4615
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Zero 7th
    Lehet a baltát úgy használni, mint a gagyibb akcióTPS-ekben, hogy odalépsz, odaversz egyet, és hátralépsz mielőtt megharapnának, csak nehéz és macera. Bár talán még mindig jobb, mint Lee Enfielddel behúzni az egész várost...

Örülnék neki egyébként, ha a zseblámpa és a közelharci fegyver úgy is elővehető lenne, hogy ne kelljen kiüríteni neki a slotot... Onnantól, hogy van fegyverem, gyakorlatilag soha nem használok sem zseblámpát, sem baltát. Nagyobb hátrány pakolászni, mint ami előnyt el lehet vele érni.

G17-et találtam az előző karakterrel és elraktam zsákba, az elvben egy jó megoldás lenne a pisztoly-lámpa kombóra, de a kezemben sosem volt, PDW volt bekészítve (amivel szintén nem lőttem egyet sem a halálomig)...
  • Zero 7th
    Ha a sárga injekció neve epi-pen, akkor az arra való, hogy ájult emberen használva egyből felkelti. Csapatban játszva lehet értelme, de szerintem még úgy sem(mert úgy tutira nem kerülnénk olyan helyzetbe, hogy ájultra vernek a zombik). Csak a helyet foglalja.
    A morphine auto-injector meg a csonttörést gyógyítja. Ilyenből én tartok magamnál a zsákban hármat folyamatosan.
  • lammaer
    Aha, köszi.

Igen, ez a csonttörés az egyetlen ami a balta ellen szól.
    Most olvasgatom a wikit, elvben csak akkor kéne törnie a csontnak ha úgy harapnak meg hogy közben már vérzel, de én se így tapasztalom.
  • lammaer

Itt is írt a kolléga egy TS-t, de van pl a 6net.hu is, oda is felmehet bárki.

Nem igazán a szerver hiánya a lényeg, hanem az hogy egyértelmű legyen mindenkinek hogy van egy TS ahol meg tudja nézni éppen játszik valaki DayZt.

De ha gondolod, jöhet priviben az hogy te merre szoktál előfordulni (már ha éjjeli bagoly vagy :) )
  • Zero 7th
    Az a fájdalom effektje, be kell venni egy fájdalomcsillapítót, és elmúlik.

A zombik sebzését nem teljesen értem egyébként. Pl van, amikor bevillan a kép, mintha megütnének, de nem lesz bajom. Meg az első harapás általában vérzést is okoz, de ha bekötöm, akkor egy darabig viszonylag jól tűröm a harapdálást, nem kezdek vérezni. Fura.
    A leggenyóbb, amikor első harapásra eltörik a lábam. Az nagyon paraszt dolog.
  • Zero 7th
    Felőlem lehetsz házigazda, ha akarsz.

Van Daisy TS? Hol?

A "miénkre" jöhettek, ha akartok, privátban megadom a címet, de azt nem kéne kitenni csak úgy fejlécbe, annyira teljesen azért nem publikus. Valami össznépi battlefieldes klános TS egyébként, fogalmam sincs kié és ki üzemelteti...
  • Protosz
    Sziasztok!
    Végig olvastam pár dolgot, maga a játék nagyon érdekelne, ezért is kérdezném, ha valaki törten játszik, az pontosan hogy oldotta meg hogy tudjon. Az egy levélben leirná nekem pontosan? Illetve majd ha sikerül szivesen csatlakozok egy esti csapathoz. :]
  • lammaer
    Hát, annyi türelmem még sose volt hogy addig pakolásszak hogy emiatt laggoljon a játék :)
  • Zero 7th
    Illetve inkább erre:
    "Egy idő után a sok cucc miatt le fog esni az fps, ilyenkor el kell távolodni a várostól pár száz méterre, amíg az összes cucc és zombi eltűnik és az fps visszaáll normálisra. Utána lehet folytatni a farmolást"

Na, ezt a pár száz métert lehet sztem skippelni egy aborttal.
  • Zero 7th
    Hát, ilyen egy public alpha. Majd megoldja a csóka, hogy ne lehessen ilyet. Addig viszont kihasználom, nem fogom magam szivatni azzal, hogy nem.
  • mijki
  • lammaer
    Srácok: gondoltam a fejlécet telepakolhatnánk hasznos infóval (TS, térkép, egyebek), talán jobban összetudnánk szerveződni esténként.

Mi a véleményetek ha elkérném a házigazdaságot a topichoz ezügyben?
  • Zero 7th
    Igen, erre gondoltam.
  • lammaer
    Jó kis sztori :)
  • lammaer
    "Ugyanez igaz lehet a tárgyfarmolós exploitra is, hogy nem kell elmenni száz métereket a farmolt helytől, elég egy pár percre kilépni a lobbiba."

Ez nem az amit #221-ben írt a kolléga?

"A lényeg az, hogy a játékban akkor spawnol újra a loot, ha már nincs a helyén semmi és a játékos legalább 5 méterre van tőle"
  • lammaer
    Micsoda erkölcstelenségek vannak itt :D

Amúgy tegnap megkaptam énis az első sorozatot az oldalamba egy playertől. A panelokban lootoltam, amikor egyszer csak zihálásra lettem figyelmes, majd lenn a lépcső alján megláttam egy Z-t amint caplat felfele.

Adtam neki egy fejest (azt hittem ő zihál), aztán oldalról kaptam egy sorozatot... gondolom attól aki a zombi elől futott be a házba :(
    Mostmár legalább tudom, ha zihál az player. Tényleg elkeserítő kicsit hogy ennyire tartani kell a másik játékostól.

Persze volt ellenpélda is, összefutottam egy csűrben egy playerrel, ő bemondta "friendly", néztük egymást aztán mindenki ment tovább.
  • Zero 7th
    Lőszer exploit megvan? Mindig tár 50%+1 tölténynél kell tárazni, és ha végigért a sor az összes táron, akkor abort, rejoin (nem kell kilépni a szerverről se, elég a lobbiig), és a fél tárak varázslatos módon feltöltődnek. 200-as tárnál kifejezetten vicces a 99 ingyen lőszer.

Ugyanez igaz lehet a tárgyfarmolós exploitra is, hogy nem kell elmenni száz métereket a farmolt helytől, elég egy pár percre kilépni a lobbiba.
    Valószínű működik, így buktam be az M16omat mielőtt az M249et találtam volna. Leraktam a puskát egy tehén elé, elővettem a baltám, fejbecsaptam vele, elkezdtem kibelezni és elrakni belőle a húst. Megszólalt a kaputelefonom. Gyorsan nyomtam egy abortot, nehogy megdögöljek közben, elintéztem a dolgom, aztán mikor visszacsatlakoztam, a puskám szőrén-szálán eltűnt. Gondolom ugyanaz a despawn mechanika, mintha száz méterekre távolodnék, csak nem kell annyit gyalogolni.
  • lammaer
    Apropó: az mitől van hogy a karakterem egyszercsak elkezd remegni? Nem láttam semmiféle indikátort ami megmagyarázná miért, de egy-egy nagyobb csetepaté után rángatózik az emberem....
  • lammaer
    Hát, tegnap fejszés gyilkost játszottam electro környékén, de hiába kaszaboltam le valami 13+ zombit, egynél se volt még egy fia üres konzervdoboz se, nem hogy használható loot.

Amúgy tetszik a balta, jó hogy nem kell bele lőszer - azt ugyanúgy egy ütéstől fekszenek a zombik mintha fejbelőném őket. Épületen belül nagyon jól lehet aprítani, plusz ugye mivel nincs hangja, nem is vonzza nagyon a Zket. Nem úgymint az enfield, azzal csak egyszer lőttem egyet, azt egy ehész rock koncertet sikerült összehozni vele. (tényleg jó név rá a zombisíp).

Az egyetlen hátráy az a fránya csönttörés - ugye elő-elő fordul hogy egy zombi csak megcsap. Aztán hiába csak egy ütés, a törött csonttal onnantól kezdve reszeltek a játéknak.
    Mindazonáltal egész más az ember önbizalma ha sikerül a csűrben összeszedni egy fejszét :D
  • JimKirk
    Szivesen segitenek neked, mert nalam van negy tasak ver, morphium meg az a sarga injekcios tu is(nemtom mi az). Talalkozzunk este egy szerveren, en Stary S. kornyeken vagyok.
  • Zero 7th
    Én nemrég találtam egy helyet valamelyik szerveren, ahol látótávolságban KÉT lezuhant roncs volt. De akkor már géppuskám volt, nem kellett semmi. Mondjuk az 50 stanag táras lőszeresláda aranyos volt.
  • MaskimXul
    Gondolom rossz helyen keresed őket. Itt egy térkép a DayZ fórumról, amin az emberek bejelölték az eddig megtalált heli roncsokat. Ettől még random helyen spawnolnak, de általában városok közelében a mezőn. Érdemes egy szerver újraindítása után keresni őket, mert akkor nagyobb a valószínűsége, hogy még senki sem vitte el a cuccokat. A legtöbb szerver 4-10 óránként újraindul, hogy ne laggoljon.
  • tpM
    Armában az AI sajnos nem a fegyver hangja, vagy ehhez kötödő config érték alapján hall meg, hanem a lövedék bizonyos adatai alapján. Tehát igaz amit írsz, ugyanakkor fordítva is így működik; egy hangtompított fegyverből kilőtt normál (nem SD) lövedék alapján úgy meghall, mintha nem is lehhe hangtompítód.
  • Bucser
    JA es miota jatszom egy rohadt helikopter roncsot nem találtam:)
  • Bucser
    NA ma ugy döntöttem hogy loootlok berezhinoban a 2 egymas melletti emeletes házat...

A legutóbbi halál óta amit lentebb dokumentáltam ezzel az élettel tolom. Volt már cz550-em most egy AKm a főfegyver és egy Makarov a secondary. Van kés, fejsze, lámpa, térkép. Iránytű nem hiányzik, mert az órára nézve nappal tudom merre járok, este meg nem játszom.

Na szóval beosonok. Felmegyek az emeletre, de figyelmetlen voltam és amíg a tetőn bóklásztan behúztam néhány zedet magam alá. NA gondoltam akkor daráljuk le őket makarovval. 3 tárat ellőttem rájuk headshotokra es mellkasra, mert azért a 3.-ról nem ugrunk le.

De csak jöttek.

Aztán mikor már lejutottam az 1. emeletre, láttam, hogy sorban állnak a vevők. Nincsen hátsó kijárat szóval vagy keresztülvágom magamat vagy meghalok.

Ugyhogy elő az AKM-et. 2 tár volt nálam és próbáltam magam átvágni a tömegen. A végén 2 lőszer maradt az utsó tárban és egy zed követett. 7000-ről 3000 bloodon vagyok eltört a karom és rohanok az életemért. elérek egy tisztásra gondolom üres, megfordulok és semi-re állított akm utolsó lőszerével fejbelövöm az üldözőt. Csakhogy balra egy farm és 2 zed aggrozik rám. Úgyhogy futi.

1 lőszer a tárban, 2 zed utánam irány az erdő.

Egyiket lerázom, de a másik követ még mindig, aztán ahogy az erdő sűrűjébe érünk megfordulok és lelövöm. AKM üres Makarovban 2 lőszer a tárban és már csak találnom kell valakit, aki ad egy blood transfuziont anélkül, hogy agyonlőne. Van 2 csomagom. Meg 4 konzervem meg némi steakem amit meg kell főzni+ tele a gatyám. Ilye adrenalin löketem régen volt. nem beszélve arról, hogy mindent szűrkén látok már úgy ki van véreztetve a karakterem:)
  • MaskimXul
    Ha másik szerverre mész akkor fennáll a veszély, hogy épp van ott valaki és jól lelő amint belépsz. Persze így meg lehet, hogy valaki ép melléd születik ahogy belép a szerverre, és úgy lő le :)
    A legjobb megoldás talán az, ha két ember lootol, egy harmadik meg a dombról fedezi őket sniperrel.

Sima MP5-öt kell szerezni, abba megy SD és normál lőszer is. Így ha zombit ölsz akkor az SD-t töltöd be, emberhez meg a simát. Ez működik sok más fegyverrel is. Annyi a hátránya, hogy az SD lőszer hangja ugyanolyan, mint a normálé, csak a zombik nem hallják.
  • Zero 7th
    Nem tudom, hogy melyik az egyszerűbb, ezt csinálni, vagy keresni egy másik szervert, ha átnéztük a sátrakat...

Nekem csak az a bajom, hogy amint eljutok oda, hogy na, "kész" a felszerelés, lelőnek, mint egy kutyát.
    Az az MP5SD nagyon rosszul esett. Zombik ellen a legjobb, nagyon durván lehet vele csendben takarítani. De hogy 25 golyó nem volt elég egy ember hátába... Tudom, tudom, fejre kellett volna lőni. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy ez a csóka előttem állt egy méterre... gondolom mit sebezhet 100-150 méteres távon.

Egy iránytű kéne már csak, aztán megindulnék megint északra... :P
    Egyelőre nem bírom abbahagyni, esek-kelek, de leszarom. :)
  • lammaer
    Srácok, ha ledobok valamit a földre mitől függ az hogy eltűnik e vagy sem? Előbb takarítottam egy házat, kinn ideiglenesen le akartam rakni a fejszémet, erre huss, nyoma veszett.

Bezzeg az üres konzervdobozok megmaradtak...
  • MaskimXul
    Egyszer csak mögéd(eléd, melléd) fog baszni párat. Elvileg a játékos körüli 30m átmérőjű körben nem születnek, de ez még nem működik tökéletesen. Bár többnyire olyan messze születnek, hogy ha lopakodsz (guggolva sétálás) akkor pont nem fognak észrevenni, de azért vannak kivételek.
  • w77d
    amúgy a zombik hogy respawnolnak? tehát ha mondjuk kitakarítok egy kisebb városrészt, akkor van esélyem nyugodtan lootolni, vagy egyszer csak mögém basz egyet?
  • MaskimXul
    Azokat a katonai sátrakat szépen lehet farmolni. Bemész az első sátorba, felveszed ami kell, a többi cuccot meg kipakolod a sátor elé és ezt megcsinálod a többi sátorral is. Mire elérsz az utolsóhoz, addigra az elsőben már újraszületnek a dolgok.

A lényeg az, hogy a játékban akkor spawnol újra a loot, ha már nincs a helyén semmi és a játékos legalább 5 méterre van tőle. Ezt a technikát mindenhol lehet alkalmazni, de a Staryban lévő katonai sátraknál a leghatékonyabb.
    Egy idő után a sok cucc miatt le fog esni az fps, ilyenkor el kell távolodni a várostól pár száz méterre, amíg az összes cucc és zombi eltűnik és az fps visszaáll normálisra. Utána lehet folytatni a farmolást
  • JimKirk
    Sajnos ma nem volt szerencsem a vadaszlesekkel, egy fegyvert sem talaltam rajtuk. Csernoban szereztem egy Lee Enfieldet, elegge bejon ez a puska, meg van egy Makarovom is. Talaltam egy alcaruhat, nem tudom mi a rendes neve, a mesterloveszek szoktak hordani!:) Most Stary Sobortol nyugatra varom a holnapot, melo utan eszak felol benezek a varosba, ott van egy csomo military loot.
  • MaskimXul
    Cserno és Elektro a két legveszélyesebb város, mindenki itt vadászik a frissen született játékosokra. Amilyen gyorsan csak lehet, el kell húzni északra és a kisebb városokban keresgélni cuccot.
    Fegyverért meg a vadászleseket érdemes átkutatni. Sok van belőlük és csak 3 zombi születik a közelükben.
  • JimKirk
    Szerintem igen, mert lattam a szerverkersoben "no cd-key" szervereket, van kozottuk magyar is!
  • gabo91
    Hali.

Van valami ingyenes módja a játék kipróbálásának?
  • JimKirk
    Cserno eszaki reszen a gyarak kozott talatam egy cajgat, meg is indultam Stary es Novi Sobor iranyaba!:)
  • MaskimXul
    Katona zombik meg néha töltényt is dobnak.
  • w77d
    ugyanúgy át lehet a zombikat is kutatni, mint a lelőtt embereket.. eszközt nem fogsz náluk találni, de konzerveket jó eséllyel igen
  • JimKirk
    Erre meg nem is gondoltam.
  • w77d
    ha van fegyvered, akkor lődözd le a zombikat, én úgy általában 10-ből 6 zombinál találok kaja konzervet vagy piát