Wargame series (Red Dragon)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Hiába jó a gyalogság és a T-90 nincs normális tüzérség, csak aknavető és a légvédelem egy nagy 0. 4-es csoportban használva 3XP-s SA-3 semmit sem képes leszedni, csak nagyon véletlenül. Nem a top tier gépeket, a C kat Tornadokat sem.
Random játékosokkal a DPRK deck életképtelen. 😞
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egy koordinált ellen meg behív 4 vadászt és volt nincs légierőd...
Igen, ilyen helyzetben nekem is működna az ÉK deck. És próbáld meg 70%+ winrates csapat ellen. Ott helyben szétcincálnak.
1-2 óra és megyek WG-zni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.05. 14:20:28
Amúgy is, itt is érvényes a szabály ami az összes többi játéknál: a jó játékos bármivel jól tud játszani, mindegy mit adsz a kezébe, meg fogja találni és ki fogja tudni használni az előnyeit.
A DPRK deck jó lehet, ha van egy olyan játékos, aki mellette szovjet decket hoz. Akkor van SEAD támogatás és normális hk, de te meg spammelheted a gyalogságot és mellé az olcsó tankont. Önállóan semmire sem jó sajnos akárhogy nézem. 10 v 10-ben egy kooperáló játékossal NÉGY spammelőt vertünk le szinte veszteség nélkül..
Észak-Korea első és legnagyobb előnye az ugyan az, mint a hátránya. Az elmaradottsága ugyanis a játék a technikai hátteret bónusz százalékokkal jutalmazza. Ez Észak-Koreánál egészen pontosan 40% extra cuccot jelent, ami igen hasznos.
Most röviden bemutatnám a deckemet, de létezik természetesen sok-sok más összeállítás is, elvégre ez ennek a játéknak a szépsége, ezekre időnként lehet fel is hívom a figyelmet. Később lehet, leírok néhány taktikát is, amit mostanában tesztelgettem.
Magát a decket ezzel a kóddal lehet importálni, ha valaki saját szemével szemrevételezné inkább:
rPhQ5yFRymYL7swReU4wCpxFRzkLyL5jkzrlEuCZQ8Cfi+xZYhuWKJfmjjaRUREAiALqEu0z6Z9PcYskVmVzaBhhLcW9DiCWwA==
Logisztika:
Command egység:
Cho’nma-Ho CV(4db) (120pt)
Ez egy egyszerű olcsó tank, amit maga a Nagy Vezír hegesztett össze a sufniban. Sokat ne várjon tőle senki, de a pofonokat (tüzérség, kósza Carl Gustavok stb.), mint az alternatívák. ÉS csak 120 pont tehát kifejezetten olcsó. És ezért kapunk egy könnyű páncélzatú tankot egy elmegy ágyúval, ami jó esetben maximum túl közel ólálkodó felderítő gyalogosra lő rá. Na jó ez az ágyú egy sz@!, de legalább van KP VT-nk a tankon. Itt megjegyezném, hogy talán 1-2 tankot leszámítva a koreai barátainknak mindenen van KPVT ami nagyon hasznos tud lenni. Nem egyszer daráltam már le vele túl közel ólálkodó helikoptert illetve gyalogság és könnyebb járművek, nagy tömegben tankok ellen is hatásos.
FOB: (1db) (75pt)
Természetesen ez nem sima FOB. Ezt maga a Nagy Vezér látomásának megtestesülése…
Ellátmány:
Mi-4 (11db)(30pt)
Ne is firtassuk a témát az egyetlen jó dolog benne, hogy van nekünk ilyenünk méghozzá olcsón és nagy számban a bónuszoknak hála. Ezért a kis teljesítményt párokban való használattal próbálhatjuk kompenzálni.
ZIL-130 (14db)(15pt)
Ugyan az igaz erre, mint a helikopter társára.
Gyalogság
Na, itt aztán tökéletesen érvényesül a bőség zavara. Egyetlen hiányosság a konkurs hiánya, de azt ellensúlyozhatjuk 22db (!!) frissen 16AP-ra buffolt 20-ba kerülő fagottal. Most csak az általam használt egységeket mutatnám be azoknak is csak a 90’-es változatát. A bemutatottakon kívül van még lángszórós gyalog és valami hátrasiklás nélküli löveget használó izé, de azt nagyon nem ajánlanám. Ezen kívül van igla is, ami nálam hol bekerül, hol kikerül némi plusz gyalogos élőerőért, most éppen kikerült.
Az érdemes még tudni az északi gyalogságról, hogy kifejezetten erős. A 90’-es cuccaik már bőven megütik a mércét páncéltörő kapacitásban is ezen kívül hiába sokkos vagy elit a megkapott bónusz miatt még így is egész sok van belőlük.
Yuckjeondae 90’(11db)(30+10pt)
Elit nagy ütőerejű gyalogság. Én a magam részéről az ilyen gyalogságot magáért szeretem ezért BTR-60-ban szállítom, hogy a lehető legolcsóbb legyen, de a lehető legmobilisebb is. Egyenrangú ellenfele nyugati társainak, csak míg azokból 6-8 db addig belőlük 11db van.
Jeogockdae 90’ (17+11db) (31+25 illetve 30+20pt)
Két slotot használok belőlük. Az egyiket Mi-8-ban, hogy legyen valami gyors mobilis desszant némi tűztámogatással a másikat BTR-80A-ba. A gyalogos sokkos tehát kifejezetten hatékony a felszerelése is jó egyaránt tankok és gyalogság ellen. Ezt is igen nagy számban lehet bevetni még így erősebb szállítójárművekkel is 11-11 tehát összesen 22db-unk van belőlük.
Bochongsu (17db)(10+20pt)
Egyszerű sima és nagyon olcsó tömeggyalog regulár képzettséggel és az ennek megfelelő fegyverzettel, igazából maximum néhány ház őrzésére lehet felhasználni illetve élő pajzsnak a rendes gyalogság előtt. Nem is használnám, ha nem lenne egy olyan egyedi szállító járműve, mint a VTT-323 Hwasung-Chong.
Fagot (22db) (15+5/10pt)
Olcsó nagy tömegben rendelkezésre álló ATGM szerűség. Leginkább megfélemlítésre lehet használni. Ha az ember nem tudja, milyen rakéta jön felé, csak azt látja, hogy 8db rakéta akkor hajlamos a visszavonulásra. Amúgy erre a dologra bgabor911 hívta fel a figyelmet. Nálam különösebben nem működik, mert már egy rakéta mozgásából megállapítom meg abból milyen csíkot húz, hogy melyik rakéta is az.
Szállító járművek
Most a mi-8-asra nem térnék ki, mert mindenkinél van. A BTR-80A kicsit ritkább, de igazából egy gyors jármű, aminek van egy kifejezetten jó 30mm-es gépágyúja. A BTR-60 is gyors csak azon talán NSVT van csak. Az igazi gyöngyszem A Hwasung-Chong vagy mi. A KPVT miatt nem védtelen a közel jövő helik és szállítójárművek ellen, gyalogságot is egész jól viszi, de a lényeg rajta a föld-levegő rakéta. Maga típus amúgy az egyik legtöbbet macerált típus. Eredetileg strela 2 és sosung-po is volt rajta aztán kettéválasztották a két fegyverrel lett 2 db ilyen szállítójárművünk. Ezután a strela 2-őt 3 cserélték akkor igazán hatékony volt, most pedig a legutóbbi patchel ezt kicserélték valami 9M fene tudja mire, tulajdonképpen a sima BRDM-2 Strela rakétája 10%-al kevesebb ACC-al. Nem túl pontos, vagy nagy erejű, de ott van mindig a gyalogság közelében és elég sok is van, menet közben is lő. Maga a platform amúgy egész jó úszóképességekkel is rendelkezik.
Support:
Ez a rész nekem mindig is problémás volt. Én 3 slot légvédelmet és 2 slot tüzérséget használok. Nehéz-közepes rakétás és gépágyús légvédelmet valamint rakétás és hagyományos tüzérséget. A fő problámám pedig a BM-24 VTT-323 mortar és KOKSAN hármas okozza. Folyamatosan variálom épp mire van szükség, de mostanra nagyjából mindig BM-24 + mortar párost használom.
Ez É-Koreánál a következő jelenti:
BM24(6db) (50pt)
Napalm rakétás tüzérség, 2db 3-as csoportban szoktam használni vagy egyesével egy nagyobb terület befedéséhez. Nem olyan erős, mint a Buratino, de annál jóval nagyobb range van.
VTT-323 120mm(8db) (40pt)
Nincs sok minden egy sima 120mm-es mortar. Kb ugyan azokkal a statokkal mint az összes többi, csak itt sokkal több van belőlük.
PON’GAE2 (8db) (55pt)
Régen nagy előnye, volt a nagy robbanóereje, de mostanra a többit felhúzták mint 9-re ezt pedig levették 10-ről 9-re. Így maradt egy eléggé közepes nehézlégvédelmünk, csak 2db rakétával, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindenhova 1-2 Zil kíséri.
PON’GAE 3 (8db) (50pt)
Egy sima Strela-10M. Infrás és egész sok van belőle egész olcsón.
M1992 SPAAG (8db)(55pt)
Radaros SPAAG kifejezetten jó 2800-as rangel heli ellen. A pontossága pedig a tűzgyorsaság miatt kifejezetten jó. Van egy kisebb hatótávú, olcsóbb és radarnélküli változata is.
Tankok
Ez a rész kicsit necces. A fejlesztők igen nagy jóindulattal adtak T-90S harckocsit, amiről szerintem legfeljebb csak álmodhatnak a mai napig. De ezen túllendülve a többi cuccok csak támogatni tudja a T-90-ent illetve golyófogónak jók az áruk miatt.
T-90S (3db) (175pt)
Ugyan az a tank, mint az orosz T-72BU csak a SVIR rakéta maradt ki ezért 5 ponttal olcsóbb. Illetve az É-kor bónusz, miatt 3db is behozható belőle, ami azért nem rossz.
CH’ONMA-HO IV (2*14db)(65pt)
Először egy kis érdekesség. Amennyiben információim pontosak a tank neve pegazust jelent. Miért neveztek el egy ilyen mesebeli lényről egy tankot? Az ok nagyon egyszerű, hitük szerint Kim Ir Szen ilyenen lovagolta védte meg a kapitalista-imperialista gonosz amerikai katonáktól az országot.
Maga a tank az, ami egy másolt T-62-es. Nem túl pontos és nem is túl erős a páncélja sem túl jó, de legalább a mienk. A t-90 tűzfedezetére használható, önálló akcióra csak korlátozott mértékben lassúsága és a fenn említett hiányosságai miatt.
SINHUNG (22db) (25pt)
Nos, ez egy tankszerű izé. Különleges képessége a mozgás illetve úszás. Speciális esetekben akár még találat elérésére is képes lehet az ellenség 100m-es körében. Legalább sok van belőle nagyon olcsón. Van rajta Sosung-Po nevezető csodarakéta is. Ez annyiban jobb, mint a Malyutka(most hirtelen nem tudom, hogy kell írni), hogy nagyobb eséllyel megy az ellenséges célpont irányába, cserébe néha még a könnyű járművek leküzdésére sem elég 1 találat…
Miért van akkor bent? Mert olcsó, sok van belőle és úszik. Tehát ha kombináljuk ezt a gyalogsággal és egyéb úszó alkalmatosságainkkal remek kis tűztámogatást tud adni az épületekben megbúvó imperialisták ellen. Illetve nagyon jók előretolt egységként. Elvégre, ha beléjük áll egy milan, HOT vagy TOW nem igazán ejtünk értük könnyeket, ha cserébe a t-90-esünk komótosan agyonlövi a kellemetlenkedőket.
Recon
MD500 recon heli (6db) (65pt)
Sima egyszerű felderítő helikopter semmi különleges.
M1992 felderíti páncélkocsi (???) (8db) (45pt)
Very Good optika, konkors, gránátvető és tud úszni is. Mi kelhet még? Jah és csak neki van eme remek rakétából szóval megbecsülendő tákolmány.
Jeonchaldae (2*6db)( 25-15 és 25+10pt)
2 fős recon team. Remek rejtőzködő képességgel. Mi-4 és BTR60-as szállítójárművekkel használom. Ha ezek bebújnak valami bokorba, hát ember legyen a talpán, aki kiszúrja őket. Nem biztos, de talán ők az egyedüli női egységek.
Járművek
TO-55 és ZSU-57 a többit el is lehet felejteni. Nálam most ZSU-57-ből van két slot .
ZSu-57-2 (2*17)(20pt)
Nagyon megszerettem ezt a kis járgányt. Legalább 2-es csoportokban csatárláncot alkotva sikerrel lehet kipucolni egész erdőket. Ugyan ezzel a módszerrel elég kis ráfordítással párokba némi közöket hagyva igen nehezen „átsunyulható” az ellenséges gyalogság számára, nem egyszer 2 db ZSU-57-es sikerrel ölt meg egyszerre 2-3 elit gyalogot is, sérülés elszenvedése nélkül.
Helikopterek
Ez a legnagyobb gyengesége szerintem É-Koreai hadseregnek. Nincs semmilyen helikopterük, amik bevethetők erősebb tankok vagy más helikopterek ellen. Így tehát csak suppressre illetve pofonfogónak alkalmazhatók. No meg gyalogos hentelésre. Erre a célra viszont kifejezetten jófélék. Én csak a Mi-25-öst alkalmazom, de azon kívül vannak még más típusok is.
Mi-25 (8db) (60pt)
Régen viccesebb volt akkor csak 40-be került, emlékszem az első meccsemet É-Koreával menetem
4 vs 4 –be 6 random emberrel molnival egy csapatban és a végén ezeknek a cuccoknak a gyors beküldésével meglepetésszerűen kiütöttem 3 kommandot és így épphogy feltikkelt győzelemig a pont. Páncélozott járművek ellen csak korlátozottan alkalmazható egyedül a puha célpontok megsemmisítésére illetve páncélzata miatt nagyobb koalíciós helikoptersereg élén, mint indikátor illetve rakétafogó.
Repülők
Nos, némileg –hmmm- elaggott a légierő. De használható, ha ügyesen használjuk.
Míg-23ML(3db elit)(95pt)
Olcsó, elit, és van. Párban van esélye 50%-os veszteséggel kalkulálva a modernebb típusok ellen is. Helikopterek ellen gyenge az R-60M így azok ellen nem javaslom, hogy beküldjétek. ÉS mindig legalább 2 de inkább mint a 3 menjen különben lepuffantják őket.
Míg-29 9-12b (3db rookie)(130pt)
Régen nagyon nem szerettem mivel nincs semmilyen radaros rakétája. De mostanra kifejlesztettem a taktikát. a Míg-23-assal vegyese bevetve igen hatékony. Míg a 23-as egész távolról lő addig a 29-es a közelharc mestere. Jól fordul és nagy robbanóerejű az infrafejes rakétája talán a míg-25 után a legnagyobb. Elég keményen le tudja robbantani a heliket mivel egyszerre lő rá a két fajta infrás raksival meg a gépágyúval is.
Su-25k (3db)(110pt)
Egy sima Su-25, egyetlen különbség e között és a többi piros ország gépe között, hogy erről lespórolták a 240mm raksikat. Tankvadászatra kifejezetten jó.
F-5 (5db) (60pt)
Ez egy régi míg-15-ös, de legalább van napalmja és nem különösebben drága. Más gépekkel keverve szoktam bevetni így csökkentve a veszteségeket.
B-5 (3db) (160pt)
A játék leg kegyetlenebb bombázója. Régen sokkal durvábbat ütött azóta nerfelték a bomba erejét és a gép árát is növelték, de még mindig nagyon kemény. Meccs elején 1-2 ilyen el tudja dönteni egy városért folytatott harc kimenetelét. Maga a gép amúgy tökéletesen leírja mi is az Észak-Koreai hadsereg. Adott egy szovjet cucc (Il-28) annak a butított változatát licencbe gyártotta kína H-5 néven és ennek az exportváltozata jutott el 20-30 évvel később Észak-Koreába.
Kicsit hosszabb lett az egységbemutatást, mint terveztem, de remélem azért fogyasztható méretű maradt.
Utoljára szerkesztette: Kacyking, 2015.04.05. 09:52:55
A kat más mecha deck szerintem életképtelem, mert semmi sincs. Ha hazaérek, akkor megmutatom azt a decket. Megnézném, hogy a ti általtok említett deckek hogyan néznek ki.
A WPACT minoroknál kicsit jobb a helyzet, de ott sem sokkal, az AGM gépekkel lehet megoldani a problémát és legalább SEAD is van legalább az egyiknél. Vadászgép meg viszont nemigen van. A keletnémet MiG-29 9.13 elmegy, de a másik kettőnek nincs normális A kat gépe emlékeim szerint. A 3-ból egynek van valódi top tier tankja.
A svéd nagyon erős national deck lenne, de egy bibi van vele. Az AIR tab. Nincs SEAD. Anélkül meg A cat környezetben operálni öngyilkosság.
Nemigen tolok national deckkel sima lobbyban, de régen a RoK egészen durva volt. Két A cat SEAD gépe csak neki van, ami egyben vadászfedezet is, és egész jó csapásmérőik vannak. Van jó ATGM platfrom és heli is, ezen felül 3x top tier arty és egész jó légvédelem. A gyalogság első osztályú. Egyedüli baj a K1A1-nél a nagy tűzerő ellenére csak 18-as frontpáncél. 150 CP-ért félelmetesen törékeny eszköz, de ez megoldható úgy, hogy a K1 megy elől és fogja az első lövéseket.
A német deck is jó lenne, de ott meg a vadászgépekből van túl kevés és helyette nincs long range SAM és nincs top tier arty sem. Ezt leszámítva mindenben királykategóriás kivéve harci heli, mert csak törékeny ATGM platfrom van.
Francia decknél a Leclerc 20-as front AV-je éppenhogy elmegy az árárét, de a többi tank papírpáncélos. A Rafale és Mirage-2000C állat, de a SEAD és csapásmérő légierő katasztrofálisan szar. A support része viszont maga a mámor. A Crotale és Roland 3 nagyon odabasz, Ceasar és aknavetőj zsír és még van egy free slot. Gyalogság szuper, 15 fős elite és jó shock gyalogság is. Nagyon kevés durvább nyugati helirush van, mint a francia. Van HOT II igazi harci heli is (nekik van a HOT II-es Tiger asszem és nem a németeknek) és a 3 AP-s ágyús heli valami űberbrutál.
Ezért a kedvencem az Eurocorps, mert a két legjobb national decket kombinálja össze. Olyan AIR és páncélos tabja van, hogy a jenki segget csókol neki és a gyalogsága meg reggelire megeszi a jenkit. Még TOW2 szárazföldi platform is van, egyedül a harci helikben jobb a jenki deck és az egyedi ATCAMS.
Kék oldalon svéd természetesen, és az angol és francia deck is nagyon jó.
Piros oldalon az észak koreai és a keletnémet ami nagyon jó, de a lengyelt is szeretem.
Szovjetet szinte sosem játszom, az az easy mód a játékban, és kell a kihívás.
Ja és vegyes dekk temészetesen, nekem nem ér meg plusz két xp szintet valaminél az hogy cserébe az eszközeim feléről le kell mondanom.
Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.04.01. 20:13:45
Ui.: Az, hogy mi a kedvenc deckem az változó mivel olyan 10 meccs után ráunok és váltok. De nagyon szeretem pl a k-németeket, észak-koreát és kínát, a többivel is szívesen játszok de ezeket szeretem a legjobban. (Itt megjegyezném, hogy orosszal ritkán játszok mert egyszerűen túl sokat játszottam velük és nincs abban semmi kihívás, hogy mindenből a legjobbal tolom, bár ez nem minden tekintetben igaz). Kék oldalon egyértelműen a svédek a kedvenceim bár a franciák is tetszenek.
Mi azt amit soha? Support és motorized deck. Harkocsi nélkül nem tudok játszani... Kína és Észak-koreával soha nem játszom, annyira gyengék az én szememben. Még az új "csak minor nation" játékban sem választanám egyiket sem csak akkor, ha nagyon erős kooperáció van TS-en.
Airborne deck nagyon ritkán, ha más hoz nagy erős tankos decket. Akkor azt tudom sok repcsivel támogatni meg akkor a gyalogság is szerephez jut. Hiába van ég TOW2 platfrom is, csak gyalogsággal támadni én nem tudok...
Számorma a királynő az armored specializáció, azon belül is az Eurocorps armored. A legerősebb és legválasztékosabb harckocsikkal bír. A németek harkocsijai úgy általánosan erősek a maguk árkaegóriájában. Erős páncél, nagy tűzerő, pontosak és gyorsak. A francia hk-k már csak a 60 CP felett használhatóak. Nagy pontosság, de sokáig stab nélküliek, viszonylag jó AP power, gyorsak, de papír pánéllal. Erősen páncélozottakkal kell vegyíteni őket. Amiért az Eurocorps armored a kedvencem az, hogy itt jár a legkevesebb hátránnyal a specializáció, sokkal több előnyt ad, mint amit cserébe feláldoz az ember. Ugyanúgy megmaradt a legjobb MANPAD (Mistral) és SUP légvédelem (Roland 3, SACLOS-os AMX és Gepard AAA), a legerősebb mortar, de ami a legfontosabb, hogy van jó shock gyalogás és 10 fős shock recon inf. Az egyik legjobb tank CV-vel bír, conquestben atombrutál. Ami még armored és szóba jöhet az a jenki, de a légierő gyengesége miatt nem szeretem. Vicc, de az Eurocorps AIR tab erősebb. (Mondjuk a jenkinél mi nem jobb...?) A Tornado ECR maga az emberiség elleni bűntett... Rafale 3000L fuel miatt jól CAP-el és van még F-4 KWS és Mirage-2000C is igény esetén. Ha csak két card vadászt viszek, akkor 2x2 Tornado IDS elég szép csapásmérő erő, vagy egyik Tornado helyett lehett a 8 bombás Mirage. A tűztámogatásnál igaz, hogy nincs top tier arty, de asszem van MLRS, ha igény lenne erre. Helikopternél is megmarad a HOT II platfrom, VHC-nél meg van TOW2. Elit gyalogságon és top tier arty-t leszámítva szinte semmi lényegeset nem veszít az Eurocoprs. Az 25 CP-s Elite ősrégi tankkal meg elég szép tűztámogatást lehet adni még a shock gyalogságnak is és számolatlanül van belőle. A 35-40 CP-s AMX-30 is jó támogató az autocannon miatt főleg elite szinten.
A jenki armored decket azért szeretem, mer ennyi nehéz tankkal csak az szovjetek bírnak. A gyalogság most már nem katasztrfoálisan szar, de a légvédelem az már elég pocsék. PIVAD-snak a lőtvája túl kicsi, Mi-24 spam simán ledarálja, hát még Ka-52-vel... A Chapparal félelmetes lőtvája meg szitne semmit sem ér, mert 0 páncél és 5 HP. Az első véletlen mellé eső bármi is meglöli. Armored deckben nincs Patriot sem, marad a tetűlassú Hawk... ---> Csak utakon mozoghat = könnyű célpont.
Az ellenfél 6 ezer pont táján már cirka 2k ponttal vezetett, de egyre több zónát vontuk irányítás alá, és egyre több CP-t kaptunk. Egyik játékos dupla Leo2A5 ellen spammelte a régi szar T-72-őt... Sokszor majdnem meghaltak ezek dögök, de valahogy mindig megúszták 1-2HP-val. Végül oldalról kapták el Moto '90-jeim őket. Onnantól fogva dara volt.
*Olyan gyökerek voltak, hogy a Leo2A5 előretöréskor flare jelzés ellenére basztak visszavonulni és egy rakás légvédelm egységet daráltak be.
A játékk közepén úgy tűnt, hogy nem lesz győzelem, de szerencsére sok idő volt a több zóna általi plusz bevételt értelmesen felhasználni, mert legalább volt néhány kopperatiív játékos...
Összességében jobban szeretem még mindig az ALB-t. A légierő fényévekkel jobban használható az én játékstílusommal.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.29. 22:09:05
A sík terepes részt nem érted, egy rakás pályán van nagyon komoly domborzat, amivel számolni kell. Ezen felül van helikopter és légierő is, náluk is faktor a domborzat...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.19. 14:39:57
Az EE-vel nem játszottam, de félelmets modellezési hülyeségek voltak benne. Az ALB ezeket szinte mind javította, de ott meg az adatbázisban voltak marhaságok a "balansz" égisze alatt (C cat MiG-21bisz R-27-tel).
A mai hadviselés esetén a repszimek is sokkal unalmasabbak, okkal.
Az ALB minden idők legjobb hidegháborús alkotása szerintem. A képek és videók alapján a korábbi és más hh-s RTS-ek közelében nincsenek. Nekem egyáltalán nem unalmas. Ha hirtelen kihalna az RD és mindenki ALB-ze holnap reggeltől valami csoda fojtán én nem törnék ki zokogásban... Ha tehetném, akkor csak B/C kat játékot tolnék RD-ben annak ellenére, hogy a tüzérség és mortar spam hülyeségével nem tudsz mit kezdeni. A szaros 120 milis mortar vagy bármilyen mortar olcsóbb és jobb, mint a 105/122-es tüzérség.
Lehet tudni hogy az Act of Aggression mikor jelenik meg?
Az alap WG motor és modellező értékek már az RD kapcsán is zizisek, túl van feszítve a játék, tehát kibővíteni ezt nem lehetne és nem is tervezték. Tehát ezzel nem lesz és nem is lenne jó. Igazság szerint az RD néhány változását, ha csak betették volna az ALB-be meg új térképeket az lett vonla a jó. Az RD-vel több dolgot sikerült elbaszni, mint amit megoldottak...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.19. 13:27:24
Félelmetes, de a kék oldalon az olcsóbbak közül talán az F-4G a legjobb. Olcsó, gyors, és van rajta 4xARM. Lehet, hogy nem a legnagyobb az indítási táv, de az 50% base ACC és duplán indítva elég biztosan nyír ki bármit.
A felső kategóriában meg nem a EF-111 hanem a Tornado ECR. Minimálisan gyengébb ECM és stealth ellenére szerintem hülyére veri a Raven-t a négy rakéta és dupla indítás miatt. Ja, és két card van belőle. Ezért (is) jobb a vegyeskék airborne. Az AH-64D kivételével semmi nincs, ami hiányozna.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.15. 10:27:23
Ha sok shock és elit gyalogos van, akkor meg még a 80CP-s ágyúk is be tudnak avatkozni a küzdelembe. Eléggé odabasznak. A mortar spam és top tier arty végképp. Én az esetek többségében túlontúl kockázatkosnak értékelem az agresszív helis deszantot, még airborne deckkel is. Ott is inkább védekező szerepet töltök be a gyalogsággal és supportolok mást.. A kékeknek van rakéta sorozatvető, sok. Mivel más slot nemigen viszi a pontot ezekből sok jöhet. Gyakorlatilag vakon beterítem az egész zónát, ahol légicsapás lesz. Semmilyen légvédelem nem hal meg, de a morált lezúzza. A top tier gépek SEAD támogatással elég jó aránnyal élik túl és összevonva még egy gép elvesztése esetén is visszahozzák a pontot. Aztán mehetnek a helik és a tankok. Gyalogsággal képtelenség támadni...
Más:
Szerintem megtaláltam a legjobb decket a légideszanthoz. Sima egyszerű kelet-német deck. A taktika a következő a kiszemelt pontokhoz 2FJB-40-et viszek Mi-8TV-ben minden kiszemelt ponthoz ez pályától függően lehet 1-4 db a standard kíséret 1-2 db DSH Mi-24P (R60M), amennyiben sok ellenséges helire lehet számítani ez a szám lehet több is. Ezek a fiúk lesznek az előőrsök akik kitartanak míg megérkezik a lovasság. A Mi-24 nagy harcértékű páncélozott célok ellen és helikopterek ellen hatékony szükség esetén gépágyúval is harcolhat. A Mi-8TV különösen gyalogosok, leszállt helikopterek ellen hatásos, az FJB-40 pedig svájci bicska. Elit gyalogos, 17ap-s RPG-7V-vel és strela 3-al. Igencsak meglepődik az ellen amikor nem csak a harci helik lövik rakétával az ő heliit. Bár a felszerelése nem kimagasló, de ezt az elit mivolta ellensúlyozza illetve az, hogy 3 slot (ebből mondjuk 2-őt használok, de ez úgy is 20 db)áll rendelkezésre. Az abszolút jolly joker az LSTR kimagaslóan jó felszerelése van de kevés, tehát nem ő megy nálam előre az ismeretlenbe.
Visszatérve a taktikához ha minden jól megy az ellenséges támadó erőket felszámoltuk,ritkán de előfordul, hogy veszteség nélkül. A várható veszteség amúgy a a mi-24-eseket éri mivel ők az elsődleges célpontjai az ellennek, ha 50% túléli az már jó, de a céljuk az ellenség megakadályozása a csapatai kitevésében így csak a cél számít náluk. A mi-8-asok is be szoktak kapni jó néhányat, de a lényeg a gyalogság általában 10-30%-os veszteséggel operál. (Egy két eltévedt rakéta stb)
A második hullám a fennmaradó ponttól függ. Alap esetben ha nincs túl sok előre elfoglalandó kulcspont akkor 2 T-72S adja a nehézfegyverzetet, OSA-AKM a gyors légvédelmet (150km/h órával tud haladni úton ,terepen is jó, úszni is tud) illetve SPW-80-ban LSTR-40 az erősítés.
Fontos, hogy mindig tisztázzuk mit akarunk elérni. Nekem ezzel a célom a szektoromban lévő kulcspontok biztosítása, az ellenséges támadás felőrlése, valamint a támadáshoz szükséges kiindulózóna biztosítása. A tankokkal az OSA-val és az SPW-80-as gyalogsággal szükség esetén mobil erőként támadhatok, vagy segíthetek a csapattársnak védekezni. Míg a saját zónámat védik az FJB-40-esek.
Kicsit régen írtam már ide hosszabbat, kicsit talán szétszórt is lett kijöttem a gyakorlatból, de remélem a taktika lényege érthető.
Nekem mindig úgy megy, hogy elől mennek az erős páncélzattal rendelkező tankok, amik kibírják azt, hogy rálő elsőnek bármi. Vissza lehet vonulni a csata után és lehet javítani, kivéve ha szar A cat cluster spam van...
A tankok mögött menő exceptional optikás szárazföldi egységek is csodákra képesek.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Combat Mission Black Sea-t próbálta már valaki?
ON
A felderítő gyalogosban azt nem szeretem, hogy csigalassú. A játék elején jó lehet kintenni az első facsoporhoz, de utána bizony olyan recon kell VG optikával, ami lépést tart a tankjaimmal.
Nagyon jól lehet bujtatni őket és előre sunnyogni,szerintem jóval kisebb az esélye hogy kiszúrják őket mint a bármilyen felderítő járművet (persze azoknak is megvan a helye).
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Csapásmérő gépeknél mi a meglepő? A két MiG a két legjobb. 40% ECM-es HE bomber? Ilyen kb. ez van meg a jenki F-15E. Atomdurva. A MiG-29M meg jó CAP gép és a CBU most már annyira nem rossz főleg 40% ECM mellett és nem szutyok 20%, mint az F-111F vagy a dán F-16A.
Erre jó a két MIG-29...
Gyalogos recon túl lassú és szar szállító eszköze van. Teherautó meg ósdi Mi-24. Azok mi a tökömre jók? 35% base acc és C cat szinten is szar AP. Meghalni meg drágák...
A Sker akármit nagyon régen próbáltam. Semmire sem jó, még recon helit sem tudnak lelőni. C cat környezetben jó lenne és ALB-ben elite szinten nem volt szar. RD-ben használhatatlan pedig kétéltű...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.23. 20:06:22
mig-23 mld-t és a sok drága mig-29-est.
Ez pedig az én deckem:

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Ez a szovjet airborne deckem.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.22. 20:48:23
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Fordított helyzetben C kat játékban meg két Mi-24 ellen két AMX-30 ment úgy, hogy ők indítottak először képtelenek volt egy helit is lelőni miközben mindkettő meghalt...
(A végén meg ugyanezzel a taktikával tucatszám mészároltam le az ellent légierővel kombinálva annyi, hogy a sok Mi-4 10 v 10 játékban 40k pontig ment a móka és az ellen volt, hogy 5-6 ezer ponttal vezetett és övék volt a térkép 2/3-a. Mégis kihoztuk a quitterek lelépése után döntetlenre. Eszméletlen meccs volt. Az ellennek elfogyhattaka vadászai és a logisztika is, mert az elfoglalt FOB-ra hajtott nagyon. A légierő iszonyatosan hatékony volt. AH-64-től kezdve Chally 2-ig minden nyírtak ki a bombázók és a helik is.)