6309
banner
  • molnibalage83
    Nem lehetne leállni a témával főleg úgy, hogy matematikailag is baromságot is beszélsz?
  • Although
    Másról beszélsz. Egyén szintről. Magánügyről.
    Amiről én beszélek az társadalom szint amit ezek csinálnak az rombolja a nyugati társadalmat.
    Azon egyszerű oknál fogva azok akik számolni tudnak, nem egy ismerősöm. Ugyanoda jut. Nem
    kell 50 év és ezen a földön is a Saria lehet törvény. Nem csak városokban, no-go zónákban.
    Cyberpunk egy másféle jövő. Itt most olyan emberek kerülnek majd többségben akik pontosan, ledobják a buzikat a tetőről.
    Mondhatod a hülyeséget a muszlim nem mind ilyen. Így van. Nálam viszont nagyon rég óta az van.
    A zsidók nem hülyék.
  • Gary
    Azt hittem, előre hozták a megjelenést, ennyi hozzászólással a topikban!

Még mindig a barinstorming, hogy
    ki kivel hogyan baszik és miért nem tudok róla hogy hányjak
    van műsoron?

LoL! Hosszú évünk lesz! :Đ

Írjátok alá a petíciómat! Nemecsek ne haljon meg, Godot érkezzen meg, és egy csoffadt utópiában, nehogymá' művégtagos, hátrányos helyzetűt mutassanak! Szégyen! Megvan a technológia, nem?!
    Ha nem lesz neonrácsos mátrix a CP2077-ben, műanyag játékokat fogok föláldozni! Előre megfontolt szándékkal!

Azért, az megvan ugye, hogy már most manipuláció áldozatai vagyunk?! Miért veszed/warezolod? Mert, hogy nem maradsz távol tőle, arra szúrhatod a rozsdást...
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2019.06.18. 22:04:13
  • lammaer
    Azért az messze nem ugyanaz mint amiről most beszélünk....
  • lonvard
    Csak az van, hogy a véleményszabadságba beletartozik, hogy másoknak is megvan a véleménye rólad, ha a közös térbe pakolsz valamit. Mindenki azt mond amit akar, de ha ez ütközik az adott közösség normájába, akkor érkeznek az ellenvélemények, meg a verbális és egyéb bünetés. Ugyanis nem feltétlenül kiváncsiak a mondanivalójára az illetőnek. Ez olyan mint az iratlan szabályok az életben. Szabadok vagyunk, de ha a körút közepén toljuk le a nadrágot és kezdünk el kakilni, akkor megkaphatjuk érte a magunkét. 2000 éves példával: Pál apostol szerint ha Rómába mész, légy olyan mint a rómaiak. Vagy ha nem, akkor megkapod érte a magadét. És ezen nem lehet változtatni. Ha egy adott országban a szélsőséges PC lett a norma, akkor kénytelen leszel alkalmazkodni. Nálunk ez szerencsére nincs és nem is lesz így, legalábbis szerintem nálunk ezt nem lehet ilyen energiával bevezetni, mert nincs meg a bázisa a hardcore pc megmondóembereknek. Szerintem egyébként a hardcore pc az sehol nem általános norma. Túl van kicsit tolva, ez az alt-right mozgalom egyik zászlója, hogy antipc-t képviselnek, és túl van mantrázva. Persze a közélet szereplőinek mindenhol érdemes odafigyelni, hogy miket írkálnak. Nem a hardcore pc miatt, hanem a szimpla pc elvárások miatt.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.06.18. 17:24:51
  • PiszkosFred
    Azokkal a froccsontott alszent PC-s elharcosokkal van a baj, akik a PC jegyeben terrorizaljak a celszemelyeket a median keresztul es keltik a hangulatot, belekotnek mindenbe, megkerdojeleznek mindent, hatsoszandekot latnak minden mogott... de nem azert, mert valoban kuzdenek erte, lofaszt. Sajat onos erdek (penz, 15 percnyi hirnev, tobb lajk, tobb koveto, stb.) miatt, amelyet a szarcunami hoz nekik.

• Irgum76
    ja jó, így már érthető
    de PC nem az ördögtől való a legtöbb az normális teljesen megérthető és korrekt
    csak vannak akik a PC-t minden szarra ráhúzzák és habzó szájal óbégatnak szerintem ők vannak kisebbségben csak épp ők kerülnek a fókuszba
  • PiszkosFred
    Mindent felreertesz. En egy jatekrol beszelek, egy szolgaltatasrol. De lehet szo alkotasokrol, muvekrol, filmekrol, teljesen mindegy mi a termek, a lenyeg az alkotoi szabadsag. Aminek a lenyege, hogy a szerzo es keszito azt csinal, amit akar, es nem azt, amit a hangoskodok kovetelnek a jobb vagy epp bal oldali velemenyterror elharcosakent...
  • Irgum76
    "oke, eleg, kuss van, lehet mondani tovabb a mantrat DE NE NEKUNK, MI innentol szarunk a PC-re, igy ha nem tetszik amit nyujtunk, akkor nem veszed/hasznalod/nezed/eszed, pont!"

ezen mit értsek félre???
    ha nem tetszik valaki véleménye dögöljön éhen mert bannoltuk a tecsóból...
  • PiszkosFred
    Jezusatyauristen...

Olvasd mar el megegyszer a kommentemet te draga jo ember. Pont a cenzura ellen pofazok, hogy vegre mindenki szabadon, kovetkezmenyek nelkul azt mondhasson amit akar. Ha egy ceg feher fickot rak egy DVD boritora, akkor rakhasson feher ferfit anelkul, hogy nekiessen barki is, hogy miert nem fekete? Miert nem kinai?

Baszki, ez azert sulyos... :DDD
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.18. 15:15:05
  • Irgum76
    szerinted ha egy ember dönt arról, hogy mit tehetsz és mit nem illetve mit mondhatsz és mit nem az nem pont a diktatúra?
    szerintem vagy olyan idős, hogy éltél már a cocializmusba onnan lehetne tapasztalatod milyen jó is volt nekünk

ja és ha már szóba került a wiki esetleg nézd meg ott a szó jelentését
    ne a csökött kollégáidat kérdezgesd
  • PiszkosFred
    Apropo CP2020, egy apro szosszenet Mike Pondsmithtol.

"Want to say this just once. I am really tired of well meaning people on internet chat boards paternalistically telling me what I, as a black person, should be offended by. You want to be my ally? Go gird up your loins and at this year's Thanksgiving dinner, have the nerve to tell your racist Uncle Bob to STFU for a change."
  • BladeW
    Shadowrunban vannak (ember) bandák, akik tündévé operáltatják magukat. (Magyar szabálykönyben "Tündeutánzó bandatag" a kapcsolatok között). Szóval de, vannak elhajlások ott is.
  • Irgum76
    a 60-70 években talán még nem de

"Released in 1984, William Gibson's influential debut novel Neuromancer"
    több regényt is olvastam Gibsontól és igen szerepelnek benne a szexualitás különböző beállítottságai
    sőt talán már a Blade Runner-erben is előkerül
    illetve a CP 2020-ban is van róla szó ami szintén nem mai darab
  • PiszkosFred
    Pontosan errol beszelek. Csak egy picit merul fel az oszinteseg es az erdekeltseg nelkuli kommunikacio, maris jon a terror. Meg akkor is, ha eskuszom 20 perce gondolkodok a kollegakkal, hogy a diktatura vajon hogy lehet minderre valasz, azon kivul, hogy ezt dobta egy "minden napra egy random wiki kifejezes" applikacio :)
  • lammaer
    Hát, a wiki által említett "sexual revolution"-ba sokminden belefér.

Kétlem hogy a 60-as 70-es évek cyberpunk irodalma esetén a sexual revolution az pontosan az lenne aminek ma te érted azt. Az akkori nézeteket ismerve, ez kb a szabad szerelem meg a házasságonk kívüli szex vagy a nyítlt prostitúció lehet, nem az hogy valaki egyik napról a másikra átoperálja magát, esetleg semleges neműnek képzeli magát. Biztos vagyok benne hogy a wiki által emlegetet klasszikus cyberpunk íróknál nem az jelenik meg mint amiről most 40-50 évvel későb a játék kapcsá beszélünk.
    Vagyis a mai állapotok miatt kerül terítékre ez, nem azért mert a klasszikus cyperbunk világnak szerves része.

Itt van pl a Shadowrun világa, ami ugye jó 30 éves cyberpunk világ - kb szó sincs róla olyan jellegű elhajlásokról amit most próbálsz belemagyarázni a cyberpunkba.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.06.18. 14:40:43
  • Irgum76
    Ezt úgy hívják, hogy diktatúra
  • Torzonborz
  • molnibalage83
    Hát, akkor majd a Dying Light 2 lesz a mérce. Ha az elmegy a mostani gépen min. fejlesztéssel, akkor nincs igényem új vasra.
    (Kérdés, hogy 4 éves alaplaphoz milyen értelmes VGA vehető. Meg kell két újabb RAM cella, a mostani mai szemmel nézve vicces sokak szerint.)
  • BladeW
    https://www.youtube.com/watch?v=n68s9I28AvY

Jelenleg talan a legszembetunobb eleme, hogy a latotereden kivul targyak is tukrozodnek. Evek mulva biztos szep dolgokat fognak majd vele csinalni amikor eros HW tamogatas is lesz hozza, egyelore kb tenyleg csak arra jo, hogy durvan bezuhan tole az FPS minimalis latvanyjavulas mellett.
  • PiszkosFred
    Van egy mondas mifelenk: "szeretnek olyan gazdag lenni, hogy vegre oszinte lehessek mindenkivel!"

Egyszer - remelhetoleg nem olyan tavoli jovoben - egy nagyon gazdag es a vilaggazdasagtol fuggetlen ceg/milliardos/konszern/barmilyenrandomvalami majd kimondja a vilag kozgondolkodasat egyre inkabb befolyasolo, a velt vagy valos serelmeit az internet "hasabjain" hangoskodva kielo kisebbsegnek, hogy "oke, eleg, kuss van, lehet mondani tovabb a mantrat DE NE NEKUNK, MI innentol szarunk a PC-re, igy ha nem tetszik amit nyujtunk, akkor nem veszed/hasznalod/nezed/eszed, pont!".

Az a vicc az egeszben, hogy a mediaban jelenlevo pro es kontra balhe egy mumajer ripacskodas, legyen szo barmirol. Aki tenyleg komolyan hisz abban, amit kepvisel, az altalaban tavolmarad az ostoba internetes szajkaratetol, nem igenyli a 15 perces hirnevet, nem ugat rola minden mediumban, hanem teszi/csinalja/vegzi/alakitja.
  • Dante73
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1;A "hivatalos" lapban bármilyen cikk lejöhet, ami néhány szakmai érvnek megfelel. Ha ezzel nem vagy tisztában, arról én nem tehetek. Ez nem jelenti azt, hogy a cikk tartalma tükrözné a hivatalos álláspontot. Ha ezzel nem vagy tisztában, miről beszélünk?
    2; Nem. Nem akarom azt sugallni. Azt mondom, az IS közrejátszott. Az első nyilván az anyagi haszonszerzés volt. És igen, a kereszténység ennek a leplezésében vastagon benne volt.
    3; Miért ne lehetne egy kisgyereket szájon csókolni? Engem anyám is, apám is csókolt szájon, míg az belefért az illendőség határai közé. Nem emlékszem pontosan, de olyan 6-7 éves koromig egész biztosan. Tanulmányok szerint az egynemű párok gyermekei ugyan olyan arányban lesznek homoszexuálisok, mint a külön neműeké. De gratulálok, az ismételt, elvakult gyűlöletedhez, azzal szemben, amit nem értesz. (Én sem értem a dolgot, de nem gyűlölöm zsigerből, amit nem értek)
    5; Ez sem így van. Elmeintézetbe zárták a MAGADFAJTÁK. (Elnézést, szebben nem tudom mondani) Ma már tudjuk ellenben, hogy ez nem elmebetegség. így nem zárjuk be. De egy felnőtt férfi döntési szabadsága, és egy kialakulatlan személyiségé nem összevethető Mondhatsz, amit akarsz, mert hölyeséget beszélsz, amikor a kettőt össze kívánod mosni. (És tegyük hozzá, elég sokat elárul RÓLAD....)
    6; Szövegértés egyes. Leülhetsz.

Tényleg felesleges vitáznunk. Egy mondat nincsen, amit értelmezni volnál képes. példának okáért a NAGYOBB világégéseket említettem. Ebből 2 volt. Kik indították? Egy meghatározó világnézet volt, ami rengeteget ártott, (A másik is, de az másik tészta) kik voltak a prominens személyiségei? Nem beszéltem az ezer és egy kisebb konfliktusról, vagy pl a dohányzás (ellenes) - nácikról. Egyik oldal sem jó, vagy rossz. Csak van amelyik sok dologban jobb, és kevesebben rosszabb... De egyik sem jó. Maga a politika az, ami ezt lehetetlenné teszi, a milliónyi érdekcsoport, a tőke, stb....

Utoljára szerkesztette: Dante73, 2019.06.18. 13:29:17
  • Xsillione #783
    Lehet azért nincs ellenszenv a droghasználattal, mert azt tudjuk hogy káros és a normális életben tiltott is, ekként ha egy felvetés keretében gyakori, nem zavar, főleg, hogy a CP-ben sem mint pozitív folyamat jelenik meg, hanem a menekülés egyéb formáinak hiányában alkalmazott kényszermegoldás, ami káros vagy épp halálos a fogyasztónak (lásd a játék egyik elsőnek megismert küldetését, ahol egy drogtúladagolás áldozatát megyunk megmenteni vagy valami ilyesmi), képzeld el, ha hasonlóan lenne ábrázolva a homokos állapot.
    Függőség: lásd előbb, ott kezeli ahova való, mint káros és kerülendőt, csak jobb nincs.
    Fegyverhasználat: Nos az USa szabályozás néha alig marad el a CP-től, ez inkább európai szemmel fura, ráadásul ismét, mivel látjuk, hogy nem jo megoldást eredményez (karakterünk önkéntes problémamegoldóként akciózik, az ma simán bűntetendő lenne), így nem kelt problémát.
  • yossarianHUN

Utolsó hozzászólásom a témában. Ne haragudj, de nevetséges és gyermeteg dolgokat mondasz, sorozatban.
    1. milyen lap? Ez az Amerikai Pszichiáterek Egyesületének hivatalos weboldala. Ezt elintézted egy legyintéssel, majd atombiztos alapokon álló érvvel vágtál vissza: NEM BETEGSÉG. pont. Óvoda.
    2. Ha most komolyan azt próbálod sugallani (és eléggé így tűnik), hogy az amerikai őslakosokat vallási konfliktusból kifolyólag irtottá ki, akkor még elvakultabb és komolytalanabb vagy, mint eddig hittem. Ez azért a közröhej legmagasabb foka, szerintem általános iskolás diákoknak már több realitásérzékük van ennél. Sajnálom, de erre nem tudok mást mondani.
    3. Nem tudom, engem apám nem szokott szájon csókolni. Ha nem érted, mi a probléma vele, akkor nincs miről beszélni, de elég fényesen tanúskodik róla, hogy mi a baj a te, és hozzád hasonlók gondolkodásával. A kritikai érzékkel, független világnézettel és önálló döntésképességgel nem rendelkező, kiskorú gyerekek befolyásolásával, kisgyermekkortól való kondicionálásával semmi probléma, ha a te politikai világnézeteddel összhangban lévő elvek jegyében történik. Zseniális, etikus, gratulálok.
    4. Részletezném oldalakon keresztül, de annak nem itt a helye.
    5. A kölcsönösség elve együtt jár az illegalitással, a kettőt nem tudod szétválasztani. Még egyszer: egy-két évtizede ha egy férfi közölte, hogy el akarja távolítani a nemi szervét, és onnantól nőként élni tovább, elmeintézetbe dugták. Ma elhiszik neki, hogy tudatában van a döntéseinek, és támogatják. Mi zárja ki, hogy a gyermeknek is el fogják hinni ugyanezt, és a szabadságát nem korlátozandó, engedélyezni fogják neki a kapcsolatot pedofil felnőttekkel? Mi? Azok a társadalmi alapkövek, amiknek a szétrombolását olyan lelkesen hirdeted?
    6. Nem nácizol le? Közvetlen idézet pár hsz-szel lejjebbről: "Megint próbálod idekeverni a gyerekeket, terjesztve a náci nézeteket".

Nézd, itt és most hagyjuk abba ezt. Eleve, aki harciasan hirdeti, hogy egyetlen politikai beállítottság felel a világ összes gondjáért-bajáért, míg egy másik minden problémára megoldást jelent, nem vehető komolyan. Ennél már gimnáziumban összetettebb, intelligensebb gondolkodást várnak el az embertől. Sajnálom, de egyszerűen nem érdemes rád több szót vesztegetni. További szép napot.
  • lwb
    Így igaz. Mennyi pénzért mit kapsz. Marginális vizuális változások lefelezik a frame rate-et. A ray tracing tök jól néz ki, csak épp akció közben k nem látsz semmit belőle, mert észre se veszed.
  • lwb
    Nem nekem linkelted. Egyébként nyilván a transzneműek is ugyanúgy nemi kisebbség, mint a melegek. A pedos hasonlatod pedig még mindig nem ül, sajnálom.
  • molnibalage83
    Mármint abban, hogy mennyit dob a látványon és mi kell hozzá?
  • Dante73
    1; Mint Te is tudod, egy ilyen lapban BÁRMI megjelenhet. A tudomány mai állása szerint NEM BETEGSÉG. pont.
    2; Történelem könyvek. Ajánlom figyelmedbe. Kolombusz első útján már vitte magával a hittérítőket. Nem maguktól álltak neki kihalni az indiánok, és nem csak a szifilisz vitte el őket...
    3; UNDORÍTÓ. Első képen egy APA ad a fiának egy puszit. A másik kettővel meg nem tudom, mi bajod van. (Na ez az a kirekesztő homofóbia, amiről beszéltem.)
    4; Részleteznéd, milyen problémákra gondolsz?
    5; Én nem az illegalitással, hanem a kölcsönösség elvével érveltem. Erre egy hulla, egy gyerek KÉPTELEN. NEM ADHATJA A BELEEGYEZÉSÉT. Ez a mai liberális álláspont. Ez nem fog változni. Nem a libsik alkalmaznak gyerekmunkásokat, hanem HARCOLNAK ELLENE. Nem lefelé tolják a cselekvőképesség határát, (Mint pl orbán, aki 16 éves korra vitte LE a tankötelezettséget,) hanem FELFELÉ. Így az általad kiáltott "veszély" minimum a tájékozatlanságoddal magyarázható. És nem több, mint egy idejétmúlt begyöpösödött álláspont védelmére kitalált maszlag.
    6; Válaszra sem méltatom. Abban, hogy felhívom a figyelmed, hogy a nézeteid mire hajaznak, nem nácizlak le. Szólok, afelé haladsz. Ha normális ember vagy, akkor figyelj oda, mert rossz felé haladsz. Hasonló gondolatok okozták a 20. század összes nagy világégését, elnyomó rendszerét. Mert akár tetszik, akár nem, mindet a rendpárti, konzervatív gondolkodás okozta.
  • dantor7
    Nagyon egyetértek, csak más a következtetés: a törvényeket IS MI hozzuk, MI (te és én is) változtatjuk. Az, hogy vita van egy dologról, csupán annyit jelez, hogy vannak akiknek nem tetszik az adott irány.

Másrészről, ha néztétek a Neil Degrasse Tyson-féle Cosmos-t, mióta világ a világ vannak csoportok akiknek az ANYAGI érdekük erősebb, mint az igazság, legalábbis egy ideig. (gondolok itt az ólomra)
    Manapság ha születne egy akármilyen tudományos irat akár a nemek közti egyenlőtlenségről, akár népcsoportok szerinti különbségekről.. heh, meg szem jelenhet egy ilyen, ha egyáltalán elkezdhetnek vele foglalkozni, mert azon nyomban megvonnák az összes kutatásra szánt pénzt, mert "nem PC".

Ezért szar a PC kultúra, mert simán szembe megy az igazsággal. Értem én, hogy régen a megkülönböztetésből erőszak született, de azért fejlődött az oktatásunk, azért fejlődütt a világszemléletünk, hogy ilyesmiket HELYÉN tudjunk kezelni.
    De nem tudunk, folyton össze-vissza kell lengedeznie az ingának.

Én azt mondom, király, legyen parázs vita mindenről, csak kultúráltan, ne egymást anyázva!
  • Irgum76
    fura, hogy csak a melegekkel van ilyen ellenszenv
    az, hogy a CP világban hétköznapi a droghasználat (valószínűleg a te karaktered is fog használni harci drogokat)
    a virtuális függőség
    a legális fegyverhasználat
    és még lehet sorolni

a CP világ egy "provokáció" így lett ebből is ez a vitatkozás (nem vita mert ahhoz az is kell, hogy nyitott legyél a másik véleményére és ne csak a magad igazát ismételgesd)
  • Palinko
    Én csak a cikkekből, tesztekből tudakozódtam, de hogy ezt most így megosztottad csak megerősített abban hogy a 2070 kevés lesz. Viszont még játék sincs kint ami tényleg rendesen kihasználná a funkciót, mert amikbe bekerült nekem ilyen utolsó hónapokba foldozzuk be mert az nvidia kérte módinak tűnik. Most már lassan van 1 év tapasztalat vele reménykedjünk hogy a cyberpunkba tudják jól implementálni és nem fogja majd meg a felső közép kártyákat se annyira, bár ez szerintem fizikai képtelenség, de próbálok pozitívan hozzáállni. Szerintem is kígyóolaj még a ray tracing de valahol el kellett kezdeni, 2-3 generáció múlva, ha megtartják azért jól fog ez jönni még. Most meglátjuk mihez kezdenek vele mert nem lepődnék meg ha nem is igazán erőltetnék a cyberpunkba itt is csak betennék ilyen kísérleti jelleggel de nem igazán foglalkoznának vele sokat, mert a jelenlegi konzolok nem támogatják, a játékosok 99.99% nak vagy nincs hozzá kártyája vagy ha van akkor sem a high end szóval úgy sem fut nekik rendesen stb. Majd a szokásos lesz, hogy 4 titan rtx-en demózzák és szép lesz konferencián aztán otthon meg :D
  • yossarianHUN
    Ezért linkeltem az Amerikai Pszichiátriai Egyesület értekezését a nemi diszfóriáról lentebb. Mellesleg nem kell szakorvos ahhoz, hogy érezze az ember, hogy ha X nemű Y neműnek érzi magát, és ennek hatására vissza nem fordítható, súlyos műtéteknek veti alá magát, ott mentális gondok vannak. Ahogy akkor is ezt érezném, ha valaki uszonyimplantátumot, vagy szőrbeültetést végeztetne magán, mert delfinnek, vagy mezei pocoknak érzi magát.

És a parlamentben kik ülnek? Ha te tényleg azt hiszed, hogy neked, meg a szomszéd Józsinak bármilyen közvetlen ráhatásod van a beiktatott törvényekre, akkor igen naiv vagy.

"A társadalmi normák ugyanúgy változnak, mint a jogi normák" - Igen, pont erről beszéltem, köszönöm, hogy te is így gondolod. Ennek fényében simán lehet, hogy ma csak a transzneműség, holnap már a pedofília, akármennyire is erőlteted, hogy az más tészta. Ma még más. Melegekről pedig továbbra sem volt szó, harmadszor is leírom.
  • lwb
    "2080Ti ér valamit rtx tekintetében"

Nekem az van és sokszor még az sem. A ray tracing szerintem a tavalyi év legnagyobb átb.szása.
  • lwb
    Orvos dönti el. Pszichológus szakorvos. Én nem vagyok az, te az vagy? Ha neked ez butaság, akkor a hiba nem nálam van.

Az, hogy mi bűncselekmény, azt nem jogászok határozzák meg, hanem a legfőbb népképviseleti szerv, ami nálunk a parlament, amit meg a választók határoznak meg. Magyarán a társadalom. Sok ezer éves társadalmi dogmákról annyit csak, hogy az ókorban pl elfogadott volt a homoszexuális kapcsolat. Thébai légió? A társadalmi normák ugyanúgy változnak, mint a jogi normák. Ezekre hivatkozni azért sem szerencsés, mert pontosan azért vannak jogszabályok egy fejlett társadalomban, hogy az embereknek ne homályos társadalmi / törzsi / vallási stb szabályok közül kelljen kitalálniuk, hogy mit szabad és mit nem, hanem legyen egy világos keret, hogy mi az elfogadott és mi nem, mi büntetendő és mi nem. Erre hivatottak a jogszabályok.
  • lonvard
    Kb. 3% a bevallottan melegek száma olyan nagy mintákon, mint pl. USA lakossága. A valós szám az ennek a duplája lehet. 5% az egy teljesen reális arány, és akkor Magyarországon van kb. 500 000 meleg. Ez azért nem az a szám, amit figyelmen kívül lehet hagyni, illetve szórakozni lehet vele, pl. kriminalizálni, megvetni, betegnek tartani lehet őket. Tudomásul kell venni, hogy ez van, és nem lesz se jobb se rosszabb a helyzet, tehát érdemes olyan irányba elvinni a dolgokat, hogy elfogadjuk és a társadalom számára természetes legyen ez. Ehhez valszeg gyermekkortól kell szoktatni a lakosságot az elfogadásra, szóval nem a mi generációink fogják ezt az állapotot elérni, mindenesetre minden olyan program ami ebbe az irányba mutat, az ezt segíti elő. Például egy számítógépes játék az tökéletes arra, hogy a fiatal korosztályt erre tanítsa. Rosszabb emberek leszünk attól, ha már nem viszolygunk a melegektől? Nem hiszem.
  • yossarianHUN
    Ha egy paranoid skizofrén, egy szociopata, vagy egy mániás depressziós nem tartja magát betegnek, ki vagy te, hogy annak tartsd őket? Már nem azért, de ekkora butaságot rég hallottam.

A többire a válaszomat lásd a Dantesnek írott hsz-ben. Az "az egyik bűncselekmény" rettenetesen súlytalan szalmabábérv egy olyan kontextusban, ahol több ezer éve élő társadalmi dogmák megdöntése mellett lobbizol. Azt, hogy mi bűncselekmény, jogászok és politikusok döntik el, és változtathatják meg akár a jövő hétre. És meg is fogják, ahogy változtatják folyamatosan, évezredek óta. Pár évtizede még a legtöbb fejlett országban bűncselekmény volt a házasságtörés.
  • yossarianHUN
    "a tudomány mai állása szerint, ez nem betegség" - a tudomány mai állása az, hogy nem tudjuk pontosan mi ez, de igen, az általánosabban elfogadott nézet szerint betegség.

"hogy a kereszténység megint vallásháborút indítson, és kiirtsa mondjuk egy földrész őslakosait, vagy törekedjen rá. Kolombusz megtette." - He? Kolumbusz és vallásháború? Ezeket hol olvasod?

"Loison O' Murphy 13 éves volt, a francia király szeretője. Ma ez elképzelhetetlen." - És meddig? Mert pont erről van szó. kép1 kép2 kép3 Ezek a gyerekek is biztosan maguktól mentek, mert felfogják, hogy mi történik ott, és ki akarnak állni az ügy mellett.

" Ahol nem "konzervatív" a vezetés, ott ezekkel a dolgokkal valahogy sokkal kevesebb a probléma. " Igen, ott más problémák vannak.

Ebben az egész "AZ EGYIK ILLEGÁLIS" érvben az a végtelenül ironikus, hogy épp a társadalmi dogmák megdöntése mellett kardoskodsz, és azzal igazolod magad, hogy "nem kell ezeknek a káros következményeitől félni, mert ott lesznek más társadalmi dogmák, amik megakadályozzák, hogy baj legyen belőle". Azért remélem te is érzed, milyen paradox ez. Ja, ma még illegális. Pár évtizede a műtéti öncsonkítás is illegális volt.

De igen, fejezzük be. Két hsz alatt előkerült a nácizás is, nem csalódtam. Azon emberek archetípusa vagy, akik képtelenek a kulturált, minősítgetés nélküli vitára, de közben kulturális és erkölcsi magaslaton érzik magukat, ellenvéleményt pedig nem tűrnek el. A 20. századi történelemben ezeket még úgy hívták, fasiszták.

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2019.06.18. 10:14:03
  • PiszkosFred
    "insta", "influencer", "media", "social media", stb - errol szol az egesz. Szamottevoen se tobb, se kevesebb nincs semmibol sem, mint az elmult ev(tized)ekben, csupan az internetnek hala most mar nem csak a postas Jozsi hoz egy szaftos pletykat a szomszed falubol, hanem egy iparag epult mindarra, hogy mindezt tudassa veled 24/7-ben. Akar akarod, akar nem, tajekoztatva leszel. Es azt mar embere valogatja, hogy a kapott informacio feldolgozasa utan mit vagy hogyan reagal.
  • Palinko
    Sztem még az is kevés lesz, tudjuk hogy csak a 2080Ti ér valamit rtx tekintetében, itt meg sok nyílt, bonyolult tér lesz stb egy 2080 biztos kelleni fog szerintem. 2070-el gondolom majd épületen belül jók leszünk de valami forgalmas téren a városban beesik.
  • Daermon
    “Kis” érdekesség, hogy Night Cityn kívűlre is mehetünk felfedezni. A terület neve Badlands lesz.