7269
  • Fpocok
    Azt már ő mondta, hogy nem jó a sima angol verzióhoz.
  • V43 1105

Borderlands 2 - Season Pass
    (EN/RU verzióhoz)

Játékstílus: first person shooter, RPG
    Metascore értékelés: 89 / 100
    3.190.-
  • Fpocok
    Túl olcsónak tűnik, hogy jó legyen a mi verziónkkal.
  • szomferi
    ha valaki venne innen Season Pass-t, megköszönném, ha előtte szólna nekem is!
  • MerlinW
    Mert vannak akik nem beszélnek angolul. Ki hitte volna, mi?
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm srácok :)
    A "kémrobot" tetszik is - igaz, nem teljesen írja körül azt, amit csinál [hiszen javít és támad is], de hatékony, körülíró elnevezés. Köszi Nagylaci - módosítom is.

Így van ntex - 12 évnyi honosítás alatt összefutottam én már ennél durvábban megfogalmazott ellenérvekkel, miszerint miért is fölösleges a honosítás [a leg-óvodásabb kifogások egyike: így a játékos ellustul és nem tanul meg angolul]...
    Ellenben, mennyire más lenne a hozzáállás, ha eleve magyar honosítottan került volna a piacra... Lásd, pl. Dishonored. Pedig aztán, abban is van szép számmal "érdekes" megfogalmazás, az angolhoz képest. Viszont, egységesen magyar szövegkörnyezetben, nem állandóan az angolhoz hasonlítgatva nagyon is megállja a helyét, szép kerek, jól fogalmazott - s amit külön kiemelnék: nem szolgamód követi az angolt, hanem virtuóz.
  • ntex
    Nem kell olyanokkal foglalkozni akik szerint felesleges, nem tudom ők amúgy is mit szólnak akkor bele, nem ők dolgoznak vele, meg nem is kötelező használni magyarítást. Mikor csináltam a STALKER SGM mod magyarítását nálam is volt aki el akarta venni a kedvem, mert hogy felesleges meg hülyén hangzanak magyarul bizonyos szavak, nos ezért fordítottam "egyedileg", értem ezalatt hogy ahol tényleg gáz volt a fordítás ott kicsit átszerkesztettem a szöveget hogy jobb hangzása legyen magyarul, de a lényegen nem változtatott. Nekem elég volt már azért a pár emberért megcsinálni akik örültek a munkámnak és használják, azóta is mindig emlegetik.
  • Nagylaci
    Így van, ezért nem szabad sokszor szó szerint fordítani. Hanem értelmezés szerint. Különben nagyon király szörnyszülemények tudnak összejönni. Én még annyit tennék hozzá, hogy a nyelvünk sajátosságai miatt általában többféleképp is el tudjuk mondani ugyanazt a bizonyos dolgot egyetlen szóval! Jó kis nyelv ez a magyar.

Ha meg a szöveg hossza a probléma akkor legyen kém robot. Valahogy a "leső" olyan érzést kelt mintha fentről próbálna benézni a csajok napozójába... Vagy mi. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Végre konstruktív hozzáállás.
    A Borderlands (1) topikban is voltak szerencsére ilyenek.
    Első körben azért "Leső-Robot", mert ez fér ki úgy, hogy ne két sorban jelenítse meg a játék - még FullHD-ban is.
    A fordítás nagyon az elején jár, nem végleges, és finomodik majd a hetek, hónapok alatt.

A szörnyülködőknek: bármily meglepő, az angol nyelvű szövegek magyarul valóban furán hatnak - de ha egyszer majd' minden szavuknak van magyar jelentése...
    Ez az "angolul jobb" berögződést meg el kellene már felejteni - aki angolul akarja játszani, megteheti, aki magyarul, az meg elfogadja, hogy nem félig angol-félig magyar zanzát kap, és ráadásul a direkt szóvicceken még mosolyogni is tud.

Ajánlom figyelembe a többi nyelvre honosítást áttekintésre - rettenetes, mi minden van bennük: a német például 50+ %-ban angol.

• Nagylaci
    Szerintem amúgy biztos sokan örülnek majd neki, de elég sok fura fordítás található most benne. (Nekem a Bullymongok zaklatása nagyon tetszik...) A "surveyor" ugye kb. felügyelő -t jelent. (A földmérő talán nem praktikus...) Szóval "leső" helyett jobb lenne mondjuk "megfigyelő". Szerintem. Netán kémlelő. Or vatevör... :)
  • IMYke2.0.0.0
    UltraZord, Szomferi: eléggé nyilvánvaló, hogy nem nektek készül a honosítás. Kár erőltetnetek ezt a már évekkel ezelőtt is ciki fikázást.
  • szomferi
    csak 20€? kicsit többre gondoltam
    face-en megkérdeztem tőlük, remélem mihamarabb válaszolnak
  • Jani21
    Tudom, hogy az oldalon fontban van, ami 15,85 és átváltva 19,xx euró, ami pont kimeríti a valamivel 20 euró alatt fogalmát. Én így értettem. Fogalmam sincs melyik verzióval működik, amilyen kavarás van itt a régiók között.
  • Nagylaci
    Én meg most kijelentem, hogy nem vagyok hajlandó zaklatni egyetlen Bullymong -ot sem! Azért az már mégis csak gusztustalan szerintem. Akkor inkább Ellie. :D
  • szomferi
    a "Harcedzett rang" kicsit ööööö :D
    meg mi az isten az a Leső-robot? atyavilág
  • UltraZord
    de minek egyáltalán honosítás? komolyan kérdezem, annyira feleslegesnek tűnik
  • szomferi
    font lesz az :D (tegnapi középárfolyamon számolva ~5500ft)
    és ez is működik a normál verzióval?
  • IMYke2.0.0.0
    Ez miatt kellene elsősorban a BradyGames Guide:

Ezt is a német honosítás alapján tudtam csak összehozni, és még nincs kész.
  • IMYke2.0.0.0
    A zsákmány minősége már a Borderlands 1 alapjátékban is a karakterszintedtől függött - nem lesz ez másképp a 2. rész DLC-iben sem. Szerintem.
  • JethroHUN
    Gondolom amilyen szinten akarod, biztos h volt annyi eszük a készítőknek h a karakteredhez fogja igazítani az ellenfeleket és a lootot is.
  • Nagylaci
    Azzal kapcsolatban, hogy hanyadik szinten érdemes a DLC -be belekezdeni már teljesen átláthatatlan a helyzet. Írtak már mindenfélét össze-vissza, de például ebben a videóban simán a 15. szintű karakterhez vannak skálázva az ellenfelek. Szóval most már a franc se tudja...

• Jani21
    Season passt itt láttam a legolcsóbban, ez valamivel 20 euró alatt van.
  • Csokis
    Persze, ez hivatalos hely! Olyan, mintha közvetlenül a Steam-en vennéd, csak itt olcsóbb egy kicsit. Ez pontosan a dobozoz verziókhoz való.
  • szomferi
    és az jó a rendes változathoz is, nem csak RU verzióval működik?
  • Myselor
    akkor simán jók vagyunk a dlcre:)
  • Csokis
  • Csokis
    A Season Pass-t most 24€-ért meg lehet venni GMG-n (30€ az ára, de van -20%-os kupon).
  • Nagylaci
    Szerintem a 24 -es jó lesz! Úgy látom a körül elég jó lehet nekiállni. Viszont remélem, hogy új(jobb) tárgyak lesznek mert azért a szórakozáson kívül is jó lenne valami az 50. szintű Zer0 -mnak. Egyébként már ilyen az indító "ablak".

• Sir Quno Jedi
    Nekem 50 a Mayám, 24 a Mancim és 14 Salvador, meg van egy kisebb Axton.

Ezek egyike sem ideális az új DLC-hez, ez skandallum!
  • wesker24
    Nekem a Playthrough 1 már megvolt Mancival is most vagyok TVHM-ban amikor megkéne menteni Rolandot most vagyok Lvl 40 !
  • Myselor
    reméljük hamar jön:) reggelre hagytam jacket,és akkor végzek a playtrough1el.utána jöhet Captain Scarlet and her booty:P
  • MerlinW
    Igen..:)
  • CalebJoe
    az inkább már ma délután nem?
  • MerlinW
    Amerikában még nincs okt. 16. "Gearbox" időzóna (Dallas, Texas) szerint majd csak 7 óra múlva lesz ott holnap. Tehát valamikor holnap délután várható a DLC.
  • AtiRadish
    Most már h. hivatalosan is 16. a van, lehet vmit tudni h. pontosan mikor jelenik meg?:D Steamen nem látok sehol unlockot v. ilyesmit.
  • Myselor
    az mitöl lehet hogy tegnap megcsináltam egy küldit.kaptam érte head rewardot.lilith küldije volt.ma újraraktam a játékot és nincs meg.a választható headek között.mi ez?:)
  • Fpocok
    Steam, library, jobb klikk a játékon, properties, verify cache data vagy valami iyelsmi.
  • Krysael
    Üdv. problémám lenne :/
    "Initialization errort" kapok minden egyed indításnál...
    És azt írja ,hogy bizonyosodjak meg arról hogy nincs e elmozgatva vagy sérülve a fájl..
    1 napja még tökéletesen futott
    (esetleg lehet az a gond hogy a netem most eléggé sz*r, néha beszakad, albérletben vagyok és nem igazán a legjobb)
    Előre is kösz!
  • Fpocok
    De, attól függ.
  • Nagydög
    Tudom. Amugy nem a hasznalt class mod-tol fugg az elnevezes? Mar csak mert nekem hatarozottan remlik a grizzly pointman class mod.