Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nem ezt próbálom én is magyarázni? <#fejvakaras>

Én nem akarok már gyorsabb lenni, ...így is túl gyors vagyok <#banplz> ...a minőség a fontos <#beka3>

sertrex
Szerinted van különbség egy 60Hz-es monitoron a 60 és a 120 fps-el száguldó labdák között?

http://frames-per-second.appspot.com/

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Pitti, hidd el, hogy bár folyamatos a kép, a késlekedés miatt lassabb leszel - vagy fordítva, 100 körüli fps-el gyorsabb leszel. <#wink>
Viszont az is igaz, amit mondasz, nem lesz folyamatos a kép, valóban 1-1 alkalommal remeg (ahogy te fogalmazol). iR-ben próbálgattam rengeteget, volt amikor 110 fps-el tökéletes volt, volt, amikor nem szabadott lockolni, máskor 101 (<#idiota>) fps-el volt a legsimább, de frissítésenként változik a dolog. Itt most van olyan 130 fps-em lock nélkül, és talán így a legjobb, de néha vannak remegések, ez kétségtelen.<#wink>
60Hz-es monitoron. Ja, és kipróbáltam ezt a fast sync-et. 120 körülre állította be, de ezzel volt a legrosszabb eddig.<#buck>
tobias88
Nem láthatsz, de a generált kép nagyobb fps-nél sokkal közelebb lesz a valódi képhez időben ahhoz, amit meg kell jeleníteni. Gondold végig <#awink> Persze v-sync esetén pontosan ott lesz időben a frame, csak cserébe kapsz egy szép nagy lagot
KRi2
Ma este ismét bolyozó. MX5 vs GT86!

Bolyozós esténken egy elfeledett legendát a Toyota GT86-ost eresszük össze, a népszerű Mazda MX5-ös utcai verziójával. Helyszínnek Silverstone kissebb, nemzetközi verzióját választottuk, hogy könnyen együtt maradhasson a grupetto, bármikor ki-be lehessen csatlakozni, hogy csak úgy pöröghessenek a körök.
Infók: http://gtr-masters.hu/tema/6202

lll l ll lllll l lll ll

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy még egy utolsó kérdés aztán tényleg befejezem. 60Hz függőleges frissítésű monitoron láthatok-e 100 képet másodpercenként? vagy akár csak 61-et?
Ugye akiknek a 60 fps szemmel láthatóan kevés, azok nem 60Hz frissítésű monitoron nézik?
Sertrex, neked pl minden bizonyal 120Hz tévéd van...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.07. 10:28:55

sertrex
Nekem is GTX 970-es kártyám van és ezzel a két beállítással fix 120fps van AC-ban és semmi remegés, meg olyanok, amiket leírtál. Szóval szerintem ez user error lesz. <#awink>
Ja, és nem csak globálisan lehet itt beállítani, hanem játék specifikusan is. Amúgy meg szerinte semmi baja nem lesz, ha itt is beállítasz néhány paramétert.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.03.07. 07:52:35

Az sem szinkronizál... egyébként jobb ha az alkalmazások vezérlik ezt... de azért kipróbáltam, mielőtt beszélek, ...nem jobb

Felesleges bizonygatnom, látni kell.... nekem 120 fps körül is szinte "remeg" a kép... lehet, hogy a monitorom is szar, nem tudom, <#nemtudom>
mindegy hagyjuk, <#hawaii>

Nekem is gtx970 van 3 monitorral, de a 60 fps nagyon kevés, ezért sem használok pp-t, no meg nem is tetszik annyira! Nekem szemre elég nagy különbéség van 60 és 100-120 fps között!

sertrex
Az NVidia vezérlőpultban próbáltad már ezeket beállítani?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mostanában jönnek majd az új kártyáik az 1080 teljesítménye körül. Én úgy tudom működik multimonitor esetén is a FreeSync, de mondjuk 3 db 180 ezres monitort venni nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet... 😊 Szerintem manapság aki most csapna bele a több monitoros rendszerbe annak inkább egy darab 21:9-s minimum 32"-s, 144Hz-s FreeSync/G-Sync monitor, vagy VR a jó választás,

Nézhetsz NV kompatibilis G-Sync monitort is, csak annak más az árazása... 27"-s méretben plusz 50-70 ezer, 21:9-s 32"-ban kb a duplája...

Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.06. 13:30:32

www.smart-bus.hu

freesync-hez amd kártya kellene, azok meg ....hát nem tudom... van olyan amelyik legalább egy gtx1070 teljesítményével vetekszik? <#fejvakaras>
meg egyáltalán tudja-e 3 monitorral azt a freenyavaját? <#idiota>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 13:05:54

Ez nem is lehet vita tárgya, én is csak úgy próbáltam ki a nagyobb FPS számot, ha az fixen megvolt... a változó FPS értékeket nem szeretem én sem. Szerencsére ma már az AC optimalizált annyira, hogy egy közepes gépen sem gond a fix 90 FPS, ráadásul a játékon belül fixálni is lehet. Kanyarokban van ilyenkor képtörés ez tény, én sem szeretem, viszont érzésre stabilabban tudom megfutni a köreimet... ezért is írtam neked, ha nem lenne meg az OR, tuti valami baszott nagy 144Hz-s FreeSync monitorra vadásznék, hogy a képtörés eltűnjön! 😊

www.smart-bus.hu

Az egy jó iromány, sok újdonság nincs benne de tényleg jó... régóta kísérletezgetek, próbálgatok ezt is azt is... de nekem még mindig jobb a stabil állandó 60 fps mindenféle szakadozás és egyéb anomália nélkül mint az ingadozó átlag 150+ fps összevissza szakadozva.

Az a baj ezeket nem lehet egy fórumon megvitatni igazán. És videóra venni sem lehet. Ezt csak úgy lehet kibeszélni, ha mindannyian körül üljük a 3 monitort és végigpróbálgatjuk a lehetőségeket. <#integet2> Engem is csak úgy lehet meggyőzni. ....nyilván nem 24-30 fps-ről beszélek, de 100+ fps mellett olyan tearing van lassú kanyarokban, hogy nekem nem elfogadható...
Amúgy ugyanez a helyzet VR szemüvegekkel is, azt sem lehet megvitatni egy fórumon.
Egyébként 3 monitoron működik a gsync vagy freesync?

tobias88
Ugye azt tudod, hogy a tearing fps függő? Minél nagyobb az fps annál kisebb az elmozdulás két képkocka között így a tearing is kisebb. Engem nem zavar a tearing alacsony fps-nél sem, az alacsony fps sokkal inkább <#bee1>

De ahogy írtam: "ahány ember annyi szokás".

Ha azt veszem, egy jobb monitor teljes késleltetése van vagy 20ms. Ha ahhoz még hozzá jön a vsync 16ms-e 60 fps-nél az elég sokat számít már, én észre szoktam venni ha bekapcsolom
Időről időre mindig előjön ez a téma... 😊 Én pont ugyanígy voltam vele mint te... rühellem a képtörést, szóval kizárólag a Vsync és a fix 60 FPS érdekelt amíg elém nem került ez és ki nem próbáltam: LINK

Sokkal stabilabban eltalálom azóta a féktávokat, egyenletesebb köröket tudok menni... Az OR miatt mondjuk már ez nem foglalkoztat, de ha az OR nem lenne, most tuti, hogy egy 144 Hz-s FreeSync monitorra gyűjtenék amin képtörés nélkül mehet a 120 FPS... 😉
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.06. 11:17:44

www.smart-bus.hu

placebo <#hawaii>

barcalaci84
én nem tudom a tudósok mit mondanak, de az biztos , h mióta 100-120 fps körül játszok (kb 2 hete cseréltem a videókártyát) azóta sokkal gyorsabbnak és ügyesebbnek is érzem magam😊 pedig 1 nagy TV-n játszok

felette mondjuk már nem éreztem jótékony hatását...
de 60fps sapkával nem tudok olyan kört menni mint 100 fpssel
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2017.03.06. 10:44:03
freesync monitoroknak is általában csak 75Hz a függőleges frissítésük, britt tudósok szerint ez még kevés. <#hehe>

arty
gsync/freesyncel ott jön meg! 😉)

Forza.

bocs ezen csak kacagni tudok...
engem meg az lep meg mikor embereknek kifolyik a szemük a tearing miatt de stabil 200 fps-től élveznek... és azt hiszik, hogy ott jön meg a valós fizika... ja hagyjuk már
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 10:06:22

tobias88
V-sync? Eszembe nem jutna bekapcsolni a lag miatt. Érdekes, hogy ahány ember annyi szokás. Mastersen például volt panasz rá GTX970-el, hogy 65 fps-re lemegy a játék a rajtnál 3 monitoron és hogy ez mennyire kevés (szerintem is), már már játszhatatlan. Nekem például most a vasárnapi teszt versenyen 35re lement, az már tényleg játszhatatlan volt, mindig visszaesek ez miatt rajtnál pár helyet
Alexease
Folyamatosan optimalizalnak, mindig erdemes utana nezni/allitani. Foleg a konzolos megjelenes kornyeken voltak "egyszerusitesek" es tunningok. Plusz a kezdeti "most mar mukodik, had menjen" allapot, reszegysegenkent kidolgozasra kerult.
Minden rosszban van valami jó, bekapcsoltam a PP-t hogy lássam a rev-ledeket, és meglepetésemre nincs fps dropp, se stuttering, se lag semmi.. Ráadásul fel is húztam a finombeállításokat is high-ra. ezen kívül minden maximumon, (kivéve a tükröződés freki statikus)
És mindez egy darab GTX970 három monitorral 5760*1080. Nem tudom mikor optimalizálták, de le a kalappal! Szerintem 1.0 óta nem állítgattam grafikai beállításokat, szóval nem tudom mikortól lett jó 😊
vsync on ...stabil 60 fps továbbra is... így PP-vel a féklámpákat is jól látom messziről... egyébként szokni kell a homályos részletek miatt.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.06. 08:18:17

danikosz

Sziasztok!
Kedden rajtol a VSR AC Mazda MX5 Cup! Az első forduló az amerikai Laguna Secában lesz, ahol ma este egy tesztfutam keretében körözgetni is fogunk. Sok szeretettel várunk mindenkit a mai tesztfutamon és a keddi éles fordulón is!

Vasárnap esti tesztfutam infók
Keddi futam infók és jelentkezés
Bajnokság infók és jelentkezés

Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké

Ez tenyleg felborul, es valami elborult fizika miatt repul is.
Nem volt ki a negy kereke, de gondolom potkerek se volt benne.
arty

Forza.

Az Asetto-ban fel lehet borulni? Repulni mar sikerult de borulni meg nem.
Legalább annak örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül <#whatever>

barcalaci84
acs.exe leállt
A legvégén mi volt, repülő szőnyeg?
barcalaci84
Viszont a kupás Porscéba belekerült a blokkolás visszajelző. Vagy benne volt eddig is?
Megnéztem, ugyanaz nálam is. A 458 GT2-ben szinte nem is látni. Viszont bekapcsolt pp-vel (mindegy melyikkel) továbbra sem tetszik az egész.<#fejvakaras>
És nálad hogy néznek ki az rpm ledek? pl 458 gt2-ben ?

Sajnos az nem igazán segít,

én sem használok pp-t, tiszta homály az egész

A "PageDown"- al vedd lejjebb a százalékot a játék közben. Autófüggő egyébként.
Mindent végigzongoráztam az összes beállítást kipróbáltam, annyira fényes-homályos mosott az egész, hogy nem jó sehogy sem <#falbav>
Néha olyan fehér az aszfalt meg a sóderágy mintha hó lenne.
PP nélkül teljesen jó és szép minden 😊 A féklámpa nem piros abba már belenyugodtam de az RPM ledeket látni szeretném 😊
Már azon agyalok, hogy videokártyát cserélek és kipróbálom az AMD-t. Nem hiszem el, hogy ez csak nekem nem jön be... valami tuti nem jó 😊

Ja és azt megsem említem, hogy pp nélkül nincs fps drop vagy stuttering sosem, az sem mindegy. 😊
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.02. 09:54:34

Alexease
Eleve PP-hez lovik be a texturakat es shareket, vagyis anelkul tuti nem az gazi.
Probalj sajat PP-t "csinalni/allitgatni (..\assettocorsa\system\cfg\ppfilters\).
Van egy kis bajom... nem használom a post processinget, mert nem tetszik túl fényes, stb... mindegy is... Viszont azt vettem észre, hogy PP nélkül egy ideje nem jók a műszerfalon a led visszajelzők, pl fordulatszám, illetve egyéb ledes kütyük, értem ezalatt, hogy nagyon halvány szinte alig látszik. Most PP-vel lett olyan mint nélküle volt. Azelőtt pp-vel "vakított" udvara volt a ledek fényének, most meg olyan egyszerű világítós mint PP nélkül volt előtte...
Az 1.11 verzióval még jó volt, kipróbáltam a virágbolti verzióval <#whatever> ...nem tudom mikor lett ilyen.
Van-e valakinek javaslata azon kívül, hogy használjak PP-t? <#smile>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.02. 08:03:19

lac coo
Igen, koszi, kozben ez tortent, leszedtem egy idei afx-et, azzal jo minden. Mondjuk vicces , hogy maszek dll kell a raytrace-hez mert letojja mindenki ...😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

AE, preview glitch : Ez inkább csak egy bug. Próbáld meg ujra rakni a szoftvert. Lehet a win régi, és összeakadt valami.

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

Porsche Historic FunRace! <#vigyor>

Ma este két ikonikus versenygépet a, Porsche 908 LH-t és a 917 K-t fogjuk közösen meghajtani, egy kis jó hangulatú hagyományos FunRace keretében. A cél a verdák közös nyüstülése és hogy eldöntsük, mennyire jöhetnek számításba a hamarosan induló legújabb Assetto Corsa bajnokságunkban!

A szerver egész este elérhető, több rövid futam kerül megrendezésre, melyekhez bármikor lehet csatlakozni! <#wink>

Infók: Porsche 908 & 917 - Mugello - 02.28
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.02.28. 16:41:12

Ha netán valami csoda folytán elindulna:
- cseréld ki az elemet, ha 2 évnél öregebb (lehet ez is a baja perpill)
- cseréld ki a bekapcsoló gombot, bármilyen záró gomb jó ami csak addig zár amíg nyomod
- frissítsd fel a bios romját(ha engedi, akár ugyanazzal a verzióval is)
- nyomj egy bios resetet

Rossz esetben elszált a lap tápáramköre, forrszatás elengedte, kondik kiszáradtak, stb....
Vagy elszállt a bios csip
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2017.02.27. 17:10:07
7végén javult a minoratingem, mostmár felenged AB szerverekre is.
Hát teljesen más feeling így online menni.
Vasárnap végig az Imola & BMW 235i kombóval toltam 24/24-es szerveren.
Nagyon minimális kontaktok,normális versenyek egész nap.
Messze jobb élmény, mint eddig.Nincsenek idióta rajtbalesetek,kiforgatások.
Itt is van 1-2 hülye,de 24 emberből ez így már jóval jobb arány.<#taps>