Wargame series (Red Dragon)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a katasztrofális játékosok száma a baj, hanem hogy a közösség baszik kiegyenelíteni a viszont. Kát egy-két magas winrate-t és mindeki oda megy. Ennél még ténylag az is jobb lenne, ha a stat rejtve lenne, akkor legalább félrandom lenne...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 22:24:18
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 20:24:38
Két ilyen tank egyébkén jó kezekben tényleg nagyon durva. Volt egy 10 v 10, ahol mindig túléltek valahogy. Megfogták az egész csapatot. Amint végre sikerült kinyírni őket átléptünk az ellenen, de nagyon gyorsan.
Még a végén visszateszem a RD-t. Én soha nem voltam annyira merész, hogy két tankot vegyek, mert soha nem bíztam a többiek supportjában...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 20:01:01
Eurocorps deckkel játszottam.
22 és 23 font AV ellen a vörösök gyak. semmivel sem bírnak. A legerősebb szovjet ATGM 23 AP-vel bír. A legerősebb kínai asszem 24-gyel, de Red Dragon vagy kínai deck nem túl gyakori, a redfor játékosok kb. 50-60%-a szovjet deckkel játszik. Ez 0-1 AP vs AV difi a legjobb kék tankok ellen. Nem sok sőt, szinte semmi...
Ezzel szemben a 40CP-s pre '85 (B cat!) kanadai dzsippen is elérhető és 25 AP-s TOW2, 70-es alap ACC-kal, iszonyatos mennyiségben per/card és két card jöhet belőle. Ezért van az, hogy a B cat NATO mech deck néha még A kat játékban is kompetitív. Asszem erről írtam. 0 A cat hk-t kap, viszont a legjobb B kat hk-k közül kettő is elérhető, a Chally 1 és a M1A1. Egyik erős páncélzatú a másik nagy tűzerejű. Ezekkel együtt egy 4 XP-s TOW2 platfrom emberiség elleni bűntett. 85% ACC van 2600 méter táján normál méretű célpont ellen. Még A categóriában is durva, nemhogy B-ben.
T-72 BU-nak van 22 front AV, minden más szovjet hk legfeljebb 20-as frontpáncéllal bír. HEAT lőszer esetén 3 AP difinél 2,5 pont a sebzés 5AP difinél meg 3,5. Ha kicsit is sérült volt T-80U vagy UM vagy min. krit sebzés van, akkor 3 találattól kampec 20-as páncélnál, de négytől mindenképpen meghal bármi. BÁRMI. Ha a hk el van nyomva és nem mozog, akkor 4 dzsip talán össze is hozza némi vesztességgel, de egyedü soha. A közeledő tank szétkapja pillanatok alatt őket. Viszont pont ezért jó a Chally 2. Viszonylag jól bírja a találatot, az ellen vérszemet kapva ráront. Aztán hirtelen jön a 4 db TOW2. Gyakorlatilag szinte 0 esély van, hogy ne okozannak nagyon komoly kárt.
Az M1IP az ALB egyik legerősebb tankja volt, ennek megfelelően ott nem volt olcsó. Ott csak T-80U-nak és Leo2A4-nek volt jobb AV-je és a 15-ös AP a tömeges szovjet hk-k ellen elég volt és ALB-s szinten a base ACC (8/40%) a többi hk felett volt. Itt az egyik legszutyokabb A cat játékban. A 15 AP és 2100 méter szarra sem jó mikor minden szaros harkocsi vörös oldalon 2275 méter lőváttval és 18 AP-val bír a kategóriában...Hiába kicsit pontosabb, ez kevés. Ezen felül nem autoloaderes, míg a T-72 széria igen. Az Konkurs-M kivasalja a 17 AV-t is 23 AP-val és szinte minden szovjet harkocsin ott a 21-22 AP-s ATGM... Az T-72B1 is csak ágyúval +5CP-ért hülyére pofozza. Lásd a lenti tesztet nem rég. Ha nincs mázli és meghibásodás, akkor az M1IP csak akkor győzhet, ha az M1IP felhasználó síkhülye és nem tud tolatva hátrálni...
A Leo2A1 alatt A cat játékban minden felejtős részemről. Próbáltam és AMX-től kezdve mindent, nem megy. (Svéd deckbe elfér Leo2 mellé más is, de ott azért, mert nincs más..) Annak van legalább tűzereje, de páncélvédettsége nem túl komoly A cat szinten. (Még per 85 játékban sem, mert T-72B is ilyen és 22 AP ATGM van...) Chally 1 teljesen alkalmatlan támadásra TOW2 platfrom kísérete nélkül 17AP semmire sem elég hiába a 19 front AV. Jó ATGM killer és közepes hk ellen jó, mert azoknak legfeljebb 15 AV-je van. A T-72B ellen még elmegy (nálam itt ér véget a közepes kategória), de a hasonló árkategóriás, de csak picit drágább szovjet tankok hülyére pofozzák ezt is az ágyú + ATGM váltással. Azoknak is kb. ilyen ágyúja és 17-es páncéljuk van. (T-80BV, T-72 Obr. stb)
Cat A játékban 90-95 CP alatt nyugati harkocsi felejtős kivéve a K1 az az első, ami képes szembeszállni a T-72B/B1 és társai ellen, de csak eze ellen és páncélozatlan ATGM ellen. A jó harckocsi kb. az Leo2A4, M1A1(HA) táján kezdődik nálam. Az M1A1 gyenge erős tüzérségi support nélkül, mert a 17AV miatt még a tömegesen bevetett T-72B veszélyes rá a 22 AP ATGM miatt. Hiába van 19 AP vs 15 AV az első hullámban betaláló ATGM végzetes lehet. Max. lőtvánál meg 18 AP vs 17 AV van, ahol az ATGM előnyével már a T-72B nyeregben lehet.
A legtöbb játékos ahogy írtam alábecsüli az ATGM + ágyú modellezési hiba miatti totál OP szovjet tankokat. T-62MV-1 tankok azonos számban lényegében minimális kárral nyomtak le veszteség nélkül 3 v 3-ban 10 CP-vel drágább Leo Mexas-t. Jött a Mexas csoport. Nyomtam egy stop-ot, ment az első hullám ATGM. Mind talált. Váltás ágyúra, megint szép aratás. Megint ATGM és kb. vége is volt a dalnak. Vicc... És úgy, hogy a Mexas asszem protó a T-62MV-1 meg igaz, hogy cat A, de nem proto...
Soha nem értettem a sok vinnyogót, hogy mennyire táp a Leo1-ből a legjobb. Hiába van viszonylag jó AP és pontos löveg olyan papír "páncélja" van, hogy a 22AP-s ATGM a T-72B-n darabokra szedi. Drágább? Igen? Sokkal költséghatékonyabb? Rohatul. Ha van elég hely, még a 65 CP-es T-62MV-1 is jobb, mint a szutyok Leo1 vonal. A sok noobnak nem esik le, hogy csak váltogatni kell az ágyú és ATGM között. Olyan tűzgyorsaság érhető el, hogy beszarsz... Armored deckben a T-62MV-1 spam top tier harkocsikat elkerget nyílt terepen. 2800 m ATGM elég ütős. Még a top tier hk sem tudja ellég gyorsan ölni. Ha betalán akár csak 2x3 sorozatból a 2/3-a (erre minden esély megvan), az 4 pont sebzés kritkus nélkül és akkor csak 3 db volt, ami 195 CP. Ha 4 db? Akkor mázlis esetben még visszavonulni sem tud, ha erőlteti támadást.
Igen, 4 db ilyen = 260 CP vs Leo2A5 = 170 CP csak éppen, ha egy elvész, akkor hívsz be még egy tucatot... A Leo2A5 meg hamar elfogy és csak egy ágyúcső. Ez meg négy cső, tehát más ellen sokkal nagyobb tűzerő.
Nálam no.1. A tank legyen erősen páncélozott és gyors kék oldalon. Miért? Mert, ha rosszul mérem fel a helyzetet, akkor legalább élje túl, vonunjon vissza és lehessen kijavítani. Destr. és total dest-ben így lehet győzni. LOG elfogy, de CP téren nyersz. Megéri időlegesen akár zónát is feladni, ha túl sokba kerülne megtartani. Inkább gyűjtök erőt és legágozolm 5 perccel később a gyenge szektort. Vörös oldalon meg ATGM nélküli hk-t venni értelmetlen. Minimális többletpontért hk ellen duple RoF és akkora HEAT AP értéke van, hogy 85 CP alatt minden kék harkocsit zárójelbe tesznek tömegesen max. lőtvánál, de sokszor még kisebbnél is.
Tehát amolyan sok kicsi sokra megy alapon. De ez nálam mindig a tereptől függ. Ezt a csapatot az Asgard szélén szoktam alkalmazni.
Mennyire érdemes amúgy mindenből a legjobbat használni?
FOB nem kell. Kérd el mástól vagy a saját egységek is elegek lesznek. Egy normális nem balfasz csapatnak elég 3-4 FOB egy hosszabb low cost játékra is. Soha nem rakok le low cost-ban FOB-ot. (A 10 v 10 Strait csak félig low cost, viszonylag lassú CP generálás van, de sok ponttal kezdesz.)
1x Leo2A5 / M1A2 Ez a kemény mag, ezt kell supportálni. Nem éri meg olcsóbb M1 vagy Leclerc tankkal jönni, az a +2 front AV nagyon sokat számít, hiába a Leclerc nagyon magas RoF-ja.
2x francia shock recon gyalogos / ranger. Ezek az APC/IFV és kisebb tankokkal is boldogulnak és nem halnak meg azonnal egy legyintéstől, mert shock + 10 fő. Kellő arty supporttal még Specznazt is túlélnek vagy akár le is tolnak. Persze nem ez funkció. A lényeg az ő túlélésük lehetőleg.
(1x sniper recon opciósan euro decckel)
2x shock vagy elite gyalogos. Jenki armored deck itt vérzik el, mert nincs US marines és Delta sem... (Sima US deckkel már nem játszok, erőtlen szar.) Eurocoprs armoredben a '90-es shock gyalogos, elég jó gyalogos ellen és 24 AP-s RPG fegyver elég sok minden ellen jó és nem drága, van olcsó és kétéltű járműve is. Nem armored deckben van Commando marine (15 fős elite, atomdurva) vagy német Fallschirmjager. '90. A játék egyik legdurvább gyalogos egysége.
Emellé még elfér légvédelem és tüzérség. Ez Eurocoprs armored esetén Mistral és/vagy Roland 2, sima Euro deckben meg Crotale. 1-2 attól függően, hogy más mennyi légvédelmet hoz. Jenki deck esetén Patriot érdemes lehet, mert stunolja az AGM gépeket, más esetben PIP Hawk III és Stinger C.
Tüzérség sima euro deckben szinte csakis Cesar. Összespórolom rá, kerül amibe kerül. Mortar reakció idő és pontosság 155 mm tűzerővel. Verhetetlen. A drágább francia mortarból kettő jöhetne, de összességében 1 db Cesar erősebb. Armored deckben meg német 120 mm mortar.
Ha jól megy a játék és sok pénz marad akkor Leo2A5 mellé lehet venni olcsóbb hk-t. A lényeg a "plusz ágyúcső" és jó páncélvédelem. Francia harkocsik kiesnek... Marad Leo2A4 Euro deckben - a toper tier hk-kat leszámítva minden ellen jó és kellően erős a páncélja ennek is, még a Konkurs-M 23 AP-ja sem hatja meg - jenkiknél már több opció is van. M1IP kellően védett és T-72B/B1-ig jó bármi ellen. A durva ATGM sem csapja le gyorsan. Jenki armored decben az MBT-70 szegény ember BMPT-je. Picit menjen előtte gyalogos, ha elsőre lőtt, akkor után stunlock van az ágyú és gépágyú miatt. A top tier hk mellett, ha nem ezt célozzák meg, akkor ez lehet a mérleg nyelve, mert HEAT lőszer és AGM kiszot távolságtól függetlenül +1 sebzést. Itt is lehet váltogatni a kettő között. Eszméletlen tűzgyorsasága van. A top tier tank és gyors +2 sebzés döntő lehet egy szembejövő top tier tank ellen.
Low cost /tactical játékban szeritnem semmi értelme a sok és olcsó egységnek. Azonnal meghalnak minden szartól és semmi eredményt nem érnek el. Csak tudni kell hátrálva irtani őket. Az erős tankokat kell supportálni. Lehet, hogy megal a gyalogos, de a tank közben arat. Támadáskor a 2x recon shock inf megy elöl Ha arra tüzelnek, akkor a mögötte levő tank egyből visszalő. Low costban nagyon ritkán van olyan tűzerő, hogy 20 shock gyalogos azonnal megfeküdjön... Ha igen, akkor az egész támadás elve kudarc...
Ha az ellen nem túl jó mikrózó, akkor a top tier tank az elöl levő gyalogosra lő, tehát a te top tier tankod lő először az ellenfélre. Ezt a taktikát bárhol érdemes eljátszani. Küldj előre valami szart. Elvesztesz 5-15 pontot, de az első lövés a tied eztán. Armored deck esetén 90+ százalék találati arány van a Leo2A5/M1A2-nek. A nem specializált tankot ezzel már le is nyomtad, mert morál esik és mindig többet lősz. Még üldözni is lehet. Amint látod a top tier tankot, mortat és Ceasar eső rá. Sok sebzést nem okoz, de a stun miatt nem mozdul meg egy ideig. Ezalatt a tankod szépen ki is nyírja... Ha ez megvolt, akkor ne kockáztass, visszavonulás. A begőzől ellen meg sokszor küldi az AGM gépet vagy így céltalan cluster vagy arty esőt.
Persze ez nem szent grál, de nem balfaszokkal együtt játszva volt, hogy egyes frontvonalakat egyedül számoltam fel így... A legszebb az volt, amkor két top tier tank és csoport dolgozott együtt. Úthenger jellege volt. Az öngyilkos MiG-27 és Szu-27M ellen a legolcsóbb hátul körőző vadász is jó védelem, mert látod, hogy jön. A legtöbb pályán van idő fedezékbe bújni ezek elől.
Ezt a replay-t csekkold.
Ez a kill listem ebben a játékban...
Ez kb. két hete volt.
Mindkét T-72BU meghalt - az egyik a balfasz unit MI miatt, ami elforgatta akaratom ellenére a hk. testet és mákos AGM találat nyírta ki - de tették a dolgukat. Tor kill list mutatja, hogy mivel próbálták megölni őket. A Tor folyamatosan mozogtt a rá vadászó arty miatt, de túlélte a játékot. Nem párban, szólóban érte el ezt.
Igazából low cost játék az, ahol a minor nemzetek vagy a többi koalíció viszonylag életképes lehet kék oldalon.
Skandinávok.
A svéd Leo2 páncélzata gyenge 20-as, de a tűzereje azért kb. megvan. BKAN C support és gyalogsága meg légvédelem aztán van hozzá. Gyalogságuk nem semmi. 15 fős elite és shock gyalogos jó pct. fegyverrel. Még a regular inf. is Carl Gustavval rohangál... Légvédelem? SEAD immúnis Hawk, brutál erős AAA (OTOMATIC / svéd 40 mm-se cucc)
Angol/COMMWH.
Chally 2 szinte halhatatlan, szemből csak a legdrágább MiG-27 öli meg két találattal 30 AP-s Kh-29-cel. A 28 AP HEAT kritikus nélkül csak 3,5 HP-t vág. Van olcsó és jó CAP vadász (elite Tornado F2 magas TOT és csak 3000L fuel.), AS.90 tüzérség és SAS egyben harcol és MANPAD. Talán csak felderítő gyalogosa nincs shock/elite. Ha bátor vagy, akkor lehet kanadai ADATS. Sajnos a base ACC-ja vicc, de repcsi és heli ellen is fenyegetés és top tier tank mögött a 25AP elég, ha csak egyszer talál. Még a T-72BU-nak is 2,5HP-t vág oda. 20 AV ellen 3,5 és a közepes hk-k ellen meg 5-6HP-t. Csak tartsd a távolságot (ez low costban a legtöbb térképen nehéz...)
Blue Dragon.
K1A1 gyenge páncél, de van tűzerő, de hát ott van a japó tank. Ennek is csak 20-as AV-je van, de tűzerőben nincs hiány. Mondjuk a T-2BU ellen az 23 és 24 AP között hatalmas eltérés van, ezért favorizálom a Leo2A5-öt. K9 Thunder top tier arty és atombrutált 15 fős shock koreai gyalogos. K30 AAA és a japó 2450 méteres 70% base ACC MANPAD sem rossz. Normális vadászuk sajnos nincs. A cska AIM-120-szal repülő vadászok szerintem szarok. Közel kerülva minden más gép kétszer több rakétát indít és IR rakéták sokkal jobban fordulnak. Elsőre vonzó a sok AIM-120 platfrom, de nekem hatalmas csalódás volt néhány játék után. Két vadászra meg nincs pénzed és a 6xAIM-9M-es gép ECM-je szánalmas 20%.
Jenki
Vicc, hogy itt is jenki deck a legszarabb. CAP-elni a legroszabb, nincs normális vadász, még az F-16C fuel értéke is 4000L, az F-15C-nél meg 6000L mikor minden más ASF-é 3000L Rafale, Szu-27PU,. Hiába az M1A2 a legjobb tanki, nincs mivel supportálni. Retek gyalogság van és a Paladin jó, de nem Cesar szint, pontatlanabb asszem és lassabban lő. Sima US deckben az ATCAMs esetleg jó lehet, de én alig láttam használt. Egy low cost volt Floods pályán, ahol nagyon rámentem a recon-ra és tank volt másodlagos. Csak a felvillanó recon spot alapján megmondta, hogy a tank hova megy. 1-esével lőttam ATCAM-szal. Asszem 4 vagy 5 top tier tankot nyírtam ki vele.
Támadni meg úgy próbálgatok, hogy mortarral szórom az ellent, amíg össze nem jön egy támadásra alkalmas csapat (a fórumon írtak alapján), majd ha kész: smoke, és gyors rush, ami általában nem sikerül... 😄 Igen...ide kell türelem.
Jelenleg a Brit és Amerikai natúr deckkel tolom. Valahogy a specializált deck-ekkel nem vagyok jóban, mert mindig elvesz valahonnan egy egységet, ami nekem fontos.
A legkönnyebb játszani az armored deckkel vagy nem specializált, de arra épülővel. Az durva hk-t az öngyilkos AGM gépeket leszámítva semmi nem nyírja ki könnyen, csak ne hagyd, hogy oldalról támadható legyen. Azt támogatva kell dolgozni.
Teméredek olyan embert láttam, akik 300-500 játék után 20% vagy akörüli győzelmi aránnyal bírnak. Eléképesztő... Hogy ezek miért nem hagyták abba a játékot, azt nem értem...
Nem tudom, hogy a deck összerakás és lobby várakozás mennyi, de nekem ALB és RD együtt 1000 óra felett van. Szerintem soha nem játszottam egy játékkal ennyit, még a Civ egyetlen részével sem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 00:39:29
ALB-zni hajlandó vagyok, de ezzel a fostenger userbázissal bíró valamit én már félig eltemettem. Annak lenne még értelme, ha egymás ellen tolnák a hansoló képességű magyar játékosok.
Kérhetem és a többieket, hogy balanszoljuk ki a lobby-t basznak rá. Próbálom oktítani a noobokat, basznak rá...
Lényegében az egész az Eugen hiába. 3+ év nem volt elég egy machmaking rendszerre basszák meg. A következő szar játékukat meg dugják fel maguknak...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.26. 23:45:00
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.25. 13:16:50
Mostanában motorizált decket használok és nagyon meg vagyok elégedve velük. Nagyon gyorsak jóféle heli supporttal és néhány kis olcsó tankkal. A lényeg számomra úgyis a gyalogságon van és az nagyon tuti. A szovjet motorized annyira nem jött be de a Varsói szövetséges atombrutál, a kelet-német csak egy fokkal gyengébb.
Sajnos a jenki gépek balfasz 6000 L fuel értéke miatt ebben pocsékak. Köszi Eugen... Minden más gép kb. fele annyi üzemannyaggal bír, tehát fegyverhasználat nélkül kb. kétszeres, de legalább 30-60%-kal jobb CAP képességük van...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.14. 11:22:57
A T-62MV-1 hordák olyan pusztítást csináltak, hogy az ellen csak pislogott. A többség egyszerűen nem tudja felmérni, hogy a 2800 m ATGM mit jelent. 2300 m táján a 3XP-vel 70% vagy felette van a számolt találati arány. 65 CP-ért 21AP HEAT. A 14-es páncélú Mexas vagy Chieftanok ellen 4.5 sebzés. Minimális kritikussal két találattal halál, de max 3. Még nagyobb csoportoknál is az van, hogy mire lőtávba érnek már egy hallott és mikor ez megtörténtik, a T-62MV-1 is lő egyszer ágyval még az ATGM-en felül. Aztán az ágyú után megint szinte rögtön ATGM. A közepes harkocsik királya, csak a nagyon gyorsan mozgó és jól páncélozott M1IP és K1 veszélyes rá, mert jól állják a találatot és 15AP a 12AV ellen elég a jó tűzgyorsasággal. Még az ATGM platfromjaikat is szanaszéjjel szedték. Nem véletlenül szoktm armored deckbe max. XP-vel betenni. Top tie hk mögött bőven jók. Egyedüli hátrányuk, hogy picit lassúak és ATGM után az ágyú RoF-ja alacsony. Mondjuk a minimális páncéllal rendelkező 55-be kerülő iTOW platfromokhoz képest vicc az ára...
A COMW decknél meg az ellennél volt sok láma. Egy recon heli az egyik behozó zóna felett volt percekig és senki nem lőtte le. Az A-4 Kahu és AS-90 megtette hatását, vagy 3-4 Smerch és 2 Uragant öltek meg veszteség nélkül. A Chieftanok szépen teljesítettek, a Chimera viszont alig jutott szóhoz, csak a lövéseket állta. Iszonyatosan nagy hátrány az, hogy nincs tornya... Ebből látszi, hogy a stat önmagában nem minden... A gyalogságot nem tudtam kipróbálni és a TOW2 platfromokra sem volt szükség. Ettől függetlenül ígéretsnek tűnik.
A Eurot megnéztem. Screenshotot elfelejtettem csinálni. Háááááááááááááát.... A support része tényleg jó. Roland, Mistral, M270, MARS, Caesar, jó aknavetők, ezzel nincs hiba. A repcsik terén sincs megszorítás mehet a szokásos 1xRafi, 1xECR, és ezek után a három slot a Tornado IDS, SARH/F-4KWS vadász és még egy csapásmérő tetszőleges kombója. Az egyik legrugalmasabb AIR tab.
Az armored deckben 2xF-4KWS (alacsony XP), 2xMirage-2000C (elit) és 2xTornado IDS vagy vagy Mirage-2000C helyett néha a 8 bombás Mirage vagy Tornado IDS. A gyalogság esetleges gyors eltakarítása végett, a tankokra a szárazföldön szite semmi sem jelent veszélyt, viszont kell a CAP a tankok védelmére. A support decknél viszont tettem be Etendardod. Nyilvánvaló, hogy ilyen harkocsi nélküli decknél kell a páncélelhárítás. A két ECR is indokolt lehet, mert nagyon fontos ezek védelme, no meg a HOT II heliket is védeni kel. Sok vadásznak értelme nincs szerintem. Az arty-t nem bombázzák szét hátul, elöl meg olyan olcsó egységek vannak, amit nem érdemes komolyan védeni. Ez alapján 2xECR,1xRafi,3x Super Etendard és egy tetszőlges repcsinek látom értelmét.
A bibi a harkocsi rész. A legkomolyabb cucc a Kpz 70. 15AP és 12 frontpáncél 70-ért. Vicc. Ez a tank 60-at sem ér, nemhogy 70-et. Hiába van asszem autoloader és gépágyú, akkor sem. Talán még C kategóriában sem jó semmire. Gyakorlatilag nincs más ötletem, mint spammelni a 35 CP-s AMX-et. Miért? Mert HEAT és nem KE lőszerrel tüzel. Mindig okoz legalább egy sebzést és 40% base ACC 35-ért azért nem rossz. Ha az ellen jól el van nyomva, akkor nagy tömegben talál ledarálnak közepes hk-at, de 6-os páncéllal...? A legátlagosabb közepes hk-nak is legfeljebb két lövés szétszedni... Kicsit közelebbről meg egy... TOW2 patfrom asszem nincs, sajnos a Wiesel emlékeim szerint itt nem választható. Anélkül meg top tier tank ellen csak Etendard van, de abból is oldal találat vagy két találat kell. Hála istennek a 30AP és 70% base ACC nem rossz. Ha csak kettőt vennék belőle, akkor 100% közeli a találati arány, csak éppen tartalék nincs belőle, ha egy elveszik...
A gyalogság jó, van Legion és Mistral is.
Mondjuk én teszek majd be MANPAD meg SHORAD egységeket.
A kék oldalon eddig egyetlen olyan nemzetet vagy koalíciót ahol a support decknek van értelme, meglepő módon a Commonwealth*. Majdnem teljesen vállalható tankjaik és páncélosaik vannak (kicsit lassúak és a RoF baromi alacsony), de viva Chimera! 20-es páncél és 19 AP-es löveg 0/6/4/0/0 mennyiséggel? Ej..! Persze nincs tornya, ezért könnyebben kaphatják oldalba, de ez is valami... Viszont a Chieftain Mk.11 19-es AP-ja egyáltalán nem rossz (a 120 CP-es M1A1-nek van ilyen...) és az olcsó változata meg 4HE-val elég jó gyalogos support. Ami viszont szépséges, hogy TOW2 platfrom is van, igaz páncélozatlan dzsipen, de két card és van más ATGM is. Viszont sajnos nincs cluster arty és a légvédelem is elég szar... Az Ery-x es gyalogság spammelhető, csak valahogy közel kell vinni...
*Nagyon talán az Eurocorpsnak van még értelme, a Caesar, a francia aknavető és a MARS + M270 miatt, de még össze sem raktam, elsőre annyire siralmasnak tűnt az egész. Sajnos normális tankjuk nincs, a Kpz 70 drága és igazából annyira átlagos, hogy pont semmire se legyen jó. Se tűzerő, se páncélzat. ATGM platfrom sincs nagyon...
Ezekkel próbálkozom, németet még nem raktam össze.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.13. 10:43:38
Hiába a sok új jó feature az RD-ben (logisztikai lánc, kétéltű hadviselés, mozgás közbeni heli ATGM használat) vagy kevésbé jók (hajók, cluster arty), és a teljesen más HE és aim rendszer a tüzérségnek, alapvetően elbaszták azzal, hogy túl táp egységeket hoztak be és egy olyan fostaliga deck rendszer van az ALB-hez képest, hogy az ember sírvafakad. Emiatt van az, hogy az ALB-ben az tank, ami 45-50% base ACC-cal bír (9-10 ott) az atomtáp. Az RD-ben ami meg ezalatt van az szinte a fostaliga kategóira... A T-72B1 és B az ALB-ben 120 CP tája volt az RD-ben 85 és 95-be kerülnek úgy, hogy kaptak AP és base ACC buffot. Ennyire megborították az egyensúly az új feleslegesen túl tápos szupernehéz harckocsik. A repcsiknél és légvédelmi egységeknél dettó ugyanez van.
Szóval jó, ha mindkettő megvan. Az ALB rendszere annyiva jobb és gördülékenyebb és a deck rendszer is annyival jobb, hogy a B és C deckek is versenyképesek. RD-ben még B deckkel is művészet érdemlegeset felmutatni a legtöbb pályán... B és C kategóriás (pre 85 és pre 80) játékot szinte senki nem tol csak egy szűk kör, akiknek teli van faszuk az A kategóriás játék állatságaival. A másik új játékforma, hogy csak national és minor nemzetekkel játszanak, se jenki, se szovjetek. Ez sem tökéletes, de egy fokkal jobb.
Én melegen ajánlom az ALB beszerzését. A más balansz miatt kicsivel más stílust igényel, mint az RD, de szerintem fényévekkel jobb. A CBU-s gépek és a 105/122 arty használható, nincs kibaszott cluster arty és hiába rövidebb az összes arty aim ideje, itt artyspammel nem győzől, mert sokkal kisebb a HE sebzés hatása a HP-re, a morálra már annál inkább. Tehát a manőverező harcászaton van a hangsúly. A recon egységek is kicsit jobbak, az exceptionalos egységek tényleg irgalmatlan messzira látnak, stb.
Alig néhány balfasz OP egység van a játékban. A Speztnaz, nagyon kicsit a BMPT, nagyon kicsit a Roland Marder 2, és totálisan idióta az R-27R-rel repkedő C kategóriás MiG-21, mikor a szovjeteknek is csak A cat Szu-27-en van. (MiG-21-en soha nem volt ilyen.) Az idióták MiG-23 helyett ezt adták a cseheknek...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.09. 21:59:06
Amúgy olvastam (már több mint egy éves, de akkor is 😄) hogy lehet bannert készíteni. Jelentem: szívest, örömest.
A radaros AAA és csapatlégvédelem támadás esetén kicsivel a harkocsik mögött kell, hogy menjenek, máshogy nem megy.
Vagy van az az érzésem, hogy nem igazán látod át, hogy hogyan kell a hadjárat térképen az egységeket mozgatni, hogy a morale és az induló CP magas legyen. A zónák elfoglalását sem kell erőltetni, 1-2-őt magadévá teszel és hagyod, hogy az ellen szétcsapja rajtad a fejét. Nem vicc, volt olyan csata, hogy 1+ CP generálással az MI 8-10CP generálással szemben két Leclerccel szépen lassan, de egy egész hadsereget fekszámoltam mikor a szűk keresztmetszet az volt, hogy össze tudom -e spórolni a teherautóra a pénz, mert a legnagyob baj az volt, hogy állandóan kifogytak a lőszerből. A sima jétékkal szemben nagy előny, hogy ha kinyírod a légvédelmet és több csapsmérő géped van, akkor szabada vásár. Az egyik javítás alatt van, a másik meg az alakulat felett. Szépen lassan, de ledarálod az MI-t. Persze a gond ott van, ha nincs erre időd.
Teljesen máshogy kell az MI ellen tolni, mint MP-ben. Mikor végig toltam a hadjáratokat eltartott egy darabik míg visszaszoktam a MP játékhoz, ahol nincs időlassítás és más...
Kőhülye az MI miatt van csak esélyed a Kína + DPRK vs Szu-nál az ahol egy emberi játékos ellen esélyed sem lenne. A balfasz MI meg légvédelem nélkül rohamozik a legjobb harkocsikkal, amiket csak a HOT-os helikkel lehet kinyírni, mással nem...
A Japán hadjárat nagy és hosszú, de a csúcskat szovjet fegyverekkel séta a parkban megcsinálni
Az alap USA+RoK vs DPRK dettó. Semmi kihívás nincs benne.
A brit hadjáratban meg vadászgép spamat kell tolni, a rakétás Harrierek mindent kinyírnak vagy stunnolnak.
Az extra hadjáratot is letoltam asszem, az sem volt kihívás.
Mivel az idő korlátlanul lassítaható szétmikrózhatod az egységeket.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.07. 22:46:49
Számomra teljesen játszhatatlan. A gép mindig mindenhogy legyűr.
Lehet meg kéne próbáljak ALB-vel zúzni kicsit.
A nevetséges RD adatbázissal szemben a B cat. NATO légierő brutálisan erős még az A cat szovjettel szemben is. A Prowler volt, hogy egy rárepülésből három célt kapott ki és a Buk-M és Tunguska-M kivételével nem nagyon jelent rá semmi komoly veszélyt csak nagy tömegben. A Mirage helyett kirpóbáltam a F-16A-t 2xMk-84-gyel, de a Mirage jobb. A 8 bomba nagyobb területet fog és az átlapolás miatt a kisebb HE ellenére is használhatóbb. Ja és 4 db jön belőle 3XP-vel és 3 db kisebb XP-vel.
A Leo2 a legerősebb szovjet harkocsik ellen kevés tűzerőben, de a 15-ös frontpáncél elég durva ALB-ben, jól bírja a találatokat. A difi az az ALB-ben, hogy az iTOW is baromi pontos (60%) és itt még 22 AP-s volt. A kettő kombója eszméletlen. A 105 milis Abbot és a BKAN is félelmetesen gyorsan céloz, brutáljó elnyomás. A többit meg elvégzik ezek. Egyedül a T-80U az, ami még ezeknek is nagyon jól ellenáll, de a 3xA-10 megoldja a problémát aminek a Prowlerek elég jó SEAD fedezetet ad.
A svéd elitgyalogsának meg a Spetsnaz kivételével nemigen van ellenfele és a shock inf. sem gyenge.
Imádom ezt a decket. 😊