Cyberpunk 2077

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
Azért az nem komoly hardverismeret hogy rohamosan fejlődik még ez a telrület és ha 8 év alatt 4 telefont cserélt akkor konzolt is illene.
Volt még 100 éve egy világ ahol az emberek pontosan tudták mi miért és hogy dolgozik amivel foglalkoztak, volt még 50 éve egy világ ahol hát úgy nagyjából tisztába voltak nagyvonalakba, hogy mi hogy megy de már nem uralták 100%-ban mert képtelenség, manapság miért tök okés hogy a felhasználók nagy része csak nyomogat dolgokat és megközelítőleg sem tudja mi hogy működik a dobozban? Vagy pl kresz vizsgát leteszik de beleönti az ablaktörlő folyadékot a motorba mert az volt az első sapka amit meglátott, de ha már közlekedés, miért kell valakinek, aki hobbi szinten vezet hetente 1-2x, komoly kresz ismeretekkel rendelkeznie? Miért kell tudnia autót vezetni egyáltalán, hiszen nem profeszzionális sofőr, fuvarozó vagy taxis, miért nem adjuk csak oda azt hagy szórakozzon? 😄
Miért kell valakinek, aki hobbi szinten játszik hetente 1-2x, komoly hardverismerettel rendelkeznie?
Egyetertek az elottem szoloval. 1080p -ben tudok hasznalni raytracinget a krumpli erossegu gpu-mon (2060 super) olyan framerate-el, ami 720p mellett jonne.

Lehet, hogy nem pont ugyanaz a kepminoseg, mint a nativ, de eleg kozel van hozza a gyakorlatban.

A directml-es elozetes osszehasonlito kepek meg meg jobbak, azt is varom szeretettel - annal is inkabb mivel gyartofuggetlen es elvileg konnyebb is lesz hasznalni.

A tobbi meglatasal, szamhaboru az egysegek szamaval, orajellel, stb, teljesen egyetertek, de szerintem azon nem is nagyon porog senki egy ideje.
MerlinW
Az a szomorú az egészben, hogy te olvasol, értelmezel és kritizálsz, én meg előtte ülök, látom, használom és tudom hogy nincs igazad, de semmi értelmét nem látom a vitának, mert úgy tűnik itt csak neked lehet igazad 😊

[merlinw.org]

Sose értettem mit várnak azok, akik kenyérpirítón akarnak egy 2021-es csúcs címet játszani? Ilyen alapon PC-n is minek költenénk annyit, elvégre egy Core2Duo-nak is elégnek kell lennie 8Gb Rammal. Ha már arról beszélgetünk, hogy "igénytelen user aki nem tudja mi fán terem a natív RT/DLSS", akkor tegyük hozzá azon százmilliókat is, akik nemhogy ezt nem értik, de még azt sem tudják mire képes a 6éves konzoljuk és még 10év múlva is 100fps sebességet várnak az akkori csúcs címektől.

A konzolok óta a hardverismeret a béka segge alatt van kettővel. PC-nél megtanultuk mi, miért van, a konzol meg kinevelte a POwer ON/OFF generációkat, akiknek addig terjed a tudása, hogy "bekaccsolom oszt ménemmegy 60fps-el 4k-ban a nyócéves csökött hardveren a legújabb AAA game??"
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 21:02:24
DLSS -> deep learning super sampling -> (bla bla ) subpixel pontosság

pontosságról meg már nem is beszélünk , csak hogy megvan-e játszható framerate "high end feature-l" , úh. ez ismét nagy hamiskártya az nv-től , pont mint a gsync ami valahogy nem oldotta sem a framerate sem a display problémát de lejjebb tolta az ingerküszöböt ami a megoldásokat illeti.

Az, hogy állítólag az előző generációs konzolok miatt halasztottak 3 hetet és mind a PS, mind az Xbox gameplay esetében a Pro-t és a One X-et mutatták, az alap PS4-et és One-t nem, nem túl biztató azok számára, akik ezen platformok valamelyikén fogják játszani a játékot.
Hexex86

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

PiszkosFred
> Gyomorforgato hogy DLSS rol elhiszik az egyszerű népek hogy tud subpixel felbontast , de persze most lehet kussoltatni vele hogy meg framerate sincs rendes.

Hat, az "egyszeru nep" azt sem tudja, mirol es mit irtal 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem tudom ki hiszi el, az egyszerű játékost ez nem érdekli, csak az, hogy a kártya teljesítményének lefeleződése nélkül be tudja kapcsolni az RT, cserébe nem romlik a látvány érdemben a natív RT-hez képest. Innentől a technikai oldala szerintem kevés embert foglalkoztat.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 18:32:36
Nem grafikara kell az RT hanem a parallel processzorok szamanak nincs marketingerteke mert nem egyfelek, gpu orajelnek sincs mert kimaxoltak, kulso memorianak sincs, szoval majd a "gigaray" -nek lesz ha addig kihuzza az iparág hogy lesz eleg (nem lesz) . Gyomorforgato hogy DLSS rol elhiszik az egyszerű népek hogy tud subpixel felbontast , de persze most lehet kussoltatni vele hogy meg framerate sincs rendes.

A 3D animációs szoftverekben alkalmazott RT nagyon nem azonos azzal, amit most a játékokban látunk. Egy VRay render algoritmussal ma is órákig vagy akár napokig tart kiszámoltatni egy 30frame-s animációt. Nem véletlenül akkora üzlet a render farmok üzemeltetése, ahol 150 gép számolja a képkockákat mai napig.

Az AMD pedig nagyon lemaradt, mert nem elég, hogy az első RT implementációjuk még csak most jelent meg, de DLSS szintű megoldás híján iszonyatosan fogja a kártyát, ha bekapcsolod. Ahogy fogja nVidián is, csak ott a DLSS miatt ez már kevéssé probléma.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 15:40:09
Dehat pont azt mondom hogy nem igaz, ezt csak az Nvidia allitja hogy kell a dedikalt celhardware...mivel korabban az AMD nem latott ebben az iranyban/szegmensben komoly erteket(ha jol emlekszem az Nvidia profitja a 2xxx kartyakkal kb +5% volt) inkabb nem is foglalkozott vele elment inkabb megnyerni a CPU piacot az Intel ellen, csak aztan jottek az ilyen dumak mint a tied hogy "pont annyival gyorsabb az NV az AMD-nel" holott nyilvanvalo, kitalaltak es piacra dobtak valamit amivel a konkurencia nem is foglalkozott egyaltalan.. most erdekes modon megjottek a 6xxx kartyak az AMDtol es ugy nez ki hogy nem, megsem kell dedikalt hardware(tensor core kupac) mert ugyanaz megy maskepp/jobban/olcsobban....
Nem lesajnalni kell(ene) azokat, akik nem ulnek fel az egyebkent indokolatlanul draga nvidia hype vonatra (2xxx, 3xxx kartyak) hanem elgondolkozni hogy meddig tamogatod meg ezt a kartekony dogevot aki a sajat profitja erdekeben monopolizalja es visszatartja a VGA piac fejlodeset, kerdezd meg hogy erzi magat most egy 2xxx kartyatulaj aki megvette a kurva draga NV csodat es most a 3xxx alig 2(?) evvel kesobb kiadja az uj generaciot ami tobbet tud/jobban kezeli az RTX-et majdhogy feleannyiert? Es legyszives ne mond hogy rendben van hogy 1000 dollaros kartya 2 evig se tartja az erteket...
Amugy csak egymas kozt halkan, az NV RTX egy atbaszas, mert ugye csak egy sugar utvonalat koveti, es a kapott egyebkent eleg rosz minosegu kepet egy software javitja fel, ez az a nagy truvaj amihez a dedikalt hw kell, mert az NV pontosan tudja hogy egynel tobb sugar kepalkotasahoz se neki se kb senki masnak nincs meg a tehnologiaja hogy valos idoben renderelje ki a kepet. Ennyit a mosogeprol meg a tanyerrol...
MerlinW
A dedikált CU lényege hogy leveszi a terhet a CPU / GPU-ról. Senki sem mondta hogy nem megoldható szoftveresen - hiszen mint említettem, 30 éve is használtunk RT-t, csak állóképeknél hiszen akkoriban arra (se) volt erőforrás, 3-5 napig rendereltél egy képet - viszont RTX-et bekapcsolva pont annyival gyorsabb az NV az AMD-nél mint amennyi terhet levesz az RT chip a társairól.

Ugyanaz, mint a Physix, vagy akár régen a 3D gyorsító kártyák. Dedikált célhardverrel minden jobb. Mármint te sem mosol tányért a mosógépben - megtehetnéd, inkább a mosogatógépet használod 😄

[merlinw.org]

Palinko
Azok a magokl igazából a nagy szerveres számítógépek melléktermékei, mert főleg arra a piacra lett kifejlesztve játékokban meg találtak neki módot a használatra. Általában a dedikált hardwares megoldások nemszoktak bejönni mint a Physix is volt hogy gyorsítókártyán jött 😄 de itt igazából rá van építve a VGA-ra szóval ilyen akadály nem lesz. A szerveres piacnál sem fog az igény lejebb esni ezekre a megoldásokra max ha a kvantum számítógépes terület ér át olyan áttörést hogy sokkal megfelelőbb lesz a számításokra azt használni mint egy csomó vga-t. Az valóban kiölné a VGA-król is mert nem lenne már akkora érdek a fejlesztésben. Az nVidiának megvan az a ráhatása az iparra hogy ezt átvigye szerintem azért mert x$-ért veszik a kártyát és ha rajta van semmi extra teendő akkor belefér.

Bár az is biztos hogy szokás szerint az AMD megoldása az elegánsabb és a konzolokban is az van nyilván, szóval ez is egy erős érv viszont az RTX magok kihalása mellett. Én is kíváncsian várom mit hoz a jövő.
Bocs hogy rn csak igy belevau, de az AMD-t nem erdekelte ez a mellekvagany, ezt csak az nvidia eroltette hogy kell a hardware-es dedikalt tensor core anelkul "nem lehet". Az AMD meg ugy gondolja hogy lehet softwarebol es mivel az o megoldasuk a microsoft dx12-vel mukodik naluk dxr-nek hivjak, ezt demoztak a crytek fele technoir-ban. Momentan ez a ketfele elgondolas "utkozik" majd a jovo eldonti hogy melyik a hosszutavu megoldas, nekem laikuskent elborzaszto hogy Linus amikor tesztelni akarta az uj 3xxx nvidia VGA-t egy kezzel allig birja atfogni/tartani azt a teglat ami mar 3 PCI slotot foglal....nekem ebbol az jott le kapasbol hogy a vga-ba epitunk egy uj szamitogepet ami csak az rtx-el foglalkozik.. ez tuti zsakutca.Szerintem.
Köszi! Közben rájöttem, hogy valamit benéztem. 😊
MerlinW
"Architecturally, the 6800 XT we’ll be reviewing today is a 4608:288:128 core with 72 ray accelerator units (one per CU). This is a bit below the RX 6900 XT at 5120:320:128 and 80 ray accelerator units"

Azaz minden pár CU egység mellett van egy RT gyorsító. De RT chip külön a célra nincs.

[merlinw.org]

Nekem úgy rémlik Merlin, hogy van az RX 6000-es szérián RT-t támogató chip. Az AMD 6800-6800 XT sugárkövetésben elmarad az NV mögött játékokban, de be lehet rajtuk kapcsolni és működik.
Ami nem lesz a játékban, ha jól értem, az az AMD féle ray tracing. Ezt demózta az AMD a Hangar 21-el. Mondjuk egy Nvidia szponzorált játéknál ez nem is várható el, de ki tudja mit hoz a jövő... 😊
Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.11.24. 07:45:12
MerlinW
RT létezik 30+ éve csak mocsok erőforrásigényes. Az RTX 3000-es sorozatban már egész jó, 1440p-ben és DLSS 4K-ban simán megvan mindenhol a 60-70fps, legalábbis azokban a játékokban amiket próbáltam. Az RTX 2000 még gyengus volt hozzá. AMD-nek meg egyrészt ez az első próbálkozása, másrészt nincs dedikált RT chipjük, mint az NVidiának, csak egy gyorsító chip-jük amit DirectX 12 Ultimate-el használnak.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.24. 02:20:32

[merlinw.org]

xblades
Vagyis még egyik sem <#crazya>
Tudok róla hogy az újakon fejlesztik a ray tracing kihasználását, de arról is volt szó hogy még nagyon alfa-beta fázisban van. Annak tudatában hogy az Nvidia rtx-et is mennyi ideig és meg mennyi ideig fogják fejleszteni az amd-s megoldás sem lesz mostanság meg.
Ennek ellenére az a cikk egy vicc kategória.
Utoljára szerkesztette: xblades, 2020.11.23. 23:05:42

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

MerlinW
"Melyik amd kártya támogatja a ray tracing-et?"

A mostani új generáció (R6000). Továbbá arról van szó hogy megjelenéskor nem lesz, de később igen. Egy hete jöttek ki a Radeonok, saját RT technoval, értelemszerűen nincs idejük ezt is implementálni határidőig.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.23. 22:56:12

[merlinw.org]

Jah, az lemaradt nekem a hozzászólásából, h 3 GB-os a kártyája. <#zavart1> Igaz, az 1080p high-on 6 GB az ajánlott. A gépigény táblázat szerint a 3 a low-ra elég.
xblades
<#eljen>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Hát amit én nézek gépigényt ott a 3gb gpu ram kevés lesz az 50+ fps 1080 high-ben.
Az én picit OC-s rx 580 8 gb kártyám volt elég a high-ultra-hoz ezekhez az újabb játékokhoz, de ott is volt hogy leeset 35-40 re az Fps.

PiszkosFred
Ez nem cikk, ez egy kommersz hisztiskomment cikke duzzasztva likevadasz eszkozokkel 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

xblades
Ez az egész cikk úgy bar.mság ahogy van. Melyik amd kártya támogatja a ray tracing-et? De a GTX-es kártyával rendelkezők is hiába kapcsolnák mert azon sincs. Látszik hogy a cikk írója mennyire is van tisztába azzal a témával amit írt.
Hogy nem lehet Rtx kártyákon kívül más kártyán kapcsolni a ray tracing-et meg már régóta tudjuk ehhez nem kell egy like vadász cikket írni, ez nem most derült ki.
Meg milyen bizonyos elemeit emelték át? Nézzél meg egy ezzel kapcsolatos videót a youtube-on, azt meglátod milyen lesz a játék ray tracing-je.

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Szerintem is remek dolog.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Jaj máá', pár napja meg azért ment a nyafi, hogy nem eléggé szerepjáték. Nem kell ennyit agyalni előre szerintem, játék közben fogunk rájönni, hogy fekszik vagy sem. Nekem is vannak félelmeim, mert sem a GTA-k, sem a Watch Dogs, sem a nagyvárosos Assassin részek nem feküdtek. Egyszerűen amikor vergődni kell valami forgalomban, hogy elérjek valahova, az engem annyira frusztrál, hogy egy idő után abbahagyom a játékot. Na most ez a játék aztán töményen ez lesz. De. Pontosan a szerepjáték elemek, és az extravagáns lehetőségek miatt bízom abban, hogy nem jönnek elő a fóbiáim. 😊
Számítani lehetett rá, h inkább szerepjáték. Ugyanakkor a Witcher 3-mal ellentétben itt sokkal eltérőbb buildeket tudsz építeni. Ott bármit is csináltál, a végén mégis csak csomó kardozás volt a végeredménye. Itt sokkal különbözőbb egy-egy végigjátszás játékmenet szempontjából is. Szal itt még jobban megéri a többszörös végigjátszás, mint a Witcher 3-nál.
viccet félretéve bármennyire is élvezem a szerepjátékot nem örülök neki,hogy a játék inkább szerepjáték....hiszen ez a része hamar kifog fogyni mégha kimaxolod minden sidequestet is.....
akkor egy atskinelt witcher 😄
Állandóan ezt az ostoba frizurát erőltetik, ha punk csajról van szó. Ki hordja így a haját? Úgy megnéznék már egy karakter kosztümizálást!
A táblázat alapján meglesz. Azt majd meglátjuk, h a valóságban ez hogy fog kinézni. 😄
Palinko
Betoltad a hét viccét köszi.
Ainz
Vajon ez jobban fog futni mint a Red Dead 2? Csak mert annak azért jóval szebb a grafikája, de elég jól fut nekem a 1060 3gb kártyával. Remélem meglesz az 50+ fps medium high grafikán 1080p-ben.
TLDW: Érdekes küldik, jól kidolgozott open world, oké harc, a GUI nem éppen a legjobb. Röviden: Kb. ugyanazok az erősségek és gyengeségek, mint a Witcher 3-nak voltak. <#zavart1>
MerlinW

[merlinw.org]

Nem engedik a szerződéseik, hogy bármelyik platformra előbb jelenlen meg. Ezek kemény jogi korlátozások, mivel dollármilliókról van szó nem csak nekik, hanem a különböző platformok üzemeltetőinek is.
MerlinW
Mert egyszerre akarják kiadni mind a hat platformra és még nem mindegyiken vállalható. Üzlet.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.22. 20:32:25

[merlinw.org]

még tedd fel húszszor, amőgy nem érted, hogy a 0day patchen dolgozznak, hogy minél jobb legyen megjelenéskor
ha most megkapnád akkor meg azért höbörögnél, hogy miért olyan amilyen
Írhatsz nekik emailt, felhívhatod őket, vagy személyesen odamehetsz a székház elé óbégatni.
https://www.cdprojekt.com/en/contact/
Patch. Jön patch. Patch. Megjelenés napi patch. Manapság már minden játékhoz jön szinte megjelenés napi patch. Addig is tudnak a bugokon meg a futáson javítani.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.11.22. 14:22:44
JaSoN HuNTeR
Mert állításuk szerint Cyberpunk 2077 bug irtás folyik a CDPRnél <#email>

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Két hónapnyi 0 day patch nélküli "fullos verziók".

ezek fullos verziók
akkor megint felteszem a kérdést: miért kell várni még közel 20 napot/szinte egy hónap/ ha már játszahtó a játék?