4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
#210 En is pont ott voltam, de ezek a buzik eszrevettek es nem volt hova menekulnom hazbol-hazba futottam, a vegen leugrottam a tetorol!:) Szerintem a legjobb egybol bemenni a tuzoltosagra fegyverert, aztan a vegyesbolt, majd a telepre kajaert. -
lammaer #209 Ez a lakótelep remek tipp volt, sikerült nekem is bejutnom, jól teleharácsoltam magam lőszerrel, kötszerrel meg minden egyébbel (kés, balta, óra, iránytű).
Sajnos a zombik kicsit meggyapáltak, ugyhogy most 5000-en áll a készlet.... sajnos többnyire csak kólát találok, nagyon ritka a kaja.
-
#208 Reszvetem! Velem a zombik vegeztek. Mondjuk az en hibam, rambonak kezpeltem magam... -
#207 nah, ennyi volt...meghaltam!:) -
#206 Na vegul a DE 34-re sikerult csatalkoznom, van meg 10 hely! Csernotol eszakra vok. -
Zero 7th #205 Oké, az MP5SD-t ne erőltessétek, borzalmasan gyenge. Most haltam meg miatta. Egy túlélőt találtam egy szobában, beleeresztettem egy méterről egy tárat a hátába, megfordult és lelőtt. Na akkor most egy kicsit ezt pihentetem. -
#204 DE 93-on vagyok elvileg -
#203 Nalam is detto ez a helyzet, en is most probalnek jatszani!:))) -
lammaer #202 Hát mivel éjjel szart se látok, az nem egy nagy élmény ülni a fekete képernyő előtt :D
Amúgy csak nekem macerás szervert találni amin lehet is játszani? Gondoltam most leülök egy kicsit és játszok világosban európai szerveren... aztán ha csatlakozni akarok egy szerverhez, sokszor csak waiting for host van, aztán van amikor eljutok ugyan a lobbiig de utána töltés közben megáll az egész és csak vár és vár... kb 10 szerverből jó ha 1 olyan amire fel tudok menni és el is jutok a játékig... -
#201 Csak nem sokat latsz! En nem mernek fenyforassokat gyujtani/kapcsolni, mondjuk meg nem is toltam ejjel!:) Aropo, melyik gombbal kell a zseblampat bekapcsolni? -
Zero 7th #200 Hát pedig ez ilyen.
Nappal tényleg elkerülhetetlen 5-6 zombi, de éjjel sima ügy elslisszanni mellettük. -
#199 En altalaban este 8 es 12 kozott tudok jatszani.
En probalok kuszni, illetve ha sok a zombi, akkor tobb oldalrol megkozeliteni a kiszemelt epultetet/teruletet. Loni nem sizvesen lovok, mert azt mas is hallana, nem szeretnek rossz arcokkal osszefutni.
De jo lenne egy tavcsoves puska!:) -
#198 igen, kúszni kell, de fontosabb helyeken úgy is észrevesz egy, mert gyakorlatilag keresztezed az útját, nem tudsz 5-6 közvetlen környezetedben mozgó zombit kikerülni... Na meg sokszor el is vannak rejtve kamrákba meg stb, aztán ha egy észrevett, akkor észre fog a többi is. Ilyenkor ha a part menti városokban vagy, akkor ki kell futni a mólóra, oda nem tudnak jönni, így ha van fegyvered nyugodtan lepuffanthatod őket akár 1 méterről is, ha meg nincs stukkered, akkor szervert váltasz... -
lammaer #197 Amúgy gyakorlatban hogy megy a zombielkerülés?
Ha láttok egy csámpázó fazont, akkor laposkúszás folyamatosan? Mert sokszor nekem ahhoz nincs türelmem, azt meg kivárni amíg elgyalogol a kiszemelt helytől igencsak sok idő.... -
Zero 7th #196 Akkor egy olyan szerver kéne, amin IRL estefelé van nappal?
Most néztem a LU77-et, ott most fél 12 van. szép, holdfényes éjszaka. Akkor azon este 11-re lesz dél. Gyertek, keressünk helikoptert! :) -
lammaer #195 Majd írd meg melyik szerverre szántad el magad... én csak éjszaka tudom tolni. -
#194 Majd a szerver nevet oszd meg velunk!:) -
Zero 7th #193 Na, csak lett sátor. Akkor most keresek egy szervert. Azon keresek egy megjavítható helikopterroncsot. A környékére felverem a sátrat. Lepakolom a cuccaimat, és elmegyek alkatrészre vadászni. Közben igyekszem nem megdögleni.
Lett közben egy MP5SD-m négy tárral. Nagyon komoly zombik ellen, egyáltalán nem vonzza be őket. Simán átosontam vele Stary Soboron. Néhány zombi, ami útban volt, fejlövéstől feküdt.
Mondjuk ember ellen valószínű szart sem ér, gyenge és kicsi a lőtáv. -
#192 Koszi!:) Kozben en is ratalatam a panelokra, de elotte mar egy csomo dolgot osszegyujtottem a tuzoltosag kornyeken, meg az uzletben, most van egy cobras AK-m negy tarral, egy Makarovom siznten 4 tarral, talaltam egy nagyobb zold hatizsakot, mondjuk nincs tobb slot benne, a korhazban szereztem egy csomo orvosi cuccot + morphium es egy tasak vert. Most csernotol eszakra az erdoben vagyok, onnan varom a folyatatast
Tenyleg jo lenne valamit egyutt csinalni, a ts problemas lesz este, de valahogy majd megoldom!:) A steam nickem: panzerfaustcss. -
Zero 7th #191 Csernó északnyugati részén van egy lakótelep három magas és két alacsony panelházzal. Tele van civil spawnnal.
Most találtam egy PDW-t meg egy nagy Coyote hátizsákot a Stary Sobor-i katonai bázison. Kéne valami távcsöves puska, mert csak egy M16-om van annyi tárral, hogy kibuggyanok. Sátrat még mindig nem találtam.
A ghillie suittal és ezzel a táskával már most jobban állok, mint a nyolcnapos karakterem.
Egyébként találkozhatunk és csinálhatunk valamit együtt, ha gondoljátok. Járművet kéne építeni. -
#190 Reszvetem!
Az alap cuccokat merrefele gyujtogetted ossze? -
Petko #189 Akkor valamit rosszul csináltál (de nagyon)... a modok külön könyvtárban vannak, és ha a parancsikonban nincs -mod=@DayZ módon indítva, akkor semmihez se tudnak nyúlni. Alap fileokat egyáltalán nem érinthetik. -
#188 nálam valamiért belepiszkított az alap játékba, hiányoznak texturák -
#187 Miért rakod újra az alapot? Miért nem hazsnálsz egy síma addon managert? -
#186 ááá elbuktam a 3 napos 60 zombit kiirtós karakterem :(( elfogyott a lőszerem és menekülés közben meg szépen eltörtem a lábam is, így a rám tapadt 30 zombi kurva könnyen szétkapott :D
nem hinném hogy mostanság belekezdenék még1x a modba, túl pepecselős ahhoz, hogy ilyen könnyen lehessen bukni. Sőt újra is rakom az alap játékot nélküle, az úgy sokkalta jobb. -
Zero 7th #185 Bebuktam a nyolc napos karakterem. M249 volt már nálam, 400 zombit kinyírtam... Zelenogorszknál kiléptem tegnap este, direkt egy bokorban hasalva, ahonnan azért jól beláttam a várost. Ma reggel visszaléptem, elővettem a távcsövem, nézelődtem vele, egyszer csak lebólintok, youaredead... Csúnya volt.
Újrakezdve alap túlélőfelszerelés megvan (balta, kés, térkép, iránytű, óra, távcső), egy M1911, meg egy ghillie suit. Megyek északra fegyverért. -
#184 Ne is mondd! Tegnap Chernogorskban egy csomo dologt osszegyujtotte, gondoltam mielott kimegyek a varosbol meg benezek a templomba, erre bejon valaki az ajton ramfogott fegyverrel, mondom ennek fele sem trefa, egybol elojottek az MMOFPS-ses reflexek es ralottem, sajnos tulizgultam es a shootgunnal mellelottemn, o meg egy rovid AK sorozattal megolt. Kesz paranoia ez az egesz jatek!:) Valoban jo lenne, ha valahogy latszana a karaktereken, hogy ki a rosszcsont..
Nagyobb hatizsakot a part menti varosokban hol lehet talalni? -
Vagrant #183 Még mindig keresek magyar játékosokat coopra.
Kezdő vagyok sajnos, de van türelmem.
Csak kicsit zavaró hogy bárkivel találkozok azzonal lelő.
Lupin the third
ez a steam nevem.
Egy rajzolt női karakter van a képen. -
#182 Nézd, amíg nem tesznek bele valami macrogaminget, hogy legyen több értelem benne mint a túlélés addig nem is lesz. Miután nincsen semmilyen negatív effekt a gyilkosság miatt így mindenki az "először lövök aztán kérdezek" játékot játszik.
HA van következménye a gyilkosságnak na majd akkor megfontolják az emberek. -
#181 Volt anno egy ilyen megörökített csekélység ami sok embernél kiverte a biztosítékot: DayZ Krappa and Friends: The Sad Sad Death of Beastie
A fazont megmentették, majd az egyik lelőtte for teh lulz.
Most attól független hogyan ítélem meg az esetet, ilyen már elő sem fordulhatna, és nem csak a chat kilövése miatt, hanem az emberek egyáltalán nem bíznak már a másikban, ha valaki meglát, akkor vagy messzire elkerül(azaz kilép), vagy rövid úton ki akar majd nyírni, más alternatíva nincs. -
#180 Igazából volt a modnak régen(azok a régi szép idők.. mintha csak pár hete lett volna), egy fajta érzete, hogy kibasztak a világ végére egy zombi apokalipszis kellős közepére, élj meg ahogy tudsz. Ez eddig rendben, ez most is meg van(kind of, főleg mikor még semmid sincs), a zombínókra még rá is gyúrtak.
Ami viszont teljesen megváltozott az a player interaction. Már nincs szemezés a másik túlélővel, felmérés hogy ellenség, semleges, vagy akár barátságos sőt csapatra vágyó jóember, a chatben ment a segítségkérés és adás, a népek figyelmeztették egymást, ment valami összjáték, valami nagy coop túlélőtábor, és túlságosan nem is volt érdemes gyilkolódni, mert a bandit skines rosszarcúak nem sokáig húzták..
Ehhez képest most szó szerint mindenki mindenkinek a farkasa, csapatmunka kizárólag irl barátok, vagy legalább fórumon összejöttek között, és ez odáig fajult, hogy már szinte csak arra megy a játékosok jó része, hogy lepuffanthassa a másikat önvédelemből, a cucca miatt, illetve just for lulz. Zombik már a kutyát nem érdeklik, a lényeg a loot meg a gyilkolás. -
#179 Egyébként az mennyivel volt jobb, hogy idióták kispawnoltak makarovval és utána a többi noob után rohangálva lövöldöztek a tengerparton.
Hidd el, hogy ez a mostani rendszer jobb mint a korábbi volt. Rákényszerít arra, hogy megtanulj a zombikkal ellátott területeken mozogni az elején.
Egyébként Arma-ra mindig is jellemző volt, hogy az nyer mutiban aki észreveszi a másikat hamarabb mert általában az első max a 2. lövés halálos vagy legalább lebénít. -
#178 Ez a több tiz eves open rpg-k vitája, hogy mi a jobb: a Carebear hozzáállás vagy az hogy a játék rákényszeríti a usert, hogy megismerje a játék minden lehetőségét.
Érdemes elfelejteni a ragaszkodást a cuccokhoz. Mindig annak kell nálad lennie amire abszolút szükséged van.
A maradékbol halmozz fel, stasheld el egy eldugott sátorba és ha meghalsz akkor is van honnan kezdened.
Ugyanis ha meghalsz a sátor akkor is megmarad 2 napig. Sőt a hulládhoz is visszamehetsz lootolni legalább 2-3 óráig. -
#177 Abban mondjuk teljesen igazad van, hogy minden online játékkal kapcsolatos panaszra van egy megfellebbezhetetlen végső válasz: Learn to play, noob! -
#176 szerintem ennek a modnak volt egy kurva jó koncepciója, de a kezdeti fegyver elvétellel és a rengeteg zombival rendesen felrúgták azt. A jelenlegi helyzet leginkább a jelen politikához hasonlítható, ahol a gazdagnak egyre jobb, a szegény meg szarakszik. Itt is a sokat gyilkolt szarháziaknak egyre könnyebb, az átlag játékos meg szopik, mert nem elég, hogy vért izzad a zombiktól, mire talál értelmes cuccokat, hanem ha végre megvan, akkor jön valaki és levadássza.
Szerintem a player gyilkosságokat büntetnie kéne a modnak valahogy, és akkor rá lenne kényszerülve mindenki a becsületes játékra.. többre menne mindenki, élvezhetőbb lenne. -
#175 Nem igazán értem a kirohanást. Get better or die trying. -
#174 "A zombik ritkán okoznak gondot"
És akkor el is jutottunk oda, hogy egy Stalker/Fallout feelingű posztapokaliptikus zombi horrorból kezd a játék átmenni egy eszeveszett free for all deathmatch játékba, ahol a görényeknek áll a világ(serverhopping ollé), és kezdi vonzani a Somethingawful aljanépét, meg ahol az arma eddig csapatjátékra kényszerített veteránjai végre kiélhetik leggátlástalanabb noobgyilkos perverzióikat.
Milyen elcseszett játék az, hogy a veteránok direkt azért mennek ki a partra, hogy a frissen születőket gyilkolásszák távcsöves puskával? Mindezt már szinte csapatosan és koordinálva teszik. A zombik meg már csak a tájképet színesítik, egy jobb(ne adj isten hangtompított) fegyver után már csak dísznek vannak, utána a lootolás, és a masszív öldöklés marad hátra sokaknak. -
#173 Thx! -
#172 NumpadEnterrel.
A ch crosshair-t, vagyis célkeresztet jelent. -
#171 Kezdo karakterrel erdemes a part kozeli varosokban kutakondi, vagy egybol induljak meg a terkep belseje fele?