6309
banner
  • PiszkosFred
    Szokj hozzá, a következő években ez lesz a topikban... :)
  • ximix #2734
  • 6600GT
    ma egész nap kidob a jaték(steam) nektek nincs semmi baj?
  • MerlinW
    Bezárhatnátok már az óvodát :)
  • Although_
    Egy van ami eszembe jut abba sok időt öltek nagyon sok emberrel mára az is. Szóval már skyrimra hajaz. Ha kell mondanom egyetlen játékot tudok az se ez a mélység de az mmo és nem is kell legyen a TESO. Az érdekes volt. De ez. Na ez valami más :)
  • Although_
    Legalább ne hazudnál, megértem ha nem akarsz válaszolni rá és nem hülyéztelek le csak felhívtam a figyelmed ezt nem tudod mivel összehasonlítani. Mivel nincs hasonló.....
  • MrAndree
    Látom azóta se tanultál meg érvelni, csak lehülyézni mindenki mást...

"Mindemellett jelen van a te "splinter cell, valami lövöldözős ugye?"

Akkor itt el is engedtem én ezt. :D
  • Although_
    Nem tudjátok mit jelent ez mikor tényleg él valami és nem akció játékkal játszotok, hanem a döntéseitek egy sor helyen visszaköszönnek. Erre én 10 éve várok! Mikor nem a fejedben! De a játékban is visszaköszön. Nem tökéletes? Nem működik pörfect? Grafikai bugok? Ember ilyet edig senki sem csinált a Bioware ami 7 évig készített egy etalon rpg-t az nem open world volt! Értitek ti ezt egyáltalán?
  • blackcalibra
    Köszi!
  • Although_
    Megint feleslegesen magyarázok. Ez egy open world mint a gta skyrim, stb. Mikor láttál ilyet? Tudom, hogy nem érted de próbáld megérteni.
    Amit Kancsalborz ír nem egy mellékquestnél is több út nem egy? Érted egyáltalán? A skyrimba, hogy értsd egyetlen egy volt. Az F4be se sok. Az etalon gtaban egy sem..Ez a játék, ezt a játékot keresztül-kassul átszövi az "összefonódás". Ilyet egyet sem láttál eddig.
    Mindemellett jelen van a te "splinter cell, valami lövöldözős ugye?
    Stb. stb. Mondom ti tényleg nem értitek mivel játszotok. A sok minden most egyben itt. Nem izometriában.
  • Gary
    Többször újraolvastam mind a kettő hozzászólást, de továbbra is úgy látom, elbeszéltek egymás mellett.
    Nem én voltam megszólítva, feleslegesen pötyögtem, tény!
    Szubjektív és az értelmén lehet vitatkozni, de szerintem, mindent lehet mindenhez hasonlítani! Legfeljebb, több különbség lesz, mint egyezés!
    Részemről, inkább játszom tovább!
  • MrAndree
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nagyjából 30 perc után. Ha sokat nézelődsz akkor 1 óra.
  • blackcalibra
    Üdv! Azt lehet tudni, hogy a különböző kezdő "életutak" mikor fognak összefutni? Az "utcagyerek" úttal kezdtem, de a "nomád" is érdekes így elsőre.
  • MrAndree
    - Megye hatástalanítani az őrt ketten vannak a társam mire végzek végez a másikkal ártalmatlanítja.
    Azért ezt mondjuk bármelyik random call of duty tudja.

- Nem figyelek egyszer csak riadó és megtalálták az egyik kábult őrt akit nem raktam el. A riadót szinte csak hackeléssel lehet hatástalanítani.
    Szerintem ilyet már a Spliner Cell is tudott 2002ben.

- Hackelésre sok sok lehetőség kamera hatástalanítás, átveszed az irányítást, az őr megzavarása.Stb. stb. stb. Felfoghatatlan mindezt egy ilyen méretű világban megcsinálták.
    Erre meg azért volt egy watch dogs is.

Persze remek játék a Cyberpunk, nálam is szerintem év legjobb játéka lesz de ezeket azért ne nevezzük forradalmi játékmechanikáknak. :D
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.13. 18:14:35
  • MrAndree
    Rendes sidequestek azok itt is olyan szinten vannak mint a witcherben úgy olvastam (de még nem tudom, Act 2 elején vagyok, most beadott párat de még egyiknek se álltam neki). Gig-ek azok valóban ilyen kis pár perces, "menj ide, hozd ki" jellegűek de közben azért az is épitget valamiféle sztorit úgy vettem észre a fixerrel való SMSekből meg telefonálgatásokból. Aztán majd kiderül összeáll-e valamiféle egésszé az is.
  • Palinko
    Nem csak a mechanikából áll egy játék azért sztori tekintetében a W3 sokkal jobban áll, tegnap egész nap mellékküldiztem és bár azért sokkal jobbak mint egy ubisoft játékban, de itt is elég sok ilyen menj be ide hozd ki ezt, menj be oda töltsd fel vagy le amazt van ami önmagában nem is gáz mert nem is lehet millió dolgot kitalálni de a körítés az számít és még a witcherben elmentél azt megölted a szörnyet úgy fel volt vezetve hogy azt hitted ezzel tényleg megmentetted azt a falut és tök hős vagy, itt meg áh kapsz egy sms-t a fixer mondja hogy kösz és ennyi :D A fő sztorival még csak a title screen utáni kis küldikig meg beszélgetésekig jutottam de basszus az durván jól meg van írva már az elején és a witcherben ez jellemző volt a mellékküldikre is. Itt meg hát olyan grindolós kicsiit a térképek található kérdőjelek, ezeket a rendőrségi felugró dolgokat meg még nem is csináltam mert az még egy szinttel alatta van élményileg sztem oda nem igazán tettek írást. Na a witcherben ilyenek nem voltak, ott az utolsó mellékküldinek is volt egy maga kis története kis világa.
  • Although_
    Nem hittem mondok iylet mindig úgy lesz a DA:O lesz az etalon mert az volt az első a BG után ami meglepett :) Éltek este azon gondolkodtam nem így kellett volna, mikor eltervezed nem nem tudod meglépni mert egy "nem élő" npct nincs szíved otthagyni, jó menjünk :)
    De ez, hát erre vártam 2009 óta nem volt hosszú 11 év :) Közben persze Obsidian játékok és a többi. Más erőforrás szint. Most eljött amit a skyrimmel reméltem a DA:O után. Belépett még a hülye vr sisak kor előtt :D Ez nekem elég is :)
  • caps lock
    Na mint megtudtam ez egy bug, de legalább van egy társam aki minden küldire elkísér. Tiszta Skyrim hangulat
  • Although_
    Ugyanaz a feeling mint Kancsalborznál. Meg a régi idő. Mikor a Beth a morrowindet csinálta. Mennyi lehetőség volt bennük.
    Ugyanaz amit a skyrim előtt láttam az ausztrál kiscsajjal, megfelelni a tömegnek :(
    *looking the past* Ma ugyanaz nézed az embereket akik semmiségeken ugrálnak, csak már sokkal többen vannak.
    Miközben nem látják micsoda kincset kaptak a kezükbe, mégha látszik tényleg nem most kellett volna kiadni.
    De én meg Kancsalborz, Ionward. Nem így látjuk. Olyan élményt, mesét kaptunk amit eddig az izometria nyújtott főleg :) Most meg látvány is van mellé :) Nekünk igen. :)
    Halkan, nem mindegy megmented az első questben szereplő kiscsajt :) Vagy sem :) Nem mindegy mikor időre megy a reagálásod mit lépsz :) És még mennyi kincs vár ránk amiről nem is tudunk :)
  • mokuci74
    Melyik reszet nem ertetted annak amit irtam ?
  • caps lock
    Dum Dum állandóan követ, hogyan rázhatom le? A harcokban segít, igazából hasznos kísérő, bár néha keresztbe tett már nekem mikor élve kellett volna elfognom valakit, simán lelőtte. Mit kellene vele csinálnom?
  • PiszkosFred
    De ezek legalabb vicces hibak, mint a lathatatlan hamburgert zabalok, vagy a szek mellett ket meterrel a levegoben ulo random npck, a falba vagy aszfaltba fel meterre besullyedo autok, stb. Jovore ezeket valoszinuleg kijavitjak, mivel nem fontos hibak, nem hiszem, hogy sietnek vele. Vannak ennel fontosabb javitanivalok is, foleg ugy, hogy ezekre 2 masodpercig racsodalkozik az ember, aztan a huszadik utan mar eszre sem veszed, a jatekmenetet nem zavarja meg (maximum idorol-idore kizokkensz egy picit)
  • MerlinW
    Goat simulator 2 :D
  • Although_
    Kancsalborz leírta a lényeget. A Dragon Age origins volt az utolsó a solo játékok között amibe ennyit időt öltek. Nem a grafikába meg nem abba amit te keresel.
    Csak pár dolog.
    - Megye hatástalanítani az őrt ketten vannak a társam mire végzek végez a másikkal ártalmatlanítja.
    - Nem figyelek egyszer csak riadó és megtalálták az egyik kábult őrt akit nem raktam el. A riadót szinte csak hackeléssel lehet hatástalanítani.
    - Hackelésre sok sok lehetőség kamera hatástalanítás, átveszed az irányítást, az őr megzavarása.Stb. stb. stb. Felfoghatatlan mindezt egy ilyen méretű világban megcsinálták.
    A többit röviden leírta a Kancsalborz. Ami miatt nyafogtok azt javítani fogják. A W3-ból viszont a büdös életbe nem lesz ez a szint. Megközelítőleg sem.
    Inkább az a kérdés az egyetlen valaha készült ilyen méretű solo rpg a Dragon Age origins vs CP 2077 korokat figyelembe véve egymáshoz képest. Érdekes lesz. Skyrimról nem beszélek mert a béka segge alatt van ehhez képest, F4 már nem annyira de más ligába játszanak.
  • gmilan
    7 évig fejlesztett, prémium kategóriás játék
    (legfrissebb driver+patch, steam)
  • Although_
    Mondanám sokkal rosszabbra számítottam az új konzolok árnyékában. De úgyse érdekel. Ezek tényleg foglalkoztak a pcvel!!!! Még mindig. Igen úgy néz ki a konzolosok joggal panaszkodnak. Ezt se hittem megérem egy már multicégé vált cégtől. Hiába úgy néz ki az számít nem nyugatiak, és elnézést Obsidiantól és társaitól. Mára ők is feladták.
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.13. 15:42:13
  • Although_
    Akkor kb hasonló mint az enyém. amd a gyári beállításokkal a crimson kezd tűrhető lenni. Anti-lag meg bővített szinkronizálás, van bekapcsolva meg felület optimalizálás minden más alkalmazáshoz rendelve. Shadow ami tényleg gáz a többi megy highon borderless window-ra állítva.
  • Although_
    Most viccelsz? az 1080d is kifutóban van. RAM igény minimum 3GB. Persze lehet magyarázni. Én nem szidtam a Bethet mikor megvettem a játékot és nem ment jól. Vettem egy 4GB kártyát tűrhető áron és utána, hogy laggol és nem fut rendesen. Highon sem.
    Ez meg megy mint a pöpec....szagatás mikrolag shutter minden nélkül, mert megfelelek a minimum követelményeknek attól kicsit jobb vagyok.
    És láss csodát még shadow kivételével minden highon :) És pöpec :)
  • Kmarha
    néha komolyra kell venni a figurát (kép)
  • lonvard
    Most nem vagyok otthon, szóval nem tudom pontosan mim van, de többször fejlesztés után is úgy nézek ki, hogy valami 2011-es évjáratú 6 magos proci, egy asszem GTX 1050 Ti 4G, amit vagy két éve vettem és már akkor hülyézett torzonborz, hogy minek vettem 70 ezerért azt a szart (me' nem volt rá akkor több pénzem :P), illetve felfejlesztettem ramilag magam 16 gigára. Na most ezen a közepesnél szerintem már jóval gyengébb konfigon medium beállításokkal megy a játék 1920x1080-ban. Tehát ha az a kérdés, hogy eléggé optimalizált-e, akkor szerintem igen.

Ja, és beállítottam a tömeget nagyra, és nem érzékeltem változást. Érdekes. Visszavettem médiumra, mert viszont akkora lett a tömeg az utcán, hogy nem tudtam kényelmesen mozogni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.13. 15:11:01
  • Kancsalborz
    Szintén nem bántásként, de én is ajánlanám figyelmedbe újraolvasni a hozzászólásom ha nem egészen tiszta... :)
  • BladeW
    320x200-ra leskálázott minden low beállításon tud menni 30 fps fölé, átlag 20 fps-t hoz. Hagyjatok ezzel a "nem szaggat" hülyeséggel légyszíves. De részemről téma lezárva, mindenki úgy játszik a négy fal között, ahogy akar.
  • Gary
    Nem bántásként, de ha a játékban elolvasol egy csomó mindent, akkor mokuci74 pár sorát, olvasd újra!
    Nem a játékélményt, beltartalmat hasonlította, hanem a kezelőfelületet és a játék motorját.
    [fogadatlan prókátor OFF]
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2020.12.13. 14:23:23
  • Kancsalborz
    De most komolyan : Szerinted ennek a játéknak mi a köze a Division-höz például hogy azt hoztad fel ???
    Emlegettek már itt és más fórumokon is mindent, de komolyan : a GTA5-től a Destiny-n át a Rage-ig még isten tudja mit...
    Ez egy RPG baszod... Abból is egy régi vágású a felszín alatt...
    Olyan szintű feladatmegoldással, amilyennel utoljára a klasszikus "izometrikus" szériákban találkoztam. 226-od rangú feladatokat lehet minimum 6-8-féleképp megoldani...
    Értem én hogy nem olyan "chill" a vezetés, meg nem túl jó lövöldözni, meg a grafika is "szar", de ezek csak hozzáadott bónuszok egy olyan stílushoz ami erősen rétegjáték. Én még nem vettem elő a fegyvert, nem lőttem, és nem vezettem autót a "sztoriszálon" kívül a játékban, viszont elolvastam egy csomó mindent, meg beszélgettem, körbejártam, feltörtem, hackeltem és megoldottam soktucatnyi feladatot...
    Tele van a játék titkos hellyel, elrejtett szereplővel, felszereléssel és információval...
    Ha te ezt a játékot Divisionként játszod ahhoz hasonlítva, a játékelemek 90°-ával még nem is találkoztál...

Túl nagy volt a hype tényleg. Az összes FPS, TPS, Hack&Slash, MMO meg mittomén' még milyen rajongó azt hitte hogy ez lesz most a játékok alfája meg omegája, és meg van sértődve hogy nem azt kapta amire számított...
  • Although_
    Minden ami érdekel rajta van. mennyi ramom van hackeléshez, mennyi stamnia, melyik quest aktív, milyen fegyver aktuális, igen tényleg kicsik a betűk, és lehet maga a dízájn nem az igazi a Mass effect motorhoz hasonlít, van aki szereti van aki nem. Életszerűsége a színvilágnak az egésznek kérdőjeles. De valóban nekem mellékes mert, szóval igen W3 után rosszabbat vártam és jobbat kaptam, ahol van értelme fejleszteni, vannak jó questek, sztori megint 5*-os. A karakterek meg mint megszoktuk tőlük, mintha élnének. Rátapintottál a lényegre, azzal, hogy széles rétegeknek készül nem egy szubkulturának már vita tárgya lesz. Egy játék ami pár év múlva a Virtuális sisak előtti kor virtuális valósága. Még sisak nélkül, amit egy srác írt itt.
    Lehet szar ez az UI, meg az npck ai nélkül. De észre se vettem, mert egyszercsak este lett. Na ez amit én is érzek :) És nagyon nagyon rég nem éreztem ezt A+-os játéknál :) Még a W3 sem, ott csak sztori volt meg karakterek :)
  • Shep
    Az sem tűnt fel a kedves tesztelőknek, hogy az emberek feje felé kibiggyesztett hangyabetűs feliratok alig olvashatóak, az meg külön jó ötlet volt, hogy ha valaki közben még járkál is akkor ez a szöveg is mozog vele együtt és -1 dioptria azonnal meg is van. A HUD is kritikán aluli, bár gondolom van akiknek bejön de ilyen igénytelen design-t nem is tudom mikor láttam utoljára. Az mindenki keresztüljön "rajtam" is elég zavaró, bár ez idővel megszokható :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2020.12.13. 13:06:18
  • bakkerman
    Most jutottam el a Cyberpunk logóig,
    neten azt írják eddig tartott az ugymond "prológ" a játékban,ez nálam 6 óra játékidő volt
    ,innentől még körülbelül mennyi idő a sztori? Remélem azért még jó sok,és csak most indul igazán a játék!
  • Although_
    Nem cáfoltad meg kicsit sem. Nézd me a VRAM mennyiséget 3GB a 1080pnél és low. Ma a herznél is fontosabb. Nem az a kérdés tetszik nektek a grafika vagy nem nem ezen múlik beállsz centikre egy tárgyhoz bármihez és nem pixeles. Ez 2K vagy 4K textura. Zabálja a ramot, Áthidaló megoldást a Creative alkalmaz a stratégiáihoz. Az unlimited ram megoldással ha jól tudom az tudja videoramként használni a normál ramot is.

Egyébként meg már 4GB kártyával is med-highon fut 35-40-45 fps között. És olyan jól oldották meg, hogy nincs mikrolag ha jól állítod be.
    Szerk.: Ennek 2GB sincs. Komolyan...ez így nagyon nem jó ha minimumot el sem érő konfig alapján szidjuk a CD-t.
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.13. 12:54:48
  • BladeW
    Oké, Mr. Nem Szaggat. Gondolom 24 fps fölött úgysem látni a különbséget, igaz?
  • Gary
    +1