6309
-
lonvard #1005 A Witcher 3 el van baszva ilyen (és sok más) tekintetben, nem vetted észre? Olyan dolgok voltak benne hogy...pl. bementem a barlangba az alap macska főzetemmel ami kábé 2 percre volt elég és volt belőle 3 darab. A küldetés meg 20 perces. 15 percet sötétben botorkáltam végig. :D Szóval nem csak a karaktert kell átszabni, hanem például macskából egyből a legerősebb főzetet kell hozzá csapni, ami több percre elég és 5 van belőle. Azzal már úgy éreztem magam a sötétben, ahogy egy witchernek illik éreznie magát. :) Na és akkor ilyen hülyeségből van egy halommal még, ha nem nyúlunk bele.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:44:56 -
#1004 Ott a pont.... -
#1003 TELJESEN ALAP!!! Hogy konzolparanccsal építek magamnak witchert...
mi más lenne alapabb.... -
lonvard #1002 Ja hát az meg a másik, hogy limitált a javíthatóságuk. Azzal verték ki igazán a biztosítékot a moddereknél szerintem. :D Én ezzel az egész cirkusszal, mármint javítás meg craftolás, nem voltam hajlandó bíbelődni, egyrészt gyors és végleges tönkremenetel miatt a legjobb fegyverek tekintetében is, másrészt mert ez átvitte a játékot fantasyba, és nehezebben éltem bele magam. De például a Kingdom Come-ban teljesen oké, hogy a csapkodásban kicsorbul a fegyver. Egy-egy nagyobb harc után mentem a kovácskőhöz és kiéleztem. Látod ott nem kerestem rá modot, mert értelmesen volt megcsinálva.
Meg érted, szóval van végre egy kurvaszép katanám, és akkor nem mehetek el vele zombit hentelni éjszakai túrára, mert tartogatnom kell a főküldetésre. Na nem!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:30:19 -
#1001 1. Nem pár ütéstől mentek tökre még a játék legeleji fegyverek is, hanem inkább 15-20-tól és 2-3-szor javíthatóak.
2. Ezek a szutyok fegyverek kb. végtelen mennyiségben elérhetőek.
3. A fejlettebb fegyverek alapból tovább bírják és lehet olyan elemet betenni, amivel több ezer ütésre feltornázható a teljes élettartam. De mivel a fegyverek egy része gyorsan elavul... A jobb igen durva összerakott fegyverrel ennek ellenére a fél játék letolható.
Attól, mert valaki nem tud játszani nem kell szénné moddolni azt, ahol nincs hiba.
Az, hogy valaki a W3-at szénné moddolta, mert a játék skill, LVL és harcrendszerének 0 hatása van, az egészen más... -
lonvard #1000 OFF
Nem én szabtam át, ezeket a modokat mások csinálták, nyilván igény szerint. :) A pár ütéstől tönkremenő fegyverek rombolják az összes játékban az élményt. Nekem egy olyan közelharci fegyverre volt szükségem, ami nem lángol, nincs körülötte misztikus mérgező köd, nem füstöl, és nincs benne áram, ami ott villog az orromba, nem kétkezes kalapács, és legfőképpen nincs belőle 6 darab, mer úgymond tönkremennek. Azért, mert én egy gyors, háztetőkön ugráló faszi vagyok a játékban, ezért egyetlen normális fegyverem lehet a hátamra kötözve. Ezen kívül egy íjam. Én így harcoltam végig a komplett játékot, ismétlőfegyvert csak akkor használtam, ha elszedtem az ellenségtől, és akkor helyben lelövöldöztem a többit, majd a fegyvert eladtam. Íjban egy dolog zavart, hogy túl könnyen csináltam hozzá vesszőket. Ha nehéz lett volna beszerezni és egyszerre 5-10 darab visszenyerhető vesszővel gazdálkodhattam volna, az lett volna számomra a tökéletes. Egyébként nagyjából így is játszottam, kevés nyílvesszővel, és amit kilőttem azt megpróbáltam visszaszerezni, csak probléma volt, hogy erősen lőtte ki és miután áthatolt a hullán, olyan messzire is repülhetett, hogy nem találtam meg. Na és most képzeld el, hogy a saját szabályaimmal tökéletesen végig tudtam ezt játszani, vagy háromszor minimum. :P
Gregory : A Witcher 3-nál teljesen alap, hogy a játék elején felépítünk magunknak egy witchert, konzolparancs segítségével. :D
De most kipróbálom azt a verziót, hogy egy magas szintű mentéssel kezdek, hogy reményeim szerint a lényeket feltolja a szintnek megfelelő erősségre már az elejétől.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:18:54 -
#999 Te.. nem tudom nem gondolod, hogy evvel a MODDOLÓS dologgal a fórumon kicsit destruktív lennél?
Eddig mindössze 3 játékról beszéltél, ebből a Dyingot megmoddolod, a Cyberpunkot ami ki sem jött most aláírom, hogy így fogod tolni, a Witcher 3 at ha jól emlékszem nem csináltad, de ...... biztos vannak számodra lehetőségek abban is...
miért kell neked mindent moddolni? Szeintem ultrabéna.. kb még az lehetne, hogy mindent Trainerrel játszol, és akkor sosem halsz meg, nem fogy el a Staminád, stb...
Valahogy nem tudom megérteni... csak a játék értéke vész el, ha a balanszírozást kiveszed....mindenből.. -
#998 OFF
A DY alap kiadásában nem volt íj. Az EE változatban röhejesen egyszerűvé tette a játékot, mert hang nélkül halomra mészárolható volt vele mindenki. Sőt, még face to face is hátrálva headshotokat tolva.
Az emberekkel alapjátékban lőfegyvernél vagy molotov nélkül a közelharc nagyon veszélyes. Íjjal meg 3-4 lövés és csá.
A játék legnagyobb ökörsége volt beletenni...
A fegyverek tönkremenetele rohadtul nem zavart, mert a játék lényege nem az ölés volt, hanem ölés nélküli haladás, csak létfontosságú esetben köll ölni. Esete mozgás és magas survivor LVL miatt olyan sebességgel avulnak el a fegyverek, hogy telibeszartam, hogy tönkremennek-e. Soha nem volt olyan, hogy "úristen, mivel fogok ölni".
Éjjellátóra nem emlékszem.
Tényleg egészségtelennek látszik az, hogy szájízed szerinted a jelek szerint átszabsz minden játékot.
ON
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.09.10. 13:53:22 -
lonvard #997 Grindolás talán rossz szó rá, mert a mellékküldik közbeni ugrabugra és zombiölés sokmindendre elég volt. Számomra két dolog kellett csak hozzá, az egyik egy elemes éjjellátó készülék, ami helyett volt az az ital, ami számomra immersion romboló volt. Éjjellátót sajna semmilyen modban nem csináltak, legalábbis nem találtam. A másik a fegyverek tönkremenését kellett megszüntetni. Ilyen mod volt. Még egy profi íjat iktattam be a játék elején, szintén moddal, és onnanttól az apokalipszis-túlélés talán még semelyik játékban nem volt olyan élvezetes.
-
#996 Sajnos azt nem ismerem nálam a zombis téma nagyon off, szóval ki fog maradni, de érdekesen hangzik. Szerintem megvan annak is az előnye ha nem lehet maxolni a skillfát, akkor legalább el kell dönteni merre fejlődünk de ilyen esetben a skill reset lehetőség az kell mert simán félre lehet fejleszteni valami köztes karaktert és a végén jövünk rá hogy nem lehet maxolni :D -
#995 Dying light etalon..
olyan (mégha fizetős DLC) is mint a The Following, ahol egy komplett új játékot adtak kb, baromi jó és felüdítő élmény volt. -
#994 Nem érteztem a DL-ban a grindolást. A mellék küldik nagy része érdekes volt, nekem tetszett nem a "farmolás" miatt csináltam meg azokat.
Ha csak játék közben szedted fel a dolgokat, akkor sem kellett farmolni. A zombikat halomra ölni sem volt értelme. Második végigjátszásra eszméleten sokat mozogtam éjszaka és ezzel a survivor LVL messze a többi felett volt és gyorsan fejlődtem.
A skillek nagy részére viszont ott sem volt szükség, nekem legalábbis nem. A játékot a grapple hook viszont nevetségesen könnyűvé teszi. Mindenhonnan szinte azonnal ki lehet vele menekülni.
A DL életem egyik legnagyobb pozitív csalódása. Úgy ültem le vele játszani, hogy "na lássuk" és kétszer toltam végig, bár ebből egyszer a kiegje miatt, ami viszont már tényleg "meh" kategória volt. -
lonvard #993 Dying Lightot tudom felhozni jó példának. Abban szerettem a grindolást, és az érte járó jutalmakat. Egy csomó skill rakott bele érdekességet, extra mozdulatsorokat, gyorsaságot növelt, stb. , és mindegyiket ki lehetett játszani záros határidőn belül. Witcher az egy katasztrófa ilyen szempontból, szinte semmi érdekes képesség, csak a meglévő skillek erősségét növelte. Kábé két dolog érdekelt benne, a gyors támadásnál az a folyamatos pörgő mozdulatsor, meg a tűznél mikor gúla alakban tudott égetni. Utóbbit aztán ritkán használtam, mert túl lassú volt. Deus Exben is sok az érdekes képesség, de itt jön be a faktor, hogy limitálja a skillpontokat. Amelyik játék ezt meglépi, annál garantált, hogy nem tartjuk be a szabályokat. :) -
#992 Hogy így csinálták meg mert ez egyszerűbb volt az egy dolog, de az RPG mit jelent? Szerepjáték, szóval az RPG nekem arról szól, hogy kialakíthatok a karakternek egy fajta stílust és bizonyos módon befolyásolja ez a történetet. Akár teljesen lineáris is lehet egyetlen szállal, bár azért jó ha van valami érdekes mellékes is de a mostani játékokban egyszerűen annyi a lehetőség, mert a közönség amúgy sírna hogy jaj nincs tartalom, hogy simán elveszel benne. 4-5 szálon még kényemes követni valamit, de most pl úgy van 21 questem az említett játékban, hogy nem is veszek fel mindent, direkt kerülöm mert ha x nap múlva kezdek bele nem quest logból akarom megtudni hogy is kezdődött. Szeretem ha elkezdem, befejezem és flowban vagyok. Igaz az AC nagyon nem igazi RPG, de már megjelentek az elemek benne és volt döntésemnek hatása, ha kicsi is, de szerencsére a Cyberpunknál se a grindolástól nem kell tartanunk, se az unalmas és sablonos mellékküldetésektől az is biztos. Witcherben is szépen ugráltuk a szinteket és ott nem érződött feltartásnak a mellékküldetés mert bár ott is sietnünk kellett volna a megmentéssel, mindig volt idő mikor kihült a nyom és csinálhattuk a kis dolgainkat.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.09.09. 23:37:49 -
#991 Ööö, de hisz mindig is erről szóltak az RPG-k, hogy már csak a főboss van hátra, de te még elmész mellékküldetésezni, meg rejtett bossokat ölni... Nem? -
#990 Pont az említett AC-t fikázzák sokan mert kell ha nem fizetsz, minden fenét csinálgathatsz hogy haladhass a főbb szálakkal. Csak most a grindolás mellékküldetésnek van álcázva. Persze lehet mondani hogy hű ez tartalom, szerintem meg a mellékküldetések túlnyomó többsége repetitív unalmas töltelék, meg nagyon nem is illik bele a játékokba, épp mentjük meg a világot, de közben majd pont kergetjük valakinek az elkóborolt kecskéjét, meg keresünk 3 kórót. Persze lehet mondani hogy ott lehet hagyni ne foglalkozzunk vele de akkor meg az az érzésed van hogy kimarad valami és hátha egy jó sztori kerekedett volna a mellékküldetésből ami sablonosan indul. Na a Witcherben így volt sok játékban meg csalódottan fejezed be és látod pont az történt amire számítottál. -
#989 A régi ős jrpg-ket leszámítva nem nagyon tudsz olyan rpg-t mondani, ahol kellett grindolnod a továbbjutáshoz. Azokon meg (FF1-2-3, Dragon Quest 1-2-3) már rég túlnőtt az ipar.
Az, hogy te nem akarsz X-szer próbálkozni a továbbjutáshoz, hanem ugyanezt az időt inkább más mobokat ölve töltöd (hogy majd aztán túlszintezve kidobd a játékot az ablakon, mert nincs benne kihívás), ugyanúgy egyéni szocprobléma, mint az, hogy valaki teljes skillfát bekebelezve akarja kijátszani a saját vélt vagy valós problémáját. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.09.09. 22:25:37 -
lonvard #988 Nem is kell tenned. A Mass Effect és a Witcher is úgy működött, hogy végigjátszás után a kifejlett karakterrel lehetett ismét végigjátszani. Egyikben sem lettünk félistenek, csak mert egy szélesebb repertoárral indítottunk. Főleg hogy még a sztorihoz is passzolt, hogy egyikben sem kezdők vagyunk az induláskor. -
#987 Általában én is így vagyok vele, de van kivétel, mikor a sztori érdekel, mostanában szokás grindolást és bónuszt beletenni hogy aki fizet a bónusz xp-ért megússza a grindolást, vagy pl utazás felgyorsítása akár gyorsutazás vagy idő felgyorsítása hogy gyorsabban fusson az a ló. Mind hasznos tud lenni és rájöttem ez komoly órákat spórol meg nekem az AC Odysseaban még az élmény nem megy el. -
TokraFan #986 "Maradjunk annyiban, hogy legkésőbb az első végigjátszás után garantáltan mindenkinek megjön a kedve egy kis buheráláshoz, ne álszentkedjetek! "
Ez baromság! Én sem tenném. Az egész játékélményt veszi el, ha buherálok. Nincs kihívás, nincs izzasztó helyzet, nincs sikerélmény, ha egy buherált félistennel játszik az ember. Régi szabály ez, amit persze meg lehet szegni, csak nem érdemes. -
#985 Ismert a kozmondas: aki kurvanak all, az aztan ne csodalkozzon, ha kesobb meg is b*sszak :) -
lonvard #984 Majd konzolparanccsal neki adom a karakternek a szükséges itemet, nyugodj meg. :-D
Na jó, nem! Hagyjuk is a témát, még ki se jött a játék de már csalónak lettem kikiáltva, csak azért, mert csalni akarok. Ártatlanság vélelme, gyerekek. :-D -
#983 #955
;) -
BladeW #982 IDDQD Blog CD Project története
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.09.09. 17:48:06 -
#981 lehet én néztem be akkor...
Lehet, hogy ez egy hőérzékelős PÓK játék lesz ami csak úgy oda scannel egy hálót pl a sarokba ha úgy tartja kedve?
Reggelente be ül, és scannel egyet a sarki hálóba... vagy ilyesmi
Skillek "elfogyasztásával" meg majd változik, mekkorát scannelek. vagy épp milyen színűt
Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2019.09.09. 14:51:05 -
fluency #980 Amiket írtál azoknak egy része item függő is. Nem hiszem, hogy a játék elején elérhető/hozzáférhető lesz a legjobb, legmodernebb cuccos. -
fluency #979 Én tippre azt mondanám, hogy 2 perket választhatsz induláskor. A talenteket pedig karakter alkotáskor és bizonyos számú szintenként. Ezek valószínűleg az általad is írt valamilyen stathoz kötött dolgok lesznek vagy egy másik perk meglétéhez kötik magasabb szinten. Ha a lengyelek nyilatkozatait vesszük figyelembe, akkor valószínű, hogy a megfelelő statokkal bárki bármilyen talentet megtanulhat majd. :) -
lonvard #978 "De ez a falon mászó ultra hekkernindzsamesterlövész valami beteg cucc"
De nem az, mer a játék skilljeit használom. A szabályok, pedig nem feltétlenül jók. Witcher 3 a legjobb példa rá, amiben a skillesedés úgy ahogy van el lett cseszve. Rengeteg skill volt több fokozattal, de alig fejlődtél, kevés skillt szedhettél össze, ráadásul limitálták. Abban a játékban alap, hogy indulásnál csinálunk magunknak egy saját witchert induláskor. :) De van olyan játék, aminél tökmindegy. Pl. Tomb Raider legújabb részében egy pillanatra nem éreztem azt, hogy nekem kellene azonnal a sok skill. Ott is van egy méretes skillfa, de elég gyors a fejlődés, és igazából a skillek nem is tesznek sokat hozzá. Ami fontos, azt viszonylag hamar megszerezzük, a többi csak töltelék. Na most Cyberpunknál nem ilyen lesz, mer ott arról döntök, hogy tudok-e a falon mászni, átláthatok-e a falon, szkennelhetem-e az illetőt, hekkelhetem-e a rendszert/ellenséges félrobot faszit, stb. . Ezek mind hasznos, érdekes képességek.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.09. 13:36:10 -
#977 Persze, minden keplekeny meg szerintem is. A neten egyelore az idei "haknis" (E3, GC, PAX, TGS, stb.) videokban mutatott kepek lathatoak, amelyek szerintem azota mar regen nem igy neznek ki, vagy nem ezekkel a tartalmakkal, nem ezekkel a relaciokkal, stb. - csak hat sosem az aktualis buildet viszik el promozni, hanem egy korabban osszerakottat.
A CP szabalyrendszere azert valamilyen szinten kotott, meg ha nem is egy az egyben implementaljak, biztos, hogy bizonyos perkekhez megfelelo skillek es megfelelo statok kellenek, a kerdes csak az, hogy mennyire szigoruan/mekkora "mennyiseg".
Azert nem tartok ettol a resztol, mert a jatekon dolgozik a CP szuloatyja, Pondsmith is (es nem csak mutatoban), igy azert picit jobbak a kilatasok, mint az egykor volt korszakalkotoan zsenialis Bioware "maradeka" altal osszerakott nesze-semmi-fogd-meg-jol skill rendszer :) -
#976 Nagyon remélem, hogy nem vágleges, mert nekem azintő példa Mass Effect Andromeda skillfa fele mozdul el hajazás téren, és az nagyon nem lenne jó.. -
fluency #975 Na ezt én is néztem, hogy van már skillfa, ami lehet még nem a végleges. Itt bárki tanulhat bármit és ez összecseng azzal, amit a készítők nyilatkoztak, hogy nem lesznek kasztok. Viszont cikkeben (meg a wikin is) még mindig kasztokat emlegetnek. Lehet inkább tényleg játékstílust kellene írni, mert az inkább fedi majd a valóságot.
Kíváncsi vagyok a többi infóra, mert ez így még kicsit karcsú. Nem vonható le ebből messzemenő következtetés, mert nincsenek meg a perkek és a talentek, ezek még csak a skillek. :) -
#974 Nem baj, ahogy nagyapam mondta mindig, a "vantol sosem kell felni" :)
Kaszttal kapcsolatban ovatosan fogalmazzuk, mert nem lesznek tipikus kasztok :) Inkabb jatekstilus lesz az, ami alapjan - megfelelo perkekkel es karakterfejlesztessel (/stat pontokkal) - lehet haromrol beszelni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A perkek es skillek mindenki szamara elerhetoek lesznek, ha rendelkezik az elofeltetelekkel (stat, stb.), az mar mas kerdes, hogy ki mit valaszt. Nyilvan lesznek limitek, amely miatt egy Ionvard fele "hekkertanknindzsagyogyitoszexmachinerobot" nem biztos, hogy osszehozhato csalas nelkul, de azert biztos lesznek olyan (meta)kepessegek, amelyek minden buildnek az alapjait kepezik majd. Meglatjuk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.09.09. 12:37:34 -
#973 Féloff
A Wicher III azért volt jópofa, mert potionnal tudtad restelni a skillfát és egy végigjátszáson belül több felállást kipróbálni. Ne, nem mintha bármi értelme lett volna a LVL és annak hatása miatt...
ON -
#972 Ha pedig olyan hosszú lesz mint egy Witcher alap, vagy akár mint egy Witcher a kiegekkel együtt, akkor engem spec elveszít a további végigjátszásokkal, mert egyenlőre a Witcher 3 at sem sikerült befejeznem, pedig tuti 150-200 óra közt járok vele. -
fluency #971 Lesz 3 kaszt és mindegyik más típusú dologban jó (NetRunner, Techie, Solo), szóval Fred lehet 3 végigjátszás lesz. Valószínű, hogy a skilleket bizonyos fokig mindenki megtanulhatja, de lehet lesznek megkötések is, hogy bizonyos szintet vagy képességeket már csak az adott kaszt tanulhat. De ez csak spekuláció.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.09.09. 12:22:29 -
#970 valahogy én is így érzem, ezt próbáltam virágnyelven átadni -
#969 Hat, szamomra ez a felfogas teljesen abszurd es szembe megy mindennel, amiben en(!) hiszek egy jatekbeli karakterrel es lehetosgeivel kapcsolatban, de elfogadom, ha mas nem igy latja. :)
En szeretem, sot, valamilyen szinten el is varom azt egy fejlesztotol/szerepjatektol, hogy legyen lehetoseg kulonbozo szerepkoroket betoltve tobbszor vegigjatszani a sztorit ugy, hogy eltero elmenyt nyujtson a dolog annak ellenere, hogy valoszinuleg a finisig vezeto ut nagy resze kozos, de a jatekelmeny mas. Szamomra a hianyerzet jo dolog, mert feltetelezi azt, hogy a masodik nekifutas soran mas skillekkel hatekonysagat illetoen esetleg maskent fog mukodni a karakter. Itt is szeretnek minimum 2-3 egymastol es tudasuktol/kepessegeiktol teljesen eltero karakterrel jatszani es a jelek szerint lesz is lehetosegem ra.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.09.09. 12:01:34 -
fluency #968 "Maradjunk annyiban, hogy legkésőbb az első végigjátszás után garantáltan mindenkinek megjön a kedve egy kis buheráláshoz, ne álszentkedjetek! " Nálad vannak bajok az tuti. :)
A szerepjáték azért szerepjáték, mert a szabályok keretein belül olyan karaktert személyesíthetsz meg akit szeretnél. De ez a falon mászó
ultra hekkernindzsamesterlövész valami beteg cucc. Megértem, hogy megálmodsz egy karaktert és szeretnéd, ha minél erősebb lenne, de nem véletlenül vannak a szabályok. Ahogy az életben sem, úgy itt sem lehetsz mindenben a legerősebb/legjobb és ez nem is baj.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.09.09. 11:54:49 -
Daermon #967 Látod rám pont nem igaz. Egyáltalán nem buherálom meg a következőre se :) -
lonvard #966 Maradjunk annyiban, hogy legkésőbb az első végigjátszás után garantáltan mindenkinek megjön a kedve egy kis buheráláshoz, ne álszentkedjetek! :D Kivéve ha a végigjátszás után megkapjuk a fejlett karaktert a következő játékra, mint a Witcherben. Akkor nem szükséges. Ez esetben én sem nyúlok bele, de nekem mindenképpen kell egy ilyen játékhoz a lehetőség, hogy élni tudjak a képességekkel, ne legyen hiányérzetem, hogy a karakter kár hogy csak ezt meg azt tudja mer nincs több skillpontom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.09. 11:23:53