The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én tudom mire reagáltam, te nem.
Erre:
"Szerintem jobb inkább csittel idõnként felemelni csak a craftingot, ha nem akarsz órákat tölteni itemek eladásával és hozzávalók vételével valamint gyûjtögetésével."
További jó trollkodást! (Kisebbségi komplexusod van, hogy bizonyítani akarsz?)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Nekem 40 centis már nem látszik át, akkor most mi van?
"na meg az számgombbal elõvehetõ itemek sincsenek már"
elõveszed a "favorites" menüt q gombbal, és megnyomsz egy számgombot - társítva van
"100 méterre még mindig elíjászkodom fölé célzás nélkül, oblivionban már itt is rendesen fölé kellett célozni."
40+ méteren már fölé kell céloznom
Tovább nem olvastam, kössz a spoilert b+!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Fejlõdni pedig az fejlõdik AMIT HASZNÁLSZ (+ levelenként adható 1 perk pont). Tehát ha sokat nyilazol, a céllövés,ha kardozol a kardozás, ha varázsolsz a varázslás,ha akár mindhárom egyszerre akkor mindhárom egyszerre fejlõdik.
Nekem például jelenleg egy tolvaj besurranó harcos karaktere van, akivel bármit kilopok bárkinek a zsebébõl,bárhova besurranhatok észrevétlenül,ugyanakkor medvéket fogyasztok karddal reggelire.😊 És szerintem még varázsolni is fogok mire oda jutok hogy csinálja a fõ küldetéseket.😊
Grafika nagyon szép, bár a whiterun körül lévõ pusztaság, eléggé gyér és a távoli sziklák rondák, na meg a víz laposabb szögekbõl egyszerûen ocsmány, ugyanis annyira átlátszó, hogy az nem reális. Fõleg hogy akármilyen tiszta lehet egy természetes víz, ahogy mélyül azért egyre kevésbé átlátható, itt ilyen nincs, 2 centis víz is úgy látszik át mint egy 5 méteres, olyan mint a csapvíz. És emiatt az átlátszóság miatt távolabb, nagyon rondák a mederben gyakran ismétlõdõ textúratileok, mert onnan már látszik mennyire ismétlõdik..
A menü röviden konzolszar, na meg az számgombbal elõvehetõ itemek sincsenek már, csak a lassú favourites menü, questlog egy nulla lett, igaz nincs is szükség rá, mert a legtöbb questnél nem kell gondolkozni, így nincs szükség bõvebb leírásra.
Ballisztika butítva lett, 100 méterre még mindig elíjászkodom fölé célzás nélkül, oblivionban már itt is rendesen fölé kellett célozni.
Néhány helyen pl sziklákon a lassú kúszás eléggé idegesítõ, mintha vajon csúszna minden.
Skill rendszer gáz, már nem kell figyelni mit fejlesztesz, mert ugye kivették az alaptulajdonságokat (strenght, intelligence, stb), simábban lehet mindenes karaktert(értsd pl sneakes íjászvarázslóharcoskovácsenchantert) csinálni mint az oblivionban lehetett.
Több "unique" dungeon van mint mint az oblivionban, de a randomgenerált tipikus random dungeonok itt is befigyelnek. Pl van a csöpögõs mohás várromos dungeon, a földes barlangos, meg a jeges barlangos meg, ayleid helyett dwemer dungeon.
AI kísérõ elképesztõen hülye. Ha mondom neki hogy wait here, leszarja ahogy meglátok egy enemyt, odarohan és üti, sneakelés kizárt dolog egy ilyen hülyével. Ha lopok és csak a társam lát frankón kapom kapon a bountyt... szóval még besúgó is.
Scriptek, játéklogika nagyon gáz. pl kiszabadítok 2 embert, ugye vagy meztelenek, vagy van rajtuk egy sima ruha. Mit csinálnak? Rohannak megtámadni a frost trollt ököllel. 1 ütéstõl fekszenek, majd amikor kilépek a barlangból, látom ahogy elrohan az elõbb meghalt és kifosztott ember...
Jön Alduin felébreszteni a másik sárkányt, 20 nyilamba tellett mire rájöttem, hogy mivel script, "cutscene" ezért átmennek rajta a nyilak, nem csak nem találom el.
Vagy megyek az úton, látok egy npc-t, ami nem támad odamegyek hozzá, nyomok egy beszélgetést, erre szó nélkül elkezd támadni.
Elején fél óránként jöttek a dark brotherhoodos assasinok megölni, majd késõbb mintha mi sem történt volna beléptem a db-be, arról hogy ki akart megölni nem tudni semmit, na meg az is fura hogy simán belépek egy szervezetbe ami fél órája meg akart ölni.
Oblivionban dialógusban megállt az idõ, itt már nem... finom is amikor pofázik fél órát az npc közben meg 3 frost troll kaszabol engem.
Sárkányt meg vicc, ezzel együtt az ellenfelek is. Akkora szórás van hasonló egységek között azonos helyen erõsségben hogy hihetetlen. Van amit sima 1x sebzéssel megölök, és van amire vagy 10 3x-os sebzést kell bevinni hogy kifeküjön. Van ami akkorát üt hogy kisebb mint a hp regenem tehát nem tud megölni soha órák után sem, van amelyik 3 ütéssel lezúzza a 320hp-mat, 200-as armor ratingnél.
Sárkány meg gyengébb mint sok úton kószáló ellenfél, ellenben kibaszott idegesítõ. Nem jön sehonnan, csak úgy ott terem a fejem fölött, pl meghalok egy nem sárkánytól, újratöltöm az állást, újratöltve meg rögtön a fejem fölött a sárkány, ami néha összevissza repül, nekem kell szaladgálni utána, mert elrepül. Eközben instant irányváltoztatásra képes, nincs átmenet, akár hátrafelé is repül.
Jó játék, de eléggé érezni rajta a konzolszarosítást, ahhoz képest hogy konzolon katasztrófa lett, ps3mon szaggat, és mind2 konzolon bugosabb és csúnyább mint pc-n.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
szóval épp ezért a skyrim szövegeibe se nagyon olvasok bele 😊
(itt most a könyveket, sztori jobban kifejtését értem, párbeszédekbe beleolvasok azért sûrûbben)
Ha nem tudod mihez szólsz hozzá, akkor ne játszd itt a faszagyereket!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ha így állsz hozzá, akkor ez nem a te játékod (mûfajod). Pont az a lényeg, hogy nagy legyen a játékidõ, és hetekig (hónapokig) tudj vele játszani, kiélvezve minden apróságot. (Én átlag 2 hét alatt végzek ki egy RPG-t, de ez napi 6-8-10 órát jelent. És mikor végigjátszom
gomba: Oblivionnal egyetértek, de azért így sem volt egy rossz játék. 😊 Bár egy idõ után néhol már untam egy kicsit, stb. Mindenesetre megérte végigtolni.
szirmos: gomba szerintem nem foglalkozott ilyen extrákkal, hogy házvásárlás, és unique fegyverek. 😊
yesname: nem ismerem az eladási mutatókat, de tény, hogy többen veszik, ha honosítva van. Én is megvárom a magyarítást hozzá.
hdo: Képzeld el tudok angolul. (Nem rég szereztem középfokot.) Viszont RPGvel nem vagyok hajlandó csak és kizárólag magyarul játszani, mert csak úgy tudom élvezni. Ahhoz nekem nincs kedvem, hogy játék közben szótárazzak, ha nem értek valamit, az RPGnél meg pont a történet a lényeg. Más stílusú játékhoz nekem sem kell magyarítás, mert megértem, amit kell.
kornan: Aki csaló kódokat használ az ne játszon RPGvel. Nem neki való, és a mûfaj meggyalázása. Azok játszanak az agyatlan lövöldékkel (FPS)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
ebben pedig ez nagyon jó, mivel marha nagy a pálya és tényleg nem randomgenerált hatású általában
A felfedezés, mászkálás egyáltalán nem unalmas, rengeteg véletlenszerû esemény történik, néha túl sûrûn is, úgy érzed minden ötödik lépésnél. Én ezért nem használom a fast travel lehetõséget, mert útközben felszedek egy csomó cuccot.
Maga a küldetésrendszer meg annyira nem lineáris, hogy tucat feletti dolgot tudsz mûvelni, még akár azelõtt is, hogy betennéd a lábad a második fõküldetés városába, Whiterun-ba.
SZERK: Max karakterszint meg nincs, akkor lesz kimaxolva, mikor már minden skilled maxon van, és nincs mi szintet adjon, így karaktert sem tudsz elcseszni. Amúgy ez 81-es szintnél következik be kb.
Ha ez igaz, akkor meg is érdemlik. Ezek szerint a mai gyerekek retardált nyáladzó kretének.
Ma minden adott a nyelvtanuláshoz, számtalan tévécsatorna, internet, idegen nyelvû könyvesboltok. Csak az nem tanul meg használható szinten angolul, aki nem akar. A nyelvvizsgával meg nekem ne jöjjön senki, mert semmit sem jelent. Tudom, mert én is vizsgáztattam. Gyereknek megvan a pontszint, megvan a vizsga, da az igazán használható nyelvtudása nem volt jó. Ez van, szar a rendszer.
Én sem az iskolában tanultam meg angolul, a számítógép, játékok és filmek marha sokat segítettek. Akkoriban fel sem merült, hogy az Idõrégészen kívül más játék magyarul legyen. A fenébe is, ne panaszkodjanak, hanem tanuljanak meg angolul. Ha az nem megy, akkor játszanak jojóval, komolyan.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
2. kivettek dolgokat, ami egyszerusitesnek tunik, ez igaz, de kozben viszont kikerulek olyan dolgok, amikkel 2 es fel ora alatt erinthetetlen tapos karit lehetett epiteni (m
varazslatok osszereakasa pl hatalmas lyuk volt Obki rendszereben)
3. most legalabb 10-15 ora legyozhetetlen tapos karit epiteni 😄 (mar smithing is eleg, legendaryra tapolt cuccokban hozzam sem ernek master szinten)
4. nem nagyon akartam hinni nekik, de tenyleg igenyesek es tobbe kevesbe kezzel keszultek a katakombak
5. az attribokat en is hianyolom, de tul lehet elni
6. a sarkanyokkal harcolni epic, de eleg gyengek a dragaim, neha varazslokat tovabb puffolok
7. questek tobbsege szegenyes loottal jar es meg csak nem is segit kari fejlodeseben, ezeket csak akkor csinalja meg az ember, ha megvan a szerepjatekos beallitottsaga
8. tenyleg bugos, konzolt nem egyszer kellett emiatt hasznalni
9. mashol is irtam mar, hogy nekem bejon, hogy barmilyen fajbol lehet barmilyen kaszt es nem csak a sablonokat jatszhatja az ember
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Esetleg szándék kellene hallgató oldalról. Amíg a túlmûvelt arcok a warez oldalakon azon vinnyognak, hogy a mocskos kiadó hogy képzeli, hogy az õ ingyen letöltött játékához nem készít magyar fordítást, addig nem igen van mirõl beszélni.
F
"Aki nem tud idegen nyelvet 17 évesen, az már ne is haragudj, de számomra analfabétának minõsül! 😄"
Nem tudom, ezt mire alapozod; de a fogalmazásodból tényleg elég negatív dolgok szûrhetõk le. Azzal izmozni, hogy nyolcadikosan nyelvvizsgázni mentél... az se mostanában lehetett. Csapj fel mai nyelvvizsga felkészítõ könyvet, olyan témák vannak benne mint a környezetvédelem, politikai eszmerendszer, fogyasztói társadalom, harmadik világbeli országok, stb. Nem tudom nektek mi volt akkor a követelmény hogy ennyire lazán sikerült átmenni, de egy mai gyereknek ez a szint nehéz - nem csak azért mert olyan szak-szókincset kíván, de ennyi idõs korban még az átlagmûveltséghez nem tartoznak ilyen témák. Az hogy valaki 17 évesen nem tud idegen nyelvet, és ezért analfabétának minõsíteni - ez szerintem megint erõs túlzás. Én 16 évesen raktam le a középfokút, most vagyok 19, nemsoká megyek felsõfokon is. Mindezt úgy, hogy 2. osztálytól nyelvtagozatos osztályba, gimiben meg nyelvprofilú iskolába jártam + 4 év külön-tanár. Nálunk érettségire mindenkinek volt nyelvvizsgálja, az osztály kétharmadának felsõfokon is (a maradék egyharmadot azok alkották akiknek vagy két nyelvbõl volt középfokú, vagy olyan selejtek voltak mint én, hogy nem tudták megcsinálni a felsõt...). Hangsúlyozom, mindezt nyelvprofilú suliban. Szóval akiknek nincsenek ilyen lehetõségei, azoktól mire fel várod el, hogy 17 évesen perfektül tudjanak. Illetve nem is az elvárás, inkább miért nézed le õket? (választ légy szíves privátba, gondolom már a többiek unják ezt a témát...)
És akkor ON:
Engem ebben a játékban az érdekelne, hogy a bejárható szabad terület itt hogyan nyilvánul meg? Mármint úgy értem, pl a GTA:SA-ban tök jól el tudtam szórakozni küldetésen kívül, a Just Cause-ban meg sokkal nagyobb játéktér volt, mégis küldetésen kívül csak mászkáltam a dzsungelbe, ami öt perc után már baromira unalmas volt. Szóval mennyire mentek rá a játéknak erre a részére, ami nem küldetésfüggõ, hanem ilyen szabad botorkálás alapú? Rpg-vel még egyedül a KotOR 1/2-vel volt szerencsém, azt mondjuk baromira élveztem, bár nekem már az is elég összetettnek tûnt, valahogy nem vagyok hozzászokva az ilyen fejlõdésrendszerû játékokhoz... mindig rájövök, hogy öt pályával ezelõtt inkább mást kellett volna fejleszteni <#idiota>#idiota>
"szakmabeli" te ... Ha valaki lennél, nem itt jártatnád a pofád.
Gombabácsi: Talán nem easy-ben kéne játszani és úgy véleményt mondani mert ez a játék még alap fokozaton is könnyû,tegye expertre vagy masterre és lesz sok sok kihívás.😊
Ilyen szöveget eddig csak semmihez se értõ magolós, sosedolgozott bulizósfiataloktól hallottam.
HP/Stamina/Magicka is mehetett volna külön perk fára, a perk képességeket automatikusan is megkaphatnád, amint eléred a megfelelõ skill szintet, és így teljesen mellõzni lehetett volna a karakterszintet is, mivel már ennyire nincs értelme.
Az kicsit nehéz kitétel, hogy olyan nyelvet tudjon amit én nem, mert én még Afrikaans nyelvû szöveget is tudok olvasni! 😄
Egyébként a játék nagyon jó lett, kicsit bugos, de odaszögez a monitorhoz.
Gyatra a mai oktatási modul. De akinek a PC játék hobbija, az iskolán kívül is megtanulja a nyelvet, én így voltam az angollal. Németet tanultam általánosban.
Csak tudod nem mindenki angolul tanult, több ismerõsöm is van aki németül tanult meg. Én lassan 40 éves leszek, mi még oroszul tanultunk az iskolában mert akkor még más nem volt, munka mellett pedig sem idõm sem energiám nincs már angolul megtanulni.
Úgy hogy a hozzászólásodat én is rosszindulatúnak vettem.
amúgy meg attól, hogy valaki jól tud angolul még szintén lehet, hogy inkább magyarul játszik
(ebben az egész beszélgetésben az a szép, hogy lassan olyan, mintha én keltem volna ki a magyar nyelvû játékokért / nem, én csak az ellen kelek ki, aki lesajnálja azt, aki ilyet szeretne)
Mikor én voltam általános iskolás, mi nyolcan elmentünk ballagás után középfokúra. Mind átmentünk, hárman négyes tanulók voltak.
Ez mit is jelent? 17+
Aki nem tud idegen nyelvet 17 évesen, az már ne is haragudj, de számomra analfabétának minõsül! 😄
Ha a 3+ -os én kicsi pónim magyarításáról lenne szó, akkor nem szóltam volna egy szót se! 😄
Mondd meg nekem, hogy hol itt a rosszindulat?
én angolul játszok, de attól még nem probléma, ha valaki ezt magyarul teszi
vagy már az utcán sem így kéne megszólalni???
Attól, hogy a cég nem végzi el, lehetõvé tehetné, hogy mondjuk a lelkes rajongói oldal megtegye, eszközöket adva a kezükbe.
Magyarra meg tényleg elég keveset fordítanak, de egy globális cég valószínûleg nem fog minden 1 százalék alatti részesedést produkáló nyelvnek nekigyürkõzni. Ha kiszórná vagy 20 nyelven az elég sok plussz munkát igényelne és késõbb az esetleges javításoknál is nagyon sok energiát emésztene fel.
Csak gondolj bele hány 5-15 milliós nyelv van csak Európában.
Jó, ha kis hazánk kapott ebbõl 10k-t. (Közel sem hiszem). Erre mondtam azt, hogy nem mindegy, hogy kaptunk pár ezer darabot és ebbõl van hiány, vagy több tízezret és annyira viszik, hogy még ennek ellenére is hiányt képez. Mi egy kis piac vagyunk, a Magyar lokalizációt leszarják. Hiába mondja bárki (jogosan) hogy bezzeg aki nem tud angolul, az mennyire sík, ha az eladásokat nagyságrendekkel felpörgeti a honosított gamma. Tetszik, nem teszik, attól még ez van.
Sõt, a pc esetében kimondottan stabilan kezdett.
Az viszont már egészen eszméletlen, hogy sikerült egy olyan pachet kiadni, amit nem 1.2-nek, hanem inkább 0.9-nek kellett volna nevezni 😊
Ez biztos változni fog, kiegészítõkben, modderek által viszont tuti. Viszont sajnos azt kell hogy mondjam "ez legyen a legkevesebb". 11.11.11 érdekében félkész bughalmazt adtak ki, és a legutóbbi patch sokkal több hibát szült, mint amennyit kijavítani hivatott. Bethesdától ezért support gyanánt nem is várok semmit, adják ki végre a fejlesztõi csomagot, aztán majd a modderek megoldják. Például már alig várok egy olyat, ami nem ad karakterszintet a craftolásért!
Az hogy lehetne ötletesebb is egyik-másik, az viszont igaz. Jó ötletekben nagyon vérszegény a játék.
PSN ID: Lord_Mortanius
Téves, de spoilerek nélkül ez a verzió is elmegy. (Mondjuk nem tudom, hogy mennyire számítana a pontos szitu spoilernek, ha az egyik felét még szabadulásunk elõtt, másik felét meg max fél órával késóbb, Whiterunban elsõ látogatásunk alkalmával megtudhatjuk, ha kifaggatjuk a prédikáló "aktivistát".)
"... de persze értelemszerûen egy orkból nehezebb lesz mestertolvajt faragni, mint egy kahjiitból."
Jah, kábé 20-30 perccel nehezebb, ugyanis annyi idõ felhúzni azt a 10-15 pontnyi különbséget ha 3 képességet veszünk figyelembe.
"A szerencsétlen megoldásokra ékes példa a menürendszer."
Tab meg WASD gombokkal pillanatok alatt kiválasztok bármit ami nekem kell, csuklómozdítás nélkül, szerintem ez tökéletesre sikeredett.
HD4890 túlzás, 4850-em van, és minden maxra van húzva, ráadásul grafikai modot is használok ami pluszban tuningolja, és 4 GB RAM patch nélkül is tökéletesen megy, 31 FPS alatt még nem láttam, pedig FRAPS folyamatosan megy.
Többivel egyetértek.