4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• JimKirk
    Koszi a kimerito valaszt!

A a szerverek neve mellett a "ch" mit takar? A 3dp ha engedelyezve van a szerveren, azt melyik gombbal hozom be?
  • Vagrant
    ts.aucomp.hu
    pass: sumbulda
    csináltam 1 dayz szobat alján van.
  • Vagrant
    én visszamásolom az exe-t meg törlöm a steam indito parancsokat és minden jó
  • w77d
    gyerekek amúgy a Dayz mod nektek is elbassza az alap ARMA játékot? mondom játszok kicsit normálba, erre feladatépületek tűntek el, láthatalan fegyverek vannak meg sokszor textura nélküli katonák...
  • lammaer
    Naaa.. azért egy veterán battlefieldesnek mióta nehéz lepuffantani bárkit is? :)
  • Vagrant
    Sziasztok én tegnap vettem meg az arma2-t
    Megnéztem a Dayz modot és látok benne fantáziát.
    1-2 hozzáértő emberrel szivesen játszanák vagy esetleg kérdeznék pár dolgot.
    Ts-is ahol nyugodtan ellehetünk.
    Ha volna jelentkező coop ra, annak küldöm a ts adatokat is.
  • lammaer
    Kéne valami közös TS ahol tudnánk egyeztetni.
  • Zero 7th
    Össze kell kicsit szednem magam, egyelőre nehezen veszem rá magam a konkrét gyilkosságra. Olyan volt már, hogy rám lőttek és visszalőttem, meg hullát fosztogató csókát is daráltam már le (mikor megnéztem, mi van ott, már öt hulla volt egy kupacban a csernói kórház tetején), de gyanútlan ártatlanokat még nem támadtam meg.

Hetedik napja él a karakterem egyébként, camo ruhában vagyok ALICE pakkal a hátamon, van egy M16A2-m 7 tárral és egy M9SD-m két SD és két normál tárral, térképem, iránytűm, órám, fejszém, vadászkésem, szerszámosládám, gyufám, katonai zseblámpám, a hátizsákom meg tele van gyógyszerrel meg kulaccsal.
    A zombik ritkán okoznak gondot, kajával és vízzel el tudom magam látni városokon kívül is a végtelenségig.
    A legnagyobb hátizsák, ghillie suit, sátor, jármű. Ezek hiányoznak még.
    Esetleg egy jobb fegyver. Bár én szeretem az M16-ot, lehetett volna AK-m, AKM-em, gránátvetős M16-om is helyette, de ezt választottam.

Ma este beosonok Stary Soborba, átnézem az irodaházat meg a boltot, ott jó eséllyel vannak fasza civil cuccok.
  • Zero 7th
    De, le tudják nyúlni. Nulla védelem. Sátor. Felszedni csak te tudod, de bárki kiveheti belőle a cuccot. Érdemes elrejteni.

És amíg össze van pakolva, addig jön veled a szerverekre, de amint felvered, onnantól csak azon a szerveren létezik.
  • JimKirk
    Nem semmi story!:) En mar annak is orulok, ha talalok valahol egy fegyvert, meg innivalot es valami kajat! Amugy ez a satras dolog hogy mukodik? Ha felverem valalhol, akkor csak en tudok belenezni? Ugy ertem, hogy masok akik megtalaljak nem tudnak lenyulni a cuccaimat, egyalatalan masok latjak a satramat?
  • Zero 7th
    Tegnap az éjszaka leple alatt visszamentem az északkeleti reptérről Stary Soborba. Fél óra eseménytelen túra a hegyekben. Északról közelítettem meg a katonai tábort, és mozgolódást láttam. Elbújtam egy bokorba. Nem sokkal később lövéseket is hallottam. Aztán pár perccel később a sátrak közül kijött két túlélő, lassan araszolva pont felém. Pár méterrel mentek el mellettem. Élni hagytam őket. Nem tudták meg, hogy ott vagyok.

Sátrat keresek, aztán kinézek magamnak egy szervert, ahová letanyázok. Megpróbálok találni egy járművet, valahová a közelébe felverni egy sátrat, aztán elkezdeni összeszedni az alkatrészeket a javításhoz, meg a benzint. Jó lenne egy helikopter. :) Na meg addig is, egy bicikli legalább. :P
  • JimKirk
    Ezt nem tudtam:( Mondjuk amugy is mar majdnem szomjan haltam.
  • Zero 7th
    Ez nem bug, nanem feature, az Arma2 direkt ilyen. Ne ússz, vagy rakd le előtte a cuccod.
  • JimKirk
    Belementem egy toba a tv torony kozeleben, es minden cucc leesett rolam, ott lebegett a vizen winchesterem, egy csomo tar, kotszerek, kaja es keptelen vagyok oket ujra felvenni. Kezdhettem ujra! Ez eleg kellemetlen....
  • MaskimXul
    Szerver indításnál random spawnolnak városok közelében a mezőn, ezek dobják a legjobb cuccokat. A második legjobb a katonai barakkok, ezek az északnyugati repülőtéren vannak. Nem veszélytelen odamenni, sokan látogatják a helyet a jó fegyverek miatt.
  • w77d
    hol vannak lezuhant helikopterek?
  • MaskimXul
    Lee Enfield.. más néven a zombisíp :D
    Ha azzal lősz, még a szomszéd városban is meghallják :)
    Nekem ma nagy szerencsém volt, találtam egy hangtompítós MP5-öt egy vadászlesben, kicsit később meg egy szintén hangtompítós Bizont egy lezuhant helikopter mellett.
    Tegnap egy másik helikopter mellől hoztam el egy M249-et meg két M24-et, lassan meg is telik a sátram
  • w77d
    most már én is lövök mindenkire, nem lehet máshogy
  • Bucser
    NA tegnap nemi zombikkal valo futkarozas utan (electrozadvoskban korberohantam a szigeten es kihuztam oket a molora) bevasaroltam:) Lee Enfield 4 tarral, Makarov 5 tarral, 2 kulacs, nemi bab, es egy alice pack a nap eredmenye:) Ja es 2 ujabb halott player:) (nem is lattak, hogy jovok de fegyver volt naluk ugyhogy nem kockaztattam:)
  • JimKirk
    Tiz percig huzom egy elettel!:) Durva, de nagyon jo!:)
  • Zero 7th
    Ja, és óvatosan a pakolgatással, főleg a fegyverekkel, zseblámpával, baltával, mert azok nagyok. Elvileg úgy működik a dolog, hogy ha beleraksz valamit, ami nem férne el, akkor az belekerül, és aminek a helyére ment, azt kiszórja a földre. Ha szerencséd van. Ha meg nincs, akkor nyomtalanul elveszik.
  • Zero 7th
    De kinyitja. Balra fenti listában tudod bele/kipakolni a cuccokat a jobbra-balra nyilakkal a tárgy neve mellett. Meg kiírja a lista fölé, hogy pl Coyote patrol pack (0/8).
  • skymannn
    Hogy lehet a backpacket megnyitni? Ha a gearban kijelölöm a backpacket és rákattintok az open gombra az ég világon nem csinál semmit hanem átvált egy másik item kijelölésére. Valami ötlet?
  • Zero 7th
    A bandita szó csak egy megmaradt csökevény, már az eredeti jelentése elmúlt. 1.5 környékén még volt egy külön játékos skin, amit akkor kaptál meg, ha megöltél egy pár ártatlan túlélőt. Akkor még ránézésre lehetett látni, ki a gyilkos, meg ki a békés túlélő. Ők voltak a banditák.

Aztán a csókának mégsem tetszett ez a rendszer, és kipeccselte belőle. Most már nem látszik kívülről, ki a "gonosz". Most már mindenki túlélő ránézésre, csak van aki banditaként viselkedik. Viszont lett a bandita skin helyett camo ruha meg ghillie suit.
  • MaskimXul
    Még csak nem is hirdetik. Lehet, hogy találkozol valakivel, együtt mászkáltok egy darabig, aztán amint találsz valamit ami neki nincs és épp szüksége van rá, gondolkozás nélkül lelő.
    Vannak olyanok is, akik direkt a két nagy parti várost (Cherno és Elektro) figyelik mesterlövész puskával, és kinyírnak bárkit aki arra jár.

De olyan is van, hogy bajba jutsz, de valaki épp arra jár és megmenti az életedet. Aztán cserébe hátbalövöd, mert megtetszett a fegyvere, vagy épp csak kell a babkonzerve :)
  • lammaer
    A banditák azok ugyanolyan playerek mint a survivorok csak - mondjuk úgy - ők nyiltan hírdetik hogy playerre vadásznak?

Mert ahogy olvasom, tökmnidegy hogy vki survivor, ugyanúgy öldösheti a többi survivort.
  • lammaer
    Köszi a tippeket.

Hát, igazából azt vettem észre ha folyamatosan futok a zombik nem érnek utol azt egy idő múlva elhagyom őket. Ez a része nem túl veszélyes, még kibírható fegyver nélkül is.
  • MaskimXul
    Jó cuccokat lehet még találni a lezuhant helikoptereknél is, amik nem javíthatóak. Igazából a legjobb dolgokat itt lehet találni.

Ha nincs fegyvered, és kergetnek a zombik, akkor neked már reszeltek.

Nem. Be kell futni egy olyan épületbe, aminek két ajtaja van, és a másik ajtón kifutni. Mivel a zombik az épületben csak sétálni tudnak, és ha nem látnak nem is üldöznek tovább, ezért elég egyszerű így lerázni őket.
    Néha az is elég, ha befordulsz a sarkon, hogy egy pillanatra eltűnj a szemük elől, és elkezdesz kúszni, hogy hang alapján se találjanak meg.

Szerintem a parti városokat jobb elkerülni, főleg egy népesebb szerveren. A legtöbb bandita meg agyatlan troll gyerek oda jár másokat ölni, szórakozásból.

Érdemes a DayZ Wiki -t olvasgatni, sok a hasznos infó.

• Zero 7th
    Ezen a térképen.

Igen, azt kell mondjam, normális.
    1.7.0-ban elvették még azt a nyomi Makarovot is a kezdőfelszerelésből.

Ha nincs fegyvered, és kergetnek a zombik, akkor neked már reszeltek. Onnan csak a halál vagy a kilépés menthet meg. Vagy egy másik túlélő, de arra ne számíts túlságosan.

A baltát jobb gomb, remove from toolbelt-tel tudod kézbe venni, aztán _be_kell_tárazni_. :P A puska helyére megy. Nehéz úgy használni, hogy ne harapjanak meg, amikor odalépsz lecsapni őket, és elég lassú ahhoz, hogy három-négy zombi már komoly kihívást jelentsen. Viszont teljesen hangtalan.

Sunnyogás az elején az egyetlen módszer, hogy életben maradj, és szedj valami kezdőfelszerelést. Olyan házakat közelíts csak meg, amibe be is lehet menni, csak abban van loot. Ha zombik közelében vagy mindig legalább guggolj, de inkább hasalj. Hasalva néhány méterre is el tudsz kúszni mellettük, főleg ha nem feléd néznek. Hallgatózz erősen, hangosabban kezdenek hörögni, ha észrevettek.
    A lépéshangok nem olyan vészesek, nappal szinte soha nem hang alapján fognak rád kattanni. Olyankor van ezzel csak gáz, amikor egy házban trappolsz, és a fal túlsó oldalán van zombi.

Civil házakban és farmokon makarovot, M1911-et, revolvert, lee enfieldet, winchestert vagy duplacsövűt lehet találni, valószínű ezek közül lesz valamelyik az első fegyvered. Jobb cuccokat csak a katonai épületek spawnolnak, amik ritkásak a parton, és jó eséllyel pont azokat kempelik a banditák.

Mindig jól gondold meg, hogy hol lősz. Néha érdemes sprintelni egy kicsit a zombi elől, ki a pusztába, hogy lelődd, csak hogy ne húzz magadra még egy tucatnyit a lövéshanggal.
  • Bucser
    Na miután már volt alice packom, tele voltam bandage-el és gyufával, meg egy remington is volt nálam jó 30 lőszerrel + végre találtam kulacsot és gyufát. Na vajon mi történt? Éppen lootolok egy házban hallom valaki szalad kint, megszakítom a lootolást, ajtófelé fordulok kihúzott shotgunnal erre egy survivor belagol rámnéz makarovval fejbelő és chiao... kezdhetem előlről..

ordíthatnékom volt:)
  • lammaer
    Öööö.. miféle térképen? Ha kérek M-el térképet, nekem egy nagy büdös fekete képernyő van csak...

Más: próbálkoztam a játékkal, egyelőre kétféle eredmény:

1. Lespawnol valahova a világ végére, épületek közel stávol sehol. 10 perc rohanás után valamerre megunom :)

2. Lespawnol valami kikötő/város mellé. Ez jó, mert legalább van valami akció. Viszont akármilyen házba bemegyek, találok muníciót meg esetleg élelmiszert meg egyéb szemetet, de mordály az sehol. Közben persze kergetőzök a zombikkal, mígnem egyszer a karakterem valahogy nem képes tovább futni (nincs csonttörés meg semmi, mégse tud), innentől kezdve kinövöm a gatyám míg bárhova eljutok.

Az egyetlen fegyverre emlékeztető tárgy eddig egy balta volt, de előhúzni azt nem bírtam (a leírása szerint tüzifa aprításra jó, lehet hogy nem is fegyver).

Ez az egész így normális? :)
  • Zero 7th
    Mi egyébként most találkoztunk össze hárman, én az északnyugati messzi reptérről indultam, a többiek a rogi várból, kb egy óra volt keresztülszaladni a térképen átlóban.

Amikor lespawnoltok, akkor balra lent írja, hogy hol vagytok. Megnézitek a térképen, és ha túl messze vagytok egymástól és nem akartok egy órát kutyagolni, akkor valamelyikőtök rányom a respawnra a menüben.
  • Zero 7th
    Nem fog. Találkozni úgy tudtok, hogy megbeszéltek egy helyet, és odamentek mindannyian.
  • MaskimXul
    Így van, ilyenkor meg kell keresnetek egymást.
  • lammaer
    Na még egy utolsó:

Ha mondjuk szeretnénk wegyütt játszani, hogy tudunk egymásra találni. Ok, felmegyünk egyszerre egy szerverre és indítunk egy karaktert. De az elhelyezés az véletlenszerű, nem? Tehát nem fog minket egymás mellé tenni...
  • JimKirk
    Pontosan erre gondoltam en is!
  • Bucser
    Zombikat le lehet rázni városban, pl nem tudnak akadályon átkelni és mólókat is kerülik.
  • Petko
    a normálisabb szervereknél oda van írva, hogy milyen időbeállítással működik (UTC v. GMT+1 +2 -8 -6 stb.). Értelem szerűen nekünk ha itt nappal van, akkor egy hasonló (UTC+-2) zónába kell menni, ha itt este van, érdemes egy korábbiba (UTC-6 v. -8).
  • Zero 7th
    Na látom nagy itt a kavarodás idő témában.

NINCS szinkronban az idő, és NEM feltétlen local time.

A szerver nevében benne van, hogy milyen időzóna szerint megy. Ahol nincs odaírva, az local time.
  • MaskimXul
    Dehogy rúgnak ki.
    Nem azért, mert nem a saját időd szerint játszol.
    Van olyan szerver, ahol csak bizonyos nemzetiségű emberek játszhatnak, ez azért van, hogy 10-es pinggel ne kelljen olyanok ellen játszani, akinek 4-500-as van.
    És local time sincs mindenhol. Vannak pl. olyan amerikai szerverek, amiken európai idő megy, és fordítva is. Pont azért, mert senki sem szeret sötétben játszani.