24749
![sybbf8.jpg](http://i64.tinypic.com/sybbf8.jpg)
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Nephin #304 A GW2 rendszere (a target nélkül a semmibe ellőtt skilleken kívül) nagyon jó, hamar megszokható. A TOR-ban is sokszor dodge-olni akarok és kicsit bosszant, mikor rájövök, hogy nem lehet. :D Nagyon kézre áll, ha megszokod, valami hasonló teljesen megfelelő lesz itt is. -
target-ős.. -
fred már írta, kérdés az játszottál-e skyrimmel vagy elődőkkel..
ha igen és tetszett akkor nem érthető amin problémázól, ha nem játszottál velük akkor sem érthető, mert valami más játékstílust vársz el játéktól mint amit eddig adott..
a jelenleg felvázolt rendszer adja vissza leginkább kombat szempontjából az elődöket és ezért került vissza nekem is a látókörömbe ajáték, mert az elején tergeletlős szart akartak csinálni.. -
Although #301 Ez viszont jó hír!!! Amit betettem az az elder scroll oldaláról van. Egyébként nem a mobnál gond pvpben :) Ez tipikusan az a játék lesz amibe a pvp nagyon is érdekelne :) A Gw2 az még elfogadható egyszerű de elfogadható :) -
Ennyire nehez figyelni egy mob kepessegeit? Ha az felemeli a kezet benne egy boszme nagy karddal, akkor elsetalni az utes elol (gurulni), vagy bebujni a pajzs moge, esetleg hasbarugni, hogy megszakitsd az utest, stb, ekkora nagy kihivas ez 2012-ben? Ha nem sikit a DBM, hogy "fuss, mert tamad a boss", akkor mar nem is futsz es ott halsz meg emiatt? Komolyan ez alapjan kell megitelni egy jatekot?
A terat felejsd el, a GW2-re koncentralj, a TERA hiba volt, akarki is irta azt a cikket, a GW2-t vedd alapul, mert kis modositasokkal ugyan, de azt kapod. -
Although #299 Meglátjuk mi lesz a vége, remélem még nem másolják le teljesen a tera rendszert, bár pont ez a lényeg, amiért szereti azt jockey én azért nem, :) tehát nehéz kérdés ha már letette a voksát a Bethesda emellett akkor és ráadásul mint jockey mondta ez teljesen kompatibilis a skyrimal és az elder scrollal, talán nehezebb is egy kicsit. -
Although #298 A többivel egyetértek zseniálisan ki van találva és azt a hibát se követik el mint a conanba hogy a szervezetek felállítását is a játékosokra bizzák mert abból semmi se lesz. Pont ez zavar elkezdet tetszeni, de a Tera harcrendszere nekem sok, ennyire nem vagyok rugalmas sajnálom. Hidd el tényleg...És még azt is mondom benne van brutális pvp lesz ha jól megcsinálják. Mondjuk megjelenítésben legalább hozza a szintet harci animációk terén mint a Gw2 vagy a conan. -
Nem en mondtam, te irtad :) En csak azt mondom, ne szarj be elore, te is jol fogsz szorakozni a lassu tempoddal a jatekban, hiszen nem kovetelmeny a villamkezu skilleket szpemelo kepesseg. Ha megtudtal olni ellenfelet a Skyrimban vagy Oblivionban, itt sem lesz gondod. Ez az egesz harcrendszer alapkoncepcioja. A tobbi csak extra, azoknak, akik szeretik a trukkos megoldasokat. -
Although #296 ??? Megint állítsz valamit ami nem igaz egyszerűen sorra bakizol. Riftet, wow-t próbáltam. Gw2 megnéztem videokon nekem egyszerű de elfogadható. Igen a Terát nem próbáltam mert elég volt beszélnem pár ember meg meghallani megnézni a videokat elolvasni a class rendszert hogy az autotarget, sem igazán aktuális már benne pont mint jockey mondja és igen eszembe se jutott kipróbálni, sőt mondok jobbat nem fogom kipróbálni mert lehet kétbalkezes vagyok mint mondod :) De ettől függetlenül szurkolok majd neki mert jó játék lesz csak van két véglet harcrendszerben az én szememben legalábbis amit mmo-rpgnek neveznek az egyiken a Tera van. És ezt a stílust vagy szereted vagy nem. -
Feleslegesen is probalom magyarazni, mert mar akkor sem hiszel nekem, ha tapasztalatbol irok valamit. En ertem, hogy a Conan rendszeret imadod, de a tobbit nem probaltad (TERA, GW, WoW), ezert csak abbol tudod megitelni, amit vagy egy hater, vagy egy fanboy ir.
A TESO-t ket reszre kell bontani, ahogy a GW2 eseteben, itt is van PVE es PVP. Nagyon hasonlo a ket rendszer egyebkent, emiatt felek is picit, hogy a GW2 utan leragott csontnak fog hatni jopar "vandorlo mmo jatekos", pedig a fejlesztes parhuzamosan zajlott.
A PVE-ben a hozzad hasonlo, sajat bevallasa szerint nulla skillel rendelkezo emberek is ervenyesulhetnek, hiszen ez az mmo is elvezheto ezen jatekosok szamara. Ok esetleg picit lassabban fognak megolni egy-egy csapat daedrat, vagy kevesebb sebzest okoznak egy-egy bossban, de az elmeny ugyanugy adott lesz. DE, aki erti es atlatja majd a kombo rendszert, az esetleg gyorsabban es konnyebben halad.
Mondok egy peldat: Van pl a Sorcerer class a TESO-ban, akinek van egy breath jellegu spellje/tamadasa, ami utan az adott jatekos/monszter langralobban. Egy Warrior haverjaval ketten kiserik a konvojt egy szkenario kapcsan. Na most vagy elkezdik egyesevel megolni mindketten a rajuk tamado 10-15 goblin raidert, ami megvalosithato ugy is, hogy fogjak, es leverik oket egyesevel, sajat kepessegeiket hasznalva. VAGY... fogja magat a Sorci, meggyujtja az egyik goblint, a Warrior pedig mellette nyom egy whirlwindet, aminek kovetkezteben a langra gyujtott goblinbol millio kis Fireball repul a masik 15 goblin fele, nem kicsit sebezve rajtuk. Vagy ugyanez, ha a sorci megfagyasztja, es a warrior egy kethezes kalapaccsal ugy uti meg, hogy a goblin hatrarepul, es akiken "keresztul szall", azokat sebzi mint egy agyugolyo, vagy rpg-s kifejezessel elve, valami "piercing shot" szeru tamadas.
PVP-ben ugyanez, annyi kulonbseggel, hogy igen is, aki ervenyesulni akar, ott ne a gear szamitson, hanem az ugyesseg. Aki pedig ketbalkezes, az se feljen a PVP-tol (Cyrodiiltol). A terulet kurva nagy. Es amikor azt mondom, hogy kurva nagy, akkor nem azert hasznalom ezt a kifejezest, mert "trendi"? hanem mert a pvp tartomany - Cyrodiil - terulete nagyobb (!), mint a harom frakcio harom pve terulete osszesen. Es a vicc, hogy ugyanugy megvan a lehetoseged kvesztelgetni, vagy pve szkenariokat csinalni itt is, es lehet, hogy senki sem ol meg.
De persze a tobbseg fogja majd a warmachine-okat, es ahogy a GW2-ben, egymast fogja leigazni. Hiszen, amelyik frakcio van hatalmon, extrakat kap - koszonhetoen az egy nagy giga servernek, ez most fontos lesz mindenkinek. (pl egyes dungeonok csak azoknak lesznek elerhetoek, akik hatalmon vannak) A rendszer hasonlo a DAoC vagy GW2-hoz, sok lehetoseged lesz, ha segiteni akarsz a sajat szovetsegednek. Vedekezel, tamadsz, eroforrasokat gyujtesz stb.
Persze jon a kerdes, hogy mi van, ha az egyik frakcio/szovetseg alig lesz jelen a giga serveren? Gaz nem lesz, hiszen a rendszer annyiban modosul ilyenkor majd a pvpben, hogy a kisebb letszamu szovetseg kap nemi extrat/boostot, hogy emiatt ne szenvedjen hatranyt. Pontosan ezt a balanszt senki sem ertette egyelore, es nagyon rosszul is elsulhet, de hamarosan erkezik a closed beta, es ott mar jobban lesz tesztelheto a pvp rendszer.
Az a vicc, hogy vegig arrol almodozott mindenki, milyen jo lenne Oblivion vagy Skyrim multi, haverokkal egyutt jatszani es kalandozni. A TESO jelen allas szerint megadja ezt, a leheto legjobban ragaszkodva a korabbi TES jatekelmenyekhez, persze az mmo jatekok technikai keretein belul (pl nincs "player house", stb). -
Although #294 Azért ne legyen félreértés nagyon nagyon sok mmo megirigyelhetné a conan pvpjét mai is. Nagyon pörgős vannak gyönyörű fatalytik is mint kivégzés, de van mögötte build is kell, kellett hozzá egy kis fej is. Általam kedvelt pvp :)
És várhatóan az elderscroll is ha jó pvp-t akar akkor legalább ezt a szintet hozza sebességben. És igen autotarget van ami léptethető enélkül ennél a sebességnél ha nem lenne és olyan lenne mint a Tera frászt kapnék pont ez volt az egyik a Teránál aminél égnek állt a hajam :) Könyörgöm ne :D -
Although #293 Így van nézőpont kérdése :) -
nézőpont kérdése..
nagyon casual-ba nyomom, de azt kell mondjam a tera harcrendszere nekem nagyon is tetszet, még agw2-nél is jobban, ennél jobb hírt nem kaphattam volna, ismét kezd érdekelni a gamma..
megvan a varázsa, hogy egy ijjász nem csak targetel és gombokat spamel, hanem céloznia is kell, pláne ha kite-lni akarsz, ott igen intenzív élmény tud lenni
én örülök ennek, gyakorlatilag minden targetes harcrendszert elavultnak érzek már a terra után, mert engem speciel 10ed annyira szórakoztat..
én is az idősebb generációhoz tartozom, teso-z csak ez illik.. -
Although #291 Tehát hogy ne legyen vita, hogy mire gondolok, pl ez egy conan build építő szerintem van valami hasonló ha jól láttam a GW2-be is legalábbis attributokat tudsz állítani. Mondjuk annak sincs annyira komoly mint a Conannak. Hox feat emelet van AA feat is. De az már nem lényeg itt most. Ez legalább ad valami olyat hogy ha és jó buildt építek meg passzol hozzá a felszerelés is, ez ad egy kis lehetőséget nekem is, aki nem arcade játékos vagyok. De a Terába még olyan sincs mint a GW2-be nem véletlen nem a Gw2-t mondta. De ettől még lehet nagyon jó játék lesz mert akik írják azok nagyon jó dolgokra képesek de sok embernek nem lesz az ezzel a harcrendszerrel, persze ez ettől még passzol az elder scrollhoz de én aki a fejemet használva nyertem meccseket a conanba semmi esélyem sincs mert nem az én világom.
-
Although #290 Pont az volt a jó a conanba hogy a régi stílusban is tudsz játszani ha nem vagy egy szuper arcade játékos, persze esélyed sincs az igazi pvpsek ellen de azért van sikerélményed mikor találkozol a hozzád hasonlóval ellen. A Terából az összes molinbalagehez hasonló régi rpg-s ismerősőm menekült. Nekem meg elég volt pár video. Az ilyenbe már nem számít milyen buildod van a terába szinte semmit mondjuk nem is igen van benne rendes buildépítés sőt semmi nincs benne.Nehogymá a GW2 is ilyen legyen??? Ha a GW2 is ilyen akkor nagyon szomorú vagyok, nem véletlen hogy nem lett top játék a Tera. Azért a játékosok zöme nem hiper szuper aracde játékos. Ha tényleg olyan lesz hogy még a build se számít akkor márpedig ez utal arra is "rifting away from the standard macro managed ability rotations". -
Although #289 Ízlések pofonok a Conanak nagyon nagyon jó instái vannak és főleg voltak arcade jeleg nélkül is amit némelyiket csak két három guild volt képes megoldani egy éven keresztül, mindegyik taktikát igényelt és gondolkodást együtt dolgozást nem arcade jeleget csak minimálisan meg mozgásban. Ha a Gw2 is olyan mint a Tera a akkor a videok alapján rosszul mértem fel nekem komolyabbnak tűnt. Mint írtam nem vitatom jó lehet ez, az elder scrolls világához, nekem pvpbe sajnos ez már nem jó márpedig az infok alapján nem tudom elképzelni én részt vegyek egy ilyenbe már a conan pvp harcaiba is sokszor beleszédülők mert ott is számít a mozgás de nem anyira mint a Terába. Izlések és pofonok nekem ez ki fog maradni mert csak pve miatt nem veszek mmo-t. -
Although #288 Viszont pár dolgot megspórol a bethesda magának így nem kell topic ahol reggeltől estig sírhatnak a pvpsek hogy épp melyik class op :) Mert csak a cucc meg az ügyesség számít, lehet mondani majd szaladj szerez megadnak jobb cuccot meg gyakorolj :) -
Nehogy hiba legyen mar az, amikor a fejleszto ragaszkodik egy harcrendszerhez, amelyeket a szeria jatekosai megszoktak, szeretnek es elfogadnak. Probaltak volna mast csinalni, az lett volna a gond.
A TESO es a Skyrim kozott az iranyitas csak minimalisan kulonbozik. Skyrimban 1-8ra tudtad bindelni a fegyveredet/spelledet/felszerelesedet, amelyet utana vagy felvett(armor) a karaktered, vagy kezebe vette(weapon, fakly, shield) vagy kivalasztotta(spell), majd utana ezt jobb vagy ball klikkel hasznaltad (fuggoen, melyik kezedbe raktad).
TESO-ban detto ugyanez, annyi kulonbseggel, hogy van egy minimalis actionbar, azon 1-6 ig vannak fegyveredhez kotheto tamado/vedekezo skilljeid/spelljeid, van egy hetedik gombod a magicka/health potlasara harc kozben (nevezzuk gyogyito slotnak) es van egy nyolcadik, az ultimate skilled, a finesse pontjaidbol hasznalhato skillednek. Es ennyi. GW2-bol ismeros lehet a rendszer. (annyi kulonbseggel, hogy az egyik QA alkalmaval elhangzott, az igeretek szerint - ellentetben a GW2-vel - a fegyveres tamado skillek nem kotott gombhoz tartoznak, es lehet majd cserelgetni, hogy jobban kezre essen. Egyelore fixek.)
Ennel jobban nem lehetett volna a TES singleplayer jatekok rendszeret implementalni, hidd el.
Ami pedig a harcokat illeti, itt igen is szamit majd az ugyesseg, hogy kepes vagy e kiterni egy-egy tamadas elol, vagy egyes skilleket milyen sorrendben hasznalod. Ahogy a GW2-ben, itt is vannak kombok, amelyek nem kotelezo jelleguek, de nagyban megkonnyitik a jatekos helyzetet, ha osszedolgozik a tarsakkal, vagy neadj'sten esszel harcol, akar szolozva is. Ezt hangoztattak a legejetol foggva, es tenyleg mukodik a rendszer, hiszen onmagaban is kivaloan lehet majd haladni, de ha osszedolgozik ket jatekos, meg nagyobb sikert es gyorsabb "haladast" tud produkalni (es hamarabb, egyszerubben hal az ellenfel), mintha mindketten csak utik esz nelkul az adott champion monsztat egy egyik publik dungeonban (lasd az altalad hianyolt WoW szintu harcot - amivel nem is lenne gond, de szerencsere a TESO es a GW2 is mert picit tovabblepni ezen a rendszeren. WoWban az osszedolgozas max annyi, hogy debuff/buffokat pakolsz a monsztara vagy jatekosra es csokolom). -
Although #286 *de ha elolvassátok ezt a sort.."rifting away from the standard macro managed ability rotations" akkor nem kell semmi továbbit mondani. Innentől ki mit szeret. Ez egy aecade jeleg lesz. Über brutál pvpvel és így már értem a koncepciót is teljesen. :) De ez nem az én világom :) -
Although #285 Nem, vitatom amit írtok sok embernek ez jó lehet, a GW2-é nem ilyen mert aslapvetően tulajdonságok vannak meg inkább azért a statok számítanak. Ha ismered a Tera-t akkor tudod az nem ilyen az arcade. Azzal se vitatkozok hogy esetleg illik az elder scrollhoz de szerintem a morrowindé még nem annyira arcade volt mint a skyrimé. Ettől függetlenül én öreg vagyok már a terához ennyi. A conané ami átmenet azt még elviselem mert alapvetően az is statos de van evades meg dupla nyomással az a mozgás gomb valamelyikére el tudsz ugrani és evadést is kapsz ez a határ nálam. Soloba még megy a skyrim mert ott magamra kell figyelni főleg csak. De egy mmoba nos két eset van vagy az mint a terába hogy szinte nulla karakterfejlesztés van és arcade vagy teszel rá egy komoly karakterfejlesztést különböző combokkal ami viszont végkép kezelhetetlen lenne gy olyan játékban ami a tera skyrimhez hasonló rendszertét használja. Ahol ténylegesen blokkolni kell meg egyebek. Elhiszem hogy ebből über brutál pvp lesz de én már öreg vagyok ehhez úgyhogy ez nekem ki fog maradni sajna :) -
Nephin #284 Így van, ki kell próbálni majd, addig én biztosan nem tudom eldönteni, bejön-e vagy sem. -
Since #283 Szerintem is teljesen jó lesz a harcrendszer, persze látni kellene majd. -
Pedig a tes sorozathoz ez a combat rendszer illik a legjobban, egyébként szerintem teljesen jó, nem értem miért lenne crappy. Btw, a gw2 rendszere is ilyen. -
Although #281 Itt van ha valakit érdekel.."The Elder Scrolls Online’s combat system is one of similar nature, closely resembling the system used in Tera Online. TESO strives for a more fast paced, action oriented and realistic feel, drifting away from the standard macro managed ability rotations. Main character actions are controlled via the Left Mouse button and the one through six numeric keys on your board. Each class is presented with a blocking ability (Right Mouse button) and a Sprinting ability (Shift). Players will also have access to a potion/consumable system, which is bound to the R Key." De iszonyúan respektálom mikor kerek perec megmondják mit kapsz így el lehet dönteni ténylegesen kell vagy nem kell a termék. :) -
Although #280 Ott a Rift, GW2 még a WOW-nak is van rendes rendszere, a Conané is jó, egy csomó amiből lehetett volna erre pont ez a crapy amihez hasonlót akarnak :D -
Although #279 De legalább korrektek, leírják mit várhat az ember. Nincs mellébeszélés pedig nagyon jó story meg questek várhatók ahogy elolvastam a dolgokat. De nem szeretem a komolytalan harcrendszereket. -
Although #278 Azért az ötösöm lenne ilyen biztos. Nahát pont a TERA-t választották a combat systemre. Kb annyira komolytalan amennyire lehet, kb hasonló a skyriméhez inkább arcade mint rpg. Ennél még a wow-os is jobb lenne. Pedig már kezdtem reménykedni...Persze elhiszem van aki örül ennek.
http://acolytesguild.wordpress.com/2012/10/22/elder-scrolls-online-preview/# -
Although #277 Na még egyszer http://elderscrollsonline.com/en/news/post/2012/10/18/reading-the-future-of-the-past-in-the-elder-scrolls -
Elnézést, ha most hülyeséget kérdezek. De te végülis akkor kipróbálhattad O.o? A cikk 1-2 mondatából ez jött le. -
Although #275 Már írtam korábban nekem az nem lore amit a GW2 add.:) Persze olvastam mi minden új dolog van benne, és még taglaltam is hogy biza érdekes egy valami lesz, de ettől még nem fog érdekelni. -
hoppáhoppá kezd érdekessé válni , lehet mégsem kéne ezt temetnem :) eddig jó , grafika is patent. -
Hazudnék ha azt mondanám, hogy az új infók nem csigáztak fel :). Szokás szerint a 2 dolog ami leginkább érdekel, az a FPS view és a harcrendszer. Eddig úgy tűnik jó irányba haladnak.
FPS view: Ha minden igaz, akkor van benne. Csak még a kezed/fegyvered nem látszik. De pletykák szerint dolgoznak rajta. Szóval talán kiadásra elkészül?
Harcrendszer: Na ennek nagyon örülök! Célkereszt és jobb + bal egérgomb, ez így van rendjén :)! Bár állítólag még nem tökéletes, mivel ha nem célzol be egy ellenfelet, akkor nem üt a karaktered. De azt mondják a végleges verzióban már üthetsz target nélkül is, illetve misselhetsz! -
Hozzateszem, hogy a TESO kapcsan mar a GW2 premier es betak elott is nyilatkoztak, hogy nincs tobbe a wowban megszokott "enyem a monszta, enyem a loot" rendszer, hanem aki akar csak egyet is beleutott valamibe, azert mar jutalom jar. Lehet, hogy a GW2 fejlesztesi naploja inspiralta ezt az otletet, de az is lehet, hogy szimplan csak ok is rajottek, hogy a WoW fele standard ezen a teren mar osdi.
Hozzateszem, a WoW uj kiegjeben, a panda teruleteken is nagyon sok kvesztnel elofordul mar ez, ok is latjak, hogy ez a jovo, nem a sorbanallas a respawn pontnal. -
Megint fogalmad sincs mirol beszelsz... -
" Like Guild Wars 2, ESO has what I like to call an “Open Group” system. If you see someone in need of help, you can help them. You’ll both get credit, experience, and loot. Mission objectives are more often shared just by being in an area when something’s happening, as opposed to having to “line up” to get yours."
Ezt viszont jó látni, hogy kezdik most már GW2ből átvenni a jó dolgokat a jövőben megjelenő MMOk. -
oO -
Although #268 Nem tűnik rossznak az eddigiek alapján lehet leüti ezt az idióta GW2-t :)Bár előre erre nem fogadtam volna. -
Kis elmenybeszamolo a pre alpha verzio tesztjenek 4 orajarol.
TESO pre alpha verzio teszt -
Tomyh #266 Jól fog jönni Alt.karakternek,hogy zone lock.Már megéri az árát ha B2P lesz:) -
"a mestersegesen felhuzott hatarvonalakat nem szeretem." én se csípem az ilyesmit . ;)