4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Zero 7th
    Néha nem csak a code fájl változik, hanem a modellek, satöbbik is. Asszem azok is ott vannak a manuális letöltéses listában, az archive mappában. Viszont arról fogalmam sincs, hogy a többi fájlból konkrétan melyik verziók voltak az 1.7.1.5-höz.
  • oneal1
    letöltöttem egy helyről az 1.7.1.5 file-jait betettem a dayz addons mappába, de még ugyanúgy 1.7.2 a verzió...nem értem:S
  • oneal1
    villa lehet valahogy pattintani az előző verziót?

újratepelíteni nem akarom mert kb 1 óra volt mire kibontott minden file-t meg minden
  • oneal1
    köszi a leírásokat most úgynézki, hogy jó lesz a dolog, viszont...:)
    UGye pont most jelent meg frissítés, nekem már az települt, és sajnos no-cdkey-es szerver még nincs a friss 1.7.2es verzióval...:D

A magyar szerver is 1.7.1.5 alatt fut, megtaláltam, csak ugye belépés után mondja, hogy nem jó a szoftververzió
  • oneal1
    töltöm a verziót amit mondtatok, azzal telepítem majd, remélem igy elindul majd mert nagyon érdekel a game
  • tutituti
    Mos,havert megették a zombik.Én megmaradtam mert abortoltam.Visszamentünk a cuccáért,mikor rákattintott belesüllyedt a textúrába.Újra feltöltöttük magunkat a boltban amikor két jólnevelt buzigyerek szétcsapta őt,én meg gondoltam agyonlövöm bosszú alcímen.haver enfieldjével egyet lőtt belém és végem lett.egy tár makarov töltényt lőttem belé.
    Fél napos bujkálást kezdhetünk majd újra.kicsi méreg,de azért nem adjuk fel.
    Amúgy volt nekem is elején amikor elhagytam a csomagot a vízben.Hál istennek még semmi nem volt benne.
  • tutituti
    na most sikerült 4 órát túlélni haverral.Van ALICE táska,rakat medkit,kaja,most már csak épkézláb fegyver kell.makarov és balta van csak eddig.chernoban vagyunk.eddig semmi.Amúgy ha valaki oda eljut itt van alul egy bolt.ott van alice meg minden féle jóság.
  • MaskimXul
    Most jött ki az új verzió, 1.7.2.
    Talán ez jobb lesz.
  • Neoncsoves
    tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, de azért mégis zavaró hogy kilépek, visszajövök pár nap múlva és nincs meg a KEZEMBEN lévő fegyver...
  • MaskimXul
    Én tegnap egy L85-öt és két éjjellátót buktam, megette őket a sátor.
    Amikor elkezded ezt a játékot, három dolgot kell elfogadnod:
    1. alpha verzió, bugos
    2. el fogod veszteni a cuccodat előbb-utóbb, vagy bug vagy másik játékos miatt.
    3. meg fogsz halni.

Ezek bármikor megtörténhetnek. Ha téged ez nagyon zavar, akkor nem neked való a játék. Ha viszont elfogadod az elkerülhetetlent, akkor nagyon szórakoztató tud lenni.
  • Neoncsoves
    nem is az a baj hogy azt ellopták, hanem hogy bugos szar és térdigérő vízben nekiáll úszni, a másik meg hogy elveszett az AK ami a KEZEMBEN volt
  • MaskimXul
    Tó mellet sátrazol és csodálkozol, hogy ellopják a cuccodat?
    Erdő közepén kell fákban elrejteni, valahogy így.
  • tutituti
    azt olvastam következő armaII patch tartalmazni fogja.
  • grebber
    Már közel félmillióan játszanak az ArmA 2 DayZ moddal

Még pletyka szinten pedzegetik,hogy esetleg jön belőle egy különálló verzió amihez nem kell az Arma 2.
  • Bucser
    Ugyanazon a serveren allitottad fel a satrat es raktad bele a cuccokat mint ahol kerested? (GYK csak ugyanazon serveren jatszol mindig?)
  • Neoncsoves
    hivatalos szerveren voltam, az AK-t is ott szereztem és ugyanazon kerestem meg a sátrat is
  • Bucser
    Nem lehet, hogy olyan szerverre leptel ahol private hive van? Irjak a server leirasban, hogy @hive. Vagy eppen az AK-t egy olyan serveren szerezted? Es nem szinkronizalta le a fo serverrel.

Azokon nem mindig ugyangy jelennek meg a cuccaid, mint mas servereken (speciel en azokat messzire kerulom.)
  • tutituti
    az lenne jó ha barátra lehetne spawnolni.
  • Neoncsoves
    az AK a kezemben volt, ma amikor beléptem csak a szaros pisztoly volt a kezemben...
  • Zero 7th
    'Ha ideges vagy, ingerült, vagy dühös, én már elértem a célomat" - Dean 'Rocket' Hall

Hozzátéve, hogy ez mind a te hibád volt.
  • Bucser
    BTW nem tudom mit vartok egy 0.1.7.2 verzional tarto modtol? Alpha teszt van. Otletek kerulnek be es tesztelik oket nem az a lenyeg hogy tokeletesen mukodjon, hanem hogy a jatekmechanika mennyire tamogatja. majd ha beta lesz vagy eppen veglegesen megjelent azutan lehet nyavajogni. JA es ha a cd-keyedet duplikaltak akkor menj BIS-hez ok tudnak ujat adni ha elikuldod nekik a proof of purhase-t. Vagy a steam.
  • Bucser
    Fegyvert alapbol nem raknek soha taskaba. A taska meg mindig kiurul, sajna ha eldobod.

En is buktam mar 4 napnyi elelmet, kotszert, osszes ammot, satrat.

Benne van a pakliban. fegyvernel figyelned kell ra, hogyha azt mozgatod akkor az osszes loszernek is legyen a taskaban hely ne csak a fegyonak kulonben eltunhet a fegyver, ahogy helyet probal csinalni a loszernek:) Ha meg nincs eleg hely a taskaban siman torli a fegyvert vagy a cuccokat a tatyobol..
  • Neoncsoves
    tóhoz raktuk a sátrat és amikor keresgéltem ez a fostömlő térdigérő vízben nekiállt úszni és eldobta a táskámat meg minden cuccomat...
    de még ezek előtt már eltűnt a táskámból minden (soti) meg az előbb említett AK is eltűnt a kezemből és lent éledtem a reptéri épület aljában.

ad1: bugos fos és rollbackelt
    ad2: valaki a cdkulcsommal játszott (ugyanez történt egyik haverunkkal is)
  • Bucser
    A sator nem tunik el ha kilepsz. tehat amikor nem vagytok ott barki lootolhatja. Nem tudhatod ki volt az.

A taskadat hogyan buktad el?
  • Neoncsoves
    elvesztettem a táskát, az AK-mat, a sátrunk üres. asszem abbahagyom egy időre ezt a hordó fost...
  • tutituti
    na most sikerült összefutni haverral nagy nehezen.bandukolunk keresgélünk,jön egy gyerek.Hogy akkor ő csatlakozna.mondjuk ok,adjuk az utasítást merre megyünk.térképen lessük mi hol van. nap állásból kitaktikázzuk kb.Erre beérünk zelenogorksztól nyugatra egy placcra és a gyerek felkel és futni kezd,12 zombit kellett lerázni.Nagy nehezen leráztuk,de mindenki bukott mindent kb.2 órás fasza játékot cseszett el.De mondjuk jókat röhögtem:D
  • t1r35z
    Ok köszi a segítséget mindjárt meg is próbálom :D
  • Zero 7th
    Felülírtam az eredeti exet a beta exevel, a Steam miatt. Meg megadtam paraméternek a -extension=blablabla cuccot, úgyhogy nem indul sima peccsel.

Mindegy, nem akarok erről vitatkozni, tényleg csak ízlés és igény kérdése. Én nem játszom 15 modot, de ha játszanék, akkor is ezzel a megoldással csinálnám, mert ez áll kézre.

Na meg nekem a launcher egész egyszerűen nem működik.
  • kifli
    mondjuk én nem csak dayzel játszom, hanem 5-6 különböző szerverhez van modbeállításom. (kb 15 különböző mod)

Beta patchet meg igenis úgy kell kezelni mint egy modot, hiába teszed fel, ha nem állítod be, hogy azzal fusson a játék, akkor sima patchel megy...
  • Zero 7th
    A beta peccs az ArmA cucc, nem modfüggő, így nem is kell modonként cserélni. Plusz ahogy nézem, az ArmA elég egyedi abból a szempontból, hogy nem igényli, hogy 100% egyezzen a szerver és kliens verzió, a kliens lehet újabb. Tehát teljesen frissen tartani nem gond.

A DayZ-n kívül nem hiszem, hogy kétnaponta jönnek ki az új verziók, úgyhogy a frissen tartás sem hiszem, hogy probléma.

Innentől kezdve meg csak a "-mod=xyz" dolgot kell cserélgetni, ahhoz meg lehet pár ikont csinálni, azt' szevasz.

Kalap le? :P
  • Bucser
    Igazabol azert hasznalom a Launchert mert barmikor tudom valtoztatni, hogy mit akarok inditani. Van amikor Beta patchel van amikor Sima ACE2OA-t beta nelkul vagy RKSL beta vagy singleben az Operation Flashpoint singleplayer conversiont.

Sixlauncherrel csak egy klikk az osszes kozott valasztani+ mindet frissen tartja es updateli. Es ha ugy tartja kedvem barmikor torolhetem oket.

HA ezt nekem megcsinalod kurva sok macera nelkul, 4-5 moddal akkor le a kalappal:)
  • Zero 7th
    Ízlések és pofonok, de a faszom bízná launcherre, szerintem az a szenvedés. :P Felülírni az indítófájlt és egy szájbavert paramétert odaírni az indítandó fájl mögé nem a világ.

Mondjuk én DOSon szocializálódtam, rühellem, ha nem tudom, hogy egy program mit csinál.
  • kifli
    arma 2-t, és az oa-t is kell patchelni!

A két kieg (baf és pmc nem kell hozzá)

Ajánlatos egyébként, a parancsikonos szenvedés helyett launchert használni.
    Én EZT használom. Beállítod, hogy arma2:co induljon, a bal oldalról jobb oldalra áthúzod a dayz mod-ot, és bepipálod. Nem csak a dayz mododt, hanem azt a mappát is, amiben van.

Patch arma 2-höz:

Először ez: LINK
    Aztán ez: LINK

Majd OA-t is kell patchelni.

Először ez: LINK
    Aztán ez: LINK
  • Bucser
    Legfontosabb medical loot a Bandage a Painkiller es a Morphine injection.

Bandage verzes ellen, Painkiller shock ellen, Morphine pedig a toreseket gyogyitja. Esetleg meg erdemes egy Antibioticsot is cipelni, de eddig csak egyszer lettem beteg.
  • tutituti
    írtam hogy most kezdtem,még erősen nézem/olvasom a tutorialokat.
    Pont most láttam hogy érdemesebb vadászni.
  • Zero 7th
    Nem igazán értem, mit akartok még mindig a bloodpackekkel. Semmire nem jó szólóban, felesleges cipelni. Ha találsz is valakit, az is hamarabb fog pofán lőni, mint használni a pakkot.

A leghatékonyabb mód a gyógyulásra a "vadászat", egy tehén pl 6400 vért gyógyít. Persze, kell hozzá gyufa, kés meg balta, de azt meg ki lehet farmolni egy óra alatt egy sűrűbb civilspawnos helyből...
  • tutituti
    sajna oda én se tudok beférni.Eléggé tele szokott lenni.Egyszer bejutottam.Lootok aránya tényleg jó meg amit írtál.
    Valamelyik nap egy szerveren 400 felett volt a zombók száma,lehetetlenség volt mozogni...
  • Panzeradler #373
    Leírom énis, hogyan csináltam,
    1.
    2. dayz modot leszedtem az oldaláról.
    3. bemásoltam a modot az addons mappába
    4. 94444-es beta patchet felraktam(beta patch)
    5.mappából a Launch Arma 2 beta patch.exe vel inditom

Van egy magyar no-cd keyes szerver én fixen ott szoktam játszani, nincs alapból fegyver, nem túl sok a loot, átlagos zombie mennyiség, jól be van állítva. Egyetlen hátránya, hogy 25fös és többnyire tele van.
  • tutituti
    kell hozzá elvileg két kieg is.Én úgy tudom,de én csak pár hete kezdtem.
  • oneal1
    nekiálltam tölteni amit írtál, hátha az a baj!