157
-
sexyKane #37 Csak engem zavar, hogy ez a széria is egyre "butul", ahogy az új részek jelennek meg?:) Engem pl. kifejezetten zavart az, hogy a tulajdonságokat teljesen száműzték a játékból, az agyonra leegyszerűsített inventoryról és küldetésrendszerről már nem is beszélve... 10-15k pénzért én már azért nem ezt várnám 2011-ben, hogy szépen csillogjon a játék, aztán csók... -
Nem tud, semennyit.
Az kicsit nehéz kitétel, hogy olyan nyelvet tudjon amit én nem, mert én még Afrikaans nyelvű szöveget is tudok olvasni! :D -
vmiki88 #35 Mármint úgy nem tud, hogy nem tud papírt felmutatni? Vagy ha olyan nyelvet tud, amit te nem, akkor is analfabéta?
Egyébként a játék nagyon jó lett, kicsit bugos, de odaszögez a monitorhoz. -
Ugyanebben az iskolában 11 évvel később öcsém úgy állt neki nyelvet tanulni, hogy kijárta nyelvtudás nélkül.
Gyatra a mai oktatási modul. De akinek a PC játék hobbija, az iskolán kívül is megtanulja a nyelvet, én így voltam az angollal. Németet tanultam általánosban. -
WoodrowWilson #33 Az szép. Ma szerintem érettségi után sincs meg átlagban 8 középfokon tudó osztályonként. -
Van orosz meg német Skyrim is .. még mindig nem értem mi a gond ... EGY nyelvet kell tudni a nagyobbakból hogy ezzel a játékkal játszani lehessen, nem csak azt az egy angolt! -
coolbboy83 #31 Egyébként amikor én suliba jártam, akkor erősebb volt a nyelv picit.... a tanár igényes volt :-) most vagyok 28. -
szabolacika #30 "Aki nem tud idegen nyelvet 17 évesen, az már ne is haragudj, de számomra analfabétának minősül!"
Csak tudod nem mindenki angolul tanult, több ismerősöm is van aki németül tanult meg. Én lassan 40 éves leszek, mi még oroszul tanultunk az iskolában mert akkor még más nem volt, munka mellett pedig sem időm sem energiám nincs már angolul megtanulni.
Úgy hogy a hozzászólásodat én is rosszindulatúnak vettem. -
Nos #29 ha nem érzed annak, akkor nem én leszek, az aki megpróbál meggyőzni arról, hogy van benne
amúgy meg attól, hogy valaki jól tud angolul még szintén lehet, hogy inkább magyarul játszik
(ebben az egész beszélgetésben az a szép, hogy lassan olyan, mintha én keltem volna ki a magyar nyelvű játékokért / nem, én csak az ellen kelek ki, aki lesajnálja azt, aki ilyet szeretne) -
coolbboy83 #28 Ameddig a magyar iskolákban english helyett a hunglish-t tanítják nem is lehet sok jóra számítani :-) -
... már nem tart ott.
Mikor én voltam általános iskolás, mi nyolcan elmentünk ballagás után középfokúra. Mind átmentünk, hárman négyes tanulók voltak. -
WoodrowWilson #26 A magyar oktatás sajnos nem tart ott, hogy nagy százalékban neveljen ki angolul (más nyelveken meg pláne) jól értő embereket. Egy ilyen játékhoz meg nem elég az Age of-ból szerzett tudás. -
Milyen ratinget is kapott a játék? M
Ez mit is jelent? 17+
Aki nem tud idegen nyelvet 17 évesen, az már ne is haragudj, de számomra analfabétának minősül! :D
Ha a 3+ -os én kicsi pónim magyarításáról lenne szó, akkor nem szóltam volna egy szót se! :D
Mondd meg nekem, hogy hol itt a rosszindulat? -
Nos #24 elég rosszindulatú vagy
én angolul játszok, de attól még nem probléma, ha valaki ezt magyarul teszi
vagy már az utcán sem így kéne megszólalni??? -
Igen, szakmabeliként röhögök azon, hogy ki az az idióta, aki ingyen hónapokat fordít egy olyan munka elvégzéséhez, amiért máshol százezreket kapna! :D Még csak nem is hasonlítható össze más open source projekttel ahol ingyen csinálnak valami _újat_, itt csak arról van szó, hogy analfabétáknak készítenek honosított tartalmat! :D -
DontKillMe #22 Az Oblivionnál is röhögtél gondolom...aztán tessék. Morrowind dettó. -
Az eszközök adottak. A lehetőség is. Ott van egyszer egy 2,32, egy 2,58 MB-os, meg több kisebb szöveges fájl. Sok szerencsét hozzá! :D -
DontKillMe #20 Erre írtam lejjebb ezt: "Mi egy kis piac vagyunk, a Magyar lokalizációt leszarják. Hiába mondja bárki (jogosan) hogy bezzeg aki nem tud angolul, az mennyire sík, ha az eladásokat nagyságrendekkel felpörgeti a honosított gamma. Tetszik, nem teszik, attól még ez van."
Attól, hogy a cég nem végzi el, lehetővé tehetné, hogy mondjuk a lelkes rajongói oldal megtegye, eszközöket adva a kezükbe. -
Nos #19 Nem is ezzel vitatkoztam. És valószínűleg elég kevés érkezett.
Magyarra meg tényleg elég keveset fordítanak, de egy globális cég valószínűleg nem fog minden 1 százalék alatti részesedést produkáló nyelvnek nekigyürkőzni. Ha kiszórná vagy 20 nyelven az elég sok plussz munkát igényelne és később az esetleges javításoknál is nagyon sok energiát emésztene fel.
Csak gondolj bele hány 5-15 milliós nyelv van csak Európában. -
DontKillMe #18 Még valami. "10 emberből 9 Skyrimet vett". Vajon miért? Mert az jelent meg és az volt Brand név. Az MW3 debüt napján nem ilyen arány lett volna valszeg. Éppen ezért ez nem mérvadó. -
DontKillMe #17 Nem azt mondtam, hogy nem volt, vagy nem lehet, de nem mindegy, mennyiből. :). Én a kollégával ellentétben mondok pár számot. Az MW3 UK-ban a lista első helyén heti 144.000-es eladást produkált. (November 29-i adat). A Skyrim 86-ot. Ott, ahol egy kicsit többen vannak, mint itt.
Jó, ha kis hazánk kapott ebből 10k-t. (Közel sem hiszem). Erre mondtam azt, hogy nem mindegy, hogy kaptunk pár ezer darabot és ebből van hiány, vagy több tízezret és annyira viszik, hogy még ennek ellenére is hiányt képez. Mi egy kis piac vagyunk, a Magyar lokalizációt leszarják. Hiába mondja bárki (jogosan) hogy bezzeg aki nem tud angolul, az mennyire sík, ha az eladásokat nagyságrendekkel felpörgeti a honosított gamma. Tetszik, nem teszik, attól még ez van. -
Nos #16 Pedig hiánycikk volt. Én 11-én reggel nyitás után vettem meg a legközelebbi 576-ban. Pár perccel nyitás után értem oda és már egy kisebb sor volt. 10 emberből 9 Skyrimet vett, volt aki nem is egyet. Este már sehol nem lehetett a dobozos változatot megvenni. -
Nos #15 A bughalmaz talán túlzás :)
Sőt, a pc esetében kimondottan stabilan kezdett.
Az viszont már egészen eszméletlen, hogy sikerült egy olyan pachet kiadni, amit nem 1.2-nek, hanem inkább 0.9-nek kellett volna nevezni :) -
DontKillMe #14 Te meg annyira kurva okos, hogy pontos számadatokkal rendelkezel arra nézve, hogy kis országunk összesen hány darabot kapott a gammából. Hiánycikk lehet valami akkor is, ha hat millió van belőle, meg akkor is ha hatszáz. De nem mindegy. De hozzánk biztos idetettek 2 milliót és ennek ellenére lett hiánycikk. Mennyémá'! -
Igaz. Egyáltalán nem gond, hogy visszatérő ellenfelek vannak, hiszen egy játékvilág.
Ez biztos változni fog, kiegészítőkben, modderek által viszont tuti. Viszont sajnos azt kell hogy mondjam "ez legyen a legkevesebb". 11.11.11 érdekében félkész bughalmazt adtak ki, és a legutóbbi patch sokkal több hibát szült, mint amennyit kijavítani hivatott. Bethesdától ezért support gyanánt nem is várok semmit, adják ki végre a fejlesztői csomagot, aztán majd a modderek megoldják. Például már alig várok egy olyat, ami nem ad karakterszintet a craftolásért! -
Nos #12 De az magában foglalja azt is, ami a Morrowindben és az Oblivionban volt. Szerintem is lehetnének változatosabbak a lények - többféle aspektusban is. De ettől még nagyon jó játék. -
Most perpill 72 különféle ellenfelet számoltam össze uesp.net-et használva, és ezek csak azok akik azonnal támadnak, tehát egyetlen opcionálisan támadható ellenfelet sem számoltam bele.
Az hogy lehetne ötletesebb is egyik-másik, az viszont igaz. Jó ötletekben nagyon vérszegény a játék. -
Louis Cyphre #10 Egy kicsit többfajta és ötletesebb ellenfelek, szörnyek jöhettek volna, de ezt leszámítva az év egyik legjobbja a game. -
Szerintem nem érdemes semmit venni, ha te csinálod akkor 1000-szer jobbakat lehet. Csak unalmas és nagyon sok pénzbe kerül, hogy feltuningold mindhárom crafting skillt, viszont utána olyan löttyöket tudsz csinálni, aminek darabját több mint 500-ért adod. Szerintem jobb inkább csittel időnként felemelni csak a craftingot, ha nem akarsz órákat tölteni itemek eladásával és hozzávalók vételével valamint gyűjtögetésével. És a játék is nehezedik, mert az ellenfelek egy része erősödik, ha magasabb szintű vagy. Különösen nehéz lehet, ha a harci képességeidet nem fejleszted és a craftingot igen. Habár ha már csináltál magadnak 600-as sebzésű kalapácsot meg 900-as pajzsot, akkor mondjuk kicsit hazavágja a játékot, mert olyan erős leszel, hogy hardon is csak pár csapás a legerősebb ellenfélnek. Lehet mégsem érdemes maxolni, csak élvezni a játékot, ha meg valami túl erős lejjebb veszed a nehézséget. -
"Az új felvonás alapszituációja, hogy az uralkodó elhunyt, és legitim örökös hiányában az északi tartományban, Skyrimben véres polgárháború tört ki."
Téves, de spoilerek nélkül ez a verzió is elmegy. (Mondjuk nem tudom, hogy mennyire számítana a pontos szitu spoilernek, ha az egyik felét még szabadulásunk előtt, másik felét meg max fél órával késóbb, Whiterunban első látogatásunk alkalmával megtudhatjuk, ha kifaggatjuk a prédikáló "aktivistát".)
"... de persze értelemszerűen egy orkból nehezebb lesz mestertolvajt faragni, mint egy kahjiitból."
Jah, kábé 20-30 perccel nehezebb, ugyanis annyi idő felhúzni azt a 10-15 pontnyi különbséget ha 3 képességet veszünk figyelembe.
"A szerencsétlen megoldásokra ékes példa a menürendszer."
Tab meg WASD gombokkal pillanatok alatt kiválasztok bármit ami nekem kell, csuklómozdítás nélkül, szerintem ez tökéletesre sikeredett.
HD4890 túlzás, 4850-em van, és minden maxra van húzva, ráadásul grafikai modot is használok ami pluszban tuningolja, és 4 GB RAM patch nélkül is tökéletesen megy, 31 FPS alatt még nem láttam, pedig FRAPS folyamatosan megy.
Többivel egyetértek. -
Én angolul Age of Empires-t játszva kezdtem tanulni, mire World of Warcrafthoz értem, már nem volt probléma elolvasni a Quest Log-ot.
Aki nem képes akaratlanul is megtanulni angolul miközben "kényszerűen" angol játékokkal játszik, az nyolc általános után inkább menjen rokkantnyugdíjba! -
Annyira visszafogta az eladásokat, hogy hiánycikk volt a megjelenés napján. Gondolom fizetett ember lehetsz, hogy ekkora marhaságokat tudsz írni. -
DontKillMe #5 Gondolom ebben az esetben sem kapunk magyar nyelvű programot, ahogy az Oblivion esetében sem, és ez nagyban vissza fogja venni az eladásokat kis hazánkban. A cikkben ennek említését vagy nem vettem észre, vagy valóban nincs is bent. (Egy fizetett, 4 oldalas cikkben, úgy érzem illene). A cikkben szereplő grafika messze nem akkora minőség, mint ahogy a végén szereplő csillaghalmaz láttatja. Gondolom, fizetett hirdetés lévén kapott anyag, saját képek nélkül. Az egymás utáni részek közül én úgy érzem, hogy komplexitásban még mindig a Morrowind a legjobb rész. Az Oblivion szép volt, de voltak hibái. Gondolom, ehhez is lesz kieg. halmaz, mint úgy általában a szériára is jellemző. -
Tényleg ? 5k a legolcsóbb ház és csak felfele megy. Milyen dungeont fosztottál te ki ? :D -
gombabácsi #3 Ja meg a másik, hogy kb 2 dungeon kirámolása után annyi eladható cuccot találunk, hogy bármit megvehetünk belőle. Már ha lesz ahol el tudjuk adni...
De totál erős fegyverek és ruhák is szinte bárhol találhatók.
Szerintem ez elég gáz... -
gombabácsi #2 Az oblivion tök unalmas randomgenerált pályái után itt végre nagyon sok helyen "handmade" érzésem volt, azaz sok a szívvel-lélekkel megépített helyszín, némelyik egészen döbbenetes. Épp ezért sok helyen a régi jó Eye of Beholder és hasonló játékok igényes 2d grafikája jutott eszembe, ami hatalmas jópont nálam.
Persze sok a sablonos dungeon, barlang, de még ott is vannak jók.
Ami nekem furcsa, hogy easy módban kb minden 2 ütéssel kinyírható... A nagyobb ellenségek 4-5-el, a még nagyobbak (nagyon ritka) meg valamivel többel. Ami furcsa, hogy egy sárkányt könnyebb kinyírni (8-10 ütés), mint egy közepes ellenfelet...
Persze attól is függ mivel, az én kezemben egy sima közepes "semmi extra" balta szokott lenni. -
Nekem jobban tettszett, mint a korábbi részek, de azért még mindig van mit javulnia a folytatásnak. Tetszett a trailer, ezért kipróbáltam, de annyira nem szeretem ezeket a szerepjátékokat, mert többnyire nem igényel különösebb ügyességet, sem gondolkodást. Kivétel ebben az esetben talán a ha távolsági fegyvernél messzire lősz. Viszont mondjuk van egy jó kis főtörténet és rengeteg megoldandó feladat. Párat amit próbáltam egész jó volt. Csak nem túl tömör játék, így sok időt el lehet cseszni vele.
Megjegyzés: A beszúrt képeknél lehet jóval jobbra is állítani a grafikát.
Az első rész ftw: elder of scrolls 1