42876
-
#40553 Zandvoort összefoglaló:
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2017.04.24. 09:13:42 -
#40552 Valoban jobbak mint voltak, foleg tortenet es technika, de azert lenne meg mit fejlodni (pl. szineszek vagy korites). Mivel a filmezes nalunk sose lesz nyereseges, es mostanaban durva kozpenzeket omlesztenek bele, igy sajnos a megitelese sem lesz egyszeru, barmilyen jot is csinaljanak veletlenul. -
#40551 "A filmezes az megy (bar gagyi)"
Mostanában elég jó, több minőségi alkotások jönnek, hátrahagyva a múltat és a megszokott színészeket, sztereotípiákat. -
#40550 Köszi srácok!
Megnyugodtam, hogy nem én élek barlangban, ez egy általános probléma, ha nem éppen a megfelelő oldalon és időben vagy, akkor marad a boldog tudatlanság, aztán meg a dühöngés otthon, hogy miről maradtál le megint. :) -
#40549 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Akkor szofosok mar en is:DDD
Nem kifejezetten "oket" akartam minositeni, inkabb altalanos volt a teljes magyar helyzetre. Azert emlitettem a filmgyartast is, ami total mas, de megis "hasolo", bar amiota allami mutyi, azota nekik nincs gondjul:D
Sajnos magyarorszag kis orszag, keves emberrel, keves penzzel. Nalunk semmi sem mukodik, foleg hogy az elozo rendszer, a rendszervaltas, a "rendszer-valtasok" szetbaroltak mindent.
A filmezes az megy (bar gagyi). A foci is megy logikusan, de az meggagyibb:) Ha nyereseg alapon mukodne, eleg lenne 4 csapat, 1 stadionnal:D
A motorsport nalunk sose volt igazan nepszeu (legalabbis kijaros, kozvetiteses, rendesen tamogatos, befektetos szinten). Igy mindig kicsit a barkacsolos, gagyizos, penzmosos szinten mukodott.
Az utobbi idoben kicsit befutott – legalabbis mint "nepszeruseg", tamogatas, de szervezesben, hosszu tavu tervekben semmi –, igy valszeg "tobb" penzt ment keresztul rajtuk, de a "stilus" (uzlet, adozas, szamlak) maradtak, tul feltuno lett, voltak kellemetlen buktak.
Komoly befektetok kellenenek, akik 10-20 evben gondolkodnak, es nem csak a "szerzek penzt, lefolozom, aztan tortenjen valami" stilusban;) Nullarol kellene alapozni az egeszet: teljesen uj rendszer es sorozatok; palyak es helyszinek; pilota neveles (nemzetkozi szintre felkeszitessel!); komoly media kapcsolatok; stb.
De a legnagyobb gond, hogy az egesznek nem is lehet alapja;)
Ha nem kozpenzbol uzemel valami, akkor nalunk mukodeskeptelen:/ Egyszeruen nincsenek olyan (sajat, magyar) termekeink, cekeink, szolgaltatasaink, amit ertelmesen, haszonnal reklamozni lehetne. Foleg nem nemzetkozileg.
Magyarorszagon egyszeruen nem lehet kitermelni (semmi hasonlonak) az arat.
Mediacegeknek dolgoztam, sok-sok hirdetessel (luxus markak is). Az ember azt hinne, hogy ha egy BMW hirdeteseket akar, akkor tuti valami extra mediafelmerest csinalnak, de nem. Csak azert hirdetenek xy magazinban, mert eppen ott van Irenke baratoje (amibol aztan visszaoszt);D Ha a barat atmegy vw-hez, akkor Irenke majd ott hirdet:D
Teljesen mindegy, mert van x penz amit el lehet kolteni, kozvetlen bevetel meg ugy sem lesz belole.
Maszekolok is, itt is ugy mukodik: mediasnak van 150Ft-ja a munkara, azt odaadja baratnonek, az visszaad neki 50-et. Aztan Bt.-bol attolja Kft.-be (vagy forditva), es a vegen en csinalom meg a munkat 20Ft-ert;)
Ha ez nem munkara menne, hanem motorsport tamogatasra, hasonloan mukodne: a csapat orulne, ha megtankolhatna belole, persze csak dizelest, es szogoruan kannas gazolajjal, amit a MAHART kikotoben vesznek ejszaka felaron:DDDDD
-
atiwrc #40548 Tyuki, Alex!
Hát a mai gyorsasági OB-t már nemigen lehet számlagyárnak nevezni, max egy romokban álló összedőlt gyáremléknek...
Hosszú lett ezért inkább spoilerbe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha leveszem a külföldieket, akkor van egy RCM kupa meg egy Swift Europe kupa ami gyakorlatilag külön világukat éli az OB-tól, most is csak az RCM-esek futattak futamot, és alig vannak 11-en.
A Formula autósok mezőnye az utóbbi időben talán erősödött a technikák között sincs olyan nagy különbség ott még szoktak lenni csaták, a mostani futamra 8 magyar nevezett ha jól számoltam, lassan a wsr3.5 is udejut szóval ez még jó szám :D
Viszont a gond ami az alapja lenne a bajnokságnak a kis- és nagytúra autók abból kevés van.
Jelenleg nagy túrában a szervező főnix se égisze alatt, általában csak ezen a fordulón induló, Walter Csaba melett Zengős színekben a seatokkal két újonc György Anett(RCMből) és Jedlóczky(gyakorlatilag a semmiből) melett, Tóth Csaba ment még. Ezen kívül itt volt Bódis Porscheval, (Endurance futamon Silverstin) és Lekeny Márk a Porschéval, pedig tavaly még az apja Lekeny György is ment hol Porschéval hogy egy RS01-es Renault-t hajtva, most csak a Közép európai porschésok között indult, azt se zárnám ki hogy ugyanazzal a kocsival mitn amivel a fia ment. A magyar Unicorse Team TCR-es Alfáját, Király Richárd vezette, akinek szintén nincs sok tapasztalata, pedig ha minden igaz a Pénteki teszten még Kiss Norbi hajtotta a kocsit, talán etcc vagy tcr Hungaroringi futamán vele indulnak. A gond ott van hogy azt olvastam hogy a FIA-CEZ-be mennek Király-al szóval nem igen megy egész évben az autó a hazai OB-n. Zengőék elvileg egész évet terveznek menni de gondolj bele hogy mi mezőny volt tavaly amikor ők csak 1 kocsit indítottak, az alfa még nem volt és kb ez volt a magyar mezőny.
Majdnem elfelejtettem Keszthelyi Vivient, ő ment tavaly egész évben, de gyakorlatilag az első forduló után miután Bús Edina szögre akasztotta a sisakját, csak Tóth Csaba ellen kellett küzdenie a kategóriában, a porschékkal ellen nem tudott mit kezdeni az audival.
Mondjuk érdekes hogy most -3500-ba van nak sorolva a seatok tavaly meg az 1600-2000-be voltak.
A kisebb autók között, indult most 6 swift, de szerintem mindegyik ilyen kupás autó, szóval az számomra egy kupás autó marad, nem kisturás. Azon kívül ment egy ignist és egy civic, gyakorlatilag szinte csak ők az állandó autók évek óta. Valahonnan előkerült a (szerintem) Tim Gabi féle Peugeot S2000(jézusom ez még itthon van, van aki próbál küszködni vele???), Gerencsér Dávid ment vele de ki is esett tegnap, ma az időmérőn pedig nem értékelték, futamon valószínüleg nem is indult.
Hogy miért írtam a regényt, mutatok a kocsikat, ennyi támogatóval nem hiszem hogy sokat tudnak trükközni a számlákkal....
Mink:
Merk:
Király:
Gerencsér:
Zengőék egy + tartalék autóval:
A többi magyarról hirtelen nem találtam képet, de a Porschek is elég üresek, a walter féle bmw-n sincs sok minden.....
Voltak gondok tavaly ugyebár Ficza körül, azóta nagy a csend, pedig olyat is hallotam hogy a szakág vezető Gáspár Istvánt is lemondatták, letartóztatták. Az Mnasz lapján, illetve határozataiban ilyen infót viszont nem találtam, hogy nincs elnöke a szakágnak. De bajok vannak a szakággal ez biztos. Lehet a márkakupákra fogni, de mikor Zengő fellendítette és beindította azokat, akkor még volt normális mezőny is a kis és nagytúrában. Miután lemondott még pár évig volt azért mezőny, (pl 3 alfa s2000, amiből kettő magyar kézbe volt, 3 fekte porsche), de én úgy gondolom akkor vett igazán nagy lejtmentet a történenet, hogy kinyírták kistúrát azzal hogy benengedták oda a 2000 köbcentis gépeket, az addigi max 1600 helyett, amikkel így nem nagyon indultak. Pár évre rá a nagyobb -3500 és +3500 as gépek mellet talán a gazdasági válságok miatt is ezek is szépen el-el tüntek, garázsban porosodnak és egyszerüen nem lett mezőny.
Akartam még írni 2 bekezdést de a tesóm, tibi már nagyon akar asetto-zni a gépemen, majd legfeljebb később folyt.köv. :D
-
atiwrc #40547 Már biztos beírtam ide is régebben, nem reklámozni akarom magam, de itt minden pénteken, (általában késő este sajnos), összegyűjtöm a hétvége autósporotos eseményeit köztük a magyar ob eseményeit is. Tudom egy szombati Hungaroringre kiugrást legfeljebb a pest közeliek tudnak csak megoldani 1-2 óra alatt, ha esetleg szombat reggel elolvassák a listámat....
http://www.rallysimfans.hu/forum/viewtopic.php?p=499670#p499670
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.04.23. 16:00:18 -
atiwrc #40546 Én az Audi és Alfa TCR-t is meg említettem volna ;), mert olyat se láttunk még itthon és ki tudja lehet hogy nem is fogunk, ha a TCR mégsem jön a Hungaroringre...
A boxutca bejutás kint volt minden sajtó közleménybe, a biztonságisnak volt rossz információja.....
Honlap volt a http://gyorsasagi.hu, illetve egy jó kis forum az enjoytherace.hu-n, de mindkettő kihalt.
Az első futamot mindig a Főnix MSE szervezi az ő FB lapjukat érdemes látogatni.
A Hungaroring honlapja említést sem teszt az eseményről, de a fent említett TCR-ről sem, ami még hagyján, mert a naptárba monacoval is csináltak cifraságokat, de hogy a GT Open-t se hozzák ott, ami évek óta jön a ringre :(
FB-n a gyorsasgi.com honlapra és annak FB oldalára kerültek fel képek, illetve az FIA-CEZ.com honlapot és FB lapot érdemes nézegetni, mivel ez zóna futam volt, itt 40-50 másodperces videó is volt fent. Ezen kívül még az ESET V4 Cup lapján található néhány információ, kép.
Annyit hozzá tennék hogy a két külföldi lap különb borítóképet csinált magának a hétvégére mint a magyar.....
Most hogy mennek Zengőék ráadásul 3 seattal is, így oda is érdemes fel-fel nézegetni, illetve egyes csapatok fb lapjaira, bár bevallom azokat én sem szoktam nézegetni, mert főleg önfényezés szokott lenni, vagy az rcmkup pl annyira nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.04.23. 15:56:26 -
Tyuki80 #40545 Nem a belevauzás végett.De egyet elfelejtettek.
A magyar autósportnak csúfolt számlagyár,önmagáért van,nem a nézőkért.Jó pár versenyen ,rendezvényen megfordultam már,de a tököli drift kivételével szinte sehol nem éreztem,hogy a néző bármit is számít.Talán még egy két bokorugró rally sprint...
A rally,ilyen szempontból a legförtelmesebb.Belépő egy lezárt közútra,ahol,ha bármi baj ér,te vagy a felelős (tehát a jegy semmit nem jelent),egy szemeteszsák sehol,büfé,hideg sör nyista.Vicc az egész....pedig imádom.Mindent megtesznek,hogy kiszeressek az egészből....
-
#40544 A bevetel meg van, a tobbi nem szamit. Ez is hasonlo mint a magyar filmgyartas: mar az elejen le van zsirozva minden, mar mindenki jo jott ki belole penzugyileg, a tobbi (jo legyen, nepszeru, bevetelt termeljen – a nyereseg persze lehetetlen:P) mar senkit nem erdekel:) -
PacsutaTibi #40543 Volt. Oldalala is, de azt jó 2 éve nem frissítik. A helyette kialakult FB lapon tavaly nyár óta nincs semmi hír, akkor is gyakorlatilag csak a parádi hegyi dolgai voltak fent.
Néha van a Formula.hu-n meg az RVO-n egy két cikk amit a formulás vagy swiftes csapatok promótálnak (magukról szól csak...)
Pont ilyenkor kellene egy kicsit fellendíteni a reklámot az első futam előtt. Új autók, új pilóták, nagy külföldi mezőny.
Nem érdekli őket.... -
GeriDoc #40542 Azt sajnos nem tudok mondani, én is véletlenül akadtam bele ismét. Ráadásul itt a cikkben írják, hogy be lehet menni a boxutcába, amit - mint a végén kiderült - Vida János is így tudott, de a biztonságiak persze másképp tudták (természetesen megoldottam, de na). Szóval hogy miért ilyen zárkózott a gyorsasági szakág, és miért nincs hivatalos oldala, akár egy fb oldal, az rejtély számomra is. -
#40541 Köszi! Erről sem tudtam :(
Van esetleg valami tipp, hogy milyen weboldalt érdemes nézegetni, vagy hova kell feliratkozni, hogy ne maradjak le mindenről. :)
Köszi
-
PacsutaTibi #40540 Időterv -
GeriDoc #40539 Ma délutánig. Közép-európai Zóna futam van. -
#40538 Mármint mikor kell kiugrani? Vagy folyamatosan ki vannak állítva autók? -
#40537 Azert irtam a egere ilyet: ":)" :) -
GeriDoc #40536 Pont, hogy a sorozatot jelzi. És innentől én sem értem, hogy miért egy kupás Porsche van a képen.
Viszont aki szeretne látni élőben kupás Porschékat, meg GT3-ast (2017), meg Z4 GT3-at, meg M6 GT3-at (), az ugorjon ki a ringre, mert van minden, mi szem-szájnak ingere.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.04.23. 12:38:31 -
#40535 ja értem már, ..hogy az r-l mennek, a képen látható típus nem választható.
igaz. -
#40534 A GT3 itt az auto tipusat jelzi (azzal mennek) es nem a sorozatet;) -
PacsutaTibi #40533 Láttam már ilyet, de miért van berakva egy GT3-as bajnokság promóképének?
Ott elvileg nem ezzel mennek. ;)
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2017.04.23. 10:33:22 -
#40532 -
PacsutaTibi #40531 Öööö.... Ez nem egy kupás Porsche?? -
#40530 Imola - GT3 futam vasárnap este, folytatódik a bajnokság!
Futaminfók és nyílt gyakorló szerver: gtr-masters.hu/tema/6244
Köridők: gtr-masters.hu/prequal/10505 -
#40529 Assetto Corsa 50% mindenre akcio steamen
porsche pakk beugrott, végre :) -
tbazsi95 #40528 -
és a fordított rajtrácsos futam :
-
#40526 valaki t300-hoz egy driver beállítást és egy AC-s beállítást tudna írni?LUT-ot használtok-e? -
#40525 AC P911 RSR - Zandvoort OSRW 04.14 Shakedown
nyílt kedvcsináló futam
részletek
szükséges pálya kiegészítő
gyertek, gyertek !!! -
Thread #40524 Jo lenne az hidd el, foleg nyaron tetoterben :)
Ez legyen a legnagyobb elteres a valosagtol. -
#40523 A multkorit megneztem nagyjabol, mire akar kilyukadni. Megjegyeztem a koridot a kocsit, kiprobaltam, par kor utan sikerult hozni a 1.12-es valamennyi idot. Megnyugodtam az alapokkal nagyjabol tisztaban vagyok.
Atkuldtem a linket a kollegamnak, mondom ez neked keszult, amire automatikusan jott a valasz, az assetto egy szar, mert keptelenseg korbemenni barmivel a palyan. (ps4-en tolja kontrollerrer). Probaltam egy parszor ravezetni, mi lenne ha bekapcsolna a segitsegeket, nem szegyen az, aztan szepen megszabadulni toluk. Arrol meg hallani sem akar. Hat ki erti ezeket :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.04.12. 08:51:05 -
#40522 haha, ha motorral tolod, mindezt felnyitott plexivel, netan bilisisakban, de szigoruan napszemuvegben, akkor valoban at tudja adni az erzest, hogy neha-neha a menetszel beterel egy legyet a szadba, de azert itt vagy zart sisakban, vagy zart kasztniban tolod leginkabb szerintem :)
A rift erzekeloje meg masban gyengelkedik a lighthouse-hoz kepest, valamit valamiert.
@cshavez Pesten valami publikus helyen lehet kiprobalni a korbeforgo cockpitet? Egy korre ott lehet befizetnek.
-
Thread #40521 Értem már, hogy Vive-hoz ez kell, a Rift-nél lehet a székkel együtt kell mozgatni a pozícionáló kamerát.
Mi a tapasztalat, a sima 2DOF szék segít a VR émelygés ellen valamennyire?
Kulonben az 5D mozikban is nyomjak az eros ventilatort, sokat dobna a sebesseg elmenyen, ha beleirnak a simtools driverbe, konnyen meg lehetne csinalni. -
Cshavez #40520 Nem értem,hogy mit nem értesz azon ,hogy működik a szoftver vr alatt?
Sopron közelében laksz,szívesen vendégül látlak és kipróbálhatod,átélheted a saját szemeddel,testeddel. :) -
#40519 Tavaszi Porsche RSR Bajnokság!
Uraim, ez aztán kihívás lesz a javából! Mindenki felejtse el a modern technológiát, az elektronikus ketyeréket és minden mást, ami megfoszt minket a vezetés öszinte élvezetétől! Ebben a bajnokságban a legendás 1972-es Porsche 911 RSR-t fogjuk megülni, melyek nyergében minden egyes féktáv, kanyar és kigyorsítás garantáltan megizzasztja az embert, miközben végig ott fog ülni egy kéjenc kis vigyor az arcunkon!
A 7 fordulós bajnokágból a 6 legjobb egyéni eredmény számít bele a végértékelésbe, a futamok között lesz 2 x 30 fordított rajtráccsal fűszerezett és 60 perces versenytáv is! Lesz lehetőség egyedi festések használatára, valamint csapatokat alakítani és az egyéni mellett a csapatbajnoki címért is harcba szállni!
Bajnokság témája: http://gtr-masters.hu/tema/6245
Első, Zandvoort futam: http://gtr-masters.hu/tema/6247
-
goldboy #40518 -
Solt #40517 Nyugodtan forgolódhatsz vele... -
Thread #40516 Akkor a Rift position erzekeloje baratsagosabb, ugy olvasom az egy szimpla kamera.
Csak nem szabad nyakbol 180 fokot hatranezni, hasznalni kell a tukrot :)
Utoljára szerkesztette: Thread, 2017.04.11. 15:15:11 -
Thread #40515 Ha ez a laser-scan a fo csapasirany akkor majd az ipar kidolgoz valamit. Nehezen szuletik a seatmover szabvany :)
Pedig a VR-hez egy JO seatmover lehet hogy passzolna, nem kellene hanyovodor. [de akár az ellenkezője, az is lehet hogy meg ha minden mozgas helyes iranyu, de az arányok, mertekek nem stimmelnek, az rosszabb mint ha semmi mozgas nem lenne, olyan mint a rossz minosegu emberi arc nem zavaro jatekban de van az uncanny valley jelenseg, ahol mar majdnem olyan mintha... de nem olyan, es pont ezert zavaro]
Utoljára szerkesztette: Thread, 2017.04.11. 15:09:47 -
#40514 A lighthouse-ban egy nagyon erzekeny elektronika, de inkabb motor van, hasonlo mint egy merevlemezben, szoval bekapcsolva meg finoman sem ajanjlak a mozgatasat nem, hogy ilyen razogepre kotve :)