24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Matt Firor (a fejlesztes vezetoje) fele videointerju rovid osszefoglaloja

Nagyon jol hangzik minden, amit eddig nyilatkoznak a jatekrol, de remeljuk mindez meg is lesz valositva, Mert ha kapunk egy TES fele kalandozos szabad vilagot, es egy DAoC fele PVP-t, akkor ez tenyleg utni fog. Meglatjuk mi lesz, en bizok a csapatban :)
  • Although
    Ízlések pofonok nekem pl semmi kedvem egy "koreai" kinézetű GW2-vel játszani.ráadásul a harc az annyira bárgyú :)
    Elsőre kicsit érdekesek a képek meg az infok. De úgy tűnik nem akarnak abba a hibába beleesni hogy olyan mmo-t csinálnak ami csak "néhány gépen" fut el. Így az első infok alapján lehet jó lesz lehet nem ez még kevés hozzá. Egyébként meg már a Skyrimnek se sok köze van a TES első részéhez. Sokat igazodott a mai igényekhez ha finoman akarok fogalmazni. Ráadásul ha játszottál már mmoval tudod hogy jelentős részük nem játszik solo gameel. Mert pont az a lényeg hogy ne egyedül legyen. Tehát a Zenimaxnak meg kell találni azt az utat ahol az mmo játékosok, akiknek egy részének fingja sincs a TES világáról, részére is működhet és nyilván lesznek olyan TES rajongók akik meg mmoval amúgy se akarnak játszani. Bármenyire is nagy bevétel volt a Skyrim, ráadásul ez pont azért lett ekkora bevételt és lett ilyen mert már nem azok részére készült elsősorban akik eddig rajongók voltak, de így se összevethető az mmo piacon jelenlévő 20 millió vagy több játékos piacával. Az meg már a Skyrimnál is látható volt hogy a Bethesda már nem az a cég aki az Obliviont kiadta bugosan de több mint 300 dungeonnal. Ma már úgy látom olyan profi cég aki tudja hogy a játékosok elsősorban a bugra és a hibákra ugornak, fellépet az EA szintjére tetszik nem tetszik, de nem lehet mondani hogy rossz játékokat csinál. És itt nem fog csak a tes játékosokra építeni ez teljesen elfogadható mert a bevételhez az mmo piacon kell megéljen. Akiknek lehet hogy csak egy része ismeri a TES-t.
  • PiszkosFred
    Direkt hangsulyoztak, hogy azokat a jellemzoket, amelyektol TES jatek a TES jatek, azt probaljak atultetni. Persze, lesznek olyanok, amelyek nem lehetsegesek, ez biztos, de varjuk meg, hogy mi is a pontos feature lista, mert eddig csak a mai GI cikket ismerjuk, meg 18 szkennelt kepet.
  • Torzonborz
    "sok olyan dolog fog itt elveszni, ami a TES-játékokat naggyá tette. "

de az ellenkezője is nyugodtan kijelenthető miszerint sok olyan fícsőr kerülhet bele ami a TES sorozatból mindenféle ok miatt kimaradt.
  • Pretorian
    A felháborodástól még mindig jó messze vagyok, én inkább azt próbálom kiemelni, hogy az mmo-játékokban jelen lévő műfaji kötöttségek, illetve az Elder Scrolls univerzum tartalmi gazdagsága miatt sok olyan dolog fog itt elveszni, ami a TES-játékokat naggyá tette. Ehhez pedig kb. semmit nem kell látnom a játékból, elég tudnom hogy ez egy TES mmo lesz. A TES-t szándékosan emeltem ki, mert nyilván nem minden mmo-ról vagyok ilyen véleménnyel. És ha elolvasod a saját, #149-es hozzászólásodat, akkor már nem is olyan érthetetlen, amiről beszélek. A TES-játékok mindegyikének megvannak azok a karakterisztikái, amelyeket te is leírtál. Persze hogy az offline játékokhoz fogják sokan hasonlítani ezt a programot.
    Végülis The Elder Scrolls névvel akarják majd eladni nekünk, nem?
    És igen, készül már a The Elder Scrolls: Makkoshotyka ami 2017-ben fog megjelenni XBOX 720-ra, és nem hiszem hogy bármilyen problémám lesz vele.
    Miért? Mert meglesznek a TES-játékokra jellemző karakterisztikák, ahogy eddig is.
    De itt most másról van szó.

Nyomja őket a piac, félelem attól hogy nem jut szelet az mmo-tortából. És ha már itt van a sikeres TES-franchise, Morrowind is és Oblivion is siker lett, akkor próbálkozzunk be. Kell a zsuga a kiadónak hidd el.

Nemtom miről beszélsz.
  • Torzonborz
    ha 5 éve kezdték el fejleszteni akkor szerinted milyen kényszer szülte ? :D
  • Tomy Lee
    Sehol nem volt híre annak mikor elkezdték fejleszteni ezt a játékot,hogy melyik mmo-t mikor adják ki,mik lesznek,mi lesz belőlük.
    Én még azt mondom,hogy teljesen jó időben fog megjelenni TES Online,számíthatnak a sikerre.
  • Jacek
    Az egész gondolatmenetben ott a hiba! hogy nem azért buktak el ezek az MMO-k amit te leírtál... hanem mert nem volt end-game content! magyarul fölszintezték magukat az emberek 2-3 hét alatt és álltak mint fasz a lakodalomban hogy na most mit:DD

Ezt a Bioware-nak sikerül megfejelnie egy olyan enginnel ami alkalmatlan a PVP-re.. most akkor mért is csodálkozunk hogy bukta lett mind?
    Nem kell csodálkozni ha valaki szart csinál akkor az bukni fog..
    5 éve kalapálják meglátjuk.
  • PiszkosFred
    Ahogy a mondas tartja, igazan magasrol lehet a legnagyobbat esni. A TES szeria minden tagja magasan megelozte a korat, es korszakalkoto volt, mind grafika, mint jatekstilus tekinteteben az rpgk kozott. A jatekosok ohatatlanul is ehhez fogjak az mmo-t hasonlitani. Pont ezert akarjak legalabb a szabadsagot, a szabad, kotottseg nelkuli kalandozast megtartani. Hogy sikerul el, kiderul.

Nincs aggro, nem lesznek classok, skill alapu fejlodesrendszer lesz, minimalis instanceolt terulettel, millio rommal, dungeonnal, kriptaval, es a vegen egy totalis haboruval 3 frakcio kozott. Grafika - mivel mmo lesz - nem lesz Skyrim szintu, de ha a jatek elmenyt nem cseszik el, akkor a grafika lesz a legkisebb dolog. A designerek nem ujak a TES vilagaban, hanem a jatekot eddig is keszito csapat Bethesdas fiuk, akikhez felvettek 200-220 olyan embert, aki ert az mmo technikai oldalahoz (motor, netkod, stb). Ennek ellenere, el lehet kemenyen cseszni a dolgot, de bizzunk mar egy picit valamiben, ne rohanjunk mar egybol eret vagni, jo szokasunkhoz hiven :D

• PiszkosFred
    Nem fogok belemenni szajkarateba, a kommented alapjan ezt szurtem le. Csodalkoztam is, mert ismeros volt a nikked, es nem az ignore listarol. De akkor meg plane nem ertem a felhaborodast, hiszen nem megy a single jatek karara, ugyanugy folyik a Dawnguard fejlesztese, ugyanugy jonnek a kiegek es majd a TES VI.

A GW2 kapcsan pedig olyan szovegkornyezetet rittyentettel kore, hogy ez jott le. Abban egyetertunk, hogy kivalo lesz a GW2 (amit eddig tapasztaltam belole, mindenkeppen), de ettol fuggetlenul miert kell midnen mast lehuzni, ami nem GW2 klon, mert hogy az verprofi (ami pesze meg sem jelent meg)

Na mindegy, viszlat a TES jatekok topikjaban, itt valoszinuleg nem nagyon lesz jelenesed, ezt tiszteletben tartjuk.
  • Pluskast
    Ez tény és való, de majd a piac (a játékosok) eldönti, hogy van e keresnivalója az mmo-k között vagy nem:)
  • Pretorian
    Jah, hát ez csak az én véleményem, nyilván nem láttam többet a játékból, mint bárki más :)
    Persze hogy van különbség mmo és mmo között, de én nem is erről beszéltem, hanem az üzleti modellről. Teljesen más játék a GW, az Age of Conan, a TOR...de attól még ugyanazon a piacon kell megmaradniuk.

Én meg azt nem értem, hogy miből raktad össze hogy le se szarom a TES-univerzumot?
    Ez a játék nem érdekel. Az offline TES crpg-k az örök kedvenceim közé tartoznak.

"csak a guildwars2 az, aminek van letjogosultsaga, masnak nincs"

- Ezt sem én mondtam.
    Azok a fránya szavak...
  • Pluskast
    Na igen. Nekem pl A guild wars 2-vel az a bajom, hogy - látva a játékról készült videókat - túlontúl hentelős az egész. Meg kissé furán néz ki egy - két karakter.
  • Pluskast
    Háááát. Azért a guild wars és az Edler scroll világa között elég nagy a különbség. Már csak játékstílusát tekintve is. Valóban magában hordozhatja a veszélyt, hogy elcseszik a készítők - lásd Star Wars Old Republik és KOTOR - de azért ne törjünk pálcát felette úgy, hogy még sem játék közbeni videót nem láttunk, sem zárt béta tesztben nem vett részt senki sem.
  • PiszkosFred
    Hulyere keresik magukat a TES jatekokkal, csak a Skyrim annyit fialt, hogy barmit megtehetnek es megvehetnek (lasd a felvasarolt cegeket, es lincenszeket), miert ne probaljak ki magukat az mmo-kban is? Nem kenyszeriti oket senki, nem surgeti oket senki, es mivel a Bethesda tovabbra is csinalja majd a TES single jatekokat, addig a testverceg miert ne probalkozhatna egy TES MMO-val?

Azt nem ertme, ha teged nem erdekel a jatek, nem is jatszanal vele akkor sem, ha hozzaddobnak, akkor mi kesztetett arra teged, hogy zero tudassal mar most eltemesd a projektet, mondvan, csak a guildwars2 az, aminek van letjogosultsaga, masnak nincs. Miert faj az neked, ha egy altalad le se sz*rt univerzum is kap egy mmo, hogy a TES fanok kozul aki akar, jatsszon mmo-val is?

Nem a te penzed, a te adodat masok lopjak es csaljak el, nem a Zenimax/Bethesda, haborogj miattuk, ne a TESO miatt :)
  • Pretorian
    Ha már ezt így beírtad ide akkor azt is leírhatnád hogy miknek is, amúgy nem tudom mik azok a pontok.
  • Nephin
    Hűha, néhány pontnak utánanézhetnél. :D
  • Pretorian
    Szerintem ennek a proginak csak a Guild Wars-féle üzleti modellel lehet némi esélye a hosszú távú sikerre, és még akkor sem sok.
    Az Elder Scrolls-nál nagyobb frencsájzok is rendre elbuktak a WoW-féle üzleti modellt követve, gondoljunk csak az Age of Conan-re, Warhammer Online-ra vagy a nemrég megjelent The Old Republic-ra, ami szintén ki fog múlni lassan, de biztosan.
    Amúgy engem nem izgat ez a játék, szerintem akkor sem játszanék vele ha ingyenes lenne. Ilyesmire ott lesz a Guild Wars 2, ami nem egy kényszer szülte mmo lesz ami az offline játék sikeréből táplálkozva próbál az online piacra betámadni, hanem egy vérprofin összerakott dedikált mmo játék havidíj nélkül. Mi olyat tudna ez a játék nyújtani, amit ne kaptunk volna már meg korábbi mmo játékokban?
    Akit meg a TES univerzum érdekel, az jobban jár ha végigjátssza legutolsó 3 TES-játékot, ne adj isten az összeset.
  • PiszkosFred
    Nincs informacio egyelore az uzleti modelrol, de van ra esely.

Hardwired osszefoglaloja az elmult heten mar megismert infokrol
  • Palinko
    fizetős lesz?
  • PiszkosFred
    video interju

20 perces, csak interju elso ranezesre, sajnos hataridos melo miatt csak otthon lesz idom vegignezni. Akinek van ideje ra, osszefoglalhatna addig is, hatha elhangzik valami okossag.
  • Nephin
    Én is. :)
  • Jacek
    Jól van jól van:) gondoljátok nekem nem kell a manna?:))
  • Tomy Lee
    Bezony.Kell valami kis ingame anyag nékünk:p
  • Torzonborz
    Ha valóban jövőre jelenik meg akkor biza hamarabb kapunk jóságokat.
  • PiszkosFred
    Az oke, de az E3 elott, ezen a heten meg erkezik uj anyag, a GI cikk highres kepen kivul egy videointerju, benne par pillanatnyi ingame resszel, arra vagyok kivancsi.
  • Jacek
    Még minima 1 év:)
  • PiszkosFred
    Pfff. Mar megorultem, hogy valami uj - mert hihetetlen, hogy ma meg semmi uj anyag nem szivargott ki -, csak az unalom ismetelt GI cikk szkennelt kepei. :)
  • Hotomi
    Pár kép a játékból. Elnézést ha volt már.
  • PiszkosFred
    Inkabb testvernek neveznem oket, akiknek kozos az anyjuk, de mivel a testverek egymason viselik a csalad jegyeit, a bugos premierektol mindenki tart, aki ismeri a TES jatekokat. De koszi az korrekciot, jogos volt.
  • morzsi555
    A ZeniMax Online Studios készíti, nem a Bethesda. Két különböző cég.
  • Jacek
    Az eleve bizalomgerjesztő hogy bevállalták a 3 frakciót!!!
  • PiszkosFred
    Olvasva az eddigi hireket es leak infokat, a tervek jok. De majd a jovo heten lesz kezzel foghato cucc is, addig minden csak talalgatas. Bizom a sracokban, nincs aki surgesse oket, penz van dogivel, 5 eve fejlesztik "titokban", akkor jon ki, amikor akarjak. Bar az is igaz, hogy a Bethesda hires a bugos premierekrol, de legalabb a Skyrimet is rendberaktak aranylag hamar, szinte gyorsabban mint a community a modokkal :)

Akinek nem jon be az TES:O, az meg par ev mulva megkapja TES VI-t, es addig meg multizik mas jatekkal.
  • Tomy Lee
    Fantasy,TES,MMO.Nagyon el kell rontsák ahoz,hogy ne játszak vele:)
  • Tomy Lee
    +1
  • Nephin
    A világot imádom, az MMOkat is, csak csinálják meg jól :)
  • Tababo
    full rift (ami nem baj) és nem is tagadja a zeni
  • Piszkos  Fred
    A képek nekem nem adják a hangulatot.
  • Tababo
    azért kicsit félek hogy ez alatt is a hero engine fog muzsikálni.
    a 3 frakciós megoldás viszont nagyon tetszik. itt is egy területen (Cyrodiil)lesz majd pvp hent.
  • Jacek
    Jó jó de arra gondoltál:) de én nem bánom ha valami jó azt átveszi bárki..
    Igen, olvasnék részletesen a rendszerről a játékban, arra lennék kíváncsi hogy mikor jönnek rá a cégek(ezek valszeg tudják) inkább a kiadok hogyha nyomják ezt a klisé/wow klón cuccosokat az megy a levesbe 2 hónap után.,...