556
Iron Front – Liberation 1944
-
mlacix #236 s1lkforrent: Sajnos ez van. A DS nem igazán akar sok pénzt ölni egy új játékcímbe, míg az RO2 minden pénzt beleöl, csakhogy megtartsa a játékosait. Most a játékosokon múlik minden. Ennek ellenére reménykedek, hogy sokan jönnek majd IF-ezni.
A tankokról, hogy miért is nincs belső nézet a fejlesztők már nyilatkoztak egyszer a hivatalos fórumon. Íme a főbb okok:
- Pénzügyi korlát
- Időbeli korlát
- Tank mennyiség csökkentése
- Mivel csak a legénység látná, így nagyon kevés emberre lenne "hatással" ez a sok munka
Ha sok időt eltöltöttek volna ezzel, akkor itt is csak két tank lenne, aminek nincs értelme. Az egyik tanknál csináltak egy tesztet, és annak félig ki van dolgozva a belső tere, de végül is nem készült el teljesen. Ebben a vonatkozásban egyetértek a fejlesztőkkel. Ahogy mások is írták vagy teljesen ki vagy bújva a tankból, vagy az irányzékot figyeled, sokmindenen nem voltoztatna. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a jövőben egy patchel, vagy DLC-vel bekerül néhány a játékba.
A DLC-k valószínűleg fizetősek lesznek(ha lesznek), de szerintem lehet, hogy helyette inkább kiegészítővel jönnek elő a fejlesztők. Ezen kívül lesznek folyamatos ingyenes tartalmak, melyeket idővel a patchek tartalmaznak. Itt fegyverekre, járművekre, egységekre kell gondolni. -
#235 Ha megnézed a videóban is a népek az idejük nagy részét a tankból kilesve töltik, hogy egyáltalán tájékozódhassanak a játékvilágban. Na most ez egy kicsit sem realisztikusabb, mint a tankon kívüli 3. személyű nézet, ütközet közben tudod mennyire lógtak ennyit ki a tankból a valóságban.
Belsőt is csak pár pillanatig látod amíg a jóember célzó nézetbe nem vált, amikor megint indulnak, akkor megint kikandikál, mert belülről lófingot sem lehet látni. -
#234 Akkor már a Lengyeleket is betehetnék, ha már valakit..
De egyébként mit is számítana ez? Ez a játék továbbra is egy PC-s multi FPS, ahol nem számít mennyire tökösek voltak a mi legényeink, a felszerelésük ekkor vagy német, vagy gyenge volt a ruszkikhoz mérten(kevés kivétellel), namost egy texture moddolt újabb német frakció meg minek a játékba? Vagy neked külön honfiúi örömöt okozna, ha Turánnal, meg Nimróddal kellene a T34-85-ös hordákat feltartóztatni?
mijki: Szerintem simán le lehetne, de mit is érne ez egy összfegyvernemi kompetitív FPS-ben? Az ember úgyis a periszkópra leselkedő nyílásra cuppan az első pillanatban, egy beltéri panoráma csak fölösleges időpazarlásra lenne jó. -
#233 Szerintem sokkal hangulatosabb. :D -
#232 Miért nem olyan tank belsőt raknak be a játékba mint amilyen a Red Orchestra 2-ben van? Olyan nehéz lenne lemodellezni? -
#231 No azok a fanok akik a Steam megjelenéstől várták a PR megváltást, azokat el kell szomorítsam.
Steam-en a hétvégén(konkrétan csütörtök estétől, szóval már egy napja megy a közvetlen konkurens reklám rendezvénye, mire az Iron Front megjelenik) Red Orchestra 2 ingyen játéklehetőség és leárazás lesz, pont egy nagy patch kiadásával egybekötve(ahol a Classic módot is végre hivatalossá teszik), úgyhogy a első pár napos Steam-es Iron Front reklámnak/eladásoknak lőttek. -
#230 Először be kell állítani a távolságot, majd rá kell "helyezni" a háromszög tetejét a célfelületre. A videóban nem törődött ilyenekkel a játékos, bénázott is elég rendesen. -
#229 A DLC-k fizetősek lesznek? -
#228 Oké ebbe ne menjünk bele (szerintem pont, hogy volt:) ) Amúgy ha már kiegről beszélünk. Tudom extrém ötlet de magyarokat nem tesznek majd be a DLC-be? Csak mert azon a frontszakaszon 1944-ben elég jelentős magyar haderő is részt vett, többek között a 2. magyar páncélos hadosztály is:) -
Armisael #227 Egy élvezetes tankos (KT) gameplay
Egy kicsit tartok az irányzéktól mert nem igazán értem a működési elvét. Ha a cél mondjuk 600m van akkor a távolságmérőnél hogyan látom, hogy menyivel kell fölé célozni, hogy a lövedék esését beleszámolva eltalálja a célt? -
#226 Megkérdeztem:
Hi Sandor,
Thank you for your message, regarding the stock of your item.
I am very sorry to advise due to stock issues the dispatch date has been pushed back as we are trying to allocate stock to your order. We will be sure to contact our suppliers regarding this query so we can get this moved along for you.
I can confirm that no payment is taken from an item until dispatch of the item.
I can also confirm that you will receive a dispatch email once the item is ready to be picked and dispatched to you.
I am very sorry and I understand how frustrating this is for yourself.
If there is anything else I can help with please feel free to contact me, I am always happy to help you.
-
#225 -
zmok #224 Két nappal a megjelenés után, május 27.-én lesz Otto Carius 90 éves! -
mlacix #223 Pluskast: Nem, a Tigris 1 nem lesz bent a játékban, viszont remélhetőleg kiegészítővel, vagy DLC-vel majd bekerül. A fejlesztők azzal indokolták ezt a döntést, hogy azokban a harcokban, amelyek a játékban szerepelnek(Lvov környéki harcok 44 nyarán) a Királytigris első éles bevetésén vett részt, és ezen a szakaszon a Tigris 1-esek nem voltak számottevőek. És igen, 1944-ben még szolgálatban voltak a Tigris 1-esek. -
#222 Egy kérdés. Német oldalon a Tigris I benne van? Ha jól emlékszem 1944-ben még szolgálatban volt. -
mlacix #221 zmok: Természetesen az nem lesz. :) Remélem idővel hozzáadnak még hasonló lehetőségeket is, mint például a becsúszás. Sokat tud dobni a játékmeneten. -
zmok #220 Az nagyon jó, de remélem nem lesz belőle cod-os "szökdécselésközbenlövöldözés"! -
mlacix #219
zmok: Hasonlónak hasonló, de változott. Például ha futsz és úgy ugrasz, akkor át tudod ugrani a kisebb kerítéseket, és akadályokat, meg hasonlók. -
#218 URL=http://www.gamersgate.co.uk/DD-IFL1944/iron-front-liberation-1944]7300 forint a játék Gamersgate-en[/URL] (6)
Steam-en is fent van(még ár nélkül), de 30 euró már kicsit túlzás. -
zmok #217 A játék irányítása hasonló, mint az Arma-ban?
(Mert, ha igen, akkor nem kell a dobozos.) -
zmok #216 Köszönöm! -
mlacix #215 SirArcheer: Nemtudom, de van egy ilyen félelmem. Javaslom kérdezz rá az ügyfélszolgálatuknál. -
SirArcheer #214 Aki Zavvitól rendelt annak pénteken adják csak fel?
Vagyis jövő héten kapjuk meg? -
mlacix #213 Már elérhető a játék Steam-n. http://store.steampowered.com/app/91330/
Zmok: Sajnos nincs róla információm, de utána fogok kérdezni. -
zmok #212 A hátralévő 4 napban érkezik-e dobozos verzió kicsiny országunkba, vagy marad a letöltős? -
mlacix #211 Nesu: Íme a gép amivel én játszok:
-AMD Athlon 64 X2 4400+
-AMD/ATI 4850 (1GB)
-3GB DDR2-es ram
-Win7
Ezen a gépen fut az ArmA is, és az IF is. Persze aki maxon akarja "élvezni" a játékot annak tényleg el kell a jobb gép. Sokan azonban azt sem tudják, hogy miért nincs elég fps és ezt mind a játékra kenik. Íme pár példa:
- Alacsony szerver fps szám
- CPU túlterheltség AI miatt
- Sziget/térkép miatti túlterheltség
- Grafikai felhúzás miatti túlterheltség
- Netlag
Mindegyiknek mások a tünetei, de nehéz őket egy kezdőnek felismernie, és ezért összességében inkább a játékra fogják azt is ami nem az ő hibája.
Íme egy konkrét példa:
Egy gyerekkel (természetesen TS-n mindketten fent voltunk), épp játszunk az ArmA2 egyik módjával, és elvittünk egy BMP2-est. Én voltam a sofőr, ő meg lövész. Mikor kiértünk a frontra és megláttam az első célpontot, szóltam neki hogy kezdje el lőni. Ekkor azt hallottam, hogy másodpercenként 1-1 lövést add le a lövészem. Vártam egy kicsit, majd bekapcsoltattam vele az fps mérőt, és annyira kevés fps-e volt, hogy a jármű fegyvere 600 RPM helyett csak 60-al lőtt. Természetesen elkezdte szidni a módot, majd törölte, mondván hogy ez egy "bugos sz@r".
------------------
SirArcheer: Igen, természetesen kap többmagos támogatást, ahogy az ArmA is kapott. Azt azonban nem tudom, hogy ez mondjuk 4 mag esetén automatikusan felismeri-e, vagy nekünk kell beállítani.
-
SirArcheer #210 IF használ több CPU magot?
Mert akkor talán menni fog rendesen, ha csak egyet akkor cumi lesz. -
#209 No igen, kár önámításba esni, az ARMA II zabálja a gépet, és valószínűleg ez az Iron Frontban sem lesz másképp. -
#208 A sérülés modell talán megemlíthető ... -
#207 ez a gép igény olyan dolog ,hogy valójában ,a minimum gépigény az
nem tudom kinek kedvez ,mert élvezhetetlen a játék ...
és amin eldöcög :
core i7 2500k 4GHz + kb csúcs kártyák
AMD Phenom II x 4 955 4 GHz + kb csúcs kártyák
ez az Optimal PC Requirements
-
tpM #206 Mi az, hogy Armával sem játszottam? OFP-n át mindegyik résszel játszottam, és jelenleg is játszom a CO-val. I44-gyel is, úgyhogy nem kell a duma.
"Technikailag" egy különálló játék, mivel lemezen adják ki meg stb, de azon kívül, hogy más egységek meg járművek vannak benne mutass olyan lényeges dolgokat benne amit Armában nem lehetne megoldani.
Nem izgatok én senkit sem, és nem zavar, hogy van ez a játék, csak leírtam a véleményem. -
mlacix #205 SirArcheer: Az sokmindentől függ, például a szervertől, a küldetéstől, és a szerver beállításoktól.
Először is tisztázzunk pár fogalmat, mert ArmA-nál, és az IF-nál is kicsit másképpen nevezünk pár dolgot.
Térkép - Map - Island - Sziget //--> Maga a terület,ahol folyik a harc(pl. egy város, vagy egy sziget). Ebből 4 darab lesz a játékban.
Küldetés - Mission //--> A tényleges küldetés ami meghatározza a foglalandó zónák helyzetét, stb, de magát a térképet nem változtathatja meg. Ebből többféle lesz a játékban, a DM, TDM, Blitzkrieg, stb...
1. Térképen nincs játékos korlát, de küldetésben van. A pontos korlátot nem tudom megmondani, mert ez küldetésenként változik, de olyan 30v30, 40v40 küldetésekre lehet számítani. Ettől függetlenül, a szerver oldalon is le lehet szabályozni a játékosok számát, ilyenkor az arány kicsit borulhat, de ilyent nem nagyon szoktak csinálni.
2. Ez függ a küldetéstől, és a játékosoktól, akik játsszák azt. Bizonyos küldetésekben van parancsnoki lánc, de nem túl magas szinten. Például a tankban Driver --> Gunner --> Commander a sorrend, és ha mondjuk a tankcsatás küldetést játszod, és te be ülsz Commanderbe, a társad pedig Driverbe, akkor te könnyen tudsz neki utasítást adni, a játékba beépített lehetőségekkel. A játékosoktól azért függ a játék, mert vannak játékszerverek, melyek mellé publikus TS szerver is tartozik, és ott lehet egymással könnyen kommunikálni. Ha ezt a játékosok nem használják, akkor a teljesítményük és a játékélményük is jelentősen romolhat.
3. Az alapból megtalálható küldetésekben nem hiszem, hogy lesz kényszerítés ilyen értelemben, de a közösség által készített küldetésekben ez sokkal inkább elképzelhető. Azonban itt is meg kell említeni, hogy a legfontosabbak a játékosok. Ha ők nem akarnak csapatban játszani, függetlenül attól, hogy vannak-e annak következményei(nagyobb respawn idő, kevesebb fegyver, stb...) akkor nem is fogják azt csinálni.
Amit kiemelnék a játékmenetnél és a játékélménynél, az a közösség fontossága. Ez a játék, csakúgy mint az ArmA, közösségben jó és élvezhető. Ha csak úgy felmegy az ember valami külföldi szerverre lövöldözni, akkor ne várjon tőle csapatmunkát, összedolgozást és kommunikációt. A magyar közösségi TS szerver is ezért lett megcsinálva, és én remélem, hogy sok IF-t játszó személy fog feljárni oda. -
SirArcheer #204 1. Azt lehet tudni hogy egy térképen hány játékos lehet összesen egy pályán?
2. Lesz parancsnoki rendszer? Vagyis lesz őrmester, százados stb aki adhat parancsokat a többieknek?
3. Rá lesznek kényszerítve a játékosok a csapatmunkára? Vagy itt is mindenki rambózni fog mint RO2 ben? -
mlacix #203 Ulvar: Igen lesz magyar közössége a játéknak, mégpedig ugyan az mint az ArmA sorozaté. Látogass el a www.arma2.hu oldalra, és ott megtalálod a főbb információkat. Van TS3 szerverünk is, főként azt használjuk kommunikációra, oda nyugodtan fel lehet jönni bármikor.
Tmp: Te mondhatni armával sem játszottál, se I44-el sem pedig az IF-al) és gyanítom nem is fogsz). Az IF nem egy mód, hanem egy különálló játék, akármennyire és nehéz megemészteni, hogy egy modoló csapatból játékfejlesztő csapat lett. A játék az AWar és X1Software fejlesésével készül, de a Bohemia is aktívan részt vesz benne. A játék motorja nem az A2:OA, hanem annak egy már fejlettebb verziója. Attól, hogy neked nem tetszik, feleslegesen ne izgasd a közösséget.
Gerifinuccsi: A játék gépigénye nagyjából megegyezik az ArmA2:OA-val, röviden az alábbi.
Minimal PC Requirements
CPU: Dual Core Intel Pentium 4 3.0 GHz / Intel Core 2.0 GHz / AMD Athlon 3200+ or faster
RAM: 1 GB
Video Card: NVIDIA GeForce 7800 / ATI Radeon 1800 with Shader Model 3 and 256 MB VRAM or faster
Optimal PC Requirements
CPU: Intel Core 2.8 GHz / AMD Athlon 64 X2 4400+ or faster
RAM: 2 GB
Video Card: NVIDIA GeForce 8800GT / ATI Radeon 4850 with Shader Model 3 and 512 MB VRAM or faster
-
tpM #202 Amennyire scripteléssel meg lehet oldani. -
#201 Azért a tankok sebzés modellje jelentősen javult! -
Gerifinuccsi #200 Azt lehet tudni, hogy ennek mennyi lesz a bolti ára? Ja és gépigény már van? Ha igen, akkor azt letudná valaki írni? -
tpM #199 Akárhogy is nézzük, ez bizony egy Arma "Mod", amit lemezen, pénzért adnak ki. Erről szól a licenc, és sajnos nem túrhatnak bele annyira a motorba, hogy lényeges változásokat eszközöljenek, szóval én Arma után nem számítok tőle olyan sokra.
Lehet, hogy ezért is nem reklámozzák annyira, mert túlságosan nyilvánvaló, hogy ez egy Arma 2.vh.-s addonpack-kal. -
Gerifinuccsi #198 Értem! Köszi szépen! :) -
zoltang #197 Reklám. :)