42876

banner
  • goldboy
    Eddig a depressziót lehetett állítani, most majd lehet az agressziót is...
  • ToMy_
    Hát akkor vagy én maradtam le valamiről vagy túltoltam a cuccot, de a jelenleg aktuális verzióban a karriermód elején a Fiat 500-as futamokat végigpróbálgattam 90-100% AI erősséggel, és kb. úgy közlekedtek az autók, mintha ott se lettem volna: satuzgattak előttem, kiforgattak, belémjöttek oldalról/hátulról, stb...
    Szóval ha van AI, akkor az valahogy nálam nagyon el van dugva...
    Ettől függetlenül lehet ám csak, hogy én nézem túl kritikusan, de majd többet megyek public szerverekre, hátha akkor inkább jobban megszeretem az AI-t...
  • Alexease
    Azert Kunos nullarol (sose volt korabban AI-ja) eleg jot rakott ossze.

Az "alap" kesz, lehet fokozatosan okositani oket. Most az aggresszios beallitasok jonnek, aztan majd a tobbi (vedekezes, tamadas, hiba faktor, startolas stb.). Es elobb-utobb majd a pilotankenti beallitasok (pilota file-ok, veletlenszeru kiosztas) is bekerulnek.

Bar veletlenszeru erossegu AI-t mar a kezdetek ota "lehet csinalni", ha eppen AC-val megyek es AI-val, akkor azt bele szokam piszkalni a kodba:) De egyszer majd lesz hivatalosan is;)
  • ToMy_
    Úgy érted, hogy lesz AI?
    Mert ez a mostani AI-nak barokkos túlzással nevezhető csak.
  • lac coo
    Most latom...lesz uj AI ?
  • lac coo
  • goldboy
    Elkészült az új verzió!

V3.0
  • Skypack
    ""lots of noise" is basically 2 lines by me and a FB post by Marco . Yes hopefully the AI is showing improvements, betatesters are giving very positive feedbacks so finger crossed.
    The biggest new is the addition of the "aggression" parameter to influence AI, for now the parameter is global for every driver... but there are also tweaks around for AI algorithms such as downshifting, steer and so on that will offer an improvement.. again HOPEFULLY, it's always very hard to predict the reaction of such a big audience... we're definitely having a great time testing the new AI.

Laguna Seca work hasn't started yet, I know there are some problems on the licensing side of the matter, don't know what the problems are nor if and when they can be sorted out.. hopefully work can start as soon as possible.

A new update + paid DLC is going to be released, hopefuly this May. The content will be announced by Marco as usually when time is right and everything is confirmed and approved.

hope that fills you in ;)"

Assetto fórumról Kunos írta.
  • lac coo
    Senki nem temette, csak arrol volt szo, hpgy valoban annak a kiszoben allunk, hogy napszak, realroad ey eso nelkul mar nem igen lesz szim.
    Ez pedig bolond lenne ingyen a jelenlegibe megcsinalni. Raall a kovetkezo jatekara es hajra. Igazabol mar igy is telteljesitett, az volt a terv, hogy egy modern ki ezetu szimet csinaljon...
  • Krunky
    Ugyanígy látom én is!
    A mai napig találok újabb és újabb embereket az ismerőseim közül, akik játszanak vele a kezdetektől és ki is tartanak mellette... pedig azt hittem kevesen ismerik :) Az utolsó DLC (Porsche Pack) elég hamar jött egymás után, talán azért érzik úgy most a felhasználók, hogy 3-4 hónapja nincs igazi új tartalom de ha belegondolok, kaptunk közel 30 autót! Türelem rózsát terem! :D
  • barcalaci84
    tavaly is ment a sirám h jajj a konzolok miatt vége az AC-nak, most a felvásárlás miatt van van vége:)
    amúgy elég vicces amiket írtok:) én elég sokat kihagytam és nem játszottam egy szimmel sem..
    brutális mennyit fejlődött és mennyi plusz funkció került bele...halott a DLC-s üzleti modell , mikor az emberek már az AC haláláról beszélnek hisz 2 hónapja nem kaptunk új DLC-t (amivel persze jönnek valószinűleg új funkciók , javítások)
    pl ahogy néztem a szerverindítót hamarosan pilótaváltás is lehet

nincs éjszaka...felőlem jöhetne , de nyilván nem mennénk rajta , mert az emberek már akkor sokkot kapnak , ha felhős időt állítok be LOL de a túl napos se jó persze , mert akkor meg elvakít...

eső is jöhetne felőlem : szerintem ez megoldható lenne ha nagyon akarnák már AC1-ben is...egyelőre még nem akarták..

szóval szerintem nagyon jól működik a DLC-s modell, hisz a játék is rohamosan fejlődik mellette...van egy felhasználóbázis aki kitart mellette pont ezért is...új felhasználók is mindig lesznek...az emberek panaszkodnak h mikor jön már a britt pakk, mikor jön Laguna,mikor jön a ferraris DLC stb? mi ez ha nem működő modell? csak el kell venniük a pénzünket...

• tbazsi95
  • lac coo
    Audi TT is esedekes lassan..
  • goldboy
    Elvileg először jön a brit pack, aztán lesz jubileumi Ferrari(szavazást is ígértek az autókra), Laguna csúszik egy kicsit.
    Szerintem autó most is van elég, a felét nem is használjuk, meg lesz is még bőven,
    inkább 3-4 havonta 1 új pálya ami még sokat dobna rajta...
  • b-type
    Talán lesz benne addigra aszfaltos rally :))
  • lac coo
    Mondjuk a rendes Mazda kupara kellett volna vennem isten tudja hany palyat. Es ez egy auto, egy sorozat.Nyilvan jo a
    lenne palya mashova is, de mashol azert a penzert amivel IR ben csak lesem a tobbieket hogy jatszanak ,mashol ket jatekot kapok ! :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.05.01. 13:28:35
  • GeriDoc
    Mentségére legyen mondva, ha egy picit is szeretnél "eredményes" lenni, akkor nem is tudsz ugrálni az autók között. Annyira meg kell tanulni 1-1 autót vezetni, beállítani, stb, hogy esély sincs 1-2 autónál többet használni egy szezonban. Mondjuk itt AC-ban is mondjuk egy GTR-Mastersra már nem tudsz csak úgy beesni az élmezőnybe (még a középmezőnybe sem), ahhoz nagyon sokat kell gyakorolni, setupolni, stb.
    Első körben 3x neked mennek fun-ra jó a publik szeró percenként más autóval.
  • Timbu
    Először úgyis az új motor alapjait kell lerakni az AC2-nek, így a fejlesztés elején egy jó ideig a 3D grafikusoknak nincs sok dolguk. Így simán lehet, hogy amíg a héttrben készül az új játék, addig azok az emberek, akiknek még nincs feladatuk az újban, a régihez készítenek DLC-ket.
  • Alexease
    Ujkent "nullarol" erdemes kezdeni, es "kocka" online-oskent: az alap tartalmakkal (solaig keves auto es keves palya), nonstop tolni a futamokat, csak azt vasarolni/hasznalni ami szukseges a tovabblepeshez, aztan a visszafizetesekbol, akciokbol vasarolgatni. Ha nagyreszt iR-eznel, heti 4-5 futammal, akkor "megeri". Jatekkent hasznalni nagyon nem;D
  • lac coo
    Az iR nek ez az atka, ujkent belecsoppenni szo szerint megfizethetetlen....van meg ev vegeig elofizum, de minimum 50-100 ezret bele kellene raknom, hogy ugy hasznalhassam mint barmelyik mas jatekot, ertsd: nem mindig ugyanazt a harom autot hasznalom :)
  • Alexease
    Az iR baromi draga, abba csak akkor erdmes belevagni, ha a embernek van hetente min. 3-4 alkalma leulni 1-2 orara versenyezni.
    Az a penz tuti jobban jon egy jo felszerelesbe, azzal egy AC vagy masik program sokat ugrik elore hasznalatban es elvezetben.
  • Fehercsoki
    Értem én, csak be lett ígérve a komplett fék szimuláció, ez részben be is került pár autóba még szeptemberben, azóta semmi (pedig azt írták hogy pár hónap és minden autó megkapja), gondolom nagyjából akkor döntötték el hogy eladják a játékot és inkább már nem foglalkoztak vele. Ezen kívül azt mondták, hogy 2.0 után (de nem AC2!) jön a realroad, viszont azóta is cselesen 1.xx-el számozzák a verziókat. Kíváncsi vagyok mi lesz hamarabb, szép és tartalmas rF2 vagy realroados AC. Mindenesetre most is tökéletesen használható az AC, mert a lényeget tudja és van elég tartalom is, de azért a rendes realroad és a fék szimuláció hiányzik.
  • Skypack
    Jelenleg béta fázisban van egy új DLC, Marco elmondása alapján jól haladnak valamikor Májusban várható. Steamdb-n is be lett jegyezve, hogy milyen autók, pálya jön bele még nem tudni.
  • b-type
    Én ahogy írtam is, simán elvagyok kb. két évig az AC-val. utána majd meglátjuk. Akkora már befér az iR is akár ha áll majd azon a szinten. De a komolyabb kiszolgálás (kormány/pedál/váltó..stb) jóval fontosabb mint az hogy szimet váltsak.
  • lac coo
    En meglepodnek ha Kunos AC2 neven csinalna valamit. Utolso percben eladtak, meg kiszedtek belole penzt , Kunos Simulazioni neven meg innentol uj cimet is siman elad.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.05.01. 12:18:22
  • GeriDoc
    Igen, én is látom, hogy az AC-nak meg kell lépni ezeket, és az egy AC2-vel fog megtörténni. Csak szimesként megint ott tartunk, hogy mégis az iR "üzleti modellje" a legegyértelműbb (és talán mostanában az rF2 is efelé megy???). Kérdés, hogy ott a régi engine-t meddig tudják javítgatni, és mikor válik szükségessé egy teljesen új verzió? De egyértelműen van egy alap, ami ingyenes, és azt fejlesztik, és nem kell évente, két évente egy teljesen új játékot venni, elkezdeni, beállítgatni, stb. Autó terén meg amikor kezd laposodni, akkor kijönnek egy-egy új modellel, amit ha nem akarsz stabilan 0.5 mp-et kapni, akkor megveszel, ha nem számít, akkor használod a régit. Ez hasonlít leginkább a valós üzleti modellre is. Erre gondoltam, hogy egy alap játék igazából sokáig mehet, egészen egy nagyobb technológiai váltásig.
    A PC 2-t nézve meg lehet bajban lesz az AC.
  • Alexease
    Neha nem art uzletileg a verfrisstes, meg ha technikailag vagy penzugyileg mukodne is a dolog.
    Ahogy irtam, uzletileg nehany evig meg ellennenek DLC-kbol, de a hianyossagok (ejszaka, idojaras stb.), nehany ev utan visszautnenek.

Persze nem kell iR/rF2-szintu realroad vagy CARS-szintu idojaras/evszak; es bar szep, gyors, tartalmas es elvezetes vezetni, koritesben mar most is kicsit "keves".
    Es a nagyszamu eladaskat – a DLC-ket is –, nem a ver-szimes reteg adja, hanem azok (konzol 2/3), akiknek fontos a korites, latvany, hangulat. De ma mar a szimeseknek sem harmadrangu, 2-3 ev mulva mar nekik is keves lesz es a korites.

Vagyis, kell az AC2. Az AC-ra total nem erne meg ingyen uj engine-t huzni, igy az mindenkeppen AC2.:)
  • GeriDoc
    "De azert a felhaszalok sem hulyek (egy ido utan 12 egy tucat), es az igenyek is nonek."
    Épp a napokban gondolkodtam ezen, hogy meddig mehet egy játék a dlc-kkel, és mikor kell kiadni új játékot. És szerintem simán mehetne nagyon sokáig. Az AC elrontotta a fényeket, ezáltal nincs éjszaka sem, de ha lenne, akkor igazából nagyon sokáig mehetne, a váltást egy esetleges dx13-dx14 indokolná. Ami az autókat illeti, egyszerűen csak ki kell adni az új autókat, mint a valóságban, Pl. egy GT3-ban sem történik másképp. Megy 2-3 évig egy autó, majd kiadnak egy új modellt, amire azt mondják, hogy jobb, de igazából nem nagy a változás, csak egy "muszáj" gyorsulás tapasztalható, amit 5-6 évenként úgyis kidobnak, vagy folyamatosan kordában tartanak (pl. Blancpain GT. Az ezer éves Jaguárral egy privát csapat jól megy, míg a vadi új BMW-k szenvednek) Szóval a szimben sem tudnak nagy okosságot, újítást betenni, csak simán ki kell hozni az új autókat. (Pl. nézegettem modokat rF2-höz, és vicces, hogy némelyik modder group még mindig a 430-as Farrarival, és 997-es P-vel próbálkozik, ráadásul még mindig ugyanazzal a műszerfallal, mint ami az rF1-ben is volt nekik. Ilyenkor felmerül bennem, hogy ez most komoly?)

Egyébként Fehércsoki kérdésére, valóban szó volt róla, hogy tavasszal megjelenik az Audi R8 GT3 új verziója, és a BMW M6 GT3. Ahhoz képest valóban "nem történik semmi".
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.05.01. 11:46:00
  • Alexease
    A semmi azert tulzas;) A konzolokkal is foglakozni kell, igy logikusan belassultak a dolgok.

Plusz a program is "kifutotta" magat. Persze meg tamogatjak, foglalkoznak vele, talan meg DLC-k is jonnek; de ha jot akarnak maguknak, akkor az energia felet mar az AC2-re kell atcsoportositani. Ebbe mar "nem eri meg" tul sok ujdonsagot beletenni, kell valami az AC2-re is;)

Raadasul, vannak "kotelezo" dolgok (pl. ejszaka es idojaras), amihez a jelenlegi engine alkalmatlan, vagyis van munka vele boven.

A DLC-bol is meg lehetne elni (evi 4 darabbol el lennenek). De azert a felhaszalok sem hulyek (egy ido utan 12 egy tucat), es az igenyek is nonek. Egy AC2 durvan felporgetne a dolgokat: uj program eladasok (most mar egyszerre 3 platformra), regi es uj autok ismet DLC-zve.
  • Szabi #40564
    dehogynem, folyamatosan foltozgatják a konzolos verziót :D
  • Fehercsoki
    Mi van most ezzel a játékkal? Amióta felvásárolták őket nem történt semmi.
  • goldboy
  • barcalaci84
    összefoglaló videó:
  • neilszab
    Porsche 911 RSR - Mugello!

Ma este nyílt belerázó, shakedown futamot tartunk 21:00 órás kezdéssel. Bárki nyugodtan csatlakozhat és kipróbálhatja milyen érzés az RSR-el mezőnyben csapatni!

Az éles bajnoki futam pedig május 4-én lesz megtartva, a bajnokságba még egyáltalán nem késő csatlakozni, hiszen mindenkinek lehet egy "eldobós" futama. A gyakorló szerver 0-24 elérhető!

Futam topikja: http://gtr-masters.hu/tema/6256
    Eddigi köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/AC2016_A02

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.04.27. 16:17:14
  • Alexease
    Az object neveket tuti at kell irogatni. Az AC azokbol "ertelmezi" a palyat (ut, fal stb.). Mig az ISI a materialok elnevezesebol.
  • PacsutaTibi
    "Tud" az 3dSimEd v3 már konvertálni KN5-be. Nem olvastam utánna rendesen, csak hirtelen felindulásból átraktam valamit.
    Nem is volt semmi gond csak átestem a pályán. Nem jöttem rá mit kellene állítani.

Mondom akkor másik módszer. FBX-be mentve KsEditor. Így meg el sem indult... Pedig állígattam valami Shadereket, stb-t. Majd ha egyszer lesz időm (talán nyár végén) akkor jobban belekukkantok.
    Eza fekete fehér probléma nekem is előjött, az illuminati fülön asszem, a PPFiltert át kell állítani, a BnW (azaz BlackandWhite-ról!) Ez az alapértelmezés, de asszem valamelyik menűben felülírható.
  • Alexease
    Azert ha megvan a teljes modell, a mindenfele cuccal (epuletek, fak, zaszlok, emberek, tablak), az azert sokat szamit. Igy most le is van texturazva, az is elony. Nullarol azert huzosabb lenne.

Ez nem a "klasszik" konvert, amikor regen ISI engine-bol ISI engine-be konvertaltak (F1C, rF1, GTR, RACE stb.). Ott meg az F1C-bol az rF2-be is "mukodik", ugyan az a "rendszer".
    Az AC azert elegge kulonbozik az ISI-tol.
  • Nyilas Lehel
    Akkor kb nem kevesebb meló mint ha racetrack builderrel nulláról csinálnám meg

igaz azzal se működik hasonló a helyzet ott is a kseditorban és az ac-ban is

Az a baj ez előtt nem foglaloztatott ez a modolás de most eléggé rápörögtem
  • Alexease
    Az FBX "nyers" 3D file, ahhoz hogy az AC-ban mukodjon, teljesen ujra kell shaderezni es allitani. Plusz az AC-ban (talan meg mindig) minden palya eszaknak kell alljon, teljesen masok az object es shader elnevezesek, ujra kell gyartani a checkpoint objecteket (pit, grid, start, time stb.).
    Vagyis az FBX csak arra jo, hogy lesz egy nyers modelled UVW koordinatakkal.

Elvileg a 3DSimEd mintha mar tudna rendes AC formatumot is menteni, bar a teljesen mas rendszer miatt, erosen kerdeses a mukodese.
  • Nyilas Lehel
    Sziasztok!

Egy két pályát át szeretnék konvertálni rfactorból.
    A 3dsimeddel megcsinálom az fbx file-t de a ks editorban furán jelenik meg. Fekete fehérnek mutatja.
    Az assetto meg el se idítja.
    Mit rontok el?