Gvik#42
Akkor egy kis OFF:
"Aki nem tud idegen nyelvet 17 évesen, az már ne is haragudj, de számomra analfabétának minősül! :D"
Nem tudom, ezt mire alapozod; de a fogalmazásodból tényleg elég negatív dolgok szűrhetők le. Azzal izmozni, hogy nyolcadikosan nyelvvizsgázni mentél... az se mostanában lehetett. Csapj fel mai nyelvvizsga felkészítő könyvet, olyan témák vannak benne mint a környezetvédelem, politikai eszmerendszer, fogyasztói társadalom, harmadik világbeli országok, stb. Nem tudom nektek mi volt akkor a követelmény hogy ennyire lazán sikerült átmenni, de egy mai gyereknek ez a szint nehéz - nem csak azért mert olyan szak-szókincset kíván, de ennyi idős korban még az átlagműveltséghez nem tartoznak ilyen témák. Az hogy valaki 17 évesen nem tud idegen nyelvet, és ezért analfabétának minősíteni - ez szerintem megint erős túlzás. Én 16 évesen raktam le a középfokút, most vagyok 19, nemsoká megyek felsőfokon is. Mindezt úgy, hogy 2. osztálytól nyelvtagozatos osztályba, gimiben meg nyelvprofilú iskolába jártam + 4 év külön-tanár. Nálunk érettségire mindenkinek volt nyelvvizsgálja, az osztály kétharmadának felsőfokon is (a maradék egyharmadot azok alkották akiknek vagy két nyelvből volt középfokú, vagy olyan selejtek voltak mint én, hogy nem tudták megcsinálni a felsőt...). Hangsúlyozom, mindezt nyelvprofilú suliban. Szóval akiknek nincsenek ilyen lehetőségei, azoktól mire fel várod el, hogy 17 évesen perfektül tudjanak. Illetve nem is az elvárás, inkább miért nézed le őket? (választ légy szíves privátba, gondolom már a többiek unják ezt a témát...)
És akkor ON:
Engem ebben a játékban az érdekelne, hogy a bejárható szabad terület itt hogyan nyilvánul meg? Mármint úgy értem, pl a GTA:SA-ban tök jól el tudtam szórakozni küldetésen kívül, a Just Cause-ban meg sokkal nagyobb játéktér volt, mégis küldetésen kívül csak mászkáltam a dzsungelbe, ami öt perc után már baromira unalmas volt. Szóval mennyire mentek rá a játéknak erre a részére, ami nem küldetésfüggő, hanem ilyen szabad botorkálás alapú? Rpg-vel még egyedül a KotOR 1/2-vel volt szerencsém, azt mondjuk baromira élveztem, bár nekem már az is elég összetettnek tűnt, valahogy nem vagyok hozzászokva az ilyen fejlődésrendszerű játékokhoz... mindig rájövök, hogy öt pályával ezelőtt inkább mást kellett volna fejleszteni