet megakadályozni a gyarmat kialakulását ,hogy 5 tartománynál kevesebből kell álljon a az a rész
  • LSSAHPAUL
    Bakker photoshop vagy ez komoly? 232k-ás töröksereg?????!! :D
  • bakkerman
    Pesten a lázadók,ahogy nézem :D
  • Timakrisz
    Na akkor most: Ki nyer ma? :)
  • Timakrisz
    Ki nyer ma ? :)
  • Timakrisz
    Nem arra gondoltam, hanem arra, hogy meg lehet akadályozni azt, hogy létrejöjjön egy gyarmat? (nekem egyszer csak "átváltott", a frankó kis amcsi gyarmatom és megkérdezte mi legyen a neve stb...)
  • pocoksari
    amikor vezetőt választasz neki, akkor azt az opciót válaszd, amelyik nem növeli a szabadság vágyat náluk...kicsit emelheted a pénzt, amit küld neked, de én alapvetően arra szoktam használni őket, hogy a seregükkel, a flottával biztosítsák a kontinenst nekem, nem a pénz az elsődleges (amit nem veszel el az nála marad gondolom, ha több pénze van, akkor erősebb kb. ennyi)
  • hitman1028
    de lehet,a százalékot 50 alatt kell tartani
  • Timakrisz
    Lehet nem pénzelted a sereget max morálra. Vagy nem jó ideákat fejlesztettél, nagyon fontosak a discipline-s ideák, advisorok.

Kérdés: semmit nem lehet az ellen tenni, hogy elszakadjon a gyarmat?