4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• lammaer
    Jaja, tudom a két módszert: hegyre fel vagy le, esetleg ház. Csak még nem szoktam hozzá hogy menekülni célszerűbb mint gyakni :D
  • Zero 7th
    Apicsába. Felszerelkezve elindultam északra fegyverért. Találtam egy traktort. Beleültem. Elindultam vele, átmentem egy bokron, a másodiknál pukkant egy nagyot, kidobott a játék a járműből 4500 vérrel, vérzéssel, és egy ötperces KOval. Elvéreztem a francba.

Eh.
  • MaskimXul
    Zombikat pedig nagyon egyszerű lerázni:

• lammaer
    Dehogy csodálkozok :)

Úgyis az az elvárt hogy az elején egy csomószor megpurcanjon az ember amíg kitapasztalja mit lehet és mit nem. Mostanában pl rendszeresen azzal szívom meg hogy gugolva megyek egy betonkerítés mellett, aztán hirtelen rámront 3 zombi - mert ők meg a kerítés túloldalán baktattak :D

Rá kell hangolódnom, nem olyan ezmihnt a World of Tanks ahol instant akció van beloggolás után :D
  • Zero 7th
    Eheh. Ja, hát így ne csodálkozz... :P

Én jellemzően addig respawnolgatok, amíg Csernó környékére nem rak le. Első néhány játékot leszámítva nem szaladgáltam még 10 percnél többet kezdésnél.
  • lammaer
    Namost ahhoz ugye el is kell jutni csernóba :D

Általában spawn után az első 20 perc után kinyíratom magam, miután megvan a balta. Mert olyankor én vagyok a helyi menő csávó és megyek revansot venni a zombikon, mert eddig miattuk kellett kúsznom másznom :D
  • Zero 7th
    Na és a morfium? Nem lehetetlen találni, egyáltalán. Csernóban egyrészt a lakótelepen van a kórház, másrészt kicsit attól délkeletre van egy gyárépület, ami körül van két katonai és két egészségügyi sátor. Mindkét helyen garantáltan van morfium, általában több is, mint amennyit érdemes eltenni. Mindkét hely a város legszéle, alig kell tartani a zombiktól. Az mondjuk tény, hogy a kórház üvegét nem egyszerű bezúzni, de közelharci fegyverrel csak időigényes, nem veszélyes (pléjereket leszámítva).

Én nagyjából addig el sem indulok a partról, amíg nincs nálam három-három morfium, fájdalomcsillapító és kötszer. Szokott eltörni a lábam, de nem okoz gondot.

Mondjuk az is igaz, hogy én 1.6.9-cel kezdtem, azzal a verzióval gyakoroltam be a játékot, és ott még kaptunk kezdésre morfiumot, meg egy Makarovot vagy 5 tárral. Most már sokkal keményebb a kezdés.
    Egyre keményebben indul a játék, 1.5 magasságában még revolver volt a kezdőfegyver.

A türelmetlenséged meg majd vagy elmúlik, vagy abbahagyod ezt a játékot. Ez nem az a pörgős dolog, ahol van létjogosultsága a türelmetlenségnek.
    Én is ilyen voltam egy darabig, csak aztán túl sokszor nyaltam be. Most már nem esik nehezemre kúszni/guggolva sétálni 50-100 métereket. Inkább néhány perc sunnyogás, mint néhány perc csíknézés, mert ki kellett menekülni a szerverről...
  • lammaer
    Amúgy most ezt a túrát tervezem letolni :D
  • lammaer
    "Ja, tudom, egy metagémer szerverhopper köcsög vagyok"

Én se szoktam a túlzsúfolt szerverekre menni, és volt már rá példa hogy disconnectáltam meg ugráltam a szerverek közt amikor bejutottam valami jó kis házba. De valahogy összességében nem jut eszembe gyakran hogy akár így is lehetne menekülni :D
  • lammaer
    Egyszerűen csak sokszor türelmetlen vagyok a játékhoz.... a kúszás-mászás nagyon lassú, ezért töbnyire "gugolva" szaladok. Ha kispottolnak én is be szoktam nyomulni egy házba, és szépen lecsapkodom a Z-ket. A baj az hogy sokszor van az hogy csak 1x tud megütni valamelyik, azt jön a csonttörés, az meg gyakorlatilag restart.

Persze tudom hogy végigkúszhatnám az egész várost, és akkor tényleg nem vesznek észre (ahogy elnéztem akár 5 méterre is lehet tőlem, ha kúszok nem fog észrevenni).

Na de majd ma, én leszek a türelem mintaképe :D
  • Zero 7th
    Ja, a legjobb egyébként olyan szervert keresni, ahol hajnal vagy szürkület van. Azt a játék a zombik szempontjából már éjszakának veszi, minimális látótávolsággal, viszont mégis jól látni, mert még/már világos van valójában. Mondjuk ha ilyen csatlakozási gondjaitok vannak, akkor elég nehéz lehet szervert keresgélni...

Én egyébként ha farmolni megyek, olyan szervert keresek, ahol max 8-10 ember van benn épp. Egyrészt kisebb az esélye, hogy pofánlőnek gyűjtögetés közben, másrészt valamivel gyorsabban csatlakozik hozzájuk a játék, mint fullos szerverekre. 100-150 pinggel játszható még a játék, legalábbis ha csak zombikkal kell harcolni, úgyhogy Atlanta, Chicago is belefér még.
    Ha csak farmolok, még a legsötétebb éjszaka sem probléma, feltolom a gammát, eldobok egy flare-t hogy világítson és kihúzza a zombikat az épületekből, és a fényénél kilútolom a házakat. Aztán tipli onnan, vagy inkább disconnect, mielőtt a kilométerekre ellátszó fény odavonzaná a pléjereket.

Ja, tudom, egy metagémer szerverhopper köcsög vagyok. De nem érdekel, úgy játszom mindent, ahogy a leghatékonyabb, pont szarok bele, hogy "ez nem így lett kitalálva". Amit a játék módosítások, beleturkálás, konkrét hekkelés nélkül megenged, az véleményem szerint nem csalás, és ehhez is tartom magam.
  • Zero 7th
    Mit csináltok, hogy megesznek a zombik? Annyira nem nehéz lopakodni köztük, ha meg észrevesznek, akkor felállni, sprint egy házba, aztán lelődözni őket szépen... Ha meg lelőhetetlen mennyiség jön, akkor disconnect.

Ha meg már van gyufa+balta+kés kombó, akkor simán maxon lehet tartani a vért a levadászott állatokból.
  • lammaer
    Én is küzdöttem ma legalább egy órát mire sikerült vhol játszanom egy kicsit. Aztán legyaktak a zombik (csonttörés megint), most egy kicsit elment a kedvem...
  • JimKirk
    Ez jo hir, mar azt hittem, hogy az en keszulekemben van a hiba!
    Viszont akkor lehettem volna egy kicsit turelmesebb...kar a cuccaimert.
  • MaskimXul
    A fő szerverrel van gond, mindenkinek ilyen.
  • JimKirk
    Vegso elkeseredesemben respawn-oltam a karakteremet es felraktam a legujabb beta patchet, de igy sem megy. A szerver lobbyig eljutok, de ott miutan ok-t nyomok csak tolt, vagy varakozik az karakter infora.
  • JimKirk
    Lassan egy oraja probalok csatlakozni, de sehol sem tolti be a karrakteremet...
  • JimKirk
    Tolem lehetsz hazigazda!:)
  • JimKirk
    Azt jobb is ha kijavitjak mert eleg irrealis!
  • JimKirk
    En is igy szoktam szervert valasztani!:)

Szerintem beszeljunk meg egy allando TS cimet ahol kereshetjuk egymast!
  • MaskimXul
    Ja, a TS cím: TS.TacticalGamer.com:9988
  • lammaer
    Hmmm... lehet hogy most jön ki az új verzió, mintha olvastam volna hogy a hétvégén nem akarták lelőni a szervereket de már kész az új patch...

Zero vigyázz, a fixek közt van a használt tárak törlése reconnectnél...
  • lammaer
    Hát én elég sokat szívtam a moddal amíg beüzemelődött, six nélkül mindenféle hülyeségeket produkált (igaz, én csak keyt kaptam egy ismerőstől, szóval ilyen öszvér virágbolti install + real key kombóval tolom).

-----

Protosz:

Én ezzel a verzióval indultam el, a benne lévő Mini image teljesen jól működik így cracket nem kell keresni.

Install után rádobod a beta patchet meg a modot aztán akár még működhet is.
  • MaskimXul
    Szerintem a sixupdater csak bonyolítja a dolgokat, legalább is nekem. Én simán felraktam a legújabb beta patchet meg a DayZ-t, aztán az Arma könyvárban lévő "Launch Arma2 OA Beta Patch.lnk" -el indítottam a játékot. Ez után az expansions menüben kiválasztottam a DayZ-t és egy újraindítás után ment minden tökéletesen.
  • Zero 7th
    A franc se tudja mit csinál vagy nem a sixupdater(nekem speciel semmit), épp ezért hagytam az egészet a francba, és peccselgetem kézileg, amikor kell. Állítólag "dobozos" arma+OA kombóval jól műkődik együtt, nekem a dobozos arma+steames AOval nem akart megmoccanni sem.
  • lammaer
    Hmmm... nekem nem rémlik ez a beta patch dolog... lehet hogy a sixupdater stikába pakolássza fel?
  • lammaer
    Nem hangzik rosszul, meglássuk lesz e hely rajta éjjel... bár egyelőre nekem a playerekkel van a legkevesebb bajom, általában a zombikkal nyíratom ki magam (leginkább a csonttörés miatt respawnolok).

Mondjuk a célkeresztet azt szívesen veszem ha van :D
  • Zero 7th
    Sokan játszunk eredetivel. Pont ez az a szopás, amit elkerülünk vele. Van elég baja ennek a játéknak enélkül is.

Egyébként meg a DayZ már 1.7 óta igényli a béta peccset (sőt, effektíve a béta peccset direkte a DayZ alá írják), és kábé hetente van új verzió. Ahhoz meg krekket találni... hát sok sikert.

Állítólag MediaMarktban 2000 pénz az AO, de még a Steames 4500 sem a világ.
  • Protosz
    A minap kértem egy kis helpet privát üzenet formájában. Most ott tartok hogy az ARMA 2 free steamről fent van. Az ARMA 2 OA meg torrentről, viszont a cracket nem engedi berakni, a virusirtó végett. Az 1,6 patchet meg nem engedi felrakni: bad ckkey hibával elhárít.

Örülnék ha valaki szánna 5 percet egy levélre és leirná ő hogy csinálta meg. Vagy esetleg egy linket. Előre is köszi.
  • Zero 7th
    Ez jó. Csak átfutottam, de hasznosnak tűnik.
  • MaskimXul
    Én mindig az US 137-tacticalgamer.com szerveren játszom.
    Nincs célkereszt és külső nézet, viszont a játékosok többsége nem lő le amint meglát, feltéve, hogy fenn vagy a TS-ükön. Az új játékosoknak szívesen segítenek, vannak úgynevezett community sátrak is, amiben alap cuccokat találhat a kezdő túlélő. Ezeket a sátrakat a profibb játékosok csapatba verődve folyamatosan töltik fel.
    Angol tudás persze szükséges.
  • lammaer
    Höhö, tegnap volt alkalmam kívülállóként látni hogy is zajlik ez...
    éppen spawnoltam Electro környékén és egyszer csak egy nagy dörrenést hallottam. A következő pillanatban azt láttam hogy minden irányból zombi hegyek kezdtek el rajzani egy pár száz méterre lévő pajta felé.... brutális volt, egy zombi még egy benzinkút tetejéről is leugrott (ez gondolom valami bug). Pár másodperccel később azt láttam, egy player menekül dombnak felfele, nyomában egy hadsereg zombival :D

Persze nem 100% hogy enfield volt, de sanszos hogy az mivel abban a pajtában azt tudom hogy spawnol :D
  • lammaer
    Kérdés hogy van e kedvenc szerveretek vagy csak úgy játszotok mint én hogy kerestek amin éppen van hely (és világos van) azt hajrá...
  • JimKirk
    Koszi az infot!

Tenyleg jo otlet lenne egy csapatos osszeroffenes, csak maceras, hogy pont talaljunk egy szervert ahova mindnyajan felferunk. A Lee Enfield valoban nagyon vonzza a zombikat, egy templomban elsutottem, rogton az egesz varosbol odarohantak a rossz arcok, volt is dolgom veluk boven. Viszont ami tetszik benne, hogy egy lovessel ol.
    Ez az ujraspawnolos gyujtogetes nem is olyan rossz otlet, este kiprobalom!:)
  • MaskimXul
    Azt hiszem az AS50 a legjobb sniper. Pisztolynak meg M9SD, hogy csendben tudd öldösni a zombikat.
  • Zero 7th
    Kérdezem, leginkább. Ha nem lehet, akkor nem lehet, mindegy. Még nem próbáltam, majd ha legközelebb találok helit...
  • MaskimXul
    Ezt most kérdezed, vagy saját tapasztalatból mondod? Én azt hallottam, hogy a roncsokat nem lehet farmolni, mivel azoknál csak egyszer spawnol le a cucc. Ha nem így lenne, akkor már mindenki éjjellátóval és hőkamerás fegyverekkel rohangálna szerintem.
  • Zero 7th
    Viszont ezzel a "felveszem-odébbteszem-újraspawnol a cucc" módszerrel lehet farmolni a helironcsokat is, még csak nem is túl nagy macera.

Hmmmmmm...

Na, akkor csak el kéne döntenem, milyen fegyvereket szeretnék. M24+PDW jól hangzik? Vagy van jobb sniperpuska a játékban?
  • lammaer
    Ja, hát sajnos az arma engine nem annyira kifinomult hogy ezeke az előre-hátra lépős csapkodásokat meg lehessen oldani. Gondolom a 150-es ping se tesz jót neki (US szerverek ugye, mert ott éjjel van nappal) de az se hogy a zombik össze vissza ugrálnak, átütnek a falon, belelógnak a padlóba majd hirtelen rádteleportálnak, vagy éppen házon belül is hirtelen felgyorsulnak (ahol ugye csak sétálhatnának).

Tény, azért egy makarov mindíg jobb :D
  • Zero 7th
    Lehet a baltát úgy használni, mint a gagyibb akcióTPS-ekben, hogy odalépsz, odaversz egyet, és hátralépsz mielőtt megharapnának, csak nehéz és macera. Bár talán még mindig jobb, mint Lee Enfielddel behúzni az egész várost...

Örülnék neki egyébként, ha a zseblámpa és a közelharci fegyver úgy is elővehető lenne, hogy ne kelljen kiüríteni neki a slotot... Onnantól, hogy van fegyverem, gyakorlatilag soha nem használok sem zseblámpát, sem baltát. Nagyobb hátrány pakolászni, mint ami előnyt el lehet vele érni.

G17-et találtam az előző karakterrel és elraktam zsákba, az elvben egy jó megoldás lenne a pisztoly-lámpa kombóra, de a kezemben sosem volt, PDW volt bekészítve (amivel szintén nem lőttem egyet sem a halálomig)...