556
Iron Front – Liberation 1944
  • Shad01
    A WWII Online szerintem a legjobb második vh-s fps, repülő és tankszimulátor. Viszont a havi előfizetéses rendszer miatt nem lehetett a tömegek játéka, így nem jutott elég erőforrás a fejlesztésére. Nem újították meg annyira, hogy pár év után ne unjon rá az ember.
  • m1garand
    Erre mondják, hogy számból vetted ki a szót.
  • s1lkforrent
    Abban igazad van hogy ambivalensek a játékkal kapcsolatos érzéseim.

Egyrészt nagyon várok már egy össznépi világháborgást FPS nézetben, Battlezone II óta szeretem a járműves lövöldözős játékokat, a Battlefield 1942 csak ráerősített erre a beállítottságomra(a kiváló Battlegroup 42 modjával pl mai napig is játszanék.. ha lennének hozzá benépesített szerverek), és azóta minden "Battlefield klón" játékkal tettem egy próbát(pontosabban a legtöbbel, például a Planetside és a WWII Online kimaradt), várva a nagy áttörést. Az bezony elmaradt, BFBC2 ment a CoD után, a Frontlines/Quake Wars bukása után a Battlefield stílusú FPS-ek is kicsit visszaszorultak. Egy kvázi reális II. VH-s Battlefield szerűségért meg igen is erősen szurkolok.(ezért is próbálgatom mostanság a Heroes and Generals-t, hátha valami értelmes dolog lesz belőle)

Másrészt viszont a tököm tele van a félig kész, béta állapotban kiadott játékokkal, amit végül vagy megcsinálnak rendesen, vagy nem. Pluszban még ott vannak a merész indie stúdiók, amik szarják a világnak a az ambíciózus, de néhol igen csak hiányos multi only csodáikat, amik pár hónap alatt elvesztik a közönségüket, és utána jobb esetben irthatja az ember az agyatlan botokat a drága pénzen vett elértéktelenedett játékában. Shattered Horizon, Dino D-Day, Lead and Gold, Monday Night Combat, Gettysburg Armored Warfare, Orion Dino Beatdown, meg a többi multiplayer only indie bukta.
    Hogy a nagyobb nevekről ne is beszéljünk, mint az ARMA II, és a Red Orchestra 2, amik végül jó játékok lettek, csak épp megvétel után pár hónapig tele voltak hibával, és így sokan simán az ablakon dobták ki a pénzük.
    De az még mindig a jobbik eset, mert pl a Sword of the Stars II-ből, vagy a King Arthur II-ből például soha nem lesz játszható játék.

tl;dr: Szeretném ezt a játékot, de erősen bétás állapotban adták ki(gondolom nem önszántukból, vagy megint a kiadójuk volt hülye, vagy csak elfogyott a pénz, pl Ravaged is majdnem kész volt, azt mégis kickstartolták egy bétás kiadást elkerülendő), a single playerben scriptelési hibák vannak, a játék instabil(már ahol persze), multi népesség és minőség pedig nem az az ideális fajta. Jelenleg 30 euro ezért(úgy hogy itthon még csak nem is lehet megvásárolni olcsóbban akár) erős túlzás, talán valamikorra megfoltozzák, talán összejön egy jó multis közösség, talán megéri majd megvenni.
    Amellett hogy a játék gyönyörű(a texture popint meg a borzalmas animációkat leszámítva), tankozni jó benne(mindenképp jobb mint az RO2-ben), és akár egy igen jó II VH-s ARMA lehetne belőle, ha majd összeszedik. Ha, talán, esetleg. És nekem ezzel van bajom.
  • zmok
    Szerintem te örülnél annak, ha ez a játék elvérezne....
  • bardocz
    Találtam egy videót. Ott beszáll a kocsiba, és elindul mindenféle kormányzás nélkül egyenesen, és akkor beadja a videót, mindent. Én eddig az úton mentem, gondoltam törvénytisztelő állampolgár leszek, de úgytűnik az nem jó neki...:D Majd délután kipróbálom, hátha.
  • zolidm
    Nekem is ez a bajom. Pedig elvileg mindenkit kilötem.Szeretném tudni én is hogy mit csináljak
  • bardocz
    Van az elején az, amikor megyünk két kocsival, az elsőt felrobbantják, ott a ruszkikat elpicsázzuk, majd sétálunk tovább, egy csapat ruszkit megint elpicsázunk, és ott az a feladat, hogy üljek be a talált járműbe. Miután ezt megcsinálom, nem történik semmi. Ha odamegyek a hídhoz, ahol át kéne kelni valami G betűs helyre(gagurin?), akkor is semmi, de ha átmegyek a hídon, akkor azt írja, hogy húzzak vissza, vagy mission failed. Mit kéne csinálni? Ha kiszállok a kocsiból, akkor a paraszt már üvölt, hogy szálljak vissza.
  • s1lkforrent
    Pwned:
    "A többjátékos mód lehet szórakoztató, de annyi más, erősebb konkurenciát látok még műfajon belül is, hogy szintén rezeg a léc. Egy év múlva visszatekintve lehet már sokkal jobb lesz a helyzet, de addig nem tudom tiszta szívből ajánlani."

Slusszpoén:
    "-néha inkább modnak érezni a játékot"
  • SirArcheer
    Végülis megvettem, nem bírtam ki.
    Nekem nem fagy ki.
    Ti melyik szerveren szoktatok fent lenni?
    A telepíthető géppuskát hogy lehet lerakni?
    A felvétel megy. ;)
  • balazsgigi
    Iron Front: Liberation 1944 teszt
  • me and a monkey
    Köszi megtettem mindig a játékon belül, azóta letöltöttem újra a játékot és átböngésztem a hivatalos fórumot a "kilépős" bug miatt.
    De még mindig túl kaotikus minden a játékon belül, billentyűkiosztást nem engedi felülírni, spawn-nál tízperces várakozás mivel nincs szállítójármű, stb...
  • garferi
    Nekem is feldobta az elején és még a játékban is, de sosem kellett beírnom sehova sem, mégis ment a multi gond nélkül. Pipáld ki a CD kulcs ablakában, hogy többet ne jelenjen meg. Ha jobb klikkelsz a játékon a Steamben úgyis meglehet nézni bármikor.
  • me and a monkey
    O.K. Köszi, ez is egy opció, lehet, hogy nálam van a hiba, rákeresek.
    Még egy kérdés: Steam-en vettem,mindig feldobja a játék kulcsát induláskor mondván, hogy kérheti a játék de még sosem kellett beírnom.
    Ez másnál is így van, vagy lehet hogy ez a baj?
  • mlacix
    me and a monkey: Nekem és minden olyan ismerősömnek, akinek megvan eredetiben a játék, probléma nélkül fut, CTD-k nélkül. Látogasd meg a játék hivatalos fórumát a forum.iron-front.com oldalon, és nagy valószínűséggel találsz majd választ a problémádra.
  • me and a monkey
    Mást is dobál random jelleggel 10-15 perc után?
    Eddig bugos szar, pedig jó játék is lehetne, van benne fantázia de ezért kár volt közel 30 Euro-t kidobnom.
  • Sanyesz5
    Lenne itt olyan elvetemült, akivel ki tudnám a multit próbálni? :)
    Csináltam egy frankó kis pályát, pl tankozás, gyenge pontok, lőtáv, stb
    Valahogy a külföldi szervereken megy mindenki mint a fejetlen csirke.
    itt az msn címem:

[email protected]
  • zolidm
    Sziasztok ha a távcsöves puskával lövök a célzást hogy tudom stabilizálni?
  • Hunor1
    szevasz. nem az vagyok. én főleg stratégiázom.
  • me and a monkey
    Tessék: RO és RO2
    Te nem a hajdani Pogány(Magyar) CoD UO klán Hunorja vagy?
  • Hunor1
    bocs a tudatlanságomért de többen is hivatloztok a "RO" vagy "RO2"-re, azok milyen játékok? Mi a teljes címük ?
  • zmok
    Nekem is fagyogat, de immmádom!
  • me and a monkey
    Maximálisan egyetértek.
    A tegnapi Steam patch után öldököltem ma 2-3 órát, hangulatos pályák de hatalmasak az RO után.
    Ez persze nem baj, igazából ez jobban tetszik.
    Viszont bug ég van bőven, engem kb. 6X alkalommal dobott ki a tálcára és onnan nem volt visszaút, a feladatkezelőből kellett kilőnöm a játékot és újraindítani.
  • Rue East
    tegnap mentem egy szűk órányit, semmi komolyabb problémát nem tapasztaltam (60 fős szerver volt), más kérdés, hogy mivel az armaval se játszottam sokat (igazából csak a demot próbáltam ki), így bőven szokni kell még ezt is
    egyelőre ezt méltóbb ro utódnak tartom mint a ro2-t, bár ez mondjuk inkább az utóbbi kritikája, mint az iron front dicsérete
  • m1garand
    Én itt vettem http://www.onlinekeystore.com de szerintem másra költsd a pénzed.
  • SirArcheer
    Ha valaki felrakta akkor mondja majd meg, hogy jobb lett-e.
    Zavvi-t lemondtam a késés miatt.
    Steam-essel várok mert még nem olyan olcsó egy bétáért.
  • me and a monkey
    Van Steam patch, 2,2 GB.
    Remélem ez már okoz némi játékélményt is.
  • s1lkforrent
    Na jó de ez vastagon nem a Steam-et minősíti, Men of War játékoknál már megszokott hogy a Steam megjelenés után pár nappal kerül ki ugyanaz a patch az 1C szervereire, vagy épp múlt héten a Red Orchestra 2 hétvége startja is csúszott az utolsó pillanat utáni bütykölés miatt, és durván a patch feltöltésétől számított 3-4 óra után(!) a világon mindenhol lehetett tölteni a javított játékot.
  • Sanyesz5
    Még jó hogy csináltam biztonsági frissítést, steam sajnos nem valami kapkodós idegbeteg.
  • Solt
    Töröld le, rakd fel újra, és ne tedd fel a digitális tapaszt. A steam mindig magának tölti le a saját szerveréről a javítást...
  • Sanyesz5
    Fasza, felraktam a digitális verziót steam hoz, erre kéri hogy unlockoljam a játékot, valaki tud valami ötletet?
  • Nesu
    Elnézést ez nem sikerült !
    Patch 1.61 / 1.01 > 1.02
  • Nesu
    A dobozos verzióhoz a Patch 1.01->1.02 azaz Itt az 1.61 box
    a Digitálishoz pedig Itt az 1.61 digital
    elérheők
  • s1lkforrent
    És ha már verseny az idővel és az elemekkel, Steam változat tényleg csak jövő héten valamikor lesz javítva? És ez miért nincs öles stickyvel Steam fórumon jelezve, hogy: ne aggódjatok népek, pár nap, és rendben lesz minden!

Jelenleg továbbra is az elkeseredett vásárlók, és a trollkodó fanatikusok fogócskázása megy a fórumokon ahogy látom.

Ó, és persze RPS-ék is rápillantottak: Wot I Think Iron Front: Liberation 1944

Pontot ezek nem számolnak, de a "what a shame" azért éreztetve volt.

Ettől meg én is félek: "As usual, the optimists say they are doing this now to debug their game without any mod adding problems, the pessimists say that we are d00med. My opinion is that there is no guarantee they won’t go the way of many small eastern underfunded developers, i.e. move on and leave the game as it is."
  • Sanyesz5
    Ez igen, ezen jót röhögtem most :)
    A multit próbálta már valaki úgy is, hogy csináltok szervert, valami kisebb brigáddal próbálkoztok?
    Legalább a ping jó lenne.
  • mlacix
    alma2: Én próbáltam, két multiplayer PVP kampányt végigjátszottam vele, és összességében nem veheti fel a versenyt az Iron Front-al. I44-ben a fejlesztők(akiket ismerek) túl sok mindent akartak berakni a játékba, és ez nagyon a minőség rovására ment. Egyedül a tankok külső kidolgozottsága volt nagyon szép, az tényleg nagyon jó volt.

--------
    De íme egy rövid történet (a sok közül) az I44-ről:

Épp az első I44-es kampányban játszottunk, amikor is első alkalommal kaptunk repülőgépet a szállítás megkönnyítésére. Mi (a német oldalon) szépen kijutottunk a frontra és már a zóna környékén elhelyezkedtünk védekezni. Mikor meghalljuk a C47-es hangját, és elkezdjük figyelni az eget. Megpillantjuk a repülőt magasan, majd pedig látjuk, hogy a halál kiíró listában(abban a kampányban az be volt kapcsolva) kiír 20 amerikai halottat. Először azt gondoltuk nekimentek valaminek, de nem, később mondták, hogy a repülőnél rossz helyre tették a "virtuális ajtót", és minden kiugró ember hozzáverődött a gép farkán található kis szárnynak és mind meghaltak. :) Hát így ért véget az amerikai támadás aznap.
    --------
  • V Domino #401
    Úúúristen de gáz.

Pedig de vártam ezt is,dehát ez így röhej...
  • alma2
    a lenti linkelt forumon akadtam ra, ahol az arma2-t hasonlithatjak ossze az iron fronttal.
    Ezt probalta mar valaki, oke ingyenes mod, de talan felveheti a versenyt ezzel :)
    invasion
    ---
    Repulgettem egy picit, de jo bulldozerkent arkon bokron lehet menni vele a foldon, felesleges a levegoben benazni, ha felmereszkedsz, az se baj, ha leesel, netan fanak utkozol, legtobbszor tuleli a szerkezet :)
  • Jeffjohnson
    VOIP azért nincs mert a TS kiszorította ezért ahol van is nem használja kutya se. Én amúgy se szeretném a 12 éves délszláv vérpistike herélt üvöltését hallgatni inkább maradok TS en haverokkal.
  • s1lkforrent
    Na még csak az kellene, még egy bürokratikus nemzetközi szervezet ami nem tesz semmit az ingyenélésen kívül.

A helyzet az, hogy per pillanat az igazán bugos és játszhatatlan cuccok maguktól is megbuknak, ha pedig az olyan esetekben mint az ARMA, vagy az RO2 esetében, amikor a fanok ki tudják várni a játék elkészültét, akkor mit tudna csinálni egy ilyen szervezet, szarrábünteti(lol, osztán ki hatja azt be?) az egyébként is éppen megélő fejlesztőket, aztán mikor "elkészül" a játék visszafizetik? Vagy az indie cuccok felmentést kapnak, és csak a csúnyamultit büntetnék szarrá? Vagy nem kapnak, és a nagyobbat gondoló kis stúdiók szinte mind kimúlnak általuk?

Ha már feltétlen valami kellene, az egy olyan szerv lenne ami a kunzumidiótákból tudatos vásálókat csinálna. Az pont egy csapásra megoldaná a kérdést, mivel a szart semmiképp nem venné meg annyi ember, hogy megérje tovább szart gyártani.
  • s1lkforrent
    No, valami ilyesmire gondoltam, persze mindezt multiban, élő emberekkel, és kevésbé random módon, lehetőleg összejátszva VOIP-el.

Kicsit off: de hogy van, hogy 2012-ben is sokszor még Teamspeak-el, meg hasonló marhaságokkal kell vesződni? Miért nem tudnak értelmes VOIP megoldásokat rakni a játékokba?